Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Sylvia River - Reményhajsza 3.

Most már kezd kitavaszodni, és épp ideje, hogy a télen, az elmúlt hónapok alatt elolvasott rengeteg élményemet megosszam Veletek.

Vasárnap délután van, ilyenkor legszívesebben pihen az ember és olvas. Mi mást is lehet tenni ilyen félig tavaszias, félig mégis hűvös időben? Nem igaz? Esetleg ajánlhatnék is egy könyvet…meg is teszem.

Annyira szeretném, ha végre az olvasók nagy tömegben is felfedeznének még nem túl nagy publicitást kapott szerzőket. Manapság az emberek egyre kevesebbet olvasnak, inkább a járt utat járják, pedig néha jobb lenne, ha a járatlan úton haladnának. Ilyen járatlan út (na nem számomra, hanem sajnos sok-sok olvasni szerető ember számára) Sylvia River munkássága. Az írónő már nem elsőkönyves szerző, nagyon sokat tesz azért, hogy megismerjétek műveit. Találkozhattok Vele a Facebook-on, van saját blogja is, ahol a könyveiből olvashattok el részleteket.


Képzeljétek el, hogy az írónő már a harmadik kötetét adatta ki magánkiadásban, az Underground Kiadó gondozásában. Volt szerencsém olvasni az első két könyvet is, írtam is róluk. Itt az elsőről, itt pedig a másodikról. Már egy ideje megjelent a harmadik kötet, a Reményhajsza 3. Elolvastam, csak az írással késlekedtem. (Nem is tudom, a fejem felé kéne tenni talán egy bárdot, hogy összekapjam végre magamat…:-)) Szeretném néha egy szóval kifejezni azt, amit érzek az olvasás után, s annak kapcsán. Itt csak annyit mondhatok, ha egy szóról beszélünk, hogy IMÁDTAM.

Pontokba szedném, hogy mi mindent szerettem a könyvben a külsőségektől a belsőig. (Direkt nem belsőséget írtam, mert azt utálom. :-))

 1. Az első benyomás számomra mindig nagyon fontos. Sylvia könyvét ezért is szeretem, mert a már megszokott borítót láthatjuk, ugyanazt az illusztrációt, melyet az első és második köteten is. A borító Ifj. Piller István munkája és valahogy olyan vagány. Nem az a más köteteknél megszokott cukormázas borító…, mert valljuk be, azon könyveknél, ahol a történetben a szerelem és a kapcsolatok is nagy szerepet játszanak, ott mindig olyan egyen-borítót kapunk.
 2. Jelenleg a Reményhajsza 3. az egyik legkedvesebb könyvem, és ezt ebben a pillanatban a külsőségek miatt is mondom. Nagyon-nagyon szeretem a vaskos könyveket, és a Reményhajszával megkaptam a kellő vastagságot. :-) 658 oldalon keresztül olvashatunk. Ráadásul elég apró betűvel van szedve a könyv, úgyhogy tényleg szuper. Ha valaki lassan olvas, akár hetekig kitarthat neki az olvasmány. Nekem mondjuk nem tartott ki eddig…:-)
 3. Harmadik pont, amiért nagyon szeretem ezt a könyvet, az a belbecs. Az írónő nagyon jól ír, tele van ötlettel és fordulattal minden könyve. Mikor már azt hinnénk, hogy nem bonyolítható jobban a történet, Syilvia ennek ellenére csavar rajta egyet, és ez nem válik a sztori hátrányává. A harmadik részben ismét találkozhatunk a már megszeretett illetve megutált szereplőkkel, akiknek kalandos életútja sosem látott fordulatokban bővelkedik.

Történetünk főhőse a Bermuda Együttes frontembere John Kenderson és imádott neje Bonnie a vörös bombázó. A pár továbbra is halálosan szerelmes egymásba, amit nem is csodálok, mert ha John valós személy lenne, valószínűleg én is egy pillanat alatt belezúgnék. Zenész is, jóképű is, remek férj, fantasztikus apa és valószínűleg szeretőként sem utolsó. :-)  szóval ő a tökély, és ezt Bonnie értékeli is. Gyermeket szeretnének, de sajnos a kisbabához nem olyan egyenes az út, pedig igencsak megdolgoznak érte.

Visszatérnek a történetben Bonnie családtagjai is, Kristie a testvér például, aki Richie-nek a zenekar másik tagjának a felesége. Az ő sorsuk nem alakul túl jól, hiszen kapcsolatuk komoly válságba kerül, s a mindennapjaik nagyban megváltoznak, mikor Kristie írónővé avanzsál. Felbukkan Heather is, Bonnie unokahúga, és az ő élete sem lesz fenékig tejfel. Látjátok, alig soroltam fel egy-két szereplőt, és máris úgy érzem, hogy ha a továbbiakban is felsorolást folytatnék, akkor nagyon hamar elárulnék mindent, ami a könyvet azzá teszi, ami. Egy nagyon klasszul megkomponált művé.

Szóval: kedvenceim visszatértek a „zöld könyvbe” is. Nyugisnak látszik az eljövendő idő, de nagyon hamar kiderül, hogy nem olyan egyszerű a nyugalom, hiszen van olyan „úriember”, nem is egy, aki bosszút forral. Szinte hihetetlen, hogy a pár életébe mindig belepiszkál valaki vagy valami. A kedvenc részem például az, mikor Bonnie hullát talál és ezzel majdnem egy időben a testvére, Kristie is majdnem hasonló helyzetbe kerül. Csak az ő „hullája” még igencsak életben van. Beszélgetnek és bumm…A beszélgető ex-szexpartnert lelövi egy bérgyilkos. Természetesen egyik lány sem hagyhatja el a várost. Pedig Bonnie már azért ennyi sok viszontagság után szívesen lenne végre Johnnal, Kristie pedig turnézik az új regényével, így nem annyira tesz jót a kényszerű egy helyben lét.

Mexikóban is zajlanak az események. Ott Juanita, az elhunyt drogbáró leánykája készül férjhez menni, de a férj nem az lesz, akivel eljegyzi magát nagy hirtelen. De amilyen hirtelen az eljegyzés, olyan hirtelen természetű a lány is, hiszen nagyon könnyen változik a véleménye a férfiakról és a mexikói hagyományok ellenére elég nagyétkű ezen a téren. Ráadásul ott van még Florencia is, a barátnője, akivel együtt is elszórakoztatják a latin macho Rico Cruzt…annak ellenére, hogy tudjuk, Juanita menyasszony, sőt gyermeket vár.

Egyszóval a cselekmények szála sorra összegubancolódik, csak győzzük kibogozni. A történet tele van szerelemmel, szex-szel, bérgyilkolással, egyesek nem azok, akinek gondoljuk őket. Bonnie és John már igazán megérdemelnék a felhőtlen boldogságot, de eddig ha jól belegondolunk nem sok ilyen perc adatott meg nekik. Na majd a negyedik részben. Gondolom én. Mert bizony jön ám a következő, s feltételezhetően hasonló élményben lesz részünk mint most, a harmadik rész olvasása közben, azaz egy hosszabb távú kikapcsolódásban és egy nagyon dinamikus, pörgős történetben.

A könyv adatai:

Kiadó: magánkiadás – Underground Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2014

Oldalszám: 658 p

Borító: puhatáblás, ragasztott

ISBN: 978-963-12-1125-2

Ár: 3600 forint

Ajánló: 16 év felett mindenkinek

Kemese Fanni - A napszemű Pippa Kenn

Olyan jó kis könyvet olvastam, hogy még mindig a hatása alatt vagyok, pedig már néhány hete befejeztem.

Gondoltam, ma írok róla Nektek, mert már itt az ideje, valamint ma nem mentem dolgozni, és így van is időm rá. Hogy miért nem mentem dolgozni? Mert baromi kemény tél van...Tegnap két óra hosszát vártam a buszt a hófuvásban, mire jött, lezárt utak vannak, hó hó hó mindenhol...Nem egyszerű a helyzet. Így erre való tekintettel a főnökasszonyom a drága kijelentette, hogy otthon fogok ma maradni, én pedig így is tettem. :-) Kicsit lelkiismeretfurdalásom is van emiatt, hiszen a helyi kolléganőm bement. Ő ugyan gyalog, de be tudott menni.

De eldöntöttem, hogy a főnököm így szponzorálja a blogomat...:-)) Plussz szabadidőt biztosít. Hát nem jó ötlet? :-))

Szóval térjünk csak vissza  a könyvre, ami ennyire elvarázsolt. Kemese Fanni, a könyv szerzője a 2012-es Aranymosás Könyvmolyképző Kiadós pályázat egyik nyertese volt. Őszinte leszek, mindig megkapom a hírleveleket, de valahogy a folyamatban lévő pályázatokat nem szívesen olvasgattam. Úgy voltam vele, hogy ha találok valami szuper jót, és nem publikálják többé online, meg ki sem lesz adva, akkor semmi értelme belemerülni. Épp ezért Pippa Kennről és Fanniról csak érintőlegesen hallottam. Így hatalmas meglepetés volt a könyve olvasása, és gyakorlatilag kb. egy oldal után beleszerettem a történetbe, és izgatottan várom a következő részt is. Valamint jöjjön itt egy felhívás az írónőnek!

Fanni kedves! Írj, írj, írj mást se csinálj, mert ez nagyon megy Neked! :-) (Remélem meghallotta! :-))


A történet a jövőben játszódik, mely egy elég szörnyű de különleges jövő. Az emberek gyakorlatilag meghaltak, vagy Sápadtá változtak, bár néhol élnek még kolóniákba verődve. Egy genetikai fertőzéssel megváltozott a világ. Pippa Kenn édesapjával Paul Kennel egy erődházban lakik. Szabályok szerint élik az életüket, óvatosak, szájról is tudnak olvasni. Nem könnyű a helyzetük. Egy napon az apját megölik a Sápadtak, s ettől kezdve a sárga szemű lány egyedül marad. Öt évvel később találkozunk vele ismét, amikor már természetes, ám kínzó számára a magány, amikor minden vágya az, hogy társra találjon. Ennek ellenére nagyszerűen küzd nap mint nap az életben maradásért.

Gage és Ruben Mack két testvér, akik vándorolnak, fákon alszanak, és keresik a kolóniát, küzdenek a sápadtakkal, ám bekövetkezik az, amire egyikük sem számít. Örökre el kell válniuk egymástól...

Pippa megtalálja Rubent, hazaviszi az erődházba, és megpróbál bízni benne, megpróbálja átrendezni az életét. Tulajdonképpen boldog, hiszen már nincsen egyedül. Mindketten siratják a múltat, de igyekeznek a jövőbe nézni, és sokat tanulnak egymástól. Aztán komoly döntésre szánják el magukat...

Pippa és Ruben története amellett, hogy izgalmas és érdekes, nagyon szép történet, mert az emberi szeretetet mutatja be nekünk, a küzdést, a szenvedést, és hogy ennek ellenére sosem szabad feladni.

Kedvencemmé lépett elő Pippa Kenn! :-)

Olvassátok el Ti is!

A kötet adatai:

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás helye: Szeged

Kiadás ideje: 2012

Borító: puhatáblás

Ár: 2999 ft

Sorozat: Vörös Pöttyös könyvek

ISBN: 978-963-245-987-5

ISSN: 2060-4769

Forrás: kiadótól

Richelle Mead - A szukkubusz éjszakája

Ha azt kellene díjazni, hogy ki van leginkább lemaradva a blogja írásával, akkor valószínűleg első helyet érnék el, vagy legalábbis dobogós lehetnék. El nem tudjátok képzelni, hogy a második szukkubuszos könyvem mióta hever az asztalomon olvasottan, s várja, hogy végre írjak róla. Még én sem tudom mióta. :-) De az biztos, hogy gyakorlatilag a megjelenés után már nálam volt, azonnal el is olvastam...csak hát...:-)

Mindenesetre most magam elé húztam négy könyvet, hogy ezekről bizony sürgősen, még karácsony előtt írok, így talán behozom magam kissé.


Én olvastam Richelle Mead első könyvét a mi szukkubuszunkról, Georgina Kinkaid-ről  (Valamiért mindig Kevin Kinkirk jut eszembe róla, a Hetedik menyország dögös rendőrje, tudjátok, Lucy Camden férje...:-)) szintén a megjelenésekor olvastam, és nagyon megtetszett az a világ, amit Richelle hőseinek megálmodott. Tetszett, hogy szukkubusz a főszereplő, hogy kisördögök, angyalok, vámpírok és valós emberek is szerepelnek benne. Valahogy egy mix a történet, de mégis van benne rendszer.

Ebben a kötetben végre ismét találkozhatunk Georginával, aki szerelmes. Legalábbis azt hiszi, hogy az. Pasija Seht Mortensen a regényíró, akivel nagyon oda vannak egymásért, de nem teljesedhet be a szerelmük, mert hát mint tudjuk, a szukkubuszok a szexből nyerik az energiájukat, és egy-egy jól sikerült szeretkezés akár évekkel megrövidíthetné Seth életét. Ezt persze G. nem szeretné bevállalni, sőt már attól is lelkiismeret furdalása van, hogy belement egy komolyabb csókba, amitől némi életerő átszállt Sethből Georginába. Mit tehet ilyenkor egy szerelmes szukkubusz? Hát akármennyire is rosszul érzi magát tőle, máshol néz áldozat után, ott jól belakmározik, magyarul lefekszik mással is. A pasijával meg maximum összebújva alszanak, de még ez is veszélyes lehet, ha elkapja őket a hév meg a szenvedély. :-)

Georgina persze folyton folyvást töri a fejét a megoldáson.

Közben Seattlebe érkezik egy régi barátja, az incubis Bastien, aki konkrét céllal jött. El kéne csábítania egy nőt, bizonyos Dana-t, aki nem csak bigott, de TV sztár is. Az ügy azonban nehézkesnek tűnik, hiába segít be Georgina is az incubusnak. Ez a Dana bizony titkol valamit...A könyv végére azt is megtudjuk, hogy mit, bár én ezt kivételesen előbb kitaláltam. :-)))

Bastien egyébként nem csak arra törekszik, hogy Danat csábítgassa, de azért kisebb feladatokban is jeleskedik, ráadásul Georginát meglepő élményben részesíti, amitől a szukkubusz rájön, hogy hogyan és miként tudja majd kielégíteni Seth iránti vágyát.

A könyv számomra továbbra is pörgős, vidám és szórakoztató volt, érdemes volt foglalkoznom vele, és ha nem lenne meg nekem, biztos, hogy kérném karácsonyra! :-)

A kötet adatai:

Eredeti cím:  Succubus on Top

Fordította: Török Krisztina

Kiadó: Agave Könyvek

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2012

ISBN: 978-615-504-998-9

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ára: 2980 ft

Forrás: kiadótól

Ása Larsson - Kristálytemplom

Mikor krimiket olvasok, akkor örülök, ha a szerzőnél Jussi Adler Olsent olvasok például. Ha az ő könyve kerül a kezembe, biztos lehetek abban, hogy nagyon jó könyv került hozzám. Azonban ehhez hozzá kell tennem, hogy amióta sikerült több skandináv krimit olvasnom, rá kellett jönnöm, létezik élet a szerzőn túl is.

Most (vagyis már egy ideje...) olvastam egy számomra új szerzőtől egy kötetet, méghozzá Ása Larssontól a Kristálytemplomot. Ez után a történet után rádöbbentem, hogy most már nem tudom meghatározni, hogy melyik író a kedvencem a skandináv krimiírók közül. Ebből talán már láthatjátok is, hogy a Kristálytemplom nekem nagyon tetszett. Nem hiába kapta meg a svéd krimiakadémia díját. :-)


Az írónő Kirunában született, és a város felbukkant e könyvében is. Itt áll ugyanis a Kristálytemplom, mely egy új gyülekezet "imahelye". Itt találják meggyilkolva Viktor Strandgárdot, akinek nagy szerepe volt abban, hogy az Erő Forrása Gyülekezet elért oda, ahol most tart. Ő egyfajta szellemi vezető volt, és senki sem gondolt volna arra, hogy Viktornak lenne olyan ellensége, aki ilyen brutális tettre vetemedett volna. Pedig valaki megtette a dolgot, méghozzá elég véres módon.

A rendőrség persze nyomozni kezd.

Felbukkan a történetben egy ügyvédnő, bizonyos Rebecka Martinsson. Kirunában született, és már régóta nem él ott, hirtelen meg is zavarodik, mikor felhívja őt Viktor testvére Sanna, hogy jogi segítséget kérjen tőle, pedig a lány nem gyilkosságokkal foglalkozik. Rebecka nem tud nemet mondani a kérésre, megjelenik a tett helyszínén, és nyomozni kezd. Sorra eszébe jutnak gyermekkori és ifjúkori emlékei, melyeket tudatosan temetett el önmagában. Ahogy egyre előbbre jut a nyomozásban, rá kell jönnie, hogy az ő élete is veszélyben forog, ahogy Sanna és a gyerekei sincsenek biztonságban.

Többet nem szeretnék írni a történetről, mert félő, hogy túl sokat elárulok a cselekményből, és az nem lenne igazán jó. Szerintem olvassátok el! Fiúknak, lányoknak egyaránt izgalmas olvasmány lehet, és karácsonyi ajándéknak is megfelelő lenne.

A kötet adatai:

Eredeti cím: Solstorm

Fordította: Erdődy Andrea

Kiadó: Animus Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás ideje: 2012

Oldalszám: 269 p

Borító: Puhatáblás, ragasztott

ISBN: 978-963-9563-63-6

Ár: 2980 ft

Forrás: kiadótól

Diana Gabaldon - Outlander 2. - Szitakötő borostyánban

Kérem szépen, mindjárt 10 napja lesz, hogy nem hoztam Nektek egyetlen bejegyzést sem. Bizony, most már nagyon a körmömre égett a dolog, úgyhogy nekilátok tevékenykedni. Az olvasással persze nem vagyok elmaradva, csak az írással, ahogy szoktam. Ráadásul a Könyvfalók blogon is a tevékenységem ebben a hónapban elmaradt, aztán mindjárt vége a szeptembernek...ősz van, látszik a teljesítményemen is. Fáradok, pedig inkább felpörögnöm kéne. Rengetegszer ígérgettem már, nem is tudom, talán most nem kéne megígérnem semmit, és akkor nem szégyenlem magam amiatt, hogy megint mulasztottam.

Mindenesetre most egy nagy kedvencemről írok pár sort, ez pedig az Outlander 2.

Teljes izgalomban voltam már, hogy mikor jelenik meg a kötet, majd amikor kiadta a Könyvmolyképző Kiadó, akkor úgy voltam vele, hogy kivárom a megfelelő pillanatot, amikor szükségem van sok-sok oldalas könyv olvasására, mert mondjuk hosszú útra indulok. Persze nem tudtam ezt kivárni, hanem hozzáláttam, és vastagsága felderítette a szívemet. A kötet 989 számozott oldalt tartalmaz, és bár tudom, hogy sokan jobban szeretik, ha az ilyen vaskos kötetek mondjuk két részben jelennek meg, de én imádom a kiadóban, hogy lehet bármilyen vastag is a kiadvány, egy kötetben adják ki. :-)) (Ti hogy vagytok ezzel? Szeretitek a féltéglákat?)


Szóval Outlander 2.

Az első részt is nagyon vártam, annyi sokat vártam tőle, és rengeteget olvastam róla. A legtöbb bloggernek gondjai voltak a szexjelenetek mennyiségével, nekem annak idején őszintén szólva meg sem kottyant. Szerintem attól volt kerek a történet, hogy Jamie és Claire együtt voltak...

Mivel ennyi negatív dolgot olvastam az első könyvről, így a másodikról már nem is álltam neki olvasni a kritikákat. Mondjuk valahogy elém sem kerültek, így nem volt nagy kunszt elkerülni őket.

A második rész számomra kicsit rendhagyó volt, hiszen megismerkedtünk új szereplőkkel is, akik közül talán a legfontosabb a jelenben élő Claire lánya, akit a nő szeretne beavatni a múltba, mikor találkozott Jamievel, ám nem olyan könnyű nekikezdeni egy ilyen történetnek, hiszen annak idején, mikor előkerült terhesen szinte senki nem hitt neki. Nem tudták hová tenni a történetet, amit a zavarodott nő előadott. Ám Frank, a férje így is elfogadta az asszonyt, s nagy szeretettel, odaadással nevelte azt a kislányt, akinek nem is ő volt az apja. A lány, Brianna nem tud semmiről, s Claire mindenképpen azt akarja, hogy az igazi apját is megismerhesse a lánya. Persze csak a történetét, hiszen Claire tudja, hogy Jamie, szerelme meghalt. Így hát elindulnak a Skóciába, ahol elérkezik az idő...csak hát semmi sem úgy alakul, ahogy az asszony tervezi...

Izgalom, meglepetések, harc és szerelem mind jelen vannak ebben a kötetben, és én alig várom, hogy újra kezembe vehessek egy Gabaldon kötetet. Mert az Outlander nekem íródott...

A kötet adatai:

Eredeti cím: Dragonfly in amber

Fordította: Farkas Veronika és Balogh Eszter

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás éve: 2012

Kiadás helye: Szeged

Oldalszám: 989 p

ISBN: 978-963-245-598-3

Borító: papírkötéses ragasztott

Ára: 3999 ft.

Forrás: kiadótól

Cassandra Clare - Az angyal

Sokat olvastam már Cassandra Clare könyveiről, ám sosem jutottam hozzájuk. Pedig mennyien szeretitek őket. :-) Most végre sikeredett egy kötetét a kezembe venni, méghozzá a Pokoli szerkezetek első könyvét, Az angyal címűt. Ahogy megláttam a könyvtárban, nyomban kikölcsönöztem, hála a könyvtárosok hathatós segítségének. :-)

Szóval, ahogy elkezdtem olvasni, nyomban rájöttem, hogy ez a könyv a legmesszebbmenőkig számomra és nekem íródott. Nagyon-nagyon tetszett, és egy percig sem bántam meg, hogy inkább erre szántam az időmet, minthogy a szakdolgozatomat írtam volna. Ezt majd egy-két hét múlva bánom, mikor rájövök, hogy több időt kellett volna töltenem a diplomamunkámmal...Na mindegy.

Beszéljünk inkább Az angyalról, amely egy olyan klasszul megkomponált világba visz el bennünket, melyben igazán érdemes elmerülni. Hiába is...igaza volt a hátsó borítón Stephenie Meyer-nek, aki azt mondta: "A Végzet Ereklyéi olyan mesevilágot fest le, ahol imádnél élni. Csodálatos"

Ez a könyv A Végzet Ereklyéi sorozat előzménye, ezért hivatkozott Meyer erre, és én alig várom, hogy a sorozatot teljes egészében elolvashassam.

A kötet borítója is tetszett első látásra. Semmi különös nincs benne, és mégis van. Tudom, ellentmondásos vagyok, de néha előfordul nálam, hogy egyszerűen nem tudom megmagyarázni, hogy valami miért tetszik és miért nem. Ennél a borítónál sem tudok magyarázatot adni. Egyszerűen bejön és kész. :-)

A kötet főhőse egy 16 éves lány, Tessa, aki fivére hívására egy családi haláleset után érkezik meg Amerikából Angliába. A viktoriánus korban járunk egyébként...Ahogy a lány megérkezik a kikötőbe, fura szerzetek jönnek érte, a testvére pedig sehol, csak egy levél várja tőle...Tessa bízik a bátyjában, így a fogadóival megy, s mint később kiderül, tévedett, már akkor menekülnie kellett volna. De hát ha megteszi, nem lett volna egy ilyen érdekes és lebilincselő könyv a kezemben, úgyhogy örülök, hogy nem tette....

A lányt egy különös ház még különösebb helyén tartották fogva, s mindenfélére kényszerítették. Olyasmikre is, amiről a lány álmában sem gondolta volna, hogy képes lesz megtenni...Pedig mégis. Képes felölteni más alakját, magyarán átváltozni egy más személlyé...Különleges tuladjonság ez, főleg, hogy Tessa ezeddig azt képzelte magáról, hogy teljesen hétköznapi ember.

Közben kiderül, hogy testvérét Nate-et is fogva tartják, így Tessának nem csak amiatt kell aggódnia, hogy valami Magiszternek szánják feleségül, hanem azért is, hogy nem tudja, mi van Nathaniellel.

Ám egy napon sikerül "megszöknie" a házból, és azt képzeli, hogy minden jóra fordul, pedig csak most kezdődnek az igazi kalandok, amikor az Árnyvadászoknál húzza meg magát. Az Árnyvadászok nem mások mint nephilimek, akik a démonmentes világra törekszenek akár az életük árán is...

Annyi mindent szeretnék még írni a történetről, de nem teszem, mert attól tartok, túl sok mindent árulnék el a cselekményből, és úgy már nem lenne olyan hatással rátok, amilyennel kellene, mikor elolvassátok. Mindenesetre mindenkinek ajánlom a könyvet, mert van benne egy pici romantika, de démonok, vámpírok, boszorkánymesterek és mindenféle különös teremtmények is. Annak meg különösen örülök, hogy olvasmányaim során ismét találkozhattam a nephilimekkel mint főszereplőkkel.

A kötet egyébként a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg, és annyira a profiljukba vág...:-) Azt is meg kell, hogy mondjam, hogy beleszerettem Cassandra Clare stílusába, úgyhogy nem csak e sorozat következő részeit várom ezek után, hanem az író előző köteteit is szeretném elolvasni, a Csontvárost, a Hamuvárost, az Üvegvárost, a Bukott angyalok városát is.

A könyv adatai:

Eredeti cím: Clockwork Angel - The Infernal Devices, Book One

Fordította: Kamper Gergely

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás helye: Szeged

Kiadás éve: 2012

Oldalszám: 467 p

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 2999 forint

Sorozat: Vörös pöttyös könyvek

ISBN: 978-963-245-17-7

Forrás: könyvtár

Jim Butcher - Pusztító vihar

Nemrég hirdettem Nektek egy játékot.

Bár nem olyan sokan jelentkeztetek rá, mint amire számítottam, azért csalódott nem vagyok. Holnap még lesz idő jelentkezni, de még az is lehet, hogy vasárnap estig meghosszabbítom a nevezési határidőt.

Ugyebár a játék nyereménytárgya 3 aza három darab Jim Butcher könyv, a Pusztító vihar a Wizard-Books jóvoltából.

Azt gondolom, hogy ha írok róla, akkor talán még többen jelentkeztek, mert Ti is szeretnétek egy példányt belőle.

A könyv, a már említett Wizard-books kiadó első kiadványa, egy sorozat első tagja, mely a Dresden akták névre hallgat. Nem véltelenül, hiszen a főhős neve Dresden. Harry Dresden, aki egy különleges pasi.


Hogy miért is különleges?

Sorolom:

- mert még a neve is különleges: Harry Blackstone Copperfield Dresden

- mert varázsló

- mert van egy irodája is

- mert elveszett dolgok felkutatására szakosodott

- mert nem lepődik meg a paranormális jelenségek miatt

- mert nem kever ki szerelmi bájitalt

- mert nem végez szórakoztató tevékenységet

Csak dolgozik. Komolyan és lelkiismeretesen végzi a dolgát, van is mit csinálnia, de valahogy anyagilag mégsem áll a helyzet magaslatán. Pedig az ember azt gondolná egy varázslóról, hogy kifejezetten jól keres, de Harrynek ez nem mindig sikerül.

Egyébként együtt működik a rendőrséggel, bár a rendőrök között van néhány különösen szkeptikus kolléga...

Egy napon felhívja egy Monica nevű nő, és a segítségét kéri eltűnt férjével kapcsolatban. Majdnem ezzel egy időben a rendőrségtől is felhívják egy furcsa és abszurd gyilkosság kapcsán, mely mögött varázslói tevékenységet sejtenek.

A gyilkosság már csak azért is abszurd, mert szex közben történt, s a szerző elég szemléletesen leírta, hogy miként néztek ki a holttestek. Mit mondjak? Kissé forgott velem a szoba. Csak mert olyan jó a fantáziám. :-)

Mindenesetre Harry feltérképezi a dolgokat, aztán majdnem összeugrik egy nem épp barátságos viselkedésű zsaruval, majd elkezd gondolkodni, nyomozni. Közben a már említett Monika is felkeresi, hagy neki egy rakat pénzt, s Harry abban az ügyben is megpróbál helyt állni. Persze a helyi rosszfiúk főnöke is felkeresi, tudatván vele, hogy nem szeretné, ha a köreit zavarná, sőt megkeresi őt a Fehér Tanács által kirendelt felvigyázója is, aki mindenáron el akarja kapni "törvényellenes máguscselekedeteiért". Egyre inkább szorul a hurok Harry nyaka körül minden szempontból, mikor nyomra talál... Ekkor pedig egyre veszélyesebb utakra téved, s nem tudni, hogy melyik üldözője tör előbb a vesztére. A kötet vége számomra meglepő fordulatot hozott, de emellett jó kis befejezést olvashattunk.

Nagyon tetszett ez a könyv nekem. A hátsó borítón Chris Bunch amerikai sci-fi/fantasy író méltatja, s "Izgalmas, jól szerkesztett, összetett, kiváló olvasmány, és egy elképesztően jó első regény"-ként aposztrofálja. Nem mindig hihet az ember ezeknek a dícsérő szavaknak, de most úgy érzem, jogos volt.  Ha nekem kellene írnom róla egy rövid ajánlást, akkor az csak ennyi lenne:"Izgalmas, fordulatos, véres és mágikus. Letehetetlen olvasmány!"

Mindenkinek sok szeretettel ajánlom, és már alig várom a Dresden akták második részét, melynek Bolond hold lesz a címe, és még további 12 kötet követi majd. Számolni nem tudok, de a lényeg, hogy összesen 14 részben élhetjük át a mi Harrynk kalandjait, melyek nagyon izgalmasnak ígérkeznek!

Ti meg kedves Olvasóim, jelentkezzetek még sokan a nyereményjátékra! Várlak Benneteket!

A kötet adatai:

Eredeti cím:  Storm front

Fordította: Hoppán Eszter

Kiadó: Wizard Books - Ad Librum

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2011

ISBN: 978-615-5110-38-21

Oldalszám: 299 p

Ár: 2690 ft

Forrás: kiadótól

Karen Marie Moning - Rossz hold kelt fel

Már jó ideje elolvastam ezt a könyvet, de valahogy még nem írtam róla. Mondjuk mostanában szokásommá vált az is, hogy néha hagyom lecsengeni a dolgokat, mert úgy a jó írni, hogy vagy akkor teszem közzé az irományt, amikor még kevesen foglalkoztak vele, vagy pedig akkor, amikor már kicsit lecsengett a nagy érdeklődés az adott mű körül. E körül pedig igencsak nagy volt az érdeklődés, mindenki imádta, és főleg a Cor Leonis kiadót imádtuk, mert volt olyan kedves és drága, hogy átvette a kiadást Kellyéktől, így nem maradtunk tündérek nélkül. Sokat olvastam arról, hogy a blogger-kollégák és az olvasók is háborognak, amiért a régi kiadó nem akarja tovább kiadni a sorozatot. Nem értettem a dolgot, hiszen ami sikeres, azt mért is kéne abbahagyni? Na mindegy, ehhez valószínűleg nem vagyok elég okos, mindenesetre a Cor Leonis kiadótól nagyon jó lépés volt, hogy a legnagyobb kétségbeesés közepette felkarolta ezt a Moning sorozatot. Arról is olvasgattam, hogy az olvasók nagyon elégedettek az új kiadóval (én is. :-)), mert a kötet kinézete nem változott, már ami a stílust és a méretet illelti, állítólag beleillik a sorba. Ehhez hozzászólni sajnos nem tudok, mert éppen akkor jött be ez a sorozat, amikor nekem nem volt igazán anyagi forrásom, hogy megvásároljam, a könyvtárban pedig nem jutottam hozzá, így csak vágyakoztam utána, majd el is feledtekztem róla, hiszen annyi hal van még a tengerben...:-)

Így amikor a Cor Leonis kiadó közzé tette a hírt, hogy kiadja a következő részt, ismét fellángolt bennem a vágy, hogy ezt a sikeres könyvsorozatot nekem is el kellene olvasnom. Szerencsére volt lehetőségem hozzájutni a könyvhöz, így hamar bele is vághattam.


Nem volt könnyű dolgom több szempontból sem. Egyrészt azért, mert már annyian annyi szépet írtak róla, hogy nem volt egyszerű überelni. Nem is nagyon akarom, bár megmondom őszintén, éppen annyira tetszett nekem is ez a rész, mint mindenki másnak...szóval nagyon. A másik nehézség, ami felmerült olvasás közben, az az előző részek olvasásának hiányából fakad, hiszen nem ismertem az előzményeket, nem ismertem a szereplőket sem, s így több idő kellett, hogy abszolváljam a feladatot, amit a kötet elolvasása jelentett, hiszen többször előfordult, hogy egyes szereplőknél visszalapozgattam, hogy biztos legyek benne, hogy tudom kicsoda az illető...stb. Aztán egyszer csak rájöttem, hogy a kötet végén található egy "Glosszárium Mac naplójából", ami igencsak megkönnyítette a dolgomat, hiszen Mac volt olyan előrelátó, hogy felsorolta a személyeket, akikkel kapcsolatba került, leírt róluk mindent, amit tudott, s a személyeken kívül jelentős tárgyakat, helyszíneket is körbeírt, felvázolt, hogy mégis képben legyek. Így mondhatom, hogy Mac rám gondolhatott naplóírás közben, s arra, hogy mindenképpen glosszálnia kell, hogy könyedén vehessem az akadályokat.

:-)

Mac emlegesésére a Tündérkrónikák többi olvasója előtt felsejlik egy kép a lányról, de aki "krónikaszűz" még, ahogy én is az voltam még egy kis idővel ezelőtt, az nem tudhatja, hogy Mac az egyik főszereplőnk. A másik főszereplőnek én Barrons-t érzem, szavaztam is rá a kedvenc könyves álompasi szavazáson. :-))

Ő Barrons...jó pasi, igaz? :-) A kép forrása a kiadó facebook oldala.

Mac tisztességes neve MacKayla Lane, aki rossz sorsra számíthat, hiszen Dublint ellepték a mindenféle furcsa és undorító lények, valamint néhány herceg, akik Prí-yát csináltak belőle, azaz egy csupán szexuális vágyakból álló akaratnélküli bábot. Csak a szexre éhes, semmi más nem érdekli, sem a megalázottság, sem pedig ez a kicsinyes élet, amiben része volt. Elfeledi önmagát, azt, hogy eddig azért harcolt, hogy megölje testvére gyilkosát.

Aztán felbukkan Barrons, aki úgy dönt, hogy kihozza a lányt ebből a helyzetből, és hosszú időn keresztül szexel vele, tanítja, s valahogy visszhúzza a fényre, s mikor Mac végül rájön, hogy mi lett belőle, bosszút esküszik, s még elkeseredettebben kezd harcolni a démonaival, s a város valóságos szörnyeivel egyaránt.

Megismertem a kötetből Dani-t is, aki egy szupergyors lány, sidhe-látó, igazából még gyerek, de komoly támasza Mac-nek, s a kedvencemmé vált. Nagyon bejöttek a teleportáló tükrök, s más hasonló vagány dolgok, amiknek én is nagy hasznát tudnám venni. :-) De amikor a szereplők Unseelie-húst ettek, hát forgott a gyomrom rendesen. :-)) Erre azt hiszen nem tudnátok rávenni...Főleg azért aggasztott az unseelie hús dolog, mert a kötet legvégén receptekkel is találkozhattunk. Voltam olyan elvetemült, hogy eljátszottam a főzés gondolatával, de mikor láttam mindenhol az unseelie husit mint összetevőt...hát...meggondoltam magam. :-)

Mindenesetre annyi sok újat és izgalmat adott a könyv számomra, hogy nagyon várom ak következő rész megjelenését szintén a CorLeonis kiadónál. A jó hír az, hogy nagyon hamarosan aktuális lesz.

Íme az új rész címlapja:

Összességében annyit mondhatok, hogy imádtam a könyv minden sorát, és bánom, hogy nem ismerkedtem meg a sorozattal már előbb is. S még egy dícséretet majdnem kifelejtettem innen: nagyon szuper minőségű a könyv. Imádom a lapjait, a színét, és azt is, hogy akármennyit is forgattam, nem tudtam elnyűni. Egyszerűen nagyszerű. Köszönöm!

Olvassátok el Ti is! Érdemes!

A kötet adatai:

Eredeti cím: Dreamfever

Fordította: Laskay Ildikó

Kiadó: Cor Leonis Films Kft.

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2012

Oldalszám: 398 p

Borító: puhatáblás ragasztott

ISBN:978-963-89572-0-7

Ár: 2980 ft

Forrás: kiadótól

P.C. Cast + Kristin Cast - A Préda

Olyan régen olvastam már Az éjszaka háza sorozat első néhány kötetét, hogy már alig emlékeztem arra, mennyire nagyon tetszettek a kötetek, tetszett az alapkoncepció, és soha nem untam a történetet.

Így persze, amikor a könyvtárban ki kellett kölcsönöznöm néhány szakdolihoz valót, és megláttam Az éjszaka házát, akkor gyors számvetést csináltam magamban, hogy hol is tartottam a sorozatban. Úgy döntöttem, hogy a 4. kötettől kölcsönzöm ki, amit csak találok, azonban olvasás közben rájöttem, hogy a 4-hez már volt szerencsém, úgyhogy azt gyorsan félretettem, hogy jöjjön az ötös számú kiadvány, A Préda című.

Sok negatív kritikát olvastam róla, hogy nem volt olyan jó, mint a többi, meg ilyesmi, de őszintén szólva én ezzel nem foglalkoztam, hiszen a többit már régen olvastam, meg szükségem volt egy kis szakdoli közti kikapcsolódásra, így semmivel sem törődtem, csak olvastam és faltam a betűket. Olvasás közben egyszer el is veszítettem a kötetet, akkor fél napom rá is ment, hogy megtaláljam. Kerestem a stratégiai helyeken, ahol könyvet szoktam elhelyezni, és végülis a vasaló mellett meg is lett, mert rájöttem, hogy legutóbb vasalás közben olvastam. :-)


Szóval örültem, hogy megint találkozhattam a Nüx Istennőt imádó vámpírjelöltekkel, s a vörös vámpírjelöltekkel is. Kedvenc szereplőm egyébként a vörösek közül való (már), Stevie Rae. :-)

Ebben a kötetben ismét félelmetes kalandokba kerülnek Zoey-ék, és persze a lánynak, aki meg tudja idézni az öt elemet, ismét gondjai lesznek a srácokkal. Mert ugye Zoey-ank volt az ember pasija Heath, aztán összejött a suliban Eric-kel, majd egy szemét húzás miatt beleesett az ex-koszorúsköltő hálójába, s vele volt, így Eric-kel szakítottak. Majd megismerte Starkot, akivel a kapcsolat még csak ki sem alakulhatott, mert a fiú viszonylag hamar, a suliba érkezte után átváltozott, és nem éppen a legjobb utat választotta. Na ezek után jött Eric megint, és ebben a részben Heath is újra felbukkanik, nem kis szerephez jutva. Ráadásul ismét felbukkan valaki, aki talán több lehet Zoey életében, mint a jelenlegi sráca. Szóval bonyolult a helyzet, de azt hiszem, hogy a lány azért majd úrrá lesz a dolgokon.

Viszont nem csak magánéletileg van zavar Z. életében, hanem ennél sokkal nagyobb bajokat okoz az ex-főpapnő Neferet, és Kalona, az a bizonyos bukott angyal, aki iszonyú jó pasi, felborítja a világ rendjét, ráadásul Z-t akarja...

Olyan jó, hogy végre jobban megismerhetjük a vörös vámpírjelölteket, akiknek Stevie Rae a vezetőjük, és Aphrodite sem marad ki a sztoriból.

Nekem tetszett a könyv, és remélem Nektek is fog, ha elolvassátok! :-)

A könyv adatai:

Eredeti cím: Hunted

Fordította: Illés Róbert

Kiadó: Kelly Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Borító: puhatáblás ragasztott

ISBN: 978-963-9943-11-7

Oldalszám: 331 p

Ár: 2980 ft, de a Kelly Kiadónál sokszor nagyon jó akciók vannak, úgyhogy esetleges vásárlás előtt érdemes körülnézni náluk ilyen ügyben is.

Forrás: könyvtár

Kendare Blake - Vérbe öltözött Anna

Fullasztó a meleg, még most, este nyolc után is, így nagyon nehezemre esik nekilátni a blogolásnak, pedig még ma estére számtalan feladatom van.

Nem is tudom hol kezdjem...de azt hiszem legjobb az lesz, ha Annával indítok. :-)

Kendare Blake könyvéről annak idején a megjelenéskor, és előtte nagyon sokat olvastam. Mindenki borzasztóan várta, izgult, és még olvasatlanul is "mindenki" kedvencévé vált a kötet.

Mint ahogy azt mondani szoktam, én szeretek mindenről - pozitív dolgokról és negatívakról is - magam meggyőződni, így természetesen mielőbb olvasni akartam a Vérbe öltözött Annát, már a címe miatt is. Nagyon tetszett.

Aztán amikor kicsomagoltam a kötetet - postán érkezett - egyszerűen bele szerettem. Igazából nem olvastam arról, hogy a többi olvasó végülis hogyan vélekedett a kötetről, a sztoriról, de azért várni akartam, hogy az én bejegyzésem ne addigra íródjon meg, mikor mindenki másé. Olyan unalmas tud lenni, ha egymás után hatszáz Annás bejegyzést "kell" elolvasnia az embernek. Így direkt később írom mindezt Nektek. Azt remélem, hogy nem csengett még le az Anna-őrület, viszont azt is, hogy már nem írnak olyan sokan róla. :-) Na most, hogy nagyszerűen megbonyolítottam eme mondatomat  még saját magamnak is, (remélem azért értitek, mit akartam mondani az előbbiekkel) ideje, hogy némi konkrétumról is meséljek.

Szóval írtam, hogy belezúgtam a könyvbe...elsőre persze a külsejébe. Nagyon tetszett, és most is nagyon tetszik a borongós, szürkés, feketés, fehéres borító, rajta háttal Annával, akinek bizony véres a ruhája szegélye...:-) Aztán amikor kinyitottam a kötetet, még jobban szerelmes lettem, imádtam ugyanis, hogy a lapokon a szöveget vérvörös "tintával írták". Annyira illett ez a külcsíny a kötethez, hogy úgy voltam vele, hogy ha nem is tetszik majd annyira, akkor is a kedvenc köteteim közé kerül.


Neki is láttam olvasni, és gyakorlatilag pillanatok alatt végeztem vele... épp olyan gyors voltam, ahogy Anna ölte a népet...Most mit mondjak? Számomra szuper volt, izgalmas, kicsit morbid, főként a szerelmi szál miatt, és tényleg minden szavát és betűjét élveztem.

Néhány szó a sztoriról:

A kötetben megismerhetünk egy srácot, aki 17 éves és halottakat öl. (Tudjátok, mint a Winchester fiúk, csak nekik a repertoárjuk kicsit tágabb...Apropó: Láttátok, hogy végre újra játszák a Supernaturalt-t azt hiszem az RTL Klubon. Már alig bírtam kivárni, hogy mi lesz Deannel a pokolban...)

A srác apja is ezt csinálta, szóval ez amolyan családi vállalkozás jellegű dolog, ám Mr. Lowood sajnos már nincs a fiával, hogy segítsen neki, ugyanis balul ütött ki egy küldetés. Cas most egyedül néz szembe országszerte a számtalan szellemmel, kísértettel...mert van belőlük bőven. Azért annyira nagyon még sincs egyedül, hiszen édesanyja boszorkány, és a macskájuk is megérzi a szellemek jelenlétét. Egyszóval nem egy átlagos család a Lowood familia, nem is élnek átlagosan. Főként, hogy Cas össze-vissza utazik. Történetünk kezdetén kap egy infót, melynek birtokában érkezik Thunder Bay-be Ontario államban, ahol megkezdi a felkészülést, hogy megölje a már több évtizede meggyilkolt Annát, aki bárkitől elveszi az életét, aki csak átlépi a háza küszöbét.

Ahogy Annát először megpillantottuk, láttam én is magam előtt, a sztori nagyon jól esett a képzelőerőmnek. :-)

Szeretném tovább írni, hogy még mi minden történt vadászunkkal, hiszen lenne miről írni. A fiú ugyanis új iskolába jár, jóképű, magánakvaló, és persze felkelti a többiek érdeklődését a suliban. Azt persze senki nem tudja, hogy ő nem elsősorban tanulni ment oda, hanem ölni...

Szerettel ajánlom mindenkinek ezt a kötetet, de talán főként a fiatalabb korosztály fogja megszeretni. Én pedig alig várom a következő részt, mert sorozattal van dolgunk...:-)) A következő kötet címe pedig: A rémálmok lánya...Jól hangzik, igaz?

A könyv adatai:

Eredeti cím: Anna dressed in Blood

Fordította: Bíró Júlia

Kiadó: Geopen Kiadó

Kiadás éve: 2012

Oldalszám: 284 p

ISBN:978-963-9973-69-5

Borító: keménytáblás védőborítóval

Ár: 2999 ft

Forrás: Kiadótól

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás