Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Blogszünet - számítógép gondok

Drága Olvasóim!

Úgy tűnik lesz néhány nap blogszünetem, mivel a hétvégén elszállt a számítógépem, úgyhogy jelenleg szerelés alatt áll.

Amint tudok, jövök jó néhány bejegyzéssel.

Szép hetet mindenkinek!

Barack Obama - Vakmerő remények

Tegnap este elég rossz órákat fogtam ki. Kaptam egy levelet, és eléggé kiaakasztott a tartalma, erről majd szeretnék írni Nektek az államvizsgám után. Jelenleg nem lenne jó politika, ha írnék róla...:-)

De most viszont a politikáról írok, vagyis inkább egy politikusról. Én őszintén szólva nem vagyok egy politikában járatos szaktekintély, sőt, de ez a könyv az volt, amit nagyon szívesen elolvastam, hiszen nagyon vágyom Amerikába, és a kötet erről szól. Meg Barack Obamáról, aki ismét az USA elnöke lett, és aminek én személy szerint nagyon örülök. Az ember a sztárok, a könyvek, a filmek közül szoktak kedvencet választani maguknak. Én is, de én még a politikusok közül is választottam, és a nagy kedvenc bizony Obama. :-)))

A Vakmerő remények c. kötet elolvasása után pedig még inkább biztos vagyok abban, hogy ő a favoritom. :-)


Egyébként ezt a könyvet maga az Elnök írta, amikor még viszonylag az elején volt politikai pályafutásának. Tehát ez a könyv amolyan hitvallásnak is tekinthető, ahol Obama Elnök elmondja az érdeklődőknek, hogy miféle politikával szeretne boldogulni a többi politikus között, illetve elmeséli élete filmjének egy részletét. Tetszett, hogy írt a családjáról, a saját gondolatairól, s az is, hogy egyes politikusokat "közelebbről" is megismerhettünk általa.

Volt a kötetben egy mondat, amit kiírtam magamnak, hogy majd beleragasztom a határidőnaplómba. Bár ezt nem Obama írta, hanem Hobbes-Locke idézet, azért nagy hatással volt rám:

"...az egyik ember szabadsága sohase válhat a másik elnyomásának eszközévé; hogy az egyéni szabadságjogokat feláldozzák azért, hogy jobban megőrizhessék közös szabadságukat."

A könyv olvasása nagyon lassan ment, mert egy csomó mindenen elgondolkodtam a tanulmányozása során, és rengeteget tanultam belőle.

Ilyen téma volt, amit megjegyeztem, hogy az USA Alkotmánya biztosította az állampolgárok jogait, akik Amerika politikai közösségének körébe tartozónak ítélt. Ám védelmet nem kínált a körön kívülieknek, például az őslakosoknak sem. Ennek Dredd Scott ügyében van jelentősége. Dredd Scott fekete volt, és a Legfelsőbb Bírósághoz fordult ügyében. Azt hitte, hogy szabad ember, s így állt a bírák elé, de rabszolgaként távozott, hizsen 1857-ben a feketék nem voltak állampolgárok, így D.S-sem, és így nem volt joga jogorvoslatért fordulni a Legfelsőbb Bírákhoz.

De felkeltette az érdeklődésemet még a "rabszolgák lakosságba való beszámításáról szóló Háromötödös Záradék", a "szökött rabszolgákról szóló záradék", az obstrukció, Harriet Tubman, a "nukleáris csapás", a "Tizennégyek bandája" vagy akár a darfuri beavatkozás is.

Jó volt arról is olvasni, hogy Obama azt állítja, hogy a nők jelentették mindig is a biztos pontot az életében.

Nem csodálom egyszóval, hogy ez a könyv a New York Times, a Los Angeles Times, a Washington Post, a San Fransisco Chronicle szerint bestseller lett, nekem is nagyon tetszett.


Forrás


Forrás

A Cor Leonis Kiadó nevét emlegetve a legtöbben talán arra asszociálnak, hogy ők folytatták a nagy sikerű Tündérkrónikák sorozatot, de tudnotok kell, hogy a Vakmerő remények is náluk jelent meg, mint még számtalan egyéb olyan kötet is, mely nem csak a fiatalok érdeklődésére tarthat számot.

A könyv adatai:

Eredeti cím:  The audacity of hope: thoughts on reclaiming the American dream

Fordította:  Lantos István

Kiadó: Cor Leonis Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve:  2008

ISBN: 978-963-06-5218-6

Borító: puhatáblás, ragasztott

Oldalszám: 367 p

Ára: 3000 forint, de a CorLeonis webáruházában olcsóbban is hozzájuthattok! :-)

Forrás: kiadótól

Laurell K. Hamilton - Elnyel a sötétség

Sok kritikát szoktam olvasni Laurell K. Hamilton Anita Blake sorozatával kapcsolatban, és sokan egyre laposabbnak és egyre 18-as karikásabbnak érzik a történetet, viszont Merry Gentry sorozatát az írónőnek általában nagyon jónak tartják mások. Kevés elmarasztaló írást olvastam a kötetekről.

Én sajnos a hét kötetből csak hármat olvastam eddig, így nem látom teljes egészében és fényben a sztorit, de azok a könyvek, amelyek nekem is megvoltak, mind tetszettek annak ellenére, hogy én inkább Anita Blake mint Merry Gentry rajongó vagyok. :-)


Ez a kötet is nagyon jó volt egyébként, olvasmányos, ahol kellett izgalmas, és még olvastam volna belőle jócskán pár oldalt. :-)

Meredithtel úgy találkozunk újra, hogy kórházban van, s ott próbál pihenni szeretőitől körbevéve, akik mind gyermekei apjai. Fura helyzet, de ebben a világban már csak így mennek a dolgok. Merry egyik pasiját, Fagyot elveszítette, vagyis szarvassá változott, így evidens, hogy nem tudja többet a gyerekek felett az apaszerepet betölteni.

A többi fickó megvan, az életük árán is védelmezik a hercegnőjüket és szeretőjüket, és valahogy mind egybehangzóan állítják, hogy ők közösen az apák, mind szeretik Merryt meg ilyesmi. Nekem ez egy kicsit fals, nem hiszem el, hogy abszoltút nincs meg bennük a "hímekre" oly jellemző versengés...:-)

Én ezekért a fickókért nem igazán voltam oda, az egyetlen, aki egy kicsit is felkeltette az érdeklődésemet, az Sholto, a Sluagh udvar ura, ahol az éjfekete éjrepülők származnak. Ő számomra különleges személyiség és teremtmény.

Egyébként ez az a kötet, ahol kiderül, hogy végülis királynő lesz-e Merryből, és én az elején megtippeltem, hogy igen-e vagy sem, és bizony eltaláltam. Pedig nem nem szokásom kitalálni a végkifejletteket. :-) Egyébként szerintem jól döntött a főhősünk, talán nem is dönthetett volna másként, hiszen szívében és lelkében megvannak a prioritások.

Valahogy, az eddig olvasott könyvekből nem igazán emlékszem Merry nagymamájára, viszont itt a könyvben találkozhattam vele, és meglepő volt számomra, hogy miféle lény. Próbáltam magam elé képzelni, és nem tudom, hogy ment-e, mindenesetre a lény, akit elképzeltem, eléggé elütött a mindennapi teremtményektől. :-)

A könyv most is bővelkedik harcban és indulatokban, mert vagy meg akarják ölni Merryt és a babákat, vagy maguknak követelik Merryt és a babákat, vagy pedig szeretik és védik Merryt és a babákat. :-)

Mindenesetre ez egy olyan rész, ami beillene simán zárókötetnek is. De állítólag nem az, az írónő még tesz hozzá ezt-azt. Kíváncsi leszek, még mi mindent lehet megtudni Merryről és a világáról, mert én már így is úgy éreztem, hogy ez a maximum. Annyira fel van építve ez a világ, és a szerzőnek olyan fantáziája van, hogy nem tudom elképzelni, hogy mit tudna még bemutatni nekünk.

Olvassátok el Ti is!

A kötet adatai:

Eredeti cím:  Swallowing Darkness

Fordította:  Hodász Eszter

Kiadó: Agave Könyvek

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2012

ISBN: 978-615-504-99-65

Ár: 2980 ft

Borító: puhatáblás, ragasztott

Oldalszám: 343 p

Forrás: kiadótól

Mostanában...

Már írtam mostanában címmel bejegyzést régebben, most is egy ilyen következik. Csak azért írok ilyet is, hogy tudjátok mi van velem (már akit érdekel. :-)), hiszen néha napokig nem vagyok, utána meg napi 3-4 bejegyzésre is ragadtatom magam.

A múltkor a pszichológia szigorlatom miatt aggodalmaskodtam, de szerencsére nem kellett volna, hiszen már olvashattátok, hogy ötöst kaptam, ami miatt még mindig tart a boldogságom. Most, hogy a hóhelyzet miatt nem tudtam dolgozni menni, lett volna időm írni, de mégsem volt, hiszen előttem áll az államvizsga, és szeretnék jól szerepelni. Bár a konzulensem, aki mellesleg a világ legeslegjobb tanára :-) ötöst adott, az opponensemtől még nem jött semmi infó, sem jegy, sem kérdések, és kevesebb mint egy hónap múlva itt a rettegett alkalom, ahol ismét szóban kell számot adnom a tudásomról, amiről jelenleg úgy hiszem, hogy nem létezik. :-) Szóval most emiatt írok majd kevesebbet, de esküszöm, igyekszem.

Most megosztom Veletek, hogy mostanában mit olvasok, illetve milyen bejegyzések várhatóak végre a már olvasott kötetekről:

Tehát a majdnem kész bejegyzéseim:

- Barack Obama - Vakmerő remények

- Nicole Jordan - A csábító menyasszony

- Simon László - Álmok völgye - Kilátás hegyről

- Laura Ingalls Wilder - Kicsi ház a nagy erdőben

- Laurell K. Hamilton - Elnyel a sötétség

És a kötetek, melyeket forgatok állandóan:

- Harper Lee - Ne bántsátok a feketerigót!

- Sarah Lewis - Barbara Mosallari Bell - Hercegasszony voltam Teheránban

- Hariett Beecher-Stowe - Tamás Bátya kunyhója (már kb. ezredszer)

- Zima Szabolcs - A makedón összeesküvés

- A. O. Esther - Összetört glóriák - Elveszett lelkek

Akik jobban ismernek egy kicsit, azok megszokhatták, hogy egyszerre több könyvet is olvasok folyamatosan, ezért nem is "botránkoznak" meg eme felsoroláson.

Szóval mostanában ezek várhatóak...persze lehet az is, hogy becsúszik valami, aminek nem tudok ellenállni, és írok róla gyorsan. :-)

Egyébként ezekről a könyvekről valószínűleg sokan hallottatok már, vagy olvastatok róla, két újdonság, illetve kevésbé (még) publikus könyv van a leendő kínálatomban.

Az egyik A.O. Esther könyve az Összetört glóriák - Elveszett lelkek, amely külsőleg nagyon-nagyon szép, bár csak pár oldalát olvastam, de imádom.

A másik kötet Simon László - Álmok völgye - Kilátás hegyről című kötete, ami magánkiadásban jelent meg, s most a szerző újranyomás előtt áll. Már majdnem teljesen befejeztem a könyvet, de minden szavát élvezettel olvastam. Öröm volt kézbe venni. :-) Így majdnem olvasatlanul is, de szeretettel ajánlom mindkettőt Nektek! :-)

Sara Fawkes - Amit csak ő akar

Viszonylag ritkán olvasok erotikus töltetű könyveket, kivéve persze a "vámpírromantikát", de ehhez is elég régen volt szerencsém. Nemrég viszont kölcsön kaptam A szürke ötven árnyalatát, s azt el is olvastam, írtam is róla. Ugye tudjuk, hogy ennek a trilógiának már meg is jelent a maradék két része is, de nem olvastam még őket, viszont a kezembe került egy újabb ilyen jellegű kötet.

Ez pedig Sara Fawkes könyve, akit a könyv címoldalán az USA Today bestseller szerzőjének titulálnak. Nem igazán szoktam hinni az ilyesminek, de gondoltam, rossz azért nem lehet, és értek már kellemes meglepetések ilyen ügyben, így belevágtam.


Meglepő volt számomra, hogy már a 9. oldalon megkezdődött a szex...az oldalszámozás pedig a 7. oldalnál kezdődik. :-) Ebből kiindulva már biztos voltam abban, hogy ez nem csak erotikus töltetű könyv lesz, hanem maga a szex lesz a középpontban. Nem is tévedtem nagyot.

Főhősünk, Lucy Delacourt, egy egyetemista lány, aki kissé kétballábas, esetlen, ő maga szerint nem túl csinos, sok tragédiát élt már át. Elveszítette a szüleit, harcolt az örökségül maradt házáért, de az is elúszott. Pénzügyileg nem áll a hierarchia csúcsán, sőt...Jelenleg beugróként dolgozik egy cégnél, s nap mint nap találkozik egy jóképű pasival a liftben. Bizony el is ábrándozik róla, de próbálja nem mutatni a vonzalmát. Egy napon aztán...

Azt veszi észre, hogy a lift megáll, a fickó pedig minden figyelmét rá fordítja, ott a tett helyszínén...gondolom tudjátok, miről beszélek...:-))

Szóval Lucy nagyon hamar, és nagyon hatásosan "el lett csábítva". Meg is döbben magán, de valahogy mégsem bánja. :-) Nem is értem miért nem...:-)))

Ezzel a csábítással egy hosszabb kaland veszi kezdetét, Lucyt pedig hívja a vezetőség az irodájába. (A dolog ugye a liftben, illetve a garázsban esett meg...)

Na mit gondoltok, ki a vezető? Hát persze, hogy az ismeretlen pasi, akivel a lány kalandozott. Jeremiah ugyanis gazdag, jóképű, és egy nagyvállalat élén áll. Állást ajánl a lánynak, mégpedig személyi asszisztensi állást. Lucynak van annyi esze, hogy megkérdezze, hogy miből áll a munka, s megtudja, hogy mindent meg kell csinálnia, amit csak ő (a főnök) akar. Végiggondolva az életét, anyagi helyzetét, úgy dönt, hogy vállalja a megbízatást, pedig azért van az agyában némi ellenkezés is. Mindennek ellenére belemegy a dologba, és teljesen megváltozik az élete mind anyagilag, mind külsőségekben, mind pedig szexuálisan.

Azt gondoltam, hogy végig szex lesz a könyvben, és ennyi. Tulajdonképpen ez is történt, de mégis volt benne némi csavar. A szerző beleszőtte Jeremiah életét is a történetbe, mégpedig úgy, hogy megjelent a pasi testvére, Lukas, akin keresztül a családi titkok kiderülnek, s tovább bonyolódnak. Aztán hirtelen vége szakad a történetnek, pont akkor, amikor úgy érzetem, hogy tovább szeretném olvasni...Gondolom majd legközelebb a következő kötetben folytathatom. :-)

Összességében könnyen olvasható kötetet tartottam a kezemben, szórakoztatott is, de figyelem, mivel erősen 18-as karikás, így az ártatlan ifjú lelkeknek nem ajánlott, valamit azoknak sem, akik könnyen megbotránkoznak, és féltik a nyugalmukat. Mindenki más olvasás közben jól szórakozhat, ha nem vár szépirodalmi magaslatokat.

Annyit meg kell állapítanom, hogy bár nem olvastam róla, hogy Twilight alapokon nyugodna a történet, mégis érzetem némi hasonlóságot mint Lucy-Bella, Jeremiah-Edward. Ahogy a "szürkében" is...

Úgy tűnik, hogy ahogy fel-felkapnak egy-egy témát, ami sikeresnek mutatkozik, sorban jönnek az újabb hasonló témájú, tartalmú könyvek,  mindaddig, amig nem jön valami újabb témakör.

A kötet adatai:

Eredeti cím: Anything He Wants

Fordította: Farkas Krisztina

Kiadó: Hangos Könyv Kiadó (Geopen Kiadó)

Kiadás éve: 2012

Kiadás helye: Budapest

Borító: puhatáblás, ragasztott

ISBN: 978-963-9973-923

Ár: 3999 ft

Forrás: kiadótól

Kemese Fanni - A napszemű Pippa Kenn

Olyan jó kis könyvet olvastam, hogy még mindig a hatása alatt vagyok, pedig már néhány hete befejeztem.

Gondoltam, ma írok róla Nektek, mert már itt az ideje, valamint ma nem mentem dolgozni, és így van is időm rá. Hogy miért nem mentem dolgozni? Mert baromi kemény tél van...Tegnap két óra hosszát vártam a buszt a hófuvásban, mire jött, lezárt utak vannak, hó hó hó mindenhol...Nem egyszerű a helyzet. Így erre való tekintettel a főnökasszonyom a drága kijelentette, hogy otthon fogok ma maradni, én pedig így is tettem. :-) Kicsit lelkiismeretfurdalásom is van emiatt, hiszen a helyi kolléganőm bement. Ő ugyan gyalog, de be tudott menni.

De eldöntöttem, hogy a főnököm így szponzorálja a blogomat...:-)) Plussz szabadidőt biztosít. Hát nem jó ötlet? :-))

Szóval térjünk csak vissza  a könyvre, ami ennyire elvarázsolt. Kemese Fanni, a könyv szerzője a 2012-es Aranymosás Könyvmolyképző Kiadós pályázat egyik nyertese volt. Őszinte leszek, mindig megkapom a hírleveleket, de valahogy a folyamatban lévő pályázatokat nem szívesen olvasgattam. Úgy voltam vele, hogy ha találok valami szuper jót, és nem publikálják többé online, meg ki sem lesz adva, akkor semmi értelme belemerülni. Épp ezért Pippa Kennről és Fanniról csak érintőlegesen hallottam. Így hatalmas meglepetés volt a könyve olvasása, és gyakorlatilag kb. egy oldal után beleszerettem a történetbe, és izgatottan várom a következő részt is. Valamint jöjjön itt egy felhívás az írónőnek!

Fanni kedves! Írj, írj, írj mást se csinálj, mert ez nagyon megy Neked! :-) (Remélem meghallotta! :-))


A történet a jövőben játszódik, mely egy elég szörnyű de különleges jövő. Az emberek gyakorlatilag meghaltak, vagy Sápadtá változtak, bár néhol élnek még kolóniákba verődve. Egy genetikai fertőzéssel megváltozott a világ. Pippa Kenn édesapjával Paul Kennel egy erődházban lakik. Szabályok szerint élik az életüket, óvatosak, szájról is tudnak olvasni. Nem könnyű a helyzetük. Egy napon az apját megölik a Sápadtak, s ettől kezdve a sárga szemű lány egyedül marad. Öt évvel később találkozunk vele ismét, amikor már természetes, ám kínzó számára a magány, amikor minden vágya az, hogy társra találjon. Ennek ellenére nagyszerűen küzd nap mint nap az életben maradásért.

Gage és Ruben Mack két testvér, akik vándorolnak, fákon alszanak, és keresik a kolóniát, küzdenek a sápadtakkal, ám bekövetkezik az, amire egyikük sem számít. Örökre el kell válniuk egymástól...

Pippa megtalálja Rubent, hazaviszi az erődházba, és megpróbál bízni benne, megpróbálja átrendezni az életét. Tulajdonképpen boldog, hiszen már nincsen egyedül. Mindketten siratják a múltat, de igyekeznek a jövőbe nézni, és sokat tanulnak egymástól. Aztán komoly döntésre szánják el magukat...

Pippa és Ruben története amellett, hogy izgalmas és érdekes, nagyon szép történet, mert az emberi szeretetet mutatja be nekünk, a küzdést, a szenvedést, és hogy ennek ellenére sosem szabad feladni.

Kedvencemmé lépett elő Pippa Kenn! :-)

Olvassátok el Ti is!

A kötet adatai:

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás helye: Szeged

Kiadás ideje: 2012

Borító: puhatáblás

Ár: 2999 ft

Sorozat: Vörös Pöttyös könyvek

ISBN: 978-963-245-987-5

ISSN: 2060-4769

Forrás: kiadótól

Tim Collins - Egy vagány vámpír naplója - A sötétség hercege

Nagyon szeretem a Gabo kiadó könyveit, de mostanában nem olvastam tőlük kifejezetten ifjúsági regényt. Ennek a könyvnek a címe megfogott, kíváncsi voltam arra, hogy mit lehet még írni a vámpírokról, főleg ilyen szinten. A szinten a tiniknek szóló könyveket értem, mert a legtöbb vámpíros könyv azért nem túl ifjúsági karikás. Ez viszont nagyon is az volt, és remekül szórakoztam rajta úton hazafelé Budapestről. Ezzel "ünnepeltem" meg a sikeres, ötös szigorlatomat, s végre lelkiismeretfurdalás nélkül olvashattam. :-)

Vicces volt, a maga módján izgalmas is, és örülök, hogy Tim Collins rászánta magát az írásra annak idején, mostanra már 11 könyve jelent meg. Igaz, hogy volt a kötetnek egy első része is, mivel ez a könyv Nigel, a 15 éves vámpírsrác második évét meséli el a középiskolában. Ennek ellenére, előzmények hijján is élvezetes és kikapcsoló olvasmánynak bizonyult a könyv.


Ami még nagyon tetszett benne az az, hogy teli volt illusztrációkkal. Vicces volt, hogy a szerző Nigelt beszélteti, elvégre naplóregényről beszélünk, és Nigel meséli, milyen jóképű lett, és édesanyja is milyen bomba nő, oda vannak érte az osztálytársak, meg a szülők, de az illusztrációkon - gondolom direkt - nagyon csúnyácska, már-már karikatúrának beillő karakterek szerepelnek. :-)

Szóval van Nigel, aki ahogy már említettem 15 éves, és az apja változtatta vámpírrá, illetve van egy kishúga, aki 10 vagy 11 éves (most pontosan nem emlékszem), s őt is az apa változtatta át, illetve van a szuperjócsaj anyuka. Ők négyen egy boldog család. Nigel is boldog, mert becsajozott, a barátnője Chloé, aki mindent tud a származásáról. Egyedül az árnyékolja be a boldogságukat, hogy a lány mindenáron vámpír akar lenni. Nigelnek persze van annyi esze, hogy egyelőre ne változtassa át. Egyszer azonban majdnem megtörténik a dolog, mert Chloé erőszakkal kényszeríteni akarja a dologra, de nem jön össze neki. Ezek után még ő szakít Nigellel.

Közben új fiú jön a suliba, bizonyos Jason, aki őrült ronda, és teljesen egyforma vonásai vannak mint a többi családtagjának. Ráadásul mindenbe lekörözi Nigel szupererejét, és nyers húskonzervet zabál...szó szerint. Vámpírsrácunk nem igazán tudja mire vélni a dolgokat, ám egyszer követni kezdi J-t, és meglepő dologra jön rá. Csak hát bonyolódnak a dolgok, hiszen Chloé járni kezd Jasonnal...

Eddig mesélem a történetet, mert attól tartok, túl sok mindent elárulok, ha tovább folytatom a dolgot.
Mindenesetre olvassátok el, főleg, Ti, kedves fiatalabb korosztályból kikerült olvasóim, Nektek 100%, hogy tetszeni fog. De az idősebbek is remekül szórakozhatnak rajta. :-)

A kötet adatai:

Erdeti cím: Diary of a Wimpy Vampire - Prince of Dorkness

Fordította: Kövesdi Miklós Gábor

Kiadó: Gabo kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2012

ISBN: 978-963-689-623-2

Ár: 1990 Ft

Oldalszám: 221 p

Forrás: kiadótól

Laurell K. Hamilton - Micah

Már nagyon vártam az újabb Anita Blake kötetet Laurell K. Hamilton tollából, s egy picit csalódott voltam, amiért nem egy újabb történettel találkozhatunk. Újabb ugyan a Micah, de nem a sorban következő, hanem egy külföldön már megjelent kisregény, vagy novella, ami persze beleillik Anita kalandjainak sorába.

A kötet főhőse Micah, Anita Leopárdkirály pasija, ahogy azt már a cím is mutatja. Azt vártam, hogy majd jól megismerjük Micah hátterét, történetét, és lesz valami jó kis halottkeltés a történetben.

Szóval az elvárásom ez volt, s mit kaptunk?

A halottkeltés megvolt, de sajnos Micahról nem túl sok új infót tudhattunk meg. Ezt egy kicsit sajnáltam, ennek ellenére tetszett a könyv.


A szerző hozta a megszokott vonalat, Anita továbbra is a legjobb halottkeltő, egy csomó pasija van, és nagyon jó abban amit épp csinál.

A történetben, egy ősi sírkertben Philadelphiában nyugszik egy ember, aki nem olyan régen halt meg, tehát friss hulla, magától távozott el az élők sorából, de nagyon fontos lenne kihallgatnia a rendőrségnek. Anita úgy kerül a buliba, hogy kollégájának a felesége éppen szül, így nem tud dolgozni, a lány pedig tökéletes beugró a halottkeltő szerepére.

Össze is csomagol, és Micahval útnak indul.

Ez az első alkalom, hogy a Leopárdkirály és Anita együtt töltenek egy éjszakát. Persze voltak már együtt, de főként csoportosan :-), így mindkettejüket meglepi a hirtelen együttlét, sőt Anita kissé meg is riad az "intimitás" lehetőségétől. Nem is értem miért...:-)

Szóval Anita és pasija elindulnak, s Micah merő kedveskedésből kivesz egy nagyon drága szállodai szobát kettejüknek, ám Anitánál ez is kiveri a biztosítékot. Nálam meg ez a dolog verte ki a biztosítékot, hogy Anita ennyire nyüglődős, pedig állítólag szereti a pasit.


Mindenesetre azért megoldják a "gondokat" és jól elvannak. :-)

Persze a halottkeltést is megcsinálja Anitánk, s lesz némi meglepetésben része, és nem csak a halottal, de Micah-val kapcsolatban is.

Szerintem jó kis könyv volt ez, de a hangsúly a kis-en van, mivel ez is amolyan kisregény, vagy inkább novella volt, én pedig hozzá vagyok szokva a jó vaskos AB könyvekhez.

Gyűjtőknek és rajongóknak mindenképpen ajánlom, de azoknak is szórakoztató olvasmány lehet, aki szeretnék megismerni Anitát és világát.


A kötet adatai:

A könyv eredeti címe: Micah

Fordította: Török Krisztina

Kiadó: Agave Könyvek

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2012

ISBN: 978-615-527-20-35

Ára: 2780 ft

Oldalszám: 188 p

Forrás: kiadótól

Az év könyves blogja...

Nagy bejelentésem van!

Kihirdetésre került néhány napja Adry Könyvmoly blogján rendezett blogverseny eredménye, mely nagy boldogságot okozott nekem.

Ugyanis az én blogom lett

AZ ÉV KÖNYVES BLOGJA!

:-)

Nagyon boldog voltam, és vagyok emiatt, annak ellenére, hogy nagyon kevesen szavaztak.

Akik viszont vették a fáradtságot, és kinyilvánították, hogy szeretik, amit csinálok, azoknak köszönöm szépen ezt a számomra nagy elismerést.

Továbbra is várlak Benneteket jobbnál jobb könyvekkel!

Köszönöm!

Bár nem én vagyok Harry Potter és a Trimágus bajnok, de a kupa szerintem nagyon szép és stílszerű. :-)

Forrás

Hamarosan jönnek...

Nem újdonság, hogy közben készítek amolyan coming soon bejegyzést, de szeretném ezt megtenni kb. kétheti rendszerességgel idén, csak azért, hogy Ti is tudjátok, mik azok a könyvek, amikről írnom kellene, amikről írni szeretnék hamarosan. Nagyon jó volna, ha esetleg írnátok, hogy melyekről olvasnátok először...

Tehát jöjjenek a hamarosan kötetek:

- Barack Obama - Vakmerő remények

- Tutsek Anna - Az utolsó Eörssy-lány

- Mark Logue - A király beszéde

- Laurell K. Hamilton - Micah

- Sándor Anikó - Ajándék - Élet az El Camino után

- Sándor Anikó - El Camino - Az út, ami hazavisz

- Sándor Anikó - Pillangó a vállamon

- Jeffrey Eugenides - Házassági összeesküvés

- Patrick Ness - Kés a zajban

- Háziasszonyok kézikönyve

- Francine Pascal - Szerelmem, a tanár úr

- Marieluise von Ingenheim - Sissy 1. - Egy kislányból császárné lesz

- Diana Peterfreund - Ébredj velünk

- Annie Hawes - Extra szűz

Forrás

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás