Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Judith McNaught - Emlékezz rám

Ezt a könyvet azért kölcsönöztem ki a könyvtárból, mert azt hittem, (én kis naív) hogy köze van a Robert Pattinson főszereplésével készült Remember me című filmhez. Tévedtem…


Judith McNaught könyve ízig vérig romantikus történet, úgyhogy a romantikus kihívásomnak tökéletesen megfelelt. Ráadásul nekem nagyon tetszett. 397 oldalas, kemény táblás. Először nem akartam belekezdeni, mert hosszúnak tűnt. De aztán órák alatt kivégeztem, mert szinte olvastatta magát.

A könyv főhőse Diana Foster, akinek az apja egy szép napon új anyát, új testvért és így nagyszülőket visz haza. A családegyesítés nagyon jól sikerül, a lányok mintha édestestvérek lennének, az új asszony pedig megváltoztatja Fosterék egész életét, pozitív irányba. Az addig a gazdagok sekélyes életét élt család a vidéki életstílussal gazdagodik.

A lány, Diana nővérével Corey-val gyakran jár át a szomszédba lovagolni, ahol Cole az egyetemista lovászfiú lakik. Diana titkon szerelmes a fiúba, de a többi lány is meg akarná kaparintani a szegény legényt, de senkinek nem jön össze. Aztán egy nap Cole-nak távoznia kell.

Eltelik jó néhány év, Fosterék életmódmagazint csinálnak, mely a saját életük értékeit közvetítik nagy sikerrel.

Diana a vállalat feje, és egy jótékonysági vacsorán találkozik újra Cole-lal, aki már milliárdos üzletember. Azon az estén sorsuk összefonódik, de a történetnek itt még korán sincs vége.

Ajánlom mindenkinek elolvasásra, aki szereti a romantikus történeteket.

A kötet adatai:

Eredeti cím: Remember when

Fordította: Pitty Pál

Kiadó: Magyar Könyvklub

Kiadás éve: 1999

Kiadás helye: Budapest

Ár:1550 ft

Oldalszám: 395 p

ISBN: 9635486928

Forrás: könyvtár

Gépelés miatt ismét köszönet illeti meg Raritast. :-)

Meg Cabot - Tinibálvány

Most nem voltam néhány napig, gondolom (remélem) észrevettétek. Suliban voltam kicsit tanulni, nem voltam sajnos net közelben. Most is csak azért vagyok, mert a szakdolimon dolgozom kicsit, 14-ig be szeretném fejezni, hogy még legyen egy hónapom javítgatni, nyomtatni, köttetni. Ennek ellenére szerettem volna hozni Nektek egy-két bejegyzést, úgyhogy Raritas, drága barátném által begépelt anyagok közül olvashattok ma is.

Íme:

Egy fiataloknak szóló kötetről szeretnék írni, és e témakörben mint már többször, ismét Meg Cabot könyvét ajánlom Nektek. Főleg egy bizonyos olvasómnak küldöm ezt a postot. Neked, aki mindig kommentálni szoktad a Meg Cabot könyvekről szóló bejegyzéseimet. :-) Tartsd meg e jó szokásodat! :-)

A Tinibálvány a Cicero Könyvstúdiónál jelent meg 2005-ben. Én a kedvenc itthoni könyvtáramban bukkantam rá, és természetesen jött velem haza, mert sokszor kívánok ifjúsági irodalmat olvasni ...

Szórakoztató, tipikus Cabot-os könyv volt. Nem okozott csalódást. Főhőse Jenny Greenley, aki a gimnáziumban amolyan lelki szemetesláda és problémamegoldó szakember. Ő írja álnéven a suliújság tanácsadó rovatát is.

Luke Striker 19 éves és filmsztár.

Mindenki bele van zúgva. Jenny lepődik meg a legjobban, mikor az igazgató rá bízza, hogy kalauzolja és segítse az új „diákot”, aki nem más, mint Luke, aki „álruhában” akarja tanulmányozni a gimnázium mindennapi életét a következő filmjéhez.

Persze hamarosan kiderül a turpisság, mindenki Jenny-hez és Luke-hoz akar közelebb kerülni és azt hiszik, hogy a 2 fiatal együtt jár.

Nem sejtik a fú valódi szándékát…

Érdemes elolvasni, 231 oldalas, gyors kikapcsolódást nyújt.

A kötet adatai:

Kiadó: Cicero Könyvstúdió

Kiadás helye: Budapest

Kiadás ideje: 2010

Oldalszám: 231 p

Ár: 1790 ft

Fordította: Bosnyák Viktória

ISBN: 9789635395033

Borító: Puhatáblás, ragasztott

Forrás: könyvtár

Judy Blume - Amíg együtt a csapat

Régebben gyakran láttam Mary Kate és Ashley Olsen-es filmeket, és at egyikben Ashley emlegette Judy Blume-ot. Akkor keresgéltem tőle könyveket, de magyar nyelven nem találtam semmit, így feladtam.

Egyik nap viszont a könyvtárban, az ifjúsági részlegnél végül rábukkantam Blume egyik könyvére, s ennek nagyon megörültem.

Gondoltam, hogy egy tiniregény, és valóban nagyon is az, és most jöttem rá először, hogy én már mennyire öreg vagyok az ilyesmikhez. Lehet, hogy fura, de gyakran olvasok ifjúsági regényeket, valahogy mindig kikapcsolnak. Ahogy ez a könyv is, aranyos kis történet volt.

A főszereplője 3 barátnő. Az okos és csinos Rachel, a dundibb és átlagos Steph és Alison, aki keleti arcvonásokkal rendelkezik, örökbe fogadták a szülei, és anyukája egy híresség. A hármak bandájában Alison a legújabb tag, és valahogy Rachel nem fogadja el olyan könnyen. Ráadásul Stephanie szülei mintha a válóper szélére sodródtak volna, csakhogy a lány nem akarja ezt elmondani a barátnőinek. Kezdődnek az elhallgatások, és a bonyodalmak, de persze a könyv végére minden jóra fordul, ahogy azt már megszokhattuk. Egyébként a kötet a Cicero Könyvstúdió Tök jó könyvei között jelent meg, és 315 oldalon keresztül élhetjük át a 3 barátnő kalandjait.

A könyv adatai:

Kiadó: Cicero Könyvstúdió

Kiadás helye: Budapest

Kiadás ideje: 2005

Fordította: Varsányi Anna

Sorozat: Tök jó könyvek

ISBN: 9635394993

Ár: 1890 ft

Oldalszám:200 p

Borító: puha, ragasztott

Forrás: könyvtár

"Rachel és Stephanie legjobb barátnők. Évek óta megosztják egymással minden titkukat, sülve-főve együtt vannak. Mikor Alison a környékre költözik, Stephanie vele is összebarátkozik, és reméli, hogy ezentúl hárman lesznek egy csapat. Hiszen egyre fontosabb dolgokat kell megvitatniuk: a felső tagozat csupa izgalmas kaland, nem is beszélve Jeremyről, aki a leghelyesebb srác az egész suliban… De Steph és Rachel barátsága valahogy már nem a régi. És újabban Stephanie családjában is gondok merülnek fel. Lehet, hogy Rachelnek igaza van, és tényleg ideje lenne felnőttesebben nézni a világot?"

Szalai Vivien - Drága kéj

Szalai Vivien első könyvét, mely a Szofi nevű luxus prostituált leányzó történetét mondja el Hamis gyöngyör cím alatt, már olvastam e-bookban.


A Drága kéj-t a könyvtárból kölcsönöztem ki még a múlt év végén, és azt hittem, hogy elolvasgatom majd egy darabig, de aztán nagyon gyorsan végigszaladtam rajta. Nagyon odafigyelni sem kellett, mert ugyanaz a szereplő, ugyanaz az írói stílus köszönt vissza ebben a kötetben, mint az elsőben, és ugyanúgy nem tudott tartósan lekötni.  A különbség annyi volt, hogy itt egy konkrét viszony története elevenedik meg a szemünk előtt. Személy szerint megjegyezném, hogy szerencsére nem elevenedett meg annyira, hogy lássam is magam előtt a történetet...:-)

Érdekes könyv abból a szempontból, hogy megtudhatjuk, hogy egy Szofi féle lány hogy jut hozzá egy milliárdos kitartóhoz, hogy hogyan alázzák porig. Nem elég, hogy ezzel foglalkozik, amiért abszolút nem ítélem el, de annyi ostobaságot követ el, hogy nem csoda, hogy az Andrásnak nevezett kitartóval a kapcsolat megszakad. Vagy 10 percig merengtem azon, hogy ez a profi hogy lehet ennyire amatőr...

Aztán persze sajnáltam is a főhőst, hiszen - bár úgy tűnik, hogy élete nagy tragédiája csak a pénztelenség lehet - nagy csapás éri...a legkeményebb nőket is letaglózná ez.

Aki olvasta a kötetet, az tudja miről beszélek, aki nem, és érdekli, az olvassa el az Art Noveau kiadó igényes kis kiadványát.

A szerző...

Forrás: http://starity.hu/sztarok/szalai-vivien/

Janet Foxley - Fikarc és az óriások

Nem igazán szoktam gyerekkönyveket olvasni. Vagyis olvasok én olyasmiket, de témáját tekintve azokat a fajtákat favorizálom, ami a kislányomnak való, aki 15 és fél hónapos most.

Ezeken kívül a meséken kívül olvasgatni szoktam boldogult gyermekkorom meséit is. De mai, modern meséket nem.

Ezzel a hagyománnyal szakítottam, mikor az Animus kiadó jóvoltából hozzájutottam Fikarchoz.Köszönöm szépen nekik a lehetőséget!

Ennek a Fikarc gyereknek olyan huncut képe van...nézegettem a címoldalt, hát nem voltam benne biztos, hogy ez a kötet nekem íródott. Forgattam, lapozgattam a könyvet, ismerkedtem vele, mielőtt még belefogtam volna.


Aztán nagy levegő, és belevágtam...aztán mielőtt még kifújtam volna a nagy levegőt, be is fejeztem. 204 számozott oldala van a kötetnek, de nem ezért fejeztem be "egy levegővétel" alatt, hanem mert annyira tetszett, sokszor kacagtam, néha felolvastam belőle annak, aki épp mellettem volt. :-) Ez a Fikarc nem semmi...:-))

Szóval van Fikarc, aki egy óriás. Csak egy kicsit picire nőtt. Vagyis nem nőtt meg, nem úgy mint a család többi tagja. Kórász az öccse, vagy a kedvenc szereplőm Böhöm Böbe a kishugica is kiköpött óriások...

Sok gondja van emiatt a srácnak, a suliban is mindig piszkálják, hogy nem igazi óriás. A Morajló-hegyben nem is lakik más ilyen picúr, mint Szorula Fikarc.

Egy remek leírás arról, hogy milyennek képzeljétek el Fikarcot:

"Más óriások jócskán ki vannak párnázva zsírral, és minden bizonnyal visszapattantak volna a földről, de Fikarc csont és bőr volt. Ezzel együtt nem volt rossz kiállású legényke. Csodaszép szürke bőre volt, telis-tele szőrös bibircsókokkal. Busa szemöldökét és húsos nóziját aputól, kidülledő szemét és csálé sárga fogát anyutól örökölte."

A könyv lapjain Fikarc kalandjait követhetük nyomon. Mert abból pedig van nem kevés. Pl. megpróbálja tanítgatni Lángost, a sárkányt, vagy megismerkedik élete első Pöttömjével, Emmával is.

Nagyszerű könyvecskét hozott össze Janet Foxley, még felnőtt fejjel is jót szórakoztam rajta. A fordítást Dobosi Beáta követte el, és szerintem nagyon jó munkát végzett. Bár eredetiben nem olvastam ezt a kötetet, de azok a beszédes nevek, amiket kitalált...mindent visznek. Pl. Fikarc bátyjának neve Szorula Kórász, vagy egyik tanáruk Wéer Ivó tanárúr, illetve királynőjük Drabál Amál elnevezése is vicces.

Mindenkinek ajánlom ezt a könyvet, mert régen szórakoztam ilyen jót, mint most...

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás