Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Európa Könyvkiadó - Könyvheti programok

Tudjátok, ma kezdődött a Könyvhét, számtalan sok jó program lesz országszerte. Én szeretnék felmenni a pesti programokra, utazunk is a hétvégén arrafelé, remélem sikerül majd oda is eljutnom.

Kaptam viszont az Európa Kiadótól egy hírlevelet, amely a programjaikat taglalja, úgyhogy meg is osztom Veletek sok szeretettel.

Európa Könyvkiadó programjai

85. Ünnepi Könyvhét és 13. Gyermekkönyvnapok

2014. június 12–16.

Az Európa Könyvkiadó a 85. Ünnepi Könyvhét és 13. Gyermekkönyvnapokra időzítette három kiemelt kötete megjelenését: június 12-től kapható Egressy Zoltán új szépirodalmi regénye, a Százezer eperfa, Tábori Zoltán Cigány rulett című szociográfiája és Kiss Judit Ágnes Négyszög című verses kötete.


A kiadó mindhárom kötetnek szervez könyvbemutatót, valamint a Vörösmarty téren található 50-es számú standjánál a három szerző – és az Európa Könyvkiadó más, népszerű szerzői is – dedikálnak. Az új kötetek szerzői pódiumbeszélgetéseken is részt vesznek a Vörösmarty téren, illetve a kiadó szombat este hagyományosan vendégül látja szerzőit, olvasóit, kollégáit a Könyvek Éjszakája keretében.

Részletes programunk a következő:

Könyvbemutatók

2014. június 10. kedd 18 óra

Alexandra Irodalmi Kávéház (1075 Budapest, Károly körút 3/c)

Tábori Zoltán Cigány rulett című könyvének bemutatója

Dr. Kovács Lajos nyugalmazott rendőrezredessel, Daróczi Ágnes újságíróval és a szerzővel Barna Imre, az Európa Könyvkiadó főmunkatársa beszélget.

2014. június 11. szerda 16 óra

Alexandra Irodalmi Kávéház (1075 Budapest, Károly körút 3/c)

Wessely-díj átadása

A megjelenteket M. Nagy Miklós, az Európa Könyvkiadó igazgatója köszönti. A műfordítói díj történetéről Lator László költő, műfordító mesél. Laudációt mond Barna Imre.

2014. június 11. szerda 18 óra

Alexandra Irodalmi Kávéház (1075 Budapest, Károly körút 3/c)

Egressy Zoltán Százezer eperfa című könyvének bemutatója

A szerzővel M. Nagy Miklós, az Európa Könyvkiadó igazgatója beszélget.

2014. június 13. péntek 18 óra

Alexandra Irodalmi Kávéház (1075 Budapest, Károly körút 3/c)

Kiss Judit Ágnes Négyszög című könyvének bemutatója

A szerzővel Barna Imre, az Európa Könyvkiadó főmunkatársa beszélget.

2014. június 19. csütörtök 19 óra

Katona József Színház (1052 Budapest, Petőfi S.u. 6.)

„Nincs vége”

A 2008-2009-ben elkövetett cigánygyilkosságokról, azok művészeti feldolgozásáról Veiszer Alinda beszélget Tábori Zoltán íróval, Hajdú Eszter filmrendezővel, Nemes Csaba képzőművésszel és Máté Gábor rendezővel.

2014. június 20. péntek kb. 17.10 óra (A Tannhäuser első szünetében)

Művészetek Palotája (1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.)

Michael Tanner Wagner című könyvének bemutatója

Fischer Ádám karmesterrel, a Budapesti Wagner-napok művészeti vezetőjével és Magyarósi Gizellával, a könyv szerkesztőjével Győri László újságíró beszélget.

Könyvheti dedikálások

Vörösmarty tér

2014. június 13. péntek

17.00–18.00 – Konrád György

2014. június 14. szombat

13.00–14.00 – Szécsi Noémi

14.00–15.00 – Egressy Zoltán

15.00–17.00 – Háy János

17.00–19.00 – Vámos Miklós

2014. június 15. vasárnap

13.00–14.00 – Kiss Judit Ágnes

14.00–15.00 – Gergely Ágnes

16.00–17.00 – Tábori Zoltán

17.00–18.00 – Egressy Zoltán

Liszt Ferenc tér

2014. június 14. szombat

16.00–17.00 – Szécsi Noémi

2014. június 15. vasárnap

15.00–16.00 – Egressy Zoltán

16.00–17.00 – Kiss Judit Ágnes

Pódiumbeszélgetések a Vörösmarty téren

Oroszlános kút előtti színpad

2014. június 13. péntek

14.00–15.00 – Keresztury Tibor vendége Egressy Zoltán

Vörösmarty szobor előtti színpad

15.00–16.00 – Bán Magda vendége Kiss Judit Ágnes

Oroszlános kút előtti színpad

2014. június 15. vasárnap

14.00–15.00 – Győri László vendége Tábori Zoltán

Könyvek Éjszakája, Vörösmarty tér

2014. június 14. szombat, 19.30-tól

Hrabal éjszakája az Európa Könyvkiadónál

Szombat este 19 órától az Európa Könyvkiadó standjánál a 100 éve született Bohumil Hrabal szellemét idézzük meg. Csapra verünk egy hordó cseh sört a Hrabal Söröző támogatásával, és mindenkit vendégül látunk egy pohár sörre, aki mond egy frappáns Hrabal-idézetet, elmesél egy számára különösen emlékezetes jelenetet Hrabal valamelyik művéből vagy valamilyen érdekességet Hrabal életéről.

Sötétedés után pedig elindul az Európa Mozi: könyvtrailereket és kisfilmeket vetítünk, amelyekben híres emberek mesélnek Hraballal kapcsolatos élményeikről, érzéseikről.

Ugye mennyi program lesz? Annyi mindenen szeretnék részt venni...Na majd meglátjuk. Akik mennek, azoknak pedig jó szórakozást kívánok!

Mit gondoltok?

Ma közzétettem egy bejegyzést a válságommal kapcsolatban Nektek. Mintegy magyarázatként az elmaradásaim miatt...Több terv is megfogalmazódott bennem ez után, azt gondoltam, hogy A.O. Esther - Gombnyomásra című könyvsorozatának első kötetéről szóló blogbejegyzéssel térek vissza Közétek.

Mindezek ellenére úgy döntöttem, hogy írok egy amolyan "dumálós-panaszkodós" bejegyzést, mert szeretném megosztani Veletek, amit ma tapasztaltam.

Már elég régen volt, hogy trollok találtak rám, gondoltam végre leszoktak rólam, mert ugyebár csöpög belőlük a "jóindulat". Most azonban, mikor a válaságos bejegyzésemet kitettem, észrevettem, hogy a legutóbbi Szurovecz Kittis postomnál csücsül egy komment. Gondoltam gyorsan elolvasom, lereagálom, és erőt fog adni a blog folytatásához.

Hát mit mondjak, nem kellett volna elolvasnom azt hiszem. Igyekszem és dolgozom is azon, hogy a rosszindulatú beszólogatások ne viseljenek meg, de mivel az elmúlt időszak elég húzós volt számomra, nem esett éppen jól a tegnap kora délután küldött iromány...

Persze tudom én, hogy név nélkül, illetve álnévvel könnyű írogatni, de azért mégis...

Lehet, hogy naív vagyok és lehet, hogy nem is így van, ahogy én hiszem, de szerintem egy blogot azért olvasunk, mert szeretünk ott lenni, mert kíváncsiak vagyunk az író véleményére bármiről is legyen szó... Elég érdekes ember az, aki azért megy fel egy oldalra és azért kommentel, mert nem tetszik neki valami, s konkrétabban az író értelmi képességeit kérdőjelezi meg...Ráadásul még a stílusa is hagy kívánnivalót maga után...

Ennyi bevezető után megosztom Veletek amit kaptam, név szerint egy GIGUS nevű "kedves" illetőtől:

"Baromi gáz vagy, azt tudnod kell. Felnőtt fejjel csupa tiniregényt meg szemetet olvasol. Gondolom azért, mert egy értékes, komoly mondanivalóval rendelkező szépirodalmi mű megemésztése már komoly gondokat okozna."

Szóval a "drága" Gigusnak ez a véleménye...

Mielőtt még keresnétek, még nem hoztam nyilvánosságra a hozzámszólást, valószínűleg nem is fogom, hiszem ilyen formában szerettem volna megválaszolni, ráadásul nem szeretném, ha az oldalamra tévedő kétes elemek azt gondolnák, hogy tered adok efféle személyeskedésnek és sértegetésnek.

Gigusnak pedig annyit reagálnék az irományára, hogy azt olvasok, amit csak akarok, ellenben nemi nem kötelező olvasnia engem. Igényes, értelmes ember nem gúnyolódik, nem tesz értelmetlen megjegyzéseket másra, más munkájára, nem sérteget, inkább hallgat, ha pedig nem bír hallgatni, mert annyira zavarják a leírtak, akkor kultúráltan reagál. Ezt a kultúráltságot ún. Gigusnál nem tapasztaltam, úgyhogy nem tartom kultúr embernek, s azt tanácsolom, hogy ha már nem tud értelmes ember módjára fellépni, inkább hallgasson. Bár nagyon szívesen olvasok kommenteket, mindig reagálok a hozzám fordulóknak, ezennel kérem, hogy bárki, aki úgy érzi, hogy ilyen stílusban írna, ne tegye! Egyébként, ha valaki megkérdőjelezné az olvasási- és szövegértelmezési képességemet, annak elmondom, hogy nagyon korán olvasni kezdtem, szóval nem az iskolában tanultam mindezt, úgyhogy már van elég gyakorlatom a dologban.

Azzal egyébként, hogy engem bántott, az ízlésemet, a munkámat bántotta, bántja az összes többi olvasót, a kiadókat, és persze elsősorban az adott művek szerzőit is.

Egyébként pedig érdemes lenne visszaolvasnia az oldalamon, mert nem csak tiniregényekről írok, hanem számtalan komolyabb hangvételű mű is helyet kapott az oldalon, s a leírtaknál sokkal több megfordult a kezemben, és jelen van a mindennapjaimban valamint a magánkönyvtáramban is.

Visszautasítom azt a vádat, hogy az idézett illető szavaival élve "gáz" volnék. Ha az vagyok, akkor minden egyes bloggerina és blogger az, akinek az írásaiban ifjúsági könyvek is szerepelnek...

Annyit még elmondhatok, hogy a továbbiakban sem kívánom magam  távoltartani az "ifjúsági" irodalomtól, és lehetek akár 20 vagy 100 éves, azt olvasok, amit csak akarok, ami kikapcsol és nem hagyom magam befolyásolni egyesek ledegradáló véleménye miatt.

A továbbiakban is nagyon szeretlek Benneteket kedves Olvasóim, köszönöm, hogy végigolvastátok a látogatómmal kapcsolatos véleményemet.

(Zárójelben jegyzem meg, hogy ma böngésztem a Facebookon, és a Gazdagmami oldalon ki van téve egy klassz kép itt. Köszi Gazdagmami! :-) )


Válság nálam...

Válságban vagyok én is, nem csak az ország…Az én válságom, írói válság, már ha írónak nevezhetem magam bármilyen kicsit is.

Nem tudom, hogy mással, aki írni szokott, vagy van valami megszokott mindennapos kedves tevékenysége, történik-e ilyesmi, de én mindenesetre szinte hónapok óta egy sort sem írtam. Nem írtam blogot, nem írtam könyvekről, nem írtam a könyvemet sem. Egyszerűen nem bírtam leülni… Kivételt képez a filofaxomban történő listaírogatás ez alól…

Borzasztó ez az érzés, mert miközben gyűlnek az írnivalók, szeretnék is írni, de mégsem megy. Egyszerűen nem tudok nekiállni. Nem azért, mert nincs időm, mert az talán még lenne is… Fogalmam sincs mi történt. Több mint két hete próbálok visszatérni, a filómban kiemelt feladatként kap helyet minden nap minimum egy blogbejegyzés megírása… és mégsem történik semmi. Úgyhogy most arra gondoltam, hogy egy ilyen kis semleges bejegyzéssel talán meg tudom törni a válságomat, meg tudom törni saját magamat és végre újra nekilátok.

Egyébként az íráson kívül mostanában nagyon sok mindent csináltam. Tanulok spanyolul, sokat nézem a kedvenceimet a tv-ben illetve dvd-n. Fő tevékenységemnek azonban a biokertem ápolását és egyensúlyba hozását, valamint az olvasást tartom. Továbbra is rengeteget olvasok. Az írásra szánt időben is olvasok… mindig olvasok…Mea culpa…

Egyszóval most megpróbálok visszatérni, és várlak vissza Benneteket is.  Ígérni nem tudok semmit, nem is lenne hiteles, de igyekszem…

Sziasztok, kellemes olvasást mindenkinek!

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás