Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Aziza - Hastánc: Harmónia, életerő, testformálás, erotika

Néha úgy áll az életem, hogy jobban ki vagyok hegyezve egy-egy témára, és abban a témakörben szívesen olvasok mindenfélét. Most így vagyok a tánccal, s mivel sok fórumon emlegették Aziza hastáncos könyvét, kénytelen voltam keresni, kutatni, amíg egy példányra rá nem leltem. A kutatást most is, mint annyiszor már a kőszegi könyvtár segítette elő, mert ott aztán (szinte) bármi fellelhet, emiatt pedig nagyon elégedett vagyok velük. :-)

Egyébként Aziza könyvét én először szerettem volna megvásárolni, és számtalan webáruházban kerestem, de nem volt szerencsém. Az elmémben ez a kötet egy nagy alakú, színes képekkel teli kiadványként élt, ezért eléggé meglepődtem, amikor megtapasztaltam, hogy ez nem is így van. Bár vannak benne képek, mégsem nagy alakú, inkább olyan fél A/4-es nagyságú keménytáblás könyvecske. De tényleg ez legyen a legnagyobb hibája…főleg, hogy sokat okosodtam belőle a témával kapcsolatban.


Hogy kicsoda Aziza? Ő hazánk egyik ismert és elismert hastánc oktatója többek között, polgári nevén Balla Tünde. Van egy mozgásstúdiója is, ahol a bellydance-en kívül számtalan mozgásformát tanít, előadásokat tart…stb. Szóval ő írta eme kötetet.

Kérdezhetnétek, hogy mit lehet tanulni egy ilyen könyvből, de én még a kérdés előtt megválaszolom azt. :-) Sok mindent, ugyanis Aziza nem csak a konkrét bellydance-ről ír, hanem az orientális táncok kialakulásáról, világáról, a különböző stílusok milyenségéről is. Nagyon tetszett a könyvben, hogy konkrét mozdulatsorokat  is leírt a szerző, valamint tanácsot adott az orientális táncosok öltözködésével, kiegészítőivel kapcsolatban is. Azt gondolom, hogy ha valakit érdekel a tánc, de esetleg nem mer belevágni, vagy éppen sok a „jóakaró”, aki lebeszélné, olvassa el ezt a kötetet, mert számtalan kérdésére választ lel benne. Nekem nagyon tetszett, kár, hogy vissza kell vinnem a könyvtárba…:-)

A kötet adatai:

Kiadó: Aziza Art Mozgásműhely

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2006

Borító: keménytáblás, fűzött

Ár: 4500 ft

ISBN: 963-061-545-2

Oldalszám:  161 p

Forrás: könyvtár

J. A. Redmerski - A soha határa

Ezer éve nem olvastam Ulpius-házas könyveket. Valahogy egyiksem fogott meg túlságosan. Kivételt képeznek persze Fábián Janka könyvei, melyeket sosem hagyok ki, már megjelenéskor jönnek  a polcomra. Most viszont, mikor könyvtárba mentem, és megláttam A soha határát, valahogy magához vonzott, mintha mondta volna, hogy „Vigyél haza, olvass el!” Mindenesetre hallgattam rá, és leemeltem a polcról, hazavittem vagy tizenhatodiknak a sürgősen olvasandó könyvek közé. Aztán valahogy mégis szinte elsőként került a kezembe, és nagyon nem bántam meg. Mint általában más könyveket, ezt is nagyon hamar elolvastam, de ennek oka is volt. Ici-picit több idő állt rendelkezésemre, valamint nagyon tetszett a történet, így faltam a betűket.


A kötet főhőse egy fiatal lány, Camryn. Azt tervezi, hogy összeköltözik a barátnőjével, és élik a fiatalok gondtalan életét. A költözés előtt nem sokkal elmennek bulizni, Cam, a barátnője és annak pasija. Ez az este sosem gondolt következményeket hoz, melyek miatt Cam fogja magát, és felül egy távolsági autóbuszra, mellyel elindul az USA országútján. A buszon összeismerkedik egy jóképű sráccal, Andrew Parrish-sel. A fiú próbál hozzá közeledni, de a lány nem bír a férfiakra nézni, hiszen balesetben elveszítette a párját. Úgy döntenek, hogy barátként viselkednek egymással, s nem sokára szinte függnek egymástól. Andrew megtanítja Camet arra, hogyan legyen lazább, hogyan élje ki a vágyait, hogyan éljen a mának. Egy napon Andrew összeesik, és Cam kétségbeesetten hívja a mentőt, s olyan titok derül ki a fiúról, amit a lánynak szerintem joga lett volna tudni…

Őszintén szólva imádtam ezt a kötetet, nem is tudom, hogy igazából mi tetszett benne, Andrew, a sztori, az, hogy Amerika országútjain járnak a szereplők? Fogalmam sincs, de összességében számomra egy tökéletes könyv volt ez. Könyvtárból szereztem, de most ennél úgy érzem, hogy szeretném magaménak tudni.

Ez a könyv kérem egy jó kis történet, érdekes, lendületes, és bár szimpla kis szerelmes sztorinak tűnik, ennek ellenére mégsem az. Sokat megtudhatunk belőle az emberi érzésekről, az életről, és még tanulsággal is szolgálhat.

Olvassátok el!

A könyv adatai:

Eredeti cím: The Edge of Never

Fordította: Medgyesi Csilla

Kiadó: Ulpius-ház Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2013

Borító: puhatáblás, ragasztott

Oldalszám: 465 p

ISBN: 978-963-254-774-9

Ár: 3499 Ft

Forrás: kőszegi könyvtár

Simone Elkeles - A vonzás szabályai

Simone Elkelestől már olvastam, mégpedig a Tökéletes kémiát. Azt a könyvet imádtam, és gyakorlatilag csak felfaltam, és már adtam is tovább, vissza annak, akitől kaptam. Emiatt még időt sem szántam arra, hogy írjak róla Nektek, pedig kellett volna…

Mindenesetre még egyszer nem követem el ezt a hibát, most, hogy elolvastam a Tökéletes kémia folytatását A vonzás szabályait. Ezt a kötetet is nagyon hamar kivégeztem, és borzasztóan tetszett. Azt persze nem tudom, hogy Carlos Fuentes, a mexikói szleng, a történet, vagy Simone Elkeles miatt voltam úgy oda érte, de gyanítom, hogy a rosszfiú Carloson akadt meg a szemem. :-)


A Tökéletes kémiában Alex Fuentes és Brittany kapcsolatát ismerhettük meg, ebben a részben Alex öccse, Carlos kerül terítékre. Carlos épp olyan balhés srác, mint Alex volt még a lecsillapodása előtt. Jóképű és örök lázadó. Alex most Colorado államban él és egyetemre jár, Carlos pedig utána költözik, mert otthon balhéi voltak. Persze nem tetszik neki a dolog, főleg, hogy szabályokhoz kellene tartania magát. Végül Alex tanáránál köt ki, ő lesz a gyámja, mert persze az új lakóhelyén is hamar bajba kerül szinte önhibáján kívül. Új lakóhelyén együtt lakik Kiarával és Brandonnal a két testvérrel, s azok szüleivel, akik a fiú számára lehetetlen szabályokkal, és nagyon jó körülmények között élnek. Carlos kineveti Kiarát, nem tetszik neki, hiszen nem olyan mutatós, mint azok a lányok, akikhez szokott. Legalábbis nem látszik rajta, hogy csinos lenne, hiszen bő pólókban, nem túl lányos cuccokban jár. Ezen kívül van egy meleg haverja, és autókat szerel. Valami mégis alakul köztük, bár a fiú próbálja lerázni magáról az érzelmeket. Azoknak azonban, mint tudjuk nem lehet parancsolni. Élik a tinédzserek mindennapjait, Carlos a kábítószeres balhéja miatt „próbaidőt” kap, a REACH programban vesz részt, hozzá hasonló problémás tinik közé. Kiara kitart mellette, mint barát, de egyre mélyebben érez a fiú iránt, aki úgy tűnik, csak szórakozik a lánnyal. Még azt is megbeszélik egymással, hogy Kiara lesz Carlos álbarátnője, hogy a suli menő csaja Madison lekopjon róla. Csak hát, ahogy lenni szokott, az álbarátnőből legtöbbször igazi lesz, a fiatalokkal is ez történik. Kezdenek rájönni, hogy az érzelmeik valódiak, amikor a fiút megzsarolják, és belekényszerítik egy újabb kábítószeres balhéba…

Hogy mi lesz a sorsuk, sikerül-e kilábalniuk a bajból, vagy Carlos örökre eltűnik? Ha ezekre a kérdésekre kíváncsiak Vagytok, olvassátok el a könyvet, szerintem nagyon megéri. Ráadásul a Fuentes fivéreknek van még egy kisöccsük, Luis, akiről a következő rész szól majd…

A kötet adatai:

Eredeti cím: Rules of Attraction

Fordította: Neset Adrienn

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás helye: Szeged

Kiadás ideje: 2012

Oldalszám: 363 p

Borító: puhatáblás, ragasztott

ISBN: 978-963-245-642-3

ISSN: 2060-4769

Sorozat: Vörös pöttyös könyvek

Ár: 2999 ft

Forrás: kőszegi könyvtár

Amanda Hocking - A vér szava

Könyvtárban járásaim alkalmával annyi sok jó könyvet találok mostanában, hogy alig győzöm őket elolvasni. De az olvasásra nem is panaszkodom, mert az igazán megy nekem, inkább az írással vannak gondjaim sajnos. Nem jön az ihlet, nincs időm, ha meg mindkettő megvan, akkor rendszerint internet elérhetőségem nincs. Mostanában nem tudom mi van a (számomra) pink színű szolgáltatónál, mert elég gyakran előfordul, hogy reklamálni kell, meg telefonálni…Na mindegy is.

Ott tartottam, hogy jó kis könyveket szerzek. Most is sikerült egy Könyvmolyképző Kiadós kötetre rábukkannom, ami nagyon szórakoztatott. Azt olvastam rajta, hogy egy Amazonon véleményt alkotó Michelle nevű hölgyemény szerint jobb, mint az Alkonyat. Na én, mint nagy alkonyat rajongó, ezt talán kissé cáfolnám, mindazonáltal tényleg jó kis kötet. Egy gond azért volt vele, mégpedig az, hogy elég rövidke, így hamar a végére jártam, bár az jó hír, hogy sorozat, de én még nem találkoztam a további részekkel, így nem élem bele magam abba, hogy hamarosan folytatódik a sztori.

Ami egyébként vámpíros. Nekem kicsit egyszerű, és túl sok minden nem is történik benne.


Azért valamit mégis mesélek a történetből: van két barátnő, akik szórakozni mennek, találkoznak valakivel, és egyszer csak felbukkan egy srác rózsaszín tornacipőben, akitől minden élőlény elalél. Megmenti a csajokat a valakitől, s ezután az egyik lány, Alice elmaradhatatlan „tartozéka” lesz. Együtt bandáznak, nevetnek, szórakoznak, de csak mint barátok. Fura volt nekem ez az egyoldalú dolog, de aztán rájöttem, hogy miért is így történt…Szóval Jack elviszi magukhoz, vámpírékhoz a lányt, ahol a család nagy szeretettel, vagy inkább túl nagy szeretettel fogadja Alice-t…nem csoda, hisz valami tervük van vele…Itt találkozik Alice Jack bátyjával, Peterrel, aki bár goromba, mint egy pokróc, mégis borzasztóan jóképű, és iszonyatos módon vonzza Alicet, sőt Peternek is bejön a lány, de mégsem akar vele lenni.

Nem is lenne ezzel semmi gond, csak kiderül, hogy Jack is odavan a lányért, és az is, hogy Alice-nek sem közömbös Jack. Meg Peter sem…Érdekes…:-) Mindenesetre a könyv végére nem derül ki, mi lesz a háromszög sorsa, gondolom, azt majd a következő kötetben olvashatjuk el.

Őszintén szólva ennél többet nem igazán tudok elmondani a történetről. Talán még az fontos lehet, hogy Alicenek nagyon rossz a kapcsolata az anyjával, aki sokat dolgozik, általában alig látják a nőt a tesójával, akiről egyébként az is kiderül, hogy meleg.

Ha szeretitek a vámpírrománcokat, amelyek főként az ifjúságnak íródtak, akkor ez a Hocking-kötet Nektek íródott. Én mindenesetre várom a következő részt…

A könyv adatai:

Eredeti cím: My blood approves

Fordította: Marczali Ferenc

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás helye: Szeged

Kiadás éve: 2012

Oldalszám: 295 p

ISBN: 978-963-245-585-3

ISSN: 2060-4769

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 2999 ft

Forrás: kőszegi könyvtár

Sorozat: Vörös Pöttyös könyvek

Nora Roberts - A smaragd nyakék legendája sorozat

Régen olvastam már Nora Roberts könyvet annak ellenére, hogy imádom az írásait. Most, mikor legutóbb a könyvtárban voltam, rábukkantam egy három kötetes történetre, amely eléggé megviselt formában került a kezembe. Gondoltam, hogy sokan és sokat olvasták, hogy ilyen állapotba kerülhetett. Mindenesetre jött haza velem, és gyakorlatilag egy nap/kötet beosztásban elolvasásra került.

Összességében csak annyit mondhatok róla, hogy nagyon tetszett, és most ismét nagy elhatározást tettem, méghozzá azt, hogy szeretném megszerezni az összes megjelent Nora Roberts könyvet, hogy meglegyenek a saját könyvtáramba. Mivel rengeteg könyvem van, nem is tudom pontosan, hogy mim van, és mim nincs, úgyhogy ez egy elég nagy projekt lesz, hogy rájöjjek, mit kell még beszereznem. Az Azúrkék égbolt, ami nagy kedvencem, az tuti megvan, ezen kívül még két-három könyv szintén. De a többit csak olvastam, úgyhogy dolgozhatok  az ügyön, és a pénztárcámat is készíthetem…

Na de térjünk vissza a Calhoun családhoz.

Nem szokásom több kötetről egyben írni, de ez a sorozat egy nagyon egybefüggő valami, így úgy döntöttem, felhagyok ama szokásommal ez alkalommal, hogy egy könyv egy post. Itt most három könyv, egy post lesz.

A kötet főhősei a Calhoun család tagjai, négy lánytestvér, és a nagynénjük, név szerint: Suzanna, Amanda, Lilah és C.C valamint Kóka néni. (Ez az utóbbi név nekem nagyon vicces volt, mindig mosolyognom kellett rajta, amikor csak olvastam. :-))

A lányok korán elveszítették szüleiket, és nagynénjük, Kóka néni fogadta meg, hogy felneveli őket. Nagyon jó munkát végzett, annak ellenére, hogy ahány lány, annyiféle személyiséggel volt dolga. Az öt nő egy gyönyörű, ódon, kastélynak is beillő kúriában él, melyet az 1900-as évek elejétől a családjuk, a Calhoun család birtokolt, s ahol meglehetősen jómódban éltek. Ám ez csak a múlt, hiszen a lányoknak és nénjüknek jelenleg anyagi gondjaik vannak, úgy tűnik, hogy el kell adni az otthont, melyet annyira imádnak. Természetesen a vevők is megjelennek, pontosabban III. Trenton St. James, aki egy szállodalánc örököse, és aki nem igazán szereti a komoly kapcsolatokat. Trent autója lerobban, és C.C. (Catherine) autójavító műhelyében köt ki, s fogalma sincs a lány kilétéről. A lány és a férfi állandóan összetűznek, és a parázs vitáknak nem is lehet más vége a szerelemnél. Természetesen. C.C. nem csak egy örök párt talál magának, de Trent megoldást kínál a problémájukra is, ami talán örökre megváltoztatja a sorsukat, és közben felbukkan a smaragd-nyakék is, mely tragikus sorsú dédanyjukra emlékezteti a lányokat, és ők azt veszik észre, hogy egyre mélyebben ásnak alá a múltba.


A kötet második része Amanda a második legfiatalabb Calhoun lány történetét meséli el. Ő is párra lel, méghozzá Sloan O’Riley személyében, aki faragatlannak tűnik, nagyszájú, és a lány idegeire megy, persze nem sokáig. Sloannak van egy húga is, aki még a későbbiekben szerephez jut majd. A történet folyamán egyre többet megtudhatunk a Calhoun lányok eddigi életéről, és az ősök sorsáról is, sőt megjelennek a kincsvadászok, akiknek a Calhoun-smaragdra fáj a foguk.


A második rész címe: A smaragd nyakék felragyog. Nem hiába viseli a kötet ezt a címet, hiszen a lányok egyre közelebb kerülnek az ékszerhez, és egyre erőszakosabban próbálja meg valaki ellopni tőlük az ékszert, amely még meg sem került. A kötetben Lilah is megtalálja a párját, méghozzá Max Quartermain személyében, aki egy professzor. Lilah rögtön vonzódni kezd hozzá, ám itt is, mint a testvéreinél rögös az út a boldogságig. Nem különben Suzannah esetében, akit egy gazember, Baxter teljesen kikészített, megcsalt, elhagyott a gyermekével együtt, és azóta a megsebzett nő nem került senkihez sem közel. Ám a nyomozás során segítséget kell kérnie Bianca dédanyja titkos szerelmének, Christiannak a dédunokájától Holt Bradfordtól…A nyakék persze közben megkerül, már alig vártam, de igazából a sok bonyodalom láttán számomra csak mellékszereplőnek tűnik…már amennyire egy ékszer szereplő lehet…


Az utolsó kötet A smaragd nyakék hatalma, melyben újabb szereplők bukkannak fel, köztük Megan, Sloan testvére, aki más téren is kötődik a Calhoun-okhoz. Mégpedig úgy, hogy Baxter, a férfi, aki Suzannah-t elhagyta, Megannal csalta meg a nőt, akitől szintén gyermeke született. Megan akkor egy tizenéves „kislány” volt, akit elszédítettek az ígéretek, és aki nem tudott arról, hogy a férfi nősülni készül. Meganon kívül megismerjük még Nate-t a kapitányt, valamint a Holland nevezető tetovált középkorú fickót, akit Kóka néni szakácsként tart a kúria egy részéből kialakított szállodában. Nate és Megan nem közömbösek egymás iránt, de Kóka néninek is jut egy kis lamour. :-)

Egyszóval, bonyolult, sok szereplős, izgalmas, szerelmes, igazi Nora Robertses történetet olvastam, és nem bántam meg a rászánt időt. Az általam olvasott kötetek a Harlequin Magyarország Kft. gondozásában jelentek meg. Ezen kívül még a Gabo kiadó jelentetett meg rengeteg Nora Robertset, úgyhogy van honnan válogatni...:-)

Annak nagyszerű olvasmány lehet, aki szereti a romantikát, a kalandot, és egyáltalán Nora Roberts stílusát.

A kötetek adatai:

A smaragd nyakék legendája – A Calhoun család I.

Eredeti cím: The Calhoun Women, Catherine and Amanda

Fordította: Hanny Norbert

Kiadó: Harlequin Magyarország Kft.

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2002

Oldalszám: 367 p

ISBN: 963-536-929-6

ISSN: 1588-8096

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 995 ft

Forrás: könyvtár

A smaragd nyakék felragyog

Eredeti cím: The Calhoun Women – Lilah and Susanna

Fordította: Komáromy Dániel és Komáromy Rudolf

Kiadó: Harlequin Magyarország Kft.

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2002

Oldalszám: 430 p

ISBN: 963-536-930-1

ISSN: 1588-8096

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 995 ft

Forrás: könyvtár

A smaragd nyakék hatalma

Eredeti cím: The Calhoun Women – Megan’s Mate

Fordította: Komáromy Dániel

Kiadó: Harlequin Magyarország Kft.

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2003

Oldalszám: 317 p

ISBN: 963-537-142-X

ISSN: 1588-8096

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 995 ft

Forrás: könyvtár

Interjú...velem :-)

Akik olvasnak, azok tudják már, hogy írok a Könyvfalók blogon is. Már amikor időm engedi, mert ide is alig jutok el...Mindenesetre az említett blogon van "szokás", mégpedig az, hogy Adry Könyvmoly minden az oldalon publikáló bloggerrel készít interjút. Most én voltam soron. Ha érdekel Benneteket a dolog, olvassátok el. Eredetiben itt található.

Egyébként az interjú óta azért történt némi kis változás az életemben, de én azért az eredeti anyagot osztom meg Veletek!

Jó olvasást! :-)

 

"Egy kicsit csúszott az interjús rovat. Elnézést kérek azoktól, akik rendszeresen olvassák és várták.

Most pótolom. Félcsi az interjúalany, aki volt oly kedves és jó bőven válaszolt a kérdéseimre.


- Mesélj magadról, mint magánemberről!

Én, mint magánember? Nem tudom, mennyire kíváncsi rám magánemberként valaki, de azért mesélek, bár azt sem tudom, hogy hol kezdjem. Szeptemberben leszek 33 éves, jelenleg egy Vas megyei kis faluban élek. Eredetileg is Vas megyei voltam, Kőszegen éltem, majd közel 6 évig Budapesten, illetve a környékén volt a székhelyem. Azonban vonzott a vidék, így családostól (1 férj, 1 gyerek, 1 kutya, 3 macska, 1 kakas, 1 tyúk, 3 csirke, 2 nyúl) élünk itt. A kislányom, Angyalka októberben lesz 3 éves, most kezdtük el az óvodát, én pedig július 1-én tértem vissza nyolc órában a munka világába. (Eddig is dolgoztam, de csak 4 órában, és másutt) Jelenleg egy irodában dolgozom fél 8-tól 16 óráig, jobbára emberekkel foglalkozva töltöm az időmet. Egyébként jogi és szociális területen tanultam, és szándékomban áll még tovább tanulni ezt-azt.

- Mikor kezdtél el olvasni és van olyan személy a szűk családi körben, aki szintén nagy olvasós?

Nagyon hamar kezdtem olvasni, óvodába jártam akkor még, és édesanyám, illetve nagynénim segítettek elsajátítani az olvasás alapjait. Segítettek még a rejtvények és az őrült vágy a könyvek iránt. A szüleim is sokat olvastam, de a már említett nagynénim, Szilvi volt rám még nagy hatással, s a mai napig meg szoktuk tárgyalni, ha van időnk az olvasott könyveket. Édesanyám sajnos már nem él, de ha velünk lenne, biztos vagyok abban, hogy aktív használója lenne a magánkönyvtáramnak. Egyébként érdekes, hogy férjül egy antiolvasót szereztem magamnak. Az ember okos, jóképű, tökéletes férj és apa. Csak egy baj van vele…nem olvas. Kizárólag mérnöki szakmiegymások fordulnak meg nála. Na de majd a következő generáció. A Lányom nagyon szereti a könyveket, kiskorától olvasunk neki, hozzászokott, hogy könyvmoly anyjánál mindig van egy vagy több könyv, így mikor bárhová megyünk, ő is szívesen csomagol magának olvasnivalót. Nem hiába „anyja lánya”.

- Hogy alakult a blogos életed? Mikor kezdted el és milyen megfontolásból?

Régóta írok. Listát, naplót, jegyzeteket, könyvet…blogot is írtam már sok-sok éve, csak éppen nem virtuális formában. Ja és ezt ugye nem is blognak hívják, hanem naplónak…

Mindenesetre mindig is vezettem az olvasmányaim listáját, majd rövid tartalmat is írtam a szerző-cím kombóhoz, vagy épp lemásoltam a fülszöveget. Az első netes naplómat is ilyen formában kezdtem 2009 körül, majd 2010-ben költöztem át a blogger.hu-ra, s azóta itt írok. Már közeledek az 1000. bejegyzéshez, és mivel aggaszt, hogy egyszer csak elszáll az egész, ezért a blogspoton is vezetek egy „copy-blog”-ot. Biztos, ami biztos.

- Hogy kerültél kapcsolatba a Könyvfalókkal?

A Könyvfalókkal való kapcsolatom úgy kezdődött, hogy böngésztem a neten, és rájuk bukkantam. Tetszett a „csoportos blogolás” ötlete, és kértem a csatlakozás lehetőségét. Sajnos mostanában ahogy a privát blogomat, úgy a Könyvfalókat is hanyagolom, mert borzasztóan kevés az időm. Igyekszem, igyekszem, de már nem merek ígérgetni. Na de majd most…

- Ért már negatív dolog a blogírás közben, amit még most sem tudtál megemészteni?

Hát igen, ért negatív dolog. Konkrétan két esetre emlékszem tisztán. Az egyik atrocitás a NLC-n ért. Egy „szimpatikus” olvasó az alábbi megjegyzést hagyta: „Könyvet olvassál Birka, ne szemetet!!!” Na ez a megjegyzés úgy odavágott nekem, hogy reagáltam rá. Udvariasan, de egyértelművé téve azt, hogy mit gondolok az illetőről. Mivel nem reagált, gondolom nem tért vissza, csak egyszeri látogató volt. Szerencsére.

A másik, számomra negatív komment már a Bloggeren jött. Egyik év decemberében elkezdtem írni egy sorozatnak tervezett postot Rory Gilmore könyveiről, és arról, hogy mi mindent olvastam közülük. Kettő vagy három rész készült el belőle, mikor megjött az ominózus komment, hogy ne fárasszam magam ilyesmikkel, mert ezt már valaki megtette , és különben is jelöljem meg a forrást. Nekem nem is lett volna ezzel gond, csak annyi, hogy a hivatkozott blog, aki már megtette a dolgot, tehát írt Rory könyveiről, 8 vagy 9 hónappal később írt a témáról mint én… Forrást pedig jelöltem, ahogy mindig , csak nem azt a blogot, ami a postom után sok-sok hónappal indult. Írtam a kommentelőnek egy udvarias levelet, melyben elmeséltem, hogy nem értem a problémáját. Erre ő rám támadt, kioktató és egyéb módon osztott ki. Válaszoltam még egyet, aztán hagytam az egészet. Akkor megfogadtam, hogy nem vagyok hajlandó felvenni a kesztyűt, mert ez az eset is sok energiámat szívta el. Én úgy írok, ahogy nekem tetszik, arról írok, ami nekem tetszik, és olyan stílusban, ahogy nekem jó.

- Akkor nézzük a másik oldalát. Milyen jó dolog ért blogírás közben?

Sok jó dolog ért, mióta írok. Itt van pl. a 2012-es Goldenblog verseny, ahol egész jó helyezést értem el. Persze a könyvesblogok nem rúghattak labdába, de a könyvesek között az én oldalam volt az első. Idén kicsit előbbre jutottam, 29. lettem. Aztán volt a 2012-es év könyves blogja verseny, amire szintén szívesen emlékszem. Sajnos nagyon gyér érdeklődés mellett, de nyertem, és ezért nem vagyok hajlandó szégyellni magamat.(Mert volt, aki javasolta, hogy inkább szégyenkeznem kéne, hogy ilyen kevés szavazattal lettem első…, főleg, hogy vannak nálam ismertebbek, jobbak, és különben sem érdemlem meg.)

Azt mindig nagyon szerettem, ha megszólalnak az olvasók és kedves szavakkal melengetik a lelkemet. Nincs is olyan, akinek ez ne esne jól. Egy-egy rossz periódus idején mindig arra gondolok, hogy ezek miatt a kedves olvasók miatt érdemes ezt csinálni.

- Mikor van időd a megszokott nő szerepek mellett olvasni? Mennyi könyvet olvasol egy hónap alatt nagyjából? Elégedett vagy ezzel a számmal?

Olvasni mindig van időm. Inkább nem alszom, ha választanom kellene. Persze a hagyományos női szerepek mellett, alatt, előtt, után…viccet félretéve pl. vasalni úgy szoktam, hogy TV-t nézek mellette, a minap pedig csalamádét tettem el télire olvasás közben. Le is gyalultam kissé az ujjamat… Havonta 10-30 könyvet olvasok, mikor mennyi időm van, hogy sikerül az adott hónapom, nem hiszem, hogy lehet okom panaszra. Volt, hogy kérdezték, hogy csinálom…Esküszöm, nem tudok erre válaszolni. Mindenki másban tehetséges. Én azt hiszem, nekem az olvasás megy a legjobban a világon.

- Az olvasmányaid listája igen sokszínű. Van olyan könyv, amit sosem vennél kezedbe? Van olyan műfaj, amibe még nem kóstoltál bele?

Nagyon sokfélét olvasok. Igazából kevés könyvre mondom azt, hogy abszolút nem szerettem. Egy könyv van, amiben csalódtam, de érdekes módon másnak tetszett, és még érdekesebb, hogy az egyik kedvenc kiadóm adta ki…a címét most nem említeném. Megvettem magamnak, de alig bírtam magam átrágni rajta… Egyébként a sci-fiket nem nagyon bírom, ha ilyesmivel színesíteném a blogom, akkor inkább vendégbloggert hívok.

- Írj olyan könyvet, amit milliószor elolvastál már és olyat, ami akkora csalódást okozott, hogy végig sem bírtad olvasni.

Olyan könyvre nem emlékszem, amit át sem olvastam, de olyan több is, ami milliószor volt a kezemben, de sosem unom meg.

Sorolom:

 • Margaret Mitchell – Elfújta a szél

 • Harriett Beecher-Stowe – Tamás bátya kunyhója

 • Kertész Erzsébet – Elizabeth

 • Kertész Erzsébet – Vilma doktorasszony

 • Tutsek Anna Cilike sorozata

 • Harry Potter könyvek

 • Twilight Saga angol és magyar nyelven

 • Leiner Laura – A Szent Johanna Gimi sorozata

 • Tolsztoj – Háború és béke

 • Wass Albert – Eliza

- Ha megvehetnél gondolkodás nélkül 10 könyvet, melyek lennének azok?

 • Wass Albert – Nagy novelláskönyv

 • Leiner Laura – Bábel (előrendeltem…)

 • A nem létező Twilight Saga egyben kiadva több ezer oldalban (hiába, imádom a vaskos köteteket)

 • Jane Austen összes magyarul (angolul már megvan, sőt van Shakespeare összesem is magyarul. Egy álom…)

 • Margaret Mitchel – Elfújta a szél kötetek még hiányzó kiadásai a gyűjteményemben.

Több könyvet most nem nagyon tudok felsorolni, mert mindig van vágyálom, a lista mindig bővül.

- Mi a véleményed az e-bookokről? Könyv, vagy inkább olvasó kütyü?

Imádom a könyveket, könyvpárti vagyok, de őszintén szólva nagyon vágyom egy kütyüre. Az elején, mikor kezdtek elterjedni, kicsit még idegenkedtem tőlük, de most már én is nagyon szeretnék egyet, hiszen sokszor több könyvet is cipelek. Mennyivel könnyebb lenne a kütyütől a táskám.

- Antikvárium, könyvkölcsönzés vagy könyvtár, ha választani kell?

Imádom az antikváriumot, de felénk épp most zárt be egy, több jóval meg nem is nagyon találkoztam. Bár, ha arra járok, ahol fellelhetőek ezek a boltok, pl. Budapesten, akkor ki nem hagynám őket.

Imádom a könyvtárat is. Jelenleg két helyen vagyok tag, és mindig rengetek könyvet kölcsönzök, valamint a barátaimtól is kapok kölcsön köteteket. Ráadásul itt van a magánkönyvtáram is, úgyhogy az elkövetkezendő 6000 évben biztosan nem fogok unatkozni.

Tudom, bő lére eresztettem a mondókámat, de köszönöm az interjú lehetőségét.

- Én köszönöm, hogy válaszoltál a kimerítő kérdéseimre!"


Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás