Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Dr. Csermely Gyula - Ha 1 nő gyereket akar

Húsvét van, hó van...

Legalábbis nálunk zuhog valósággal az "égi áldás". Nekem mondjuk nem hiányzott, és most még csak azt sem tudtam, pontosan miről is írjak, hogy a hangulathoz illő legyen a könyv...

Aztán arra gondoltam, nem érdekel a hó, nem érdekel semmi, ami ezzel kapcsolatos, mert attól úgyserm lesz nyár, hogy én ezt akarom...Pedig már itt lenne a helye a ragyogó napsütésnek, mert a biokertemet fel kellene éleszteni valahogy...Na mindegy is.

Tettem egy ígéretet egy kedves titkos valakinek :D, hogy egy bizonyos könyvet előbb olvasok, mint mást...

Sajnálom, nem tartottam be!

Pénteken kezembe vettem a "nyuszicsomagot", és megláttam benne egy régen vágyott könyvet, úgyhogy annak neki estem, a többinek esélye sem volt, s még aznap el is olvastam, csak nem akartam rögtön írni, nehogy strébernek tűnjek. :-)

Ez a könyv pedig Dr. Csermely Gyula könyve, a Ha 1 nő gyereket akar.


Most, ebben a pillanatban én nem akarok gyereket, van egy lánykám, akit imádok, ő most elég, de ennek ellenére imádtam ezt a kötetet. Ez a Csermely doki aztán férfi a talpán. Úgy ír, hogy közben tudományos is, meg szórakoztató is a könyve. Nekem írta! :-)

Saját életén, életükön keresztül mutatja be a gyermekvárás időszakát. Ugyanis dokink neje egy szép napon bejelentette, hogy ő gyermeket szeretne a meglévő nagylány mellé. A férj természetesen hozzájárult :-) a dologhoz, és ebből a szép családi eseményből egy könyv született. (természetesen a gyerkőc mellett...:-))

A doktor úr végigvezet bennünket a gyermektervezés alatt megfogant gondolataik között, aztán a felismerés, majd a nagy veszteség is bemutatásra kerül. Na de nem adták fel, így végre a várva várt gyermek is a pocakba került. Nagyon tetszett, hogy betekintést nyerhetünk egy nőgyógyász szemével a vizsgálatok hátterébe, hogy Csermely doki szerint mi az ami fontos vizsgálat, de mi az ami egyáltalán nem lenne szükséges. Örültem, hogy olvashattam a 35 éven felüli kismamák számára "kötelező" magzati kromoszóma vizsgálatról, miközben azt is megtudhattam, hogy mi újság orvos szemszögből a császármetszéssel.

Jó volt tudni, hogy vannak olyan orvosok még a világban, mint Dr. Csermely Gyula, és ha tehetném, és ha nem laknék olyan messze Budapesttől, és ha még lenne gyermekem, tuti biztos, hogy ennél az orvosnál szeretném megszülni. :-) Persze túl sok a ha...de azért ez így van. Egyébként, ha valakit érdekel, írónk a Rózsakert Medical Centerben dolgozik. És nőgyógyász! :-)

Köszönöm a könyvet a dokinak, a Kiadónak, Emőkének, és mindenki másnak! :-)

Szerintem lányok, asszonyok, olvassátok el! :-))

A könyv adatai:

Kiadó: CorLeonis Kiadó

Kiadás éve: 2008

Kiadás helye: Budapest

ISBN: 978-963-88449-7-2

Borító: puhatáblás, ragasztott

Oldalszám: 167 p

Ár:  1990 ft

Forrás: kiadótól

Néhány szó a szerzőről:


Forrás a kiadó honlapja.

"Több mint húsz éves szakmai gyakorlattal rendelkező szülész-nőgyógyász szakorvos. Tanulmányait a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen végezte.
1993-tól a Fővárosi Szent István Kórházban dolgozott a nőgyógyászati, szülészeti és onkológiai osztályon, ahol előbb adjunktus, majd főorvos volt. 1997-től - a II. világháború utáni első magyar magánkórház alapítójaként - a Telki Kórházat igazgatta, miközben klinikai munkáját a Szent István Kórházban folytatta. Az egyetem után tudását vezető nyugat-európai intézményekben gyarapította. 2001-ben saját vállalkozásként megalapította a Rózsakert Medical Centert, amelynek jelenleg is igazgatója és társtulajdonosa. A szülészet és a nőgyógyászati onkológia mellett az utóbbi években az ultrahangos diagnosztika a legfőbb érdeklődési területe. A FMF London által képzett és akreditált szakember. A kromoszóma-rendellenességek szűrésének magyarországi bevezetésében tevékenyen részt vett. Az úgynevezett "kombinált- szűrésről" megjelent legelső magyar publikáció szerzője. Szabadidejében szívesen olvas, bridzsel, utazik, sportol. Nős, két gyermek édesapja. Második gyermekének születésének emlékeit, valamint hivatástudatát egy szívhez szóló könyvben örökítette meg."

CorLeonis kiadós hírek...

 

Húsvéti akció

Húsvéti akció keretében most mindössze 999 Ft-ért rendelhetitek meg Lezsák Levente: Emerson és Tsa. - avagy a titokzatos mordiai bűneset című bűbájos meseregényét.

Az akció időtartama: 2013. március 29. - április 01.

 

 

 

Már előrendelhető a Pulizer-díjas Junot Díaz Könyvfesztiválra érkező könyve, az Így veszíted el.

Az előrendelési akció keretében most 2500 Ft helyett 1800 Ft-ért vásárolhatjuk meg, a megjelenés előtti napig, 2013. április 17-ig.

Még egy jó hír, hogy azok az olvasók, akik az akció ideje alatt rendelik elő a kötetet, és a Könyvfesztiválon személyesen veszik át, valamint a Kiadónál kérik belépőjegyük beszámítását a végösszegbe, akár féláron szerezhetik be a kötetet. :-)) Így aztán tényleg nagyon baráti az ár, nem lehet kihagyni! :-))

Az Emerson és Tsa c. kötetről egyébként én is írtam...:-) Itt...

Mint tudjátok, jelenleg is lehet szavazni a Libri Aranykönyv versenyen.

A Kiadónak három könyve is bekerült a top 50-be, így szavazzatok ezekre a kötetekre ezerrel!

Ezeket a könyveket keressétek:

Syd Field: Forgatókönyvírók kézikönyve című műve az Ismeretterjesztő könyvek külföldi szekciójában,
Karen Marie Moning mindkét könyve (Rossz hold kelt fel, Új nap virrad) pedig a Szórakoztató irodalom külföldi ágán várja a szavazatokat.

Hajrá CorLeonis Kiadó! :-))

Lendvai Béla - Adriakék, tengerzöld

Lassan már egy hete lesz, hogy nem írtam Nektek semmit, így most, hogy van egy pár percem, mesélek Nektek egy könyvről, amit nem rég olvastam. (Egyébként diplomaosztóm volt, majd bankettem, és a kettő között megkaptam magamtól és a környezetemtől a "Bolygó lúzere" címet, amiről majd máskor írok...:-))

Szóval nagyon szeretek utazgatni, vagyis inkább szeretnék, ugyanis kevés lehetőségem van eme "hobbimra". Remélem azért ez meg fog változni, mert hatalmas a világ, és én minden csücskét fel szeretném fedezni.

Mivel fizikálisan sajnos ritkán jutok el helyekre országunkon kívül, ezért ezt kompenzálván gyakran olvasok tájakról, országokról, gyakran nézegetem a térképeket.

Valahogy sosem vágytam úgy igazából az Adriai-tengerre, de most ez megváltozott, ugyanis Lendvai Béla könyvét olvasva szerintem bárki kedvet kapna hozzá.

Hogy miért is?

Mert az író Horvátországról ír, szívből, érdekesen, izgalmasan, és úgy tudja bemutatni a tájat, hogy becsukott szemmel ábrándozva ott érzem magam...

Lendvai Béla már nagyon sokszor járt azon a vidéken, írásából érződik a vonzalom az országhoz, a kultúrához és összességében látszik a köteten, hogy nem amolyan "kényszerből írott" műhöz van dolgunk.

Forrás

Szerettem a könyvben azt is, hogy olvashattam a tájról is, de az általam oly nagyra becsült gasztronómiai kalandozások sem maradtak ki belőle.

Az odautazóknak weboldalak gyűjteményével teszi könnyebbé az utazás tervezését a szerző, valamint csodálatos fotókat is nézegethetünk a könyv végén. Az pedig csak hab a tortán, hogy van egy lista, ami megfogott.

A "Tíz dolog, amit muszáj kipróbálni az Adrián (drágább és olcsóbb változatban). A kedvencem a felsorolásból az ötös. :-)

"Éjszakázás egy világítótoronyban, vagy legalább csónakkal felkeresni valamelyiket." Hát nem hangzik felemelően? :-) Szerintem igen, úgyhogy én nagyon szeretnék elutazni egy világítótoronyhoz az Adrián.

Idén nyáron sajnos nem kerülhet rá sor, hiszen ha minden összejön, akkor régi barátainkat látogatjuk meg Székelyföldön, de talán majd jövőre az Adriai-tenger is "vendégül láthat" bennünket egy hétre...

Szeretettel ajánlom ezt a kötetet.

Hogy kinek?

Hát természetesen mindenkinek! :-)

A szerzőről pedig olvashattok a www.adriakek.hu oldalon.

A könyv adatai:

Kiadó: Atlantic Press Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2012

Oldalszám: 139 p + még néhány számozatlan oldal a fotókkal

ISBN: 978-615-503-373-5

Borító: keménytáblás, fűzött

Ár: 2790 ft

Forrás: kiadótól

A Vörös Pöttyös az igazi...program a kőszegi könyvtárban

Friss hír! :-)

A VÖRÖS PÖTTYÖS AZ IGAZI!

A KÖNYVSOROZAT KEDVELŐINEK TALÁLKOZÓJA

2013. március 22-én (pénteken) 15.30 órakor

a kőszegi városi könyvtár gyermekrészlegében.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők! (Én sajnos nem lehetek ott diplomaosztó elfoglaltság miatt, de lélekben Veletek leszek!)

Kate van Dyke - Valóra vált rémálom

Már jó ideje küzdök önmagammal, hogy a lemaradásaimat behozzam. Most jöttem rá, hogy van pontosan négy darab könyv, amikről már ezer éve kellett volna írnom, de elkeveredtek az íróasztalomon, és most, hogy megpróbálok rendet tenni az életemben, a házunkban, a szobámban (na jó, a férjemmel közös szobában :D) és mindenhol, előbukkantak ezek a kötetek. Nagy-nagy rémületemre, mert én abban a hitben voltam, hogy ezek a könyvek nem maradtak ki, ezekről már régen írtam, és egyáltalán, hogy történhetett ez meg???

Hát úgy, hogy a kis két és fél évesem rápakolgatta a csodás rajzait a kupacra, és azok csak gyűltek és gyűltek, én meg vizsgáztam és vizsgáztam, és nem foglalkoztam azzal, hogy rámdől a temérdek rajz, hiszen azok úgyis csak rajzok, nem pedig féltéglák...:-)) Na ma elkezdtem foglalkozni a témával, és jött a felismerés és a megrökönyödés... ennek köszönhetően pedig itt a postom végre a Valóra vált rémálomról is. :-)

Kate van Dyke előző könyvéről, a Tűzmadár sorozat első kötetéről már írtam Nektek, sőt a blogomon volt egy játék is a kötetek kiadójával, az Álomgyár kiadóval, úgyhogy akik rendszeresen olvasnak engem illetve a blogomat, azoknak a kedves olvasóknak nem újdonság az írónő neve, aki izgalmasan, fordulatosan ír, és akinek a könyvei címlapján elég borzongató képek vannak.


Ennek a kötetnek az elején pl. egy vérbe fagyott hulla látható. Egy nő...onnan tudom egyébként, hogy vérbe van fagyva, hogy a kés, amit tart, igencsak véres, ráadásul egyik cipője is hiányzik. Mindenesetre a bizarr címoldal megint egy nagyon izgalmas és szinte letehetetlen könyvet takar.

Ez a könyv, akárcsak az előző, szintén 18-as karikás, nagyon bejön, hogy már a címoldalon láthatjuk, hogy nem gyenge lelkű olvasóknak szól a történet, és nem is az ifjúság épülésére szolgál, hanem igencsak a felnőtteknek szól.

A történetben tovább követhetjük nyomon a Sinclair család életét, köztük Ronét, aki a kötet kezdetén börtönben ül, mert gyilkossággal vádolják, persze aztán kiengedik, mert nem áll meg a vád...nincs elég bizonyíték a bűnösségére. Eközben Peggy, aki fontos karakter a kötetben, a fiával bújdokol Ron elől, de valaki más megtalálja, és megfenyegeti ezzel azzal.

Azt már tudjuk, hogy Sinclare-ék nem épp egyszerű figurák, és azt is tudtam, hogy az apát, Jamest utáltam eddig is, de ebben a kötetben megbizonyosodtam arról, hogy sosem fogom megszeretni ezt az arrogáns, nagyképű, hatalmaskodó ...-t (bácsit. :D)

A sztoriról igazából nem írnék többet, inkább bemásolom a fülszöveget, mindenesetere annyit megjegyeznék, hogy én azért azt nem gondoltam, hogy úgy fog végződni a könyv, ahogy végződött. :-))


"A Tűzmadár-sorozat első kötetéből, a Vérzivatarból megismert Sinclair család megpróbáltatásai folytatódnak. James cselekedeteit nem a hétköznapi logika, hanem bosszú és hatalomvágy irányítja. Céljai érdekében a morál és az etika minden szabályát felrúgja, s fiát, Ront is erre próbálja kényszeríteni. Az apa-fiú párharc során sötét titkokra derül fény. Régi, fájdalmas sebek szakadnak fel, s végül Ronban is fellángol a bosszúvágy…

Hiába a fényűzés, a csillogás, a fiatalabb Sinclairtől szinte mindent elvesz a sors. Magánéletét kétes szerelmi viszonyok kísérik, kettős gyilkossággal gyanúsítják. Talán nem alaptalanul…

Zsarolás, bosszú és szerelem jellemzi Kate Van Dyke a Csontgolyó(Alexandra, 2006) és A latin démon (Ad Librum, 2009) szerzőjének fordulatos, kétkötetes krimijének második részét."


A történet valójában elég egyszerű (jó értelemben), de a szerző nagy tehetséget mutat abban, hogy izgalmasan, sodró lendülettel ábrázolja a szereplőket, hogy sosem unatkozzunk olvasás közben.

Nekem ugye (ahogy sokszor mondtam már) Agatha Christie jelentette sokáig a KRIMI-t csupa nagy betűkkel. Aztán megismerkedtem skandináv kollégáival, akiknek a munkássága szintén nagyon tetszett, és most itt van Kate van Dyke is. Ha most megkérdeznék tőlem, ki a legkedvesebb krimiíróm, egyértelműen most is Agatha nénit emlegetném, de kétségtelen, hogy hozzátenném, hogy ha magyar írót kéne mondanom, akkor Kate van Dyke a favorit.

Olvassátok el a könyveit!

A kötet adatai:

Kiadó: Álomgyár kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2012

Ár: 2990 ft

Oldalszám:  301 p

ISBN:  978-615-5252-06-8

Borító: puhatáblás, ragasztott

Forrás: kiadótól

 
Lora Leigh - Buja fiúk

A múltkor a Facebookon jeleztem, hogy a Buja fiúk olvasásába kezdtem. Hát igen, engem is elért ez az "örökbecsű" mű.

Ugyanitt ismerkedtem meg egy lánnyal, aki nagyon édes volt, és egy csomó könyvet cseréltünk. Gondoltam, egynek jó lesz a Buja is, elvégre olyan rossz kritikákat kapott, kénytelen vagyok magam is meggyőződni a dolgokról. :-) Szóval Polcz Alaine két könyvével és még két másikkal együtt megérkezett hozzám Lora Leigh sorozatának első kötete.


Nem volt túl vastag, úgyhogy nyomban belevágtam a közepébe, és nagyon hamar el is csomagoltam az egyik könyvespolcom rejtekébe, majd rájöttem, hogy még nem is írtam róla Nektek, úgyhogy ismét előbányásztam.

Rá kellett jönnöm, hogy annyira nem hagyott bennem mély nyomot, hogy kénytelen voltam néhány részt újra olvasni, és azt vettem észre, hogy olyan az újraolvasás, mintha még sosem találkoztam volna a szöveggel. Mintha valami számomra untatós, mondjuk mérnöki szakszöveget olvasnék...Egyszóval láthatjátok, hogy a kötet bizony nem érintett meg. Kicsit sem.

Nagy divat most az erotikus jellegű "irodalom", olvastam a "Szürke 1"-et, jelenleg a második részt tanulmányozom, illetve volt még az Amit csak ő akar c. könyv is. Ezeken kívül persze még jó pár kiadvány van a témában, melyekhez nem volt szerencsém, csak olvastam róluk. Régebben olvasgattam Beatrice Small-tól is, illetve Maya Banks-től, de azt gondolom, hogy a Buja fiúk volt az a kötet, amelyet a legkevésbé szeretnék újra olvasni. Pedig - őszintén szólva - vannak a polcomon még régről Júliák, meg Romanak, meg Tiffany-k meg társaik. :-) De azok legalább olcsók voltak. Már ami az árukat illeti. Ez a könyv viszont az élményhez képest, amit nyújt, szerintem nagyon drága, 3499 forint. (Mondjuk nekem ugye ingyen volt, hiszen cseréltem...hm ... majdnem ingyen. :D)

Na most jöjjön néhány szó a sztoriról, mielőtt még belekezdenék valami általános szidalmazásba, amit nem szeretnék, mert 1. nem szoktam, 2. nem szeretek, 3. nekem minden könyvben van valami jó, ha más nem az, hogy az írója elérte, hogy kiadják a művét...

Szóval a Buja fiúk három unokatestvérről szól, akik igencsak megszolgálták a hírnevüket. Jóképűek, sármosak, szexisek, és rengeteg nőjük volt. Általában négyesben nyomták a dolgokat, vagyis a három buja meg egy nő. Aki vállalkozott a dologra. A három srácnak fura neve van, (most is úgy olvasom ki a könyvből, mert még csak nem is emlékszem rá...) Rowdy, Natches és Dawg. Az első kötetnek Rowdy a főhőse, aki tengerészgyalogos, és hosszú idő után újból hazatér apjához, apja feleségéhez, és annak a lányához, Kelly-hez. Kelly helyes kislány volt, szinte együtt nőttek fel, de már hamvas ifjú korától kezdve nagyon kellett neki Rowdy és eme igényét ki is nyilvánította, ám a fiú nem igazán akart belebonyolódni a dolgokba, annak ellenére, hogy odavolt a lányért. De majd most...hogy hazajött, belevágott volna...a dolgok meg Kelly közepébe...:D csak épp történt valami...

A csábító kiscsaj visszahúzódó felnőtt nővé érett, és a fiú érezte, hogy valami nem stimmel. Persze hamar rájött, hogy Kellyt bántották, erőszakoskodtak vele, análisan próbálták meg konkrétan megerőszakolni, csak hát nem sikeredett a dolog, ám a lány azóta is rettegésben él. Tengerészgyalogosunk és két nem kevésbé jóképű unokatestvére a tettek mezejére lép, és el akarja kapni a támadót, ugyanis úgy tűnik, hogy az ismét színre lép(ne).

Persze a könyv nem csak a harcról és a vadászatról szól, hanem Kelly és Rowdy közös kikapcsolódásaikről is, sőt még majdnem négyes kikapcsolódásra is sor kerül, de a fiú begőzöl, és rájön, hogy a lányon nem szeretne osztozni...

Persze a könyv végén kiderül, hogy ki volt a támadó, és persze a párocska is végre összejön rendesen. A többi srác nélkül, mi pedig izgalommal várhatjuk a következő sztorit, mely a Buja éjszakák címet viseli, és amelyet már - úgy tudom - lehet is kapni.

Forrás

Jó olvasást hozzá!

A kötet adatai:

Eredeti cím: Nauti Boy

Fordította: Binder Natália

Kiadó: Ulpius-ház

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2012

Oldalszám: 315 p, de ebből csak 286 oldal szól a Buja fiúkról, a többi könyvajánló a megszokottak szerint a kiadó kínálatából

Ár: 3499 ft

Borító: puhatáblás, ragasztott

ISBN: 978-963-254-641-4

Forrás: Nikitől cserébe

Interjú Aszódi-Ordódy Eszterrel...

 

Néhány bejegyzéssel ezelőtt írtam Nektek Aszódi-Ordódy Eszter, alias A.O. Esther első könyvéről, ami nagyon nagyon tetszett.

Készítettem az írónővel egy rövid interjút, hogy jobban megismerhessük őt.

Fogadjátok szeretettel!

Forrás

Kérlek mutatkozz be pár szóban!
Aszódi-Ordódy Eszternek hívnak. 2012 végén jelent meg az Összetört glóriák című romantikus fantasy sorozatom. A történet alászállt angyalokról szól, akik halandó testbe bújva élik az életüket és harcolják meg a maguk háborúit, ki-ki a maga hite szerint… az első rész Elijah és Sophiel, a két főszereplő meglehetősen drámaian induló kapcsolatát mutatja be, kalandos utazások és fordulatok közepette. Eddig két részt adtunk ki: Elveszett lelkek, illetve Hívogat a fény címmel, utóbbi épp e héten kerül a boltokba.

Mikor kezdtél el írással foglalkozni? Mi volt az első írásod?
Amióta az eszemet tudom, az írás volt a mindenem. Senki sem tanított írni-olvasni, mégis, óvodás koromban folyékonyan ment mindkettő. Amikor csak tehettem, egy régi írógépen írtam, kisiskolás koromtól kezdve. Dalszövegeket, kisregényeket, verseket, de ezeket a "fióknak" készítettem. Az első komoly írásom a Hölgyvilágban jelent meg. Vág Bernadett volt a főszerkesztő a lapnál, nála kezdődött az újságírói pályafutásom 2003 magasságában. Az első regényem 2012 telén jelent meg, a fent említett sorozat első köteteként.

Mennyi idő alatt írod meg a könyvsorozatod egyes részeit?
Nagyon gyorsan írok, egy-egy kötet nagyságrendileg két hónapomba telik. Az utómunkák azonban legalább ugyanennyi időt vesznek igénybe.

Mi inspirált az írásban? Mi volt az, esetleg ki volt, aki segített egy-egy holtponton átjutni?
Nincsenek holtpontjaim, mindig tudok írni. A történeteim bennem élnek. Egyszerűen csak be kell csuknom a szemem, gondolatban a legutolsó helyszínre "repülnöm", és máris életre kelnek a szereplők, folytatódik a cselekmény. Nekem csak annyi dolgom van, hogy villámgyorsan elmeséljek mindent, amit látok. Minden inspirál. A hétköznapok során megélt élmények, az emberek, akikkel találkozom, zenék, amiket hallgatok, filmek, amiket megnézek, ízek, illatok, fények, hangulatok, a teljes, engem körülvevő világ. Mindent magamba szívok, és amikor írok, a saját lelkemben elraktározott szép dolgok közül válogatok.

Miért pont az angyalok a műveid főszereplői?
Azt gondolom, a ma emberének nagy szüksége van arra, hogy megtanuljon hinni és megérezze az angyalok semmihez sem fogható, végtelen szeretetét. Ők nem kitalált lények, ők tényleg léteznek, és mindig velünk vannak. Azokkal is törődnek, akik nem hisznek bennük. Mindig is imádtam őket és rajongtam minden olyan történetért, ami róluk szólt. Adta magát, hogy az angyalokról írjam az első sorozatomat. Általuk nemcsak kalandos utazásra hívom az olvasóimat, hanem elgondolkodtatom őket az élet legfontosabb kérdéseiről: szerelemről, barátságról, az elmúlásról, a hitről és a bűn fogalmáról.

Milyen terveid vannak a jövőt illetően a könyvírás terén?
Az Összetört glóriák mellett nekiláttam egy vikinges sorozatnak, aminek az első része ősszel fog kijönni, de legkésőbb idén télen. A viking kultúra lenyűgöz, ezért úgy gondoltam, elmerülök egy kicsit ebben a világban, és írok egy romantikus kalandregényt, ami persze fantasy alapokon nyugszik.

Az angyalokon kívül milyen szereplőkről, milyen témákban írnál szívesen?
Az angyaloknak mindig lesz helye a történeteimben, de szívesen írok ókori népekről is, és nyitott vagyok a mitológiai- és történelmi témájú regényekre.

Mit üzensz a könyvedért rajongó olvasóknak, illetve azoknak az embereknek, akik próbálkoznak az írással?
Az olvasóimnak azt kívánom, hogy a történetem minden egyes pillanatát utazásként éljék meg, és lélekben járják be mindazon helyeket, amiket én "odaát" megcsodáltam. Az írópalántáknak pedig azt üzenem, hogy ne gondolkozzanak túl sokat, helyette engedjék szabadon a képzeletüket, és hagyják, hogy szárnyalni kezdjen!

Kedves Eszter! Köszönöm szépen, hogy válaszoltál a kérdéseimre, és ezáltal kicsit közelebbről is megismerhettünk Téged és a világodat!

 

Claire Loup - Amikor életemben először

Az iménti bejegyzésemben említettem, hogy nemrégen könyvtárban jártam, és kölcsönöztem egy jó adag olvasnivalót, melyet igyekeztem feldolgozni. Nem igazán sikerült, mert nem csak a könyvtári kötetet várnak olvasásra. Na mindegy. Most viszont megyek újra, hogy visszavigyek egy-két dokumentumot, így gondoltam, Claire Loup könyvéről is írok pár szót Nektek.


Azért csak pár szót szeretnék, mert igazából sokkal többet nem igazán tudok írni róla. Mert nem volt túl hosszú, szórakoztató volt, meg minden, de igazából sokat nem nyújtott nekem. Ritkán írok ilyesmit, de most ezt érzetem, úgy voltam vele, hogy jó, hogy a könyvtárból meg tudtam szerezni, mert egyszer elolvastam, és a régi kívánságom teljesült vele. Ugyanis már egy ideje szemeztem vele a kiadó honlapján, aztán valahogy mégsem rendeltem meg.

A könyv főhőse Julie, róla szól a könyvt, talán mondhatom azt is, hogy száz százalékosan. Ugyanis Julie elmesél nekünk mindent, de tényleg mindent, amit először csinált. Ilyesmikre gondolok, hogy az első szőrtelenítés, az első vizsgázás, buli, fogyókúra, stoppolás, bébicsőszködés, betépés, öngyilkossági kísérlet, menstruáció, nőgyógyászat, meg persze csupa ehhez hasonló dolog, ami minden ember életében megtörténik. (Kivétel talán az öngyilkossági kísérlet és a drog. Mert remélem, ilyesmit nem csinál mindenki. Legalábbis én nem.) Persze voltak a kötetben olyan elsők is, ami nem mindennapos azért a tinik életében, pl. hogy a főhőst bevitték a rendőrségre, vagy graffitizett, vagy lopott a boltban...stb.

Mindenesetre kedves kis történeteket olvasgathatunk, megismerhetjük egy fiatal lány gondolatait, életét.

Azt gondolom, hogy ez a kötet inkább a fiatal korosztálynak szól, hiszen egy - egy sztoriban magunkra ismerhetünk, és láthatjuk, hogy bármi is történik velünk, az már mással is megtörtént, és más is kilábalt belőle, vagy megúszta, vagy túlélte...

A kötet adatai:

Eredeti cím: Mes premiéres fois

Fordította: Burján Mónika

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás helye: Szeged

Kiadás éve:  2011

Borító: puhatáblás, ragasztott

Oldalszám:  236 p

ISBN: 978-963-245-234-0

Ár: 2490 ft

Sorozat: Vörös Pöttyös könyvek

Forrás: könyvtár

Máté Ferenc - Toszkána hegyei

Kb. egy hete voltam a könyvtárban utoljára, amikor Erikával, a könyvtárosok gyöngyével beszélgettem.

Mindenféle volt a téma, de főleg a könyvek. Természetesen. :-)

Ki is kölcsönöztem Máté Ferenc két könyvét, és ő (Erika, nem pedig Máté Ferenc) rákérdezett, hogy az első részét a sorozatnak olvastam-e. Mondtam, hogy nem, de kiderült az is, hogy (nem emlékszem) vagy nincs meg a könyvtárban, vagy pedig nem volt bent. Erikánál viszont volt egy otthon, ő is úgy kölcsönözte, de volt olyan drága, hogy odaadta nekem egy gyors olvasásra, úgyhogy elégedetten személeltem a felhozatalt, amit hazacipeltem.

Mivel kölcsönkönyv a Toszkána hegyei, azon nyomban neki is láttam olvasni, és viszonylag hamar be is fejeztem.

Szeretem az utazásokról szóló könyveket, meg azokat, amelyekben a szerző új helyre költözik, és elmeséli a kalandjait. Lásd: Frances Mayes. (Az ő könyveit egyszerűen imádom.)

Így már a kötet elején tudtam, hogy Máté Ferenc az én emberem lesz. A szerző egyébként magyar származású, Nagyváradon született, majd Budapesten élt, utána pedig 56-ban Kanadába emigrált. Kalandos élete volt, és 1971-ben megismerte feleségét Candace-t, aki festőművész. Mikor 1987-ben Toszkánában jártak, úgy döntöttek, letelepednek Olaszországban.


Forrás

Az ő "honfoglalásukról" szól ez a könyv.

Gyakorlatilag ott voltam velük én is a toszkán vidéken, ahogy megtaláltál álmaik házát, és nagyon szórakoztatott az olasz mentalitás, ahogy az ingatlanvásárlást kezelik. :-)

Különösebb történés nem volt a könyvben, inkább csak a mindennapokról szólt, de ha ez érdekel valakit, akkor szórakoztató és pihentető olvasmány lehet. Nekem az is nagyon tetszett benne, hogy a szerző sokat ír a gasztronómiáról. Néha bizony kedvet kaptam kiruccanni olvasás közben az erdőbe és szervasgombára vadászni. :-))

Egy dolgot nem annyira szerettem a könyvben, ez pedig az volt, hogy a végén található egy receptgyűjtemény. Konkrétan nem ezzel volt bajom, hiszen imádom a recepteket böngészni. Inkább az ütött szíven, hogy csupa olyan reci volt felsorolva, melyet soha az életben nem készítenék el, de meg sem ennék...máj, bárány, bélszín, vaddisznó...láthatjátok, nem vagyok egy nagy húsevő, bármiféle belsőséggel pedig ki lehet üldözni a világból. Viszont, mikor a vaddisznós receptet olvastam, eszembe jutott nem túl régi "kalandunk". Utaztunk Kőszegre autóval, és az úttest közepén egy nagy kan vaddisznó (gondolom őt hívják vadkannak. :D) sétálgatott. Hatalmas volt, csúnya volt, és félelmetes. Mivel időben lefékeztünk, nem lett baj, őkelme pedig szerencsésen átjutott a túloldalra. Akkor már csak azon kellett imádkoznunk, hogy ne legyen kedve visszafordulni. :-)) Az mondjuk egy másodpercig sem fordult meg a fejemben, hogy megegyem...ahogy ezelőtt és ezután sem fog soha.

Mindenesetre Máté Ferenc a könyvével kellemes perceket, órákat szerzett nekem, és minden érdeklődőnek szeretetettel ajánlom művét.


A könyv adatai:

Eredeti cím: The Hills of Tuscany

Fordította: György Bernadett

Kiadó: Media Lumnia

Kiadás éve:  2007

Borító: keménytáblás, fűzött

Oldalszám: 304 p

ISBN: 978-963-87519-2-8

Ár: nem ismert, legalábbis számomra nem, mert nem volt rajta a borítón

Forrás: Könyvtár

Hidasi Judit - Kilenc

Nem tudom, emlékeztek-e még rá, de mikor először olvastam Hidasi Juditot, méghozzá az Április út című könyvét, akkor nagyon megtetszett az írónő stílusa, a történet, a minden...Így gondolom nem is csoda, ha minden áron el akartam olvasni a következő kötetet is, a Kilencet.


A könyv egyébként a már megszokott, Hidasi-könyvre jellemző külsőségekkel bír. Semmi cafrang, semmi extra, csak egy kis grafika a címoldalon.

A kötet valamiképpen folytatása az Április útnak, de szervesen mégsem kötődik hozzá. Van némi visszautalás az első könyvre, de annak hiányában is nagyszerűen érthető, úgyhogy ha nem olvastátok az első könyvet, akkor is bátran nekiállhattok a Kilencnek.

A kötet főhőse Piroska, alias Pircsi, aki nagyon szerelmes, együtt él a szakállas pasijával, aki éppen bejelenti, hogy külhonba kell, hogy szakadjon egy időre. A lányt persze megrázza a kijelentés, így hirtelen nem is tudja, mit kezdjen fene nagy szabadidejével, főleg, mivel nincs igazán munkája sem.

Vannak viszont barátai, ismerősei. Például Dénes, aki egy piperkőc, híres rendező, akinek van egy ötlete, melyhez Pircsi is kell. Az ötletről nem igazán szeretne beszámolni, de számít arra, hogy a lány így is belemegy a dologba, főleg, mert sokat fizetne érte. S hogy mi a feladat? Összeszedni kilenc színészt, akik nyár lévén eléggé elérhetetlenek, s velük aláírni Dénes szerződését az új előadásra. Nem véletlenül Pircsi azonban Dénes embere, s a férfi azt is tudja, hogy a lánynak nem lesz könnyű dolga.

Persze P. belevág, és segít neki Lulu is, a kissé lökött, ám szeretetre méltó barátnő és Attila a régi pasi, aki által okozott sebek úgy tűnik még mindig nem gyógyultak be Pircsi lelkében.

Valahogy a triónak folyamatosan szerencséje van, lépésről lépésre keresik a művészeket, s közben nagy utat tesznek meg. Nem csak fizikailag, földrajzilag, de lelkileg is. Például főhősünk nagyon sok mindenre ráébred a feladat végrehajtása során, a múlt kapcsán, de jelenlegi szerelme ügyében is. Attila és Lulu ugyanígy jár. Valójában én ezt az utazást önismereti útnak is felfogtam. Nem csak magukról tanulnak a szereplők, hanem rengeteg újdonságot, szívfájdító dolgot is megtapasztalnak a munka során.

Persze felbukkan a történetben Vera is, az Április út főhősnője...

Szerettem ezt a regényt olvasni, s bár hamar végeztem vele, mert véleményem szerint nagyon haladós, mégis sokáig tartott feldolgoznom, hiszen annyira elgondolkodtatott néhány téma, amely előjött benne. Kifejezetten jó volt olvasnom annak ellenére, hogy (bár választani nem kell) számomra az Április út az első, minden értelemben.

Íme egy szép kép a szerzőről...

Forrás

Szeretettel ajánlom a kötetet mindenkinek, és én biztos, hogy továbbra is figyelni fogom Hidasi Judit munkásságát.

A kötet adatai:

Kiadó: Gabo Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2012

Borító: keménytáblás, fűzött, védőborítós

Ára: 2990 ft, de a kiadó oldalán csökkentették az árat 15 %-kal, így 2542 forintért hozzájuthattok a könyvhöz!

ISBN: 978-963-689-629-4

Oldalszám: 304 p

Forrás: kiadótól

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás