Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Gégény Gabriella - Ízek és más szenvedélyek

Az imént írtam Nektek Rupáner-Gallé Margó legújabb könyvéről, a Kicsi Betti a nagyvárosban című kötetről, és ott, abban a postban említettem, hogy a sorozat a Szivárvány könyvek égisze alatt jelenik meg az Aba kiadó gondozásában. Ez azért lényeges Gégényi Gabriella kötetének szempontjából, hogy a négy RGM könyv után az ötödik a sorban , mármint a sorozat megjelenésének sorában az Ízek és más szenvedélyek, s az év végéig még kettő Gégény könyvnek örülhetünk.

Én legalábbis örülni fogok nekik, ugyanis ez az első történet igazán nagyszerűen sikerült. Olyasféle hangulatot sugárzott, ami sok könyvből hiányzik. Valahogy igazán úgy érzehette az ember, hogy neki íródott a könyv. Valami melegséget sugárzott, s bár a hétköznapi életét írta meg a szerző Grétának, a főhősnek, mégis úgy érzehetjük, hogy különleges dolgokkal találkozunk folyamatosan a kötet lapjain.

Nem tudom, miért éreztem ezt, de talán a gasztronómia lehet a ludas a dologban, ugyanis főhősünk Gréta gasztroblogger, így Gégény Gabriella még recepteket is megoszt velünk.

Most kicsit zavarban vagyok, ugyanis szoktam emlegetni, hogy szeretem az ilyen könyveket, meg az olyan könyveket, és a végén az derülhet ki, hogy minden könyvet szeretek...:-) Nos, ez azért nem egészen így van, de most is ki kell jelentenem, hogy szeretem az olyan jellegű könyvet, ahol a szerelem, az utazás mellett jelen van a gasztronómia, a főzés is, és recepteket is kipróbálhatunk, ha megtetszett nekünk az adott ételféleség. Talán ezért is szerettem annyira Gégény Gabriella könyvét, hiszen ez a típusú könyv külföldi szerzőkénél már belopta magát a szívembe. Egy kis szerelem és egy kis gasztronómia csak jó párosítás lehet, nem igaz? :-)

Jöjjön most néhány szó a sztoriról.

Főhősünk Gréta harmincon túli nő, aki egyedül neveli kislányát, aki a mindene, és munkája illetve mindennapi teendői mellett remekül süt-főz, és gasztronómiai kalandozásait meg is osztja az interneten olvasóival, akikből egyre több és több van.

Egy este egy bárban megismerkedik, egy férfival, azonban némi szemezés után a férfi hozzálép, Gréta pedig rájön, hogy a fickó nem más, mint régi nagy szerelme Szentessy Márk, akivel a kapcsolatuk olyan szépen indult, s mégis annyira csúnyán végződött. Azonban a sors úgy tűnik új esélyt ad a párnak, csak kérdés az, hogy Gréta akarja-e ezt, meg tud-e bízni újra a férfiban, vagy örökre elüldözi maga mellől?!

Ha kíváncsiak vagytok, hogy alakul a gasztroblogger és az (ex) nagy szerelme sorsa, olvassátok el a kötetet, mert nem fogjátok megbánni. Higyjétek el, ez nem Romana színvonal, ez sokkal jobb annál...Ráadásul a szerző annyira szépen ír az ételekről, édességekről, hogy még a legkezdőbb kezdő szakácsnő is kedvet érez ahhoz, hogy megtanuljon elkészíteni néhány fogást. :-) Ráadásul ugyanazt is elmondhatom, mint Rupáner-Gallé Margónál...ebből nem elég 156 oldal! :-))

A kötet adatai:

Kiadó: Aba kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2013

ISBN:  978-615-5332-08-1

Ár:  1150 ft

Borító: puhatáblás, ragasztott

Oldalszám: 156 p

Forrás: kiadótól

Rupáner-Gallé Margó - Lányok a kastélyból

Ez a kötet is már nagyon régóta várja, hogy írjon végre a gazdája. :-) Vagyis én.

Amikor megjelent, utána nem sokkal megvettem a helyi kis boltban, mert annyira áradozott róla és a szerzőjéről mindenki, hogy kénytelen voltam magam is meggyőződni az dolgokról. :-) Mindig ezt csinálom. :-) Aztán mint a többi saját könyvemnél is teszem, miután gyorsan elolvastam, félrerakom, hogy majd valamikor írok róla, ha lesz rá időm. De rá kell jönnöm, hogy ha ezt a dolgot folytatom, akkor valószínűleg a könyvek sorakoznak majd ítélet napig. :-)

Úgyhogy most eljött Margó könyvének az ideje.


A lányok a kastélyból kötet tulajdonképpen egy szerelmesregény. Olyan mint a Harlequin regények, de mégsem olyan. Olyan, mert szerelmes, olvasmányos, és viszonylag rövid, mégsem olyan, mert egy magyar hölgy írta, bár a neve kissé idegenül cseng, viszont annyi interjút olvastam már róla, hogy még a neve származásáról is tudok mindent. Szóval elég nagy reklámhadjárat övezte a regényt, s ez úgy érzem, a mai napig tart. Nem mintha bánnám, csak megjegyeztem.

Mert egyébként engem szórakoztatott a könyv, kicsit ugyan sajnáltam, hogy olyan hamar vége lett, hiszen mindössze 150 oldalas.

A kötet főhőse Arlene egy Magyarországra visszatért fiatal nő, aki csődbe ment életét próbálja meg megmenteni, hiszen a gazdasági válság őt sem kímélte. Otthon, a Márai-kastélyban szeretne nevelőapjától kölcsön kérni, azonban nagy meglepetés várja, ami nem éppen kellemes. Ugyanis a nevelőapa haldoklik, és bár a vagyont a lányok, Arlene és két mostohatestvére öröklik ugyan, de a kedves papa ezt az öröklést bizony feltételekhez szabta. Nem is akármilyen feltételekhez. Kifejezi, hogy Arlene-t ok nélkül "bántotta" gyermekkorában, és nagyon sajnálja mindezt, valamint két leánya, Dália és Izadóra elég link módon élték az életüket, és ezt is sajnálja. Felajánlja a vagyonát, de csak akkor, hogy ha a három lány Arlene vezetésével összefog, és valami maradandót alkotnak.

Természetesen a könyvben kell, hogy legyen szerelem is, hamarosan fel is bukkan Leon, Arlene gyermekkori pajtása, aki azóta persze meglett férfivá érett, aki jóképű, de egy idegesítő férfiszemély. Legalábbis bár mindenkivel lovagias, Arlene-t állandóan cukkolja, és persze a lány is visszavág. A huzavona vége csak egy felé vezethet, és itt alakul ki a már várt szerelmi szál.

Összességében tetszett a könyv, szívesen olvastam volna akár azonnal is a folytatásokat, mert kíváncsi vagyok arra, hogy a történetből még mit tud kihozni az írónő, bár úgy tudom, hogy a későbbi regények főhősei majd Arlene testvérei lesznek. Ha nem így van, cáfoljatok meg nyugodtan! :-))

Hogy mi volt az első gondolatom, mire asszociáltam az olvasás után? Hát Nora Roberts könyvére, az Azúrkék égboltra. Aki olvasta, az tudja, hogy miért.

Egyébként a kötet az Aba Könyvkiadó gondozásában jelent meg, és már a második és a harmadik kötet is kapható. Aki a romantikus lelkülető barátnőire, édesanyjára, nagyanyjára gondol, és nekik még nem vett karácsonyi ajándékot, akkor jó ötlet lehet megvenni egyszerre mind a három részt, és a megajándékozott örülni fog! :-)

A kötet adatai:

Kiadó: Aba könyvkiadó

Kiadás éve: 2012

Kiadás helye:  Budapest

Oldalszám: 150 p

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 1150 ft

ISBN: 978-615-503-376-6

Forrás: helyi kisboltban vásároltam

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás