Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Enzo, avagy az emberré válás művészete

Az elmúlt időszakban a vizsgáimra készültem, és készülök is folyamatosan, mert nincs más választásom.

Viszont "tanulmányoztam" 3 könyvet, most kezdtem a negyediket.

Az Enzo, avagy az emberré válás művészete című Garth Stein kötetet tegnap éjjel fél 1-kor fejeztem be. Már ezer éve nálam volt, Erika kolléganőm tulajdona egyébként, de ő már régen elolvasta, ajánlgatta, de valami miatt nem kezdtem bele. Kár volt, mert előlépett a kedvenc könyveim soraiba. :-)

Nagyon jó volt az ötlet, nagyon tetszett az egész könyv felépítése. Megható, megrázó, néhol szórakoztató, és mindenképpen elgondolkoztató kötet. Azt hiszem szeretném megvenni magamnak is.

A kötet főszereplője és elbeszélője Enzo, a kutya, aki imádja gazdáját, annak feleségét, és a kis Zoét. Enzo okos, és bölcs, öreg és intelligens. Biztos abban, hogy ő más, mint a többi kutya. És valóban. Tudja, hogy emberként fog újra születni, ha egyszer már jön a vég, amiben persze biztos, hogy nemsokára itt lesz.

Elmeséli, hogyan került a gazdájához Dennyhez, hogy talált rá Denny Eve-re, akit elvett feleségül, és hogyan barátkozott össze Denny és Eve kislányával Zoéval. Megrázó volt számomra nagyon az a rész, mikor Enzo már tudta, hogy Eve nagyon beteg.

" Nem akartam, hogy Eve feleslegesen aggódjon. Mert addigra már kiszagoltam. Denny távollétében Eve etetett, és ahogy lehajolt, hogy elém tegye a tányéromat, az orrom közel került az arcához. Rossz illatot éreztem, mely rothadó fára, gombára, enyészetre emlékeztetett. Nedves, nyirkos enyészetre. A szag a füléből és a homloküregéből szivárgott elő. Valami volt Eve fejében, ami nem tartozott oda....Az én orrom ....jóval azelőtt kiszagolta a betegséget Eve agyában, hogy azt maga Eve észrevette volna."

Bekövetkezik, amire senki sem számított, Eve meghal, Denny egyedül marad Zoéval, ám az anyósa és az apósa mindent elkövet, hogy elvegyék tőle a kislányt.

Stein csodálatos érzékkel írja le a gyermekéért harcoló özvegy édesapa gondjait, megaláztatásait a kutyája szemszögéből.

Aztán meghal Enzo is, és valami történik...

Érdemes elolvasni mindenkinek. Egyébként karácsonyra is kitűnő ajándék lehet.

Ajánló a www.bookline.hu oldalról:

„Mongóliában, amikor egy kutya meghal, magasan a hegyekben temetik el, hogy az emberek ne taposhassanak a sírjára. A gazdája az eb fülébe súgja azon kívánságát, hogy a kutya a következő életében emberként térjen majd vissza. Azt mondják, nem minden kutya tér vissza emberként, csak azok, akik készen állnak erre.
Én készen állok.”

Enzo tudja, hogy ő nem olyan, mint a többi kutya. Megszólalna, ha tudna, de nincs egyebe, csak a gesztusai. Enzo igazi filozófus. Már öreg és beteg, de nem fél a haláltól, mivel meg van győződve arról, hogy halála után emberként fog újjászületni a földre.
Az egyszerre szívszorító és mulatságos, ugyanakkor gondolatébresztő regény egy család boldog és tragikus fordulatokban bővelkedő történetét meséli el. Szeretetről, hűségről, kitartásról és reményről szól. S mindezt egy emberi lélekkel megáldott kutya, Enzo meséli el nekünk.
Garth Stein regénye nem csak az Egyesült Államokban aratott sikert. A könyvet idáig húsz országban adták ki.

Egy felejthetetlen év

Sarah Dessen kötetét a könyvtárból kölcsönöztem ki, de még régebben, májusban olvastam, csak nem került rá sor, hogy írjak róla.

A kötet a Kelly kiadó gondozásában jelent meg, és mint a kiadóra olyan jellemző, ismét sikerült egy szórakoztató, kedves alkotással előrukkolni.

A főszereplő két kislány. Azért kislányt mondok,mert még nagyon fiatalok. Régóta a legjobb barátnők. 17 évesek, mikor meghal egy srác a suliból, Michael, autóbaleset következtében...Ez sajnálatos tény, ám a halála után kiderül, hogy Scarlett terhes...mégpedig Michaeltől a halott fiútól. Scarlettnek így nagyon nagy szüksége van barátnője Haley támogatására, amit megkap ugyan, de Haley-nek is küzdenie kell tinédzserévei összetett problémáival. Barátságuk persze kiállja a legnehezebb próbákat is. Természetesen a könyv végén minden jóra fordul, és szinte követendőnek tartjuk a lányok viselkedését. Bár azért én nem örülnék, ha egyetlen kicsiny lányom 17 évesen terhesen jönne haza, de az is megoldható lenne. Elvégre fontos a családi háttér, de ez a könyv azt is megmutatja, mennyi sokat is jelent egy lány életében a legjobb barátnője.

Szeretettel ajánlom a kötetet mindenkinek!„ Scarlett – szólítottam a sötétben. Amikor felém fordult, láttam, hogy arcát könnyek áztatják. Egy percig nem is tudtam, mit tegyek. Újra eszembe jutott a tükre mellé tűzött fénykép, róla és Michaelről. Alig pár hete készült, a víz ragyogott, szikrázott mögöttük a napfényben. Eszembe jutott az is, mit tett ő, amikor én fakadtam sírva vagy milliószor, valahányszor a szívemen vagy büszkeségemen a legapróbb sebet ejtették. Odahajoltam hozzá, átkaroltam, és szorosan öleltem legjobb barátnőmet, megannyi szívességet törlesztve egyszerre…”

„Legjobb barát nélkül az élet csúf, szörnyű hely.”

www.kellykiado.hu

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás