Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Eladó Édesvölgyi Suli könyvek

Most, hogy szabadságon voltam, adódott időm arra is, hogy egy kicsit körülnézzek a könyveim háza táján. Konkrétan ki akartam válogatni az Édesvölgyi Suli sorozatom tagjait, kivenni közülük a duplikációkat.

Találtam is 10 kötetet.

Ez valakinek lehet jó hír, hiszen esetleg a gyűjteménye gyarapodhat. Nekem nem annyira jó, mert rá kellett jönnöm, hogy még mindig hiányzik néhány rész a sorozatból.

Mindenesetre sorolom a címeket, és csatolom a képeket. Ha valakinek szüksége van valamelyikre, akkor vegye fel velem a kapcsolatot, és megbeszéljük. Csere is érdekel esetleg. :-)

Erőjáték

A dundi Robin Wilson hónapok óta Jessica nyakán lógott. Eleinte csak Jessica barátságára pályázott – most meg be akar lépni a gimi sznob lányegyletébe, a Pi-Béta-Alfába. Jessica tombol, amikor ikertestvére – Elizabeth – egyesületi tagnak ajánlja Robint. Robin ugyan kedves és okos lány, de nem elég szép és népszerű ahhoz, hogy Pi-Béta legyen. Jessica elhatározza, ha törik, ha szakad, megakadályozza Robin felvételét. Elizabethnek azonban legalább annyira eltökélt szándéka Robint felvetetni az egyesületbe. Az ikrek vitájából olyan ádáz hatalmi harc kerekedik, amilyet a Sweet Valley-i gimnázium még nem látott.

Egész éjjel

Jessica talán túlságosan messzire merészkedett? Elizabeth Wakefield tudja, hogy csinos kis testvére kordában tudja tartani a fiúkat – a legtöbbjük elveszíti minden ellenállását, ha Jessica csábító bájainak hatása alá kerül. De Scott Daniels, Jessica legújabb barátja már inkább felnőtt férfi, mint fiú, sokkal idősebb és tapasztaltabb azoknál a srácoknál, akikkel Jessica eddig járt. Amikor Jessica titokban elmegy a főiskolások tóparti bulijára, Elizabeth aggódik, mert fél, hogy Jessicának valami baja eshet. És amikor testvére még reggelre sem kerül elő, Elizabeth féleleme komoly riadalommá válik. Hol van Jessica? Miért maradt ki egész éjszaka?

Drága Testvérem

Jessica a kórházi ágyra pillantott, amelyen ikernővére, Elizabeth, sápadtan, némán, moccanatlanul feküdt. Liz, hallasz engem? Kérlek Lizzie! Az én hibám, hogy megsebesültél. Lizzie, nem élhetem le az életem nélküled! Rendbe kell jönnöd! Szükségem van rád! Elizabeth nem mozdult. Jessica szeme fátyolos lett s a könnyek egyre szaporább záporesőként csurogtak végig arcán. Átölelte testvére ernyedt kezét, úgy rimánkodott neki. Tudod, mennyire szeretlek, tudod, hogy mindenki szeret! Lizzie, kérlek, Lizzie, hallgas meg. Nem halhatsz meg! Elizabeth keze erőtlenül feküdt Jessicáéban. Még a szemhéja sem rebbent meg. Nem adott semmiféle életjelt.

Leszámolás

Amikor Lila Fowler titokzatos új barátja végül megjelenik a kerti bulin, Jessica Wakefielndek káprázik tőle a szeme. Jack csinos, szexis, izgalmas és még tökéletesebb, mint amilyennek Lila leírta. Tehát Jessica minden további időveszteség nélkül utánaveti magát.
Lila nem is sejti, hogy Jack mindkét lánnyal rendszeresen találkozik, Jessicával hétközben, Lilával a hétvégeken. De Jessica nem tudja elviselni, hogy Lila minden hétfő reggel arcán üdvözült mosollyal állít be az iskolába. Elizabeth Jessica iketestvére figyelmezteti nővérét, hogy addig szakítson Jackkal, amíg nem válik túl komollyá a viszony. Jessica azonban azt szeretné, hogy inkább Lila maradjon ki a képből. Akkor Jack az övé lesz, egyedül az övé.

Kényszerleszállás

George Warren alig várja, hogy a pilótavizsga letétele után magával vihesse barátnőjét, Enid Rollinst első repülőútjára. Utána ugyanis szeretne valamit elmondani neki, amire már régóta készült, azt, hogy nem szereti már, kihűltek az érzelmei iránta. Akkor szabadon találkozhat azzal a lánnyal, akit szeret, Robin Wilsonnal. Repülés közben azonban George elveszíti uralmát a gép felett, és kényszerleszállást kell végrehajtania. Enid súlyosan megsebesül, George-ot majd megöli a bűntudat. Most igazán nem szakíthat Eniddel. De meddig tudja tettetni a szerelmes barátot? Meddig éljen még hazugságban?

Nincs menekvés

Elizabeth Wakefield ugyancsak elcsodálkozik, amikor Emily Mayer azzal keresi fel, hogy szeretne cikkeket írni az Orákulumba, a középiskolai újságba. De hiszen Emily nem is író, hanem muzsikus! Miért is vágna bele az újságírásba a Droidok dobos sztárja, különösen ha ilyen népszerű a zenekar.
Emily bizalmasan bevallja Elizabethnek, hogy problémái vannak otthon, a családban. A mostohaanyja szigorúan ellenőrzi, hogy időben otthon van-e és idegbajt kap, ha a dobon gyakorol. És ami még rosszabb, úgy látszik Emily papája teljes egészében új felesége oldalára állt. Emily meg van róla győződve, hogy a mostohaanyja rosszat forral ellene. Sikerül-e Elizabethnek segíteni Emilyn mielőtt a Mayer családban kitör a botrány?

Kinek a pártján állsz?

Jeffrey French még csak egy hete jár a Sweet Valley-i középiskolába, de máris jó benyomást tett a diákokra, főleg a lányokra. Enid Rollinsnak különösen megtetszik a tagbaszakadt fiú, de épp mikor már-már azt hiheti, övé a győzelem, Lila Fowler is igényt jelent be Jeffreyre. Elizabeth Wakefield nem hagyhatja, hogy Lila elorozza kedvenc barátnője fiúját. Amikor Jessica rájön, hogy Elizabeth minden módon segíti Enidet, elszántan beleveti magát a küzdelembe, de Lila oldalán. Jessica nem tűrheti, hogy Jeffrey Enid mellett kössön ki, azt meg különösen nem hogy az ikertestvére túljárjon az eszén.

Döntés előtt

Robin Wilson ritka jó évet zárhat. Fülig szerelmes George Warrenbe, jó jegyeket szerez az iskolában és csaknem zsebében tudhatja a műugró-bajnokság aranyérmét. Ám ekkor gazdag nagynénje fantasztikus ajánlatot tesz, ez azonban Robin boldogságának végét is jelentheti. Fiona néni ugyanis felajánlja, hogy kifizeti Robin tandíját, ha felveszik a patinás keleti parti főiskolára, ahova ő és Robin nagymamája is járt. Ha Robin teljesíti a kérést, el kell búcsúznia George-tól és a műugrástól is, de a nagynéni támogatása nélkül valószínűleg egyáltalán nem tudja folytatni tanulmányait. Robinnak kétfelé dobog a szíve. Hogyan járja a maga útját anélkül, hogy megbántaná a neki legdrágább emberek érzéseit?

Mit hoz a jövő?

A Sweet Valley-i középiskolában új könyv szerepel a slágerlistán, amelyből mindenki maga jósolhatja meg a jövőt. A jóslatok először nagy sikert aratnak, de hamarosan komoly gondok forrásává válnak. Először Jeffrey French-et, Elizabeth Wakefield fiúját boronálják össze egy másik lánnyal a „Jövő párosa” kategóriában, azután Elizabethet A. J. Morgannal, új iskolatársával. Jessica tombol, mert ő már kivette hálóját A. J.-re. Vajon igazat mondott-e a könyv, amikor Elizabeth és Jessica boldogságának végét jósolta meg?

A második esély

A csöndes, elszánt Kristin Thompson pontosan tudja, mit akar az élettől. Kicsi gyerekkora óta azért küzd, hogy profi teniszező legyen. Már csak egy tornát kell megnyernie, és megkapja a profi minősítést. De jön a jóképű Bruce Patman, és egy csapásra meghódítja. Kristinnek választania kell a tenisz és a barátja között. Azon töri a fejét, hogy nem ér-e többet a romantikus kapcsolat, mint a győzelem. Vajon feladja-e Krsitin az álmát? Hogyan egyeztesse össze a sportot a tinédzserek szokásos életformájával?Francine Pascal - A második esély

 

Már jó régen írtam Nektek a tinikorom kedvenc könyveiről az Édesvölgyi Suli Szerelmes Ikrei sorozatról, pedig szerettem volna mindegyik kötetről írni pár szót. Most, hogy van egy kis időm írni, előkaptam a „várakozó” polcról A második esély című kötetet, úgyhogy el is döntöttem, nem várakozik tovább, inkább írok róla.

Nem tudom, Ti olvastátok a sorozatot? Nekem nem sok kötet hiányzik, a meglévőket pedig szinte rongyosra olvastam, és most, fél 34 évesen is nagyon szívesen előkapom őket, és rövid idő alatt át is tanulmányozom. Tényleg nem kell hozzá sok idő, mert átlagban 120 oldalasak. Van kicsit rövidebb, van kicsit hosszabb, ez a kötet pl. 141 oldalas, úgyhogy elég „hosszú” .

:-)


A második esély a sorozat 53. Kötete. Sajnos közel van már a vég…ez abból is látszik, hogy már nem fotós borítót láthatunk a megszokott ikerlányokkal, hanem az eredeti amerikai borítót vette át a kiadó. Sajnálom, hogy bár a borítókat átvette a kiadó, de azt nem, hogy végig kiadja a könyveket, ugyanis egyszer csak befejezte a kiadást nagy bánatomra. Pedig az USÁ-ban 100-nál is több könyv látott napvilágot a Wakefield ikrek főszereplőivel.  Most konkrétan azt nem tudom, hogy létezik-e Planétás kiadó még, de ha igen, igazán kiadhatná a további részeket, vagy esetleg valamelyik másik kiadó felkarolhatná a projektet, mert szerintem a kötetek a mai korban is megállnák a helyüket.  Ez a könyv például 1995-ös kiadású, ami ugye azt jelenti, hogy barátok között is 18 éves.

Na de gyorsan rátérek a sztorira. Természetesen Jessica és Elizabeth, a két Wakefield iker a főszereplője a könyvnek, de a főfőszereplő most Kristin Thompson, aki gyerekkora óta teniszbajnok szeretne lenni, és ezért mindent alá is rendel az életében. Már majdnem profi, egy meccs van hátra, mikor a sorozat „jópasija” Bruce Patman randira hívja, amit a lány el is fogad, és a pár lassan egymásba szeret. Ezt persze Kristin apja nem nézi jó szemmel, mert szerinte a lánya eldobja magától a teniszes lehetőséget azzal, hogy randizik, és végre úgy próbál élni mint a többi tizenéves. Ezen kívül Kristin részt vesz a Nővérprogramban is, ahol is egy kislányt patronál, törődik vele, s ez is elveszi az idejét. Én nem tudom, hogy reagálnék ebben az esetben, ha az én lányom lenne a teniszreménység…valószínűleg nem kerülnék ebbe a helyzetbe, mert nem szeretném, ha a gyermekem versenysportolna, mindenesetre nem lehet egyszerű a Thompson papának helyes irányba terelnie a lányát. Mert mi a helyes? Ha a gyereked tinédzserként él, boldog, vagy az, ha nagy sportoló válhat belőle, de minden másról le kellene mondania? Nehéz kérdés, de az édesapa a kötet végére azt hiszem jó döntésre jut.

Kristin története egyébként példa lehet a mai tiniknek, hogy hogy is érdemes, hogy is lehet élni.

Olvassátok el, de a legjobb az lenne, ha az egész sorozatot elolvasnátok. Bár nincsenek benne IPhone-ok, meg sms, meg chat, meg MSN, attól függetlenül egy klassz világba csöppenhettek, és legalább megtudjátok, milyen volt (majdnem), amikor még nem olyan volt a világ, mint most. Milyen volt nekem tinédzsernek lennem. (Azért arra figyeljetek, hogy én itthon voltam tini, míg a lányok az USÁ-ban, úgyhogy azért annyira ne éljétek bele magatokat. :-))

A kötet adatai:

Eredeti cím:  Second Chance

Fordította:  Jávor Andrea

Kiadó: Planétás Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 1995

Oldalszám: 141 p

Borító: ragasztott puhatáblás

ISBN: 963-7931-85-6

ISSN: 0865-7173

Sorozat: Vörös Rózsa – Az Édesvölgyi Suli Szerelmes Ikrei

Ár:  188 ft

Forrás: magánkönyvtár

Ajánlás: 13 év felettieknek

Francine Pascal - Mit hoz a jövő?

Talán még emlékeztek (már ha régóta olvastok...:-)), hogy meséltem arról, mennyire nagyon szerettem tini koromban az Édesvölgyi suli szerelmes ikrei sorozatot. :-) Na ez a nagy rajongás a mai napig sem csökkent, és ha hozzájutok a gyűjteményembe egy-egy kötethez, akkor napokig a felhők felett lebegek. :-)

Még a múlt év végén valahogy összejött az élet, és több Édesvölgyi kötet boldog gazdája lehettem. Most a Mit hoz a jövő c. könyvről mesélnék nektek egy keveset. :-)

(Sajnos csak egy ilyen pici és nem túl jó képet találtam a kötetről, de igyekszem majd a sajátomat lefotózni, és nagyobb fotót hozni Nektek.)

Ez a rész nagyon vágyott epizód volt a sorozatból, de sehogy sem bírtam megszerezni. Annak idején a Hajni barátnőmnek volt meg azt hiszem, tőle kaptam kölcsön elolvasásra. (Vagy rosszul emlékszem? Hajni, cáfolj vagy erősíts meg! Ja, nem is tudod talán, hogy blogolok...na mindegy.) Most, hogy megpillantottam a Rukkolán, egyértelmű volt, hogy az enyém kell, hogy legyen. Egy viszonylag agyonolvasott példányhoz jutottam hozzá, amely a Bolyai János Általános Iskola könyvtárának tulajdona volt. Egykor...Mindenesetre most már az enyém, és nem engedem. :-)

Ez a kötet az eredeti amerikai kiadás címlapjával készült, szóval kedvenc ikreink, Elizabeth és Jessica úgy jelennek meg rajta, ahogy az "anyakiadáson" is.


Vicces egyébként, hogy egyes könyvek milyen hatással vannak az ember lányára, ez a könyv is hordozott magával némi ráhatást ifjú életünkre. Ugyanis a történetben a Sweet Valley-i középsuliban nagy divat a Könyv. Amolyan jövendőmondó könyv ez, egy sima füzet, amibe a lányok kitalálnak különféle kategóriákat, mint pl. a legviccesebb, a legokosabb, a legcsinosabb, a legkacérabb, és ha a kategóriák megvannak, körbeadják egymás között, majd mindenki beleírja a jelöltjét. Így kiderül, hogy kiről mit gondolnak az emberek. (Na ez volt a hatás, ugyanis mi is csináltunk a suliban ilyen könyvet. De inkább nem mondanám el, hogy milyen kategóriában milyen helyezést értem el...:-))))

Józanabbik ikrünk, Elizabeth persze látja már, hogy egyeseket lehet, hogy megbántódnak a könyvben leírtak miatt, de Jessica biztos abban, hogy jó szórakozás lesz. Amikor persze Jessica kiszemeltjét boronálják össze a nővérével Liz-zel, már nem tartja olyan viccesnek a dolgot. Ráadásul Elizabeth és barátja Jeffrey között is eredményez ez némi mosolyszünetet.

Persze, ahogy Sweet Valley-ben ez lenni szokott, a vékony kis kötet végére mindenre fény derül, általában jól végződnek a dolgok. Kiderül, hogy ki keveri azt a bizonyos ....-t, és helyre áll a béke, de míg ez megtörténik, komoly 140 oldalon keresztül szórakozhatunk, és újra tinédzsernek érezhetjük magunkat.

A könyv adatai:

Eredeti cím: Slam Book Fever

Fordította: Jávor Andrea

Kiadó: Planétás Kiadói és Kereskedelmi Kft.

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 1995 (Amikor én még 15 éves voltam...:-))

Sorozat: Édesvölgyi suli szerelmes ikrei - Vörös rózsa könyvek

Ár: 168 ft :-))))))))

Borító: puhatáblás, ragasztott

Oldalszám: 141 p

ISBN: 963-7931-73-2

Forrás: saját példány a Rukkoláról

Édesvölgyi suli gyűjteményem...

Mindig is voltak olyasmik az életemben fiatalabb koromban, hogy gyűjöttem valamit. Ez amolyan életkori sajátosság bizony.

De nálam nem igazán maradt abban, viszont most már inkább csak könyveket, sorozatokat gyűjtök, de lassan már nem mondhatom erre azt, hogy "csak", hiszen elborítják az egész házat.

Eme postom apropója az, hogy a Rukkolán happoltam egy Francine Pascal könyvet, a Szerelmem a tanár úr címűt, és a gazdája egy kedves kis Moly megmutatta, hogy még mely könyvei eladóak. Persze lecsaptam rájuk, és ma reggel, bővítve a gyűjteményemet megérkezett a postásnéni öt darab "új" édesvölgyi suli könyvvel, ami miatt még mindig hevesen dobog a szívem. :-)

Egyre kevesebb kötet hiányzik a gyűjteményemből, és ez örömmel tölt el.

Ha esetleg nem ismernétek a történetet, röviden, de tényleg nagyon röviden felvázolom a sztorit. Él Amerikában két iker lány, Elizabeth és Jessica Wakefield, akik a Sweet Valley High-ba vagyis az Édesvölgyi suliba járnak. 16 évesek, kívülről olyanok mint két tojás, de belülről mint tűz és víz, úgy különböznek. Az ő kalandjaikat ismerhetjük meg a könyvsorozat lapjain, ami meghatározó könyv volt az ifjúságom hajnalán számomra. :-) ( Ahogy a Denise című Harlequin sorozat is, amiből csak néhány darab van meg sajnos, de gyűjtöm...úgyhogy akinek Denise könyve van, az kiabáljon! )

Egyébként a könyvsorozat TV széria útján is megismerhető volt, azt a sorit is szerettem nagyon, bár nem minden részét láttam sajnos.


Most felsorolnám a megjelent könyveket, hogy egyben lássam a dolgokat, és Ti is lássátok, ha esetleg szükséges mert van eladó, elcserélhető példányotok, vagy Ti is szenvedélyesen gyűjtitek őket. :-)

Íme: (Amelyek megvannak már, azokat pink színnel jelölöm, amik még mindig hiányoznak, azok sárgával lesznek megjelölve. :-) Amelyek simán feketék, azok elvileg megvannak, csak szerintem a költözés alatt kissé elkeveredtek, de igyekszem összeszedni a kóbor példányokat. :-))

 1. Kettős játék
 2. Titkok
 3. Játék a tűzzel
 4. Erőjáték
 5. Egész éjjel
 6. Veszélyes szerelem
 7. Drága testvérem
 8. Szívtipró
 9. Versengő szívek
 10. Rosszlány
 11. Túl szép, hogy igaz legyen
 12. Amikor a szerelem elmúlik
 13. Az emberrabló fogságában
 14. Cselvetések
 15. Ígéretek
 16. Váratlan örökség
 17. Szerelmes levelek
 18. Zűrös szerelem
 19. Leszámolás
 20. Kényszerleszállás
 21. Szökésben
 22. Túl nagy szerelem
 23. A búcsú
 24. Emlékek
 25. Nincs menekvés
 26. A túszszedők
 27. Szerelem bolondulásig
 28. Magányosan a tömegben
 29. Vetélytársnők
 30. Féltékeny barátnő
 31. Kinek a pártján állsz?
 32. Az új Jessica
 33. Az utolsó szalmaszál
 34. Tiltott szerelem
 35. Kitörés
 36. Most vagy soha
 37. Gonosz pletykák
 38. El otthonról
 39. A titkos imádó
 40. A szakadék szélén
 41. Nehéz választás
 42. Rejtelmek
 43. A kiközösített
 44. Csapdában
 45. Titok a családban
 46. Döntés előtt
 47. A bajkeverő
 48. Mit hoz a jövő?
 49. Dupla vagy semmi
 50. A lehetetlen
 51. A fogadás
 52. Ártatlan hazugság
 53. A második esély
 54. Hétvége két fiúval
 55. A fénykép
 56. A hajótörés
 57. Szerelmem, a tanár úr
 58. Enid, a szupersztár

Egyszóval úgy tűnik, hogy elég jól állok a dologgal!

Viszont van néhány kötet, amit szívesen elcserélnék, eladnék, úgyhogy ha valakinek kellenének, az csak szóljon bátran.

- Egész éjjel 

- El otthonról

- Nincs menekvés 

- Kinek a pártján állsz?

Ti szerettétek egyébként az Édesvölgyi suli könyveket? Osszátok már meg velem legyetek szívesek az élményeiteket velük kapcsolatban! :-)

Zűrös szerelem

(2010-01-02 21:04:55)

Mára ez az utolsó Pascal azt hiszem. :-)

De annál nagyobb szeretettel ajánlom.

"Még hogy Bruce Patman és Regina Morrow szerelmesek? Ezt az iskola egyetlen diákja sem hiszi el. Regina gyönyörű és visszahúzódó, s az egyik legkedvesebb lány az iskolában. Bruce százszázalékos sznob, aki csak egyetlen emberrel törődik, saját magával.Jessica Wakefield nem jósol hosszú jövőt a románcnak. Túlságosan jól ismeri Bruce-t. Még arra is hajlandó, hogy Lila Fowlerrel fogadást kössön. Szerinte Bruce és Regina között két héten belül szakításra kerül sor. A tét nagy, tehát Jessica nem engedheti meg, hogy veszítsen. Ha rajta múlik, Regina és Bruce boldogsága nem tart soká."

www.regikonyvek.hu

Vetélytársnők

(2010-01-02 21:03:15)

Sajnos a kötet megint csak nincs meg nekem!

"Elizabeth Wakefield magánkívül van a boldogságtól. Legkedvesebb gyerekkori barátnője, Amy Sutton visszaköltözik Sweet Valleybe. Elizatbeth alig várja, hogy újra láthassa és összeismertethesse mostani legjobb barátnőjével, Enid Rollinsszal.Amy egy csapásra meghódítja a középiskolásokat, mert csinos, életvidám, azonnal be is lép a biztatócsapatba. Amy és Enid között azonban, Elizabeth legnagyobb megdöbbenésére, ádáz küzdelem bontakozik ki. Elizabeth már attól kezd tartani, hogy a két jó barátnő helyett egy sem marad neki."

www.antikvarium.hu

 

Veszélyes szerelem

(2010-01-02 21:01:38)

"Szakít-e Tod és Elizabeth?

A Wakefield család egyik legszigorúbb törvénye, hogy tilos motorozni. Amióta az unokatestvérük meghalt egy baleset miatt, Elizabethnek és Jessicának még azt is megtiltották, hogy motorbiciklinek csak a közelébe is menjenek.Így aztán egy szép napon, amikor Tod egy csillogó, új Yamahán állított be, Elizabeth tudta, hogy bajok lesznek. Ő nem ülhet fel a fiú motorjára, de más lányoknak szabad, és ők meg is teszik! És a látvány, amint a lányok Todot átölelve száguldoznak a fiúval, olyan féltékennyé teszik Elizabethet, hogy majdnem beleőrül.Tod állítja ugyan, hogy nem kell aggódnia, de Elizabeth fél, hogy elveszti a fiút. Vajon nem ver-e éket kettőjük közé az új motorbicikli?"

www.antikvarium.hu

Versengő szívek

(2010-01-02 21:00:45)

"Roger Barrett már hosszú idő óta táplál hiú reményeket a feltűnően csinos és gazdag Lila Fowler iránt. Lila azonban kizárólag akkor szentel némi figyelmet a fiúnak, ha a barátnői előtt lejárathatja. Roger nem is csodálkozik ezen, hisz tudja milyen rendetlen kinézetű, félénk, ráadásul iskola után titokban takarítóként dolgozik. Mikor Roger megnyeri a nagy futóverseny válogatóját, egyik pillanatról a másikra az iskola ünnepelt hírességévé válik. Legnagyobb meglepetésére még Lila is állandóan a társaságát keresi. Roger tudja, ha elindul a nagy versenyen, elveszíti az állást. Vajon akkor is észreveszi őt Lila, ha már nem lesz az iskola sztárja?"

www.antikvarium.hu

Váratlan örökség

(2010-01-02 20:59:39)

"Senki sem sejthette, hogy Roger Barrett, Sweet Valley legszegényebb fiúja valójában a Patmanekkel, a város leggazdagabb családjával áll rokonságban. Amikor Roger anyja meghal, fény derül Roger születésének titkára, és a fiú egyik napról a másikra milliomos lesz.

Jessica Wakefield azonnal szemet vet Rogerre és természetesen a vagyonára. Csak egyvalaki áll útjában, ez pedig Olivia Davidson, Roger barátnője, Jessicát azonban ő sem tántoríthatja el biztos tervétől."

www.antikvarium.hu

Túl szép, hogy igaz legyen

(2010-01-02 20:58:02)

"Túl szép, hogy igaz legyen. Az ördög álruhában. A Wakefield ikrek halálosan izgatottak. A szép és elegáns Suzanne Devlin eljön hozzájuk New Yorkból. Két hétig Elizabeth szervez programokat Suzanne-nak Sweet Valleyben, ezalatt Jessica kitombolhatja magát New Yorkban. Először úgy tűnik, hogy Suzanne a tökéletes lány. Szép, barátságos és egy csöppet sem beképzelt. A város összes fiúja megőrül érte.

De amikor Suzanne azzal vádolja Mr. Collinst, hogy megpróbálta elcsábítani őt, Elizabeth rájön, hogy a felszín alatt titkok rejtőznek."

www.antikvarium.hu

Az 1991-es kötet egy ma is aktuálisnak tetszó témát boncolgat, de persze a történetnek itt is jó a vége.

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás