Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Évzáró

Ugyebár a suliban, az oviban, mindenhol van évzáró, csak éppen nyár elején. Természetesen én is élek az évzárás lehetőségével, de már annyi mindenkinek olvastam a záró gondolatait a mai este folyamán, hogy kétlem, hogy az enyémet bárki is elolvassa majd. Mindenesetre azért én írok Nektek néhány sort.

Most, amikor ezt a pár mondatot elkezdtem írni, 23:06 perc van. Szilveszter - lassan - éjjele. Mielőtt megkérdeznétek, nem, mi nem mentünk bulizni...Mikor még ifjú voltam és bohó, minden szilveszterkor buliztam, sőt minden szombaton, néha pénteken is szórakoztam.  Mióta férjnél vagyok, ez nem igazán jellemző, sőt mióta a lányunk megvan, nem is voltunk sehol. Ez sajnálatos tény, de ez van. (Múltkor mondjuk a kicsikénk ott aludt a barátainknál, én meg lelki beteg voltam a hiányától. Ma pedig szintén a már említett kicsike bejelentette, hogy ismét ott kíván aludni Balu+Ildinél. Csak ők még nem tudják...:-)) Szóval most itthon vagyunk, gyermekünk már alszik, és mire befejezem az írást, lehet, hogy én is elmegyek aludni. Ebből látszik, hogy nem vagyunk azok a nagy szilveszterezők. Sőt, kövezzetek meg érte, de engem például baromira untat és idegesít ez a kötelező bulizás. Mindenki vadul írja a Facebookon, hogy BUÉK meg ilyesmi, meg töltögetik fel az emberkék a bulis képeket. Én el nem hiszem, hogy mindenkinek ennyire jól esik a "kötelező buli". Na de nem is írok erről többet, mert nem a szilveszterről való értekezés a célja a mostani postomnak.

Az étkezőm egyik fala. :-)

(Így fest most az étkezőm egyik fala...:-))

Hogy mi is a célja valójában? Az, hogy lezárjam az évet. Azt az évet, amit ha lehetne, hihagynék az életemből. Nagyon sok minden történt velem, több olyan változás, amit senkinek sem kívánok. Elveszítettem imádott édesapámat és nagymamámat, illetve elment más kicsit távolabbi rokonom is. De kettejük elvesztése nagyon mélyen érintett és sosem fogom kiheverni. Hiszen nincsen már édesanyám sem, és nagyapám sincs. Tudom, hogy ez ilyen, az élet kegyetlen, és ahogy öregszik az ember, sorra mennek el a szerettei...csak én még nem vagyok annyira idős azt hiszem.

Na de hagyjuk is a fájdalmas dolgokat, hiszen a mai nap az ünneplésé, a vigasságé.

Úgyhogy vígadjunk.

Bár nagyon keveset írtam idén, ennek ellenére rengeteget olvastam. Szakirodalmat is, de főleg szórakoztató könyveket. Szakirodalmat azért, mert munkahelyet váltottam, és az új helyem - bár teljesen szakmámba vág - nem akartam, hogy felkészületlennek tartson. Ezen kívül újra iskolapadba szeretnék ülni, master képzésre jelentkezem majd februárban, és a szakirodalom olvasásával készülök a felvételi vizsgára is egyidejűleg. A többi könyvet, ami nem szakmai volt, csak a magam örömére olvastam. Voltak az évnek olyan hónapjai, pl. az első kilenc hónap, amikor sokszor fantasztikus érzés volt a könyvekben megbúvó történetekbe menekülni a mindennapok elől. Elég sokat menekültem...

Új munkahelyre sem véletlenül mentem. Ez is a része a Nagy Tervnek, amit szisztematikusan meg szeretnék valósítani az életemben. Remélem sikerül.

Nem csak szakmailag vannak terveim, de blogfronton is vannak olyan írások, melyeket meg szeretnék osztani Veletek, és annyi, de annyi könyv van, amely arra vár, hogy elolvassam és írja róla...Ha tehetném egész nap ezzel foglalkoznék annak ellenére, hogy imádom a munkám. Aminek semmi köze a bloghoz.

Ebben a zárópostban szerettem volna megmutatni Nektek, hogy milyen kötetekkel bővült a magánkönyvtáram hála az Uramtól kapott könyvutalványoknak, de sajnos ezt nem tehetem meg, ugyanis a www.lira.hu-tól még nem kaptam értesítést, hogy a kőszegi boltjukba bemehetek a csomagomért. Pedig már nagyon várom!!!

Líra! Ha ezt olvasod, kérlek siess! :-)

Apropó, könyvek!

Van még valami, amiről írnom kell, mert így úgy érzem, hogy nem tudom a dolgot elbliccelni. Ez pedig a könyvtárba járás.

Mióta új munkahelyem van, alig-alig fordultam meg a kedvenc könyvtáramban. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem szeretek oda járni, csak hát kevesebb az időm, hiszen helyileg nem a könyvtár városában dolgozom most. De ez egy nagy fogadalom, hogy nem leszek hűtlen többé az egyik kedvenc helyemhez a világon! :-) Erikám Drága, ha ezt olvasod, remélem mosolyogsz! :-)

Ezzel a "pár" sorral zárnám a mondókámat.


Köszönöm drága Olvasóim, hogy vagytok, hiszen Nektek írok!

Köszönöm kedves Írók, hogy bíztok bennem, és rám bízzátok a könyveiteket, hogy írjak róluk!

Köszönöm kedves Kiadók, hogy még mindig adtok "munkát" és biztosítjátok az olvasnivalókat!

Köszönöm Drága Férjem, hogy szeretsz, és mindig mellettem Vagy!

Köszönöm édes kislányom, Angyalkám, hogy létezel, mert Veled teljes a világ!

Köszönöm Barátaim, hogy Vagytok! Nagyon sokat jelent a jelenlétetek az életemben!

Köszönöm mindenkinek aki olvas, aki ír, igyekszem a jövő évben aktívabb lenni, a levelekre gyorsabban válaszolni és kívánok mindenkinek sok boldogságot, jó barátokat, szerető férjeket, feleségeket, társakat, fantasztikus olvasmányokat, és minden elképzelhető és elképzelhetetlen jó dolgot, amit csak szeretnétek!

Jövőre is tartsatok velem, mert tudjátok, én mindig

AZT MONDOM, OLVASNI JÓ!

Lezárva: 2014.12.31. 23:29

A dalt pedig küldöm minden kedves Olvasómnak, mert most ezt hallgatom, és nagyon - nagyon szeretem. (Azért is lett ennyire személyes ez a post, mert volt, aki nehezményezte, hogy keveset "mutatok" magamból. )


Maxim kiadó megjelent könyvei

Úgy érzem, hogy a 2014-es év negyedik negyedévben minden kiadó belehúzott, már ami a megjelenéseket illeti, de a Maxim egészen fantasztikus mennyiségű könyvet jelentetett meg.

Sorolom:

- Jamie McGuire - A jóslat

- Janet Evanovcih - Lee Goldberg - A nagy zsákmány

- Jeannette Walls - Az Ezüst Csillag

- Carina Bartsch - Cseresznyepiros nyár

- Rachel Joyce - Ellopott pillanat

- Sherry Gammon - Hihetetlen

- Cheryl Klam - Claudia Gabel - Káprázat

- David Levithan - Nap nap után

- Anna Banks - Poszeidon

- Robin LaFevers - Sötét diadal

- Abbi Glines - Te vagy nekem a levegő

- Mark Pryor - A kriptatolvaj

- Nina George - A levendulaszoba


- Alan Bradley - A titokzatos bábjátékos

- Adam Makos - Az óceán hangjai

- Chanda Hahn - Bűbájtalan


- Melissa Landers - Elidegenítve


- Elizabeth Richards - Főnix

- Holly Goldberg Sloan - Hetesével

- Jhumpa Lahiri - Mélyföld

- Jamie McGuire - Red Hill

- Alexandra Bracken - Sötét elmék

Na szóval ezek közül a kötetek közül fel tudnék sorolni vagy 10-et, melyet azonnal szívesen elolvasnék. Nektek volt valamilyen Maxim könyv a karácsonyfa alatt?

Gondolom a bejegyzésemből látjátok, hogy a legalább 10 kötetből mi az a négy könyv, amit mindenképpen meg akarok szerezni. :-) Érdemes egyébként felfedezni, hogy a Maxim kiadónak mennyire szerteágazó és szuper kínálata van.

 

Epres Szonja Lili - Éjszakánként furcsa hobbim lett - sajtóközlemény

Most, az idei utolsó bejegyzéseim egyikében egy elmaradt tartozásomat szeretném leróni felétek.

Nem tudom ismeritek-e az Underground kiadót. Magánkiadásokkal foglalkozik, de én onnan ismerem elsősorban, hogy egy kedvenc sorozatom legújabb kötete is náluk jelent meg. Sylvia River - Reményhajsza III-ról beszélek most.

Na szóval van egy szerző, Epres Szonja Lili, akinek a kötetéről tennék most közzé egy sajtóközleményt. A könyv címe: Éjszakánként furcsa hobbim lett.

Hát a cím elég bizarr és izgalmas. Kíváncsi vagyok a könyvre, már a cím miatt is érdekes számomra. A közleményt olvasva pedig tényleg felkeltette az érdeklődésemet, mert valahogy más típusú kötetre számítottam.

Olvassátok el Ti is, s ha megtetszik a téma, megrendelhetitek az Underground kiadó oldalán a linkre kattintva. (Ebben a pillanatban valamiért nem működik a link...remélhetőleg azért, mert annyi ember vásárol tehetséges szerzők könyvei közül, hogy meghalt a rendszer...:-))"Budapest csodás? Kedves álmokkal érkező fiatalok teszik le a motyót a kertvárosi lakásban, hogy
közös életbe kezdjenek, de a sorsnak más tervei vannak velük. Életük rövid időn belül
leküzdhetetlen akadályokkal lesz teli. Csoda, hogy egymást kezdik okolni? Mindketten
megfutamodnának, de a valódi kitörési lehetőség csak évek múlva érkezik el. Az ínycsiklandó
finomságnak nehéz ellenállni… A szerelem egy limuzinban érkezik és a barna szemű idegen
visszahúzódóan kisfiús tekintete jó időre olyan börtönbe zárja a hősnőt, amelynek aranyból
vannak a rácsai. Egy ellenség nélkül küzdenek a srác lelkében pusztító félelemmel: őt nem lehet
szeretni. Szétzúzott lakás, széttört rácsok és két megtört, leheletfinom lélek. Főnix meg sehol.
Vajon a törött szárnyú madarak kalitkában szeretnek élni? Vajon a szex a szerelem kifejezése?
Megtörhető a lidércnyomás? Hová temetik az elhalt álmokat? ...
Vajon köszönsz még be éjszaka?
A huszonévesek (lassan harmincasok) korosztálya az előző generációkhoz képest egészen más
problémákkal küzd. Azt sulykolták belénk, hogy szerezzünk diplomát, ha nem akarunk lélekölő
kétkezi munkát végezni. Tömegesen vettünk részt a felsőoktatásban, egyre magasabb
elvárásoknak feleltünk meg, de a piac a világválság miatt nem volt képes befogadni minket.
Tömegesen vándoroltunk el a vidéki falvakból a fővárosba a jobb élet reményében, és napi
gondokkal küzdünk. Közben ott a kapunyitási pánik is. Nehéz kiszállni a Mama Hotelből, saját
lábra állni, drága fővárosi albérletet fizetni, álláskereséssel bajlódni, miközben hasonló
gondokkal küzdő (vagy hasonló gondokat feladó) emberrel élünk párkapcsolatban.
Az Éjszakánként furcsa hobbim lett c. regényben sokat hallunk a férfiakról is. A piac tele
elköteleződni képtelen, gondoskodásra alkalmatlan, mégis önelégült férfiakkal, akiktől hiába
várja egy nő a támogatást. Muszáj saját lábra állnunk, mese nincs. A regény arról az útkeresésről
szól, amíg a főhősnő belátja, hogy a függés nem a boldogsághoz vezet. A személyisége apró
láncszemekből épül fel a fejezetek során, mindenki tesz hozzá valamit a viselkedésével vagy a
megjegyzéseivel.
Tabu témák is szép számmal kerülnek elő, melyek pszichológiai esettanulmányokban
valószínűleg már sokszor, de regényben nem olyan gyakori témák. A családon és kapcsolaton
belüli erőszak témája vagy a nemi erőszak miatt is gyakran az áldozatot tesszük felelőssé,
másként magyarázzuk a bizonyítványt.
Mindennapos dolog, hogy a nőt az alapján ítélik meg, hogy a párjának milyen a társadalmi
elismertsége. Egy nőt ma ugyanúgy lenéznek, ha a férje gyenge vagy megvetendő, mintha (a
diszkrét barátok tudtával) megcsalja őt, értékét nem a saját érdemei szerint határozzák meg. Ha a
nő mégis megválik a párjától és szingliként próbál boldogulni, szabad préda lesz, köröznek
körülötte a keselyűk, szabadon tehetnek rá megjegyzéseket vagy fogdoshatják a nyílt utcán.
Nincs valódi védelem.
A barátságok is átértékelődnek az internet elterjedésével. A neten mindenki a barátunk,
megnyílunk egymásnak, de személyes találkozóra alig nyílik sor, és hiába van több ezer barátunk
vagy követőnk a facen, ha alig akad, aki megsimogassa a fejünket szakítás után vagy segítsen
A sztereotípiák ledöntése ma nagyon fontos téma. A főhősnő munkái vagy állásinterjúi során és
Budapest utcáin belefut a legkülönfélébb emberekbe és naivan mosolyog, amíg meg nem tanulja,
hogy bizonyos előítéleteknek van létjogosultsága a saját testi-lelki védelme érdekében.
És végezetül a regény igazi tabunak számító témájáról tesz még említést: a szexkapcsolatok
lélek- és önbecsülés-romboló hatásáról és az abortusz megéléséről."

Nicholas Sparks - Vissza hozzád

Ez még mindig nem az évzáró bejegyzésem, de remélem nincs harag, hogy most inkább egy könyvről írok. Mert olyan sok minden van...annyi kötet áll az ágyam mellett és mind, mind arra várnak, hogy sorra kerüljenek itt a blogon.

Szóval most Nicholas Sparks ideje jött el...

Régen nagyon sok Sparks kötetet elolvastam, tetszett, hogy egy férfi így tud írni. Mindig azt képzeltem, hogy csak nők tudnak női érzéseket közvetíteni. Pedig ez nem így van. Véleményem szerint Nicholas Sparks az egyik legjobb szerelemes és romantikus regényíró a világon. Én legalábbis nagyon szerettem a könyveit. Kedvenceim közé tartozik a Kedvesem, a Szerelmünk lapjai...stb.

A wikipédián is böngésztem, hogy naprakészebb legyek Sparks-ügyileg.

Így aki kíváncsi arra, hogy milyen könyvek jelentek meg a szerző tollából, az most jól figyeljen. A wikiből kimásolt szövegrész következik:

 • "The Notebook - Szerelmünk Lapjai (1996 október)
 • Message in a Bottle - Üzenet a palackban (1998 április)
 • A Walk to Remember - Séta a múltba (1999 október) (Könyvben magyarul "A leghosszabb út" címmel is megjelent)
 • The Rescue - A tűzlovag (2000 szeptember)
 • A Bend in the Road - Mindig van holnap (2001 szeptember)
 • Nights in Rodanthe - Éjjel a parton (2002 szeptember)
 • The Guardian - Az őrangyal (2003 április)
 • The Wedding - Eltékozolt évek (2003 szeptember)
 • Three Weeks with my Brother (2004 április)
 • True Believer - Igaz hittel (2005 április)
 • At First Sight - Első látásra (2005 október)
 • Dear John - Kedvesem (2006 október)
 • The Choice - Válaszúton (2007 szeptember)
 • The Lucky One - Szerencsecsillag (2008 október)
 • The Last Song - Az utolsó dal (2009 szeptember)
 • Safe Haven - Menedék (2010)
 • The Best of Me - Vissza hozzád (2011)
 • The Longest Ride - Hosszú utazás (2014. május)"

A felsoroltak közül gyakorlatilag csak a Hosszú utazást, Az őrangyalt, és A tűzlovagot, illetve a magyarul meg nem jelent Three Weeks with my Brother-t nem olvastam.

Rengeteg könyvét meg is filmesítették, s bár nem vagyok híve a könyvből film projekteknek, mert nem mindegyik sikerül jól, nem mindegyiket érdemes megnézni, mégis szeretem ezeket a romantikus filmeket. Főleg, mikor Chaning Tatum vagy Zac Efron a főszereplő. :-) Ryan Gosslingról nem is beszélve. :-)

Kép forrása

Na de térjünk vissza a mostan emlegetett könyvhöz a Vissza hozzád című kötethez. Nem olyan régen vettem meg a Líra könyvesboltban Kőszegen. Megláttam, és jött velem haza, nem is volt kérdés. :-) 2999 forintot fizettem érte, ez egy filmes borítós könyv a General Press kiadótól. Kicsit fáj a szívem mondjuk, hogy régebben más kiadású kötetek voltak, így nem annyira fér be ez a kiadvány a többi közé a polcon. Vagyis befér persze, de nem mutat annyira jól. Nekem eddig a NS. könyvek kemény táblások volak, ez pedig kartonált puhatáblás. Na de ez legyen vele a legnagyobb gond.


A könyv két főhőse Amanda Collier és Dawson Cole. Fiatalok és bohók. És egymásba szeretnek, pedig Amanda gazdag családból származik, Dawson viszont nem. Sőt a fiú familiája nagyon balhés. Bűnözők, agresszívek, egyszerűen olyan emberek, akikkel nem szívesen közösködünk semmiben. Bár Dawson ilyen családból jött, mégis úgy tűnik, hogy rendes ember, jó srác. Kivételesen kedves ember, aki ki akar törni a családja köréből, szeretne jó emberré válni. Mikor megismerkedik Amandával, aki a családi tiltás ellenére Dawsonnal marad, úgy érzi, hogy mindent megkapott az élettől. Pedig már nem él otthon, egy mogorva, emberkerülő szerelő, Tuck fogadja be magához...

Ám azonban nem ilyen csodás az élet, sok mindent túl kell élni, és a fiatal párnak is el kell válnia egymástól. Amanda főiskolára megy, Dawson pedig belekeveredik valamibe, ami nagyban megváltoztatja az életét negatív irányban.


Eltelik 25 év, s Tuck a szerelő meghal. Az egykori szerelmespár mindkét tagja nagyon szerette az "öreget", így mindketten visszatérnek szülővárosukba...

Amandának már családja van, két gyermeke, egy alkoholista férje, és egy kicsi lány a temetőben, akinek az elvesztését nem tudja feldolgozni sem ő, sem a férje.

Dawsonnak nagyon nehéz élete volt, és még mindig nem lépett tovább, neki még mindig Amanda az igazi.

Az egykori fiatalok természetesen találkoznak, és számomra nagy csoda lett volna, ha nem izzanak fel újra a régi érzelmek. Természetesen ez megtörténik...az ember pedig azt gondolja, hogy a két szerelmes mindent megold, egymás karjaiba omolnak, és minden jó, ha a vége jó...de persze nem így történik.

Sajnos a happy endet befolyásolja Dawson gyilkos hajlamú családjának bosszúszomjassága...

Kép forrása

Sparksra egyébként jellemző, hogy nem igazán vannak boldog befejezései. Sőt. Mindenesetre érdekes véget ér a történet. Szép lezárás, de mégsem az...hogy mit is akarok ezzel mondani, azt csak akkor értitek meg, mikor elolvassátok a könyvet.

Ajánlom szeretettel.

A könyv adatai:

Eredeti cím: The Best of Me

Fordította: Szabó Ágnes

Kiadó: General Press Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2014

Oldalszám: 312 p

ISBN: 978-963-643-723-7

Ár: 2999 ft

Ajánló: örök romantikusoknak, Sparks rajongóknak és mindenkinek ajánlom. Kivétel gyerekek.

 

Karácsony után...

Na kezdjük újra...

Kerekítettem Nektek egy jó kis bejegyzést, erre negyedszer írom újra, mert a blogger eltűnteti. Én még ilyet nem értem, hogy lementem, erre eltűnik az iromány...mérges vagyok...

Szóval arról kezdtem el regélni Nektek, hogy eljött ez is, véget ért a 2014. évi karácsony. Számomra ez az év legszebb ünnepe, még akkor is, ha nagy, fájdalmas és komoly veszteségekkel zártam az évet.

Nagyon szép volt az ünnep, bár sok mindent  nem tudtam megoldani úgy, ahogyan azt szerettem volna, de mégis szép volt, mert amennyien tudtunk, annyian együtt voltunk, igaz nem egyszerre. Még vár ránk egy látogatás nagynénimnél, régóta nem voltam nála, úgyhogy már várom, illetve még szeretnék elmenni egy kedves barátomékhoz is. Jelenleg azonban itthon ülünk, és a pattogó tűz mellett írok, olvasok, takarítom a karácsony romjait. :-) Itthon vagyunk mert kell egy kis pihenő, ráadásul akkora hó van, hogy lehet, ha így megy tovább, reggelre nem tudunk kimenni a házból. Bár van mit enni, van miből főzni, és minden karnyújtásnyira van, úgyhogy hatalmas tragédia mégsem történne.

Lefotóznám a havat Nektek, de most nagyon hideg van, had ne menjek ki. :-) Inkább megmutatom a karácsonyfánkat. Bár sok nem látszik belőle...:-)

Íme:

Remélem, hogy mindent megkaptatok, amit csak szerettetek volna ajándékba. Én idén két kötetet kaptam, az egyik Sándor Anikótól a Magyar Camino - A magad útján című könyv, amit a testvéreméktől kaptam, a másik igazi ajándék volt, Sara Rattaro - Tökéletlen szerelem című műve, amit a keresztlányomtól kaptam. Erre nem számítottam, és nagyon örültem neki. Hamarosan neki is látok, azonban most A.O. Esther - Megbocsátás című könyvét fejezem be hamarosan, majd pedig Sylvia River - Reményhajsza III. könyvébe mélyedek bele komolyabban. Ezt úgy értem, hogy bár már elkezdtem, szeretném úgy olvasni, hogy csak kizárólag rá kelljen figyelnem. Magyarán az lesz az egyik újévi fogadalmam, hogy nem olvasok párhuzamosan egy csomó könyvet...:-)

Azt még elárulhatom, hogy nem maradok jövőre sem olvasnivaló nélkül, hiszen több száz kötettel gyarapodott a magánkönyvtáram a nem régen történt sajnálatos események miatt. Emellett azonban kaptam a drága férjuramtól egy komolyabb összegű vásárlási utalványt, mely segítségével egyelőre 8 könyvet meg is rendeltem a Lira könyváruházból könyvesbolti átvétellel. Nagyon jó volna, ha még az óévben értük tudnék menni....-) Hát, reméljük a legjobbakat.

Ti? Kaptatok könyveket? Adtatok könyveket? Meséljetek, kíváncsi vagyok Rátok!

Szép estét!

Anna Sheehan - Hosszú álom

 

Ezt a könyvet, a Long, long sleep-et még a kőszegi könyvtárból kölcsönöztem ki egy eszeveszett könyvkölcsönzési hullámomban, de nem írtam róla a blogon, csak a blogos Moleskine-emben volt róla jegyzet. (Nagyon sok ilyen írásom van egyébként, majd szép lassan megosztom Veletek ezeket is, ha valakit érdkel…)

Szóval a Hosszú álomnak van egy fiatal lány főszereplője. Rosalinda. Gyakorlatilag tinilány. Látszólag. Mert egy időkapszulaszerű izében ébred fel, és rá kell döbbennie, hogy lefekvése óta eltelt hatvankét év, és azóta ő csak aludt és aludt, senki nem él már a szerettei közül, és teljesen elveszve érzi magát. Ráadásul ő az UniCorp cég örököse is, amely cég a hibernációs dolgai révén gazdagodott meg, és ami a szülei birtokában volt 62 évvel ezelőtt.

Természetesen nagy szenzáció, hogy Rosalinda felébredt, mert nem tudta senki, hogy ő hibernálva van. Hiszen jött a Sötét Korszak…túlélő pedig kevés volt. A Sötét Korszak után pedig a kevés túlélő nekiállt az ujjáépítésnek. Egy ilyen világba kell a lánynak egyes egyedül beilleszkednie. Igazából törékeny az egészsége, és nem nagyon tudja, kiben bízhat, mert amíg nagykorúvá nem válik, valaki más irányítja, segíti az életét. Nem könnyű neki. Főleg mert van egy Plasztin nevezetű robotféleség, amibe beletáplálta valaki, hogy pusztítsa el a lányt. Ez azért ciki helyzet, mert ha a Plasztinba ezt beletáplálják, akkor az a gép addig nem áll le, amíg valami módon végre nem hajtja a küldetését…

A könyvben egyébként folyamatosan olvashatunk arról is, hogy milyen volt a világ a Sötét Korszak előtt, és azt is megtudhatjuk, hogy Rosenak volt egy szerelme. Akit szintén elveszített. Vagy mégsem??? Ha elolvassátok a könyvet mindenre fény derül, sőt még annál is több dolgot megtudhattok. Például Rosalinda szülei sem lesznek túl szimpatikusak szerintem senkinek, és most ezzel enyhén fogalmaztam. Szerintem borzalmas dolgot műveltek folyamatosan lányukkal…


Ez a könyv egy nagyon jól megírt történet, egyszerűen mindenkinek el kellene olvasnia. Pörög a cselekmény, nem unatkozunk egy percig sem olvasás közben. Imádtam. És ha valakit nem zavar az, hogy mondjuk a karácsonyfa alá nem a legújabb megjelenésű kötetet kapja meg a Könyvmolyképző Kiadó ajánlatai közül mondjuk, az bátran kérje ezt a könyvet az Angyaloktól és a Jézuskától! Nem fog csalódni. (Írtam ezt kb. két héttel ezelőtt...most már vége a karácsonynak, sajnos...Remélem azért volt olyan olvasó, aki ezt a kötetet megtalálta a fa alatt...vagy megvette magának. :-))

Könyv adatai

Eredeti cím: Long, long sleep

Kiadó: Könyvmolyképző kiadó

Kiadás helye: Szeged

Kiadás ideje: 2013

ISBN: 9789633734827

Oldalszám: 368 p

Sorozat: Vörös Pöttyös könyvek

Karácsonyi ajánló tőlem Nektek...

Napok óta szeretnék egy amolyan karácsonyi kívánságlistás postot írni, de valahogy sosem jött össze, mert nagy karácsonyi fennforgás van a munkahelyemen, ráadásul apukám és a mamám halála miatt azon is dolgozom, hogy legalább olyan szép karácsonyunk legyen, mint azelőtt. Legalábbis külsőleg, mert belül sosem lesz már olyan, mint régen...

Szóval írogattam magamnak egy listát jó ideje. Már nem minden tétel szerepelne a ma készülő listámon azon egyszerű oknál fogva, hogy vásároltam belőle.

Tehát:

Az első a sorban Sándor Anikó – Én igen nagy vétkem című könyve. Nagy előrelátásomban megadtam ennek a könyvnek a címét a testvéremnek és a sógornőmnek, hogy ha gondban lennének a karácsonyi ajándékommal akkor ez lehetne egy tuti tipp tőlem. :-) Nagyon szeretem Sándor Anikó írásait, és ezen a köteten illetve a Magyar Caminon kívül minden könyve megvan a magánkönyvtáramban.


A listám élén normális esetben szerepelne Leiner Laura Bexi sorozatának első kötete a Késtél is. Ám nem szerepel rajta, mert már megvásároltam magamnak. Nem bírtam várni karácsonyig. Sőt, el is olvastam, és nagyon tetszett. Majd hamarosan írok is róla.

Akad olyan könyv is a listán, amire már nem emlékszem hol bukkantam rá, hol tetszett meg. Talán egy női magazinban olvastam róla? Lehet. Mindenesetre ez Abby Clements – Vivien Mennyei Falatozója című kötete. Valamiért megfogott, és elhatároztam, hogy mindenképpen el akarom olvasni.

Fábián Janka Koszorúfonata szintén a képzeletbeli kívánságlistámon van, ami nem is csoda, hiszen minden könyvét eddig olvastam, és mindet nagyon szerettem. Nem is kérdés, hogy ha karácsonyra nem lesz belőle ajándék, akkor az új évben megajándékozom én magam vele.

Mivel nagy Tahita rajongó vagyok…tudjátok, a Folyó istene c. könyvből, így egyértelmű, hogy szeretném Wilbour Smith sorozatából az újdonságot is, amely A sivatag istene címet viseli. Biztos vagyok abban, hogy úgy fog tetszeni, mint a többi kötet.

Ha valaki meg akarna ajándékozni, és Jennifer L. Armentrout Opál című könyvével a kezében közelítene a karácsonyfámhoz, hát nem hajtanám el…:-) Már egy ideje elolvasnám ezt a könyvet, de sajnos a könyvtárból sem tudom megszerezni egyelőre.

Ami könyv, sőt két könyv még nagyon tetszik az Libor Mária két szakácskönyve. Biztosan ismeritek Libor Máriát. Azt mondjátok nem? Dehogynem! Hiszen ő Limara és neki van a péksége…így már biztos ismeritek. Szóval két kötete jelent meg, és én még egyiket sem birtoklom. Az egyik az első könyv a Limara Péksége – Házi pékek alapkönyve, a másik pedig Limara praktikái: Fonom. Finom. Mindkettő szuper könyvnek tűnik, bár elég borsos az áruk. A kettő együtt van 10.000 forint.

Hátra van még két kötet, amiket igazából nem akartam utolsónak hagyni, de így alakult. Két írónő is létezik az én könyvuniverzumomban, akiket nagyon de nagyon szeretek, és mit ad Isten, mindketten magyarok. (Ja, hogy Sándor Anikó és Fábián Janka is azok…tényleg. És Libor Mária is...meg Leiner Laura is... Ma inkább csak magyar szerzőkkel foglalkoztam úgy tűnik... Hm…érdekes.) Az egyikük könyveiről sokat írtam, mindegyiket olvastam, mindegyik megvan, és mindegyik mosolyt csal az arcomra, vagy könnyet a szemembe. Most nem másról beszélek, mint A.O. Estherről természetesen. Ennek a mostani apropója pedig az, hogy már lehet kapni a Gombnyomásra trilógia második kötetét, amely reményeim szerint ugyanolyan fantasztikus, mint az előző kötet, és az angyalos sorozata. Érdemes Estherbe :-) illetve a könyveibe befektetni.


És tényleg végül de abszolút nem utolsó sorban jöjjön az én személyes kedvenceim közül az egyik, méghozzá Sylvia River. Ha esetleg nem ismernétek Őt, elmondom, hogy a Reményhajsza sorozat fűződik a nevéhez, amelyben szerelem, krimi, zene, sztárok, hétköznapi életek és még megannyi más keveréke adja meg azt az összhangot, ami Sylvia sajátja az ő általa alkotott világban. Imádom, ahogy ír, lebilincsel és végre valahára úgy tűnik megjelenik még karácsony előtt a Reményhajsza sorozat 3. kötete. Az első két részről itt és itt írtam már. Olvassátok el a postokat, és őszintén remélem, hogy kedvet kaptok a könyvekhez is, amelyek olvasása után, vagy azzal egyidőben kötelező lesz a legújabb kiadványt is megszerezni. :-)


Ennyit most a listáról…nektek van kívánságlistátok könyveket illetően???

Szép napot!

Szabó Anna Eszter – Nagy Szilvia - Tudom, mit csinál a gyereked szombat éjjel

 

Amikor megtudtam, hogy megjelenik ez a könyv, és ilyen címmel lép a nagyközönség elé, arra gondoltam, hogy ez az a kötet, amit nekem kellett volna megírnom. Na nem azért, mert a szerzőpáros rosszul írt volna. Korántsem. Csak épp nekem is bőven lenne mondanivalóm a témában. És ez egy izgalmas, de egyben félelmetes téma. Bár gyerekekkel is foglalkozom a napi munkaidőmben, de ettől függetlenül is érdekel a kérdés, mint szülőt. Vajon mit csinál a gyerekem szombat éjjel? Mondjuk az enyém éppen alszik olyankor, és ez biztos, mivel csak négy éves, de feltételezem, hogy számtalan felelős szülőnek megfordul ez a kérdés a fejében. Azoknak, akik tinédzsereket nevelnek, és azoknak is, akiknek a gyereke lassan-lassan nő bele a kamaszkorba.

Szóval a kötet a tinédzser-korosztály szórakozási szokásait veszi górcső alá. Bemutatja riportszerű beszélgetéseken keresztül, hogy mivel foglalkoznak gyerekeink, mit csinálnak, amikor a haveroknál lógnak, és mikor megkérdezzük tőlük, hogy mi volt az este, ők rávágják, hogy semmi. Mikor megkérdezzük, hogy mi van veled, ők erre szintén azt felelik, hogy semmi.

Pedig dehogy semmi. Sőt nagyon sok minden történik velük, és én csak remélni merem, hogy vannak kivételek, sőt sok kivétel van, és az én lányom is az lesz. Egy nagy kivétel.

Mindebből gondolom rájöttetek, hogy eléggé „megrázott” az, amiket a könyvben olvastam. Pedig nem kellett volna, hiszen van egy tinikorú unokaöcsém, és tudok/hallottam egyet s mást korosztályának viselt dolgairól, illetve ahogy említettem már foglalkozom ilyen korú gyerekekkel is.

Ha eddig nem sejtettétek volna, nem a cigi a legnagyobb probléma…és talán nem is a smink. Elsősorban a lányokon, de akár a fiúkon is…

Ennél nagyobb bajok is vannak. Beszélek itt arról, hogy például vannak már 15 évesen masszív alkoholista fiatalok, akik otthon eljátszák a mintagyereket, vagy beszélhetnék a szexfüggőkről, akik szerintem inkább „csak” kapcsolatfüggők, és a ragaszkodásukból kifolyólag szexelnek mindenkivel, mert addig legalább úgy érzik, hogy szeretik őket.

Döbbenetes számomra például az, ahogy a tinilányok viselkednek. Nem leszek álszent, én is sminkeltem, már amennyire az anyukám engedte (jobbára nem engedte…én meg csináltam titokban…), de a lányok mostanában olyanok mint a minifelnőttek, azokból is inkább a rosszabb hírűekre gondolok…10 kg smink, festett haj, olyan ruhák, amiket az én ifjúkoromban maximum a diszkóba vettünk fel (pedig annyira nem vagyok még öreg)…ők felveszik ezeket a cuccokat már a mindennapokra is. Természetes számukra, ha azzal dicsekednek, hogy kivel ki és mikor, valamint mit csinált. Itt pedig nem közös tanulásra gondolok egy fiúval vagy akár egy lánnyal…Gyakorlatilag olyan ez, mintha egyes fiatalokból kiveszett volna a gátlás. A könyv egyik szereplője például azt meséli, hogy a haverok összejárnak szexelni. Ha valakinek gusztusa támad a dologra, felhívja a többieket, hátha valakinek kedve van hozzá. Aztán teszik amit tenni kell ilyenkor, és utána tovább élik a kis életüket mint haverok. Az erről mesélő lány szerint ez a dolog nagyon jó, mert nincs kötelezettség, és még olyannal csinálja, akit ismer, nem össze-vissza mindenkivel. Az unalmat ezzel a tevékenységgel űzik el.

Sok tinédzser drogfüggő, de erről sokat hallunk úgyis, tehát az annyira nem ismeretlen terep a külső szemlélődőknek.  Ám a gruppenszex, a pornófüggőség talán nem annyira egyértelműen kapcsolható össze a tinikorral.

Ami nálam még kiverte a biztosítékot, az az volt, hogy egyes lányok, akik egyébként ártatlannak tűnnek, fehérneműs, sőt anélküli képeket készíttetnek, készítenek magukról, és küldözgetik a nekik tetsző srácnak. Hát hol élünk? Nem is értem miért van erre szükség? Ha ez másban is felmerül, hamar megkapja a választ. Egy kis tinilány szerint ezt azért kell csinálni, mert a srácok számára már mindenhol elérhető a pornó, a neten mindennel találkoznak amivel csak akarnak és mondhatni „versenyképesnek kell maradni”. Ezekkel az akciókkal veszik rá a srácokat, hogy velük, hús vér kiscsajokkal foglalkozzanak inkább. Na és a fiúk foglalkoznak is velük…ideig óráig. Egyébként a tinik – a kötet szerint – kedvelt hobbija a szexchat is, valamint az, hogy unatkozó idejükben átmennek egymáshoz és csak úgy kielégítik egymást a fiúkkal…

Nem is folytatom tovább a dolgok mesélését, mert még rengeteg minden lenne, amiről kifejthetném a véleményemet. Akit érdekel, az keresse ezt a kötetet, kösse fel a gatyáját, majd olvassa el, és vonja le a konzekvenciát. Hogy számomra mi lenne ez? Nem is tudom…talán, hogy a lányommal a föld alá költözünk. :-) Viccet félretéve, megdöbbentő dolgokat olvashatunk a könyvbe, és a dolgok szexuális aspektusa csak egy része a problémának.

A könyv adatai:

Kiadó: XXI. század Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2013

ISBN: 978-615-5373-17-6

Ajánló: minden szülőnek, és minden gyereknek, aki tanulni akar mások hibájából és aki hülyére veszi a szüleit. Elárulom, a szülők nem hülyék, ők is voltak fiatalok, így az átvágásuk nem feltétlenül célravezető.

Partvonal Kiadó karácsonyi akciója

Ígértem Nektek, hogy folyamatosan tájékoztatlak Benneteket az eljövendő időszakban a különböző akciókról elsősorban könyvek tekintetében.

Most a Partvonal Kiadó akciójára hívnám fel a figyelmeteket, mert nekem nagyon tetszik a lehetőség.

"Karácsonyi 1+1 akció a Partvonalnál!

Egyet fizet, kettőt vihet akcióval várjuk minden kedves vásárlónkat, aki december  1. és 19. között meglátogatja a Partvonal Kiadó webáruházát!

Az 1+1 akcióban a kiadó bármelyik két könyvének megvásárlása esetén az egyik kötetet ingyen adjuk. Négy könyv megvásárlása esetén két kötetet, hat könyv megvásárlása esetén három kötetet, stb. adunk ingyen. A kiválasztott kötetek közül a legolcsóbba(ka)t adjuk ajándékba; azonos címek is választhatók. Az akció más kedvezménnyel nem vonható össze, és a készlet erejéig érvényes! 8 000 Ft rendelési összeg felett nincs postaköltség!

Házhoz szállítás esetén a rendelés leadásának utolsó időpontja: december 18. (csütörtök) 23:59

(Az ezen időpont után leadott rendeléseket csak januárban tudjuk kiszállítani.)"

Nekem nagyon tetszik ez az akció, főleg mert megvehetem Simon Beckett - A halál kémiája és hozzá Agatha Christie - A lányom mindig a lányom című könyvét együtt kevesebb mint 3000 forintért. Nekem megéri. Szerintem így karácsony előtt érdemes körül nézni a webáruházukban.

 

A.O. Esther - Gombnyomásra 1.

Lehet egy írót nagyon szeretni, és lehet ki nem állhatni. A.O. Esthert és a műveit én nagyon szeretem, és el sem tudom képzelni, hogy valaki ne így érezzen.

Ha valaki nem ismerné Őt, akkor tájékoztatom, hogy Ő írta az Összetört glóriák sorozatot is.

Na ugye? Így már ismeritek is Őt.

A véleményem az, hogy Esther nem csak azért olyan jó abban amit csinál, mert nagyon jó a fantáziája, tökéletesen bánik a szavakkal, izgalmasan szövi a történetet, sőt könyveiben új világot épít fel, hanem azért is, mert nem hagyja, hogy a sült galamb a szájába repüljön. Jelen van a közösségi médiában, felépítette a brand-jét. Nagyon értékelem azt, ahogy törődik az olvasóival, ahogy kapcsolatot tart. Sikeres, mert (számomra) izgalmasan ír, de azért is sikeres, mert cselekedeteivel, tevékenységével egyszerűen elutasítja a kudarc lehetőségét. Többek között ezért is példakép Eszter a számomra. Megalkotta az Összetört glóriák világát, és nem gondoltam, hogy másik sorozata is lehet majd olyan színvonalú, mint az első. Pedig de. Az lett.

A Gombnyomásra trilógia első kötete hozta a már megszokott, sőt elvárt színvonalat. Külsőségekben mikor kezünkbe fogjuk a könyvet, látjuk, hogy Esther könyvéről van szó. Van egy bizonyos "Esther-design"-ja. Gyönyörű, igényes, keménytáblás, fűzött. Csak a szokásos... :-)


Most is jó ránézni a kiadványra, ahogy mindig, de még jobb érzés birtokolni és olvasás után a polcunkon tudni.

Ha már olvastátok/olvassátok az Összetört glóriákat, akkor megismertetek egy világot. Na ezt a "Gombi" olvasásakor gyorsan felejtsétek el. A Gombnyomásra teljesen más világ. Mondhatni egy újabb világ. Egy olyan hely a távoli 2222-es évben, ahol 20 évvel a dimenzióváltás után vagyunk.

Főhősünk Mia Milton, egy 19 éves lány, aki bár jó ember, mégis a "rosszak" között kénytelen élni, ugyanis olyasmit követett el, amit a manipuraiak nem tolerálnak. Megszökik, elmenekül, de szerencsétlen módon szökik meg, mert Liam Blackwood fejvadász karjaiba rohan.

A városon kívül egy nagyobb csapat ember él a Hobbs birtokon. Ott is vannak idősebbek, fiatalabbak, Mia barátokra lel. Rá kell jönnie, hogy bár Manipurában a nép a "rosszakat" kivetette magából, s száműzte őket, ennek ellenére a városban sok a gonoszság...

A könyv fordulatos sztorikban bővelkedik, örülök a pörgős cselekménynek és annak, hogy nem kell unatkozni egy percig sem az olvasás folyamán.

Már a kötet beharangozója is ütősre sikerül azzal, hogy Miát dr. Cohen a halott tudós segítségkérés céljából meglátogatja...

Nem szeretnék egyéb konkrétumot írni a történettel kapcsolatban, mert nem akarok túl sok mindent elárulni. Mindenesetre véleményem szerint mindenki jól fog szórakozni az olvasás alatt, és a könyv pedig egyébként is a könyvespolcunk dísze lehet.

Fedezzétek fel minél többen A.O. Esther csodálatos világait, mert érdemes. Többet róla a www.decens.hu illetve a www.aoesther.com oldalon olvashattok.

A kötet adatai:

Kiadás ideje: 2014

Kiadó: Decens Media Kft

Ár: 3999 ft

ISBN: 978-963-089-260-5

Oldalszám: 470 p

Forrás: magánkönyvtár, recenziós példány a szerzőtől

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás