Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Leiner Laura - A Szent Johanna Gimi 5. - Remény

 

Már írtam Nektek az előző SZJG kötetekről, s alig vártam, hogy idáig jussak, hiszen a Remény az egyik kedvenc részem a sorozatból. Örök hála Leiner Laurának, hogy megírta, és a Cicero Könyvstúdiónak is, hogy kiadta.

Nem is tudom, hogy kezdjem, mit írjak erről a részről…

Remény. Ez a szó nagyon sokat mond, és kifejezi az egész kötet hangulatát. Gondolom mondanom sem kell, hogy Reni reményei vannak előtérben elsősorban.


Hőseink, a bé-sek már tizenegyedikesek, lassan lassan közeledik az érettségi, de az osztály még nem tart itt sem lelkileg, sem pedig agyilag. Buliznak, szórakoznak, hülyéskednek, szóval zajlik az élet náluk szokás szerint.

Az előző kötet úgy fejeződött be, hogy Reni kapott egy kis ajándékot Corteztől, egy ezüstláncot gyűrűvel. Szerintem elég klassz ajándék volt, mindenesetre Reni különböző okok miatt nem köszönte meg. Nem is értem, miért nem tette meg, de valahogy elmaradt a dolog, és Cortez ezt nem igazán vette jó névem. mOndjuk nem is csodálom. Én sem örültem volna neki, de mindegy. Szóval megint összezavarodtak a dolgok, pedig azt hihettük, hogy esetleg végre összejönnek…de nem. Ráadásul a párizsi csereutazáson – bár semmi nem történt – mégis úgy tűnik, hogy Reni és Kinga megismerkedett két sráccal. Legalábbis Cortez ezt hiszi,mert Kinga nagy ötlete szerint féltékennyé kell tenni a fiút. Bár Reni ezt nem akarja, mégis bénázik, és beépül a kollektív tudatba Jérome és Benoit neve. Cortez pedig egyre távolabb került főhősünktől. Újabb szereplőket is megismerhetünk, például Ricsi új zenekarának tagjait, köztük is Gombát. Aki állítólag nem rossz srác, mármint ami a kinézetét illeti, minden másban azonban nem épp Reninek való. Ennek ellenére a fiú érdeklődik R iránt, ő pedig úgy tesz, mintha érdekelné G. Kár…

A Rentai szülők életében is némi változás áll be, hiszen olyan veszekedés kerekedik közöttük, hogy Reni és édesanyja lelépnek egy hétvégére a nagyszülőkhöz, és Reni eléggé pánikol, hogy mi lesz most…nem volt semmi, hazamentek, de Cortez ismét bebizonyította, hogy érdekli őt a lány. De ekkor már komolyan nem értettem, hogy mit kell ennyit szerencsétlenkedni. Már a leginkább bambáknak is feltűnt  volna ennyi kínlódás után, hogy Cortez bizony akar valamit Renitől. Csak Reninek nem tűnt fel, és hibát hibára halmozott.

Kinga ugyebár odavan Zsoltiért, ezt tudjuk, de kiderül, hogy Zsoltinak sem közömbös a lány, és lebuktatja a hazudozókat…kiderül, hogy nincsenek semmiféle párizsi fiúk…ekkor már Cortez teljesen kiakad, és úgy tűnik, hogy mindennek vége…Reni örökre elszúrta a dolgokat.

Persze mindeközben a többiek élete is zajlik, Jacques szerelmes lesz Flórába, és persze Zsolti és Kinga összejönnek. Ebben a részben volt egy kis Twilight feeling-em is, hiszen volt egy olyan rész, ahol Cortez megmentette Renit. Mikor betört az osztályban egy ablak, és majdnem Renire zuhantak az összetört szilánkok…

Ricsi és Virág még mindig szerelmesek, és olyan aranyosak…hiába butus Virág, én egyre jobban megszerettem, és rá kellett jönnöm, hogy Ricsit sem hiába szerettem már a sorozat elején. :-)

Kedvenc részem a könyvben az volt, mikor kiderült, hogy Cortez és Reni egymást húzták a karácsonyi ajándékozáson. Kíváncsi voltam, mi lesz ebből, és végül kiderült. A kocka el lett vetve, mikor Virág valami mást is betett Cortez ajándék zacsijába…

Aki olvasta a könyvet, az tudja, hogy mire gondolok, aki nem, annak ez meglepetés lehet. Mindenesetre nagyon szívesebben olvastam volna a történtekről részletesebben is.

Erről a részről most ennyit írok, de hamarosan jövök a következővel.

A kötet adatai:

Kiadó: Cicero Könyvstúdió

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve:  2011

Oldalszám:  485 p

Borító: puhatáblás, ragasztott. (Nekem sajnos szétesett, dirib-darabban van a könyv, de ez csak az én hibám, mert rongyossá olvastam. J)

Kiadás:  hatodik

Ár: 2990 forint

ISBN: 978-963-539-744-0

Ajánló:  12 év felettieknek, szerintem, de gyakorlatilag bárki remekül szórakozna rajta

Forrás: magánkönyvtár

Leiner Laura - A Szent Johanna Gimi 3. - Egyedül

 

Most megosztok Veletek egy ezer éves blogbejegyzést. Konkrétabban egy olyan postot, amit már 2012 októberében írtam. A már említett blogos naplómban bukkantam rá a bejegyzésre, és rájöttem, hogy még nem is publikáltam. Úgyhogy megpróbálom változtatás nélkül közölni. :-)

Kezdjünk is neki…

2012. október 10.

Ahogy azt már talán említettem, szégyen, vagy nem, de én biza nagy SZJG rajongó lettem. Az első három részt rekordidő alatt olvastam el, sőt, mikor eme sorokat írom, a 4-et is majdnem befejeztem, ráadásul holnap könyvtárba megyek…

Egy hét alatt harmadszor…

Mintha nem is lenne más dolgom, mint olvasni…bizony van, de azért meg kell, hogy szerezzem az 5-6-7. Köteteket is.

De most a harmadik részről írnék Nektek, amely az egyedül címet viseli. Rentai Reni a 10. Osztályt kezdi meg a Szent Johannában,(Az én időmben még II. osztálynak hívták. Csak nem arab, hanem római számmal. :-))

S még mindig Arnold és Virág a barátja, ám úgy érzi, hogy az osztályközösség nagyon összekovácsolódott már. Épp ezért éri nagy megrázkódtatásként , hogy Virág, a nagy Pete Wentz  majd később Robert Pattinson fan szerelmes lesz egy emós srácba, Bíró Doriánba, akit az osztálybeli fiúk Dórinak „becéznek”. Emiatt a srác miatt Reni és Virág egyre messzebbrekerül egymástól. Valahogy eltávolodnak, s Virág nagyon megváltozik. A szokottnál is butábban viselkedik.

Arnold, a másik jó barát is messze jár Renitől, titokzatos programjai vannak, és akárhányszor elmondaná Reninek a dolgait, a lány sosem figyel rá…csak Cortezen jár az agya, hiszen fülig szerelmes  a fiúba. Cortez pedig Cortez. A végletekig lusta, és népszerű srác, akibe minden lány szerelmes (Ha jobban belegondolok, akkor annak idején az őskorban nekem is volt egy Cortezem…akivel sokmindenben hasonlítottak…Ha olvasná ezt és a SZJG-t azonnal magára ismerne…:-) De mivel akkor sem nagyon olvasott, feltételezem, hogy most sem teszi, így nincs miért izgulnom. :-)))

Szóval Cortez és a fiúk zenekart alapítanak, Jalapeno néven, és persze még inkább ragadnak rájuk ezek után a csajok.  Reni nap mint nap dupla dolgozatokat ír, adja a házifeladatokat a srácoknak, mert úgy érzi, legalább így közelebb lehet imádottjához, aki párszor kedves vele, de sokszor viszont iszonyú bunkó…

Arnold próbálja is erre figyelmeztetni Renit, de mindhiába. Komolyan mondom, gyanűs nekem ez az Arnold gyerek…:-)

Aztán szilveszter éjjel Reni végre csókolózik…Hogy kivel? Hát ha elolvassátok a könyvet, megtudjátok! :-) Mindenesetre én imádtam minden sorát a könyvnek, és az engem halálosan idegesítő Kinga, aki szerintem egy Paris Geller klón a Gilmore Girls-ből is megmutatja emberi oldalát végre.

Összességében annyit mondanék:

Olvassatok Szent Johanna Gimit!

A könyv adatai:

Kiadó: Cicero Könyvstúdió

Kiadás helye: Budapest

Kiadás ideje: 2010

Oldalszám: 457 p

Ár : 2990,- Ft

ISBN: 978-963-539-7204

Forrás: könyvtár (most már magánkönyvtár – 2014…)

Ajánló: 12 éven felettieknek!

 

Szóval ennyi volt a bejegyzés. Ahogy visszaolvastam rájöttem, hogy egy csomó mindenben még mindig ugyanígy gondolkodom. J IMÁDOM A SZJG-T!

2013. évi szerzemények 4.

Most már tényleg elég a listákból, és most már tényleg vége is a 2013. évi könyveim listázásának. Láthatjátok, tényleg nagyon sok könyvre tettem szert. Imádom őket, nem tehetek róla! :-)

-          Richard Scarry – Csúcsforgalom Tesz-Vesz városban

-          Richard Scarry – Tesz-Vesz a világ

-          Usborne játékok és rejtvények

-          Arany László – Fehérlófia

-          Zdenek Miler – Eduard Petiska – Volt egyszer egy vakond

-          J.H. Burnett – A padlásszoba kis hercegnője

-          A. Tolsztoj- Aranykulcsocska

-          Egyszer egy királyfi…

-          Barbara Victor – Amíg csak élsz

-          Cini-cini muzsika

-          Az álomtündérek

-          Doór Ágnes – Anya, hová lettél?

-          Jókai Mór – Szabadság a hó alatt vagy a „zöld könyv” 1-2

-          Felix Salten – Bambi gyermekei

-          Fekete István – Kele, Vuk

-          Mérei Ferenc – F. Várkonyi Zsuzsa – Felnőttek között

-          Vekerdy Tamás – Fiatal szülők könyve

-          Bálint Ágnes – Micsoda pók a vizipók!

-          Peter Brock – Nelli

-          Dr. Móczár László – Kis állathatározó

-          Janikovszky Éva – Már iskolás vagyok

-          Edith Klatt – Rénszarvasok pásztora

-          Inczefi Lajos- Fűszernövények és fűszerkészítés

-          Syndie Maison – Adjuk férjhez a mamát!

-          Maupassant – Erős, mint a halál

-          Köves J. Julianna – Illik tudni

-          ALföldy Ferenc – A csodálatos emberi test

-          Alfred Hitchock – Hajmeresztő novellák

-          Szilágyi Ferenc- Főnixmadár – Zrínyi, a költő és hadvezér

-          Francisco Marins – Az aranybányák titka

-          Szentiványi Jenő – A kőbaltás ember

-          Szabó Magda – Születésnap

-          Ignácz Rózsa – Urak, úrfiak

-          Joó Katalin – Boldogtalan nyár

-          Székely Júlia – Vándorévek

-          Nagy Katalin – Rendhagyó emlékkönyv

-          Carlo Collodi – Pinokkió kalandjai

-          Ráth-Végh István – A fáraó átka

-          Horváth István – Egy gyöngyszem, két gyöngyszem

-          Gergely Márta – Többsincs osztály

-          Richard Gordon – Miből lesz a cserebogár?

-          Dániel Anna – Széllovasok

-          Gogol – A köpönyeg – Az orr – A revizor

-          Defoe – Robinson

-          Jules Verne – Kétévi vakáció

-          Palotai Boris – Viharos mennyország

-          Gárdonyi Géza – A láthatatlan ember

-          L. Tolsztoj – Bál után

-          J. Updike – Szegényházi vásár – A farm

-          Jules Verne – Hódító robúr – A világ ura

-          Magyar Katalin –Ének a küszöb előtt

-          Csukás István – Pintyőke cirkusz világszám!

-          Dr. Merényi Károly – Kiskerti tanácsadó

-          Zatykó Lajos – Z. Draskóczy Erzsébet – Nagy öröm a kiskert!

-          Komjáthy István –Tuza Sándor – Veteményeskert

-          Unatkozom! Mit csináljak?

-          Mischa de Vreede – 13 éves lány vagyok

-          Magyar Katalin - Jeripusz

Forrás

2013. évi szerzemények 3.

 

Itt a következő csapat, talán már az utolsó. :-)

-          1000 szó németül

-          Agatha Christie – A titokzatos stylesi eset – Függöny

-          Stacpoole – A kék lagúna

-          Agatha Christie – Cipruskoporsó

-          Csehov – Négy színmű

-          Gárdonyi Géza – Az öreg tiszteletes

-          Tamási Áron – Ábel az országban

-          Simone de Beauvoir – Amerikai útinapló

-          Shakespeare szonettjei

-          Anne Baker- Rabszolgák földjén

-          Erich Segal – Szerelmi történet

-          Agatha Christie – A titokzatos kék vonat

-          Sarah Garden – Emlék Hamupipőkétől

-          Agatha Christie – Gyilkosság a paplakban

-          Agatha Christie – A bertram szálló

-          Faragó Ilona – Kezdő háziasszonyok kézikönyve

-          E. Randolph – Karjaidba zárva

-          Agatha Christie – Temetni veszélyes

-          Agatha Christie – Halál a felhők felett

-          Tamás Menyhért – A Szent Anna – tó regéje

-          Cervantes – Don Quijote

-          Sheila Bruckner  - A fele sem tréfa

-          Kocsisné Szirmai Flóris Mária – Tiszapartvidéki keresztszemes hímzésminták

-          Jeanette Ramirez – Lady és lovagja

-          Agatha Christie- A fogorvos széke

-          Hedwig Courths-Mahler – Rögös út a boldogsághoz

-          Csemegék

-          Vujity Tvrtko – Tizenkét pokoli történet

-          Martha Taylor – Szerelem Jamaicában

-           Thomas White – Halálos sóhajok, érzéki sikolyok

-          Georges Simenon- Maigret utazása

Forrás

2013. évi szerzemények 2.

 

Folytatnám…:-)

-          Füzesi Zsuzsa – Mondókáskönyv 3.

-          365 napra 365 mese

-          Vázsonyi Endre – Rémusz bácsi meséi

-          Schiller – Mindenki szakácskönyve

-          Tutsek Anna – Cilike mint asszony

-          Thury Zsuzsa – Mostohatestvérek

-          Nagy Franciska – Macska a zongorában

-          Verne – Nemo kapitány

-          Fordítási feladatok közép és felsőfokú német nyelvizsgához

-          Dr. Bogdány Ferenc- Kevés szóval németül

-          Ken McClure – Rekviem

-          Erich Knight – Lassie hazatér

-          Verne – Sándor Mátyás

-          Tamási Áron – Jégtörő Mátyás

-          F. Paul Wilson – Kapszula

-          József Attila összes versei

-          Kántor Zsuzsa – Felvétel indul

-          Hegedüs Géza – Az írnok és a fáraó

-          D.H. Lawrence -  Szerelmes asszonyok

-          Tony Wolf – Mesél az erdő az állatokról, törpékről, óriásokról, csodatündérekről…

-          Móra Ferenc – Kincskereső kisködmön

-          Tony Wolf – Mesél az erdő az állatokról, a törpékről, az óriásokról a csodatündérekről és a manókról

-          Történetek az ezeregyéjszakából

-          Arnette Lamb – Titkos imádó

-          Ken Follett – Könyörtelenül

-          Tamási Áron – Szirom és boly

-          Tamási Áron – Czímeresek

-          Kertész Erzsébet – Titkos házasság

-          Hawthorne – A skarlát betű

-          Graham Greene – A kezdet és a vég

-          Hemingway – Fiesta – Búcsú a fegyverektől

-          Graham Greene – A félelem misztériuma

-          Stephen King – Holtsáv

-          Hemingway – Akiért a harang szól

-          Graham Greene – A harmadik

-          Graham Greene – A csendes amerikai

-          Graham Greene – Az emberi tényező

-          Hunyady József – A viharmadár

-          Kertész Erzsébet – Teleki Blanka

-          Gáspár János – Kerekecske gombocska

-          Fazeka s Mihály – Lúdas Matyi

-          Kovács Paula – Nagymama meséi

-          Sebők Vilmos szerk. – A legszebb mesék

-          Jókai Mór – Az új földesúr

-          Benedek Elek – A kék liliom

-          Móra Ferenc – Csilicsalavári Csalavér

-          La Fontaine – A tócsök és hangya

-          Thomas Hardy – A weydoni asszonyvásár

-          Hófehérke és más mesék

-          Kalevala

-          Dáné Tibor – A fáraó igazlátó szeme

-          Hemingway - Nick

Forrás

A.O. Esther - Összetört glóriák - A mennyország kulcsa

Azt hiszem, hogy jót tesz nekem, hogy nincs internetem, hiszen egymás után írom és írom a blogbejegyzéseket. :-) Persze az idegeimnek nem tesz jót (még jó, hogy szedek Magna B6-ot. :-), hiszen egyfolytában azon görcsölök, hogy mi a fene van a nettel, meg hol van ilyenkor a szolgáltató…) Mindenesetre most épp örülök ennek a helyzetnek, hiszen nem használom fel a kevéske szabadidőmet Facebookozásra, meg különböző weboldalak böngészésére, hanem arra, amit igazán tennem kell. Spanyoltanulásra, olvasásra, és blogbejegyzés írására. :-) Most már csak azért kell aggódnom, hogy nehogy elveszítsem a bejegyzéseket, mert akkor aztán tényleg pokoli dühös leszek…

Mint már írtam Nektek, egyik kedvenc írónőm a magyar „kínálatból” A.O.Esther, akinek a munkássága könyvről könyvre elvarázsol. Így történt most is, (a „most” szócskát idézőjelben értsétek, mert nem most olvastam az új könyvét, hanem megjelenéskor, de ez a bejegyzés is az egyike volt az elveszetteknek…) amikor volt szerencsém kézbe venni az Összetört glóriák következő, sorrendben negyedik részét, amely az első kötet után a másik nagy kedvencem.  A címe: A mennyország kulcsa.  Nagyon boldog voltam, mikor a kötetet hozta a postásnénink, főleg, mert nem is számítottam rá, és legfőként pedig az írónő dedikálása töltött el örömmel. :-)


Esther könyveinek külsejéről is szoktam írni, mert nagyon gyönyörűségesek minden alkalommal.  Ezen a borítón egy pasi van. Egy nagyon jóképű pasi. Legalábbis a számomra, úgyhogy nagyjából  azonnal beleszerettem.  Ha nem lenne férjem, tutira elkérném Esthertől az elérhetőségét. J A srácon kívül az, ami nagyon tetszik a könyvsorozatban, nem más, mint az állandó, megbízható tökéletes minőség. Ugyanaz az igényes kötésmód, a szívemnek oly kedves könyvjelző, és a pauszpapíros oldal mind-mind az írónőre jellemző.

Ennyi dicséret után rá kellene térnem a történetre is néhány sorban. Azért csak néhány sorban, mert nem szeretném azt, hogy anélkül, hogy elolvasnátok magatok a történetet, tudnátok, hogy miről szól. Mert ez egy olyan sorozat, amit el kell olvasni. Nem kötelező olvasmány, amelynek a rövidített verziójából is le lehetne felelni az iskolában (amivel persze nem értek egyet). A rajongóknak persze kötelező, és szerintem egyre többen várjuk tűkön ülve az újabb és újabb köteteket. A szerző minden alkalommal ugyanis olyan varázslatos világba repít, amelyet kevés más író tollából ismerhetünk meg. Látom magam előtt a tájat, az angyalokat, érzem a szagokat, az illatokat, és amíg olvasok, olyan, mintha egy másik világban lennék…

A kötet főszereplői az előző  részekben megismert szereplők, élükön Sophiellel a Mennyországból alászállt angyallánnyal, és szerelmével Elijah-val, a Sötét Angyallal. Hőseink barátaikkal visszatértek a Pokolból végre, s újra a Földön járhatnak. Nagyon örülnek ennek, de hamar kiderül, hogy nincs miért sokáig vigadni. Amíg ők az alvilágban „vendégeskedtek”, addig a Földön 20 év telt el, aki gyermek volt, felnőtté vált, sokan meghaltak. Felnőtt lett például nagy kedvencem Joshua is, akinek nagy bánat emészti a lelkét. Ugyanis az eltelt idő alatt megnősült, de elveszítette feleségét, s emiatt elveszítette hitét az Úrban. Ahogy mondtam sokminden megváltozott, de nem pozitív irányban. Elijah-ék régi társai, a többi Sötét Angyal, aki nem járt a Pokolban sokkal gonoszabbá vált, mint amilyen volt, zsarnokok, gyilkolnak, egyre inkább eltávolodnak régi önmaguktól. Új szereplőket is megismerhetünk a kötetben, ezek nem mások, mint a Vikingek. Elég érdekes emberek mindenesetre, és szinte gondoltam, hogy az egyik viking beleszeret Sophielbe, s ez meg is történik. Az angyallányt mindenki megszereti úgy tűnik…az ő szíve azonban csak és kizárólag Elijah-ért dobog, és végre valahára szerelmük is beteljesedik.

Törpék is felbukkannak a történetben, hőseinknek az ő segítségükre van szükségük ahhoz, hogy legyőzzék az óriásokat.

A kötet minden sorát élvezettel olvastam, bár néha megsajdult a szívem, hogy mit művel Gabriel tetszelgő Arshamon.  De talán Gabriel sincs teljesen elveszve…

Szerettem a könyvben továbbra is azt, hogy Esther megosztott velünk gondolatokat az könyvért rajongó olvasók tollából, sőt ebben a kötetben néhány verset is olvashattunk szintén rajongóktól.

Mit mondjak még? Nem tudok mást írni, mert ha belemerülök a történet részletes elemzésébe, akkor túl sok mindent elárulok. Egy valami biztos, amit el is árulhatok, izgatottan várom a következő könyvet, amely a Kristályfény-szerelem címét viseli majd, és ismét egy lány lesz a címoldalán.

Olvassátok el, és írjátok meg Ti is a véleményeteket. Kíváncsian várom őket!

A kötet adatai:

Kiadó: Decens Magazin Média Kft.

Kiadás ideje:  2013

Oldalszám:  562 p

Borító: keménytáblás, fűzött, védőborítóval

ISBN: 978-963-08-7804-3

Ár: 3990 ft

Ajánló: mindenkinek ajánlom, de főként 14 év felett

Forrás: szerzőtől ajándékba

Amit a disznókról, amit a lajhárokról...

Komolyan mondom, már kezd kicsit elegem lenni, mert megint nincs netem. Nem tudom, hogy megy ez a magenta színű szolgáltatónál, de ezerszer szóltunk, ezerszer csináltak valamit, de ezeregyedszer is szar a szolgáltatás. Mondtam már, hogy a nem tudom milyen eszközzel van gond, ami küldi a bloototh jelet vagy mit. De szerintem hülyének néznek. Na mindegy. Szóval ezt a blogbejegyzést ismét nem a blogba írom, hanem a word-be, hogy később meg tudjam osztani Veletek. Mindenesetre dühös vagyok.

De most beszéljünk a könyvekről.


Már egy ideje kaptam két könyvet. Vagyis könyvecskét, ami inkább amolyan ajándékkönyv. Kaszás György és Elek Lívia keze munkáját dícsérik. Nem másról beszélek, mint az Amit a disznókról feltétlenül tudni kell, illetve az Amit a lajhárokról feltétlenül tudni kell kötetekről.

Ezek a kis könyvecskék egy sorozat részét képezik, többféle állatról készültek már ilyen „tudományos művek”. :-)


Igazából nehéz róluk írni, mivel nem konkrét történetről szólnak, hanem összegeznek mindenféle tudnivalót a címben szereplő állatokról nagyon-nagyon viccesen, úgyhogy ezek a kötetek gyermeklelkű felnőtteknek, Humor Harold-oknak nagyszerű szülinapi vagy akármilyen kiegészítő ajándékok lehetnek.

Hogy tudjátok, miről is beszélek, megosztom Veletek, hogy a lajháros könyv például hogy kezdődik:

„Képzelj el egy irgalmatlanul bambán vigyorgó lefelé lógó macskát az ágon! Megvan? Most hagyd el a füleit , a farkát és a bajuszát!...

És már kész is a lajhár.”

Ebből a kis szösszenetből látszik, hogy nagyon vicces a könyv. J Kedvenc részem pl. a vége, az összegzés: „ A lajhár a Föld leglustább lakója. (Pár pincért leszámítva.) Úgy él, hogy henyél. Leginkább csöndben van*.

*Ezért, bármilyen ronda is, érdemes megfontolnunk, hogy ne vegyük-e mégis feleségül. (Ha lajhárlányról van szó. Mert, ha lajhárfiúról, akkor még körültekintőbben érdemes átgondolnunk ezt a kérdést.)

Ugyanez a humor persze ott van a disznós könyvben is. Íme belőle néhány apró részlet.

„Milyen a disznó?

A disznó nagyon disznó. Röfög és böfög és csámcsog és mindenféle egyéb illetlen hangokat bocsát ki magából.

Azt is mondják, hogy a disznó kövér. Pedig nem az, csak nagy a helyigénye.

A pók például kövér (lásd még: pókhas), de kicsi a helyigénye*.

A disznónak csinos csülke van. Ez azonban nem mutat olyan jól neccharisnyában, mint egy tál csülkös bablevesben.

*Ezért is van az, hogy panellakásban pókot tartanak disznó helyett.”

Hahahaha!

Szóval a vicceket Kaszás Györgynek köszönhetjük, a remek rajzokat pedig Elek Líviának. Az Animus Kiadónak pedig köszönöm a kiadványokat!

A kötetek adatai:

Kiadó: Animus Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás helye: 2013

ISBN: disznós: 978-963-324-110-3, lajháros: 978-963-324-109-7

Oldalszám:  nincsenek számozva az oldalak

Borító: igényes, keménytáblás, fűzött

Ár:  1290,- Ft/ db

Forrás: kiadótól

Ajánló: gyakorlatilag bárkinek olvasható

Befőzések könyve

Nagyon szeretek főzni, befőzni meg pláne, ezért is írok most egy „szakácskönyvről” pár szót. Tényleg nem sokat, mert receptekről még én sem tudok oldalakat regélni.


A munkahelyemre mindig jön egy hölgy a fiával, akik Vas Népe terjesztők (Ez Vas megyei napilap…azoknak szól a megjegyzés, akik távolabbról olvasnak.). Kb. két havonta  hoznak egy kupac könyvet, receptkönyveket, amelyekben a receptek bizonyos témakör köré csoportosulnak, és a Zalai Hírlap, Vas Népe, Napló, Fejér megyei Hírlap és a Dunaújvárosi Hírlap könyvek sorozatban jelennek meg. A tartalom az olvasók kedvenc receptjeiből tevődik össze. Nekem ebből a sorozatból  már három kötet megvan, de szándékozom megvenni a többit is, mert nagyon olcsón hozzá tudok jutni, és tényleg megéri, mert maga a kiadvány egy nagy alakú keménytáblás, csupa színes fotóval ellátott kötet, szóval nagyon szép.

Ez a befőzéses könyv pedig alapmű lett számomra, mert annyi klassz befőzős receptet tartalmaz, mint eddig egyik ilyen jellegű könyv sem.  Így egyértelmű, hogy ha szükségem van valamire, ezt a könyvet veszem elő.

Egy baj van vele, úgy tudom, hogy egy –egy kiadvány csak meghatározott ideig kapható, utána már nem. Azért érdemes keresni, mert lehet, hogy utólag is hozzá lehet jutni valami módon. Szerencsérenekem nyomozásra nincs szükségem. :-)

A kötet adatai:

Kiadó:  Pannon Lapok Társasága

Kiadás Helye:  Veszprém

Kiadás ideje: 2013

ISBN:  978-615-5101-10-6

Oldalszám: 150 p

Borító: keménytáblás, fűzött

Ár:  2190,- Ft (én nem ennyiért kapom szerencsére.:-))

Forrás: magánkönyvtár

Francine Pascal - A második esély

 

Már jó régen írtam Nektek a tinikorom kedvenc könyveiről az Édesvölgyi Suli Szerelmes Ikrei sorozatról, pedig szerettem volna mindegyik kötetről írni pár szót. Most, hogy van egy kis időm írni, előkaptam a „várakozó” polcról A második esély című kötetet, úgyhogy el is döntöttem, nem várakozik tovább, inkább írok róla.

Nem tudom, Ti olvastátok a sorozatot? Nekem nem sok kötet hiányzik, a meglévőket pedig szinte rongyosra olvastam, és most, fél 34 évesen is nagyon szívesen előkapom őket, és rövid idő alatt át is tanulmányozom. Tényleg nem kell hozzá sok idő, mert átlagban 120 oldalasak. Van kicsit rövidebb, van kicsit hosszabb, ez a kötet pl. 141 oldalas, úgyhogy elég „hosszú” .

:-)


A második esély a sorozat 53. Kötete. Sajnos közel van már a vég…ez abból is látszik, hogy már nem fotós borítót láthatunk a megszokott ikerlányokkal, hanem az eredeti amerikai borítót vette át a kiadó. Sajnálom, hogy bár a borítókat átvette a kiadó, de azt nem, hogy végig kiadja a könyveket, ugyanis egyszer csak befejezte a kiadást nagy bánatomra. Pedig az USÁ-ban 100-nál is több könyv látott napvilágot a Wakefield ikrek főszereplőivel.  Most konkrétan azt nem tudom, hogy létezik-e Planétás kiadó még, de ha igen, igazán kiadhatná a további részeket, vagy esetleg valamelyik másik kiadó felkarolhatná a projektet, mert szerintem a kötetek a mai korban is megállnák a helyüket.  Ez a könyv például 1995-ös kiadású, ami ugye azt jelenti, hogy barátok között is 18 éves.

Na de gyorsan rátérek a sztorira. Természetesen Jessica és Elizabeth, a két Wakefield iker a főszereplője a könyvnek, de a főfőszereplő most Kristin Thompson, aki gyerekkora óta teniszbajnok szeretne lenni, és ezért mindent alá is rendel az életében. Már majdnem profi, egy meccs van hátra, mikor a sorozat „jópasija” Bruce Patman randira hívja, amit a lány el is fogad, és a pár lassan egymásba szeret. Ezt persze Kristin apja nem nézi jó szemmel, mert szerinte a lánya eldobja magától a teniszes lehetőséget azzal, hogy randizik, és végre úgy próbál élni mint a többi tizenéves. Ezen kívül Kristin részt vesz a Nővérprogramban is, ahol is egy kislányt patronál, törődik vele, s ez is elveszi az idejét. Én nem tudom, hogy reagálnék ebben az esetben, ha az én lányom lenne a teniszreménység…valószínűleg nem kerülnék ebbe a helyzetbe, mert nem szeretném, ha a gyermekem versenysportolna, mindenesetre nem lehet egyszerű a Thompson papának helyes irányba terelnie a lányát. Mert mi a helyes? Ha a gyereked tinédzserként él, boldog, vagy az, ha nagy sportoló válhat belőle, de minden másról le kellene mondania? Nehéz kérdés, de az édesapa a kötet végére azt hiszem jó döntésre jut.

Kristin története egyébként példa lehet a mai tiniknek, hogy hogy is érdemes, hogy is lehet élni.

Olvassátok el, de a legjobb az lenne, ha az egész sorozatot elolvasnátok. Bár nincsenek benne IPhone-ok, meg sms, meg chat, meg MSN, attól függetlenül egy klassz világba csöppenhettek, és legalább megtudjátok, milyen volt (majdnem), amikor még nem olyan volt a világ, mint most. Milyen volt nekem tinédzsernek lennem. (Azért arra figyeljetek, hogy én itthon voltam tini, míg a lányok az USÁ-ban, úgyhogy azért annyira ne éljétek bele magatokat. :-))

A kötet adatai:

Eredeti cím:  Second Chance

Fordította:  Jávor Andrea

Kiadó: Planétás Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 1995

Oldalszám: 141 p

Borító: ragasztott puhatáblás

ISBN: 963-7931-85-6

ISSN: 0865-7173

Sorozat: Vörös Rózsa – Az Édesvölgyi Suli Szerelmes Ikrei

Ár:  188 ft

Forrás: magánkönyvtár

Ajánlás: 13 év felettieknek

Eric Kraft - Herb és Lorna

Erről a könyvről ezer éve kellett volna már írnom Nektek, csak hát nem értem rá, aztán elmaradt, aztán más dolgom volt, majd megírtam a postot, majd elveszítettem, úgyhogy most megpróbálom reprodukálni a dolgokat. Meglátjuk, hogy fog menni.


Érdekes könyv volt, hiszen először valami teljesen másra számítottam, mint amit kaptam valójában. Igazából azt hittem, hogy unalmas lesz, vontatott, aztán pedig nagyon szerettem a történetet. Egyébként nem tudom, miből gondoltam, hogy unalmas lesz…mindenesetre nem volt az. Ráadásul annak ellenére gondolkodtam így erről a könyvről, hogy tudtam, hogy egyik témája a szex.

Szerintem mondjuk a szex nem is játszott annyira központi szerepet, inkább a szeretet, a megbecsülés, a művészet, a közös alkotás öröme. Ez egy szerelmi történet, ami nem ér véget pár év után, hanem végigkíséri a pár életét idős korukig. Ennek a történetnek a főhőse Herb és Lorna, akik különleges „közönséges tárgyakkal”  szereztek hírnevet maguknak, ugyanis ezeket a játékszereket ők maguk találták fel. Unokájuk Peter persze semmit nem sejt, és rettentően meglepődik, mikor mindez kiderül a nagymamáról és a nagypapáról. El is határozza, hogy nekilát, és felgöngyölíti a szálakat, megpróbálja megismerni nagyszülei múltját, és mindazokat a momentumokat az életükben, melyek a „tárgyak” azaz az erotikus ékszerek kitalálásához vezettek.

Nagyon tetszett az a rész a könyvben pl. amikor Herb és Lorna egymást „kijátszották” és összeszedtek annyi pénzt, hogy egy ház foglalóját le tudják tenni. Aztán amikor megvették a házikót és kiköltözött belőle az előző lakó, egy idős néni, addig gondolkodtak, spekuláltak, míg kimódolták, hogy a néni visszaköltözzön. Nem, nem visszavásárolta a pártól a házat, hanem egyszerűen beköltözött hozzájuk, aztán persze kíváncsiságától vezérelve meglátta, hogy „mi folyik a pincében”…:-)

Szerintem olvassátok el a könyvet, ha kellemes kikapcsolódásra vágytok! :-)

A könyv adatai:

Eredeti cím:  Herb’n ’ Lorna

Fordította:  Balika Anna

Kiadó: CorLeonis Kiadó

Kiadás helye: Budapest

ISBN: 978-963-88891-6-4

Ár: 2990 ft

Oldalszám:  369 p

Borító: puhatáblás, ragasztott, nagyon jó minőségű könyv, ahogy azt a CorLeonis kiadótól megszokhattuk már

Ajánló: 16 éven felülieknek ajánlom, de szerintem igazán a felnőttek élvezhetik, de nem azért, mert esetleg „18-as karikás” olvasmány lenne…

Forrás: kiadótól

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás