Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

A végső áldozat

Eljött hát ez az idő is, megjelent Richelle Mead Vámpírakadémia sorozatának VI. azaz utolsó része...Már nagyon vártam, annak ellenére, hogy csak az első 4-et olvastam, az ötödik valahogy kimaradt, de ezt mielőbb pótolni fogom, hogy teljesen kerek legyen a történet.

Richelle Meadben egyébként többek között azt szeretem, hogy olyan sorozatrészeket írt, hogy azok önmagukban is megállják a helyüket, annak ellenére, hogy igazából csak kicsiny részei a nagy kirakósnak...

Amikor csengetett a postásnéni, nagyon meglepődtem, mert új megjelenésű a könyv, ennek ellenére mégsem hittem, hogy ilyen hamar hozzájuthatok. Ezért természetesen hálás köszönet a kiadónak, az Agave Könyveknek... Köszi,köszi...

Ahogy kicsomagoltam a könyvet, megállapítottam, hogy szélp és méretes példány. Szeretem a szép és méretes példányokat. :-)) Főleg könyvben. :-)) Nyomban olvasni kezdtem. Szerencsére éppen aludt a kicsinyem, így ebben senki sem akadályozhatott meg.

Annyira jó volt elmerülni a Mead által teremtett világban, ahol a morák és a dampyrok küzdenek vállvetve a strigák ellen, és néha bizony egymás ellen is...

Különleges világ ez, nem a hagyományos vámpírok világa. Hisz itt a vámpírokat strigáknak hívják, és nincs köztük jó...A morák is vért isznak, de nem gyilkolnak érte, hanem etetőkből táplálkoznak. A dampyrok pedig a morák testőrei, akik erősek, ügyesek, kitartóak. Ennek a világnak a két főszereplője a két barátnő, Lissa Dragomir hercegnő, a Dragomir királyi család utolsó sarja, és Rose Hathaway, Lissa testőre. Az ő sorsuk végleges alakulásának lehetünk tanúi e könyv lapjain.

Rosera egy börtönben találunk rá...Lecsukták a mora királynő meggyilkolásáért, és várja, a tárgyalást. Nehezen bírja a bezártságot, de nem is kell sokáig kitartania, mert Abe az apja, egy ügyes csellel és Rose barátai segítségével megszökteti, hogy aztán Dimitrij Belikovval, volt tanárával és exszerelmével bújkálhasson a világban. A tervek szerint ez az idő pont elég lesz arra, hogy Lissa, Christian és Adrian megtalálják az igazi gyilkost, ami nem megy olyan könnyen...agyafurt az illető, szépen rákente a dolgokat Rosra, még a lány karóját is megszerezte, hogy azzal tevékenykedjen.

Mivel a királynő meghalt, új uralkodóra van szüksége a moráknak, így megkezdődnek a választásra az előkészületek. Jön a nagy ötlet, Lissát jelöltetni kellene, hiszen addig is időt nyernek a többiek, hogy Rose-t kihúzzák a csávából. Az időre pedig nagyon nagy szükségük van.

Közben kiderül, hogy talán nem is Lissa az utolsó Dragomir, s ha van egy eltitkolt családtag, akkor akár a lány még királynő is lehet. Persze nem mintha az akarna lenni, de elméletben lehetséges volna a dolog...

A kötet végén aztán persze minden jóra fordul, vannak olyan szálak, amelyeket a szerző úgy varr el, hogy arra nem számítottam, de ahogy van, az úgy nagyon jó. Nagyon tetszett a kötet, és borzasztóan sajnálom, hogy véget ért a sorozat. Mondjuk az is igaz, hogy olyan befejezése van, hogy simán folytathatáná...Azt hiszem a rajongók csak örülnének neki. Ahogy én is. :-)

A kép forrása a www.richellemead.com oldal.

Apokalipszis

Szeretem a történelmet, az életrajzokat, a királyok történetét, Angliát...így C.J. Sansom könyve is telitalálatnak bizonyult számomra még az elolvasása előtt is. (persze közben kiderült, hogy életrajz nem sok van benne, még a királyok története is csak foszlányokban, de akkor is imádtam...)

Az Agave Könyvek (www.agavekonyvek.hu) kiadó jóvoltából az enyém lehetett az Apokalipszis (szerencsére csak könyv formájában), és ezzel engem igazán boldoggá tettek. :-)

A kötet VIII. Henrik korában játszódik Londonban, akkor, mikor Catherine Howardot a király kivégeztette. Éppen új feleséget keres könyvünk idején, jelöltje is van, Lady Latimer személyében.

A Lincoln's Inn-ben egy színházi előadáson ismerjük meg főhősünket, aki ügyvéd, kissé púpos, kicsit szerencsétlen emiatt a kinézete, viszont nagyon jó szakember. Serjeant Shardlake a neve, és örülteket illetve egyéb rászorulókat véd.

Ebben az időszakban sok ember van, akit vallási elhivatottság vagy akár fanatizmus miatt örültnek  titulálnak, és bezárnak a Bedlambe. Egy ilyen fiatal fiút kezd el védeni Matthew, aki a szülei szerint egyik pillanatról a másikra vallási elborultságba zuhant.

Közben gyilkosságok történnek. Többek között valami beteg elme meggyilkolja nagy látványosság közepette Matthew ügyvéd barátját is. Innentől kezdve nincs megállás,  Matthew Serjeant nyomozásba kezd, és a gyilkosságok kezdenek összekapcsolódni a Jelenések könyve egyik részével. Még a nyomozásban résztvevők  sincsenek biztonságban. Barack (Matthew segéde) feleségét elkapják, és jól megverik, Mattre is rátámadnak. Ahogy egyre közelebb jut a kis csapat a gyilkoshoz, annál valószínűbb, hogy újabb és újabb áldozat kerül elő.

A könyv maga egy kétkötetes mű, és az elolvasása után csak annyit tudok mondani, hogy imádom. :D Nagyon tetszett, és szeretnék hozzájutni Sansom többi művéhez is. Számomra fantasztikus, ahogy ír, látom magam előtt a karaktereket, a történéseket, és azt gondolom, hogy ezzel mindent elmondtam.  Nagyon szeretem, ha a képi ábrázolásmódja ilyen egy írónak. Az is tetszett a könyvben, hogy sokat tanultam belőle az akkori kor kapcsán. Tanultam a mandragórafőzet felhasználási módjairól, az akkori orvoslásról, ami különösen érdekel(t).

Sokat agyaltam azon, hogy ilyen körülmények  között, hogy tudott életbe maradni az ember, mikor a legtöbb orvosnak a purgálás és az érvágás volt a legfontosabb kezelési módszer...

Engem a könyv lezárása kicsit meglepett, el tudtam volna képzelni még egy-két happy endet. Ráadásul biztos voltam abban, hogy tudom ki a sorozatgyilkos, de nem az volt, akire én gondoltam...:-))  Mekkorát tévedtem!

Azzal pedig azt hiszem, nem árulok el nagy titkot, hogy Sansom belépett a kedvenceim klubjába.

Olvassátok el!

Fogat fogért

Régebben nagyon szerettem Laurell K. Hamilton könyveit Anita Blake a vámpírvadász sztorijairól, ám Anita és én némiképpen eltávolodtunk egymástól. (A régebbi kötetekről írtam is a blogomban, csak akkor még nem voltam túl szószátyár. Szóval azokat a bejegyzéseket tervezem még bővíteni így utólag. Viszont az előző Fekete vér c. kötetet még nem olvastam, de tervben van az is.)

Most viszont az Agave Könyvek jóvoltából hozzájutottam e két kötetes legfrissebb AB sztorihoz, melyet nagy örömmel olvastam, mintegy felújítva az ismeretségünket.  :-)

Annyi kritika érte egyébként  Blake rendőrbírót szabados viselkedéséért, én mégis szívesen olvasom kalandjait. Tény, hogy egyszerre sok pasija van, együtt is él velük, de hát ő így él, kérem szépen...:-) Aki akarja csinálja utána. :-)) Véleményem szerint egyébként ehhez az életmódhoz nagyban hozzájárul az, hogy a "fő"pasija, Jean Claude Város Úr, aki mestervámpír, és akitől Anita az ardeur-t kapta, melyet a szex és a harag is táplálja. Na mivel ő szukkubusz, ezért kell neki a számtalan hapsi. Köztük vámpírok, vérállatok...stb Tud élni a hölgy. :-)

Ebben a részben Anita kap egy csomagot egy Vittorio nevű vámpírtól és a csomagban egy emberi fej található, és Vittorio meghívója, miszerint várja Anitát Las Vegasban. (Anita St. Louis-ban lakik a Kárhozottak Cirkuszában.) Anita el is indul, persze nappal, amikor fő szerelme, Jean Claude még halott. Tudja jólo, hogy a férfi nem helyeselné, ha elmenne. De mivel Anitában erős a hivatástudat, semmi és senki kedvéért nem maradna otthon. Néhány segítőjével indul el. Edwarddal, a bérgyilkossal, aki most Tedként játszik, Olef-fel, a sorozatgyilkossal, aki a történet idején Ottóként fut, és Bernardoval, a szépfiúval.  Természetesen "mögöttük áll" az egész Las Vegasi rendőrség, akinek a sorai között látók is vannak, és akik között nagy pusztítást végzett Vittorio.

A lány összeszedi minden eszét és erejét, és nyomozásba fog. Meglátogatja Bibiana Chang-et, aki a Las Vegas Város Urának Max-nak a felesége, és aki egyébként vértigris királynő is.

Megismerkedünk a könyv első kötetének lapjain Max és Bibi közös fiával Victorral is. Ez a kötet azzal végződik, hogy a csapat megerősítve a vértigrisekkel kezdi felkutatni a gyanúsított likantrópokat. Mert Anita és társai arra a következtetésre jutottak, hogy alakváltó is benne lehet a gyilkos-buliban, nem csak Vittorio a vámpír, aki nappal alszik, és elvileg csak éjjel tud tevékenykedni. A gyilkosságok azonban fényes nappal történtek...

A második kötet a 39. fejezettől indul, úgyhogy aki elkezdi a könyvet olvasni, az elég vaskos sztorira számíthat. :-) Én ennek csak örültem.

(Egyébként mostanában megint vámpírokkal kelek-fekszem, mert még olvasom Anitán kívül Anne Rice könyveit, valamint nézem közben Sookie Stackhouse történeteit is. :-)

Szóval a második kötet is bővelkedik az akcióban, harcban, és persze Anita mindenhonnan kikeveredik valahogy épségben. Közben egyre közelebb kerül Vittoriohoz, és felbukkan Minden Sötétségek Anyja, a legnagyobb vámpírkirálynő, aki egyébként Európában tanyázik, és onnan riogatja a népet.

Anita a második részben nagyon súlyosan megsérül. Először nem tudtam elképzelni, hogy hogyan fogják őt összekaparni, de természetesen azért sikerült. Ebben a kötetben is hemzsegnek a természetfeletti lények, vámpír vámpír hátán, vértigrisek,farkasok, említésre méltatják a patkányokat és a hattyúkat is. Még Wicca boszorkányok is felbukkannak egy különleges egyvelegben, amit az előzmények olvasása nélkül néhol kicsit nehézkes megérteni. Azokkal együtt viszont szerintem Hamilton egy zseniális világot alkotott. Megjelennek még a dzsinek is, majdnem kifelejtettem őket, pedig bizony elég nagy szerepet kapnak...

A szex kérdése pedig (szerintem) komolyabban csak a második kötet második részében jön elő, mikor is Anita Gonosszal és Igazsággal táplálja  az ardeurt. Mindkét fickó egyébként elég öreg vámpír, erős, jóképű pasi. Igazság nagyon legyengül a nagy táplálásnak nevezett szexben, és pluszban még az Anitával történt repülés is kifárasztja (mert a fiúk tudnak repülni). Gyakorlatilag vámpír létére teljesen kikészül, és ekkor Anita táplálja őt. Ekkor pedig nagyon különös dolog történik...

Természetesen Anita és társai rábukkannak Vittoriora is, és az ügyet megoldják.

Érdekes, hogy a lány fejében megfordul, hogy talán a rendőrbíróság nem fér össze a halandó szolgasággal. Sok baja van belőle igazából, cukkolják, piszkálják, mindenféle rosszéletűnek elmondják a zsarutársak. Nekem is elegem lenne belőle...

Amit egyébként hiányolok a frissebb AB könyvekből, az Anita "hagyományos" nekromanta, halottkeltő szerepe. Nagyon élveztem azokat a részeket, mikor keltette fel a sírból a halottakat, meg zombikkal küzdött. Ilyen szempontból tényleg elment a sztori a szex irányába, ám számomra ez nem annyira zavaró.

A könyv vége érdekes, és persze a szokásásosan izgalmas, de nem gondoltam, hogy így fog befejeződni...De nekem tetszett, és remélem sokan elolvassátok, és Nektek is tetszeni fog! :-)

Ja, és Anita szerzett egy újabb pasit. Domino-t a fehér tigrist.

Egészségére. :-))


Biff evangéliuma

A kötet szintén Erika kolléganőmtől származik ez a könyv, mint annyi minden más is. Ezúttal is köszönöm Erika, ha olvasod soraim. Ha nem akkor is. ... :-)

Szóval Biff...Annyi sok jót hallottam erről a könyvről, hogy néhány napja kaptam, és szinte azonnal nekiültem olvasni.

Igazság szerint kritikus hajlamom megint kiütközött, de valószínűleg azért, mert Christopher Moore könyveitől, stílusától nagyjából a hideg ráz. Őszintén ki nem állhatom a stílusát. Olyan idegesítő, zagyválós, számomra túlságosan erőltetett történetek mind, amelyeket csak olvastam tőle. Többel is találkoztam már a történetei közül, csak még nem meséltem róluk. Majd pótolom...

Azért a Biffnek adtam egy lehetőséget, de igazából kár volt, nekem abszolút nem tetszett. Annyira mondták, hogy ilyen meg olyan vicces, meg humoros, meg szórakoztató...Hát igen, szórakoztatott, csak nem engem. Engem egyszerűen idegesített. Azért végig olvastam, mert hátha...de nem. Akármennyire is sajnálom, Moore és én nem leszünk barátok...:-( Ezt már látom...

Gyakorlatilag a könyv arról szól, hogy a főszereplő, Biff, Jézus, a Messiás gyerekkori barátja, akinek a szemszögéből olvashatjuk Jézus életét és tevékenységeit. Másik szereplő pedig Razier, egy béna angyal, akit Biff arra kért fel, hogy megírja az evangéliumát.

Nem vagyok egy nagy vallásos ember, de nekem furcsa, hogy Moore ilyen témát feszeget az ő sajátos stílusában. De ő tudja. Mindenesetre a kötet végén nagyon méltatják az írót, hogy mennyire nagyon népszerű. Úgy látszik, hogy ilyen szempontból nem annyira olyan az ízlésem, mint a "többi" emberkének.

Értékelésem a 10 pontból 2. És az a kettő is csak azért, mert a könyv 440 oldalas, és aki szereti az ilyen írásműveket, azokat nagyon szórakoztathatja. :-)

Ajánló a www.bookline.hu oldalról:

"Az utóbbi évek egyik legzajosabb nemzetközi könyvsikerének első magyar kiadása. Jézus születésének történetét jól ismerjük. Csakúgy, mint bölcs tanításait, dicső cselekedeteit és isteni önfeláldozását a harmincadik születésnapját követően. De Isten Fiának gyermekkoráról és felnőtté válásának történetéről senki nem tud semmit Biffet, a Messiás legjobb haverját kivéve, akit most az Úr parancsára feltámaszt egy Raziel nevű botcsinálta angyal, hogy írja meg a saját evangéliumát. Úgyhogy Biff egy szállodai szobába zárva nekiáll elmesélni az elveszettnek hitt évek történetét. Senkit és semmit nem kímélve végre kipakol a maga sajátos stílusában, és megosztja velünk, hogy hogyan is történt minden valójában, a betlehemi jászoltól egészen a Golgotáig. Biff evangéliuma tele van izgalmas kalandokkal, szerelemmel, varázslattal, kung-fúval, halottkeltéssel, démonokkal és dögös csajokkal. De bármi is történjen velük, egy biztos: Biffet nem olyan fából faragták, hogy csak úgy szó nélkül hagyja a legjobb barátját keresztre feszíteni. Nem. Ő harcolni fog a végsőkig"

Égkék bűnök

(2010-02-15 21:12:42)

Az Égkék bűnöket ma fejeztem be, a sorozat 11. kötete. (Ahogy elnézem a 10. kötet valahogy kimaradt, majd utána nézek, mi történhetett...)

Ezt a részt valahogy nehezebben rágtam át, mint az eddigieket, talán gyengébb volt, mint az előzőek, de rajongóknak kötelező olvasmány...

"Hogy változik a világ. Anita Blake egykoron minden vámpír esküdt ellensége volt, most azonban társa Jean-Claude-nak, a vámpírúrnak és Micah-nak, az alakváltó leopárdnak. A szerelmi élete azonban nem áll meg itt. Nem is állhat. Anitát ugyanis – aki már korántsem annyira emberi, mint régen – egyszerre emészti a vámpírok vágya és a vérleopárdok éhsége. A vágyakat pedig ki kell elégíteni. Újra és újra.

Most viszont Jean-Claudne-nak van szüksége rá. Legősibb leszármazottja elküldte gonosz és hatalmas követét St. Louis-ba, így Jean-Claude-nak és a klánjának védekeznie kell. Anita nem tudja, hogyan viszonyuljon a betolakodóhoz, ám hamarosan olyan próbákat kell kiállnia, amilyenekről nem is álmodott. Szenvedélye minden sötét erejére szüksége van ahhoz, hogy megmentse azokat, akiket szeret."

www.fo.hu

Gyilkos tánc

(2010-02-01 19:41:38)

Ez a kötet Laurell K. Hamilton Anita Blake főszereplésével készült 6. kötete. Még friss bennem az élmény, most fejeztem be, és nagyon tetszett. Izgalmas, fordulatos volt, és jó hosszú. Bár az ember csak úgy falta a betűket, és vittem magammal mindenhová. Így nem csoda, ha kb. 2 nap alatt kivégeztem úgy, hogy alig volt időm olvasni. :-)

Egyébként ez volt az első kötet, amelyben fontosabb szerepet játszott a szex. Ez csak annyiban fontos, hogy mielőtt Anita rajongó lettem, rengeteg kritikát elolvastam, és a legtöbben azt írták, hogy a sorozat eleje még nagyon jó volt, aztán már inkább a legfontosabb a szex volt...Kíváncsi voltam, hogy ez mennyiben igaz, de egyelőre azt mondhatom, hogy számomra még mindig nagyon jó. És még csak Jean-Claude-dal teljesült be a "szerelmük". :-)

Egyébként az Agave Kiadónál jelent meg ez a kötet, amit olvastam 2005-ben, 397 oldalon...

"A szerző nagysikerű Anita Blake-sorozatának hatodik kötete Most Anita Blake az, akire vadásznak. Valaki 500.000 dolláros vérdíjat tűzött ki a fejére, így bujkálnia kell. Jean-Claude pedig, a város vámpírmestere csak a megfelelő alkalomra vár, hogy belebújhasson Anita elméjébe, a szívébe... és talán az ágyába is. Elérkezett az idő. Anita Blake-nek választania kell... egy vámpír és egy vérfarkas között. Anita Blake, profi halottkeltő és vámpírvadász. De ez alkalommal rá vadásznak. Valaki 500 000 dolláros vérdíjat tűzött ki a fejére, így bujkálnia kell, és az sem árt, ha közben kideríti, ki haragszik rá ennyire. Vajon ember vagy szörnyeteg akarja őt eltenni láb alól? Hogy ne legyen túl egyszerű a dolga, Anitának nem csak a saját életét kell megmentenie. Vérfarkas barátja, Richard nem hajlandó megölni a falka jelenlegi alfahímét, ezért összeütközésbe kerül a farkasok vezéreivel. Jean-Claude pedig, a város vámpírmestere csak a megfelelő alkalomra vár, hogy belebújhasson Anita elméjébe, a szívébe... és talán az ágyába is. Laurell K. Hamilton az utóbbi évek legeredetibb és legsikeresebb szerzője a kaland- és fantasy-regények piacán. Az Anita Blake-sorozat legutolsó kötete a The New York Times bestsellerlistáján a megjelenést követően a második helyet foglalta el."

 

Véres csontok

(2010-01-28 14:20:18)

A másik Anita Blake könyv, amit most fejeztem be, a Véres csontok címet viseli.

Egy kis ajánló a www.fo.hu - ról:

"Egyetlen halott feltámasztása Anita Blake számára szinte rutinfeladat. De mihez kezdjen egy egész temetővel?Ez az ügy már első hallásra is rázósnak tűnik. És aztán csak egyre bonyolultabb, véresebb és veszélyesebb lesz.Anitának egy ősrégi temető halottait kellene feltámasztania, hogy a segítségükkel elsimíthassanak egy egyre élesebb vitát a szóban forgó terület jogos tulajdonosait illetően.

A megbízók ugyanis luxusszállodát készülnek építeni a hegyek közé, de az ötlettől nincs mindenki elragadtatva. Főként a Bouvier család, akik azt állítják, az őseik abban a földben nyugszanak, tehát a terület őket illeti. De Anita úgy érzi, nincs a birtokában minden információ. Mintha elhallgatnának előle bizonyos dolgokat. Aztán itt vannak a brutális gyilkosságok, melyeknek meg kellene találnia az elkövetőjét. Úgy tűnik, egy vérszomjas vámpír garázdálkodik a környéken, ezért Jean-Claude is a helyszínre siet, és az ő rivalizálása egy másik nagyhatalmú vámpírmesterrel csak tovább bonyolítja a helyzetet. Titokzatos halálesetek, egy temetőnyi zombi, egy fogságából kitörni készülő szörnyeteg - de a vámpírvadász lelkére mégsem ezek a dolgok jelentik a legnagyobb veszélyt.
Talán Anita ezúttal túl közel engedi magához Jean-Claude-ot. Talán...

- A szerző nagysikerű Anita Blake-sorozatának ötödik kötete

- "Üzenet Hollywoodnak: felejtsétek el Buffyt! Anita Blake az igazi." Amazon.com

- "Anita Blake egyike a legmagávalragadóbb hősnőknek Scarlet O'Hara óta, és mindegyiknél sokkal szórakoztatóbb. Hamilton minden egyes könyvével csak jobb lesz. Gyilkosan szórakoztató." Publishers Weekly"

Mindehhez én annyit tennék hozzá, hogy eddig számomra ez a kötet tetszett a legjobban. Árnyaltabb képet kaphattunk Anita és Jean Claude kapcsolatáról, láthattuk, hogy Larry micsoda bátor fickó, és egyre jobb és jobb vámpírvadász lesz belőle, valamint itt, ebben a részben nagyon sok az akció. Sok az áldozat, és tündérekkel is megismerkedhetünk. Nagyon izgalmas... :-)

A nevető holttest

(2009-08-10 08:29:24)

 

Anita Blake iránti rajongásom először csak abban nyilvánult meg, hogy olvasgattam a neten fellelhető kommenteket. Most jutottam el addig, hogy megvettem az első AB-s kötetemet, ami egyébként a sorozatban a 2. rész. Elolvastam, és nagyon tetszett. Izgalmas, sodródó a történet. Úgyhogy biztos, hogy megveszem a többit is. :-)

"Anita Blake visszatér!A város legdögösebb vámpírvadászának és halottkeltőjének még mindig nincs pasija, de problémája annál több.

Először visszautasítja egy gazdag és befolyásos üzletember felkérését, hogy támasszon fel egy háromszáz éves holttestet. Nagy hiba. Aztán magára haragítja a valaha élt egyik leghatalmasabb vudu papnőt. Ez még nagyobb hibának bizonyul.Ha mindez nem lenne elég, Anita belekeveredik egy véres gyilkosságsorozatba is, melynek titokzatos elkövetője a békés kertvárosokban lakó családokat veszi célba.

Lehet, hogy minden mindennel összefügg? Anitának minél előbb meg kell oldania a rejtélyt, ha nem akar újabb ártatlan áldozatokat. És kénytelen ellenállni a város új Vámpírura, Jean-Claude csábításának is, különben mindörökre búcsút mondhat a lelkének."

Laurell K. Hamilton regénysorozata melynek a Nevető holttest a második része méltán vált népszerűvé a világ számos országában és már Magyarországon is.

 

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás