Húsvét van, hó van...

Legalábbis nálunk zuhog valósággal az "égi áldás". Nekem mondjuk nem hiányzott, és most még csak azt sem tudtam, pontosan miről is írjak, hogy a hangulathoz illő legyen a könyv...

Aztán arra gondoltam, nem érdekel a hó, nem érdekel semmi, ami ezzel kapcsolatos, mert attól úgyserm lesz nyár, hogy én ezt akarom...Pedig már itt lenne a helye a ragyogó napsütésnek, mert a biokertemet fel kellene éleszteni valahogy...Na mindegy is.

Tettem egy ígéretet egy kedves titkos valakinek :D, hogy egy bizonyos könyvet előbb olvasok, mint mást...

Sajnálom, nem tartottam be!

Pénteken kezembe vettem a "nyuszicsomagot", és megláttam benne egy régen vágyott könyvet, úgyhogy annak neki estem, a többinek esélye sem volt, s még aznap el is olvastam, csak nem akartam rögtön írni, nehogy strébernek tűnjek. :-)

Ez a könyv pedig Dr. Csermely Gyula könyve, a Ha 1 nő gyereket akar.


Most, ebben a pillanatban én nem akarok gyereket, van egy lánykám, akit imádok, ő most elég, de ennek ellenére imádtam ezt a kötetet. Ez a Csermely doki aztán férfi a talpán. Úgy ír, hogy közben tudományos is, meg szórakoztató is a könyve. Nekem írta! :-)

Saját életén, életükön keresztül mutatja be a gyermekvárás időszakát. Ugyanis dokink neje egy szép napon bejelentette, hogy ő gyermeket szeretne a meglévő nagylány mellé. A férj természetesen hozzájárult :-) a dologhoz, és ebből a szép családi eseményből egy könyv született. (természetesen a gyerkőc mellett...:-))

A doktor úr végigvezet bennünket a gyermektervezés alatt megfogant gondolataik között, aztán a felismerés, majd a nagy veszteség is bemutatásra kerül. Na de nem adták fel, így végre a várva várt gyermek is a pocakba került. Nagyon tetszett, hogy betekintést nyerhetünk egy nőgyógyász szemével a vizsgálatok hátterébe, hogy Csermely doki szerint mi az ami fontos vizsgálat, de mi az ami egyáltalán nem lenne szükséges. Örültem, hogy olvashattam a 35 éven felüli kismamák számára "kötelező" magzati kromoszóma vizsgálatról, miközben azt is megtudhattam, hogy mi újság orvos szemszögből a császármetszéssel.

Jó volt tudni, hogy vannak olyan orvosok még a világban, mint Dr. Csermely Gyula, és ha tehetném, és ha nem laknék olyan messze Budapesttől, és ha még lenne gyermekem, tuti biztos, hogy ennél az orvosnál szeretném megszülni. :-) Persze túl sok a ha...de azért ez így van. Egyébként, ha valakit érdekel, írónk a Rózsakert Medical Centerben dolgozik. És nőgyógyász! :-)

Köszönöm a könyvet a dokinak, a Kiadónak, Emőkének, és mindenki másnak! :-)

Szerintem lányok, asszonyok, olvassátok el! :-))

A könyv adatai:

Kiadó: CorLeonis Kiadó

Kiadás éve: 2008

Kiadás helye: Budapest

ISBN: 978-963-88449-7-2

Borító: puhatáblás, ragasztott

Oldalszám: 167 p

Ár:  1990 ft

Forrás: kiadótól

Néhány szó a szerzőről:


Forrás a kiadó honlapja.

"Több mint húsz éves szakmai gyakorlattal rendelkező szülész-nőgyógyász szakorvos. Tanulmányait a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen végezte.
1993-tól a Fővárosi Szent István Kórházban dolgozott a nőgyógyászati, szülészeti és onkológiai osztályon, ahol előbb adjunktus, majd főorvos volt. 1997-től - a II. világháború utáni első magyar magánkórház alapítójaként - a Telki Kórházat igazgatta, miközben klinikai munkáját a Szent István Kórházban folytatta. Az egyetem után tudását vezető nyugat-európai intézményekben gyarapította. 2001-ben saját vállalkozásként megalapította a Rózsakert Medical Centert, amelynek jelenleg is igazgatója és társtulajdonosa. A szülészet és a nőgyógyászati onkológia mellett az utóbbi években az ultrahangos diagnosztika a legfőbb érdeklődési területe. A FMF London által képzett és akreditált szakember. A kromoszóma-rendellenességek szűrésének magyarországi bevezetésében tevékenyen részt vett. Az úgynevezett "kombinált- szűrésről" megjelent legelső magyar publikáció szerzője. Szabadidejében szívesen olvas, bridzsel, utazik, sportol. Nős, két gyermek édesapja. Második gyermekének születésének emlékeit, valamint hivatástudatát egy szívhez szóló könyvben örökítette meg."