Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Friss megjelenések az Athenaeum Kiadótól

Az Athenaeum Kiadó háza táján sem unatkoznak...három friss könyv is kijön/kijött tőlük, melyekről szeretnék megosztani Veletek egy - egy rövid ajánlót. Mindegyik kötet mintegy készülődés a Valentin-napra.

Az első könyv, amit ajánlok elolvasásra (én is hamarosan olvasom...) Rachel Gibson
Valentin-nap és egyéb őrültségek című kötete:

"Mi tennél, ha a pasid ejtett, az amúgy stresszes munkádból kiábrándultál, és szeretnél
feltöltődni, no meg valahogyan visszanyerni az önbecsülésedet? Kate Hamilton szorult
helyzetében otthagyja Las Vegas csillogását, hogy az Idaho állam vadregényes vidékén fekvő kisvárosban, Gospelben vigasztalja magányos nagyapját, és mindent megtesz azért, hogy maga is erőre kapjon. Útközben megpróbál elcsábítani egy szívdöglesztő idegent, ám az kikosarazza, mire a lány komolyan kétségbe esik azon, hogy vajon lehet-e ennél elkeserítőbb a helyzete. Lehet, hogy igen... Először is, kiderül, hogy Gospelben a legtutibb péntek esti buli a verselgető társasköri hölgyek felolvasóestje. Aztán Kate találkozik Rob Sutterrel, az egykori jéghokis fenegyerekkel, aki jelenleg a szemközti sportbolt tulajdonosa – s kiderül: ő az a szívdöglesztő idegen, aki lepattintotta! Hogy korábban Rob is megégette már magát a szerelemben, az enyhe kifejezés! Amikor egy nap zárás után erősen kompromittáló helyzetben találják magukat Kate nagyapjának boltjában, teljes gőzzel beindul a gospeli pletykagépezet... Hiúság és szerelem, csalódások, félelmek és vad szenvedélyek hol viharos,hol mulatságos küzdelme – Rachel Gibson egyik legmeghökkentőbb története."
Várható megjelenés: 2015.01.20. - elvileg már kapható!

A következő kötet Peiker Éva szerkesztésében jelent meg, méghozzá a szerelemről szól, címe: Mi az a szerelem? Híres magyar novellák az örök rejtélyű érzésről

"Mindenki tudja, mit jelent, ha a lélegzet elakad, a szó bennszakad, s elkezdődik valami felfoghatatlan és mámorító, az érzelmek szenvedélyes, sokszínű kavalkádja, amikor megszűnik a külvilág, és hevesebben dobban a szív. Mégis, kevesen képesek úgy megörökíteni ezt az édes gyötrelmet, mint a kötetben szereplő kiváló novellisták, XX. századiirodalmunk legjelesebb képviselői.
Tizenkét különleges történetet ajánlunk olvasóink figyelmébe, amelyek által újra átélhetjük
az első szerelem ártatlan báját vagy éppen a pillanatot, amikor érzékeink először kelnek életre. És legfőképpen szembesülhetünk azzal, hogy bár egyetlen választ találni a címben feltett kérdésre szinte lehetetlen, az ezerarcú érzés kivétel nélkül mindannyiunk lelkében maradandó nyomot hagy."
Várható megjelenés: 2015.01.14

Végül, de nem utolsó sorban ajánlanék egy "szakkönyvet" a párkapcsolatokról. Egyik szerzőjét, Tari Annamáriát gondolom senkinek nem kell bemutatni...Horváth Gergelyt még nem ismerem, de rajta vagyok az ügyön. :-) A kötet címe: Rád találni.

2x33 gondolat a párkapcsolatról és a romantikaképünkről
"Egyetlen társban találhatunk boldogságot? Létezik egyetlen? Hogyan maradhatunk meg tiszta embernek a párkapcsolatok viharában? Mit jelent az egyéjszakás kaland? (Mit jelent a férfinak, mit egy nőnek?) Hogyan kísért az exek szelleme egy szerelemben? Miért vagyunk hűségesek, miért leszünk hűtlenek? Többek között ezekről a kérdésekről beszélgetett Tari Annamária és Horváth Gergely a Dívány.hu portál Kettő látás című sorozatában. A Rád találni szerzőpárosa a társas létezés lélektanába és hétköznapi gyakorlatába vezeti be az olvasót.
Különleges párkapcsolati szótár ez a könyv. A fiatalság mámoráról - nem csak fiataloknak.
Várható megjelenés: 2015.01.20."

Nyereményjáték az Athenaeum Kiadóval

Kaptam egy hírlevelet, és a benne foglaltakat szeretném megosztani Veletek, mert úgy vélem, érdemes játszani.

 

"Nyerjen kétszemélyes, szerelmes hétvégét Horvátországban vagy
Szlovéniában az Athenaeum Kiadóval, a Kompas Touristik
International támogatásával!
Vásárolja meg Rachel Gibson Valentin-nap és egyéb őrültségek című könyvét, a
vásárlásnál kapott blokkot vagy bármilyen, a vásárlást igazoló bizonylatot) lezárt postai
borítékban, személyes adatai kíséretében (név, e-mail cím, telefonszám) küldje el az
Athenaeum Kiadó címére (1086 Budapest, Dankó utca 4-8.)!
A beküldők között két darab, egyenként kétszemélyes, három napos, két éjszakás utazást
sorsolunk ki. A nyereményeket a Kompas Touristik International ajánlotta fel.
A játék időtartama: 2015.02.01-02.25.
Beérkezési határidő: 2015. február 25.  A sorsolás időpontja: 2015. március 2.
Az ajándék utazások helyszínei: Bled (Szlovénia), Plitvicai tavak (Horvátország).
Játékszabályzat: http://www.lira.hu/landings/jatekszabalyzat_gibson.pdf"

 


Új szerzemények

Már a Facebook-ra kiírtam nagy örömömet, hogy végre, valahára megtörtént a csoda, megérkeztek a karácsonykor rendelt könyveim.

Talán említettem, hogy drága uramtól kaptam egy adag vásárlási utalványt,melyeket elsősorban könyvekre szerettem volna beváltani. Kőszegen jelenleg az Alexandra helyett Líra bolt van, illetve az utalványaim Sodexhos kultúrautalványok, így adta magát a helyzet, hogy a Lírában fogom elkölteni. Az utalványokhoz volt még egy 25%-os kedvezménykupon, valamint ingyenes házhozszállítás. Nagyon megörültem ennek a lehetőségnek, és gondoltam, hogy egy részét el is költöm még 2014-ben. Az ám, de a Líra már december 18-án leállt központilag, így a rendelésem már csak az új évben jöhetett meg. Gondoltam, ez nem olyan nagy baj, de közben arra viszont rájöttem, hogy bár tök jó a házhozszállítás, de a futárnak nem lehet utalvánnyal fizetni, így maradt a bolti átvétel. Különben is olyan jó a kőszegi boltba menni. Ugyanazok a lányok dolgoznak ott, mint az Alexandrában voltak. Őket meg már ismerem ugye.

Na szóval vártam és vártam, bementem a boltba, de semmi…még 5-én sem volt semmi…kezdtem ideges lenni. Fel is hívtam a Líra központot, és ott beszéltem egy hölgyeménnyel, aki szerintem nem is értette, hogy mi ezzel az egész dologgal a problémám…(Hát az, hogy el akartam költeni a „pénzt” de miattuk nem tudtam, mert nem szállították ki a könyveimet…) Kiderült, hogy azért nem szállítanak, mert az egyik könyv, ami elvileg november közepe-végén jelent meg, nincs…Én naívan azt gondoltam, hogy ha gond van a kiszállítással illetve a könyvekkel, akkor szólnak, hogy kérem, amíg meg nem lesz a könyv, ne számítson a csomagra. Na persze nem így lett…a kutya sem szólt, ha nem telefonálok, akkor nem tudom meg a probléma okát. Mindenesetre megbeszéltük a hölggyel, hogy húzzák le a rendelésből azt a kötetet (Az új Leslie L. Lawrence könyvről van szó.), s küldjék már a csomagot, mert ha nem küldik, akkor inkább máshol vásárolok. Mondják, hogy oké, küldik. Egy-két nap. Erre mikor kaptam értesítést…hát péntekek. Ez csak azért dühítő, mert állítólag a könyvpiacon válság van, nagy piaci szereplők versenyeznek a vásárlók pénzéért, és ennek ellenére megengedik maguknak, hogy ennyit várassanak. Lehet, hogy másnak ez nem jelent semmit, nekem sokat…16 napot vártam. Ebben benne volt persze egy kis karácsony vége, illetve egy szilveszter. De közötte voltak munkanapok. Nem is az háborított fel igazán, hogy mennyit kellett várni (pedig a mai világban ez sem piskóta…), hanem az, hogy nem szólnak ha gond van…Mindenesetre levontam a tanulságot. Ezentúl nem igazán szeretnék onnan rendelni, inkább bemegyek a kedvenc kőszegi Líra boltomba, ahol a kiszolgáló személyzet segítőkész és kedves, s ott költöm el a pénzemet gyorsan.

Egyébként a csomag tartalma jó volt. Hát persze, én rendeltem. :-)

Az új könyveim a következőek:

- Sándor Anikó – Én igen nagy vétkem


- Fábián Janka – Koszorúfonat


- John Green - Csillagainkban a hiba – filmes borítóval


- Mittelholcz Dóra - Tündérmese kis szépséghibával


- Dee Dumas - Marokkói szerelem


- Zsarnai Beáta - Fordított szék


- R. Kelényi Angelika – Negyven felé pártában – nőcik a pácban


Ezeken kívül rendeltem még a lánykámnak két matricás könyvet, amit cím szerint most nem említenék. Ja, és megvettem a helyszínen Szinger Magdolna – Mindhalálig című kötetét, amit (ahogy a többit is) szeretnék mielőbb elolvasni, hiszen sokat találkoztam vele itt-ott.


Na szóval ennyi… Nekem az év első beszerzésének mérlege:

21.000 forint nagyjából. És még csak január 10-e van. (Legalábbis a vásárláskor 10-e volt...)

Ti vásároltatok már idén? :-) Remélem jók voltatok, és nem költöttetek. :-)

Orson Scott Card - Bűvölet - Raritas újra jelentkezik...

Drága barátnőm Raritas már írt a blogomra klassz bejegyzéseket, és most ismét megkértem, hogy színesítse már kicsit a hétköznapokat. Megtette, és egy olyan könyvet ajánl most Nektek, amit nekem is ajánlgatott elolvasásra. Én odáig még nem jutottam el, hogy elolvassam a könyvet, de az ajánló miatt nagyobb kedvvel fogok nekiállni.


Egyszóval köszöntsük együtt Raritast!

"Újból köszönöm a lehetőséget, hogy vendégbloggerként írhatok ide Nektek. Az utóbbi időszakban kissé mozgalmasan teltek a napjaim. Legelőször is lett munkám, ami ugyebár, mint minden rendes ember idejét a felére csökkenti. Nyáron pedig pont a kedvenc blogíróm hathatós közreműködésével kérte meg a kezem életem Szerelme. Ennek a lánykérésnek Félcsi is tanúja volt. :)

Könyvolvasásra kevesebb időm jut, mint általában. Ennek ellenére egy-két kuriózum kell a lelkemnek, hiszen pihentet, kikapcsol. Észrevettem, hogy a könnyedebb, fantáziadúsabb témák kötnek le. Nem csodálom, hiszen mindennapjaimat átitatja a nagybetűs élet. Olyan sorsokat látok, amik engem megviselnek. Családgondozóként dolgozom, gondolom nem kell ecsetelni miért is ódzkodom egy keményebb munkanap után a lélektipró, mélyenszántó könyvek olvasásától.

Tudható,hogy szívem csücske a fantasy irodalom. Orson Scott Card Bűvöletét szeretném Nektek bemutatni. Műfaját tekintve fantasy, de nem az a tipikus "gyűrűkurás". Tavaly ismertem meg az írói munkásságát, amikor egyik könyvét megfilmesítették. Ez pedig a Végjáték című film (és könyv), ami első "nézetben" tetszett, olvasatban pedig szerelem lett. Bár a Végjáték inkább sci-fi.

Card nem éppen hagyományos írói készletekkel rendelkezik...imádja az életből vett dolgokat, történeteket, helyzeteket belevinni irományaiba. Szereti, ha karakterei emberiek, emberi gondolatokkal, tettekkel és hibákkal. Az író remekül bánik a humorral, a drámával és az apró csavarokkal történeteiben. Mindig jó helyen vannak a poénok, a csipkelődések, netán a komolyabb mondanivalók. Nem érezhető egyetlen erőltetett gondolat.  Sorai izgalmasak, intelligensek, érzelmekkel teliek.

A Bűvölet című könyvére a neten akadtam rá. Egyik ismerősöm küldte át nekem pdf formátumban. Sok könyvet olvasok a számítógépen (éééééssss naaaaagyon szeretnék egy ebook olvasót, főleg azóta amióta Félcsi Kindle-jét kipróbáltam egy náluk töltött nyári vakáció alkalmával). Egyre többet, mert van egy "dílerem", aki ellát szuper elektronikus könyvekkel.

Vissza a Bűvölethez. Már a történet leírása is felkeltette az érdeklődésem. Az egyik régi mesét dolgozta újra fel más szemszögből, pluszban hozzákevert egy kis orosz népmesét. Ez a könyvkoktél könnyen fogyasztható és az utána lévő bűvölet sem marad el, ezt garantálom. :)

Card nem követi a nyugati kultúrák által megszabott kliséket, mégis sejthető a boldog végkimenetel. Remek ajánlást ad maga az író is könyvéhez.

"A nyugati történetek azzal érnek véget, hogy a szereplők összeházasodnak, és boldogan élnek, míg meg nem halnak. Az orosz tündérmesék jóval túltesznek ezen: van bennük árulás, házasságtörés, gyilkosság, mindez abban a romantikus házasságban, amelybe a mese vándora belekeveredett. Csipkerózsika története az angoloknál és a franciáknál boldognak ér véget, de ez itt Oroszország. Csak egy bolond akarná átélni a tündérmesék orosz változatait."

Akiknek találkozni kell, azok találkozni is fognak. A főhős, a 10 éves Iván (sejthető ugye, orosz fiúról van szó) szülei úgy döntenek, hogy boldogulásuk tekintetében Amerikába disszidálnak. Ebben segítségükre siet az ukrajnai Marek kuzin. Nála bújnak el, amíg az okmányokra várnak.Iván a kuzin tanyája mellett lévő erdőben barangolva rálel egy tisztásra és a közepén lévő kőemelvényre. Amint megpróbálja megközelíteni, feltámad a szél és a kőemelvény körül szakadék tátong. A szakadék alját vastagon borítja avar, alatta valami közelít a fiú felé. A srác beijed és elmenekül. Gyermeki öntudata megpróbálja megvédeni ettől az élménytől, mégis évekig visszatér álmaiban, kitörölhetetlenül.

Amerikába érve Iván szépen fejlődik. Egyetemista lesz, ószlávul tanul (apuka ószláv szakos egyetemi tanár), sportol (gát ugrik, remekül dob) kitűnő tanuló. Diploma megszerzése előtt beleszeret egy amerikai lányba, eljegyzik egymást. Ivánt édesanyjához különleges viszony fűzi. Amikor bemutatja a menyasszonyát anyukájának, csak annyit közöl vele, hogy valami nem stimmel körülöttük. Doktori diplomamunkájához a fiú visszautazik egy évre Oroszországba anyagot gyűjteni.

Oroszországban visszatérnek az emlékek, amiket igyekezett eltemetni magában. Történetesen a kis tisztás és az "álom", miszerint a tisztás közepén egy kőoltáron feküdt egy alak. Nem hagyja nyugodni a dolog, meglátogatja Maker kuzint Ukrajnában és persze újból felkeresi az erdei tisztást. Ott volt a kőemelvény, de amint közelít felé, feltámad a szél, az avar alatt valami közelít felé. Az avar alól egy óriási medve akarja elkapni Ivánt, de a fiú kicselezi és átugorja a szakadékot. Az emelvényen egy alvó nő fekszik, csodálatosan szép. A medve, ami nem szép, felmászott utána az emelvényre. Iván egy merész tettel megcsókolta az alvó szépséget. Igen, jól sejtettétek. Felébredt a fiatal lány. Meglepő módon ószlávul kezdett el beszélni és minden nő vágyát rebegi : Iván ott helyben egyezzen bele, hogy feleségül veszi, mert ha nem, menten megöli őket a medve. Miután igent dadogott a halálra vált srác, kiderül, hogy a lány Katyerina, Tajna királyság hercegnője és Baba Jaga varázsolta el őt, őrévé téve a medvét. Mindaddig alvásra ítéltetett, míg egy férfi fel nem ébreszti egy csókkal és feleségül nem kéri. Mint kiderül a későbbiekben, csupán ezer évet aludt át a szépséges "Csipkerózsika". A villámeljegyzésből felocsúdva Katyerina kézen fogja vőlegényét, egy megjelenő varázshídon átvezeti az ő idejébe (ezer évvel ezelőtt) és világába, Tajna királyságba.

Ezek után kezdődnek az izgalmasabb dolgok. Milyen is az, ha egy gyors lánykérésből kényszerházasság lesz. Közben az egészet megfűszerezi a trónért harcoló Katyerina és a boszorkány viszonya. Hogy ne legyen egyszerű a helyzetük, Ivánnak be kell illeszkedni a "barbár" világba, el kell fogadtatnia magát, mint leendő királyt. Közöttük feszül egy évezred tudása, a kor jelleme és a  kultúra.

Card remekül ismeri az emberi természetet, jellemeket és játszik velük. Tükröt tud tartani eléjük (elénk is!!!), meg tudja változtatni az érzelmeinket, kötődésünket a karakterekhez. Bepillantást enged látni az álarcaik mögé, amik izgalmasak és új megközelítésbe helyezi a tetteiket, mondanivalójukat. Bátran ajánlom azoknak a könyvet, akik könnyed, mégis tartalmas olvasmányra vágynak."

Köszönöm szépen Raritas ezt a jó kis postot, és várlak vissza máskor is!

Old - post - 2014 februári olvasások

Na még egy kis takarítás után megmaradt régiség...egy old-post 2014. februárjából. Lista a havi olvasmányokról... Azért szép számban olvastam akkoriban.

Kérdés:

Érdemes ilyen postot készítenem a továbbiakban?

De most jöjjön maga a post:

Íme a februári listám...
Nem ígérem, hogy olyan hosszú lesz, mint a januári, de ez talán betudható a rövidebb hónapnak is. :-) Nézzétek el nekem. :-)

Sara Rattaro - Tiéd az életem


Aldi háziasszonyok nagykönyve

J.K. Rowling - Harry Potter és a bölcsek köve

J.K. Rowling - Harry Potter és a titkok kamrája

J.K. Rowling - Harry Potter és az azkabani fogoly

Oravecz Nóra - Összekötve

Sarwat Chadda - Az ördög csókja

Emily Giffin - Szerelem kölcsönbe

Cecelia Ahern - Életed regénye

Martin Pistorius - Néma üvöltés

Szalai Vivien - A leghíresebb Madame

Cat Clarke - Entangled - Összekuszálva

Szurovecz Kitti - Gyémántfiú

Szurovecz Kitti - Borostyánkönny

Cynthia Hand - Angyalnyár

Kedveseim!

Rábukkantam egy régi-régi 2013-as postra, amit nem tettem publikussá. Fogalmam sincs, hogy még mit akartam hozzáírni, gyanítom semmit, mert ezt olvasva rá kell jöjjek, hogy nem voltam elégedett ezzel a kisregénnyel. Mindenesetre küldöm Nektek sok szeretettel a véleményemet. :-) Jó éjt!

Olvasva a korábbi két Cynthia Hand kötetet belső késztetést éreztem arra, hogy az Angyalnyár-t is elolvassam, bár kisregény, és nem vagyok oda a sorozatokon belüli kisregényekért. Főleg azért, mert a részek általában hosszúak, a kisregény pedig rövid. Mivel kisregény. Egyértelmű. Ebben az esetben is így volt. Egy borzasztóan rövid kisregényt kaptam a kezembe a kőszegi könyvtárból. A borzasztóan rövid azt jeleni, hogy 98 oldalas, ami alig egy órás olvasmány volt számomra.

Igazából az egész sztori arról szólt, hogy a már ismert két hősünk, Clara és barátnője ANgela a két angyalvérű lány Angela rokonainál tölti a nyarat Olaszországban, ahol megismerjük Angela pasiját, Phent, aki egy angyal.  Nekem elég furi volt a Phen név. Mintha valami távolkeleti hapsi lenne, pedig nem az. Ő maga Svájc. Azaz semleges, de úgy érzem, hogy azért takargat valamit. Ahogy Angela is takargatja jó ideig, hogy vele „jár”. Szóval nem tudok most mást mondani, mint hogy erről szól a könyv. Rövid, semmi extra, nyoma sincs a két előző rész izgalmainak, és sodró lendületének. Sajnos. De mivel beletartozik a történetfolyamba, ezért érdemes kiolvasni ezt is.

Tudom, most nagyon rövid voltam, de tényleg nem tudok erről többet írni…:-)

A kötet adatai:

Eredeti cím:  Radiant

Fordította:  Komáromy Rudolf

Kiadó: Maxim Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve:  2013

ISBN: 978-963-2612-54-6

ISSN: 2063-69-89

Ár:  1699,- Ft

Oldalszám: 98 p

Forrás: városi könyvtár, Kőszeg

Ajánló:  Azok olvassák, akik az első két résszel is találkoztak már.

Mit olvassunk a Kihívás égisze alatt? Segítek...

Annyira szerettem volna egy bejegyzést írni arról, hogy megkönnyítsem a saját, illetve a Ti dolgotokat, ha vállaltátok a KIHÍVÁST csupa nagy betűkkel.
Na úgy állunk, hogy egy nap kimaradt az életemből, már ami a blogolást illeti, és azt vettem észre, hogy ezer meg egy ilyen post készült. Ennek ellenére én is belevágok, és hozok tippeket Nektek az olvasáshoz. (Előre bocsátom, hogy csak egy-két blog ilyen jellegű postjába néztem bele, el sem olvastam őket, úgyhogy bárminemű hasonlóság vagy egyezés csakis a véletlen műve, és nem plagizálás a részemről!)

Egyelőre még nem teljes a lista, folyamatosan bővítem, úgyhogy akit érdekel, annak érdemes visszanéznie! Egyébként, ha van tippetek az egyes pontokhoz, akkor azt szeretettel várom.

Forrás

Kezdjük akkor:

1. Több mint ötszáz oldalas könyv:

- Margaret Mitchell - Elfújta a szél

- Noah Gordon - Az orvosdoktor

- Ken Follett - A katedrális

- Ken Follett - A titánok bukása

- Halász Péter - Második Avenue

2. Klasszikus romantikus könyv:

- Jane Austen - Büszkeség és balítélet

- Jane Austen - Értelem és érzelem

3. Egy könyv, amiből film készült:

- Stephen King - Cujó

- Lucy Maud Montgomery - Anne otthonra talált

4. Egy könyv, ami ebben az évben jelent meg:

-

5. Egy könyv, aminek a címében számjegyek szerepelnek:

- Joseph Heller - A 22-es csapdája

- Wass Albert - Tizenhárom almafa - bár itt a tizenhárom nem épp számjegyként van megjelölve, de szerintem belefér

6. Egy könyv, aminek a szerzője nincs 30 éves:

- Leiner Laura - Remek

- Leiner Laura - Késtél

7. Egy könyv, aminek szereplői nem emberek:

- A.O. Esther - Megbocsátás (Nagyvonalúan értelmeztem a dolgot, hiszen a kötetben ugyan szerepelnek emberek, de a főszereplők angyalok.)

8. Egy vicces könyv:

- Leiner Laura - Bábel

9. Egy könyv, amit nő írt:

- Sylvia River - Reményhajsza III:

10. Egy misztikus vagy krimi könyv:

- Kristina Ohlsson - Őrangyalok

11. Egy könyv, aminek címe csupán egy szóból áll:

- Dosztojevszij - Félkegyelmű

- Elisabeth Gilbert - Hűség

12. Egy novelláskötet:

- Örkény - Egyperces novellák

- Wass Albert - Nagy novelláskönyv

13. Egy könyv, ami egy másik országban játszódik:

- Frances Mayes - Napsütötte Toszkána

14. Egy szépirodalmi mű:

- Jókai Mór - Kárpáthy Zoltán

- Jókai Mór - Egy magyar nábob

- Jókai Mór - Rab Ráby

15. Egy népszerű szerző első könye:

- Audrey Niffenegger - Az időutazó felesége

- Tolkien - A hobbit

16. Egy könyv, amit a kedvenc íróm írt, de eddig még nem olvastam:

- A. O. Esther - Gombnyomásra 2.

- Leslie L. Lawrence - Hannahanna méhei

17. Egy könyv, amit egy barátom ajánlott:

- Orson Scott Card - Bűvölet

18. Egy Pulitzer Díjas mű:

- Eowyn Ivey - A hóleány

- Cormac McCarthy - Az út

- Norman Mailer - A hóhér dala

19. Egy igaz történeten alapuló könyv:

- Betty Mahmudi - Lányom nélkül soha

20. Egy könyv az „Ezeket egyszer el kell olvasnom!” listám aljáról:

- A. Tolsztoj - Golgota

21. Egy köny, amit édesanyám szeret:

- Szilvási Lajos - Egymás szemében

22. Egy könyv, ami ijesztő:

- Stephen King - Állattemető

23. Egy több mint százéves mű:

- Tolsztoj - Háború és béke

24. Egy könyv, amit csupán a borítója alapján választottam ki:

-

25. Egy könyv, amit még az iskolában kellett volna elolvasnom:

- ez nehéz kérdés, mert mindent elolvastam a suliban...úgy emlékszem...

26. Egy memoár:

- Valerie Gold - Stephen King

27. Egy könyv, aminek egy nap alatt a végére lehet érni:

- Pásztor Pálma - Duellátor

28. Egy könyv, aminek a címében ellentétes jelentésű szavak szerepelnek:

-

29. Egy könyv, ami egy olyan helyen játszódik, ahová mindig is el akartam jutni:

- Rohinton Mistry - India, India

30. Egy könyv,  ami abban az évben jelent meg, amikor születtem:

Hát...én 1980-ban születtem...vadászom azt a bizonyos könyvet...:-) Most találtam egyet:

- Agatha Christie - Gyilkosság az Orient Expresszen - Európa kiadónál jelent meg 1980-ban. Azt hiszem ez nekem megfelel. :-)

31. Egy könyv, amiről rossz véleményeket hallottam:


32. Egy trilógiát:

- J.R.R. Tolkien - A gyűrűk ura

33. Gyerekkorom egy könyve:

- Hariett Beecher -Stowe - Tamás bátya kunyhója - hogy ezt én hogy imádtam..:-)

- Kertész Erzsébet - Elizabeth - ezt is nagyon-nagyon szerettem, és a példányom még édesanyám gyermekkori könyvei közül való

34. Egy könyv, amiben szerelmi háromszög van:

-

35. Egy könyv, ami a jövőben játszódik:

-

36. Egy könyv, ami egy gimnáziumban játszódik:

- Francine Pascal - Édesvölgyi Suli szerelmes ikrei sorozat egy része

37. Egy könyv, aminek a címében szerepel egy szín:

- Stendhal - Vörös és fekete

38. Egy könyv, ami megríkatott:

- Jenny Downham - Amíg élek - ezen nagyon sokat sírtam

39. Egy varázslatos könyv:

- A.O. Esther - Kristályfény

40. Egy képregény:

- Bucó, Szetti, Tacsi - nem szoktam képregényeket  olvasni, sőt nézegetni sem. Viszont ezt a képregény sorozatot nagyon szerettem kicsiny koromban, és azt hiszem egy még megvan valahol itthon...:-)

41. Egy könyv, aminek írójától még nem olvastam eddig semmit:

-

42. Egy könyvet, ami az enyém, de eddig még nem olvastam el:

- Fábián Janka - Koszorúfonat

- Ransom Riggs - Üresek városa

43. Egy könyv, ami a szülővárosomban játszódik:

- Ottlik Géza - Iskola a határon - Ez a kötet minden Kőszegen született delikvensnek nagyszerű lehet. :-)

44. Egy könyv, ami eredetileg nem az anyanyelvemen íródott:

- George R.R. Martin - A trónok harca

45. Egy könyv, ami karácsonykor játszódik:

- Lisa Kleypass - Karácsonyéj a Péntek kikötőben

46. Egy könyv, aminek írójának monogramja megegyezik az enyémmel:

- Pajzs Elemér - Az agglegény

- Poe Edgar A. - A holló

(Pajzs Elemér és Poe tippeket Rita barátnémtól kaptam...és milyen jól jöttek! :-))

47. Egy dráma:

- Shakespeare - A szentivánéji álom

48. Egy betiltott könyv:

- Kolosváry-Borcsa Mihály - A zsidókérdés magyarországi irodalma - 1943. - ezen a dokumentumon hamar túllettem, hiszen egy irodalomjegyzékről van szó. Nem érvényes a próbálkozás, úgy döntöttem. Keresek másik betiltott könyvet...

49. Egy könyv, ami egy televíziós műsoron alapul vagy az készült belőle:

-

50. Egy könyv, amit többször elkezdtem, de sosem olvastam végig:

- Indiai regék és mondák

Kihívás

Gondolom láttátok, már aki böngészi a netet, olvassa a Facebookot, hogy rengeteg kihívás kering mindenfelé, a bloggerek megfogadnak ezt-azt az olvasásaikkal kapcsolatban.

Találtam én is egy kihívást, egy olyat, ami nagyon bejött első pillantásra, úgyhogy én ebbe mindenképpen belevágok. A Pozitívnap oldalon találtam rá erre a programra, amit még egyelőre nem tudom, mennyire lesz nehéz avagy könnyű teljesíteni, mindesetre én megpróbálom. Ha gondoljátok, tartsatok velem Ti is.

Meglátjátok, milyen jó lesz évvégén elmondani, hogy micsoda sokszínű volt az év, mennyi szuper könyvet olvastunk.

Tehát a kihívás lényege:

Van egy lista, és a lista minden egyes pontja szerint el kell olvasni egy könyvet. Eme lista segítségével minimum 50 könyvet kipipálhatunk. Nekem ez csak annyiban lesz nehéz, hogy kénytelen leszek olyasmit is olvasni, amit máskor talán nem vennék elő...na de jöjjön a szempontsor:

Olvass el

1. egy könyvet, ami több mint ötszáz oldal.

2. egy klasszikus romantikus könyvet.

3. egy könyvet, amiből film is készült.

4. egy könyvet, ami ebben az évben jelent meg.

5. egy könyvet, aminek a címében számjegyek szerepelnek.

6. egy könyvet, aminek szerzője még nincs 30 éves.

7. egy könyvet, aminek szereplői nem emberek.

8. egy vicces könyvet.

9. egy könyvet, amit nő írt.

10. egy misztikus vagy krimi könyvet.

11. egy könyvet, aminek címe csupán egy szóból áll.

12. egy novelláskötetet.

13. egy könyvet, ami egy másik országban játszódik.

14. egy szépirodalmi művet.

15. egy népszerű szerző első könyvét.

16. egy könyvet, amit a kedvenc íróm írt, de eddig még nem olvastam.

17. egy könyvet, amit egy barátom ajánlott.

18. egy Pulitzer Díjas művet.

19. egy igaz történeten alapuló könyvet.

20. egy könyvet az „Ezeket egyszer el kell olvasnom!” listám aljáról.

21. egy könyvet, amit édesanyám szeret.

22. egy könyvet, ami ijesztő.

23. egy több mint százéves művet.

24. egy könyvet, amit csupán a borítója alapján választottam ki.

25. egy könyvet, amit még az iskolában kellett volna elolvasnom.

26. egy memoárt.

27. egy könyvet, aminek egy nap alatt a végére lehet érni.

28. egy könyvet, aminek a címében ellentétes jelentésű szavak szerepelnek.

29. egy könyvet, ami egy olyan helyen játszódik, ahová mindig is el akartam jutni.

30. egy könyvet, ami abban az évben jelent meg, amikor születtem.

31. egy könyvet, amiről rossz véleményeket hallottam.

32. egy trilógiát.

33. gyerekkorom egy könyvét.

34. egy könyvet, amiben szerelmi háromszög van.

35. egy könyvet, ami a jövőben játszódik.

36. egy könyvet, ami egy gimnáziumban játszódik.

37. egy könyvet, aminek a címében szerepel egy szín.

38. egy könyvet, ami megríkatott.

39. egy varázslatos könyvet.

40. egy képregényt.

41. egy könyvet, aminek írójától még nem olvastam eddig semmit.

42. egy könyvet, ami az enyém, de eddig még nem olvastam el.

43. egy könyvet, ami a szülővárosomban játszódik.

44. egy könyvet, ami eredetileg nem az anyanyelvemen íródott.

45. egy könyvet, ami karácsonykor játszódik.

46. egy könyvet, aminek írójának monogramja megegyezik az enyémmel.

47. egy drámát.

48. egy betiltott könyvet.

49. egy könyvet, ami egy televíziós műsoron alapul vagy az készült belőle.

50. egy könyvet, amit többször elkezdtem, de sosem olvastam végig.

Látjátok, hogy elég sokszínű évünk lesz e szerint. :-) Őszintén remélem, hogy tudom majd teljesíteni. Ahogy már mondtam, nem a darabszám miatt aggódom, hiszen erre az évre 50-nél több könyv olvasását tűztem ki magamnak. Hogy pontosan mennyit, azt majd legközelebb elmesélem, az már egy következő post témája.

Most csak annyit mondok, hogy olvasni jó, és hajrá, mindent bele! :-)

Forrás

Az eredeti - angol nyelvű - kihívás így fest:

Forrás


Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás