Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Jön 2013!

Tegnap csak írtam, és írtam a bejegyzéseket, és azt is ígértem, hogy ma jövök egy évzáró bejegyzéssel.

Mivel bulizni nem megyek, ráadásul tanulok is itthon, most, lassan 21 óra tájékában kezdtek hozzá az összegzésnek. Jobb később, mint soha, igaz? :-)

Nem is tudom, mit írjak...nem volt könnyű évem, de mégsem volt kifejezetten rossz.

A kislányom betöltötte a két évet, elkezdte a bölcsit, és nagyon szereti, úgyhogy ez mindenképpen pozitív.

Én elkezdtem dolgozni Gyes mellett, úgyhogy ez még pozitívabb. :-)

Aztán még fontos dolog az életemben az, hogy utolsó féléves vagyok a főiskolán, jelenleg már csak egy szigorlatom és az államvizsga van hátra, mert ugyebár sikeresen elkészítettem a szakdolgozatomat is.

Hm...gondolkodom, hogy még mi történt...és majdnem elfelejtettem a leglényegesebbet. Úgy tűnnek a dolgok, hogy végre sikerült eladnunk a lakásunkat, melyet már majdnem két éve árultunk. Ez nagy könnyebbség, így már lehet előre tekinteni az életben. :-) Remélem ezügyben hamar lezongorázódik a dolog és minden jól, jobban alakul.

Jöjjön most egy kis könyves összegzés...elvégre könyves blogot olvastok! :-)

Mielőtt elkezdtem írni ezt a bejegyzést, gyorsan felmentem a Moly.hu-ra, és megnéztem, hogy mit csináltam ebben az évben.

Kérem szépen, 2012-ben összesen 192 darab könyvet olvastam! :-) Még én magam is megdöbbentem ezen a számon, főleg úgy, hogy vannak olyanok, amiket nem is vittem fel a Moly-ba, mert elfelejtettem, vagy nem volt időm...Úgyhogy jócskánt túlteljesítettem minden nem létező elvárásomat.

Ez a 192 darab könyv a Moly szerint 66.074 oldalt jelent, de ez is több lenne, csak ahogy elnéztem, van vagy 10 kötet, aminek nincs felvíve a rendszerbe az oldalszáma. Úgyhogy ez is egy óriási szám. Hogy fogadalmam van-e ezzel kapcsolatban a 2013-as évre? Nem igazán...nem hinném, hogy túl fogom szárnyalni, hiszen már nem lesz annyi időm olvasni sajnos, nem leszek itthon a babámmal, hiszen a kiscsaj már lassan felnő. :-)))

Idén a blogon ha jól számoltam, 220 új bejegyzést készítettem el, jövőre ezt a számot növelni szeretném, remélem sikerül majd.

Terveim más téren egyébként vannak, mindig vannak. 2013-ra ismét csatlakoztam Lobo várólista csökkentéses kihívására, ezt jövőre mindenképpen szeretném teljesíteni, és nagyon vágyom arra, hogy a férjem berendezze a könyvtár szobámat, ugyanis hiába költöztünk nagyobb házba, a rengeteg kötet még mindig egymás hegyén hátán hever...Mondjuk ebben nem bízom, de azért reménykedni lehet azt hiszem.

Kéne még csinálnom egy német középfokú írásbeli nyelvvizsgát, le kell szigorlatoznom pszichológiából és le kell államvizsgáznom. Szeretnék a következő évben több időt szentelni a blogomnak, de szeretnék sokkal több időt írással tölteni, mint ebben az óévben. Emiatt várom nagyon a suli végét, hiszen akkor a tanulás alól felszabaduló időt az írásnak szentelhetem.

Aztán jön a tavasz, az ültetési szezon, nem mennék bele mennyi mindent tervezek a biokertemben. :-)

De, hogy visszakanyarodjak a könyvekhez, kijelenthetem, hogy továbbra is az Elfújta a szél maradt a kedvenc könyvem, melyet 2012-ben ismét újra olvastam, ahogy megtettem a Twilight saga-val is.

Kép innen

Nagy felfedezés volt számomra Leiner Laura - A Szent Johanna Gimi sorozata, melybe teljesen beleszerettem, és alig várom a nyolcadik rész megjelenését. Nekem még csak a hetedik van meg, de rajta vagyok az ügyön, bár mostanában kevesebb könyvet vásároltam, de ezt a szériát meg kell vásárolnom. :-)

Az alábbi könyvek nagy hatással voltak rám ebben az évben:

- Diana Gabaldon - Outlander 2. - már alig vártam, hogy megjelenjen!!!

- Jenny Downham - Amíg élek - Meghatott, és belépett a kedvenc könyveim sorába

Ezeken kívül megszerettem a CorLeonis kiadó könyveit, melyek közül eddig akármelyiket olvastam, mind nagyon tetszett. Most éppen a Vakmerő remények c. könyv jóvoltából Barack Obama "rajongó" lettem. :-)

Hahner Péter könyveit is nagyon megszerettem, bár amiket tőle olvastam, nem mind idei megjelenésű, de én idén fedeztem fel magamnak az írásait. Imádom, és ő az egyik ember, akivel szeretnék találkozni és beszélgetni.

A másik író Irvin D. Yalom... nagyon szeretnék vele beszélgetni, egy csomó kérdésem lenne hozzá.

Felfedeztem az El Camino témáját is idén, amit el tudtam az Útról érni, azokat a könyveket mind elolvastam, és tervezem a saját Utamat. Így ismerkedtem meg Sándor Anikó munkásságával, és nagy kedvencem lett ő is, minden könyvét elolvastam, csak még nem írtam róluk. A témában másik nagy-nagy kedvencem Antal Judit - Igazgyöngy című könyve, melyet kedves szavakkal dedikált nekem a szerző. Nagy becsben tartom. Még erről a könyvről sem sikerült írnom, ahogy sajnos annyi másról sem...

Zárásként annyit mondanék, hogy köszönöm szépen Nektek, kedves Olvasóim, hogy ennyien, és ilyen gyakran visszatértek hozzám, és szorgalmasan olvassátok az írásaimat. Igyekszem a jövőben még többet olvasni, írni, új rovatokat bevezetni, hogy minél érdekesebb, olvasmányosabb legyen a blogom. Köszönöm Nektek, hogy a Goldenblog versenyen könyvesblogként elég jó helyezést értem el. Köszönöm a szavazataitokat!

Köszönöm továbbá azoknak a Kiadóknak az együttműködést, akik nélkül nem tudtam volna ennyit olvasni. Remélem a továbbiakban hasonló gyümölcsöző lehet az együttműködésünk. (Ahol lenne némi lemaradásom, ott igyekszem pótolni a dolgokat mielőbb!)

És most már tényleg abbahagyom! :-)

Kívánok boldogságban, sikerekben, egészségben gazdag boldog új évet világvége nélkül!

Várlak vissza Benneteket!

A kép forrása

Julia Quinn - Tíz dolog, amit szeretek magában

Őszinte leszek, még sosem olvastam Julia Quinnt, azonban mikor megláttam ezt a könyvet a Gabo Kiadó kínálatában, úgy döntöttem, hogy hajrá, álljunk neki, itt az idő megismerkedni az írónővel.

Annyit persze tudtam róla, hogy a romantikus irodalomban alkot, így nem is ért meglepetés a habkönnyű romantikus történet olvasása közben, ami a Belvelstoke trilógia harmadik része. Az első két rész a Miss Miranda Cheever titkos naplója, illetve Ami Londonban történt címmel jelent meg szintén a kiadó gondozásában.


Hogy miért is fogott meg a történet? Fogalmam sincs, de kíváncsi voltam, hogy egy ilyen címmel vajon mit akar az írónő, és ezt olvasva a 10 dolog, amit utálok benned c. Hollywood-i produkció jutott eszembe. Na de elolvasva ez a könyv nem hasonlított arra a filmre, csak hát asszociáltam. :-)

A történet főhőse egyébként Sebastian Grey, egy nagyon jóképű, pimasz férfi, akinek meg kellene nősülnie, de nem igazán fűlik hozzá a foga. Van egy nagybátyja, akinek kéne egy fiú utód, ám az öreg nem igazán tud örököst nemzeni, és ezzel fenyegeti a veszély, hogy mélyen gyűlölt unokaöccsének kell átadnia a címét és a vagyonát, hiszen ő Newbury őrgrófja, szóval nagy ember.

Igazából Sebastianunknak sincs sok kedve őrgrófnak lenni, inkább foglalkozik azzal, amihez szerinte jobban ért: ír. Méghozzá korabeli bestsellereket női álnéven.

Ahogy már mondtam, az idősödő őrgróf mindent megtesz azért, hogy fiú utódja legyen, így feleséget keres...megakad a szeme egy széles csípőjű fiatal lányon, aki szerinte pont jó lenne a célra, a lány neve Annabel Winslow. A férfi elég erőszakosan közeledik a lányhoz, én a helyében jól elkalapáltam volna, Annabel viszont udvariasan próbál hárítani, azonban tudja, hogy nem sokáig szabadulhat, ha a családja arra az elhatározásra jut, hogy neki bizony igent kell mondania Newbury őrgrófjának.

Közben megismerkedik főhősünkkel Sebastiannal, akivel egész jól megértik egymást...talán túl jól is, de a lány tudja, hogy el kell köteleznie magát más felé. Sebastian pedig tudja azt, hogy a nagybátyja nősülni készül, csak épp azzal nincs tisztában, hogy a vágyott nő, Annabel a kiválasztott...

Szerelmi huzavonák, flörtölések, mindenféle izgalom jellemzi ezt a könyvet, ami szórakoztató volt, de egyértelműnek tűnt a vége. :-) Hiszen a legtöbb ilyen jellegű szerelmes regény ugyanúgy végződik. A hősök boldogan élnek, amíg meg nem halnak. :-) Na itt is így történt, de Julia Quinn nagyszerűen meséli el ezt.

A kötet adatai:

Eredeti cím: Ten Things I Love About You

Fordította:  Palásthy Ágnes

Kiadó: Gabo Kiadó

Kiadás éve: 2012

Kiadás helye: Budapest

ISBN: 978-963-689-584-6

Oldalszám: 392 p

Ár: 2290 ft

Borító: puhatáblás, ragasztott

Forrás: kiadótól

Ilona Andrews - Mágikus találkozás

Össze-vissza olvasok mindenféle témában, mindenféle műfajban, de amikor kézhez vettem Ilona Andrews könyvét, rögtön tudtam, hogy hiányzott mostanában egy ilyen jellegű történet a tarsolyomból.

Ebből a rövid bevezetőből is látszik talán, hogy mennyire teszett a könyv. Izgalmas volt, sodró és érdekfeszítő. Tetszett a világ, amelyet Andrews felépített, és amivel volt szerencsém megismerkedni a könyv által.


A történte főhőse Rose Drayton, aki a Peremben él, amely két világ határán van, a Töredék és a Mágia határán. A Töredékben az emberek átlagos életet élnek, átlagos módon, varázslat nélkül, a Mágiában azonban tombol a varázslat. Rose a Töredékben dolgozik, de átjárhat mindegyik világon, azonban másoknak ez nehézségekbe ütközhet.

Rosenak hatalmas varázsereje van, amit egy szerencsétlen napon meg is mutatott a nagyközönségnek, s azóta nincs nyugta. Számtalan kérő jelentkezik, mindenki így vagy úgy, de a lány kegyeit keresi, hiszen nagyon kevés ember tud úgy villantani, mint a lány. Sőt a kékvérű Mágia-beli egyének tudnak csak elvileg villantani, de bár Rosenak semmi köze nincs ahhoz a világhoz, mégis magán hordozza a jeleit.

Egyébként teljesen hétköznapi életet él, egyedül neveli két kisöccsét, akiknek szintén van varázserejük, s a nagyanyja segít be néha a kicsiny családnak, ha vészhelyzet van. Rosenak ugyan van munkahelye, mégis egyik napról a másikra élnek, nagyon komolyan be kell osztania a fizetését, ha azt akarja, hogy ennyivalóra is teljen és benzint is tudjon venni a kocsijában.

Már megszokta a kérők hadát, amikor jön egy újabb, egy jóképű, de arrogáns kékvérű, Lord Declane Camarine, aki kerek-perec kijelenti, hogy Rose a felesége lesz. Persze a lány hadakozik ez ellen, de végül abban egyeznek meg, hogy három próbát kell kiállnia a férfinek, és ha ezeket a próbákat megcsinálja, akkor Rose ellenkezés nélkül vele megy.

Mikor az "üzlet" megköttetik, még nem tudja R., hogy mennyire szüksége lesz a következőkben Declan segítségére, és hogy mégsem annyira rémes ez a pasi, mint amilyennek gondolja.

A könyv nekem tényleg nagyon tetszett, és alig várom, hogy elolvashassam a következő részt is, ami már megjelent az Egmont kiadó jóvoltából Áradó hold címen.

Ami nagyon érdekes volt számomra, az az, hogy a könyv hátsó borítóján felhívják a figyelmét a nagyérdeműnek, hogy a kötet felnőtt tartalmat is tartalmaz. Ez azért volt érdekes, mert nem volt az a kifejezett felnőtt tartalom, vagyis nem volt benne semmi különös olyan, ami esetleg bánthatná egyes érzékenyebb emberek lelkivilágát, és mégis jó érzés volt tudni azt, hogy gyermekeink biztonságban vannak, hiszen a kiadó felhívta a szülők figyelmét arra, hogy esetleg tartalmazhat a könyv olyasmit, amit még nem szánnánk csemetéinknek.

A kötet adatai:

Eredeti cím: On the Edge

Fordította: Márton Adrea

Kiadó: Egmont Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás ideje: 2012

ISBN: 978-963-343-231-0

Oldalszám: 390 p

Ár: 3999 ft

Borító: puhatáblás, ragasztott

Katarina Mazetti - Családi sírbolt

Katarina Mazetti - Pasi a szomszéd sír mellől című könyve nagyon tetszett, de az már nem annyira, ahogy végződött, mert valahogy nem olyan véget szántam volna neki, mint amilyet a szerző kigondolt. Most már tudom, miért is van ez így...mert van a könyvnek bizony második része is. :-) Aminek nagyon örültem.

E kötet sem kevésbé bizarr címmel rendelkezik, mint az első, hiszen a Családi sírbolt cím eléggé fura, hogy úgy mondjam. Fura, de kifejezetten figyelemfelkeltő, s ilyen a könyv borítója is. Én a borítóját azért is imádom, mert gyermekkoromban volt a mamámnál egy ilyen házikó alakú hőmérő, amit nagyon szerettem, és mikor beköltöztünk a régi-új házunkba, akkor annyit kértem a volt tulajdonosoktól, hogy légyszi, légyszi hagyjátok ott nekem a nem működő, de megnyerően giccses házikós hőmérőt, mely a házunk egyedi tartozéka volt, és most is az. :-) Mert ott hagyták nekem, én meg boldogan nézegetem, amikor csak elmegyek mellete. Na és a lényeg az, ennyi bevezető után, hogy ez a bizonyos hőmérős házikó van a címoldalon. :-)) Az enyém persze nem teljesen ilyen, de hasonló. :-)


A könyv főszereplői az előző részben megismert parasztember, Benny és a beige könyvtárosnő Desirée. Ott hagytuk abba az ismerkedést a párral, hogy tönkrement a kapcsolatuk, nem tudtak mit kezdeni a kettejük közti különbségekkel.

Ebben a részben Desirée elszántan gyereket akar. Minden áron azt szeretné, ha végre anya lenne, és Bennyben látja a gyermek leendő apját, nem érdekli az az apró tény, hogy a férfi együtt él Anitával, akivel egész jól megvannak. Végülis Desirée nem akar mást, mint egy kis spermát egy kis szex-szel, néhány alkalommal, majd eltűnik. Persze az élet nem így alakul. A gyerkőc nem jön össze elsőre, és mindketten úgy érzik, hogy érdemes lenne újra megpróbálni a dolgot. :-)

Meg is teszik és rájönnek, hogy tudnak egymás nélkül élni, csak nincs értelme a dolognak, úgyhogy Benny kiteszi Anitát, Desirée pedig beköltözik egy idő után, mert már nagyon gömbölyödik a pocakja.

Megérkezik a gyermek, és az élet megy a maga útján. A pár próbál boldogulni, több kevesebb sikerrel, de amikor neccessé válik a dolog, jön egy újabb gyerek. lassan nagy családosok lesznek, ám Bennyt nagyon aggasztja a helyzet, hiszen nem jönnek már ki olyan jól, mint régen, ráadásul alig van pénzük...

Keresik a kiutat ebből a helyzetből, amely keresés általában mulatságos helyzeteket szül, ráadásul a könyv remekül bemutatja, hogy hová fejlődhet egy kapcsolat, ha a felek nem csak elhidegülnek egymástól, de nincs a másikra idejük, és alapvetően különböznek is a másiktól. Öt éven keresztül követhetjük végig sorsukat, és különösen szeretem, hogy ugyanazt a sztorit, történést megismerhetjük mindkét fél szemszögéből.

Nagyszerű, mulatságos történet, nem bánnám, ha ennek is lenne még folytatása, kíváncsi lennék, mi minden történhet még Benny és Desirée és a gyerekek háza táján. :-)

A kötet adatai:

Eredeti cím: Familijegraven

Fordította: Kertész Judit

Kiadó: Park Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2012

ISBN: 978-963-530-993-1

Ár: 2500 ft

Oldalszám: 211 p

Borító: keménytáblás, fűzött, papír védőborítóval

Forrás: kiadótól

Domokos Gábor - Reklámország peremén

Már hónapokkal ezelőtt elolvastam ezt a könyvet, de valahogy nem írtam róla. Hogy miért is nem? Fogalmam sincs. Talán mérete miatt elbújt a polcon... Ugyanis egy apró méretű kötetről van szó, de én mérete miatt is szerettem, nem csak a tartalma szórakoztatott.


A könyvet Domokos Gábor, a harmincas éveiben járó író jegyzi, s a főhős szintén egy majdem harmincas éveiben járó pasi, aki még egyetemista már X éve, szóval nehézkes a végzése elsősorban a lustasága miatt. Küzd a diplomamunkával, a vizsgákkal, és úgy egyáltalán a korai keléssel. Nincs igazán ötlete, hogy mit is kellene csinálnia az életével.

Barátaival sokszor összegyűlnek, megosztják egymással gondjukat örömüket, és van köztük olyan, akinek bizony irigylésre méltó karrierje van, igazából mindegyik srácnak sínen van az élete főhősünket kivéve. Ő valahogy csak sodródik az árral. Bár mindig van valami kis munkája, de ez azért mégsem az igazi. Egyébként a suli mellett reklámszövegeket ír, de fontosabbak neki a haverok, meg a buli, meg a pia, meg a cigi. Ezen kívül nagyon fontosak a kapcsolatok, mert ezeknek hála kap munkát néha-néha.

Persze van, amikor komoly dolgok is történnek vele, de mégis valahogy annyira könnyedén s lazán él, ahogy én mindig is csak szerettem volna. Sosem akartam annyira laza lenni, mint a főhős, de azért, ha csak egy kicsivel több lazaság ragadna rám őróla, akkor már elégedett lennék. :-)

Ez egy tipikus pasis könyv egyébként, az a típusú kötet, amit szívesen az öcsém kezébe nyomnék, mert biztos vagyok abban, hogy remekül szórakozna rajta, és szerintem azok az emberkék is szívesen elolvasnák, akik egyébként ritkán, vagy sosem vesznek könyveket a kezükbe.

A mű egyébként a CorLeonis kiadó kínálatában található, az oldalukról meg is rendelhető. Szerintem érdemes rá költeni, érdemes szülinapra, névnapra, akármire ajándékozni, mert vicces, szórakoztató.

A könyv adatai:

Kiadó: CorLeonis Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve:  2010

Oldalszám: 184 p

ISBN: 978-963-88449-8-9

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 1990 ft

Forrás: kiadótól

"A Reklámország peremén tagadhatatlanul önéletrajzi ihletésű könyv, amelyben az író izgalmas és sziporkázóan szellemes portrét rajzol generációjának – az első magyar yuppie-nemzedéknek – tagjairól.
Az egyes szám második személyben fogalmazott mű reklámszlogen-gyártó főhőse kívülről, mintegy felettes énje pozíciójából ostorozza önmagát és kortársait, alapvető lúzerségük miatt. (Amit persze mi, „öregek”, egészen másképp látunk. Pontosabban, láttunk eddig.) Emberünk szűk, de irigylésre méltóan összetartó baráti körrel és harmonikus családi háttérrel rendelkezik. Látszólag semmi baj vele, és mégis. Néha kicsit rosszul érzi magát a bőrében, akárcsak a barátai. Talán az zavarja (őket), hogy túl könnyen pottyannak az ölébe (ölükbe) a dolgok. A többiek sorra el is „hullanak” mellette, megkötik kompromisszumaikat, föladják álmaikat, vagy ami még tragikusabb, sőt életveszélyes: képtelenek megalkudni a realitásokkal. Ő viszont ezerrel hajszolja az „igazit”: nőt, bulit, életcélt. Iszik, dohányzik, szív, csajozik (mindezt módjával és a leszokás feltett szándékával), több egyetemen bepróbálkozik (némelyiken a diplomáig is eljut), állandó időzavarral küzd és folyton „görcsöl”, mert képtelen megfelelni szülei (önmaga, barátnője) elvárásainak. Mindig a könnyebbik megoldást választja, még akkor is, ha ez a nehezebb. Általában rosszul tűri a konfliktushelyzeteket és a kudarcokat, amire megvan az ideológiája: császárral született, így már a kezdeti gyötrelmeket is megspórolta neki a sors (az orvos szikéje). Feltett szándéka, hogy megtalálja azt a keskeny mezsgyét, amelyen elegyensúlyozhat a happy end felé. A könyv végén a meccs döntetlenre áll. Domokos Gábor a felnőtté válás kalandregényének 21. századi prototípusát alkotta meg, méghozzá bravúrosan. Egyetlen szavát se lehet komolyan venni, mégis minden szava igaz. Százszázalékosan a mában él (szerző és főhős egyaránt), hasonlatait, metaforáit a televíziós tömegkultúra (főleg a reklámok és a sorozatok) világából veszi. Szinte szégyenkezve, lopva adagolja nekünk a bölcsességet, műveltséget, morált. Látszólag mindig a felszínen marad, egy-egy oldalvágással darabidőnként mégis telibe talál. A számtalan tanulságos és mulatságos epizódot felsorakoztató, a katartikus felhangokat se nélkülöző Reklámország elsősorban kivételesen frappáns és „korszerű” nyelvezete, sodró stílusa jóvoltából kecsegtet azzal a reménnyel, hogy társaságban sűrűn idézhető kultuszkönyvvé válik. Könnyű és finom."

Nicole Jordan - Visszanyert boldogság

Már egy jó ideje az éjjeliszekrényemen volt Nicole Jordan néhány könyve, melyeket már elolvastam, csak még nem meséltem Nektek róluk. Köztük volt a Visszanyert boldogság is, melyből talán 10-15 oldalt olvastam csak el, így gyorsan, gondoltam bepótolom így a két ünnep között. Így is tettem, s mivel az írónő stílusa eleve olyan, hogy pillanatok alatt el lehet olvasni a könyveit, így szinte nyomasztott, milyen hamar a végére értem a kötetnek. :-)

A könyv hasonlóan a többi részhez ugyanúgy egy férfi és egy nő szerelmének kibontakozásáról szól erotikával körítve, ám úgy érzem, hogy ez a rész kifejezetten erotikusra sikeredett.


A főhősök Eleanor és Damon.

A két fiatal két évvel ezelőtt eljegyezte egymást, majd Damonról kiderült, hogy még mindig megvan régi szeretője, így az eljegyzést felbontották, Eleanornak pedig összetört a szíve, és azóta sem ment férjhez. Ennek ellenére voltak eljegyzései, pl. volt, mikor szívességet tett, egy "ál"eljegyzéshez adta a nevét, volt, hogy csak dacból jutott el addig. Ám a házasság még nem fenyegette.

Most azonban megismerkedett egy olasz herceggel, akit minden áron meg akar hódítani, hogy a férfi vegye feleségül. Közben felbukkan életében újra Damon, aki természetesen összekuszálja a szálakat, és az sem segít az ügyben, hogy a herceg körül szinte "hullanak az emberek", állandóan balesetek történnek.

Eleanor érzi, hogy ha sokat lesz Damon közelében, talán újra beleszeret, ám ezt nem akarja, hiszen a szívét már megsebezte a férfi. Ám ő a nagy igyekezetben, hogy ne engedje, hogy Elle és a herceg közel kerüljön egymáshoz, kompromitálja a lányt, így el kell vennie feleségül. Persze Eleanor foggal-körömmel küzd ellene, hiszen tudja, hogy a férfi nem fogja szeretni, ő pedig mindenáron szerelmi házasságot óhajtana. Nem is sejti, hogy a férfi lassan lassan kezd beleszeretni, csak még önmagának sem vallja be.

A regény nagy kérdése, hogy vajon a pár boldog lesz-e egymással, szerelmi házasság lesz-e kapcsolatuk, vagy csupán a szexen alapuló viszony jut nekik osztályrészül?

Olvassátok el, ha szeretitek a "kosztümös romantikát". Nekem mindenesetre tetszett, és ígérem, hamarosan jövök a többi, még kimaradt rész ismertetésével is.

A kötet adatai:

Eredeti cím:  To Romance A Charming Rouge

Fordította: Kovalcsikné Chován Hedvig

Kiadó: Victoria Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2011

ISBN:  978-963-9803-44-2

Ár: 2599 ft

Oldalszám: 324 p

Borító: puhatáblás, ragasztott

Forrás: Victoria Kiadótól

Michelle Zink - A kapu őrzője

Szeretem általában a Cicero Könyvstúdió könyveit, mindig jó kis kikapcsolódást nyújtanak a Kiadó regényei. Számomra az is fontos, hogy ne csak szórakoztató könyveket adjon ki egy kiadó, de belátható időn belül jöjjön a folytatás is, ha megszeretem az első részt.

Na Michelle Zink könyvét, az első részt a trilógiából nagyon el szerettem volna olvasni, de nem volt rá módom, aztán amikor kaptam egy lehetőséget a második kötet, A kapu őrzője c. rész elolvasására elég rendesen megrémültem. Igazából nem nagyon szeretek úgy olvasni egy sorozatot, hogy az előzményekkel nem vagyok tisztába, mert kicsit aggódom, hogy nem fogom érteni az összefüggéseket.

Egyszóval ilyen aggódások közepette vettem kézbe A kapu őrzőjét, és kezdtem bele. Ám mielőtt elkezdtem volna olvasgatni, megállapítottam, hogy a borítón szereplő lánynak nagyon szép szeme van. :-) Azért figyeltem meg ezt, mert az én kicsi lánykámnak is különösen szépek a szemecskéi, és biztos vagyok abban, hogy nagylány korában hasonlóan mutatós lesz, mint a címlap-lány. :-)


A trilógia főszereplője Lia és (én úgy láttam, hogy most) mellékszereplője a testvére Alice. Lia a pozitív hős, Alice pedig a nagyon negatív.

A könyv olvasása közben egy különleges világ tárul a szemünk elé. Különleges de izgalmas, ahol Lia kutatja a Kulcsokat, hogy azok segítségével a Próféciának vége legyen. A Prófécia főszereplői pedig ők maguk, a testvérek, Lia és Alice. Alice, ahogy már mondtam, gonosz, és mindent elkövet azért, hogy egyre erősebb legyen. Persze Lia is igyekszik, hogy ne tudjon a gonoszok leggonoszabbika, Samael erre a világra jönni. Ha Lia "megadja magát", rajta keresztül Samael eljön, és uralma alá hajt mindent.

Liának volt egy szerelme, James, akit szinte szó nélkül elhagyott. Sokszor gondol a fiúra, de nincs mit tennie, el kell felejtenie, azonban megtudja, hogy Alice valamiért megkörnyékezte a fiút. Ez nagyon rosszul esik Liának, azonban a szíve már másé, a Grigori egy tagjáé, Dimitrié, aki segíti a nehéz úton, amely Altusba és a megoldáshoz vezet.

Az út hosszú, és nehéz, számtalan akadállyal meg kell küzdeniük, köztük az árulással is, ami onnan, abból az irányból jön, amire a legkevésbé számít a kis csapat.

A könyv összességében nagyon tetszett, kár volt aggódnom, hogy nem fogok tudni mit kezdeni vele. Tudtam, és nagyon várom a harmadik részt, melynek címe Tűzkör lesz.

A kötet adatai:

Eredeti cím: The Guardian of the Gate

Fordította: Robin Edina

Kiadó: Cicero Könyvstúdió

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2012

ISBN: 978-963-539-782-2

Borító: puhatáblás, ragasztott

Oldalszám: 348 p

Ár: 2990 ft

Forrás: kiadótól

Várólista-csökkentés Loboval 2013-ban is

2011-ben lemaradtam róla, 2012-ben jelentkeztem rá, de őszintén szólvan nagyon-nagyon link voltam. Annyira jó könyveket soroltam fel magamnak, de hiába...konkrétan egyet sem olvastam el belőle!!! Szégyen, és gyalázat, tudom...De majd idén. :-)

Az eredeti kép Lobonál...

Szóval nekiláttam összegyűjteni a kiadványokat, melyek már jó ideje a polcomon porosodnak, és nagyon remélem, hogy idén végre sikerül letudnom ezt a kihívást.

Íme a listám:

1.  Jókai Mór - A cigánybáró

2. Elizabeth Gilbert - Hűség

3. Matthew Fox - Ennivaló Itália

4. Nora Roberts - A Nyugat dala

5. Helon László - Felfedeztem Amerikát

6. Gergely Márta - A mi lányunk

7. G. Praschl - Bichler - Isten adjon tartós boldogságot

8. Makai György - Allah és gyermekei

9. Fenákel Judit - Grófnő a répaföldön

10. Peter Mayle - Provence A-Z-ig

11. Beryl Miles - Csillagokkal takaróztam

12. Sheila Kohler - A Bronté lányok

Az alternatív lisámon lévő könyvek címe pedig itt olvasható:

1. Erich Segal - Szerelmi történet

2. Norman Mailer - Marilyn

3. Kosáryné Réz Lola - Álom

4. Szalay Lenke - Mogyoró és a fiú

5. Hunyady József - Az égig érő vár

6. Deborah Harkness - A boszorkányok elveszett könyve

7. Jósika Miklós - A nagyszebeni királybíró

8. Széchenyi Zsigmond - Nahar

9. Thury Zsuzsa - Amerikából jöttem

10. Széchenyi Zsigmond - Alaszkában vadásztam

11. Sidney Lawrence - Tiltott szerelem

12. Arne Falk-Ronne - Barátaim, a kannibálok

Szóval eme 24 könyv közül kéne a 2012-as évben a végére járnom legalább 12-nek, de a legszebb az volna, ha végre mind a 24-et kivégezném. Drukkoljatok! :-)

Könyvtári infó az Olvasókörről...

Könyvtári olvasókör

November 28-án került sor az októberi könyvtári napok egyikén megalakult Könyvtári olvasókör első foglalkozására.
A jelenleg 15 főből álló olvasókör tagjai

Paula McLain: A párizsi feleség

című könyvét olvasták el, s ennek kapcsán kötetlenül, jó hangulatban, véleményeket ütköztetve beszélgettek szerelemről, házasságról, boldogságról, zsenialitásról és a művészlét jellemzőiről.

A következő összejövetel 2013. január 30-án, szerdán 17 órakor lesz.

Az elolvasandó mű

Harper Lee: Ne bántsátok a feketerigót!

című alkotása.

Az olvasóklub nyitott, bárki a tagja lehet. Szeretettel várunk további olvasni szerető könyvbarátot, érdeklődőt.

„Amint a kenyér a testet, úgy táplálja az olvasás a lelket.”
Horatius

Forrás

Michelle Moran - Madame Tussaud

Már szinte ezer éve elolvastam ezt a kötetet, sőt inkább úgy mondanám, hogy azonnal, amint kézhez kaptam.

Vastagnak tűnt és legyőzhetetlennek, ám ennek ellenére hamar a végére értem, és ez főként annak köszönhető, hogy nagyon tetszett.


Szeretem a történelmet, szívesen barangolok régi idők sztorijai között, és ez a könyv épp ilyen volt számomra. Egy izgalmas, érdekes kirándulás.

Annak ellenére, hogy az angol történelmet jobban értékelem, mint a franciát, elmondhatom, hogy ezentúl nem teszek ilyen kijelentéseket, hanem többet olvasok a következő évben (ha lesz rá időm) a franciákról.

Ez a kötet azért is tetszett nagyon, mert egy hölgy életét, munkásságát mutatja be, és bár az "alcím" "A francia forradalom regénye" volt, ennek ellenére nagyon tetszett, hogy a mindennapi életre helyezte inkább a hangsúlyt a szerző. Könnyebb volt így olvasni, mintha valami "háborús" történettel ismerkednék.

A hölgy, aki a címszereplő azaz Madame Tussaud ma már egy híres asszony, elsősorban panoptikumáról ismeri a világ. Én nagyon vágyom arra, hogy elmehessek és közelebbről is megnézhessem az élethű viaszszobrokat, de még sajnos nem adatott meg a lehetőség erre. Remélem, hogy ez nem sokáig marad így.

De ki is volt Madame Tussoud? Egy leány, akit Marie Grosholtznak hívtak, és az 1700-as évek végén Párizsban élt és alkotott. Nagybátyja volt a mestere, tőle tanulta el a viaszszobor készítés minden csínját-bínját. Nagyon tehetséges volt, olyan kiállításokat szervezett és készített el, aminek mindenki a csodájára járt még abban az időben is. Akkoriban a nők még nem tudták magukat eltartani, nem volt lehetőségük igazán a jól kereső szakmákban elhelyezkedni, egy két kivétellel. De Marie-nek ez is sikerül, és bizony a munkája ami a hobbija is volt egyben, szépen hozott a konyhára. Ebben a viasz kiállításban az volt még a csodálatos, hogy mindig az éppen aktuális történéseket formázták meg a művészek. Legyen szó a királyi családdal történtekről, vagy a hírhedt bűnözőkről. Épp ezért volt talán annyira keresett és szerethető, hiszen abban az időben nem volt televízió, s főleg nem volt internet, az emberek többek között így tudtak meg sok mindent az éppen akkor történt fontos eseményekről.

Marie természetesen a politikában is részt vett, akarva-akaratlanul, hiszen munkásságával a politikai történéseket is "megformázza".

Híre megy a munkáinak a királyi udvarban is, ahonnan felkérést kap egy újabb kiállítás elkészítésére, és azzal, hogy a közelükbe kell költöznie a munkája miatt, sokan úgy érzik, hogy ki kell használni az így kapott kapcsolatrendszerét is.

Az tetszett még nagyon a könyvben, hogy Marie Antoinette-t is jobban megismerhetjük. Már említettem, hogy elsősorban angol történelem-párti vagyok, de kifejezetten szívesen olvasok még Mária Teréziáról és kiterjedt családjáról is. Marie Antoinette pedig Mária Terézia egyik "idegenbe szakadt" leánya volt, akit kritizáltak rengetegen a költekezései miatt is többek között. Furcsa volt ez nekem, hiszen egy királynétől elvárják, hogy mindig csinos legyen, szebbnél szebbek legyenek a ruhái pl. de ezt is az uralkodó feleségének szemére vetették...mondom, többek között.

Eddig a francia forradalommal nem igazán foglalkoztam a sulin kívül, most szinte újdonságnak hatott a történet, hiszen a középiskola is régen volt már. :-) Jól esett felidézni az ott tanultakat, és párhuzamba állítani a kötetben leírtakkal.

Egyszóval ez egy remek regény, érdemes vele foglalkozni, szerintem én még kézbe fogom venni máskor is.


Forrás

A kötet adatai:

Eredeti cím: Madame Tussaud

Fordította: Bozai Ágota

Kiadó: Geopen Kiadó

Kiadás éve: 2012

Kiadás helye: Budapest

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 3990 ft

Oldalszám: 582 p

ISBN: 978-963-9973-68-8

Forrás: kiadótól

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás