A múlt héten olyan jó kis listát írtam...Rory Gilmore elbújhatott volna mellettem, úgy beosztottam az időmet a kislányom, a tanulás, a szakdolgozat, a munka, a háztartás, a férjem és a blog között. Borzasztóan elégedett voltam magammal. Igyekeztem is betartani mindent, amit a listára írtam, de a blog volt sajnos az utolsó a sorban...Így a postokkal megint lemaradtam, de igyekszem...Ígérem!

Ma viszont nem gondoltam volna, hogy lesz mit mutatnom Nektek, mert 17 oldalt írtam ismét a szakdolgozatomhoz, úgyhogy eléggé produktív voltam azon a fronton.

Viszont drága barátnőm, Raritas megörvendeztetett egy e-mail-lel, illetve átküldött három blogbejegyzésre való anyagot legépelve, így most ismét Neki köszönhető, hogy írok. :-)

A mostani témám tehát a Káosz...

Megjelenéskor volt szerencsém elolvasni Lauren Oliver trilógiájának első kötetét a Delíriumot, illetve a Mielőtt elmegyek c. könyvét. Őszintén szólva alig vártam, hogy a Delírium folytatódjon, mert számomra egy förtelmes de igazán érdekes és izgalmas világban játszódik, az USA-ban, ahol mint tudjuk „nincs halálosabb kór a szerelemnél”.

Alig jutottam hozzá a könyvhöz délelőtt, aztán suli 4-ig. Utazás, miegymás, és persze már végeztem is vele. Tulajdonképpen nem volt annyira vastag, 342 oldal mindössze (Úgy emlékszem, a Delírium hosszabb volt, de nem biztos, viszont most nincs nálam, hogy megnézhessem. Közben megnéztem, az a kötet 406 oldalas volt), de nem ezért olvastam el gyorsan, hanem azért, mert nagyon tetszett a történet.

A Káosz kötetében újra találkozunk Lenaval, akit az előző részben nem kezeltek ki, sőt beleszeretett egy fiúba, Alexbe.

Sajnos menekülés közben Alex örökre elment, nem tudta tovább Lenat segíteni. A lány napokig haldoklott, majd rátalált egy csapat  „Veszett”, akik meggyógyították és tanítani kezdték az új életére, mely éhséget hoz, s veszélyes.

Lena, szívében gyászolja Alexet, de próbál beilleszkedni, miközben testileg és lelkileg is megerősödik. Kénytelen is erre, hisz a csapat sorban veszti el a tagjait a különféle veszélyes helyzetekben, betegségekben.

A történet egyik szála, az AKKOR Lena beilleszkedéséről és a szörnyű mindennapjairól szól.

Az ezzel párhuzamosan futó sztori a MOST.

A MOST-ban Lena küldetést teljesít, még mindig emlékezik, és szereti Alexet, ám belép valaki olyan az életébe, akire aztán tényleg nem számít.

A kötet vége megint csak úgy fejeződik be, hogy az ember alig várja, hogy ismét kezébe vegye az újabb könyvet.

Egy olyan befejezést kapunk, amire számíthattunk volna, de valahogy mégis meglepődtem a bekövetkeztén.

Szóval a könyv ismét zseniális lett, pörgős, izgalmas, torokszorító (én egyszer sírtam is, megsirattam KÉK-et a kislányt, aki meghalt a viszontagságos élet következtében). Jó volt olvasni, és ajánlom mindenkinek.

Egyébként még mindig tartom ama véleményemet, hogy én nem bírnék ilyen világban élni…borzasztó…

A könyv adatai:

Eredeti cím: Pandemonium

Fordította: Heinisch Mónika

Kiadó: Cicero könyvstúdió

Kiadás helye: Budapest

Kiadás ideje: 2012

ISBN: 978-963-539-780-8

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 2990 ft

Oldalszám: 342 p

Forrás: kiadótól