Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Boldog új évet mindenkinek!

Hát eljött ez is, itt van december 31-e.

Élünk, még nem sodort el minket az előrejelzett világvége. Mintha azt mondták volna, hogy december 21-én lesz. Na persze én örülök neki, hogy nincs szó ilyesmiről. Kapunk így a jövendő évvel egy újabb esélyt arra például, hogy megváltoztassuk, amit meg kell változtatni.

A 2011-es év számomra és a családom számára eseménydús volt, sajnos nem feltétlenül pozitív értelemben. Karácsony előtt nagyapámat, előtte júniusban pedig Zolit, keresztanyám férjét, és unokatestvéreim édesapját veszítettük el 42 évesen. Egy igazságtalan, de elkerülhetetlen helyzetben maradt alul, és távozott, pedig még át sem vészeltük rendesen édesanyám 2007-es halálát, és jöttek az újabb csapások. Sajnos a családon belül más haláleset is történt, úgyhogy igazán nem mondható a 2011-es év szerencsés évnek.

Persze történtek jó dolgok, például a férjem új állást kapott, és a szülőföldemre költözhettünk haza, ahol nagyon boldogok vagyunk. Tökéletes betetőződése lenne a 2011-es költözéses folyamatnak, ha sikerülne 2012 év elején eladni a "régi" lakásunkat.

2012-ben befejezem a főiskolát is , bár az államvizsga csak 2013-ban lesz, de például a szakdolgozatommal 2012 végére már végeznem kell. Bár emiatt nem panaszkodom, mert egészen jól alakul. Szerencsére jó témám és szuper konzulensem van, úgyhogy nem lehet gond.

Könyves szempontból nagyon termékeny évem volt, túl vagyok a Molyos nyilvántartás szerint 127 könyvön. Jövőre a 150-et célzom meg. :-) Ezek között vannak újra olvasások, és teljesen friss élmények, ajándékba kapott kötetek, recenziós példányok, saját magam által vásárolt sztorik. Szerencsére ebből van a legkevesebb, bár már 2011. év elején szinte elköltöttem az egész éves könyvvásárlási keretemet, viszont a második félévben nagyon ügyes voltam, mert összesen csak 6000 forintot költöttem könyvre, abból is 5000 forintért ajándékba vettem könyvet. Szerettem volna egész évben több könyvet is kapni, hiszen számomra a könyv a legjobb és a legkedvesebb ajándék. Szuper ajándék lett volna egy e-book reader is, tervben is volt, de aztán a karácsony másként alakult.

Talán majd jövőre.

Remélem, hogy a 2012-es évben is köthetek új könyves barátságokat, és megpróbálom az eddig meglévő kapcsolatokat is gondosabban ápolni, mert ilyen szempontból kissé ellustultam. :-)

Mint már említettem szeretnék még többet olvasni, és remélem, hogy a kiadókkal való kapcsolattartás a továbbiakban is hasonlóan gyümölcsöző lesz. Ezúton köszönöm az eddigi is a jövendő együttműködést.

Ide a blogomba is gyakrabban akarok írni, mert állandó lemaradásban vagyok sajnos. Nem fogadkozom itt és most, hogy naponta írok, vagy ilyesmi, mert nem szeretném szégyelni magamat amiatt, hogy nem bírom betartani, de ígérem, hogy igyekszem majd.

Nagyon köszönöm mindenkinek, aki idén is megtisztelt a bizalmával, és olvasta a soraim, vagy "rám" kattintott a facebookon.

Jövőre is várlak Benneteket sok szeretettel!

Boldog és eredményes új évet kívánok Mindenkinek!

Forrás: www.jilliankent.blogspot.com

Spirit Bliss - Kígyók sziszegése

Ahogy azelőtt nem olvastam Szurovecz Kittit, és Beninát, úgy Spirit Bliss-hez sem volt még szerencsém, aki a Könyvmolyképző Kiadó második könyves szerzője. A három lány könyve közül Spirité maradt legutoljára az olvasandó könyveim között, mivel pedig az első két írónő könyve tetszett, bíztam benne, hogy a Kígyók sziszegésével sem lesz másként.


Forrás: http://www.konyvkolonia.hu/szerzo/Spirit-Bliss

Nem kellett csalódnom, egyszerűen imádtam ezt a kötetet. Ennek is volt első része, nagyon vágyom rá, hogy azt is elolvashassam. Ebben a részben az első dolog az vol, ami szemet szúrt, hogy jó vastag, féltégla méretű, éppen 666 számozott oldalt tartalmaz, és én mint már mondtam, imádom a féltéglákat. :-)


Egy dolog volt, ami nem annyira jött be a külcsíny tekintetében, az az volt, hogy minden rész előtt "kézírással" volt egy versike. Jó ötlet, de előfordult, hogy képtelen voltam rendesen elolvasni. :-) Ez persze könnyen lehet az én hibám. Mindenesetre értékelem, ha el tudok olvasni mindent, amit a borítón belül találok. Talán többet kellene kézírás olvasásával foglalkoznom? Meglehet. :-)

A könyv főszereplője Peter, a középkorú hollywoodi menedzser. Gyönyörű iker feleségével boldogan élnek, míg egy autóbaleset folytán a nő meg nem hal. Peter nehezen dolgozza fel a veszteséget, és segítséget ajánlj fel annak a családnak, amely ugyanabban a balesetben veszítette el a családfőt. Peter a saját fiaként szereti Adamet, aki a meghalt férfi kisfia, akinek van egy icipici kishúga, és akinek az élete sajnos további tragédiával folytatódik.

Peterünk látja Adamben a színészi képességek csíráját, s elkezdi egyengetni a gyerek karrierjét, ami egyre magasabbra szárnyal.

Bepillantást nyerhetünk a kötet segítségével az amerikai filmkészítés kulisszatitkaiba Peter életén keresztül, aki kapcsolatba kerül egy filmes feleségével, aki hamarosan "véletlen" baleset következtében örökre elalszik, s egy mocskos gyerekmolesztálási ügyben is nyomozni kezd. Bár ne tenné, mert nagyon összekuszálja a szálakat, és még az élete is veszélybe kerül.

Megismer aztán egy fiatal lányt, Sophie-t, aki egy feltörekvő banda énekesnője. Igen közel kerülnek egymáshoz, gyakorlatilag esküvőközeli állapotba jutnak, amikor történik valami...

A kígyók egyre erőteljesebben sziszegnek...

Különleges sztori volt, tele izgalommal, fordulatokkal, szerelemmel. Örültem volna, ha sosem ér véget, bár nagyon érdekelt, hogy mivel zárja le a szerző a történetet.

Hát nem úgy végződött, mit amire számítottam...hanem sokkal jobban.

Spirit Bliss nagyszerű író, s alig várom, hogy elolvashassam az első könyvét, és megírja a következő történetét. Én biztos olvasója leszek, remélem Ti is.

A könyvet a Könyvmolyképző Kiadótól kaptam, és őszintén hálás vagyok érte.

Ann-Marie Gallagher - A varázslat bibliája

A Molyon csatlakoztam ugyebár a karácsonyi ajándékozós projekthez. A random és Izolda Molyocska segítségével "húztam" egy bizonyos egyént, worsit, (már nem titok. :-) )akit én leptem meg a molykarácsony alkalmával. Agatha Christie egy kötetével leptem meg, és a visszajelzése szerint nagyon tetszett neki. :-) Ennek borzasztóan örültem.

Szóval az Alexandrából rendeltem meg a kedves delikvens ajándékát. Sajnos nézelődtem is, és valahogy teljes extázisba keveredtem, mikor megláttam Ann-Marie Gallagher varázslós könyvét 40%-kal olcsóbban. Nem mintha boszorkány volnék, vagy tudnék varázsolni. :-) Ennek ellenére nagyon kellett ez a könyv. Tudjátok, sosem lehet tudni. Bár valószínűleg az állandó Bűbájos boszorkák nézés tette ezt velem.  :-)

Ez a kötet gyakorlatilag egy varázslat gyűjtemény, elsősorban kezdők számára tartalmaz igézeteket mindenféle témában. Azt nem tudom, hogy mért csak kezdők használhatják ezeket, gondolom az igazi banyák már komolyabb dolgokat is el tudnak követni. :-) A könyv közel 400 oldalas, és gyönyörű számomra.

Érdekes mű, s hogy kipróbálok-e bármit is belőle, az még a jövő zenéje, viszont azt elmondhatom, hogy kifejezetten igényes kiadvány, már ami a külsejét illeti. Tele van szebbnél szebb képekkel, a lapok fényesek és illatosak, nekem való szagolgativalók. :-)

Kezdő bosziknak, és Bűbájos boszorkák rajongóknak kötelező olvasmány. De akik úgy érzik, hogy fogékonyak a boszorkányságra, de még nem vágtak bele, azoknak is itt az idő, most, vagy soha...

Christopher Moore - Prérifarkas blues

Több Christopher Moore könyvhöz volt már szerencsém, de valahogy sosem sikerült a szerzőnek belopnia magát a szívembe. Engem valamiért mindig is idegesített az általa képviselt stílus, úgy voltam vele, hogy túlságosan erőltetettek és vicceskedőek a mondatai.

Forrás: www.chrismoore.com

Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Christopher_Moore

Az Agave Könyvek idén, 2011 őszén kiadta ezt a "korai" Moore kötetet, és úgy gondoltam, adok egy újabb esélyt a szerzőnek, hátha...hiszen annyian szeretik a munkásságát. Lehet, hogy bennem van a hiba. (Persze milyen jó, hogy ennyire különbözünk, nem? Mindenkinek más az ízlése, mást szeret...)

A könyv elolvasása után arra jutottam, hogy ha ezzel a kötettel kezdem az ismerkedést Moore-ral, akkor talán jobb lesz a viszonyunk, ugyanis a Prérifarkas Blues tetszett.

Talán a humor miatt, talán a főhőssel állandóan megtörténő galibák miatt, talán a kötetben felbukkanó indiánok miatt. Végülis mindegy, hogy mitől, de valami mégis megfogott benne.

A történet főszereplője Sam Hunter, aki elég jómódú, sikeres biztosítási szakember, ügynök. Egy napon furcsa dolgok kezdenek történni az életében. Hol egy préfifarkast lát, hol egy indiánt. Szinte összeomlik körülötte minden. De nem csak körülötte, hanem a fejében is.

Eszébe jut hogy sok évvel ezelőtt hogyan "menekült" el otthonról, a Varjú indiánok földjéről, s az is, hogy ez alatt a hosszú idő alatt hogyan lett Samson Egyedül Vadászóból Samuel Hunter, aki váratlanul még társra is talál az abszurd helyzetben, amibe keveredik.Társa persz ugyanolyan furcsa, mint maga az élete, de valahogy mégis megfogja őt...

A könyvért köszönet az Agave Könyveknek és Lobonak az ügyintézésért is.

Várólista csökkentés 2012

Lobo volt olyan drága, és 2012-re is meghirdette a várólista csökkentős olvasós kihívását, amiről a múlt évben szerencsétlenül kimaradtam. Majdnem idén is...pedig a blogbejegyzés elkészült, a könyveket majdnem összeszedtem. Csak elfelejtettem a postomat kiküldeni az univerzumba, valamint a listát elküldeni Lobo-nak. :-)

Most pótoltam mindent, és leírom ide Nektek, mi mindennel csökkenteném 2012-ben a várólistámat. :-)

Szóval itt az alaplista 12 résztvevővel:

1. Lesley Pearse - Utazók

2. Hunyady József - Az égig érő vár

3. Molnár Géza - Villa Tahiban

4. Maupassant - Egy asszony élete

5. Domnica Radulescu - A trieszti gyors

6. Janikovszky Éva - Aranyeső

7. Cathy Kelly - Mindig és örökké

8. Stephen King - A rémkoppantók

9. Centkiewitz - Amundsen útja

10. Kosáryné Réz Lola - Álom

11. Thury Zsuzsa - Amerikából jöttem

12. Horváth Péter - Szerelem első vérig

Van egy alternatív listám is, ha esetleg az alaplistáról nem lenne kedvem valamihez. :-)

Íme:

1. Danielle Steel - Apu

2. Thomas Keneally - Schindler listája

3. Robert Merle - Francia história

4. Nemere István - Ramszeszek kora

5. Ottlik Géza - Iskola a határon

6. Stephen King - A mágus

7. Szilvási Lajos - Kamaszok

8. Fern Michaels - Nealy Coleman igazsága

9. Helon László - Felfedeztem Amerikát

10. Fábián Janka - A német lány

11. Széchenyi Zsigmond - Alaszkában vadásztam

12. Sidney Lawrence - Tiltott szerelem

Titkos küldetésem magamnak, hogy mind a 24-et elolvassam, bár szerintem nem igazán lesz időm rá. Meglátjuk.

A www.moly.hu-n

itt: http://moly.hu/polcok/lobo-fele-varolista-csokkentes

és

itt: http://moly.hu/polcok/varolista-csokkentes-2012-alternativ-polc

találhatók a listáim.

Szurovecz Kitti - Fényemberek 1. A fény hagyatéka

Még sosem olvastam Szurovecz Kittit. Sem könyv alakban, sem pedig a neten nem találkoztam a műveivel, pedig szerettem volna. Őt nem olvastam, róla viszont annál többet...rengeteg jót  és szinte ugyanannyi rosszat.

A szerző. Forrás: www.szuroveczkitti.hu

A Könyvmolyképző Kiadó volt olyan drága, és eljuttatott hozzám egy példányt az írónő legújabb könyvéből, ami tulajdonképpen a Gyémántfiú folytatása. Amit ugye nem olvastam, de az egymásnak ellentmondó kritikák miatt szeretném saját magam szemével levonni saját magamnak a tanulságokat.

Na szóval a Könyvmolyképzőtől kaptam egy Fényembereket, amiért őszintén hálás vagyok Nekik. Köszönöm!

Gyakorlatilag a kötetet két nap alatt olvastam ki, de ennek főleg az volt az oké, hogy nem volt nagyon időm olvasgatni. Ha lett volna, talán egy fél napig sem tart ki. De így... karácsonyi készülődés, sütögetés, vizsgaidőszak... Azt hiszem, ezzel a két napos olvasási idővel sem maradok szégyenben, mivel a könyv maga 486 oldalas.

A borítója nem a megszokott sötét tónusú Könyvmolyképzős címlap, hanem világos, fényt sugárzó. Nem véletlen, hiszen az egyik főszereplő Fényember.


Különleges könyv volt ez a számomra. Először minduntalan összehasonlítgattam a nagy kedvenccel a Twilight saga könyvekkel, Christ a Fényembert Edwarddal a vámpírfiúval, és Jane-t, a kétballábas s szerencsétlen lányt Bellával, a szintén kétballábas és szerencsétlen másik lánnyal. Párhuzamot vontam akaratlanul is, állandóan kerestem a hasonlóságot. Aztán ahogy történtek a dolgok, szó szót követett, egyszerűen elvonatkoztattam végre Stephenie Meyer könyveitől, és Szurovecz műve és én végre kettesben maradtunk. Így sokkal jobb volt...

Egyre gyorsabban haladtam, mert mind kíváncsibb voltam arra, hogy végződhet Chris és Jane kapcsolata. A végén írtóra csalódott voltam...mert hamar befejeződött a kötet. Ebből is látszik, hogy nekem nagyon tetszett a sztori.

Észre sem vettem, úgy ragadott magával Kitti világa, ahol jelen vannak a Fényembereke, akik a haldoklókat segítik át egyik életükből a másikba, a Sötétek, akik természetesen a pokol lakói, az őrangyalok, akikkel valamelyest még kommunikálni is lehet, és a szerző szerint is van szárnyuk, nem csak az én képzeletemben. :-)

Nagyon tetszett Aristid megjelenése, aki tulajdonképpen semlegességbe "bújtatott" rosszindulat, maga a Sors. Jane mindig rossznak, gonosznak látja őt, Fényembere hiába győzködi az ellenkezőjéről.

Nahát arról még nem is írtam, hogy hogyan találkozott a két fiatal...A leghető legbanálisabb módon. Jane-nek ütött (volna) az utolsó órája, belezuhant (volna) egy liftaknába, ha Chris nem lett volna ott, és nem menti meg. Pedig nem szabadott volna ezt tennie, mert őt ugye épp azért küldték, hogy segítse át a lányt illetve a lelkét a másik világba. De hát a szerelem nagy úr...főleg a szerelem első látásra. Úgyhogy a fiatalok első találkozásuk után már semmi sem úgy történt, mint ahogy azt Aristid, a Sors elképzelte.

A regény lapjain találkozhatunk a tiszta és önzetlen szerelemmel, a baráti  és gyermeki szeretettel, a mérhetetlen gonoszsággal és a minden akadályt legyőző állhatatossággal is, de a gyász, de a vidámság is helyet kapott benne. Ráadásul megtudhatjuk, hogy ki is az az Amphibia, és mi a szerepe. Kell ennél jobb könyv? Szerintem nem, és remélem sokan tudjátok majd a karácsonyfa alatt olvasgatni. :-)

Boldog karácsonyt mindenkinek!

Forrás: www.healthywealthymoms.blogspot.com

Christian Grüning - Az eredményes tanulás titka

Két nap múlva karácsony, mégis mi főiskolai és egyetemi hallgatók benne vagyunk a vizsgaidőszak sűrűjében sajnos. De hát ez már csak így van. Én megszoktam, és igyekszem úgy időzíteni a szóbeli és írásbeli megmozdulásokat, hogy ne zavarjanak be a karácsonyi programomba. Ez most is sikerült, de csak az utolsó pillanatban. Lényeg, hogy az utolsó vizsgám 22-én volt, majd pedig ötödikén januárban újra kezdődik a számonkérések hada. Már előre aggódom.

Minden félévben gondolkodom azon, hogy van-e valami jó módszer arra, hogy hatékonyabb legyek. Igazából elég jól tanulok, de mégis azt érzem, hogy a hatékonyságommal problémák vannak.

Mintha a Partvonal kiadó a Mikulás képében meghallotta volna a problémámat, rendelkezésemre bocsátott egy könyvet a témával kapcsolatban. Nagyon - nagyon örültem neki, és hálás köszönet illeti meg őket a rugalmasságukért és kedvességükért ezúton is.

Na szóval hozzájutottam Christian Gruning - Az eredményes tanulás titka c. tanulást segítő könyvhöz.


Olvastam már én ilyesfajta könyveket, nem is egyet. De volt, amiben egyetlen jó tanácsot sem adtak, vagy amiben csupa olyasmi volt, amit akár én is írhattam volna. Így ezt a kötetet izgatottan kezdtem el olvasni, és az átvételétől számított haza buszozásom alatt természetesen el is olvastam. 171 számozott oldalt tartalmaz, tehát nem túl vastag, viszont telis tele van minden földi jóval.

Először is azt kell tudni, hogy Christian Grüning  valami ügyes gyerek lehet, mert már a joghallgatói pályafutása alatt kialakította a megfelelő tanulási stratégiát, és azt oktatni is kezdte, létrehozott egy továbbképzéssel foglalkozó egyesületet. Jelenleg vezeti a vállalkozását, egyetemi docens valamint gazdasági mediátor is egy személyben. Ráadásul a fotója tanúsága szerint még mindig nagyon fiatal. :-))

Forrás: www.akademie-gruening.de

A könyv alcíme: Hogyan javíthatunk olvasási és tanulási képességeinken?

Hát az olvasási képességeimmel annyira nincs gond, de azért nem ugrottam át ezt a részt sem, főleg, hogy nagyon jó gyakorlati tanácsokat kaptam a struktúráló olvasással, az olvasási sebesség növelésével kapcsolatban.

Amikor a memorizálási technikák jöttek, akkor már sok újat tudott mondani a szerző. Érdekes technikákat vonultatott fel, vannak köztük számomra érdekesek, de olyanok is, amit mindenképpen ki fogok próbálni. Megtanít a szerző felismerni azt is, hogy milyen típusú tanulók vagyunk: vizuális, auditív avagy kinesztetikus, és minden típushoz ad tanulási tanácsokat. Én egyébként vizuális vagyok, de ezt eddig is tudtam, viszont megerősített ebben.

A könyv egyébként számtalan ábrát is tartalmaz, melyek segítségével sokkal jobban megérthetük a szerző mondanivalóját.

Érdemes beszerezni ezt a kötetet, és bár nem regény, azért néha ilyesmit is kell olvasni. Főleg, annak érdemes, akinek gondjai lehetnek a tanulással és olvasással. Én már pár embernek személyesen is ajánlgattam, hátha segít. Úgy érzem, engem előbbre vitt, már a 22-i vizsgámom is próbáltam alkalmazni a könyvben foglaltakat. A stresszkezelés kapcsán sikerült is. Remélem a vizsga is ilyen sikeres lesz.

Legközelebb Mike Evans Hogyan vizsgázz sikeresen? c. könyvét szeretném elolvasni...csak hogy bővítsem az ismereteimet. :-)

Jó tanulást, eredményes vizsgázást kívánok mindenkinek!

Catherine Ryan Hyde - Számíthatsz rám!

Egy nem túl régi bejegyzésemben ódákat zengtem Ree Drummond könyvéről, és az új magyarországi kiadóról, a Pioneer Books-ról. A véleményem azóta sem változott. Sőt.

Nagyon szimpatikus számomra pl. a kiadó olvasókhoz való hozzáállása is. Nem tudom, tudjátok-e, de ha regisztráltok a honlapjukra (www.pioneerbooks.hu), akkor kaptok egy szép virágos könyvjelzőt. Ritkán tapasztal az ember ilyesféle kedves gesztust, s főleg azt, hogy egy szívélyes levél kíséretében érkezett az enyém.

A kiadó jóvoltából egyébként volt szerencsém megismerkedni egy számomra még ismeretlen író, Catherine Ryan Hyde munkásságának egy kis szegletével, konkrétan a "Számíthatsz rám!" című kötettel, amit ezúton is nagyon szeretnék megköszönni.

Forrás: http://www.catherineryanhyde.com

Előljáróban annyit mondanék, hogy keddi napon vettem kézbe a kötetet, és csütörtökön már el is kezdtem írni róla a bejegyzésemet Nektek. Ennek konrétan a részemről két oka is van. A legfontosabb az, hogy annyira tetszett a könyv, hogy alig bírtam letenni. A másik ok az volt, hogy a suliban voltam, és ez számomra 3,5 óra utazással jár, így időm is volt falni a betűket.

Azt hittem, beleszerettem Ree Drummond írásmódjába, és regényébe a tűsarkakról és a prériről, és hogy nem lesz egyszerű kizökkenteni a cowboy hangulatból, de mégis sikerült. Nem volt nehéz.

Ez a könyv alapvetően más. Más a hangulata, a témája, mégis hasonlóképpen bennem maradt a történet, mint a már említett másik köteté.


A Számíthatsz rám! főszereplője egy kislány, Grace, akinek drogfüggő az anyja, s egy olyan házban élnek, ahol a szomszédok alig-alig ismerik egymást, elmennek egymás mellett. A lányka, szívében a gyermeki kedvességgel és őszinteséggel próbál közeledni a szomszéd lakókhoz, akik valahogy mindnyájan a kislány hatása alá kerülnek. Legyen szó egy pánikrohamos, agorafóbiás férfiről, Billyről, egy afroamerikai körmöslányról, egy spanyol anyanyelvű fickóról, vagy a mogorva Mr. Lafertyről, akit mindenki utál. Még az emeleten lakó idős hölgy sem tudja kivonni magát Grace társaságából.

Mikor a gyermek anyja drogfüggősége miatt bajba kerül, és kishijján elviszik a gyermekvédelmisek, a ház lakói összefognak, és a segítségére sietnek.

Minden lakónak fel kell adnia valamit, változtatnia kell, közösséggé kell kovácsolódniuk a szeretett gyermek megmentése érdekében.

A könyvben történik tragédia, sorsok változnak, de az írónő tollából megtudhatjuk, mennyi mindent el lehet érni szeretet, megbecsülés és az összetartás erejével.

Mint már említettem, rám nagy hatással volt ez a könyv, és bár egy "női" kiadó adta ki, mégis azt gondolom, hogy férfiakat is érdekelheti a történet. Pl. Csabi hallgatótársam intenzíven érdeklődött a sztori és maga a könyv iránt.

Ha valaki még nem vette volna meg a családtagokank a karácsonyi ajándékot, úgy ezzel a könyvvel nem lőhet mellé.

Sok szeretettel ajánlom Nektek!

Lauren Oliver - Mielőtt elmegyek

Elég sok Meg Cabot könyvet olvastam, némelyikükről már írtam, valamelyikről még csak ezután fogok. Az ő könyvei kapcsán ismertem meg a Ciceró Könyvstúdiót, s az általuk kiadott könyveket.

Lauren Olivert eddig még nem ismertem, de örömmel vettem kézbe a Mielőtt elmegyek c. könyvét, amit a Cicero-nak köszönhetek, és amiért őszintén hálás vagyok Nekik.

A szerző. Forrás: www.laurenoliverbooks.com

Nagyon érdekes volt, hogy a 4-es villamos vonalán milyen sikere volt  ennek a kötetnek. Mivel épp suliba mentem, nem volt hely a táskámban, így a kezemben vittem Oliver másik könyvével a Delíriummal együtt. A Nyugatitól a Baross utcáig 3-an kérdeztek rá, hogy mit olvasok...:-)Ilyen még sosem történt velem. Az gyakran megesik, hogy én szólítok meg valakit a könyvével kapcsolatban, de hogy fordítva történjen ilyesmi...Őszintén szólva örültem neki.

A kötet egyébként az Ötcsillagos könyvek sorozat egy részeként jelent meg puha kötésben, 414 oldalon, amit egy ilyen jó kis olvasmánynál különösen értékelek, hiszen nem marad abba a sztori 250 oldal után, és a puha kötésnek köszönhetően még a táskámba is könnyűszerrel bele tudom gyömöszölni.

A könyv főszereplője Samantha Kingston, azaz Sam, amolyan menő csaj a gimiben, ahová jár. Van sleppje, pasija, népszerűsége, a tinédzserekre néha jellemző kíméletlensége.

A lelke mélyén rendes lány, ám azt képzeli, hogy mindaz a siker és "csillogás", ami osztályrészéül jutott, alanyi jogon jár neki.

Aztán egy teljesen hétköznapi napon, egy buli után váratlan dolog történik.

Sam meghal.

Úgy hal meg, hogy vannak emberek, akiket megbántott a viselkedésével. Akkor még nem tudja, hogy személyiségével mennyi ember életét befolyásolta.

Csodálatos módon kap néhány újabb lehetőséget arra, hogy rendbehozza azokat a hibákat, amiket ő haláláig nem hisz annak, és amelyek kiküszöbölésével megváltoztathatja a dolgok menetét. Megismeri legjobb barátnői rejtett életét, az osztálytársai életkörülményeit, és rájön, mennyi mindent lehetett volna másként csinálni.

Az első találkozásom Lauren Oliverrel nagyon jól sikerült. Miután a főhős, Sam, tulajdonképpen "időcsapdába" került, sokat agyaltam azon, hogy fejeződik be a történet. Nos annyit mondhatok, hogy nem úgy, ahogy gondoltam volna.  Örülök, hogy nem maradt ki ez a kötet az életemből, és ajánlom másoknak is elolvasásra, én pedig alig várom, hogy belekóstolhassak végre Oliver másik, már megjelent könyvébe a Delíriumba.


Eladó könyveim ismét gazdit keresnek...

Íme a következő lista az érdeklődőknek:

- Jeff Abbot - Sokk - új - 1200 ft

- Norman Mailer - A hóhér dala 1-2. - új - 2500 ft

- Val MCDermid - A szirének éneke - új - 1200 ft

- G.P. Taylor - Árnyak prófétája - új - 1200 ft

- J. R. Ward - Kapzsiság - új - 1500 ft

- Steve Berry - A harmadik titok - új - 1200 ft

- Tokaji Zsolt - Szólítsatok Brad Pittnek - egyszer olvasott - 800 ft

- Mirelle Calmel - A farkasok bálja , Isabeau bosszúja - új - 1500 ft

- Sarah Garden - Álmodunk - új - 1500 ft

- A.M.  Jenkins - Night road - 3X olvasott - 800 ft

- Marian Keyes - Lucy Sullivan férjhez megy - átlagos állapot - 600 ft

- Jenny Colgan - Amanda esküvője - átlagos állapot - 600 ft

- Danielle Steel - Tükörkép - új - 600 ft

- D.H. Lawrence - Lady Chatterley szeretője - 1X olvasott - 1000 ft

 

Akit érdekel bármelyik könyv innen, vagy az előző listából, annak várom a jelentkezését!

Szép estét Nektek!

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás