Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Happy New Year!

Forrás

 

Forrás

Leiner Laura - A Szent Johanna Gimi 1. Kezdet

Nem vagyok már két éves…hogy úgy mondjam.

Hogy érthetőbb legyen, már a harmadik X-en is túl vagyok, de ahhoz állítólag még sokat kell öregednem, hogy nap mint nap nosztalgikus hangulatba keveredjek. Ennek ellenére én mégis sokat nosztalgiázom, visszagondolok a régi szép időkre, melyek nem feltétlenül voltak szebbek, vagy jobbak, mint a mostani, csak éppen mások voltak. Fiatal voltam és bohó.

Mindenesetre ilyen előzmények után nem hiszem, hogy bárkit is meglepetésként érne a nagy Szent Johanna Gimi rajongásom. :-) Imádom ezt a sorozatot, és mióta megvan az összes kötet, újra és újra átolvasom.

Most is így tettem, mindjárt jön - legalábbis este fogok olvasni – a hetedik kötet az Útvesztő. Na de inkább arról mesélek, hogy hogyan találkoztam a könyvsorozattal. Az úgy volt, hogy tele volt a net SZJG rajongókkal, és már kezdett idegesíteni, hogy nem tudok semmit a témáról. Épp akkor jött ki a már említett Útvesztő, amikor vettem egy mély levegőt, és úgy döntöttem, zsákbamacskát veszek. Megvettem a könyvet, amit még azon a szent napon ki is olvastam, és onnantól kezdve nem volt menekvésem, Fékezhetetlenül imádtam minden sorát a történetnek. Ez a rajongás, mint már említettem napjainkig is tart, kíváncsi vagyok, mikor ér véget. (Szerintem soha…)

Számomra Leiner Laura legújabb könyve, a Bábel nem érte fel a SZJG-t, sőt…Erről készültem egy bejegyzéssel, de az elveszett anyagaim között volt, úgyhogy újra kell írnom róla. De nem most. Ugyanis úgy döntöttem, hogy ha már ennyire nagy fan vagyok (van öko-szatyrom, meg könyvjelzőm, meg bögrém is..), nem ártana írnom is a könyvekről. Úgy emlékszem, hogy csak a Kalauzzal kapcsolatos élményeimet, gondolataimat osztottam meg Veletek, pedig a többi kötetről is tudnék írni pár sort.

Úgyhogy belevágok. Ez lesz az egyik újévi fogadalmam…Az összes SZJG kötetről írok végre. :-)

Na de kezdjük is.


Szóval SZJG 1. Kezdet.

Mivel én nem az első kötettel kezdtem el ismerkedni Leiner Laura képzeletének világával, ezért nagyon vártam, hogy az első könyvet is elolvashassam. Először a sorozat többi tagja a könyvtárból volt nálam, de rengeteget kellett várni rájuk. Úgyhogy úgy döntöttem, hogy az elsőt is megveszem, aztán már egybe megrendeltem a többit. Nem akartam ugyanis a könyvtári példányokat rongyosra olvasni.

A Kezdet szép barnás színű, sok rajongónak fontos a külcsíny, meg a borító különlegessége. Én őszintén szólva inkább olvasok mint nézegetek, de mindegy. Mindenesetre ebben a könyvben ismerjük meg a szereplőket, és némelyik hős még igencsak nem bontakozott ki. Nem is csoda, hiszen a gimis osztállyal először a suli kezdetén találkozunk, onnan ismerjük meg mindennapjaikat, a jó tanuló, stréber, semmilyen Rentai Renáta tollából, aki a regény kezdete előtt Pesten lakott szüleivel, majd a suli kezdésre Budára költöztek. Még sosem vezetett naplót, de most belekezd, hiszen édesanyja szerint egy ennyi idős lány legjobb barátja a naplója. De milyen jól tette, hogy belekezdett, hiszen így megismerhetjük a többieket, az osztálytársakat. Én most úgy írnék erről a kötetről, hogy a szereplőkről megírom a véleményemet, és azon keresztül talán kedvet kaptok mind többen és többen az olvasáshoz. :-)

Szóval Reniről már írtam pár sort. Csupán azzal egészíteném ki, hogy nagyon félős, ijedős, sokszor van zavarban, de mindenekelőtt imád olvasni. Tehát egy átlagos, hétköznapi lány.

Bencze Virág már nem ennyire átlagos. Szülei elváltak, és kemény emósként jelenik meg a történetben. Haja szemébe fésülve, vasalva, csupa kockás, halálfejes, meg még ki tudja milyen mintákba jár, Tokio Hotelt, AFC-t meg ilyesmit szeret (még sosem hallgattam ezektől az előadóktól, de úgy összességében Virág ízlését abszolút nem ismerem…) Azonnal összebarátkoznak Renivel. Virág tulajdonképpen egy aranyos lány, kicsit butácska, kicsit pozőr, de szeretetre méltó. Itt, ebben a részben még nem látszik annyira erőteljesen, hogy butácska.

Kinga már más kérdés, első osztályban is kitűnik a személyisége, erőszakos, célratörő, energikus. Lovagol, s más témája aligha van. A másik osztály lánybandájával lóg mindig, szinte mást sem csinál, mint rosszindulatú megjegyzéseket tesz. Viszont ő is fejlődik a későbbiekben, a Kezdet-ben még nem tapasztalhatjuk meg a pozitív oldalait.

Hogy milyen számomra Neményi Arnold az első részben? Ugyanolyan unszimpatikus, mint a többiben. Én nem szeretem Arnoldot. Bár zseniális az agya, de mégis számomra egy beképzelt, nagyképű és arrogáns fiatal. Semmit nem javít a megítélésén az a tény, hogy szeret olvasni. Még azt is nagyképűen teszi. Nem is értem, hogy Reni hogy bírja elviselni…

Bernáth Andris és Haraszti Robi a két jó barát az első kötetben még kocka, a számítógép előtt ülnek, veszekednek sokat, mégis jó barátok. Nem a kedvenc szereplőim, de azért szívesen olvastam róluk, viszont nem igazán fogtak meg. Ebben a részben még nem.

Jacques Chatelain francia fiú, édesapja Budapesten kapott állást, így Zsák is vele jött. Mert ez lett a beceneve…Zsák…vicces. :-) Csendes fiú, igazából semmi extra… Magyarul alig tud, persze francia az más, hiszen az az anyanyelve. Viszont Renivel remekül kijönnek egymással. Az összes kötetet magam mögött hagyva jó tudni, hogy Zsákban még nagyon sok lehetőség van.

A másik csendes gyerek Zsidák Gábor. Ő aztán tényleg csendes. Szinte sosem beszél, így aligha fogott meg.

Pósa Ricsi annál inkább. Őt, mint szereplőt a kezdetektől nagyon „szeretem”, egyik kedvenc karakterem. Vagány srác, lusta mint a dög, de valahogy mégis szimpatikus. Később még inkább azzá lesz a szememben. Ami viszont idegesít benne, de pokolian, az a helyesírása. Borzasztó! (Most egyébként arra gondoltam, hogy lehet, nem is ebben a kötetben derül ki, milyen rosszul ír….na mindegy. :-))

Felmayer Dávid, alias Dave is nagy kedvencem, ő a kifejezetten gazdag gyerek az osztályban, bár szerintem a többieknek sincsenek különösebb anyagi problémáik. De Dave-nek mindig a legújabb almás kütyüjei vannak, ami felettébb érdekes. Lehet, hogy vannak ilyen osztályok, ahol mindenkinek megvan mindene? Legyen szó laptopról, Apple cuccokról, mindenféle Conversekről? Lehet, bár én nem ebben a közegben nőttem fel, nálunk az osztályban nem volt ennyire márkázás még.

Másik nagy kedvencem Nagy Zsolt, aki dundi, folyton eszik. Általában a kövérkés fiúk (meg a lányok) nem szoktak annyira népszerűek lenni szerintem az iskolában, de Zsolti testi adottságait ellensúlyozza beszólásaival, laza viselkedésével, meg úgy általában a személyiségével. De hogy mennyit eszik ez a srác!!! Borzasztó! :-)

A végére hagytam természetesen a kedvencemet, Antai-Kelemen Ádámot, azaz Cortezt. Lehet, hogy tényleg úgy kellett volna írnom a könyvekről, hogy elmesélem az első benyomásaimat, az első olvasás után, mert úgy érzem, ez az írás már nem olyan. Pl. Cortez fokozatosan vált a kedvencemmé, és korántsem azért, mert jóképű, meg a lányok kedvence. Mert nekem nem igazán tetszettek a deszkás fiúk sosem, de pl. Cortez viszont igen. Pedig deszkás. Emellett viszont vicces, laza, barátságos, bár voltak olyan dolgai, amitől ketté állt a fülem. :-)

Mindenesetre ez a kötet tényleg nagyon első kötet. Mintegy bevezeti a további őrületet. Mert az lesz. A diákok mindig próbálkoznak mindenfélével, de  a Szent Johannában aztán tényleg élet van. Mivel Reni tollából találkozunk a történettel, így azt is látjuk, hogy ő hogyan éli meg a többiekkel való kapcsolatát, mit érez, mikor kiderül, hogy valójában mennyire tehetségtelen rajzból, és Vladár tanár úr kifejezetten nem kedveli…stb. Renit egyébként baleknak is nevezhetjük, hiszen a fiúk+Virág belőle élnek, hiszen mindennaposak a házifeladat másolások, a lány írja a dolgozatokat…stb. Szóval rendesen kihasználják, nekem úgy tűnik.

Lényeg a lényeg, hogy szerintem kihagyhatatlan ez a sorozat, és ha még nem olvastátok, érdemes belekezdeni. Tényleg. Köszönöm Leiner Laura! :-)

A kötet adatai:

Kiadó: Cicero Könyvstúdió

Kiadás helye: Budapest

Kiadás ideje: 2010

Oldalszám:386 p

ISBN: 978-963-539-700-6

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 2990 ft

Forrás: magánkönyvtár és az én példányom már a 13. kiadásból származik…

Ajánló: 13 éven felülieknek. Szerintem.

Könyvmolyképzős akció az év végéig

Ma kaptam egy hírlevelet a Könyvmolyképző Kiadótól, és gondoltam megosztom Veletek, milyen jó kis akció van náluk még az év végéig, azaz 2013. december 31-én éjfélig...

A dolog úgy működik, hogy 31-én éjfélig regisztrálni kell a Könyvmolyképző Márkaboltban. Ezzel mindenki megkapja a kedvezményt.

33% kedvezményt kaphattok az alábbi kuponkóddal a teljes könyvválasztékra:

POTKARACSONY2013

Van egy sikervárományos sorozat, Hugh Howey Siló sorija, amit akár  - 41 %-kal is megkaphattok! A könyvekhez a kuponkódok az alábbiak:

SILO1-3
SILO-1
SILO-2
SILO-3


Regisztráljatok itt, ha érdekel Benneteket ez a lehetőség: www.konyvmolykepzo.hu


Victoria Forester - A lány, aki tudott repülni

Hogy rehabilitáljam magam a nem túl rég történtek miatt (ugyebár elveszítettem egy csomó publikálásra váró postot), úgy döntöttem, hogy írok gyorsan egy könyvről, aminek az olvasását néhány napja fejeztem be.

A repülő lány, Piper (akárcsak a Bűbájos boszorkákban, csak az ottani Piper nem repülni tud.) történetével már jó ideje szemezgettem, de valahogy sosem vettem rá magam, hogy elolvassam. Azonban már annyiszor a kezem ügyébe került, hogy nem várhattam tovább, jött velem haza a könyvtárból.


A főhős, (mint már említettem) Piper, aki egy napon ráeszmél, hogy tud repülni! Egyszerű mezőgazdász vagy más szóval paraszti életmódot folytató szüleinél ez eléggé kiveri a biztosítékot... Idős szülők egyke gyermeke ő, ám különösen bánnak vele és talán szellemileg nem is érik fel egyszer gyereküket, akinek a lelkére kötik, hogy ne repüljön, mert az nem természetes dolog. Egy ideig minden jól is megy, de Piperünk olyan szituációba kerül, ahol egyszerűen repülnie KELL, persze nem múlik el életében nyom nélkül ez az eset, sem pedig a lowlandi emberekéből.

Ettől kezdve a kislány élete teljesen megváltozik. A sajtó megneszeli a dolgot, és felbukkan dr. Letitia Hellion, aki meggyőzi a MCLoud szoülőket, hogy a lánynak jobb helye lenne egy szupertitkos helyen, ahol tanítják, engedik, hogy fejlődjön.

Így kerül el Piper MCLoud Lowlandből egy másik helyre, egy iskolába, ahol már élnek más gyerekek is. S kiderül, hogy mindegyik tud valamit...

Piper próbál beilleszkedni, ami nem megy zökkenőmentesen, és rá kell jönnie arra, hogy semmi és senki nem az, aminek látszik.

Engem már sokszor megdöbbentett az érzéketlenség, az a furcsa szeretet, ahogy Pipert szerették szülei, de gondolom nem ő az egyetlen gyermek akivel furán bánnak. Annyit azért még elmondanék, hogy a történetben Piper szülei voltak a legkevésbé furák...

A könyvet úgy olvastam végig, hogy egy percig sem untam. Szuper kis történet ez, érdemes elolvasni.

A kötet adatai:

Eredeti cím: The Girl Who Could fly

Fordította: Pásztor Judit

Kiadó: Könyvmolyképző kiadó

Kiadás helye: Szeged

Kiadás ideje: 2011

Borító: keménytáblás, védőborítóval (legalábbis az én példányom)

Oldalszám: 294 p

ISBN: 978-963-9708-53-2

ISSN: 2060-4769

Sorozat: Vörös Pöttyös könyvek

Ár: 3.999 ft

Ajánlott: 14 éves kortól

Forrás: Chernel Kálmán Városi Könyvtár Kőszeg

Karácsony

Eltelt a karácsony, igencsak hamar vége lett az ünnepnek, amit nagyon sajnálok, hiszen minden évben ezt várom már január elsejétől. :-)

Hiába. Szeretem a karácsonyt, a fényeket, a hangulatot, az együttlétet.

Remélem kellemesen töltöttétek ezt a pár napot, és kipihentétek magatokat. Gondolom sokan még nem dolgoztok az új évig, én már holnap megyek. Csak remélni tudom, hogy nem lesznek sokan a hivatalban. :-)

Holnap jövök még előre láthatólag egy 2013-as összegző bejegyzéssel. Remélem semmi nem jön közbe. :-)

Jó éjt mindenkinek!

Forrás

Nagyon összejöttek a dolgok

Gondolom észrevettétek, hogy régen nem írtam már...Sajnálom. Tényleg. Pedig olvastam, egyfolytában bújtam a könyveket, de írni nem volt erőm, időm. Több oka is volt ennek, s írtam is róla egy bejegyzést, amit végül nem tettem közzé. Most, egy kicsit átolvasva újra, mégis megpróbálom leírni, mi minden történt velem mostanában.

Volt egy konkrét dolog, ami miatt egyszerűen képtelen voltam írni Nektek.

Sosem gondoltam, hogy ez megtörténhet velem, de megtörtént...

Szóval az elejéről:

Volt/van egy szép fekete pendrive-om, Arnold a neve, csavart mintáz. (Az Uramtól kaptam még a nyáron, ő pedig repiajándékba kapta egy cégtől...)Sok számomra fontos dolgot mentettem rá, többek között 17 mappa volt benne, s mappánként átlag 3-4 blogbejegyzés várta, hogy feltöltsem a netre. Ezen kívül a német nyelvvizsgámra készülvén volt rajt sok-sok anyag várakozó állásponton.

Nos elárulhatom, de már gondolom Ti magatok is kitaláltátok, hogy mi történt...elveszett minden....Ráadásul, hogy minden "összeálljon", volt három postom a piszkozatok között a blogon, és az is eltűnt. Összefüggés persze nincs a két dolog között, de mindkettő baromi rosszkor jött.

Bár a blogot frissíteni nem volt időm már egy ideje, de folyamatosan írtam, amikor csak tehettem...olyat akartam csinálni, hogy egy hónapra előre beviszek a blogra elkészült bejegyzéseket, és minden nap lesz új olvasnivalótok, én pedig nyugodt szívvel készülhetek számomra fontos dolgokra, pl. a német nyelvvizsgámra. Nem jött össze a terv, a nyelvvizsga eredménye még nincs meg, és nem mondanám, hogy sírdogálás nélkül vészeltem át a veszteségemet...Pedig az egyik kolléganőm, aki a témában igencsak jártas, és okos és minden, próbálta a pent meggyógyítani, de nem sikerült, s kimondta a halál időpontját...(Egyébként azt nem is mondtam, hogy folyamatosan munkahelyi anyagaimat, tanulnivalóimat is ide mentettem, mert annyira megbíztam Arnoldban...)

Egyszóval nem tudtam hogy, és mint lesznek a dolgok, hiszen elveszítettem a kedvem, a motivációm. Azért próbálom összeszedni magam, tanulok az esetből, s ezentól mindig két helyre mentek legalább. De azért jó tanácsokat szeretettel várok.


Kép innen

Egyébként, hogy az év végém még "teljesebb" legyen, jelentem, hogy tüszős mandulagyulladással fekszem itthon, mindjárt karácsony, dolgozni nem tudok, szegény kollégáim kínlódnak helyettem is, de örök hála nekik, hogy hagynak gyógyulni. Ráadásul ma még gégésznél is voltam, ugyanis pár napja a gyulladt, dagadt torkomon akadt a bazi nagy antibiotikum, és nem ment le...pánikoltam persze, és ma eljutottam a gégész-doktorbácsihoz. Aki megállapította, hogy valóban, a garatom megsérült, nem csoda, hogy durva fájdalmaim vannak. Valószínűleg az antibiotikum megsértette, meg amíg ott tartózkodott kezdett feloldódni, és hát nem tett jót a szöveteimnek...Szóval most itt tartunk, Flectort iszom, szedem tovább az antibiotikumot, és próbálom mind fizikailag mind lelkileg összeszedni magam. És jól haladok...ez ma már a második blogbejegyzésem...:-)))

Remélem visszatértek hozzám, és továbbra is kíváncsiak lesztek az írásaimra.

Sok puszi mindenkinek! :-)

Alex Flyn - Beastly - A szörnyszívű

Mostanában a Könyvmolyképző Kiadó kötetei egymás után landolnak a kezeim közé, és rá kell jönnöm, hogy bár sok KK könyvet olvastam, mégsem eleget. :-)

A Beastly egy modern Szépség és Szörnyeteg sztori, kíváncsi voltam, hogy mit hoz ki belőle a szerző.


New Yorkban járunk, egy suliban, amely tele van beképzelt sznobokkal, akik észre sem vesznek mást magukon kívül. A bunkók közül a legbunkóbbak egyiket főhősünk, Kyle Kingsbury. Gazdag, jóképű, rajonganak érte a lányok, vele randizik a legjobb csaj a suliból, és persze átgázol mindenkin. Álruhában beépül a suliba egy boszorkány, aki Kyle-t figyeli, és akit a fiú csúnyán megaláz, cserben hagy egy bál alkalmával, és a megalázáshoz hű társa a barátnője. Kyle házvezetőnője nem tud a barátnőnek (Kyle báli partnerének) drága virágot szerezni, így a fiú egy egyszerű rózsát ad át neki. Sloannak persze ez nem tetszik, balhét csap, a srác pedig odaadja inkább a virágot egy másik lánynak. A lányt ez boldoggá teszi, de a fiú persze csak szánalomból tette ezt a gesztust.

(Ennek a cselekedetnek azonban lesz még hatása a jövőre nézve...)

A rosszuls sikerült partit követően Kendra, a boszorkány megjelenik Kyle szobájában, és innentől a srác élete örökre megváltozik. Olyan szörnyeteg lesz belőle, ami nem hasonlít semmilyen más állatra a világon. Egyszerűen olyan csúf lesz kívül is, mint amilyen belül eddig is volt.

Kyle apja TV-s, borzasztóan szégyenli fiát, akinek rá kell döbbennie arra, hogy apjának is csak a külsőségek számítanak, s nem törődik igazán vele, a gyerekével.

Egy házat vesz neki, ahol Kyle a házvezetőnővel lakik együtt, és persze apja feléje sem néz...

Gondolom mind ismeritek az alapsztorit...A könyvben sem történnek másként az események, csak hát az egész történet a XXI.századra van optimalizálva. Mondjuk nekem azért még így is sok, hogyan kerül a 16 éves "Szépség" a szintén fiatalkorú "Szörnyeteg" házába... Mindenesetre jó kis mese volt, kikapcsolt egy rövid időre. Az is tetszett egyébként benne, hogy a Szörnyeteg pl. egy chatszobában panaszkodott sorsáról folyamatosan más hasonlóan "megbélyegzett" emberkének.

Eredeti cím: Beastly

Fordította: Farkas Veronika

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás helye: Szeged

Kiadás ideje: 2010

Ár: 2999 ft

Oldalszám: 266 p

Sorozat: Vörös Pöttyös Könyvek

ISBN: 978-963-245-285-2

ISSN: 2060-4769

Borító: puhatáblás, ragasztott

Forrás: kőszegi könyvtár

Ajánlom: 14 éven felülieknek

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás