Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Goldenblog 2013

Ha olvastok a Facebookon is, akkor már láthattátok, hogy írtam egy rövid helyzetjelentést a 2013-as Goldenblog versenyről.

Most itt sem maradhat ki a dolog, úgyhogy vágjunk bele...

Először is köszönöm szépen mindenkinek, aki rendszeresen, vagy rendszertelenül olvas, és vette a fáradtságot, hogy rám szavazzon. A múlt évinél sokkal jobb eredményt értem el, akkor negyvenvalahanyadik voltam, idén a szavazataitok a 29. helyig repítettek. Bevallom nagyon jó érzés, és őszintén hálás vagyok Nektek azért, mert szeretitek az írásaimat, és mert szerettek olvasni! :-)

Remélem a továbbiakban is velem együtt olvastok majd, és bízom abban, hogy ennyi idő alatt már mindenkiben tudatosult, hogy én mindenkinek

AZT MONDOM OLVASNI JÓ! :-)


Forrás

Eoin Colfer - Meglőve

Most, hogy végre van netem, van egy kevés időm, feljöttem a blogomra, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy mennyire régen írtam érdemi bejegyzést. Emiatt elnézést kérek Tőletek, a továbbiakban tényleg, de tényleg igyekezni fogok...:-)

Ma egy régen aktuális könyvről szeretnék írni Nektek egy keveset, melyet egy (számomra) különleges nevű író Eoin Colfer tollából olvashatunk.

Colfer már nem elsőkönyves író, én mégis most találkoztam a munkásságával először, ezért kicsit utána is néztem a neten.

A szerző...Forrás

Ezt írja a Wikipédia:

"Niall "Eoin" Colfer (Írország, Wexford, 1965. május 24. - ) ír író, az Artemis Fowl sorozat szerzője.

Niall Colfer 1965. május 24-én az ír Wexford városában látta meg a napvilágot. Apja történelemkönyv-író volt, míg anyja színdarabokat írt. Első írását már fiatalon, hatodik osztályos korában írta a vikingekről, ám első komolyabb művei csak az 1990-es évek vége felé jelentek meg (Benny and Omar, Benny and Babe, The Wish List).

Az igazi áttörést a 2001-ben kiadott, Artemis Fowl: Tündérekkel életre-halálra című fantasy-sorozat első része hozta meg neki, mellyel a New York Times bestsellerjei

közé emelkedett. A sorozatnak azóta 6 része jelent meg. Colfer nem tartja helyesnek, hogy művét a Harry Potter "tündérmeséjével" hasonlítgatják össze.

Jelenleg Írországban él feleségével és két gyermekével. Nagyon szereti a családját, a heavy metál zenét, az Apple számítógépeket valamint természetesen az írást. Ellenben ki nem állhatja "büdös" zöldségeket, a sorokat és a vasalást."


E kis kitekintőt olvasva azon gondolkodtam, hogy biztos bennem van a hiba, amiért nem varázsolt el a szerző első krimijével, de én valahogy nem vagyok kifejezetten krimirajongó. Ezt már sokszor írtam Nektek. Agatha Christie, újabban a skandináv krimik jelentik nekem a műfajt, és nehezen szánom rá magam más hasonló könyv olvasására.

A kötet főhőse Daniel McEvoy, aki kidobóember, és eléggé kemény élete volt, mindenki ismeri és ő is ismer szinte mindenkit, hiszen ez amolyan munkahelyi ártalom nála. Elég hiú a pasi, hiszen napi szinten zavarja a kopaszodása is, ami számomra nem volt túl kardinális kérdés a regény olvasása közben...

Mindenesetre mindennapjai a kaszinóban telnek, ahol mindenféle emberrel találkozik, jókkal, rosszakkal is, néha bizony fel kell lépnie határozottan, mint az egyik este is, amikor egy nagyszájú ügyvédet dob ki többek között.

Hogy legyen egy kis lamour is a történetben, Daniel munkahelyén dolgozik egy nő, aki iránt hősünk gyengéd szálakat táplál, de a lányt egy napon holtan találják, ráadásul eltűnik Dan barátja is, aki nem csak barát, hanem orvos is. Zeb  egyszerűen szőrén-szálán eltűnik. Sajnálatos módon Daniel lesz az a "balek", akinek el kellene vinnie a balhét, akit a gyilkossággal gyanúsítanak. Persze az az igazság, hogy nem ő tette...hanem valaki más. Ennek ellenére menekülnie kell, és végig kell gondolnia azt is, hogy másszon ki a csávából...

A sztoriról többet nem írnék, olvassátok inkább el. Elsősorban persze férfi olvasóknak ajánlom a hangulata, a témája, a számomra nem igazán értékelhető humora miatt. (Na de persze ez sem a könyv hibája, én nem szeretem a "humor-Haroldokat"...)

Gyorsan olvasható, a maga nemében izgalmas könyv, de én nem sok mindent tudtam vele kezdeni, ennek ellenére érdemes rászánni az időt annak, akit a szerző előző műveiben már meggyőzött.

A kötet adatai:

Eredeti cím: Plugged

Fordította: Bori Erzsébet

Kiadó: Gabo Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2013

Oldalszám: 364 p

ISBN: 978-963-689-658-4

Ár: 2990 ft

Borító: puhatáblás, ragasztott

Forrás: kiadótól

Sándor Anikó - Zuhanó repülés - Összetörve Indiában

Ma kezdődött a szabadságom, de már most hulla fáradt vagyok. Próbálom még tartani magam ahhoz a fogadalmamhoz, hogy behozom az összes lemaradásomat blogtéren, hát...nem tudom, sikerül-e majd, de mindenesetre rajta vagyok az ügyön. Hogy a fáradtságom miből adódik? Hát pl. abból, hogy itt mifelénk pontosan 32 fok van a lakáson belül...

Még sosem voltam Indiában, de ebben a hőségben nagyjából ott érzem magam. :-) Most kérdezhetitek, hogy hogy jön ide India?!

Hát úgy, hogy Sándor Anikó - egyik kedvenc magyar írónőm - legújabb könyvéről írok Nektek, amely bizony Indiában játszódik.

Aki olvasta Anikó eddigi munkásságát, az tudhatja, hogy gyakorlatilag az írásai utazásain alapulnak művei. Járt az El Caminon, (Franciaország) Spanyolország (Portugália) útvonalon, ezen kívül táncolt pillangóval a vállán Buenos Aires-ben is, az Indiáról szóló könyvében pedig az ottani élményeit osztja meg a nagyérdeművel.

Mint már írtam róla, itt volt nálunk Kőszegen Anikó, és nagy örömömre találkozhattam is vele végre. Ennek ellenére nem nagyon beszélgettem vele, mert gyakorlatilag megkukultam. :-) Mindenesetre nagy hatással volt rám a személyisége, és az akkor megjelent új könyvét dedikálva még aznap este elolvastam...Na és azóta próbálok róla írni, több-kevesebb sikerrel. Azt elárulhatom, hogy a szerző nevét és a könyv címét már hetekkel ezelőtt sikerült leírnom, de többre nem futotta az energiámból...Majd most...

Tehát nagy utazónk Indiában járt, ahová egyébként egyáltalán nem vágyott. Hát láthatjuk, hogy van ez így...bárcsak velem is megtörténne, hogy úgy fonódnak össze a Moirák fonalai, hogy abból szőnyeg helyett egy utazás lesz...majdnem mindegy, hogy hová...:-)


Mindenesetre Anikó nem nagy örömmel, de végülis elindult Indiába, ahol először egy régi ismerősénél szállt meg, és a terv az volt, hogy róla, az életéről ír könyvet. Judit igazából nem mondható a barátnőjének, de azért eléggé ismerték ahhoz egymást, hogy együtt tölthessenek egy kis időt. Ez persze rosszul sül el, és Anikó egy adag lelki tusa után fogja magát, és tovább áll. Közben megismerkedik az indiai életérzéssel, a robogózással több kevesebb sikerrel, valamint egy életreszóló élményben lesz része többek között egy olyan településen, ami a világ egyik legismertebb spirituális helye, Auroville. Anikó azelőtt nem hallott róla sosem. Bevallom, én sem...

Auroville a jövő városa, ahol az emberek egységtudatban élnek, mindenki mindenkivel egyenlő és a szeretet áll a középpontban. Elvileg legalábbis, de aztán az eredeti alapító Aurobindo és a "Mother" elképzelései nem teljes mértékben valósultak meg. Ennek ellenére én is megnézném azért magamnak ezt az Auroville-t ...

Szerzőnk mindenesetre ott volt, és átélt mindenfélét, jót is, rosszat is, balesetet, házibulit, sőt még majdnem véget ér az élete a repülőgépen, Indiából hazafelé...

Különleges kalandokban volt része, különleges könyvet írt. Más, mint a Pillangó és az El Camino, ennek ellenére nekem tetszett. Egy baj volt vele szerintem, mégpedig az, hogy túl rövid volt...:-))) Mondjuk minden Sándor Anikó könyvvel csupán csak ez a problémám. Szeretem a szerző stílusát, szívesen olvasok olyan jellegű könyveket, melyeket ő ír. Több kötetet is írhatna. :-)

A könyv adatai:

Kiadó: Jaffa Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2013

Oldalszám: 215 p

ISBN: 978-615-5235-59-7

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 2940 ft

Forrás: magánkönyvtár, dedikált példány

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás