Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Ilona Andrews - Világok peremén II - Áradó hold

Mivel nem voltam túl szorgalmas mostanában, így jó néhány könyv várakozik az íróasztalomon, és azt szeretné, hogy végre-végre róla is írjak. Na én is ezt szeretném, így nehéz döntenem, melyik kötet is legyen a következő. Arra gondoltam, hogy kiszámolom...mint az oviban. Meg is tettem, így került a kezembe Ilona Andrews Világok peremén sorozatának második része, ami szintén, az elsőhöz hasonlóan nagyon tetszett.

Egyébként én azért kezdtem el Ilona Andrews-t olvasni, mert azt hittem, hogy a könyv egy sorozat lesz. Ami egyrészt igaz is, másrészt viszont nem. Ugyanis olyan téren sorozat, hogy ugyanott játszódó történetekkel találkozhatunk, ám a főszereplők nem teljesen ugyanazok, így bármikor szabadon be tud csatlakozni akárki az olvasásba, és nem lesz zavaró, hogy az előző kötetet nem olvasta esetleg.

A sorozat első részéről többek között itt olvashattok, mert már én is írtam róla.

Ez a kötet egyébként, ahogy már Andrewstól megszoktam, egy eléggé vaskos könyv, ami eleve nagyon bejön nekem, hiszen szívesebben olvasok olyasmit, ami elég vastag ahhoz, hogy viszonylag sokáig kitartson. :-) Ez a könyv majdnem 500 oldalon át boldogított engem, és remélem, hogy miután kiolvastátok, Nektek is úgy fog tetszeni, ahogy nekem. :-)


A történet főhőse Cerise Mar, aki egy szegény családból származik, bár földjük van bőven. A Pocsolyában élnek. Furcsán hangzik, tudom, de a történetek szereplői Ilona és Andrew világában (őket takarja az Ilona Andrews álnév) vagy a Peremben, vagy a Töredékben, vagy a Mágiában élnek. Különös a világ, hiszen léteznek benne mágusok, varázslók, alakváltók, különféle szörnyetegek, akikkel nem igazán szeretnék találkozni a való világban. (Egyébként, ha mindez igaz volna, akkor ezt a varázslatos vidéket az USA-beli Louisiana államban kellene keresnünk...)

Másik főszereplőnk William, aki alakváltó, és borzalmas élete volt, együtt nőtt fel a többi alakváltóval, így ezt az életet nem kívánja senkinek. (Egyébként Williammel már találkozhattunk az előző kötetben is, de ott nem kapott nagyobb szerepet, de most neki is eljött az ideje.)

Egy napon Cerise szülei eltűnnek, és a lány megtesz mindent, hogy előkerítse őket. Közben Williamnak is feladata illetve újabb küldetése lesz, és ők ketten, ahogy az már lenni szokott, összetalálkoznak, és sorsuk összefonódik.

Nagyon tetszett, ahogy Cerise rendezte a dolgait, ahogy módszeresen nekilátott szülei keresésének, ahogy nem hagyott kétséget afelől, hogy az útját végig járja és sikerre viszi.

Reméljük nem olyan sokára megjelenik nálunk is az Egmont kiadó jóvoltából a következő kötet, amelynek Kaldal Mar lesz a főszereplője. (Jó kis ötlet. Az előző kötet egy mellékszereplője a következő kötetnek a főszereplője lesz. :-))

Olvassátok el a sorozatot, és nem fogtok csalódni!

A könyv adatai:

Eredeti cím:  Bayou Moon

Fordította: Márton Andrea

Kiadó: Egmont Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2012

Sorozat: Világok peremén

Borító: puhatáblás, ragasztott

Oldalszám: 494 p

ISBN: 978-963-343-232-7

Ár: 3990 ft

Forrás: kiadótól

Nicole Jordan - Váratlan választás

Amint látjátok, újra itt vagyok, és már annyiszor megígértem, hogy rendszeresebb leszek, hogy a legelvetemültebb olvasóim sem nagyon hisznek nekem szerintem. :-) Bocs! :-) Viszont kijelenthetem, hogy volt két hosszú-hosszú polcom, amin olvasásra váró könyvek pihentek. A kijelentés tárgya pedig az, hogy kioldvastam mindet! :-) Ami persze nem azt jelenti, hogy mostantól nem lesz mit olvasnom, hanem inkább azt, hogy bőven lesz miről írnom. :-) Nem mintha eddig nem lett volna...de legalább most legyőztem magam egy kissé, és ismét telepakolhatom azt a két hosszú polcot.

Gondoltam, így a hosszú hétvégén lesz ideje mindenkinek olvasni, és talán nem lesz ellenetekre, ha egy kis romantikus történetről mesélek Nektek.

Sok könyvet olvastam már Nicole Jordantől, és nagyon szórakoztatónak találom a műveit. Örülök, egyébként, hogy a Victoria kiadó felkarolta ezt a romantikus vonalat, mert jóvoltukból megismerhettem egy pár olyan írót, akitől érdemes a témában olvasni.

Forrás

Térjünk csak vissza Nicole Jordanhez.

Ő igazából - szerintem - a történelmi jellegű szerelmes regények koronázatlan királynője. A történelmi jelzőt úgy kell érteni, hogy sztorijai a múltban játszódnak, Angliában, és a hangulat Jordan tollából nagyon átjön. Mintha a hölgy egy időgéppel a mába utazott volna, hogy elmesélje, miféle történések estek meg vele nap mint nap. Valahogy olyan korhűnek tűnnek nekem a könyvei, persze nem jártam még Angliában pár száz évvel ezelőtt, mondjuk mostanában sem...ennek ellenére érzem úgy, hogy olvasás közben a helyszínen járok.

Jordan könyveinek főszereplői mind csinos (vagy kevésbé csinos) hölgyek, akik házasság előtt állnak, és ilyen-olyan kalandok után megtalálják a párjukat, akik mind külsőleg, mind szexuálisan kiegészítik a lányokat...:-) Na ezt azt hiszem szépen mondtam. Mindenesetre aki nem értené, annak más szavakkal is leírnám: a Jordan-művekben sok a szex, általában az ártatlan leányzó találkozik a tapasztalt, jóképű és gazdag férfivel, aki , módszeresen elcsábítja, és persze mindent megtanít neki...

Mindez a anti-fanoknak kissé unalmasnak tűnhet, de mikor több Jordan könyvet kiolvasunk, rájöhetünk, hogy nem az. Az írónő valahogy olyan jó körítéssel tálalja a gondolatait, hogy eszembe sincs megunni még a 3-4. könyv után sem.

Ez a kötet nem véletlen, hogy a Váratlan választás címet viseli.


Főhőse Madeline, aki egy nem túl tetszetős, nem is gazdag leány, aki dolgozni kényszerül. Megismerkedik a fantasztikusan jóképű nemessel, Rayne Kenyonnal, aki Haviland grófja. A lány apját a férfi még a katonaságtól ismeri.

Mivel grófunknak meg kell nősülnie, és gyermeket kell nemzenie, ezért keresésbe fog, és nagyon meglepi a nagyközönséget, hogy egy kevésbé vonzó lányt kér meg, Madeline-t. Maga a lány is meglepődik, anyósa pedig mindent elkövet annak érdekében, hogy a házasságot nyilvánítsák semmisnek. Nem tudja elfogadni, hogy az új grófnő egy nincstelen és csúnyácska nő.

Mindezt Madeline is tudja magáról, azért fordul Fannyhoz a hírhedt félvilági nőhöz és a Loring nővérekhez. hogy segítsenek rajta. Segítsenek megváltozni, segítsenek elcsábítani a férjét annyira, hogy házasságuk szerelmi házasság legyen, ne pedig érdekházasság....

Persze a könyv végére minden jóra fordul, ahogy mindig, ám míg odáig eljutunk, 376 oldalon keresztül élhetjük át Madeline kalandjait. :-))

A kötet adatai:

Kiadó: Victoria Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2011

Eredeti cím: To Tame A Dangerous Lord

Fordította: Kovalcsikné Chován Hedvig

Sorozat: Szerelmi csatározások 5.

ISBN: 978-963-9803-47-3

Ár: 2599 ft, de klubárban már kétezer forint alatt is megvásárolhatjátok!

Borító: puhatáblás, ragasztott

Oldalszám: 376 p

Forrás: kiadótól

Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában

Sokszor említettem már, mennyire szívesen olvasok női sorsokról szóló könyveket, így nem meglepő, hogy Jean Sasson történetei mind elvarázsolnak.

A Szerelem a terror árnyékában című könyv egy nagyszerű és megható szerelmi történet, csak nem épp a klasszikus módon és helyszínen játszódik, ugyanis főszereplői kurdok. Joanna al-Aszkari egy félig kurd, félig pedig arab házasságból született, és nem mondhat könnyű életet magáénak.


Fiatal kora szép volt, szerette a család, szerették a testvérei, s ő is viszont szerette őket, ám egy napon megismert egy fiatal pesmerga szabadságharcost, Szarbasztot, s ettől kezdve csak a férfiért dobogott a szíve. Pedig Sz. nem igazán vette észre Joannát, inkább csak a barátja rokonának tekintette, pedig a könyv tanúsága szerint igazából nem lehetett nem észrevenni a lány vonzódását a férfi irányába.

Jo még lánykorában találkozott három gyönyörű lánnyal, akik mindnyájan pesmerga harcosnak voltak a menyasszonyai. Sajnos a három szépségnek szomorú sors jutott osztályrészül, ám Joanna ekkor gondolta először, hogy ő bizony szabadságharcos lesz egy szintén szabadságharcos férfi oldalán. Ekkor persze még nem tudta, hogy sok év múlva teljesül a vágya.

Mert bizony, bár Szarbaszt először nem vette komolyan Joannát, majd meg is kért egy másik lányt feleségül, végül mégis úgy látta, hogy lehet jövőjük együtt, és csodálatos szerelmes levelekkel bombázta a lányt, akit felzaklatott az, hogy a kurd hegyekben bújkáló szíve választottja miféle kalandokra veszi rá az épp aktuális postást, aki a levelet hajlandó kézbesíteni a lánynak.

Azok a bizonyos levelek csupa szépről és jóról szólnak, tele vannak érzelemmel és az új élet ígéretével, s a lány végül úgy dönt, belevág, hozzámegy élete férfijához, s ezzel elkezdődik élete valóban kalandos része.

Azt képzeli, hogy tudja, hogy él egy pesmerga, de rá kell jönnie, hogy a körülmények nagyon szerények lesznek, hogy nem igazán lesz szükség selyem és csipkecsoda hálóruhákra sem. Nagyon nehéz neki beleszokni az új életébe, viszont határtalanul boldog.

A könyv elmeséli a pár életének azt az időszakát, amikor első gyermeküket várják, és elveszítik ők, valamint azt is, hogy milyen "élmény" volt átélni egy vegyi támadást, ahol Joanna is megsérült.

Borzasztó nagy a kontraszt gyermekkori élete és új, szabadságharcos élete között, de mégis jó volt olvasni, hogy egyes emberek mit meg nem tesznek hazájukért, szabadságukért.

Az örökké boldog pár jelenleg Angliában él két már-már felnőtt fiával, harmóniában, boldogságban, de sosem feledik, milyen volt az életük Kurdisztán hegyeiben.

A kötet adatai:

Eredeti cím:  Love in a Torn Land

Fordította:  Gondáné Kaul Éva

Kiadó: Gabo Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve:  2008

ISBN: 978-963-9526-84-6

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 2990 ft

Oldalszám: 436 p

Forrás: kiadótól

Heather Belle - Michelle Fiordaliso - Minden, amit tudni akartál az EX*-ről

Ahogy az ember növekszik, úgy tágul ki az ismeretségi köre. Gyermekkorban a családon kívül egyre fontosabbnak tűnnek a kortárs kapcsolatok, a barátságok, majd mindnyájunk életébe beköszönt egyszer, vagy inkább többször a szerelem is. Mivel a legtöbbünknek a szerelem többször jön, így egyértelműnek tűnik, hogy a korunk előre haladtával az exeink száma is egyre növekszik. :-)

Sokan nem tudják, hogy hogyan is viselkedjenek, ha véget ér egy kapcsolat, mit tegyenek, ha szembe találkoznak a még mindig szeretett, vagy már gyűlölt ex-szel, annak az új kapcsolatával, vagy akármivel, ami a régi szerelmet, kapcsolatot jelképezi.

Néha én magam is úgy érzem, hogy furcsa volt egy-egy találkozás, de azt mondhatom, hogy megtanultam a helyükön kezelni ezeket a dolgokat. Persze sokszor bizonytalanok vagyunk, és néha jól jön egy-egy segítő könyv, melyből okosodhatunk, tanácsokat kaphatunk a helyzet kezelésére. Bár nem voltam abban a szituban, hogy tanácsra lett volna szükségem, mégis információra éhesen olvastam a két pszichoterapeuta, Heather Belle és Michelle Fiordaliso könyvét. Ez a két nő nagyon színesen és érdekfeszítően írt a témában, azt gondolom, mindenki számára adhatnak érdekes tanácsokat.

Már a cím is tetszik...:-) Láthatjátok, hogy az EX szócska felett van egy csillag. Na ez nem véletlen, ugyanis a szerzők mindjárt a borító alján meg is magyarázzák, kit értenek EX alatt. :-) Szerintük az EX lehet: "egy korábbi házastárs, szerető, kaland vagy "barát"".


Miután tisztába jöttünk, hogy kiket is nevezhetünk exnek, jönnek a jó tanácsok. Olyan témákat találhatunk a könyvben, mint például lehetünk-e barátok az ex-szel (szerintem igen, nekem is van egy ex-barátom), vagy hogy hogy kezeljük az exek új kapcsolatait, vagy vannak-e és ha igen, milyenek az ex-szel folytatott játszmák, hogyan szakítsunk meg egy kommunikáció-sorozatot az ex-szel...stb.

Nem tudnám felsorolni mennyi mindent tanultam a könyvből, bár azt megjegyezném, hogy nem igazán kamatoztatom e "hatalmas tudásom". :-)) De sosem lehet tudni, mikor lesz rá szükség, az ismeretségi és baráti körömben pedig mindig akad olyan személy, akinek bátorítást nyújthat ez a kötet.

Olvassa el mindenki, akinek gondjai vannak az ex-szel, és mindenki, akinek bár nincsenek problémái, de mégis kíváncsi arra, hogy ha volnának, hogyan érdemes megoldani azokat.

A kötet adatai:

Eredeti cím: Everything you always wanted to know about ex

Szerkesztette: Balikáné Bognár Mária

Kiadó: Cor Leonis Films Kft.

Kiadás helye: Budapest

Oldalszám:  262 p

ISBN: 978-963-888-914-0

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 2500 ft, de a kiadó webáruházában kedvezményesebb áron is a Tiéd lehet!

Forrás: kiadótól

Kate van Dyke - Valóra vált rémálom

Már jó ideje küzdök önmagammal, hogy a lemaradásaimat behozzam. Most jöttem rá, hogy van pontosan négy darab könyv, amikről már ezer éve kellett volna írnom, de elkeveredtek az íróasztalomon, és most, hogy megpróbálok rendet tenni az életemben, a házunkban, a szobámban (na jó, a férjemmel közös szobában :D) és mindenhol, előbukkantak ezek a kötetek. Nagy-nagy rémületemre, mert én abban a hitben voltam, hogy ezek a könyvek nem maradtak ki, ezekről már régen írtam, és egyáltalán, hogy történhetett ez meg???

Hát úgy, hogy a kis két és fél évesem rápakolgatta a csodás rajzait a kupacra, és azok csak gyűltek és gyűltek, én meg vizsgáztam és vizsgáztam, és nem foglalkoztam azzal, hogy rámdől a temérdek rajz, hiszen azok úgyis csak rajzok, nem pedig féltéglák...:-)) Na ma elkezdtem foglalkozni a témával, és jött a felismerés és a megrökönyödés... ennek köszönhetően pedig itt a postom végre a Valóra vált rémálomról is. :-)

Kate van Dyke előző könyvéről, a Tűzmadár sorozat első kötetéről már írtam Nektek, sőt a blogomon volt egy játék is a kötetek kiadójával, az Álomgyár kiadóval, úgyhogy akik rendszeresen olvasnak engem illetve a blogomat, azoknak a kedves olvasóknak nem újdonság az írónő neve, aki izgalmasan, fordulatosan ír, és akinek a könyvei címlapján elég borzongató képek vannak.


Ennek a kötetnek az elején pl. egy vérbe fagyott hulla látható. Egy nő...onnan tudom egyébként, hogy vérbe van fagyva, hogy a kés, amit tart, igencsak véres, ráadásul egyik cipője is hiányzik. Mindenesetre a bizarr címoldal megint egy nagyon izgalmas és szinte letehetetlen könyvet takar.

Ez a könyv, akárcsak az előző, szintén 18-as karikás, nagyon bejön, hogy már a címoldalon láthatjuk, hogy nem gyenge lelkű olvasóknak szól a történet, és nem is az ifjúság épülésére szolgál, hanem igencsak a felnőtteknek szól.

A történetben tovább követhetjük nyomon a Sinclair család életét, köztük Ronét, aki a kötet kezdetén börtönben ül, mert gyilkossággal vádolják, persze aztán kiengedik, mert nem áll meg a vád...nincs elég bizonyíték a bűnösségére. Eközben Peggy, aki fontos karakter a kötetben, a fiával bújdokol Ron elől, de valaki más megtalálja, és megfenyegeti ezzel azzal.

Azt már tudjuk, hogy Sinclare-ék nem épp egyszerű figurák, és azt is tudtam, hogy az apát, Jamest utáltam eddig is, de ebben a kötetben megbizonyosodtam arról, hogy sosem fogom megszeretni ezt az arrogáns, nagyképű, hatalmaskodó ...-t (bácsit. :D)

A sztoriról igazából nem írnék többet, inkább bemásolom a fülszöveget, mindenesetere annyit megjegyeznék, hogy én azért azt nem gondoltam, hogy úgy fog végződni a könyv, ahogy végződött. :-))


"A Tűzmadár-sorozat első kötetéből, a Vérzivatarból megismert Sinclair család megpróbáltatásai folytatódnak. James cselekedeteit nem a hétköznapi logika, hanem bosszú és hatalomvágy irányítja. Céljai érdekében a morál és az etika minden szabályát felrúgja, s fiát, Ront is erre próbálja kényszeríteni. Az apa-fiú párharc során sötét titkokra derül fény. Régi, fájdalmas sebek szakadnak fel, s végül Ronban is fellángol a bosszúvágy…

Hiába a fényűzés, a csillogás, a fiatalabb Sinclairtől szinte mindent elvesz a sors. Magánéletét kétes szerelmi viszonyok kísérik, kettős gyilkossággal gyanúsítják. Talán nem alaptalanul…

Zsarolás, bosszú és szerelem jellemzi Kate Van Dyke a Csontgolyó(Alexandra, 2006) és A latin démon (Ad Librum, 2009) szerzőjének fordulatos, kétkötetes krimijének második részét."


A történet valójában elég egyszerű (jó értelemben), de a szerző nagy tehetséget mutat abban, hogy izgalmasan, sodró lendülettel ábrázolja a szereplőket, hogy sosem unatkozzunk olvasás közben.

Nekem ugye (ahogy sokszor mondtam már) Agatha Christie jelentette sokáig a KRIMI-t csupa nagy betűkkel. Aztán megismerkedtem skandináv kollégáival, akiknek a munkássága szintén nagyon tetszett, és most itt van Kate van Dyke is. Ha most megkérdeznék tőlem, ki a legkedvesebb krimiíróm, egyértelműen most is Agatha nénit emlegetném, de kétségtelen, hogy hozzátenném, hogy ha magyar írót kéne mondanom, akkor Kate van Dyke a favorit.

Olvassátok el a könyveit!

A kötet adatai:

Kiadó: Álomgyár kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2012

Ár: 2990 ft

Oldalszám:  301 p

ISBN:  978-615-5252-06-8

Borító: puhatáblás, ragasztott

Forrás: kiadótól

 
Hidasi Judit - Kilenc

Nem tudom, emlékeztek-e még rá, de mikor először olvastam Hidasi Juditot, méghozzá az Április út című könyvét, akkor nagyon megtetszett az írónő stílusa, a történet, a minden...Így gondolom nem is csoda, ha minden áron el akartam olvasni a következő kötetet is, a Kilencet.


A könyv egyébként a már megszokott, Hidasi-könyvre jellemző külsőségekkel bír. Semmi cafrang, semmi extra, csak egy kis grafika a címoldalon.

A kötet valamiképpen folytatása az Április útnak, de szervesen mégsem kötődik hozzá. Van némi visszautalás az első könyvre, de annak hiányában is nagyszerűen érthető, úgyhogy ha nem olvastátok az első könyvet, akkor is bátran nekiállhattok a Kilencnek.

A kötet főhőse Piroska, alias Pircsi, aki nagyon szerelmes, együtt él a szakállas pasijával, aki éppen bejelenti, hogy külhonba kell, hogy szakadjon egy időre. A lányt persze megrázza a kijelentés, így hirtelen nem is tudja, mit kezdjen fene nagy szabadidejével, főleg, mivel nincs igazán munkája sem.

Vannak viszont barátai, ismerősei. Például Dénes, aki egy piperkőc, híres rendező, akinek van egy ötlete, melyhez Pircsi is kell. Az ötletről nem igazán szeretne beszámolni, de számít arra, hogy a lány így is belemegy a dologba, főleg, mert sokat fizetne érte. S hogy mi a feladat? Összeszedni kilenc színészt, akik nyár lévén eléggé elérhetetlenek, s velük aláírni Dénes szerződését az új előadásra. Nem véletlenül Pircsi azonban Dénes embere, s a férfi azt is tudja, hogy a lánynak nem lesz könnyű dolga.

Persze P. belevág, és segít neki Lulu is, a kissé lökött, ám szeretetre méltó barátnő és Attila a régi pasi, aki által okozott sebek úgy tűnik még mindig nem gyógyultak be Pircsi lelkében.

Valahogy a triónak folyamatosan szerencséje van, lépésről lépésre keresik a művészeket, s közben nagy utat tesznek meg. Nem csak fizikailag, földrajzilag, de lelkileg is. Például főhősünk nagyon sok mindenre ráébred a feladat végrehajtása során, a múlt kapcsán, de jelenlegi szerelme ügyében is. Attila és Lulu ugyanígy jár. Valójában én ezt az utazást önismereti útnak is felfogtam. Nem csak magukról tanulnak a szereplők, hanem rengeteg újdonságot, szívfájdító dolgot is megtapasztalnak a munka során.

Persze felbukkan a történetben Vera is, az Április út főhősnője...

Szerettem ezt a regényt olvasni, s bár hamar végeztem vele, mert véleményem szerint nagyon haladós, mégis sokáig tartott feldolgoznom, hiszen annyira elgondolkodtatott néhány téma, amely előjött benne. Kifejezetten jó volt olvasnom annak ellenére, hogy (bár választani nem kell) számomra az Április út az első, minden értelemben.

Íme egy szép kép a szerzőről...

Forrás

Szeretettel ajánlom a kötetet mindenkinek, és én biztos, hogy továbbra is figyelni fogom Hidasi Judit munkásságát.

A kötet adatai:

Kiadó: Gabo Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2012

Borító: keménytáblás, fűzött, védőborítós

Ára: 2990 ft, de a kiadó oldalán csökkentették az árat 15 %-kal, így 2542 forintért hozzájuthattok a könyvhöz!

ISBN: 978-963-689-629-4

Oldalszám: 304 p

Forrás: kiadótól

Maria Murnane - Papíron príma

23 könyvről kellene írnom, ez a 23 kötet itt tornyozódik az íróasztalomon, és így nem túl kényelmes az élet. Ezért is kezdek bele felszámolni a stócot, meg azért is, mert zavar, hogy ennyire keveset írok mostanában.

Azon gondolkodtam, hogy mennyire hálás téma, ha szinglikről írnak az írók. Szinglikről, akiknek a kalandjaik csupa-csupa móka és kacagás, és a végeredmény általában ugyanaz. Vége a szinglilétnek, megtalálják az igazit, és boldogan élnek, amíg meg nem halnak. Szóval általában ugyanaz a sztori mindig. Kicsit unalmas.

Most is egy ilyen "klisé" könyvről írok...és mégis azt kell mondanom, hogy a kötet több mint egyszerű romantikus "vígjáték". Inkább egy nagyon szórakoztató és jól megírt történet, melyet olvasva nagyon sokszor mosolyogtam, és néhány részt ki is írogattam magamnak belőle.


A Papíron príma c. kötet főhőse Waverly Bryson, aki sikeres a munkájában, s úgy egyáltalán az életében. Magyarán jó világa van. Van pasija is, ám hamar megérkezik a fekete leves, ugyanis a vőlegény elhagyja az oltárnál, de Waverly nagyon nehezen lesz túl ezen, így mindenkinek azt hazudja, hogy ő hagyta el a fickót. Szégyenli magát, és valószínűleg én is így érzeném magam hasonló helyzetben, holott egyáltalán nem a lány volt a hibás a srác döntése miatt. Inkább azt mondanám, hogy átgondolatlan volt ez az egész "házasodjunk össze" sztori. Mindenesetre megtörtént az, ami minden lány rémálma, és ezek után Wave nem igazán tudja, hogy fogja összekapaprni magát élete romjai alól.

Andie és McKenna, a két hűséges barátnő mellette áll, és próbálják támogatni, ám ez mindig nem sikerülhet.

Főhősünknek egyébként a munkájában is helyt kellene állnia, hiszen sport PR-os, így mindig pörgősnek, napra- és tettre késznek kellene lennie. Ez sem sikerül neki mindig.

Nem hiába az alcíme a kötetnek az alábbi: Waverly Bryson (félre)sikerült kalandjai. :-) Ezekből a félresikerült randikból például van egy rakásnyi. Megannyi szórakoztató és vicces kis sztori, amelyből akár mi is magunkra ismerhetünk. Már ha vagyunk legalább 25 évesek, és a hátunk mögött van néhány elkeserítő randevú.

Wave-nek egyébként van egy apró kis szokása is. Pici, rövid de humoros megjegyzéseket, ún. "édesem - üzeneteket" írogat nap mint nap.


Forrás

Na ezek az üzik voltak a kedvenceim a könyvben, ezekből jegyzeteltem ki magamnak néhányat.

Pl.:

"Igaz, hogy minden tapasztalatból tanul az ember valami "értékeset"?

Édesem, ezt csak azok mondják, akik még nem próbálták ki a brazil bikinigyantázást - meg akik még soha nem ruccantak ki egy hétvégén az IKEÁ-ba"

vagy...

"A nagy távolság árt a kapcsolatoknak?

Édesem, az biztos, hogy az önmegtartóztatás mindenképp."

vagy esetleg...

"Szeretnél kibújni egy vakrandi alól?

Édesem, nem akarlak megbántani, de valószínű, hogy a másik fél is ezt szeretné."

Ilyen, és ehhez hasonló számtalan "édesem-üzi" valóban feldobja az ember napját! :-) Waverly pedig nem is sejti még akkor, mikor elkezdi őket írogatni, hogy egyszer csak kihúzza őt "édesem" az átlagos életből.

Közben persze nem csak egy béna randit mesél el a szerző, hanem számtalant, beavat bennünket Wave PR-os mindennapjaiba, és persze azt is megtudjuk, hogy mihez kezdett az ex...a volt vőlegény.

Mindezt tetőzve pedig kiderül az is, hogy a mi édes Waverly-nk hogyan talál társa, ha ugyan ez történik vele...

Szerintem mindenkinek nagyszerű szórakozást nyújthat ez a könyv, persze itt elsősorban a lányokra, nőkre, asszonyokra gondolok. Szakítás után a legjobb barátnőnek például top-ajándék lehet.

A könyv adatai:

Eredeti cím:  Perfect on paper

Kiadó: Cor Leonis Kiadó Kft.

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve:  2010

Borító: ragasztott, puha

Oldalszám:  306 p.

ISBN:  963-888-91-2-6

Ár: 2990 ft

Forrás: kiadótól

Patrick Ness - Kés a zajban

Nem tudom, hogy Ti jártatok-e már úgy, hogy rá kellett jöjjetek, nem mindegy, hogy milyen hangulatban olvastok egy könyvet. Én igen. Mikor az év végén olvastam Patrick Ness egyik könyvét, beleszerettem az írásmódjába, és szert tettem még azon a kötetén kívül a Chaos walking trilógiára is. Rájöttem arra, hogy a trilógia első kötetét a Kés a zajban c. művet én még egyszer régebben olvastam, talán Erika (az exkolléganőm Pestről) adta kölcsön, és én az igazat megvallva nem tudtam mit kezdeni vele. Olvasgattam, forgattam, de mégis úgy érzetem, hogy ez a kötet nem nekem íródott. De most, hogy volt már jó élményem Ness-szel kapcsolatban, adtam egy második esélyt a Chaos walkingnak. De milyen jól tettem...Attól tartok, hogy akkoriban valahogy más típusú könyveket szerethettem, hiszen mostanra teljesen megváltozott a véleményem a művekről. Nagyon szívesen olvastam, egyszerűen beszippantott a Zaj világa, alig bírtam letenni, és egymás után olvastam mindhárom részt.

A könyv számomra különleges stílusban íródott, és az elején fura volt belerázódni ebbe a világba, melyben mindenki hall mindenkit, polgármester helyett mesterpolgár van, a nincs helyett "nem van" van. :-) Azonban miután túl jutottam eme furcsaságokon, már semmi nem zavart, hacsak az nem, hogy jött az éjszaka és majd leragadtak a szemeim. Ha bírtam volna 24 órán át olvasni, bizony megtettem volna. :-)


A kötetek főhőse egy 13 éves ifjú, Todd, aki Prentissvárosban lakik, ahol nincsenek nők, csak férfiak, akik mind idősebbek nála. A városon kívül nem van semmi, Toddot sem a szülei nevelik. Itt mindenki hallja a másik gondolatait, tehát nem árt fegyelmezni magunkat, ha valamire gondolunk. Toddnak van egy kutyája, Ments, akivel néha csúnyán beszél, ám ő a társa, a barátja. Lassan Todd annyi idős lesz, amikor Prentissváros polgárai szerint férfi válik belőle...

Egy szép napon elcsavarog, és eljut egy olyan helyre, ahol csend van. Tökéletes csend, és a srác eléggé megijed ettől, hiszen élete során ilyesmivel még sosem találkozott. Ahogy kiderül az élménye, azonnal menekülnie kell...pedig még nem is nagykorú. Kutyája vele tart, és nagy felfedezéseket tesz útközben. Például találkozik egy lánnyal. LÁNNYAL csupa nagy betűvel, hiszen, ahogy már írtam erről, nem találkozott nőkkel, csak a férfiak zajából ismerte a másik nemet. A lánnyal, Violával első látásra nincs rendben valami, mert nem beszél...aztán persze előbb utóbb megoldódik a nyelve, és együtt menekülnek tovább, hiszen Viola is erre kényszerül.

A könyv nagyon érdekes, izgalmas, és még különleges lényekkel is találkozunk benne. Ti tudjátok kik vagy mik a szpakkerek? Gondolom nem. :-) Nem is csoda, azonban, ha elolvassátok a kötetet, máris tudni fogjátok. :-)

A kötet vége nem teszett...de szerencsére nálam volt a következő rész, így nem okozott gondot kivárni, hogy megtudjam, hogy folytatódik a sztori. :-)

A kötet adatai:

Eredeti cím:  The Knife of Never Letting Go

Fordította:  Hotya Hajni

Kiadó: Vivandra Books

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve:  2010

Ár:  3500 ft

Borító: puhatáblás, ragasztott, számomra különleges

ISBN:  978-963-888-394-0

Oldalszám:  460 p

Forrás: kiadótól

Josephine Angelini - Baljós csillagok

Kaptam egy nagyon-nagyon kedves díjat Liza Lindale-től, amitől felbátorodtam (nem mintha eddig annyira bátortalan lettem volna...:D), és arra gondoltam, hogy most írok Nektek egy olyan könyvről, amiről én eddig sok jót nem olvastam. Minő meglepetés, nekem mégis tetszett... :-) Úgy tűnik, én már csak ilyen vagyok, minden tetszik, ami másnak nem...vagy nem tudom. Néha ez olyan furcsa dolog, az ember le sem meri írni szinte a véleményét. (Mert kaptam már olyan kommentet, amelyben kritizáltak amiatt, hogy nekem tetszik ez meg az a könyv, de a legtöbb ember (a kommentelő szerint) nem így van ezzel, és én hogy merem leírni, hogy nekem tetszik...) Na nem is bonyolítom túl a dolgokat, inkább írok a sztoriról néhány szót. :-)


Nem árulok el azzal meglepetést egyébként, hogy egy trilógia első kötetét foghatjuk a kezünkbe. A Cicero Könyvstúdiónál mostanában úgyis csupa trilógiával találkozhat az ember lánya és fia.

A Baljós csillagok főszereplője egy tizenéves lány, Helen Hamilton, aki magas, gyors és valahogy olyan fura, de ő maga sem érti először, hogy mi miatt is különbözik a társaitól. Nantucket szigetén él, ahol mindenki ismer mindenkit, és a lány, ahogy felfedezi képességeit, egyre jobban próbálja azokat titkolni. Legjobb barátnője is van, mégpedig Claire, akivel jóban-rosszban összetartanak.

Lenniet (Helen) édesapja neveli, az anyukáját nem is ismeri, sőt még fényképek sem őrzik az emlékét.

A lány érzi, hogy egyre furcsább az élete, hiszen az utóbbi időben rémálmok gyötrik, s ezek az álmok olyanok, hogy reggelre mindig koszos lesz a lába és az ágyneműje is... ráadásul három nőt halluciánál, akik vért sírnak, és mindenféle dolgokat suttognak neki.

Egy napon új srácok érkeznek az iskolába, és ezzel kitör a káosz. Helen, köszönhetően a hallucinációinak, nekiugrik az egyik új fiúnak Lucas Delosnak, aki úgy tűnik, valahonnan ismeri a lányt, és tud dolgokat a múltjáról. Olyan dolgokat, amelyekkel a lány abszolút nincs tisztában.

Sorra bukkannak fel az új szereplők, csupa-csupa görög nevekkel, mint Creon, Hektor, Pandora, Cassandra...stb. Itt már sejthetjük, hogy valami különleges története lehet a lánynak. És valóban, olyan múlttal rendelkezik, amely elől nem lehet elmenekülni.

Ahogy Helen a múltját megismeri szépen lassan, összeáll a kép, és rájön a hallucinációk miértjére is. Ráadásul édesanyja is felbukkan, aki - elárulhatom - nekem csalódás volt...


Mivel én nagy Twilight rajongó vagyok, azonnal észrevettem az Alkonyat szereplőkkel való hasonlóságot, de ez engem nem nagyon zavart. :-) A szerző talán tudta jól, hogy egy világsiker könyv szereplőire hajazó főhősök biztos sikert kovácsolnak számára.

Mindenesetre érdekes és színes világot ismerhetünk meg a könyv lapjain, és nem bántam meg, hogy rászántam az időmet.

A kötet adatai:

Eredeti cím: Starcrossed

Fordította:  Lacza Katalin

Kiadó: Cicero Könyvstúdió

Kiadás helye: Budapest

Kiadás ideje: 2012

Oldalszám:  420 p

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 2990 ft

ISBN: 978-963-539-772-3

Forrás: kiadótól

Michael Palin - Hemingway nyomában

 

A a két olvasókörrel ezelőtti időben Hemingway volt a téma, s A párizsi feleség c. könyv alapján rendesen előítéletekkel rendelkeztem Hemingwayt illetően. Úgy éreztem, hogy egy morc, nagyképű alak, aki visszaél azzal, hogy nagy író, s falja a nőket, akik mintegy szolgaként követik.

Elhatároztam, hogy sosem fogok Hemingwaytől semmit sem olvasni. Nem fogom azért sem a rajongótáborát gyarapítani. Eddig nem is szegtem meg a magamnak tett ígéretet. Be kellett látnom, hogy H. mint ember és mint férfi, felkeltette az érdeklődésemet, ezért keresni kezdtem a lehetőségét, hogy olvashassak Róla. Nem tőle, hanem kifejezetten Róla. Így akadt meg a szemem Michael Palin könyvén, ami a Hemingway nyomában címmel büszkélkedhet.


Gondolom sokan ismeritek Michael Palint. Én nem ismertem Őt, holott ő a Monthy Pyton egyik alapítója. Mondjuk sosem szerettem az angol humort, sem a Monthy Pytont. :-)

Ennek ellenére biztos voltam abban, hogy Palin könyve lesz az, amellyel próbálhatok „közelebb kerülni” Hemingwayhez. A könyv egyébként egy TV sorozat kapcsán készült, amikor Michael Palin a modern kori Hemingway rajongó, végigjárja azokat a helyeket, melyek szerepet játszottak az író életében, akiről tudhatjuk, milyen nagy utazó volt hiszen bejárta a fél világot, ha pénze nem volt, akár kölcsönből is.

Jártunk a könyv segítségével a michigani Chicagóban, aztán Olaszországban, Párizsban, Spanyolországban, majd Key West következett, illetve Afrika és Kuba. A végső állomás pedig Ketchum Idaho, ahol Hemingway önkezével vetett véget életének.

Az utazás során közelebbről megismerhetjük Hemingway életét, persze nem részletekbe menően, hiszen ennek a könyvnek nem ez a „feladata”.

És mégis.

Elérte, hogy jobban vágyjak arra, hogy megismerhessem ennek az ellentmondásos férfinek az életét. Nem szépítek…ebben nagyban „segített” az, hogy a könyvben megláttam a fiatal Hemingway fotóját. Hát mit is mondhatnék. Fiatalon igen jó pasi volt. :)

Forrás

Idősebb korában már nem jött be annyira...:-)

Forrás

Azt hiszem hamarosan végre bevállalok Hemingwaytől is valamit.

Ezt az elhatározást pedig Michael Palin könyvének és a Park kiadónak köszönhetem.

Egyébként volt valami, ami nem tetszett a könyvben. :-) De nem az író hibája ez. Hiszen ő nem tehet arról, hogy rosszul voltam a pamplonai bikafuttatás és egyáltalán a bikák jelenlététől. :-) Pedig de szeretnék elmenni Pamplonába... :-)

Mindenesetre olvassátok el, mert nagyon jó könyv.

A kötet adatai:

Eredeti cím: Hemingway Adventure

Ford: Báti Júlia

Kiadó: Park kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2008 illetve 2009

ISBN: 978-963-530-8590

Oldalszám: 206 p

Borító: puhatáblás, ragasztott

Forrás: Park kiadótól, hálás köszönet...

Ár: 2900 forint

Fényképek: Basil Paso

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás