Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Nicole Jordan - Csábító menyasszony

Úgy tűnik, lassan „magamévá teszem” Nicole Jordan teljes életművét. :-) Legalábbis már ami magyarul megjelent. A csábító menyasszonyon kívül már csak egy kötet van hátra az életműből.


Ez a kötet ismét a már ismert Loring nővérekről szól. Konkrétan Lilian Loringról, aki úgy gondolja, hogy sosem fog férjhez menni, és nem is érdekli az egész házasulósdi sem. Mivel a lányok szüleinek rossz volt a kapcsolatuk, ezért nekik nehézkes könnyű szívvel belevetniük magukat 1-1 kapcsolatba. Ezzel Lilinek van a legnagyobb gondja, annak ellenére, hogy a lány gyönyörű, okos, és ráadásul „beszerzett” magának egy szintén kellemes külsejű udvarlót, Heath Griffint , aki Claybourne márkija.

A lány úgy megrémül a férfitől, és az általa kiváltott érzelmektől, hogy fogja magát, és elmenekül a barátnője, a sikeres kurtizánként működő Fanny házában talál menedékre. Itt nagyon jól érzi magát, s a helyszínen tevékenykedő lányokat tanítja úrinős viselkedési fortélyokra elég nagy sikerrel.

Bár közben sokat gondol Heath-re, mégsem szeretne újból kapcsolatba kerülni vele, habár a férfinak minden vágya ez volna…

Bár megismerkedésük elején esze ágában sincs nősülni, de egyre jobban hajtja az a vágy, hogy Lili a felesége legyen.

Mary Jo Putney ezt mondta a kötetről: „Vad érzéki szerelmi játszma…Nicole Jordan a legtüzesebb formájában”

Valóban.

Nicole Jordan ebben a kötetben, a Szerelmi csatározások sorozat 3. Részében az eddigieknél több a szex. Heath és Lily többet mutatnak meg magukból és az érzéseikből, mint az előző részek szereplői.  Erotikával fászerezett romantikus szerelemes regények kedvelőinek tökéletes olvasmány lehet, úgyhogy ismerkedjetek meg a könyvvel minél többen.

A kötet adatai:

Eredeti cím: To Seduce A Bride

Fordította: Mucsi Melinda Ágnes

Kiadó: Victoria Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás ideje: 2011

ISBN: 978-963-9803-42-8

Ár: 2599,- Ft

Borító: puhatáblás, ragasztott

Oldalszám. 368 p

Forrás: kiadótól

Ajánló: 18 éven túliaknak! De tényleg! :-)

2013-as évi szerzemények 1.

A múlt évben valami miatt kimaradtak azok a bejegyzéseim, amelyekben az új szerzeményeimmel dicsekszem. :-) Pedig volt jó sok. Most bepótolom, és bemásolom Nektek a blogos naplómból, hogy mi mindenre tettem szert könyvtári vásárlásaim, könyvtári selejtezés és egyéb magánemberi selejtezés révén.

Vigyázat!

Tényleg sok lesz!

-          Mesevonat

-          Jókai Mór – A nemzet története regényes rajzokban 1-2.

-          Jókai Mór – A lőcsei fehér asszony

-          Molnár Géza – A tizennyolcadik születésnap

-          Dániel Anna – Margot királyné goblejnjei

-          Mikszáth Kálmán – Galamb a kalitkában

-          József Attila – Versek, műfordítások, széppróza

-          Kőszegi Imre – Szerelmetes Orsikám

-          Kőszegi Imre – A fellegvári Vénusz

-          Móricz Zsigmond – Kiserdei angyalok

-          Leslie L. Lawrence – Síva utolsó tánca

-          Daniel Keyes – Az ötödik Sally

-          Jókai Mór – Bálványosvár

-          Selma Lagerlöf – Nils Holgerson csodálatos utazása a vadludakkal

-          Kosztolányi Dezső – Aranysárkány

-          Dénes Gizella – Császármadár

-          Kertész Erzsébet – Csipkebolt Brüsszelben

-          Kertész Erzsébet – Zsuzsi vakációja

-          F. Scott Fitzgerald – Az éj szelíd trónján

-          Selma Lagerlöf – Arne úr kincse

-          Sophokles – Elektra – Oidipus király – Antigoné

-          P.G. Wodehouse – Rengeteg pénz

-          Leslie L. Lawrence – A vérfarkas éjszakája

-          Dénes Zsófia – Zrínyi Ilona

-          Kántor Zsuzsa – Anonymus diplomatatáskával

-          Bechstein – A kölestolvaj

-          V. Binét Ágnes – Gyurka számolni tanul

-          Tolkien – A babó

-          Komjáthy István – Mondák könyve

-          Marton Klára – Csiki-csuki

-          Kertész Erzsébet – Gyönyörű nyár

-          Émile Zola – Róma

-          Daniel Keyes – Virágot Algernonnak

-          Kökénykisasszony

-          Verne – Utazás a Holdba – Utazás a Hold körül

Forrás

Kelemen Zoltán - Első 21 novella

Előre bocsátom, nem vagyok nagy novella olvasó. Igazából az iskolában a kötelező novellákat elolvastam, plusz a Nők Lapját is átnézem novella szempontból is. Ezen kívül még karácsonykor olvasok karácsonyi novellákat, így kicsit aggódva kezdtem bele Kelemen Zoltán Első 21 novellájába. Több okból is szerettem volna elolvasni ezt a könyvet. Pl. azért, mert szeretek új szerzőktől olvasni, illetve a Kelemen Zoltánról egy volt kedves kollégám jutott eszembe. Persze nem ő írta a könyvet, ez a Kelemen Zoltán egy erdélyi író, aki Kolozsváron adta ki a novelláit.

Szóval a könyvről:

Mi volt az első benyomásom? Hát az, hogy elég rémületes a borítója. Mintha egy hullát csókolgatna a lány a képen. Fura. De azért érdekes. Mégis csak fura. :-)


Viszont volt más benyomásom is, miután elolvastam a novellákat. Mégpedig az, hogy bármennyire is nem vagyok novellás, ezek a történetek tetszettek annak ellenére, hogy gyakorlatilag semmi összefüggés nem volt egy-egy történet között. Kelemen Zoltán írt cirkuszról Sopronból, angyalról, fáraóról, a törzsfőnök lányának szerelméről, a peleponészoszi háború utáni persze birodalom idejéből, az elmúlt századokból, a viktoriánus Angliából. Szóval annyira szerteágazó témában és időben, illetve helyszíneken játszódnak a szerző novellái, hogy lehetetlen lenne róluk egyenként írni.  Főleg, hogy 21-en vannak, ahogy azt a cím is mutatja.

A szerző, Kelemen Zoltán egyébként nagyon fiatal, 1986-ban született, és a kötet végén fotóját is közölte, így kicsit jobban megismerhetjük őt. Érdekes, különleges gondolatai vannak, és határtalan a képzelőereje. Szívesen olvasnám tőle a következő 21 novellát is. Egyszerűen olyan világokba kalauzolt, melyekben, melyekhez hasonlókban sem jártam még sohasem.

Köszönöm Neki a könyvet, és köszönöm azt, hogy megírta.

A könyv adatai:

Kiadó:  szerzői kiadás

Kiadás helye: Kolozsvár

Kiadás éve: 2013

Oldalszám:  134 p

ISBN: 978-973-0-14798-8

Ár:  2210,- Ft (Bookline) / 1700,-Ft /25 lej / 6 euro (szerzői ár)

Forrás: szerzőtől, a Facebookon lévő szerzői profilját itt találhatjátok meg!

Ajánló: 16 éven felülieknek. De csak azért írtam kort, mert talán a fiatalabbak nem igazán értenék valamelyik novellát.

Happy New Year!

Forrás

 

Forrás

Victoria Forester - A lány, aki tudott repülni

Hogy rehabilitáljam magam a nem túl rég történtek miatt (ugyebár elveszítettem egy csomó publikálásra váró postot), úgy döntöttem, hogy írok gyorsan egy könyvről, aminek az olvasását néhány napja fejeztem be.

A repülő lány, Piper (akárcsak a Bűbájos boszorkákban, csak az ottani Piper nem repülni tud.) történetével már jó ideje szemezgettem, de valahogy sosem vettem rá magam, hogy elolvassam. Azonban már annyiszor a kezem ügyébe került, hogy nem várhattam tovább, jött velem haza a könyvtárból.


A főhős, (mint már említettem) Piper, aki egy napon ráeszmél, hogy tud repülni! Egyszerű mezőgazdász vagy más szóval paraszti életmódot folytató szüleinél ez eléggé kiveri a biztosítékot... Idős szülők egyke gyermeke ő, ám különösen bánnak vele és talán szellemileg nem is érik fel egyszer gyereküket, akinek a lelkére kötik, hogy ne repüljön, mert az nem természetes dolog. Egy ideig minden jól is megy, de Piperünk olyan szituációba kerül, ahol egyszerűen repülnie KELL, persze nem múlik el életében nyom nélkül ez az eset, sem pedig a lowlandi emberekéből.

Ettől kezdve a kislány élete teljesen megváltozik. A sajtó megneszeli a dolgot, és felbukkan dr. Letitia Hellion, aki meggyőzi a MCLoud szoülőket, hogy a lánynak jobb helye lenne egy szupertitkos helyen, ahol tanítják, engedik, hogy fejlődjön.

Így kerül el Piper MCLoud Lowlandből egy másik helyre, egy iskolába, ahol már élnek más gyerekek is. S kiderül, hogy mindegyik tud valamit...

Piper próbál beilleszkedni, ami nem megy zökkenőmentesen, és rá kell jönnie arra, hogy semmi és senki nem az, aminek látszik.

Engem már sokszor megdöbbentett az érzéketlenség, az a furcsa szeretet, ahogy Pipert szerették szülei, de gondolom nem ő az egyetlen gyermek akivel furán bánnak. Annyit azért még elmondanék, hogy a történetben Piper szülei voltak a legkevésbé furák...

A könyvet úgy olvastam végig, hogy egy percig sem untam. Szuper kis történet ez, érdemes elolvasni.

A kötet adatai:

Eredeti cím: The Girl Who Could fly

Fordította: Pásztor Judit

Kiadó: Könyvmolyképző kiadó

Kiadás helye: Szeged

Kiadás ideje: 2011

Borító: keménytáblás, védőborítóval (legalábbis az én példányom)

Oldalszám: 294 p

ISBN: 978-963-9708-53-2

ISSN: 2060-4769

Sorozat: Vörös Pöttyös könyvek

Ár: 3.999 ft

Ajánlott: 14 éves kortól

Forrás: Chernel Kálmán Városi Könyvtár Kőszeg

Nagyon összejöttek a dolgok

Gondolom észrevettétek, hogy régen nem írtam már...Sajnálom. Tényleg. Pedig olvastam, egyfolytában bújtam a könyveket, de írni nem volt erőm, időm. Több oka is volt ennek, s írtam is róla egy bejegyzést, amit végül nem tettem közzé. Most, egy kicsit átolvasva újra, mégis megpróbálom leírni, mi minden történt velem mostanában.

Volt egy konkrét dolog, ami miatt egyszerűen képtelen voltam írni Nektek.

Sosem gondoltam, hogy ez megtörténhet velem, de megtörtént...

Szóval az elejéről:

Volt/van egy szép fekete pendrive-om, Arnold a neve, csavart mintáz. (Az Uramtól kaptam még a nyáron, ő pedig repiajándékba kapta egy cégtől...)Sok számomra fontos dolgot mentettem rá, többek között 17 mappa volt benne, s mappánként átlag 3-4 blogbejegyzés várta, hogy feltöltsem a netre. Ezen kívül a német nyelvvizsgámra készülvén volt rajt sok-sok anyag várakozó állásponton.

Nos elárulhatom, de már gondolom Ti magatok is kitaláltátok, hogy mi történt...elveszett minden....Ráadásul, hogy minden "összeálljon", volt három postom a piszkozatok között a blogon, és az is eltűnt. Összefüggés persze nincs a két dolog között, de mindkettő baromi rosszkor jött.

Bár a blogot frissíteni nem volt időm már egy ideje, de folyamatosan írtam, amikor csak tehettem...olyat akartam csinálni, hogy egy hónapra előre beviszek a blogra elkészült bejegyzéseket, és minden nap lesz új olvasnivalótok, én pedig nyugodt szívvel készülhetek számomra fontos dolgokra, pl. a német nyelvvizsgámra. Nem jött össze a terv, a nyelvvizsga eredménye még nincs meg, és nem mondanám, hogy sírdogálás nélkül vészeltem át a veszteségemet...Pedig az egyik kolléganőm, aki a témában igencsak jártas, és okos és minden, próbálta a pent meggyógyítani, de nem sikerült, s kimondta a halál időpontját...(Egyébként azt nem is mondtam, hogy folyamatosan munkahelyi anyagaimat, tanulnivalóimat is ide mentettem, mert annyira megbíztam Arnoldban...)

Egyszóval nem tudtam hogy, és mint lesznek a dolgok, hiszen elveszítettem a kedvem, a motivációm. Azért próbálom összeszedni magam, tanulok az esetből, s ezentól mindig két helyre mentek legalább. De azért jó tanácsokat szeretettel várok.


Kép innen

Egyébként, hogy az év végém még "teljesebb" legyen, jelentem, hogy tüszős mandulagyulladással fekszem itthon, mindjárt karácsony, dolgozni nem tudok, szegény kollégáim kínlódnak helyettem is, de örök hála nekik, hogy hagynak gyógyulni. Ráadásul ma még gégésznél is voltam, ugyanis pár napja a gyulladt, dagadt torkomon akadt a bazi nagy antibiotikum, és nem ment le...pánikoltam persze, és ma eljutottam a gégész-doktorbácsihoz. Aki megállapította, hogy valóban, a garatom megsérült, nem csoda, hogy durva fájdalmaim vannak. Valószínűleg az antibiotikum megsértette, meg amíg ott tartózkodott kezdett feloldódni, és hát nem tett jót a szöveteimnek...Szóval most itt tartunk, Flectort iszom, szedem tovább az antibiotikumot, és próbálom mind fizikailag mind lelkileg összeszedni magam. És jól haladok...ez ma már a második blogbejegyzésem...:-)))

Remélem visszatértek hozzám, és továbbra is kíváncsiak lesztek az írásaimra.

Sok puszi mindenkinek! :-)

Alex Flyn - Beastly - A szörnyszívű

Mostanában a Könyvmolyképző Kiadó kötetei egymás után landolnak a kezeim közé, és rá kell jönnöm, hogy bár sok KK könyvet olvastam, mégsem eleget. :-)

A Beastly egy modern Szépség és Szörnyeteg sztori, kíváncsi voltam, hogy mit hoz ki belőle a szerző.


New Yorkban járunk, egy suliban, amely tele van beképzelt sznobokkal, akik észre sem vesznek mást magukon kívül. A bunkók közül a legbunkóbbak egyiket főhősünk, Kyle Kingsbury. Gazdag, jóképű, rajonganak érte a lányok, vele randizik a legjobb csaj a suliból, és persze átgázol mindenkin. Álruhában beépül a suliba egy boszorkány, aki Kyle-t figyeli, és akit a fiú csúnyán megaláz, cserben hagy egy bál alkalmával, és a megalázáshoz hű társa a barátnője. Kyle házvezetőnője nem tud a barátnőnek (Kyle báli partnerének) drága virágot szerezni, így a fiú egy egyszerű rózsát ad át neki. Sloannak persze ez nem tetszik, balhét csap, a srác pedig odaadja inkább a virágot egy másik lánynak. A lányt ez boldoggá teszi, de a fiú persze csak szánalomból tette ezt a gesztust.

(Ennek a cselekedetnek azonban lesz még hatása a jövőre nézve...)

A rosszuls sikerült partit követően Kendra, a boszorkány megjelenik Kyle szobájában, és innentől a srác élete örökre megváltozik. Olyan szörnyeteg lesz belőle, ami nem hasonlít semmilyen más állatra a világon. Egyszerűen olyan csúf lesz kívül is, mint amilyen belül eddig is volt.

Kyle apja TV-s, borzasztóan szégyenli fiát, akinek rá kell döbbennie arra, hogy apjának is csak a külsőségek számítanak, s nem törődik igazán vele, a gyerekével.

Egy házat vesz neki, ahol Kyle a házvezetőnővel lakik együtt, és persze apja feléje sem néz...

Gondolom mind ismeritek az alapsztorit...A könyvben sem történnek másként az események, csak hát az egész történet a XXI.századra van optimalizálva. Mondjuk nekem azért még így is sok, hogyan kerül a 16 éves "Szépség" a szintén fiatalkorú "Szörnyeteg" házába... Mindenesetre jó kis mese volt, kikapcsolt egy rövid időre. Az is tetszett egyébként benne, hogy a Szörnyeteg pl. egy chatszobában panaszkodott sorsáról folyamatosan más hasonlóan "megbélyegzett" emberkének.

Eredeti cím: Beastly

Fordította: Farkas Veronika

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás helye: Szeged

Kiadás ideje: 2010

Ár: 2999 ft

Oldalszám: 266 p

Sorozat: Vörös Pöttyös Könyvek

ISBN: 978-963-245-285-2

ISSN: 2060-4769

Borító: puhatáblás, ragasztott

Forrás: kőszegi könyvtár

Ajánlom: 14 éven felülieknek

Goldenblog 2013

Ha olvastok a Facebookon is, akkor már láthattátok, hogy írtam egy rövid helyzetjelentést a 2013-as Goldenblog versenyről.

Most itt sem maradhat ki a dolog, úgyhogy vágjunk bele...

Először is köszönöm szépen mindenkinek, aki rendszeresen, vagy rendszertelenül olvas, és vette a fáradtságot, hogy rám szavazzon. A múlt évinél sokkal jobb eredményt értem el, akkor negyvenvalahanyadik voltam, idén a szavazataitok a 29. helyig repítettek. Bevallom nagyon jó érzés, és őszintén hálás vagyok Nektek azért, mert szeretitek az írásaimat, és mert szerettek olvasni! :-)

Remélem a továbbiakban is velem együtt olvastok majd, és bízom abban, hogy ennyi idő alatt már mindenkiben tudatosult, hogy én mindenkinek

AZT MONDOM OLVASNI JÓ! :-)


Forrás

Eoin Colfer - Meglőve

Most, hogy végre van netem, van egy kevés időm, feljöttem a blogomra, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy mennyire régen írtam érdemi bejegyzést. Emiatt elnézést kérek Tőletek, a továbbiakban tényleg, de tényleg igyekezni fogok...:-)

Ma egy régen aktuális könyvről szeretnék írni Nektek egy keveset, melyet egy (számomra) különleges nevű író Eoin Colfer tollából olvashatunk.

Colfer már nem elsőkönyves író, én mégis most találkoztam a munkásságával először, ezért kicsit utána is néztem a neten.

A szerző...Forrás

Ezt írja a Wikipédia:

"Niall "Eoin" Colfer (Írország, Wexford, 1965. május 24. - ) ír író, az Artemis Fowl sorozat szerzője.

Niall Colfer 1965. május 24-én az ír Wexford városában látta meg a napvilágot. Apja történelemkönyv-író volt, míg anyja színdarabokat írt. Első írását már fiatalon, hatodik osztályos korában írta a vikingekről, ám első komolyabb művei csak az 1990-es évek vége felé jelentek meg (Benny and Omar, Benny and Babe, The Wish List).

Az igazi áttörést a 2001-ben kiadott, Artemis Fowl: Tündérekkel életre-halálra című fantasy-sorozat első része hozta meg neki, mellyel a New York Times bestsellerjei

közé emelkedett. A sorozatnak azóta 6 része jelent meg. Colfer nem tartja helyesnek, hogy művét a Harry Potter "tündérmeséjével" hasonlítgatják össze.

Jelenleg Írországban él feleségével és két gyermekével. Nagyon szereti a családját, a heavy metál zenét, az Apple számítógépeket valamint természetesen az írást. Ellenben ki nem állhatja "büdös" zöldségeket, a sorokat és a vasalást."


E kis kitekintőt olvasva azon gondolkodtam, hogy biztos bennem van a hiba, amiért nem varázsolt el a szerző első krimijével, de én valahogy nem vagyok kifejezetten krimirajongó. Ezt már sokszor írtam Nektek. Agatha Christie, újabban a skandináv krimik jelentik nekem a műfajt, és nehezen szánom rá magam más hasonló könyv olvasására.

A kötet főhőse Daniel McEvoy, aki kidobóember, és eléggé kemény élete volt, mindenki ismeri és ő is ismer szinte mindenkit, hiszen ez amolyan munkahelyi ártalom nála. Elég hiú a pasi, hiszen napi szinten zavarja a kopaszodása is, ami számomra nem volt túl kardinális kérdés a regény olvasása közben...

Mindenesetre mindennapjai a kaszinóban telnek, ahol mindenféle emberrel találkozik, jókkal, rosszakkal is, néha bizony fel kell lépnie határozottan, mint az egyik este is, amikor egy nagyszájú ügyvédet dob ki többek között.

Hogy legyen egy kis lamour is a történetben, Daniel munkahelyén dolgozik egy nő, aki iránt hősünk gyengéd szálakat táplál, de a lányt egy napon holtan találják, ráadásul eltűnik Dan barátja is, aki nem csak barát, hanem orvos is. Zeb  egyszerűen szőrén-szálán eltűnik. Sajnálatos módon Daniel lesz az a "balek", akinek el kellene vinnie a balhét, akit a gyilkossággal gyanúsítanak. Persze az az igazság, hogy nem ő tette...hanem valaki más. Ennek ellenére menekülnie kell, és végig kell gondolnia azt is, hogy másszon ki a csávából...

A sztoriról többet nem írnék, olvassátok inkább el. Elsősorban persze férfi olvasóknak ajánlom a hangulata, a témája, a számomra nem igazán értékelhető humora miatt. (Na de persze ez sem a könyv hibája, én nem szeretem a "humor-Haroldokat"...)

Gyorsan olvasható, a maga nemében izgalmas könyv, de én nem sok mindent tudtam vele kezdeni, ennek ellenére érdemes rászánni az időt annak, akit a szerző előző műveiben már meggyőzött.

A kötet adatai:

Eredeti cím: Plugged

Fordította: Bori Erzsébet

Kiadó: Gabo Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2013

Oldalszám: 364 p

ISBN: 978-963-689-658-4

Ár: 2990 ft

Borító: puhatáblás, ragasztott

Forrás: kiadótól

Sándor Anikó - Zuhanó repülés - Összetörve Indiában

Ma kezdődött a szabadságom, de már most hulla fáradt vagyok. Próbálom még tartani magam ahhoz a fogadalmamhoz, hogy behozom az összes lemaradásomat blogtéren, hát...nem tudom, sikerül-e majd, de mindenesetre rajta vagyok az ügyön. Hogy a fáradtságom miből adódik? Hát pl. abból, hogy itt mifelénk pontosan 32 fok van a lakáson belül...

Még sosem voltam Indiában, de ebben a hőségben nagyjából ott érzem magam. :-) Most kérdezhetitek, hogy hogy jön ide India?!

Hát úgy, hogy Sándor Anikó - egyik kedvenc magyar írónőm - legújabb könyvéről írok Nektek, amely bizony Indiában játszódik.

Aki olvasta Anikó eddigi munkásságát, az tudhatja, hogy gyakorlatilag az írásai utazásain alapulnak művei. Járt az El Caminon, (Franciaország) Spanyolország (Portugália) útvonalon, ezen kívül táncolt pillangóval a vállán Buenos Aires-ben is, az Indiáról szóló könyvében pedig az ottani élményeit osztja meg a nagyérdeművel.

Mint már írtam róla, itt volt nálunk Kőszegen Anikó, és nagy örömömre találkozhattam is vele végre. Ennek ellenére nem nagyon beszélgettem vele, mert gyakorlatilag megkukultam. :-) Mindenesetre nagy hatással volt rám a személyisége, és az akkor megjelent új könyvét dedikálva még aznap este elolvastam...Na és azóta próbálok róla írni, több-kevesebb sikerrel. Azt elárulhatom, hogy a szerző nevét és a könyv címét már hetekkel ezelőtt sikerült leírnom, de többre nem futotta az energiámból...Majd most...

Tehát nagy utazónk Indiában járt, ahová egyébként egyáltalán nem vágyott. Hát láthatjuk, hogy van ez így...bárcsak velem is megtörténne, hogy úgy fonódnak össze a Moirák fonalai, hogy abból szőnyeg helyett egy utazás lesz...majdnem mindegy, hogy hová...:-)


Mindenesetre Anikó nem nagy örömmel, de végülis elindult Indiába, ahol először egy régi ismerősénél szállt meg, és a terv az volt, hogy róla, az életéről ír könyvet. Judit igazából nem mondható a barátnőjének, de azért eléggé ismerték ahhoz egymást, hogy együtt tölthessenek egy kis időt. Ez persze rosszul sül el, és Anikó egy adag lelki tusa után fogja magát, és tovább áll. Közben megismerkedik az indiai életérzéssel, a robogózással több kevesebb sikerrel, valamint egy életreszóló élményben lesz része többek között egy olyan településen, ami a világ egyik legismertebb spirituális helye, Auroville. Anikó azelőtt nem hallott róla sosem. Bevallom, én sem...

Auroville a jövő városa, ahol az emberek egységtudatban élnek, mindenki mindenkivel egyenlő és a szeretet áll a középpontban. Elvileg legalábbis, de aztán az eredeti alapító Aurobindo és a "Mother" elképzelései nem teljes mértékben valósultak meg. Ennek ellenére én is megnézném azért magamnak ezt az Auroville-t ...

Szerzőnk mindenesetre ott volt, és átélt mindenfélét, jót is, rosszat is, balesetet, házibulit, sőt még majdnem véget ér az élete a repülőgépen, Indiából hazafelé...

Különleges kalandokban volt része, különleges könyvet írt. Más, mint a Pillangó és az El Camino, ennek ellenére nekem tetszett. Egy baj volt vele szerintem, mégpedig az, hogy túl rövid volt...:-))) Mondjuk minden Sándor Anikó könyvvel csupán csak ez a problémám. Szeretem a szerző stílusát, szívesen olvasok olyan jellegű könyveket, melyeket ő ír. Több kötetet is írhatna. :-)

A könyv adatai:

Kiadó: Jaffa Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2013

Oldalszám: 215 p

ISBN: 978-615-5235-59-7

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 2940 ft

Forrás: magánkönyvtár, dedikált példány

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás