Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Közönségtalálkozó Sándor Anikóval

Imádom a kőszegi Chernel Kálmán Városi Könyvtárat, mert a lányok mindig teljes erőbedobással azon dolgoznak, hogy az olvasók és az odalátogatók minél jobban érezzék magukat körükben. Jól is csinálják a dolgukat, hiszen elég gyakran nagyon klassz előadókat, írókat, művészeket hívnak meg közönségtalálkozókra, és ez most sem volt másként.

Már hetekkel az alkalom előtt borzasztóan vártam, hogy találkozhassam Sándor Anikóval, az El Camino, az Út ami hazavisz, a Pillangó a vállamon, az Ajándék című könyvek írójával, akinek múlt szerdán jelent meg a legújabb műve, a Zuhanó repülés - Összetörve Indiában című kötet. Budapesten az Allee-ben volt a bemutatója az új könyvnek, de érthető okok miatt (messze lakom onnan) nem tudtam jelen lenni, és előre kértem a könyvtár főnöknőjét, hogy kérdezze meg Anikót, hoz-e magával az új könyvből is, lesz-e vásárlási lehetőség. Reméltem, hogy pozitív lesz a válasz. Az lett, én pedig duplán boldog voltam. Egyszer azért, mert jött Anikó, akit nagyon szerettem volna személyesen megismerni, másrészt viszont azért, mert jött az új könyve, amit nagyon szerettem volna megvenni és elolvasni.

Forrás: a szerző FB oldala

Na szóval tűkön ültem, és vártam a csütörtököt, ami el is érkezett, és jóval a kezdés előtt már ott fecsegtem a tett helyszínén.

Aztán megérkezett az írónő, aki borzasztóan szimpatikus volt, végtelenül megnyerő stílusával olyan előadásban részesített bennünket, melyet tényleg öröm volt hallgatni. Persze lehetett kérdezni, ő is kérdezett bennünket, és bár nem voltunk olyan sokan, mint szerettük volna, mégsem éreztem azt, hogy ő ezzel különösebben foglalkozna. Egyszerűen önmagát adva beszélgetett velünk az élményeiről. Eddig is tervben volt, vagyis folyamatosan tervben van az El Camino végigjárása, de ekkor arra gondoltam, hogy akár most azonnal indulnék. :-)

Egyszóval nagyon jól éreztem magamat.

Persze volt lehetőség vásárolni, úgyhogy gyorsan magamhoz szorítottam egy Zuhanó repülést, és beálltam a dedikálásos sorba a fizetés után. Mindenki csak kérdezte és kérdezte "négyszemközt" is az írónőt, de én belefogtam az olvasásba a sorban állás közben. Egyszerűen, mire odaértem hozzá, kiröpült a fejemből az összes kérdés és minden, amit meg akartam osztani vele, így csak bambán vigyorogva elmondtam, hogy milyen névre dedikáljon (az enyémre :-)) és megköszöntem a lehetőséget, hogy itt lehettem. :-) Aztán spuri hazafelé...ebben persze benne volt az is, hogy a család már hívott, hogy merre járok, mert bizony a találkozó kicsit tovább tartott, mint amire számítottam....de hát jó társaságban könnyen múlik az idő...

Sajnos az ott készült képekhez még nem jutottam hozzá, de ami késik, nem múlik. :-)

Forrás

Azt azért elmondanám, hogy még aznap este elolvastam az indiai könyvet, és remélem, hogy a napokban tudok is írni róla Nektek. :-)

Majdnem elfelejtettem valamit...

A könyvtárban dolgozik az Erika, aki egy tündér. :-) (Tudom, Erika, ha ezt most olvasod, akkor mosolyogsz! :-)) Szóval Erika mutatta, hogy milyen csoda vendégkönyve van a kőszegi könyvtárnak, amelyet már 1984 óta vezetnek, minden vendég ír bele valami kedveset. Ez nekem borzasztóan tetszett, és jól kitaláltam, hogy nekem kell az a vendégkönyv...mivel ez érték, természetesen nem kaphattam meg, de gyorsan beszereztem egy sajátot. :-) Erika pedig volt olyan drága, hogy Sándor Anikóval íratott az enyémbe is, ezzel megnyitva a leendő "gyűjteményt". Ezt a pár sort ma olvastam, és nagyon boldoggá tett...Köszönöm szépen!

Köszönöm Anikó, köszönöm könyvtáros lányok, hogy ott lehettem!

Megyek máskor is! :-)

Író-olvasó találkozó Fábián Jankával

Ma késő délután író-olvasó találkozó lesz Fábián Jankával a kőszegi Chernel Kálmán Városi Könyvtárban. Már nagyon várom, és természetesen ott leszek. A program fél hatkor kezdődik, és előzetes facebook-os levélváltás után Fábián Jankával megtudtam, hogy természetesen hoz majd az új könyvéből is nekünk, a Lotti örökségéből. Azt írta, hogy a többi könyvéből is lesz nála, úgyhogy aki arra vágyik, tud majd vásárolni. Mint például én...a Lotti könyvre vágyom, holnap vagy holnapután pedig beszámolok Nektek, arról, hogy milyen volt a találkozól, de ha tudtok, gyertek el! :-)

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás