Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on

Mostanában ismét sokat nézelődök a Bookline oldalán, és számtalan klassz akcióra bukkanok folyamatosan. Szinte sajnálom a pénztárcámat, mennyit nyitogatom nap, mint nap. Jobb, ha nem is gondolok bele.

Viszont, ha szeretitek az Álomgyár Kiadó könyveit, (Márpedig ki az, aki nem szereti őket?) akkor érdemes most felkeresni a Bookline webshopot, mert nagyon sok könyv akciós most...

A kiírásban ez olvasható:

"A tavasz beköszöntével egy kicsit mindenkinek több szenvedély jár! Az Álomgyár Kiadó romantikus, és nem ritkán tabudöntögető könyvei közül március 12. és 25. között te is 30-70% kedvezménnyel válogathatsz!"

Csak néhány könyv a kínálatból:


Álomgyáras meglepetések

Az Álomgyár Kiadó háza táján is vannak újabb és újabb meglepik és akciók, főleg most, hogy közeledik a karácsony.

A Kiadó egyébként mindig is híres volt a jó kommunikáció-készségéről, a bloggerekhez való hozzáállásáról, és ők azok, akik mindig kitalálnak valamit.

Most éppen egyPhillips Full HD TV-t lehet nyerni náluk...Jól hangzik, nem?

A feladat a következő:

1. Vásárolj egy könyvet...

2. Tölts ki egy űrlapot itt...

3. Ossz meg egy fényképet a Facebookon (oda visz majd a link...)

4. Őrizd meg a vásárlást igazoló blokkot is!

A többi részlet az űrlapos linken megtalálható!

Ami még fontos, hogy sok helyen megveheted azt a bizonyos legalább egy Álomgyáras könyvet. Auchan, Tesco, Book24, Líra, Bookline, Libri, Alexandra. Szóval van honnan választani.

Sok sikert kívánok mindenkinek!


Adriai káprázat nyereményjáték

Nagyon jó kis nyereményjátékot hirdettek...Lendvai Béla - Adriai káprázat könyve kapcsán.

A könyv eleve káprázatos, a díj, amit megnyerhettek főleg az.

Aki szeretne nyerni párjával egy adriai nyaralást, az vásároljon az Adriai káprázat című kötetből egy példányt, majd a rajta lévő piros szalagon elolvashatja a nyereményjátékkal kapcsolatos tudnivalókat, melyeket ezen a linken is elértek. (http://alomgyar.com/adria/)

Ha úgy döntötök, hogy részt vesztek a játékon, akkor az Álomgyár Kiadó oldalán 3 Horvátországgal kapcsolatos kérdésre kell válaszolnotok és így beregisztrálhatjátok magatokat Fortuna Istenasszony kegyeibe... Egyébként nem csak az utazást lehet megnyerni, értékes könyvcsomagok és vásárlási utalványok is gazdára várnak!

Az utazásról annyit lehet tudni, hogy egy két személy részére szóló egyhetes nyaralás Dubrovnikban szeptember 11-18-ig. Reggeli ellátást tartalmaz és az utazás egyénileg történik. A szállás a négycsillagos Valamar Dubrovnik Lacroma Hotelben lesz.

Amennyiben nyerni szeretnétek, ne várjatok soká, mert a nyereményjáték 2015. augusztus 23-ig tart, a sorsolás időpontja: augusztus 26.

Sok sikert kívánok!

 


Kate van Dyke - Valóra vált rémálom

Már jó ideje küzdök önmagammal, hogy a lemaradásaimat behozzam. Most jöttem rá, hogy van pontosan négy darab könyv, amikről már ezer éve kellett volna írnom, de elkeveredtek az íróasztalomon, és most, hogy megpróbálok rendet tenni az életemben, a házunkban, a szobámban (na jó, a férjemmel közös szobában :D) és mindenhol, előbukkantak ezek a kötetek. Nagy-nagy rémületemre, mert én abban a hitben voltam, hogy ezek a könyvek nem maradtak ki, ezekről már régen írtam, és egyáltalán, hogy történhetett ez meg???

Hát úgy, hogy a kis két és fél évesem rápakolgatta a csodás rajzait a kupacra, és azok csak gyűltek és gyűltek, én meg vizsgáztam és vizsgáztam, és nem foglalkoztam azzal, hogy rámdől a temérdek rajz, hiszen azok úgyis csak rajzok, nem pedig féltéglák...:-)) Na ma elkezdtem foglalkozni a témával, és jött a felismerés és a megrökönyödés... ennek köszönhetően pedig itt a postom végre a Valóra vált rémálomról is. :-)

Kate van Dyke előző könyvéről, a Tűzmadár sorozat első kötetéről már írtam Nektek, sőt a blogomon volt egy játék is a kötetek kiadójával, az Álomgyár kiadóval, úgyhogy akik rendszeresen olvasnak engem illetve a blogomat, azoknak a kedves olvasóknak nem újdonság az írónő neve, aki izgalmasan, fordulatosan ír, és akinek a könyvei címlapján elég borzongató képek vannak.


Ennek a kötetnek az elején pl. egy vérbe fagyott hulla látható. Egy nő...onnan tudom egyébként, hogy vérbe van fagyva, hogy a kés, amit tart, igencsak véres, ráadásul egyik cipője is hiányzik. Mindenesetre a bizarr címoldal megint egy nagyon izgalmas és szinte letehetetlen könyvet takar.

Ez a könyv, akárcsak az előző, szintén 18-as karikás, nagyon bejön, hogy már a címoldalon láthatjuk, hogy nem gyenge lelkű olvasóknak szól a történet, és nem is az ifjúság épülésére szolgál, hanem igencsak a felnőtteknek szól.

A történetben tovább követhetjük nyomon a Sinclair család életét, köztük Ronét, aki a kötet kezdetén börtönben ül, mert gyilkossággal vádolják, persze aztán kiengedik, mert nem áll meg a vád...nincs elég bizonyíték a bűnösségére. Eközben Peggy, aki fontos karakter a kötetben, a fiával bújdokol Ron elől, de valaki más megtalálja, és megfenyegeti ezzel azzal.

Azt már tudjuk, hogy Sinclare-ék nem épp egyszerű figurák, és azt is tudtam, hogy az apát, Jamest utáltam eddig is, de ebben a kötetben megbizonyosodtam arról, hogy sosem fogom megszeretni ezt az arrogáns, nagyképű, hatalmaskodó ...-t (bácsit. :D)

A sztoriról igazából nem írnék többet, inkább bemásolom a fülszöveget, mindenesetere annyit megjegyeznék, hogy én azért azt nem gondoltam, hogy úgy fog végződni a könyv, ahogy végződött. :-))


"A Tűzmadár-sorozat első kötetéből, a Vérzivatarból megismert Sinclair család megpróbáltatásai folytatódnak. James cselekedeteit nem a hétköznapi logika, hanem bosszú és hatalomvágy irányítja. Céljai érdekében a morál és az etika minden szabályát felrúgja, s fiát, Ront is erre próbálja kényszeríteni. Az apa-fiú párharc során sötét titkokra derül fény. Régi, fájdalmas sebek szakadnak fel, s végül Ronban is fellángol a bosszúvágy…

Hiába a fényűzés, a csillogás, a fiatalabb Sinclairtől szinte mindent elvesz a sors. Magánéletét kétes szerelmi viszonyok kísérik, kettős gyilkossággal gyanúsítják. Talán nem alaptalanul…

Zsarolás, bosszú és szerelem jellemzi Kate Van Dyke a Csontgolyó(Alexandra, 2006) és A latin démon (Ad Librum, 2009) szerzőjének fordulatos, kétkötetes krimijének második részét."


A történet valójában elég egyszerű (jó értelemben), de a szerző nagy tehetséget mutat abban, hogy izgalmasan, sodró lendülettel ábrázolja a szereplőket, hogy sosem unatkozzunk olvasás közben.

Nekem ugye (ahogy sokszor mondtam már) Agatha Christie jelentette sokáig a KRIMI-t csupa nagy betűkkel. Aztán megismerkedtem skandináv kollégáival, akiknek a munkássága szintén nagyon tetszett, és most itt van Kate van Dyke is. Ha most megkérdeznék tőlem, ki a legkedvesebb krimiíróm, egyértelműen most is Agatha nénit emlegetném, de kétségtelen, hogy hozzátenném, hogy ha magyar írót kéne mondanom, akkor Kate van Dyke a favorit.

Olvassátok el a könyveit!

A kötet adatai:

Kiadó: Álomgyár kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2012

Ár: 2990 ft

Oldalszám:  301 p

ISBN:  978-615-5252-06-8

Borító: puhatáblás, ragasztott

Forrás: kiadótól

 
Kate Van Dyke - Vérzivatar, Tűzmadár 1.

Nem túl régen sikerült megismerkednem egy új kiadóval, az Álomgyár kiadóval, akikkel együttműködve itt a blogon volt is egy játék, melynek eredményét a Facebookon hirdettem ki. (Aki a Facebookos bejegyzést nem olvasta volna, annak elmondanám itt is, hogy Vincze Rita volt a szerencsés, most őneki kedvezett a sors, és kapja meg a kiadó által felajánlott művet. A többieknek ezúton is köszönöm szépen a játékot. Ritát pedig majd megkérem, hogy a blogom berkein belül fejtse már ki a véleményét a nyereménykönyvéről. :-))

Na szóval az Álomgyár kiadó elsőkönyves írókkal foglalkozik, de máris megdőlni látszik eme állításom, hiszen Kate van Dyke, a Vérzivatar sorozat írónője már jelentetett meg köteteket, tehát igazán nem lehet kezdőnek neveznünk. 2006-ban jelent meg a Csontgolyó, 2009-ben pedig A latin démon c. kötete.

A két új könyvét, a Tűzmadár 1-et és annak folytatását már az Álomgyár kiadó gondozásában olvashatjuk.

Ahogy azt már annyira sokszor elmondtam, a lemaradások miatt van az, hogy bár ezt a kötetet is már napokkal, sőt héttel ezelőtt befejeztem, de nem volt rá módom, hogy írjak is róla, így most pótlólag születik ez a bejegyzés is.

Mindig azt mondogattam, hogy sosem olvasok krimit, csakis Agatha Christie-t, de ahogy visszaolvasok a blogomban, rá kell jöjjek, hogy ez bizony igencsak másként van, hiszen megszerettem a Skandináv-krimiket is például, úgyhogy nem aggódtam annyira, hogy ismét krimi lesz a terítéken. Az azért kicsit aggasztott, hogy a borítón a 18-as karikát olvastam/láttam.

Arra gondoltam, hogy csak nem 18-as karikás lesz a sztori, ez csak amolyan megelőzés. Pedig de... Vagyis elég véres egy történet, csak úgy kapkodtam a fejemet a pörgős cselekmények, és az állandóan felbukkanó újabb és újabb nevek hallatán. Ez persze csak az elején okozott gondot, utána már elég könnyen felvettem a fonalat. A címoldal viszont szerintem elég merészre sikeredett... Véres kés, női lábak és test derékig. Olyan provokatív...Figyelemfelkeltő.


A könyv főhőse egyébként Ron Sinclair és a testvére Dean. Ron a Sinclair szállodalánc alelnöke, Dean pedig egy szerencsétlen genetikai probléma miatt törpenövésű, de nagyon sikeres művész. A világ azonban úgy tudja, hogy Dean helyett Ron a művész, de egy napon, egy bemutató kapcsán a fiúk születésnapján Dean besokall, és kitálal mindarról, amit az apjuk James rákényszerített a fiúkra. Ezzel egy lavinát indít el, s közben még az egyik alkalmazottal is összeszólalkozik, aki a szeretője volt, legalábbis eddig a pillanatig. A nő persze megjátsza magát, úgy tesz, mintha Ron leütötte volna...pedig nem is...Amikor pedig megtalálják Kitty holttesét, minden gyanú Ronra terelődik...arról meg ne is beszéljük, hogy mi lesz, mikor "jön"  a következő holttest...Ráadásul a családja tagjai közül kerül ki...és nem ez lesz az utolsó haláleset a könyvben.

Mindebből láthatjátok, hogy valódi véres irodalommal van dolgunk, amihez azért kell idegzet és nyugalom. Nyugalom azért, hogy a pörgős történetet követni tudjuk, idegzet pedig azért, hogy megfelelőképpen reagáljuk egy-egy véres eseményre.

Én nem sokára kezdem a következő kötetet, őszintén remélem, hogy Nektek is tetszeni fog, mert nekem nagyon "nem tetszett" ennek a résznek a befejezése, és kíváncsi vagyok, hogy miként folytatódik a könyv. :-)

A kötet adatai:

Kiadó: Álomgyár kiadó

Kiadás éve: 2012

Kiadás helye: Budapest

ISBN:  978-615-525-205-1

Ár: 2990 ft

Oldalszám: 310 p

Borító: puhatáblás, ragasztott

Forrás: kiadótól

Játékot ígértem...

Kedves Olvasóim!

Játékot ígértem Nektek, és íme itt is van.

Összefogtunk az Álomgyár kiadóval, és néhány más könyves bloggal, s egy játékot hirdetünk.

Feladatok:

- like-old a www.facebook.com/alomgyar oldalt

- like-old az én facebook oldalamat, azaz keresd az "Azt mondom olvasni jó" oldalt (ne ismerősként jelölj,hanem like-olj :-))

- like-old az Álomgyár kiadó oldalán az eredeti játékrahívó postot
(Te olvasol könyves-blogokat a neten? Érdemes.... - kezdetű írást!)

- írj ide vagy a facebook oldalra egy kommentet, arról, hogy játszol, és ne felejtselek ki a sorsolásból. :-))

Amennyiben akár az Álomgyár kiadó, akár az én oldalamat már eddig is like-oltad, úgy csak a játékrahívó posttal tedd ezt meg.

A játék 2012. november 30-tól 2012. december 14-ig tart.

14-én pénteken leadom a szakdolgozatomat végre, :-) este pedig 20 és 21 óra között sorsolok.

A nyeremény, az Álomgyár kiadónál megjelent Kate van Dyke könyv, a Vérzivatar - Tűzmadár 1.

A kötetet a sorsolásom után a kiadó juttatja el a szerencsés nyertesnek.

Érdemes játszani, várlak Benneteket nagyon! :-)

Sok szerencsét kívánok!

Hamarosan játék!

Figyelem kedves Olvasók!

Hamarosan újabb játék jön a blogon az Álomgyár kiadó jóvoltából!

Gyertek vissza, a további infókkal holnap jövök! :-)

Jó éjt mindenkinek!

 

Forrás

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás