Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Jaffa kiadó újdonságok

Az e-mailjeim olvasgatása közben rábukkantam a Jaffa kiadó hírlevelére, melyben néhány újdonságot osztottak meg a nagyérdeművel, köztük velem is, így most Nektek is közzéteszek egy rövidke listát, hátha találtok közte olyan könyvet, ami érdekelhet Benneteket.

Először is a diétázóknak kedvez  Colette Heimowitz könyve, Az új Atkins-diéta könnyedén.

Aztán a kalandvágyóknak is jó lehet, mert megjelent az elismert vitorlázó, Litkey Farkas - Amerre a szél fúj című könyve. Ezt a könyvet egy nyereményjáték keretében meg is nyerhetitek, ha szerencsések vagytok.

A harmadik könyv, ami friss megjelenés a kiadónál, az Bauer Barbara - Magánutak c. könyve.

Ennek én személy szerint kifejezetten örülök, mert olvastam BB első kötetét a témában (mármint a négy légiutaskísérő kalandjairól), és az is nagyon tetszett. Még nem írtam róla, de tervben van, úgyhogy szóljatok rám.

Egyszóval három klassz könyv, három lehetőség, hogy olvassatok! :-) Hajrá!

Új Pioneer Books megjelenés - A válás ünnepe

A Pioneer Books könyvkiadó ismét megörvendeztet bennünket egy új könyvvel. Szokásukhoz méltóan izgalmas témaválasztás, szórakoztató, igazi nyaralós olvasmány lesz A válás ünnepe. Most, július elején jelenik meg.

"Gwyn Huntington mindig csodás partikat rendez, s ezúttal is egy egészen különleges összejövetelre készül a 35. házassági évfordulójuk alkalmából. Férjével, Thomasszal azonban utoljára látják közösen vendégül a családjukat és a barátaikat képeslapra illő házukban, amely túlélte Montaukban az 1938-as nagy hurrikánt is. Ez ugyanis a válási ünnepségük lesz. És ha már rendhagyó az esemény, rendhagyó módon akarja emlékezetessé tenni.

Ugyanezen a reggelen Maggie Mackenzie brooklyni otthonában nekilát új élete megszervezésének. A vándorélet után eljegyezte magát egy csodás férfival, és közös vállalkozásba fognak. Ráadásul ugyancsak ezen a napon fog először találkozni a vőlegénye szüleivel Montaukban, egy meglehetősen különös alkalomból. Az életét alapjaiban felforgató meglepetések azonban már az elindulás előtt elkezdődnek.

Bármennyire is eltérők a körülményeik és a koruk, Gwyn és Maggie helyzete mégis azonos: mindketten útelágazáshoz érkeznek. És bár az egyik még el sem kezdte a házaséletet, a másik pedig épp most készül pontot tenni a végére, ugyanarra a kérdésre keresik a választ: mikor kell küzdeni egy kapcsolat megmentéséért, és mikor kell végleg elengedni?"

Forrás: www.pioneerbooks.hu

Park kiadós új információk ...

Természetesen egyik kedvenc kiadóm, a Park kiadó is kint lesz a jövő heti Könyvhét rendezvényen a budapesti Vörösmarty téren.

Szeretném Veletek megosztani a kiadó által szervezett programokat, dedikálási lehetőségeket, és azt a plusz infót, hogy mindenkit szeretettel várnak! :-)

Kezdjük mindjárt a dedikálások helyszíneivel. Tudni kell, hogy a kiadó a XXI. század Kiadóval szorosan együttműködik, és az ő köteteiket is terjeszti, így a dedikálások során találkozhattok XXI. század Kiadó-s szerzőkkel is.

Dedikálások

Park Könyvkiadó standjánál:

Június 8., péntek

16 óra: Hegyi Barbara, az Abraka babra szerzője

17 óra: Nagy Szilvia és Szabó Anna Eszter, az Egyetemista lány támogatót keres szerzőpárosa

18 óra: Aczél Endre – Török Péter, Acélsodrony Sport 1962-1989

Június 9., szombat

11 óra: Papp Diána, a Szerdán habcsók írónője

14 óra: Tóth Gábor Ákos, az Édesvízi mediterrán írója

15 óra: Török András, a Budapest könyv szerzője

22 óra, Könyvek éjszakája: Kordos Szabolcs, a Luxushotel, Hungary szerzője

Június 10., vasárnap

11 óra: Kordos Szabolcs, a Luxushotel, Hungary szerzője

14 óra: Varga G. Gábor, A Malév-sztori szerzője

Bookline standjánál

Június 8., péntek

17 óra: Papp Diána, a Szerdán habcsók szerzője

Libri standjánál:

Június 9., szombat

15 óra: Hegyi Barbara, az Abraka babra szerzője

Június 10., vasárnap

15 óra: Török András, a Budapest könyv szerzője

Írók boltjánál:

Június 9., szombat

16.30 óra: Török András, a Budapest könyv szerzője

A Budapest könyv, melyet Török András több helyszínen is dedikál a Könyvhéten, június 6-án mutatkozik be majd a Pintér Antik-ban Budapesten a Falk Miksa u. 10 szám alatt, 18 órakor.

A kötetből részleteket olvas fel Seress Zoltán színművész, valamint a könyvről Lévai Balázs és Tönkő Vera beszélget majd.

A könyv magyar, német, angol nyelvű kiadása kedvezményes áron megvásárolható a bemutató helyszínén, és ha a leendő vásárlók magukkal hozzák a kötet egy régebbi kiadását, akkor kiemelt kedvezménnyel juthatnak hozzá az újhoz.

Új megjelenés a Pioneer Booksnál

A Pioneer Books közzétette a legújabb megjelenését, amit (ha még nem hallottatok volna róla) megosztok most Veletek is.
Én nagyon várom ezt az új könyvet, mert valahogy számomra különleges a téma. Hiszen nem olvashatunk minden nap sziámi-iker párról, nem igaz?

Íme, hogy mennyire és mi módon méltatták a világ számos pontján Lori Lansens A lányok című művét...

"Lori Lansens kanadai írónő feledhetetlen könyve, A LÁNYOK június 12-én jelenik meg. A fejük oldalán összenőtt sziámi ikrek története világszerte lenyűgözte az olvasókat és a kritikusokat is, akik egyaránt méltatták a nem mindennapi történetet és szereplőket, valamint a szerző érzékeny stílusát. Ugye, ti sem fogjátok kihagyni a regény?

„Megáll az ész… A Lányok az év legjobb könyve Kanadában, de lehet, hogy az egész világon… Gondolatébresztő, beleszakad az ember szíve… Hihetetlen.”
Now (Toronto)

"Hihetetlenül megható: vidám, szívszaggató és ironikus humorral átszőtt. Rose és Ruby hangja pedig azért kiált, hogy meghalljuk az emberségük csodálatosságát."
Vogue

"Nem fogják szánni a lányokat, hanem gazdagabbnak fogják magukat érezni, hogy beleláthattak a világukba."
Glamour

"Egy fantasztikus és néha szívszaggató olvasmány két független fiatal nőről."
Chicago Tribune

"Ez a könyv nem a helyzet groteszkségéről szól, hanem a szeretetről, hogy milyen valakihez kötve lenni, és milyen méltósággal, sőt örömmel elfogadni a helyzetet."
San Francisco Chronicle

„Ígérem, sosem fogják elfelejteni ezt a rendkívüli történetet. Szeretet, ragaszkodás, lojalitás, színtiszta emberség és még ennél is több – ezekből áll össze ez a kivételes regény. Lori Lansensnél megindítóan vegyül a tragédia a komédiával.”
Isabel Allende, írónő

„Bámulatos… A szöveg alatt óriási szív dobog, és sosem véti el az ütemet. A Lányok nem csak kiváló irodalmi teljesítmény, de egyszersmind nagyon élvezetes olvasmány is.”
Toronto Star

„Jelentős, megindító könyv… Annyira igaz, hogy teljesen olyan, mint két nagyon különleges egyéniség nagyon különleges önéletrajza.”
Edmonton Journal

„Rendkívüli könyv… Mesteri, kiválóan megírt duett... több dimenzióban számol be a lányok életéről.”
Time (Kanada)

„Lebilincselő olvasmány (én nem tudtam letenni, amíg a végére nem értem)… Lansens olyan csodálatosan, olyan részletgazdagon ír, hogy az ember hajlamos megfeledkezni róla, hogy nem igaz történetet olvas.”
National Post

„Arról ismerszik meg az író, hogy tud-e meggyőző elbeszélőt teremteni, és Lori Lansensnek ez nem is egyszer, de egyenesen kétszer sikerül sziámi ikrekről szóló jelentős regényében. A Lányok két káprázatos főszereplője minden szempontból együtt él, mégis nagyon is megvannak a saját elképzeléseik és vágyaik, és nagyon is másként tekintenek nehéz élethelyzetükre. Szerencsések vagyunk, akik egy ilyen érzékeny és kifinomult regényírót olvashatunk.”
Arthur Golden író

„A könyvbe mélyedve (és takaróba burkolózva) töltöttem az ünnepeket. Egyszerűen nem tudtam letenni. … A regényt olvasva az ember elképzelheti, milyen lenne, ha igazán, mélyen ismernénk egymást. Ugyanakkor arra is biztat, hogy fogadjuk el magunkat.”
Toronto Star

„Késő éjszakáig olvastam, és másnap nem mentek ki a fejemből a főszereplők.”
Quill & Quire

Mesteri történet, jobb ember lesz tőle, aki elolvassa.”
Metro (Toronto)

„Egy pillanatig sem hallgat az élet nehézségeiről, ám A Lányok a maga csendes módján mégis ünnepli azt. A családot, a barátokat és a közösséget mint az értelmes élet legfőbb értékeit mutatja fel.”
The Gazette (Montreal)

„Lansens megejtő tehetsége abban áll, hogy mélyen elkötelezett a tárgya iránt, és empatikus beleélése egyre csak mélyül, így vonva be az olvasót.”
The Globe and Mail

„Lansens visszatér… második, letehetetlen regényével, A Lányokkal.”
Owen Sound Sun Times

„Igencsak figyelemreméltó. … A regény legnagyobb teljesítménye, hogy úgy megtölti élettel a két különös szereplőt, hogy az olvasó már-már elfelejti, hogy nem valós eseményekről olvas.”
Booklist"

Az anyagot eredetiben is olvashatjátok a Pioneer Books oldalán ahonnan a fotó is származik.

Új Cicero-s megjelenés...


Az egyik Cicero Könyvstúdiós új megjelenés nagyon jónak ígérkezik...

Oláh Gábor könyvéről van szó, a Holnap más leszek című kötetről.

A szerzőtől már találkozhattunk már könyvekkel a Noran és a Novella kiadók gondozásában, de most olvashatjuk az első ifjúsági témájú művét.

A könyvben, 224 oldalon ismerhetjük meg egy mai magyar tinédzser tipikus gondjait, gondolkodásmódját.

A tizenhét éves Nórát pszichológushoz küldik a szülei, mert több napra meglógott otthonról, és bár ennek komoly okát nem is sejtik, érzik, hogy valami nem stimmel vele. Nórának a pszichológusnál elhangzó szavai vezetik be az olvasót egy érzékeny, gondolkodó lány lelkivilágába.

A könyv remek ajándék lehet a tizenéveseknek mondjuk utó-gyermeknapi meglepetésként. A Könyvhéten már meg is vásárolhatjuk 2490 forintért.

Victoria Kiadó újdonsága...hamarosan itt

Elsősorban a romantikus és a krimiirodalom kedvelőinek ajánlom a Victoria Kiadó könyveit, bőven találhatnak kedvükre valót a kínálatban.

A romantika és Susan Elizabeth Phillips kedvelői készüljenek, mert újdonságuk lesz hamarosan a Luxusmucus című könyv.


A könyv ismertetője:

A lány volt a leggyönyörűbb brit csecsebecse Európa luxus szórakozóhelyein. Most nincstelen, dühös és egy istenháta mögötti út mentén sántikál ronda rózsaszínű Scarlet O'Hara kosztümben.
A férfi magas, karcsú félisten, minden ízében amerikai. A sört hidegen szereti, a nőket forrón. Miért áll szóba ezzel a zilált, zsémbes Scarlett-tel?

Az elképesztően gyönyörű Francesca Serritella Dayt az anyja kényeztette, a férfiak imádták, a londoni felső tízezer a tenyerén hordta. Mikor azonban az anyja váratlanul meghal, szembe kell néznie a ténnyel, hogy gyakorlatilag nincstelen. Lehetősége adódik, hogy filmezéssel pénzt keressen és Amerikába utazik, de rá kell jönnie, hogy a munka beugratás. Mivel alig van pénze, két idegenhez csapódik, hogy a reptérre vitesse magát és visszarepüljön Londonba. Tervei azonban útközben füstbe mennek, mikor rájön, hogy a férfi, akivel Londonban randevúzott, már másnak udvarol. Attól való félelmében, hogy nevetség tárgyává válna a londoni társasági elit szemében, egy kisvárosban marad, ahol megtanulja, hogy senkit nem érdekel, milyen szép, mennyi pénze van, miféle gazdagokat ismer és a világ mely részein fordult meg.
Amikor Dallas Beaudine, a profi golfozó felveszi az út szélén, tudja, hogy Francescával csak a baj van. Gyűlöli, hogy fölényes, hiú és nem ezen a földön él. De bármennyire is nehezen tűri allűrjeit, vonzódik hozzá és képtelen nem az érzései szerint cselekedni. A feldolgozatlan gyermekkori problémák, egy félresikerült házasság és egy halott fiú emléke azonban nem hagyják, hogy komoly kapcsolatra lépjen.
Francesca beleszeret Dallasba, akiben meglátja a magáéhoz hasonló szépséget. Már éppen happy endről kezd fantáziálni, amikor a férfi elhidegült felesége visszatér a városba. Francesca megcsalatva érezvén magát elmenekül és eltökéli, hogy új fejezetet nyit az életében nem többel, mint annyi ruhával, amennyi rajta van és egy kisbabával a szíve alatt.
Majdnem egy évtizeddel később megtanulva, mi a kemény munka, sikeres televíziós személyiség lesz. Ismét találkozik Dallasszal és rájön, hogy a szerelem másodjára fájóbb, de erősebb.
Amikor Dallas megtudja, hogy majdnem tíz éven át megfosztották apai jogaitól, éktelen haragra gerjed Francesca iránt, amiért eltitkolta előle a fiát. Látva azonban, hogy Francesca már nem ugyanaz az ember, lassan beleszeret. Csodálja, ahogy a fiukat neveli, de még mindig vonakodik elkötelezni magát a múlt démonai miatt. Csak miután feltesz mindent, hogy megnyerjen egy rangos bajnokságot, tud túllépni a múlton és nyerheti el a szerelmet és a családot, amire vágyik.

Forrás: www.victoriakiado.hu

Én már nagyon várom, hogy olvashassam, főleg, hogy tudom, jó vastag kötet lesz, több mint ötszáz oldalas...és én szeretem az ilyesmit, ahogy azt már tudjátok. :-))

Új megjelenés a Pioneer Books-nál

Ezúton jelentem, hogy március közepén új megjelenés lesz a legifjabb magyarországi könyvkiadó, a Pioneer Books háza táján.

A könyv Allison Winn Scotch: Talált vágyak osztálya című kötete.

A regény főszereplője, Natalie Miller a befolyásos New York-i szenátornő főtanácsadójaként keményen dolgozik, sokat túlórázik, és a munkája minden percét élvezi. Aztán elhanyagolt barátja egyszer csak bejelenti, hogy részéről ennyi volt. És ez még csak a kezdet. Az orvosa mellrákot állapít meg nála – és az ellen nem elég a nyers ambíció meg a kőkemény elszántság. Natalie-nak a választók élete helyett most a sajátját kell megváltoztatnia.

„Bár a könyvben valóban szó van a rákról is, de valami sokkal egyetemesebbről szól – mondta az írónő, Allison Winn Scotch. – Egy fiatal nő élményeiről, aki próbálja megtalálni a saját útját, és a betegség csak kiindulópont ahhoz, hogy megismerje önmagát. És ez annyi mindenkit meg tud érinteni, azokat is, akiknek remélhetőleg nem kell szembesülniük egy ilyen súlyos diagnózissal. Hiszen előbb-utóbb valamennyien feltesszük a kérdést, hogy jól döntöttünk-e, elgondolkodunk, hogy valóban boldogok vagyunk-e, és hogyan javíthatnánk azon, akik vagyunk és amit a világnak adni tudunk.

Az anyaggyűjtés során, de újságíróként is, sok nővel beszéltem, akik megküzdöttek a betegséggel. Mindig az volt a benyomásom, hogy hihetetlen, amit ők tesznek, és páratlanul bátrak. És csak remélni tudom, hogy ha ne adj' isten én is hasonló helyzetbe kerülök, ugyanilyen erős leszek. Nagyon szerettem volna átvinni valamit ebből a szívósságból Natalie-ba és az ő történetébe.

Írás közben esélyt sem akartam adni arra, hogy zokogás legyen az egészből. Ez egy vidám könyv. Tényleg az! Nincsenek benne siránkozós részek vagy fordulatok. Inkább olyan kicsit abszurd, mégis valószerű szituációkba helyeztem Natalie-t, amik kibillentik az egyensúlyából. Például levadássza a volt szerelemeit, és megtanul füvet szívni, hogy enyhítse a fizikai fájdalmat.

Szeretném, ha az olvasók a könyv végére érve azt mondanák: igen, az embernek van választása. Mert az, hogy miként éljük az életünket és dolgozzuk fel az élményeinket, legyenek azok bármilyenek is, mindig a saját döntésünk eredménye, csak mi határozhatjuk meg, hogyan reagálunk a bennünket ért dolgokra,. Dönthetünk úgy, hogy önsajnálatba süllyedünk, de úgy is, hogy megpróbálunk kimászni belőle. Én azt vallom, hogy fogadjuk el, ami jön, és hozzunk ki belőle valami nagyszerűt. Más lehetőség szóba sem jöhet.”

Forrás: www.pioneerbooks.hu

Ha a kiadót még nem ismeritek, érdemes tájékozódni a honlapon. Szerintem nagyon jó könyveket adtak ki eddig. Tegnap pl. elolvastam (bár éjszakába nyúlóan) a Merülj alá az álmokért! és a Máris hiányzol című köteteket, és meggyőződtem arról, hogy nem véletlenül szeretem a kiadó kínálatát...


Előző olvasmányaimról az alábbi linkeken tájékozódhattok, erről a kettőről pedig hamarosan írok.

http://olvasnijo.blogger.hu/2012/02/02/wendy-wax-bombasiker

http://olvasnijo.blogger.hu/2012/01/13/erica-bauermeister-izek-eletre-halalra

http://olvasnijo.blogger.hu/2011/12/21/catherine-ryan-hyde-szamithatsz-ram

http://olvasnijo.blogger.hu/2011/12/12/ree-drummond-tusarkuban-a-prerin

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás