Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Ása Larsson - Kristálytemplom

Mikor krimiket olvasok, akkor örülök, ha a szerzőnél Jussi Adler Olsent olvasok például. Ha az ő könyve kerül a kezembe, biztos lehetek abban, hogy nagyon jó könyv került hozzám. Azonban ehhez hozzá kell tennem, hogy amióta sikerült több skandináv krimit olvasnom, rá kellett jönnöm, létezik élet a szerzőn túl is.

Most (vagyis már egy ideje...) olvastam egy számomra új szerzőtől egy kötetet, méghozzá Ása Larssontól a Kristálytemplomot. Ez után a történet után rádöbbentem, hogy most már nem tudom meghatározni, hogy melyik író a kedvencem a skandináv krimiírók közül. Ebből talán már láthatjátok is, hogy a Kristálytemplom nekem nagyon tetszett. Nem hiába kapta meg a svéd krimiakadémia díját. :-)


Az írónő Kirunában született, és a város felbukkant e könyvében is. Itt áll ugyanis a Kristálytemplom, mely egy új gyülekezet "imahelye". Itt találják meggyilkolva Viktor Strandgárdot, akinek nagy szerepe volt abban, hogy az Erő Forrása Gyülekezet elért oda, ahol most tart. Ő egyfajta szellemi vezető volt, és senki sem gondolt volna arra, hogy Viktornak lenne olyan ellensége, aki ilyen brutális tettre vetemedett volna. Pedig valaki megtette a dolgot, méghozzá elég véres módon.

A rendőrség persze nyomozni kezd.

Felbukkan a történetben egy ügyvédnő, bizonyos Rebecka Martinsson. Kirunában született, és már régóta nem él ott, hirtelen meg is zavarodik, mikor felhívja őt Viktor testvére Sanna, hogy jogi segítséget kérjen tőle, pedig a lány nem gyilkosságokkal foglalkozik. Rebecka nem tud nemet mondani a kérésre, megjelenik a tett helyszínén, és nyomozni kezd. Sorra eszébe jutnak gyermekkori és ifjúkori emlékei, melyeket tudatosan temetett el önmagában. Ahogy egyre előbbre jut a nyomozásban, rá kell jönnie, hogy az ő élete is veszélyben forog, ahogy Sanna és a gyerekei sincsenek biztonságban.

Többet nem szeretnék írni a történetről, mert félő, hogy túl sokat elárulok a cselekményből, és az nem lenne igazán jó. Szerintem olvassátok el! Fiúknak, lányoknak egyaránt izgalmas olvasmány lehet, és karácsonyi ajándéknak is megfelelő lenne.

A kötet adatai:

Eredeti cím: Solstorm

Fordította: Erdődy Andrea

Kiadó: Animus Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás ideje: 2012

Oldalszám: 269 p

Borító: Puhatáblás, ragasztott

ISBN: 978-963-9563-63-6

Ár: 2980 ft

Forrás: kiadótól

Hahner Péter - Újabb 100 történelmi tévhit

Akik olvastak tegnap, vagy fognak az elkövetkezendő időkben, azok láthatták/láthatják, hogy szeretem Hahner Péter írásait, és a tegnapi napon meséltem a történelmi tévhitekről szóló könyvének első részéről. Az a kötet 2010-ben íródott, azonban 2011-ben szintén kiadásra került az Animus Kiadónál egy tévhites könyv, mégpedig az Újabb 100 történelmi tévhit avagy amit biztosan tudsz a történelemről - és mind rosszul tudod...c. kiadvány.

Hozzám egyszerre került mindkét kötet, és persze majdnem egy időben végeztem is velük, úgyhogy jó sok információ kavargott a fejemben, sok minden előjött történelmi tanulmányaimból, és sokat tanultam is, az újabb tévhitek kapcsán.

Nagyon jó ötletnek tartom, hogy a szerző megírta ezt a két kötetet, hiszen sok fejben tisztába tette a dolgokat. Olyan infókat tudtam meg, amelyek néhol megdöbbentettek. Mondjuk be kell ismernem, volt olyan tévhit, amelyet én nem is hallottam ezidáig, de a könyv elolvasása után már biztos, hogy az adott témában már a valós dolgokat tudom.


Néhány cím a teljesség igénye nélkül természetesen (mind a 100-at csak nem sorolhatom fel. :-)), melyekről olvashattok a kötetben:

- A kínai Nagy Fal a Holdról is látható (na ez a kedvencem...az egyik)

- A vikingek szarvakat viseltek a sisakjukon

- Drakula képzeletbeli személy

- III. Richárd testileg-lelkileg torz szörnyeteg volt

- Dózsa Györgyöt tüzes trónra ültették

- XIV. Lajos nem mosakodott

- Éon lovag volt az első férfi aki megváltoztatta a nemét

- Robespierre volt a francia forradalmi diktatúra vezetője

- Haynaut élve boncolták fel

- Az amerikai cowboyok izgalmas életet éltek

- Jesse James aféle Robin Hood volt

- Az emberfeletti erejű Raszputyint háromszor kellett megölni

- Hitler zsidó volt

- Kádár János szerényen élt

- A 2001. szeptember 11-ei merényleg nem Oszama bin Laden műve

Látjátok, mennyi érdekességet tartalmaz a könyv? És ez tényleg mind semmi, mert 100 témában olvashattok, ha kézbe veszitek.

Én mindenesetre szívesen fogadnék még 100 tévhitet. :-)

A kötet adatai:

Kiadó: Animus Kiadó

Kiadás ideje: 2011

Kiadás helye: Budapest

Oldalszám: 366 p

ISBN: 978-963-324-029-8

Borító: keménytáblás, fűzött

Ára: 3490 ft

Forrás: kiadótól

Hahner Péter - 100 történelmi tévhit

Egy alkalommal már írtam Nektek Hahner Péterről, aki történész, a Pécsi Tudományegyetem Újkortörténeti Tanszékének vezetője.

Számomra ő AZ író, aki ismeretterjesztő könyveket ír nagyszerűen, érdekfeszítően, és izgalmasan.

A szerző...A kép forrása

Akkor írtam róla itt a blogon, amikor volt szerencsém elolvasni a Vadnyugat c. kötetét. Abban az időben szerelmesedtem bele a könyveibe, és nagyon szerettem volna a még a Vadnyugat előtt megjelent két kötetét, a 100 történelmi tévhitet és az Újabb 100 történelmi tévhitet elolvasni. Szerencsére a lehetőséget megkaptam, és ahogy a kezembe kerültek a könyvek, már faltam is a betűket. Más kérdés, hogy ezidáig nem volt időm írni róluk, de most bepótolom. (Készítettem egy beosztást, ami szerint fogok haladni az elolvasott könyvekről szóló postok írásával. Remélem sikerül is betartani.) Egyébként Hahner úrnak ismét megjelent egy könyve, az az amerikai elnökökről szól, és nem én lennék, ha nem vágynék arra is nagyon-nagyon. :-)

De most maradjunk a 100 történelmi tévhitnél, melynek a címe folytatódik így: avagy amit biztosan tudsz a történelemről - és mind rosszul tudod.

A szerzőtől már megszokhattam, hogy a könyvei általában több részből tevődnek össze, itt is így történt. A nagy téma a történelem, s a sok kicsi téma a 100 tévhit, amelyről eloszlatja a felhőket az agyunkban. Már akinek vannak felhők, mert be kell vallanom, nekem bizony voltak...néhány tévhitnél hangosan felkiálltottam, hogy ezt én miért is nem tudtam? Vagy miért is tanították ezt meg ezt másként az iskolában? Mindenesetre borzasztóan hasznos könyv volt ez számomra, és szerintem mindenkinek el kellene olvasnia, kezdve az általános iskolásoktól bezárólag a felnőttekig, hiszen mindenki találhat benne számára érdekes, figyelemfelkeltő dolgokat.


Néhány téma, amit Hahner Péter tisztába tesz bennünk:

- A rómaiak lerombolták Karthágót, s a helyét sóval hintették be

- Néró felgyújtatta Rómát

- A középkorban egyes urak erényövet helyeztek asszonyaikra (ez volt az egyik kedvencem! :-))

- Lucrezia Borgia romlott méregkeverő volt

- Mária Terézia nagyon szerette a magyar testőröket

- Napóleont megmérgezték Szent Ilona szigetén

- Erzsébet királyné emancipált, modern, érzelemdús asszony voltl

- Hitlernek csak egy heréje volt

- Bill Clinton és Monica Lewinsky szerelme jelentéktelen epizód volt

Szóval ezekhez hasonló, de jobbnál jobb történeteket olvashatunk a könyvben, és szerintem még karácsonyi ajándéknak is kívánló lehet az érdeklődők számára.

A kötet adatai:

Kiadó: Animus Kiadó

Kiadás éve: 2010

Kiadás helye: Budapest

Borító: Keménytáblás, fűzött

ISBN: 978-963-9884-95-3

Oldalszám: 319 p

Ár: 3290 ft

Forrás: kiadótól

Hjorth & Rosenfeldt - Ingovány

Lassan-lassan behozom magam, már ami a blogbejegyzéseket illeti, mert az olvasással, mint mindig jól haladok. :-) Szépen elém tettem a Moleskine-emet, és elhatároztam, hogy begépelgetem végre a már elkészült postokat, mert éppen itt az ideje, sőt, illetve már annyiszor megfogadtam, hogy naponta írok, amíg el nem fogynak a kész anyagok...Hát ezt a fogadalmamat sajnos nem igazán sikerül betartanom, pedig ez az egyetlen járható út a cél felé...Úgyhogy ismét megfogadom...:-))

Szóval jöjjön most az Ingovány...

(Vagyis csak a könyv jöjjön, mert én magam mindig félek attól, hogy kiránduláskor ingoványos területre tévedek, úgyhogy inkább ne jöjjön. :-))) )

Ahogy már többször is említettem, nagyon megszerettem a skandináv krimiket, szinte falom őket, amikhez hozzájutok. De valahogy megvannak a "bejáratott kedvencek", mint Jo Nesbo illetve Jussi Adler-Olsen. Mikor az Ingoványt a kezembe vettem, s elolvastam a szerzőt, rá kellett jönnöm, hogy nem csak egy szerzőről van szó, hanem kettőről, és egyik sem a kedvenceim közül való...Na...gondoltam, érdekes egy könyv lesz. Valahogy előítélet fogott el. Nem tudom miért, de megtörtént.

Leküzdöttem azonban, és nekiláttam az olvasásnak. És milyen jó, hogy ezt tettem...az Ingovány nagyon tetszett. Pörgős volt, izgalmas, fordulatos, meg még egy csomó kedvcsináló szót fel tudnék sorolni, de nem teszem. Egyszóval nagyon élvezetes olvasmány volt. (Csak azért nem fogom a szerzőket felsorolni a kedvenceim közé, mert szerintem nem bírom megjegyezni a nevüket...:-) Nem túl jó a névmemóriám sajnos. Illetve úgy tűnik, hogy Nesbo-t és Adler-Olsen-t senki nem tudja lezavarni a trónról. :-))

Egyébként nagyon csodálkoztam most is, mint minden alkalommal, mikor többszerzős művet veszek a kezembe, hogy az írók hogyan is tudnak ennyire egyforma stílusban írni...én a könyv lapjain sosem éreztem azt, hogy ezt az egyik, azt a fejezetet meg a másik szerző írta. Egyszerűen egy egységet alkottak. Ezek a szerzők vagy társak az életben, és azért ismerik annyira egymás gondolatait, vagy barátok...vagy fogalmam sincs kicsodák micsodák egymásnak, de hogy jól tudnak együtt működni, az már egyszer biztos...

A kötet egyébként egy debütáló kötet a szerzőpárosról, akik Sebastian Bergman kriminálpszichológus eseteit dolgozzák fel a sorozatukban, és ezt a sorozatot a svéd tévé a ZDF-fel együttműködve megfilmesít.


A történet ott kezdődik, hogy az erdőben egy cserkészekből álló gyerekcsoport megtalál egy holttestet, amit brutális kegyetlenséggel csonkítottak meg. Kiderül, hogy egy elit iskola tanulója a fiú (vagyis volt), és pár napja tűnt el. Valahogy a rendőrök nincsenek a helyzet magaslatán, nem is úgy nyomoznak, ahogy az elvárható lenne, nem is találják meg élve a srácot. Höglund felügyelő megjelenik Stockholmból a városba, és nyomozásba kezd, majd találkozik egy "régi" ismerőssel, Sebastian Bergmannal, aki felajánlja a segítségét a nyomozáshoz, amire nem számít senki...Arra szintén nem számítanak a rend őrei, hogy mennyire nehéz kibékülniük a kriminálpszichológus stílusával és munkájával, valamint arra sem, hogy egyre több ember kerül a képbe, akinek lehetett indítéka megölni a fiút...Persze közben más is meghal, nem természetes módon, így a nyomozók igazán nem unatkozhatnak...

Az Animus Kiadó 447 oldalas könyvét ajánlom minden krimiszeretőnek, s olyanoknak is, akik csak most ismerkednek a műfajjal.

Annyit még itt megjegyeznék, hogy érdemes meglátogatni a Kiadó megújult honlapját, mert igényes, könnyen átlátható, és jó kis könyvekkel gazdagíthatjuk a könyvtárunkat.

Márciusi zárás

Most, hogy ennyire belemelegedtem a gépelésbe, gyorsan megosztom Veletek azt is, hogy mi mindent olvastam márciusban. Picit voltam csak ügyesebb a februárinál, de ez annak is betudható volt, hogy a március hosszabb. Nem merülnék bele a miértekbe, főleg, hogy úgy vagyok ezzel, olvasok, amennyit tudok, amennyit az időm és a kislányom engedi. Most szerintem be fogok lassulni, mert egyre több idő kell a szakdolgozatomra, lassan de biztosan jön a vizsgaidőszak, és nem szeretnék vizsgákat ismételni sem. Meg hát a kicsinyem is növöget. ma 18 hónapos, és most már állandóra igényli az együttlétet, ha meg látja, hogy gépelek, ő is akar, és bár nagyon okos kislány, érteni még nem értenétek, amit ír. :-)

Íme a listám:

1. Jo Nesbo - Fejvadászok

2. Halász Péter - A második Avenue

3. Nora Roberts - Azúrkék égbolt

4. Robert Rave - Intim gyanta

5. Lauren Conrad - L.A. Candy - Los Angeles üdvöskéi

6. Házunk tája aranybánya

7. Georges Simenon - A kísértetek

8. Maria Treben - Egészség Isten patikájából

9. Jo Nesbo - Leopárd

10. Sylvia River - Reményhajsza 2.

11. Korok, formák, stílusok az építészetben

12. Stresszmentes kertészkedés

13. Ransom Riggs - Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

Jo Nesbo - Fejvadászok

Mostanában kezdtem el megismerkedni a skandináv irodalommal, jobban mondva a skandináv krimikkel, pedig Agatha Christie-n kívül nem igazán olvastam a témában.

Manapság viszont egyre szívesebben veszem kézbe a skandináv köteteket.

Legutóbb Jo Nesbo Fejvadászok című könyvét olvastam, és nagyon örülök, hogy tetszett ez a könyv, hiszen belekezdtem egy újabb Nesbo könyvbe, és tervezem a többi  magyarul megjelent művét is tanulmányozni az exsportoló írónak.

Ez a kötet egy 287 oldalas, izgalmas sztori. Nagyon szerettem minden oldalát, bár őszintén szólva találkoztam olyan mondatokkal is, amelyeket olvasva bizony olyan szinten fogott el a hányinger, hogy örültem,amiért nem ettem, és éppen a friss levegőn voltam...:-) Szóval Jo tud írni. Ha kell érdekfeszítően, ha kell izgalmasan, de ha kell, akkor gusztustalanul is. :-)


Forrás: www.norway.org.uk

A kötet főszereplője Roger Brown, aki fejvadász, a legjobb felsővezetőket válogatja ki különböző Norvég vagy nemzetközi cégeknek. Tökéletesen ért a pszichológiához és nagyon jó a szakmájában. Ám mindez nem elég neki. Van egy másodállása is, műkincstolvaj...és bizony ebben a szakmában is remekül helyt áll.

Feleségével különleges a kapcsolata, s az asszony egy művészeti galériát vezet, ahol megismeri Roger a legújabb áldozatát, aki állást is keres, Clas Greve-t. A férfinak a birtokában van egy híres festmény, s Roger ezt akarja...be is indítja a gépezetet, ám a működésébe hiba csúszik, az üldözőből üldözött lesz és fordítva...Érdekes macska - egér játéknak leszünk tanúi, és kiderül, hogy senki nem az, akinek látszik. Ahogy olvastam a történetet, egyre kíváncsibb lettem arra,  hogy végül mi is lesz a könyv vége...és számomra bizony meglepő lett...


Érdemes volt rászánni az időt, és hálás köszönet illeti meg az Animus Kiadót a könyvért.

Karin Alvtegen - Árnyak

Skandináv krimi "gyűjteményem" három tagból áll, egyről már írtam Nektek, most itt az ideje, hogy a másodikról, Karin Alvtegen munkájáról is írjak.

Ez a könyv nagyon más volt, mint a Nyomtalanul, de valahogy mégis tetszett. Nem éreztem annyira "krimisnek", de mégis borzasztóan érdekelt, hogy mi lesz a vége.


A cím, az Árnyak egy könyv címére utal, mely könyv megírásáért kapott irodalmi Nobel-díjat a kötet egyik szereplője, Alex Ragnerfeldt. Az ő dedikált köteteit találja meg egy "nyomozónő", az elhunyt Gerda Persson mélyhűtőjében, némileg megcsonkított állapotban. Számomra már az is furcsa volt, hogy hogy kerül egy könyv a mélyhűtőbe, de manapság már semmin nem csodálkozik az ember. Azt is érdekes ötletnek találtam, hogy a szerző olyan munkakörről ír, ahol a személy a meghalt emberek után maradt holmikat szedi össze, osztályozza, intézi az esetleges vagyonnal kapcsolatos dolgokat, és nyomoz az elhalálozott ember élete titkai után.

Szerintem ilyen mifelénk nincs a való életben, bár számomra nagyon izgalmas lehet ez a foglalkozás. Mondjuk az is lehet, hogy Marianne Folkerson végezte nagyon jól a dolgait, és nem is a foglalkozása volt érdekes, hanem az ügy amibe belecsöppent. Ugyanis a feladata most az volt, hogy feltárja a múltat, mint az önkormányzat ingatlan-ügyintézője.

Nagyon érdekes...mint annyi minden más ebben a könyvben. Mindeesetre, ha a drága Olvasóim közöttvan "önkormányzati ingatlan-ügyintéző", az kérem jelentkezzen, mert szívesen konzultálnék vele a munkájáról, és összevetném azt a könyvben leírtakkal. :-)

Szóval Gerda Persson 92 évesen meghalt, és se családja, sem senkije nem volt, s különös módon egy fiatalemberre hagyta a lakását, akihez látszólag semmi köze nem volt.  Mivel Marianne sok kapaszkodót nem talált, azon a nyomon kezdett el elindulni, hogy a Nobel-díjas író köteteit találta meg a lakásban személyre szólóan dedikálva. Ebből arra következtetett, hogy Gerda és Axel Ragerfeldt ismerhette egymást. Így a nő felvette a kapcsolatot a R. családdal, s a kötet lapjain betekintést kaphattunk az életükbe, a Ragerfeldt família mindennapjaiba, melyek különleges élményt nyújtottak. Szép lassan kibontakozik előttünk egy hosszú élet, Gerda élete, ami szinte maximálisan összefonódik az író családjának életével. Elég durva titkokra derül fény, és rá kell jönnünk, hogy sokat ér egy hallgatni tudó házvezetőnő szolgálata. Már ha úgy élünk, mint R-ék, és van titkolnivalónk...

Az Árnyak c. kötet kapcsán pedig azt is megtudhatjuk, hogy nem mind arany, ami fénylik...sem a művet, sem pedig az íróját tekintve.

Összességében elmondhatom, hogy ez a kötet nagyon tetszett, érdemes volt elolvasni, és remélem Ti is hasonlóan jó véleménnyel lesztek róla.

Köszönöm szépen az Animus kiadónak az olvasás lehetőségét!

Jussi Adler-Olsen - Nyomtalanul

Őszintén szólva eddig még nem igazán olvastam skandináv irodalmat, sőt semmit sem, kivéve persze a királyi családról szóló híreket. :-) De egyszer ugyebár mindent el kell kezdeni, és ez az elkezdet most jött el nálam, amikor is az Animus kiadó jóvoltából hozzájutottam 3 azaz három darab skandináv krimihez.

Kicsit megijedtem, hogy mi lesz, de azért tartós rémületbe nem estem. Fogtam inkább a külsőre legszimpatikusabbat, és belevágtam.

Volt néhány gondom olvasás közben, de a könyv által nyújtott élmény végülis kárpótolt.

Szóval az első blikkre legszimpatikusabbnak tűnt kötetet a Nyomtalanult választottam elsőnek. Jussi Adler-Olsen tollából származik. Mikor a szerző nevét elolvastam, kapásból zavarba jöttem, hiszen még arról sem volt fogalmam, hogy a Jussi vajon férfi vagy női név. Aztán ahogy forgattam, nézegettem a kötetet, észrevettem, hogy a borító fülszövegén egy szimpatikus úriember "mosolyog" rám, így hamar nyilvánvalóvá vált számomra, hogy Jussi bizony férfiú.


A szerző...Forrás: www.jussiadlerolsen.com

Tetszett még a könyvben - külsőségek tekintetében - hogy könnyű olvasni, kivánló minőségű a kötése, és hozzá csomagolt "könyvjelző" is van, ami más skandináv krimikkel ismeret meg bennünket. Azt, hogy kivánló a minősége a könyvnek, az igazolja leginkább, hogy én bizony nyűttem rendesen az alatt az 1-2 nap alatt, míg forgattam. Össze vissza hajtogattam, kifordítottam miközben babakocsi tolás közben is olvastam, és vele a kézben küzdöttem az olyan elemekkel, mint a szél, és a könyv bizony most is olyan állapotban van, mint ha vadi új lenne. Pedig tényleg nem kíméltem.


A post elején néhány gondról írtam. Vagy talán nem mondtam igazat, mert valójában 1 problémám volt, ami igazából marhaság. Ez az, hogy nem szeretem az "idegen hangzású" neveket. (Kivéve angolszász területről származók.) Jelen esetben a dán nevekről beszélek, melyekkel ugyanaz a gondom, mint a szerző nevével, egy ideig fogalmam sincs a szereplő neméről. Legalábbis addig, amíg nem egyértelműsíti azt a szerző. De ez legyen az én gondom, mert igazából egy ilyen jó könyv esetében ez nem lehet kritikai észrevétel.

A kötet főszereplője  egyébként  Carl Mork, egy kiégett nyomozó, akinek pszichológiai kezelésen kellene részt venniée, mert az egyik társa meghalt a legutolsó bevetésükön, a másik pedig kórházban lebénulva "lábadozik".

A rendőrségen legszívesebben félreállítanák, s ezt úgy oldják meg, hogy mikor megalakul a felderítetlen ügyekre szakosodott Q-ügyosztály, őt nevezik ki az élére, és mellé adnak egy arab származású sofőrt mindenesnek. Egyéb beosztott nincs, az ügyosztály így kezd el működni.

Találomra előhúznak egy ügyet, és boszorkányos aprólékossággal kezdenek rajta dolgozni. Merete egy fiatal politikusnő, aki egy balesetben elveszítette a szüleit, csak az öccse Uffe maradt neki, aki szintén a baleset következtében értelmi fogyatékos lett. Ez a nő, akinek az élete volt a munka, az öccse, évekkel ezelőtt eltűnt, szőrén szálán, nyomtalanul...

Mork és Assad kemény fába vágják a fejszéjüket, de ugye tudjuk hogy azok az ügyek, melyek felderítetlenek maradnak, sosem könnyűek.

A szerző bámulatosan csűri csavarja a dolgokat, a könyv elejétől a végéig leköti az olvasót. A végén pedig, amikor az ügy megoldódik, meglepődhetünk a befejezésen.

Összességében megállapíthatom, hogy zseniális a szerző, kár volt félnem a skandináv krimiktől és már előre várom a következőt. :-)

Köszönet a lehetőségért az Animus Kiadónak.

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás