Mielőtt még valaki megkérdezné, hogy férjet akarok-e shoppingolni, annak elárulom, decemberben lesz öt éve, hogy férjnél vagyok, így a leghatározottabban kijelenthetem, nem, nem akarok férjet shoppingolni...viszont a könyv, amit Janice Lieberman és Bonnie Teller írt, még így is nagy élmény volt számomra. Most ismerkedem a CorLeonis kiadó könyveivel, eddig még csak kettőt olvastam. Ezt és a Rossz hold kelt fel c. Moning kötetet, amiről szintén hamarosan írok majd Nektek.

De most a férjfogó kötet van soron.


Manapság annyi jól szituált és kevésbé jól szituált, de szingli nő éli világát, kíváncsisággal tölt el, ha arra gondolok, vajon miért élnek egyedül? Persze valahol menő, meg sikk szinglinek lenni, de szerintem egy idő után nem az, és a legtöbb nőtársam komoly kapcsolatra vágyik. Ha házasságra nem is, de együttélésre, vagy legalábbis annyira tartós viszonyra, hogy ünnepekkor legyen kit hazavinnie. (Lásd Bridget Jones naplóját...)

Mikor ezt a kötetet kézbe vettem borzasztóan kíváncsi voltam arra, hogy miféle tanácsokat tud adni két hölgyemény a többi ezernek és ezernek e könyv lapjain. Mert bizony ez a mű kőkemény tanácsadó könyv. De szerintem a műfaját tekintve a legjobb. Én végig remekül szórakoztam, és ahogy olvastam a sorokat, egyre többször volt "aha" élményem. Természetesen nekem is vannak (még) szingli barátnőim, akik ha elolvassák a könyvet, talán hamarabb párra lelnek.

A kötet könnyen átlátható, olvasható, nekem is kevesebb mint egy óra alatt sikerült abszolválnom. Tele van listákkal, jótanácsokat, mit tegyél, mit ne tegyél típusú felsorolásokkal.

A legjobb benne az elején az, hogy egyáltalán meg próbálja meghatározni a két szerző, hogy a ki társat keres, később férjet, az kit is keres valójában...Hiszen a piacon is pontosan meg kell határoznunk, hogy mit akarunk venni. Szerintük a pasipiacon éppen így működik a dolog. :-))

Példákon keresztül megismerhetünk rossz stratégiákat, és a szerzők rámutatnak arra is, hogy a példák alanyai miként tudtak volna jobban dönteni.

Szóval kinek is ajánlhatnám leginkább? Hát persze, hogy a házasulni vágyó szingli lányoknak, asszonyoknak. Vegyétek bátran kézbe, és alkalmazzátok a leírtakat. Kíváncsi volnék, vannak-e a könyvben olyan jó tanácsok, melyeket megfogadva eredményeket értetek el...Ha igen, várom a visszajelzéseiteket! :-)

A kötet adatai:

Eredeti cím: How to Shop for a Husband

Kiadó: CorLeonis Kiadó

Kiadás éve: 2010

ISBN: 978-963-88449-9-6

Oldalszám: 175 p.

Borító: puha, ragasztott

Fogyasztói ár: 1990 forint

Forrás: Kiadótól