Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Leiner Laura - A Szent Johanna Gimi - Kalauz

Régóta szeretem a Szent Johanna Gimit, és már sokszor szerettem volna írni Nektek a könyvsorozatról, csak nem volt rá időm...Sőt, nem is volt meg az összes kötet, hogy nyugodt szívvel hozzáfogjak a dologhoz.

Aztán amikor megjelent a sorozat utolsó, nyolcadik kötete, már rendelkeztem az összes résszel, de még mindig nem írtam. :-)

Most meg névnapom volt. Előrendeltem a Kalauzt, és a drága uram felajánlotta, hogy megveszi névnapomra, amely lehetőségen természetesen kapva kaptam. :-)))

Így az országos megjelenés előtt picivel a Gabo Kiadó jóvoltából a kezembe volt az áhított mű...

Első pillantásra nagyon tetszett, egy szép album, csodás külső adottságokkal. Kemény táblával, színes, SZJG-re jellemző védőborítóval. Egyszerűen, mikor kézbe fogtam, már láttam, hogy ezt a könyvet bizony lehet nyűni, nem fog szétesni. Nem úgy, mint 1-2 rész a soriból. Bevallom nőiesen, hogy van, amelyikből már kifelé áll a lapok szénája. Persze ez nem a kiadó, a nyomda vagy Laura hibája, csakis az enyém...Vagyis de...Laura hibája, mert olyan jó könyvet írt, hogy hatszázszor újra olvastam, így nem csoda, ha kissé szét van cincálva a kötet...:-)


Na de térjünk vissza a Kalauzhoz, ami ugyebár egy album. Kicsit meglepődtem, hogy nem nagy alakú albumról van szó, hanem egy kicsit nagyobb testű könyvről, mint az alaptörténet részei. Mondom, meglepődtem, de nem zavar, ugyanis így jobban beleillik a sorozatomba. Mellesleg jobban is szeretem a kisebb köteteket, mint pl. az A/4-eseket. Szóval ez a könyv egy könnyen kézbe tartható nagyon jó minőségű kötet. Szép fényesek, jó illatúak a lapjai. (Persze nem Farhenheit illatuk van, mint Corteznek, de azért illatos... :-))

Az album adott számomra újat is, meg nem is. Van benne egy jó sok oldalból álló Best of rész, ahol értelemszerűen a 8 kötet legjobb részei vannak kiemelve. Bár ezeket a sztorikat az ember lánya/fia ismeri már, mégis jó így egyben látni, és elgondolkozni azon, hogy melyiken mennyit kacagott...:-)

A kedvenc részem vitán kívül a könyvből az, ahol a kimaradt jeleneteket olvashattam. Jó sok van belőlük, kár, hogy az alap könyvekben ezek nincsenek benne. Egy dolgot hiányoltam belőle...van egy rész, ami szerintem nem volt bent a könyvekben, de mintha a Facebookon olvastam volna róla...(szóljatok, ha csak álmodtam az egészet...)Szóval Ricsi és Cortez csetel, és arról elmélkednek, hogy Ricsi hogy mondta meg Virágnak, hogy szereti...Na erről a részről szívesen olvastam volna még sokat. :-) Nem hiába bújt elő a romantikus énem. :-)

A könyvben egyébként még találunk dallistát is. Ez annyira nem fogott meg, mert nem vagyok az a nagy youtube-os zenehallgató, meg jól bevált dalokat hallgatok. (Köztük van a Beatles, de még a BeeGees is. :-))

Viszont nagyon jó volt egyben látni Reni könyvlistáját, és a gyakran ismételt kérdéseket, érdekességeket a könyv szereplőivel kapcsolatban. Innen sok hasznos infó juthat a rajongók fülébe.

Elvetett borító terveket is találunk a könyv lapjain. Érdekes volt látni, hogy miből lesz/lett a cserebogár.

Na és a képek...a Face-n olvasva ezek az illusztrációk elég nagy port kavartak. Nem mindenki volt ugyanis elégedett velük. Nekem személy szerint tetszettek, bár volt egy olyan rajongó, akinek a képeit egyszerűen imádom, és talán jobban örültem volna annak, ha az ő munkáit láthatom viszont a könyv lapjain. De így is szépen dolgozott az illusztrátor, Martos Júlia.

Azt még sajnáltam kicsit, hogy Reni levele Cortezhez csak rövidített változatban került megjelenítésre, de a karakterek ábrázolása nagyon tetszett. Bár nem mindenki olyan, mint az én fejemben. Virág és Ricsi egyértelműen tetszettek a rajzokon, Zsoltit és Dave-et teljesen másként gondolom. Zsolti szerintem kigyúrtabb, Dave pedig nem ennyire kisfiús. Gábor és Jacques telitalálat. A rockerek helyesebbek a képen mint a fejemben, Arnoldot meg el sem képzeltem...Karcsit imádom, az A-s lányokkal nem foglalkozom, úgyhogy nem gondolkodtam rajtuk. A többiek semlegesek nekem a képeken. Cortezt nagyon vártam, de nem láttam rendesen, mivel talán direkt úgy van ábrázolva, hogy továbbra is álmodozhassunk róla. Reni meg olyan Renis... :-)

Persze van még ábra Petiről, Csontváz Carlosról, Doriánról (hú, de nem szeretem őt), Vikiről, Kittiről, Katáról, Flóráról, Macuról, és persze nem utolsó sorban Kingáról is. :-)

A kötetből a legkedvesebb képem pedig az, ahol Reni és Cortez motorozni indulnak.

:-)))

Egyszóval klassz kis kiadvány birtokosa lehettem, és nagy örömömre egy dedikált könyvjelzőt is kaptam a könyvhöz. Hálás köszönet érte. :-)

Olvastam sok helyen, hogy csalódás volt, meg túl drága, meg nem érdemes megvenni, de ezt döntse el mindenki önmaga. Én biztos vagyok abban, hogy a rajongók megveszik, ahogy én is, pedig már nem vagyok az a tinikorosztály. Nélküle valahogy üres lett volna a Szent Johanna Gimis polcom. Ráadásul az elő és utószóból jobban megismerhetjük Leiner Laurát is. Úgyhogy nekem a Kalauz összességében nélkülözhetetlen. :-)) És már kétszer olvastam ki. :-))

A kötet adatai:

Kiadó: Cicero Könyvstúdió

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2013

Borító: fűzött, keménytáblás, védőborítóval

Oldalszám: 267 p

ISBN: 978-963-539-808-9

Ár: 4490 ft helyett 3592 ft a Gaboonline-on

Forrás: névnapomra ajándékba

Thomas Müller - Bestiális emberek

Olvasmányaim között nem csak regények, fikciók vannak, nagyon szívesen olvasok különféle tudományos könyveket is, legyen szó csillagászatról, vagy pszichológiáról, de jöhet az orvostudomány is.

Szeretem a dokumentumkönyveket is, szívesen találkozom interjúkból felépített művel, nagy kedvencem Vujity Trvtko illetve Havas Henrik. (Legutóbb pl. Havas Henriktől olvastam, ő mutatta be a szegedi Csillag-börtön lakóinak egy részét)

Mikor a Csillag-börtönről olvastam Havastól, akkor olvastam a neten Thomas Müllerről is, aki ezidáig ismeretlen volt számomra. Magyarországon járt a szerző, és ha még ott laknék, ahol régebben, akkor biztos, hogy az író-olvasó találkozónk az első sorban figyeltem volna minden mozdulatát, minden megnyilvánulását, de mivel ez nem így van, messze lakom a fővárostól, így sajnos sok szuper programról lemaradok. Ahogy erről is lecsúsztam, és maradt számomra a könyv olvasása.

A kötet szerzője kriminálpszichológus, aki sok-sok beteg emberrel találkozott már életében, s ezekből az ismereteiből is merítve írta meg ezt a könyvét, melynek alcíme: Sorozatgyilkosokkal négyszemközt.

A könyv alapját azok a beszélgetések jelentik, melyeket a szerző bestiális sorozatgyilkosokkal négyszemközti találkozásaik alkalmával lejegyzett, megjegyzett. A célja az volt, hogy kiderítse, mitől lesz valaki sorozatgyilkos, mi kell ahhoz, hogy elpattanjon bennünk egy húr, és olyan útra lépjünk, ahonnan már nem igazán van visszaút. Ezeknek az embereknek nem csak egyszer szakadt meg a fejében valami, hiszen ahogy már említettem, sorozatgyilkosok, több ember halála is szárad a lelkükök. Biztos vagyok abban, hogy szerzőknek nem volt egyszerű az ilyen emberekkel interjút készíteni, hiszen azt gondolhatjuk, hogy teljesen más szemszögből látják a világot, mint ahogyan mi. Aztán csalódunk, mert rá kell jönnünk néhány esetben arra, hogy a "velünk szemben ülő" sorozatgyilkos igazából kellemes külsejű, nem nézzük ki belőle, ahogy akár a légynek is ártana...stb. Csak éppen mégsem olyan, mint az emberek többsége, és ez első pillantásra, de talán másodikra sem látszik rajta...

Ilyen emberekkel beszélgetett tehát Dr. Thomas Müller, és ezekről az emberekről tudhatunk meg sokkal többet a könyv tanulmányozása után.

A kötet adatai:

Eredeti cím:  Bestie Mensch

Fordította: dr. Fekete Lilla Sára

Kiadó: Dialog Campus kiadó

Kiadás helye: Budapest-Pécs

Kiadás éve: 2013

Borító: puhatáblás, ragasztott

Oldalszám: 190 P

ISBN: 978-963-9950-91-71í

ISSN: 2061-9421

Ár: 3480 ft

Forrás: kiadótól

Ilona Andrews - Világok peremén II - Áradó hold

Mivel nem voltam túl szorgalmas mostanában, így jó néhány könyv várakozik az íróasztalomon, és azt szeretné, hogy végre-végre róla is írjak. Na én is ezt szeretném, így nehéz döntenem, melyik kötet is legyen a következő. Arra gondoltam, hogy kiszámolom...mint az oviban. Meg is tettem, így került a kezembe Ilona Andrews Világok peremén sorozatának második része, ami szintén, az elsőhöz hasonlóan nagyon tetszett.

Egyébként én azért kezdtem el Ilona Andrews-t olvasni, mert azt hittem, hogy a könyv egy sorozat lesz. Ami egyrészt igaz is, másrészt viszont nem. Ugyanis olyan téren sorozat, hogy ugyanott játszódó történetekkel találkozhatunk, ám a főszereplők nem teljesen ugyanazok, így bármikor szabadon be tud csatlakozni akárki az olvasásba, és nem lesz zavaró, hogy az előző kötetet nem olvasta esetleg.

A sorozat első részéről többek között itt olvashattok, mert már én is írtam róla.

Ez a kötet egyébként, ahogy már Andrewstól megszoktam, egy eléggé vaskos könyv, ami eleve nagyon bejön nekem, hiszen szívesebben olvasok olyasmit, ami elég vastag ahhoz, hogy viszonylag sokáig kitartson. :-) Ez a könyv majdnem 500 oldalon át boldogított engem, és remélem, hogy miután kiolvastátok, Nektek is úgy fog tetszeni, ahogy nekem. :-)


A történet főhőse Cerise Mar, aki egy szegény családból származik, bár földjük van bőven. A Pocsolyában élnek. Furcsán hangzik, tudom, de a történetek szereplői Ilona és Andrew világában (őket takarja az Ilona Andrews álnév) vagy a Peremben, vagy a Töredékben, vagy a Mágiában élnek. Különös a világ, hiszen léteznek benne mágusok, varázslók, alakváltók, különféle szörnyetegek, akikkel nem igazán szeretnék találkozni a való világban. (Egyébként, ha mindez igaz volna, akkor ezt a varázslatos vidéket az USA-beli Louisiana államban kellene keresnünk...)

Másik főszereplőnk William, aki alakváltó, és borzalmas élete volt, együtt nőtt fel a többi alakváltóval, így ezt az életet nem kívánja senkinek. (Egyébként Williammel már találkozhattunk az előző kötetben is, de ott nem kapott nagyobb szerepet, de most neki is eljött az ideje.)

Egy napon Cerise szülei eltűnnek, és a lány megtesz mindent, hogy előkerítse őket. Közben Williamnak is feladata illetve újabb küldetése lesz, és ők ketten, ahogy az már lenni szokott, összetalálkoznak, és sorsuk összefonódik.

Nagyon tetszett, ahogy Cerise rendezte a dolgait, ahogy módszeresen nekilátott szülei keresésének, ahogy nem hagyott kétséget afelől, hogy az útját végig járja és sikerre viszi.

Reméljük nem olyan sokára megjelenik nálunk is az Egmont kiadó jóvoltából a következő kötet, amelynek Kaldal Mar lesz a főszereplője. (Jó kis ötlet. Az előző kötet egy mellékszereplője a következő kötetnek a főszereplője lesz. :-))

Olvassátok el a sorozatot, és nem fogtok csalódni!

A könyv adatai:

Eredeti cím:  Bayou Moon

Fordította: Márton Andrea

Kiadó: Egmont Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2012

Sorozat: Világok peremén

Borító: puhatáblás, ragasztott

Oldalszám: 494 p

ISBN: 978-963-343-232-7

Ár: 3990 ft

Forrás: kiadótól

Nicole Jordan - Váratlan választás

Amint látjátok, újra itt vagyok, és már annyiszor megígértem, hogy rendszeresebb leszek, hogy a legelvetemültebb olvasóim sem nagyon hisznek nekem szerintem. :-) Bocs! :-) Viszont kijelenthetem, hogy volt két hosszú-hosszú polcom, amin olvasásra váró könyvek pihentek. A kijelentés tárgya pedig az, hogy kioldvastam mindet! :-) Ami persze nem azt jelenti, hogy mostantól nem lesz mit olvasnom, hanem inkább azt, hogy bőven lesz miről írnom. :-) Nem mintha eddig nem lett volna...de legalább most legyőztem magam egy kissé, és ismét telepakolhatom azt a két hosszú polcot.

Gondoltam, így a hosszú hétvégén lesz ideje mindenkinek olvasni, és talán nem lesz ellenetekre, ha egy kis romantikus történetről mesélek Nektek.

Sok könyvet olvastam már Nicole Jordantől, és nagyon szórakoztatónak találom a műveit. Örülök, egyébként, hogy a Victoria kiadó felkarolta ezt a romantikus vonalat, mert jóvoltukból megismerhettem egy pár olyan írót, akitől érdemes a témában olvasni.

Forrás

Térjünk csak vissza Nicole Jordanhez.

Ő igazából - szerintem - a történelmi jellegű szerelmes regények koronázatlan királynője. A történelmi jelzőt úgy kell érteni, hogy sztorijai a múltban játszódnak, Angliában, és a hangulat Jordan tollából nagyon átjön. Mintha a hölgy egy időgéppel a mába utazott volna, hogy elmesélje, miféle történések estek meg vele nap mint nap. Valahogy olyan korhűnek tűnnek nekem a könyvei, persze nem jártam még Angliában pár száz évvel ezelőtt, mondjuk mostanában sem...ennek ellenére érzem úgy, hogy olvasás közben a helyszínen járok.

Jordan könyveinek főszereplői mind csinos (vagy kevésbé csinos) hölgyek, akik házasság előtt állnak, és ilyen-olyan kalandok után megtalálják a párjukat, akik mind külsőleg, mind szexuálisan kiegészítik a lányokat...:-) Na ezt azt hiszem szépen mondtam. Mindenesetre aki nem értené, annak más szavakkal is leírnám: a Jordan-művekben sok a szex, általában az ártatlan leányzó találkozik a tapasztalt, jóképű és gazdag férfivel, aki , módszeresen elcsábítja, és persze mindent megtanít neki...

Mindez a anti-fanoknak kissé unalmasnak tűnhet, de mikor több Jordan könyvet kiolvasunk, rájöhetünk, hogy nem az. Az írónő valahogy olyan jó körítéssel tálalja a gondolatait, hogy eszembe sincs megunni még a 3-4. könyv után sem.

Ez a kötet nem véletlen, hogy a Váratlan választás címet viseli.


Főhőse Madeline, aki egy nem túl tetszetős, nem is gazdag leány, aki dolgozni kényszerül. Megismerkedik a fantasztikusan jóképű nemessel, Rayne Kenyonnal, aki Haviland grófja. A lány apját a férfi még a katonaságtól ismeri.

Mivel grófunknak meg kell nősülnie, és gyermeket kell nemzenie, ezért keresésbe fog, és nagyon meglepi a nagyközönséget, hogy egy kevésbé vonzó lányt kér meg, Madeline-t. Maga a lány is meglepődik, anyósa pedig mindent elkövet annak érdekében, hogy a házasságot nyilvánítsák semmisnek. Nem tudja elfogadni, hogy az új grófnő egy nincstelen és csúnyácska nő.

Mindezt Madeline is tudja magáról, azért fordul Fannyhoz a hírhedt félvilági nőhöz és a Loring nővérekhez. hogy segítsenek rajta. Segítsenek megváltozni, segítsenek elcsábítani a férjét annyira, hogy házasságuk szerelmi házasság legyen, ne pedig érdekházasság....

Persze a könyv végére minden jóra fordul, ahogy mindig, ám míg odáig eljutunk, 376 oldalon keresztül élhetjük át Madeline kalandjait. :-))

A kötet adatai:

Kiadó: Victoria Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2011

Eredeti cím: To Tame A Dangerous Lord

Fordította: Kovalcsikné Chován Hedvig

Sorozat: Szerelmi csatározások 5.

ISBN: 978-963-9803-47-3

Ár: 2599 ft, de klubárban már kétezer forint alatt is megvásárolhatjátok!

Borító: puhatáblás, ragasztott

Oldalszám: 376 p

Forrás: kiadótól

CorLeonis Kiadós hírek, akciók...

A CorLeonis Kiadó az egyik kedvencem, mert nagyon izgalmas, érdekes könyvek jelennek meg a kínálatukban folyamatosan.

Ráadásul az is nagyon jó, hogy szinte állandóan kihagyhatatlan akciókkal örvendeztetnek meg bennünket. :-)

Legújabb akciójuk például a következő:

A hosszú hétvégén, hétfő éjfélig 50%-os akció vár ránk, illetve ötszáz forintos könyvek közül is válogathatunk.

Arról még nem írtam, hogy hamarosan könyvhét lesz, hivatalos nevén a 84. Ünnepi Könyvhét és 12. Gyermekkönyvnapok közeledik. Pontosabban egyre jobban közeledik, már alig várom június 6-10-ét.

A kiadó is készül természetesen újdonságokkal, ezeket elő is lehet rendelni, kivételes 33%-os kedvezménnyel. :-)

Ezeket a könyveket várhatjátok a Könyvhétre...

 • Junot Díaz: Oscar Wao rövid, de csodálatos élete - a szerző Pulitzer-díjas regénye először Magyarországon!
 • Jasper Fforde: Egy regény rabjai - a népszerű Thursday Next-sorozat 2. része
 • Syrie James: Az elveszett Jane Austen regény
 • Karen Marie Moning: Iced - Jégbe fagyva - a méltán népszerű Tündérkrónikák-sorozatból kinőtt Dani O'Malley krónikák nyitókötete
 • Gary Shteyngart: Abszurdisztán

Én jelenleg nem tudom eldönteni, melyiket szeretném jobban. :-))

Van még egy dolog, ami figyelemre érdemes, ugyanis a Kiadó szeretné az olvasókkal/leendő olvasókkal együtt eldönteni, hogy Junot Díaz Oscar Wao rövid, de csodálatos élete című könyvnek. A szavazás egyben nyereményjáték is, úgyhogy még vasárnap éjfélig aktivizálhatjátok magatokat! :-)

Kellemes játékot, olvasást!


Spirit Bliss - A jövő árnyai

Akik "ismernek" tudják, hogy szeretem a Könyvmolyképző Kiadó köteteit, és szeretem az ifjúsági regényeket, meg szeretem a vámpírokat, meg szeretem természetesen Spirit Blisst is. :-)

Azt hiszen, jó gyorsan a dolgok közepébe vágtam, nem hiába tanultam meg a suliban, mi az az "in medias res". :-))) Mindenesetre most Spirit Blissről, illetve a Démoni értintés sorozat második kötetéről mesélek Nektek, A jövő árnyairól, amit bizony nagyon szerettem olvasni.


Már egy ideje a polcomon volt a kötet, és bár imádtam az első részt, mégsem volt időm neki kezdeni ennek a kötetnek, ám amikor végre vettem a fáradtságot, és belefogtam, gyakorlatilag nem is tudtam letenni.

Tudom, tudom, ez gyakran van így nálam, de tehetek én róla, hogy mindig szuper könyvek jutnak el hozzám? :-) Nem hiszem. :-)

Mindenesetre az, hogy ismét találkozthattam Katherine-nel és Véreskezű Casimirrel, valahogy igencsak feldobta a napjaimat. Addig mindenképp, amíg olvastam róluk. Kíváncsi vagyok azonban, hogy folytatódik a történet, mert természetesen megint olyan befejezése lett a könyvnek, ami után azonnal a kezembe szerettem volna kaparintani a következő részt. :-)

Ez a nagy baj egyébként a sorozatokkal, hogy mindig várni kell rájuk...Mondjuk az önálló könyvekkel meg az a baj, hogy nincs folytatásuk...:-) Látjátok, nekem semmi sem jó?! :-))

Szóval miről is szól a könyv?

Katherinnel találkozunk, mikor visszatér a múltból. A Véreskezű vámpír főnök, Casimir még mindig életben van, de hogyan is ne lenne, mikor K. szerelmes C-be. Akkor szeretett bele, mielőtt még Casimir Véreskezűvé vált volna. A lány tudja, hogy ha a férfi életben marad, azzal nagyon sok mindent kockáztat, és a legnagyobb kockázatot nem szerelmének elvesztése, hanem a világ sorsa jelenti.

Persze Casimir mellett Katie életében ott van Payton is, akivel gyermekkoruk óta ismerik egymást. A lány maximum barátként gondol a fiúra, közben a srác sokszor majd eleped a lányért, de - bár nem szabadna, és mások mindent el is követnek ellene - Katie szíve mégiscsak az ő imádott Casimirjéért dobog. Nem lehetne találkozniuk, hiszen ha együtt "hálnak" és szerelmük megfogan, akkor annak be nem látható következményei lesznek a jövőben.

Juj, annyi mindent mondanék még erről a könyvről, de ha megteszem, azzal elárulok egy csomó dolgot, pedig a szálakat a kedves olvasóknak kellene felgöngyölíteniük. Úgyhogy kedves érdeklődők, olvasásra fel, mert érdemes!

A könyv adatai:

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás helye: Szeged

Kiadás éve: 2012

Oldalszám: 343 p, de a Kiadó régi jó szokása szerint az utolsó oldalakat a rajongói ajánlások töltik ki.

ISBN: 978-963-245-705-5

ISSN: 2060-4769

Sorozat: Vörös pöttyös könyvek, Démoni érintés

Borító: puhatáblás, ragasztott az én példányom

Ár: 2999 ft, de a kiadó oldalán már jóval olcsóbban is elérhetitek a könyvet.

Forrás: kiadótól

Vekerdy Tamás - Kicsikről nagyoknak

Mindig is sokat foglalkoztam a kislányommal, most pedig szinte mindennapos téma az óvoda kérdése, ugyanis októberben lesz három éves nagylány őkelme.

Már beírattuk egy oviba a közeli városba, de a falunkban is van egy ovi, ami esélyes lehet. Egyszerűbb lenne a dolog, csak arról kell megbizonyosodnom, hogy mindig lesz ki érte megy, hiszen már én is dolgozom. Szóval ilyesmiről agyalgatok nap mint nap, és talán ez is az oka annak, hogy már régen nem írtam Nektek. :-)

Hogy miért is jutott eszembe az alsóbb oktatás kérdése? Természetesen azért, mert ismét volt szerencsém egy gyermekneveléssel kapcsolatos könyvet olvasni.

Nagyon szeretem Vekerdy Tamást, és ha az ő tollából bukkanok valami írásra, biztos, hogy elolvasom, áttanulmányozom. Ezzel a kötettel sem volt másként, mikor megpillantottam a Park Kiadó gondozásában megjelent Kicsikről nagyoknak 1. A kisgyerekkor c. könyvet, azonnal magaménak akartam. Szerencsére így is lett, és amint a kezembe vettem, azonmód el is olvastam. (Nem volt ez olyan nagy kaland, hiszen a kötet 148 oldalas.)


Nagyon sokat adott nekem ismét Vekerdy, és a szemlélete sokban megegyezik az én gyermeknevelési elveimmel, így sokszor "aha-élményem" volt a könyv bújása közben.

Vekerdy úr sorba veszi a gyermeki életkorokkal kapcsolatos dolgokat, az abból adódó problémákat, és a nevelés során felmerülő esetleges gondokat, így a bizonytalan, illetve az információra éhes szülők választ kapnak kérdéseikre.

A könyv beszélgetésekből áll össze, pontosabban 13 beszélgetésből, és a végére eljutunk az iskolás korhoz, amiről már egy következő könyv szól.

Szerzőnk rengeteg példát vonultat fel az egyes szituációk kapcsán, és az különösen tetszik, hogy nagy hangsúlyt fektet a mesélésre.

A könyvben számtalan mondókát, rigmust is találunk, melyet beilleszthetünk a mindennapjainkba kisgyerekünkkel. Sőt, még dalok is vannak a könyvben, bár azt kell mondjam, hogy jobb, ha nem hallotta senki, mikor a kották alapján elénekeltem (csak magamnak) egyik-másik ismeretlen éneket...De ez nem Vekerdy hibája, hanem az én kottaolvasási tudásom nemlétének tudható be. :-))

Mindenesetre szuper kis gyermeknevelési kötettel találkozhattam, és a Waldorf-pedagógiával gyakran azonosuló szerző (aki azt mondja, hogy ha most írná a művét, még sokkal waldorfosabbra venné a figurát) nagyon sokat tanított nekem.

Engedjétek tehát meg magatoknak, hogy Ti is tanuljatok Vekerdy Tamás tudásából.

A kötet adatai:

Kiadó: Park kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2008

Oldalszám: 148 p

ISBN: 978-963-530-804-0

ISSN: 0865-0705

Sorozatcím:  Hétköznapi pszichológia

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 1900 ft

Forrás: kiadótól

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!



"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás