Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Legfrissebb olvasmányélményeim

Mostanában is sokat olvastam, ahogy mindig is szoktam. Vegyesen e-book olvasón, de a papírkönyvek sem maradhatnak ki természetesen. Mióta új munkahelyem van, amit imádok, sajnos nehezen és ritkán jutok el a könyvtárba Kőszegre, de ennek is megvan a maga előnye. Hogy mi az? Hát például az, hogy végre a könyvespolcom rejtekén pihenő rengeteg sok kötet is sorra kerül így talán.

Csak röviden osztom meg most Veletek, miket olvastam mostanság:

Megvettem természetesen a megjelenésekor Leiner Laura - Késtél című könyvét. Hamar elolvastam, elég jó volt, de erről majd később.

Aztán megvettem Nicholas Sparks számomra új könyvét, a Vissza hozzád című kötetet. Nagyon szívesen olvasok az írótól, így örültem, hogy rábukkantam erre a kiadványra. Kicsit talán sablonos volt a történet, de Nicholas olyan szépen ír, hogy elnézem neki. :-)


Nagy kedvencem A.O. Esther, akinek elolvastam az Összetört glóriák sorozat ötödik kötetét a Kristályfényt, illetve a Gombnyomásra trilógia első kötetén is már túl vagyok jó ideje, de még egyikről sem írtam. Ezt most pótolni fogom. Ezer hála a könyvekért Eszter! Imádom őket, ahogy a többit is.


Kezemben volt Peter Mayle Provence A-Z-ig könyve is. Olvastam, olvastam, és a végén rájöttem a koncepcióra, miért is olyan felépítésű a kötet amilyen. Talán erről is írok hamarosan Nektek.

Látjátok, azt mondtam, hogy végre sorra kerülnek a könyvespolcon pihenő könyvek, és rá kellett, hogy jöjjek, nem is a könyvespolcról olvastam, hanem vásároltam. :-) (Ezek közül több bánatvásárlás volt, de kaptam a férjemtől utalványt, és azt költögettem a Líra könyvesboltokban Kőszegen és Szombathelyen.)

Szóval megvásároltam még Rachel van Dyken Egyetlen című könyvét is. Vastagnak tűnt, mégis hamar elolvastam, és nagyon tetszett. Már nem is emlékszem, melyik női magazinban olvastam róla egy rövid ajánlót, és az alapján vettem meg. Pedig nem igazán szoktam hallgatni az ilyen jellegű promóciós írásokra.

Az utolsó vásárlásom mostanában Colleen Hoover - Hopeless - Reménytelen című könyve volt a Könyvmolyképző Kiadótól. Ez eg Rubin Pöttyös Könyv, és nagyon jó volt olvasni. Nálam olyan érzés volt ez a kötet, mint amikor az Outlander-t forgattam.

A könyvesbolti portyákon kívül kedvenc könyvtáramban is volt vásárlási lehetőség, ahogy minden évben. 100 forintért lehetett megszerezni egy-egy darab könyvet, és én persze gyorsan ott teremtem, és próbáltam kemény öt perc alatt végignézni a kínálatot.  Kivételesen sokat nem vásároltam, de ahhoz épp elég könyv jött haza velem, hogy ne tudjam őket hová tenni. :-)

Végre magaménak tudhatom Allison Pearson - Csak tudnám, hogy csinálja c. könyvét, amit már ezerszer olvastam. Most is elolvastam, ahogy hazahoztam. Ezen kívül megszereztem Susan Wiggs - A szív szabadsága, Susan Wiggs - A szépség iskolája, Susan Wiggs - Liliom és leopárd, Agatha Christie - A harmadik lány, Nora Roberts - Csendes öböl, Nagy Bandó András - Sosemvolt Toscana, Charles Frazier - Hideghegy című könyveket. Amire pedig a legbüszkébb vagyok az az, hogy kemény 300 forintért megszereztem Szentágothai János Functionalis anatomia című egyetemi tankönyvét három kötetben. Már nagyon régen magamnénak akartam tudni. Hát most sikerült végre.

Ami még nagy öröm volt számomra mostanában könyvek terén, az az, hogy nem tudom hogyan, de sorsolást tartott Pásztor Pálma írónő, és én lettem az egyik nyertes, aki megkaptam papír alapon a Duellátor című regényét, amiről hamarosan írni akarok, sőt elektronikus formában is kaptam Tőle egy könyvet, amit ezúton is köszönök szépen.

Kötetek terén tehát jól sikerült az ősz, kellően inspirál a sok-sok olvasott könyv az írásra.

Interjú Aszódi-Ordódy Eszterrel...

 

Néhány bejegyzéssel ezelőtt írtam Nektek Aszódi-Ordódy Eszter, alias A.O. Esther első könyvéről, ami nagyon nagyon tetszett.

Készítettem az írónővel egy rövid interjút, hogy jobban megismerhessük őt.

Fogadjátok szeretettel!

Forrás

Kérlek mutatkozz be pár szóban!
Aszódi-Ordódy Eszternek hívnak. 2012 végén jelent meg az Összetört glóriák című romantikus fantasy sorozatom. A történet alászállt angyalokról szól, akik halandó testbe bújva élik az életüket és harcolják meg a maguk háborúit, ki-ki a maga hite szerint… az első rész Elijah és Sophiel, a két főszereplő meglehetősen drámaian induló kapcsolatát mutatja be, kalandos utazások és fordulatok közepette. Eddig két részt adtunk ki: Elveszett lelkek, illetve Hívogat a fény címmel, utóbbi épp e héten kerül a boltokba.

Mikor kezdtél el írással foglalkozni? Mi volt az első írásod?
Amióta az eszemet tudom, az írás volt a mindenem. Senki sem tanított írni-olvasni, mégis, óvodás koromban folyékonyan ment mindkettő. Amikor csak tehettem, egy régi írógépen írtam, kisiskolás koromtól kezdve. Dalszövegeket, kisregényeket, verseket, de ezeket a "fióknak" készítettem. Az első komoly írásom a Hölgyvilágban jelent meg. Vág Bernadett volt a főszerkesztő a lapnál, nála kezdődött az újságírói pályafutásom 2003 magasságában. Az első regényem 2012 telén jelent meg, a fent említett sorozat első köteteként.

Mennyi idő alatt írod meg a könyvsorozatod egyes részeit?
Nagyon gyorsan írok, egy-egy kötet nagyságrendileg két hónapomba telik. Az utómunkák azonban legalább ugyanennyi időt vesznek igénybe.

Mi inspirált az írásban? Mi volt az, esetleg ki volt, aki segített egy-egy holtponton átjutni?
Nincsenek holtpontjaim, mindig tudok írni. A történeteim bennem élnek. Egyszerűen csak be kell csuknom a szemem, gondolatban a legutolsó helyszínre "repülnöm", és máris életre kelnek a szereplők, folytatódik a cselekmény. Nekem csak annyi dolgom van, hogy villámgyorsan elmeséljek mindent, amit látok. Minden inspirál. A hétköznapok során megélt élmények, az emberek, akikkel találkozom, zenék, amiket hallgatok, filmek, amiket megnézek, ízek, illatok, fények, hangulatok, a teljes, engem körülvevő világ. Mindent magamba szívok, és amikor írok, a saját lelkemben elraktározott szép dolgok közül válogatok.

Miért pont az angyalok a műveid főszereplői?
Azt gondolom, a ma emberének nagy szüksége van arra, hogy megtanuljon hinni és megérezze az angyalok semmihez sem fogható, végtelen szeretetét. Ők nem kitalált lények, ők tényleg léteznek, és mindig velünk vannak. Azokkal is törődnek, akik nem hisznek bennük. Mindig is imádtam őket és rajongtam minden olyan történetért, ami róluk szólt. Adta magát, hogy az angyalokról írjam az első sorozatomat. Általuk nemcsak kalandos utazásra hívom az olvasóimat, hanem elgondolkodtatom őket az élet legfontosabb kérdéseiről: szerelemről, barátságról, az elmúlásról, a hitről és a bűn fogalmáról.

Milyen terveid vannak a jövőt illetően a könyvírás terén?
Az Összetört glóriák mellett nekiláttam egy vikinges sorozatnak, aminek az első része ősszel fog kijönni, de legkésőbb idén télen. A viking kultúra lenyűgöz, ezért úgy gondoltam, elmerülök egy kicsit ebben a világban, és írok egy romantikus kalandregényt, ami persze fantasy alapokon nyugszik.

Az angyalokon kívül milyen szereplőkről, milyen témákban írnál szívesen?
Az angyaloknak mindig lesz helye a történeteimben, de szívesen írok ókori népekről is, és nyitott vagyok a mitológiai- és történelmi témájú regényekre.

Mit üzensz a könyvedért rajongó olvasóknak, illetve azoknak az embereknek, akik próbálkoznak az írással?
Az olvasóimnak azt kívánom, hogy a történetem minden egyes pillanatát utazásként éljék meg, és lélekben járják be mindazon helyeket, amiket én "odaát" megcsodáltam. Az írópalántáknak pedig azt üzenem, hogy ne gondolkozzanak túl sokat, helyette engedjék szabadon a képzeletüket, és hagyják, hogy szárnyalni kezdjen!

Kedves Eszter! Köszönöm szépen, hogy válaszoltál a kérdéseimre, és ezáltal kicsit közelebbről is megismerhettünk Téged és a világodat!

 

A.O. Esther - Összetört glóriák - Elveszett lelkek

Mostanában nem írtam…tudom. De Ti is tudjátok, hogy miért…államvizsgáztam. Épp egy hete történt az esemény, és bár volt egy hetem, hogy írogassak, de valahogy nem vitt rá a lélek. Főleg azért nem, mert kihasználtam az időt, hogy inkább olvassak, mint az őrült, illetve pihenjek, amennyit csak lehet. Ezen kívül nem volt netem sem pár napig. A múltkor gépem nem volt, aztán netem…nem vagyok elkényeztetve úgy érzem. :-) Jelenleg is offline írok, mert a kis notebook-om nem hajlandó csatlakozni a hálózatra. Úgyhogy nem tudom mi lesz, csak remélhetem, hogy mire befejezem a mondanivalómat, addigra visszajön a nagyfőnök, azaz az internet. (Közben tényleg nem változott a helyzet, ezt a postot az íráshoz képest másnap tudtam csak publikálni...)

Most A.O. Estherről szerettem volna Nektek írni pár sort, de nem volt érkezésem arra sem még, hogy az interjút, amit készíteni szerettem volna vele, megcsináljam. Úgyhogy írónőnkről most nem írok, inkább a könyvéről. Az interjú pedig hamarosan publikálásra kerül. :-) Legalábbis azon vagyok.

Szóval mit is tudhatunk az Összetört glóriákról? Sok mindent, elsősorban azt , hogy  - bár negatív kritika volt az első róla, amit olvastam – minden szavát imádtam. Tudjátok, ízlések és pofonok különbözőek, de én mégis azt mondom, hogy ezt a könyvet mindenkinek olvasnia kell. Legalábbis a lányoknak, nőknek, anyáknak, mamáknak … stb.

A kötet egyébként egy sorozat első része, és úgy olvastam, mint egy fuldokló, aki úgy olvas, mint aki a levegőért kapkod. Pillanatok alatt elolvastam, pedig elég vaskos a könyv. 443 oldalas, de nem tudtam eleget olvasni belőle. Főleg, hogy még nem jelent meg a következő rész, de én már alig várom…


A szerző nagyon szereti az angyalokat, s ez látszik is az írásán, hiszen a könyv is nagyrészt angyalokról szól.

A főhős Sophiel, egy gyönyörű szép, jólelkű, kedves angyallány, aki leszállt a földre, „eldobta szárnyait”, hogy az emberek között élhessen, és nekik segíthessen, illetve a Térítőknek.

Megtanul emberként létezni, és számtalan emberi érzést ismer meg a történet során.

Nagyon tetszett az a szeretet, amivel az írónő körülvette a hőseit. :-) Rengetegen írtak egyébként a könyvről, talán jobb is, hogy nem azonnal írtam róla, ahogy elolvastam. :-)

Biztos túlságosan romantika meg "szép-párti" vagyok, de engem ez a nagy szeretet, kedvesség abszolút nem zavart, és Sophiel naívsága, ártatlansága sem. Üdítő volt számomra egy ilyen történetet olvasni.

A könyv másik főhőse természetesen férfi, méghozzá a Sötét Angyalok vezére, akihez Sophiel mágnesesen vonzódik, és fogalma sincs, mi ez az érzés, ami fellobbant a szívében.

A Sötét Angyalok egyébként a Térítők nagy ellenségei. A Térítők hisznek az emberek jóságában, a Sötétek pedig abszolút nem, és mindent megtesznek azért, hogy átvegyék az uralmat az emberek felett.

Ahogy meglátta egymást Sophiel és Elijah, már minden elrendeltetett, persze ahogy a lány nem értette az érzéseit, úgy a férfi sem, hiszen ő nem más, mint Sötét Angyal, aki pusztít, aki "igazságot oszt", s kifejezetten a földre szállt angyalok pusztítása is a tevékenységi körébe tartozik. Mégis úgy érzi, hogy ez a törékeny angyallány könyörületet érdemel. Megsebzi őt az összecsapáskor, de titokban mégis megmenti az életét, és továbbra is segíteni akar főhősünkön, azonban a lányt a pici, a fák lombkorona szintjén élő manók "megmentik", magukhoz viszik csodabirodalmukba. Juj, nekem ez a manó és tündérbirodalom nagyon tetszett, és bár én is ott lehettem volna Sophiellel együtt, vagy esetleg Sophiel bőrében. Úgy, de úgy sajnáltam, ahogy el kellett hagynunk ezt a helyszínt, mert a dolgok beindultak a sztoriban. :-)) Mesélhetnék még a történetről, de nem szeretnék. Félek, túlságosan is sokat árulnék el a kalandokból, amit pedig nem akarok.

Mindenesetre végigolvasni is gyönyörűség volt nekem ezt a kötetet, és ami még fontos, az az, hogy a könyv nagyon szép kiadvány. Csillagos, keménytáblás, védőborítós, saját könyvjelzős és a 441. oldal különösen tetszik. :-)

Szeretettel ajánlom, hogy olvassátok el a könyvet, és őszintén remélem, hogy Nektek is annyira fog tetszeni, mint nekem. :-)

A következő kötet megjelenésére már nem kell sokat várnunk, hamarosan kézbe vehetjük a Hívogat a fény c. második részt.

A kötet adatai:

Kiadó: Decens Magazin Média Kft.

Kiadás helye: Biatorbágy

Kiadás ideje: 2012

ISBN: 978 963 08 4744 5

Borító: keménytáblás, védőborítóval

Ár: 3990 ft

Oldalszám: 443 p

Forrás: szerzőtől

 

 Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás