Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Laurell K. Hamilton - Micah

Már nagyon vártam az újabb Anita Blake kötetet Laurell K. Hamilton tollából, s egy picit csalódott voltam, amiért nem egy újabb történettel találkozhatunk. Újabb ugyan a Micah, de nem a sorban következő, hanem egy külföldön már megjelent kisregény, vagy novella, ami persze beleillik Anita kalandjainak sorába.

A kötet főhőse Micah, Anita Leopárdkirály pasija, ahogy azt már a cím is mutatja. Azt vártam, hogy majd jól megismerjük Micah hátterét, történetét, és lesz valami jó kis halottkeltés a történetben.

Szóval az elvárásom ez volt, s mit kaptunk?

A halottkeltés megvolt, de sajnos Micahról nem túl sok új infót tudhattunk meg. Ezt egy kicsit sajnáltam, ennek ellenére tetszett a könyv.


A szerző hozta a megszokott vonalat, Anita továbbra is a legjobb halottkeltő, egy csomó pasija van, és nagyon jó abban amit épp csinál.

A történetben, egy ősi sírkertben Philadelphiában nyugszik egy ember, aki nem olyan régen halt meg, tehát friss hulla, magától távozott el az élők sorából, de nagyon fontos lenne kihallgatnia a rendőrségnek. Anita úgy kerül a buliba, hogy kollégájának a felesége éppen szül, így nem tud dolgozni, a lány pedig tökéletes beugró a halottkeltő szerepére.

Össze is csomagol, és Micahval útnak indul.

Ez az első alkalom, hogy a Leopárdkirály és Anita együtt töltenek egy éjszakát. Persze voltak már együtt, de főként csoportosan :-), így mindkettejüket meglepi a hirtelen együttlét, sőt Anita kissé meg is riad az "intimitás" lehetőségétől. Nem is értem miért...:-)

Szóval Anita és pasija elindulnak, s Micah merő kedveskedésből kivesz egy nagyon drága szállodai szobát kettejüknek, ám Anitánál ez is kiveri a biztosítékot. Nálam meg ez a dolog verte ki a biztosítékot, hogy Anita ennyire nyüglődős, pedig állítólag szereti a pasit.


Mindenesetre azért megoldják a "gondokat" és jól elvannak. :-)

Persze a halottkeltést is megcsinálja Anitánk, s lesz némi meglepetésben része, és nem csak a halottal, de Micah-val kapcsolatban is.

Szerintem jó kis könyv volt ez, de a hangsúly a kis-en van, mivel ez is amolyan kisregény, vagy inkább novella volt, én pedig hozzá vagyok szokva a jó vaskos AB könyvekhez.

Gyűjtőknek és rajongóknak mindenképpen ajánlom, de azoknak is szórakoztató olvasmány lehet, aki szeretnék megismerni Anitát és világát.


A kötet adatai:

A könyv eredeti címe: Micah

Fordította: Török Krisztina

Kiadó: Agave Könyvek

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2012

ISBN: 978-615-527-20-35

Ára: 2780 ft

Oldalszám: 188 p

Forrás: kiadótól

Laurell K. Hamilton - Végzetes flört

Mikor megláttam az Agave Könyvek kiadó honlapján már hónapokkal ezelőtt, hogy megjelenik ez a könyv, nagyon feldobódtam, egy ideje vártam már az újabb Anita Blake történetet Hamilton tollából.

Viszont mikor kibontottam a könyvet a csomagjából, őszintén szólva kissé csalódott voltam, hiszen a kötet nagyon vékonyka volt, az én ízlésemnek meg különösen. (A vastag féltéglákat szeretem...:-)) 162 oldalon át követhetjük Anita legújabb kalandjait.


Persze, ha előzőleg utána néztem volna a dolgoknak, nem éreztem volna csalódást, hiszen megtudtam volna, hogy a könyv tulajdonképpen egy novella, és nem pedig egy "klasszikus" AB regény. Olyan, mint a Micah, melyet valami miatt nem adtak ki nálunk magyar nyelven.

Mindezeket félre téve hamarosan magam mögött hagytam a sztorit, és örültem, hogy megtettem, hiszen bármilyen rövidke is volt a történet, nekem nagyon tetszett.

Jó volt újra találkozni Anitával, és az is tetszett, hogy van olyan feladat, amit a rengeteg felajánlott pénz ellenére sem hajlanó elvégezni...Úgy látszik, azért van Anitában  erkölcsi érzék és tartás, annak ellenére, hogy pasijainak száma lassan a tucathoz közelít. Bizony elég kapós , s most is beszerez egy újabb srácot, akiből "táplálkozhat", hiszen amolyan szukkubusz a drága...Mármint Anita.

Az új férfiú természetesen alakváltó. Oroszlán, aki megérzete Anitában a tüzelő, pár nélküli nőstényt. Nickynek hívják. A kötet végére pedig már Anita hatása alá is kerül. Szüksége is lesz a lánynak a táplálkozásra, hiszen a könyv elején visszautasított megbízója más eszközökkel állítja Anitát a maga oldalára...ezek az eszközök pedig nem kifejezetten tisztességesek...így a lány kénytelen tenni a dolgát, amihez ő ért a legjobban a világon. Halottat kelt...


Annyit még megjegyeznék így a bejegyzésem végére, hogy Anita spanyolos, latinos típus. Sötét hajjal...A címoldalon mégis egy szőke lány van, valamint ott található még egy állat is vele...talán egy farkas? Passz...de nem tudom, hogy miért nem mondjuk egy oroszlán...? Mindenesetre az eredeti borítónál klasszisokkal jobb a magyar borító...

A könyv adatai:

Eredeti cím: Flirt

Fordította: Török Krisztina

Kiadó: Agave Könyvek

Kiadás ideje: 2012

Oldalszám: 162 p.

ISBN: 9786155049781

Fogyasztói ár: 2780 Ft

Forrás: Kiadótól

Fülszöveg:

"Amikor Anita Blake, a dögös vámpírvadász találkozik megbízójával, Tony Benningtonnal, még tele van együttérzéssel. Ugyanis a férfinak nemrég halt meg a felesége, és Anita feladata az lenne, hogy a nőt reanimálja. Vagyis felélessze halottaiból. Anita tud néhány dolgot életről és halálról, és tisztában van azzal is, mit jelent szeretni valakit. De azt is tudja, hogy amit ő nekromantaként fel tud ajánlani Tony Benningtonnak, az nem egészen az, amire a férfi vágyik. Mert az a teremtmény, akit Anita képes előhívni a néhai Mrs. Bennington sírjából, az nem a csodálatos Mrs. Bennington lesz. Sőt. Nagyon nagyon messze lesz a csodálatostól."


Fogat fogért

Régebben nagyon szerettem Laurell K. Hamilton könyveit Anita Blake a vámpírvadász sztorijairól, ám Anita és én némiképpen eltávolodtunk egymástól. (A régebbi kötetekről írtam is a blogomban, csak akkor még nem voltam túl szószátyár. Szóval azokat a bejegyzéseket tervezem még bővíteni így utólag. Viszont az előző Fekete vér c. kötetet még nem olvastam, de tervben van az is.)

Most viszont az Agave Könyvek jóvoltából hozzájutottam e két kötetes legfrissebb AB sztorihoz, melyet nagy örömmel olvastam, mintegy felújítva az ismeretségünket.  :-)

Annyi kritika érte egyébként  Blake rendőrbírót szabados viselkedéséért, én mégis szívesen olvasom kalandjait. Tény, hogy egyszerre sok pasija van, együtt is él velük, de hát ő így él, kérem szépen...:-) Aki akarja csinálja utána. :-)) Véleményem szerint egyébként ehhez az életmódhoz nagyban hozzájárul az, hogy a "fő"pasija, Jean Claude Város Úr, aki mestervámpír, és akitől Anita az ardeur-t kapta, melyet a szex és a harag is táplálja. Na mivel ő szukkubusz, ezért kell neki a számtalan hapsi. Köztük vámpírok, vérállatok...stb Tud élni a hölgy. :-)

Ebben a részben Anita kap egy csomagot egy Vittorio nevű vámpírtól és a csomagban egy emberi fej található, és Vittorio meghívója, miszerint várja Anitát Las Vegasban. (Anita St. Louis-ban lakik a Kárhozottak Cirkuszában.) Anita el is indul, persze nappal, amikor fő szerelme, Jean Claude még halott. Tudja jólo, hogy a férfi nem helyeselné, ha elmenne. De mivel Anitában erős a hivatástudat, semmi és senki kedvéért nem maradna otthon. Néhány segítőjével indul el. Edwarddal, a bérgyilkossal, aki most Tedként játszik, Olef-fel, a sorozatgyilkossal, aki a történet idején Ottóként fut, és Bernardoval, a szépfiúval.  Természetesen "mögöttük áll" az egész Las Vegasi rendőrség, akinek a sorai között látók is vannak, és akik között nagy pusztítást végzett Vittorio.

A lány összeszedi minden eszét és erejét, és nyomozásba fog. Meglátogatja Bibiana Chang-et, aki a Las Vegas Város Urának Max-nak a felesége, és aki egyébként vértigris királynő is.

Megismerkedünk a könyv első kötetének lapjain Max és Bibi közös fiával Victorral is. Ez a kötet azzal végződik, hogy a csapat megerősítve a vértigrisekkel kezdi felkutatni a gyanúsított likantrópokat. Mert Anita és társai arra a következtetésre jutottak, hogy alakváltó is benne lehet a gyilkos-buliban, nem csak Vittorio a vámpír, aki nappal alszik, és elvileg csak éjjel tud tevékenykedni. A gyilkosságok azonban fényes nappal történtek...

A második kötet a 39. fejezettől indul, úgyhogy aki elkezdi a könyvet olvasni, az elég vaskos sztorira számíthat. :-) Én ennek csak örültem.

(Egyébként mostanában megint vámpírokkal kelek-fekszem, mert még olvasom Anitán kívül Anne Rice könyveit, valamint nézem közben Sookie Stackhouse történeteit is. :-)

Szóval a második kötet is bővelkedik az akcióban, harcban, és persze Anita mindenhonnan kikeveredik valahogy épségben. Közben egyre közelebb kerül Vittoriohoz, és felbukkan Minden Sötétségek Anyja, a legnagyobb vámpírkirálynő, aki egyébként Európában tanyázik, és onnan riogatja a népet.

Anita a második részben nagyon súlyosan megsérül. Először nem tudtam elképzelni, hogy hogyan fogják őt összekaparni, de természetesen azért sikerült. Ebben a kötetben is hemzsegnek a természetfeletti lények, vámpír vámpír hátán, vértigrisek,farkasok, említésre méltatják a patkányokat és a hattyúkat is. Még Wicca boszorkányok is felbukkannak egy különleges egyvelegben, amit az előzmények olvasása nélkül néhol kicsit nehézkes megérteni. Azokkal együtt viszont szerintem Hamilton egy zseniális világot alkotott. Megjelennek még a dzsinek is, majdnem kifelejtettem őket, pedig bizony elég nagy szerepet kapnak...

A szex kérdése pedig (szerintem) komolyabban csak a második kötet második részében jön elő, mikor is Anita Gonosszal és Igazsággal táplálja  az ardeurt. Mindkét fickó egyébként elég öreg vámpír, erős, jóképű pasi. Igazság nagyon legyengül a nagy táplálásnak nevezett szexben, és pluszban még az Anitával történt repülés is kifárasztja (mert a fiúk tudnak repülni). Gyakorlatilag vámpír létére teljesen kikészül, és ekkor Anita táplálja őt. Ekkor pedig nagyon különös dolog történik...

Természetesen Anita és társai rábukkannak Vittoriora is, és az ügyet megoldják.

Érdekes, hogy a lány fejében megfordul, hogy talán a rendőrbíróság nem fér össze a halandó szolgasággal. Sok baja van belőle igazából, cukkolják, piszkálják, mindenféle rosszéletűnek elmondják a zsarutársak. Nekem is elegem lenne belőle...

Amit egyébként hiányolok a frissebb AB könyvekből, az Anita "hagyományos" nekromanta, halottkeltő szerepe. Nagyon élveztem azokat a részeket, mikor keltette fel a sírból a halottakat, meg zombikkal küzdött. Ilyen szempontból tényleg elment a sztori a szex irányába, ám számomra ez nem annyira zavaró.

A könyv vége érdekes, és persze a szokásásosan izgalmas, de nem gondoltam, hogy így fog befejeződni...De nekem tetszett, és remélem sokan elolvassátok, és Nektek is tetszeni fog! :-)

Ja, és Anita szerzett egy újabb pasit. Domino-t a fehér tigrist.

Egészségére. :-))


Haláltánc

(2010-02-19 17:37:42)

A könyvtárból kivettem az egész Anita Blake sorozatot, ez ennek az utolsó kötete. Persze jelent még meg egykötet, a Harelqin, de azt még nem olvastam, és az a saját könyvtáramban van meg, de a könyvtári állományból hiányzik.

Szóval Haláltánc.

Elég jó volt, főleg azok után, hogy az "utolsó" részek már kezdtek untatni. Szóval ezt érdemes elolvasni. :-)

"St. Louis-ban fellép a világhíres vámpír balett-társulat. A nagy eseményre rengeteg vámpírúr érkezik, pomme de sang jelölteket hozva magukkal Anitának, akinek energiaháztartása az ardeur miatt egyre csökken. És ha ez még nem lenne elég, úgy tűnik, teherbe is esett, a teszt pozitív. A lehetséges apák száma viszont majdnem ugyanannyi, mint a pomme de sang jelölteké. Ezzel egy időben a triumvirátus hatalma véletlen események során megerősödik, Anitát pedig több ízben is meglátogatja Minden Vámpírok Öreganyja, a sötét Marée Noire, aki minden jel szerint ébredezik…"

Égkék bűnök

(2010-02-15 21:12:42)

Az Égkék bűnöket ma fejeztem be, a sorozat 11. kötete. (Ahogy elnézem a 10. kötet valahogy kimaradt, majd utána nézek, mi történhetett...)

Ezt a részt valahogy nehezebben rágtam át, mint az eddigieket, talán gyengébb volt, mint az előzőek, de rajongóknak kötelező olvasmány...

"Hogy változik a világ. Anita Blake egykoron minden vámpír esküdt ellensége volt, most azonban társa Jean-Claude-nak, a vámpírúrnak és Micah-nak, az alakváltó leopárdnak. A szerelmi élete azonban nem áll meg itt. Nem is állhat. Anitát ugyanis – aki már korántsem annyira emberi, mint régen – egyszerre emészti a vámpírok vágya és a vérleopárdok éhsége. A vágyakat pedig ki kell elégíteni. Újra és újra.

Most viszont Jean-Claudne-nak van szüksége rá. Legősibb leszármazottja elküldte gonosz és hatalmas követét St. Louis-ba, így Jean-Claude-nak és a klánjának védekeznie kell. Anita nem tudja, hogyan viszonyuljon a betolakodóhoz, ám hamarosan olyan próbákat kell kiállnia, amilyenekről nem is álmodott. Szenvedélye minden sötét erejére szüksége van ahhoz, hogy megmentse azokat, akiket szeret."

www.fo.hu

Obszidián Pillangó

(2010-02-15 21:08:46)

Az Obszidián Pillangó Laurell K. Hamilton 9. Anita Blake-es könyve. És bár kicsit belefáradtam Anitába, hiszen egyhuzamban olvasom a sorozatot, ez a kötet nagyon tetszett.

A szokásos pörgős eseményfolyam, egy percet sem unatkoztam.

 

"A nevem Anita Blake. Hadd mutassam be Edwardot!" Hivatását tekintve Edward fejvadász. Mindegy, hogy milyen szörnyről van szó, neki csak az a fontos, hogy a hajsza minél hosszabb és véresebb legyen. Edward most Új-Mexikóba viszi Anitát, hogy segítsen neki egy problémás ügy felderítésében. Valami ismeretlen és titokzatos szörnyeteg vérszomjas zombikat gyárt az áldozataiból, ez pedig nem jelent túl sok jót a helyiek számára. Új-Mexikó kietlen, sivatagos világába csöppenve Anita hamarosan az események sűrűjében találja magát. A rejtélyes gyilkosságok, ősi Azték szertartások, vámpírok és farkasemberek között Anita már nemcsak az életéért küzd, hanem a józan eszéért is, hogy belőle ne válhasson olyan könyörtelen gyilkológép, mint Edward.A szerzőről Laurell K. Hamilton az utóbbi évek legeredetibb és legsikeresebb szerzője a kaland- és fantasy-regények piacán. Az Anita Blake-sorozat legutolsó kötete a The New York Times bestsellerlistáján a megjelenést követően a második helyet foglalta el."

Sápadt hold

(2010-02-07 12:01:12)

Laurell K. Hamilton Anita Blake a vámpírvadász sorozatának 8. kötete. Még friss az élmény, most olvastam el. :-)

Az Agave könyvkiadó gondozásában jelent meg, mint a többi is. 383 oldalas, nem vékony, de olvastam vastagabb Anitás könyvet is.

A mű hozta a szokásos formát: szórakoztató, gyilkolászós, vámpíros, vérfarkasos, izgalmas...:-) Mindenkinek ajánlom, aki szereti Anitát.

"Amikor Anita megtudja, hogy volt szeretője, Richardot nemi erőszak vádjával letartóztatták Tennessee-ben, összehívja a csapatot. Egy ügyvéd, és számos vámpír, no meg vérfarkas kíséretében érkezik meg, hogy kiszabadítsa Richardot. Anita tudja, hogy a vérfarkas egy szörnyeteg, de abban is biztos, hogy nem követhetett el nemi erőszakot. A zsaruk Myertonban korruptak, a trollok pedig, akiket Richard tanulmányozott, rettegnek. Hamar nyilvánvalóvá válik, hogy ha sokáig szimatol, akkor a városka vámpírmestere megtámadja őt és barátait. A helyi vérfarkasok sem látják szívesen az Anita vezette társaságot. Az idő szorít: a holdtölte előtt kell kiszabadítania Richardot, mert ha nem, akkor a bajok megállíthatatlanul sokasodni kezdenek."

www.bookline.hu - ról

(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy nem tudom, hogy a könyv hátsó oldalán az ajánlóban Richardról miért úgy beszélnek, mint Anita volt szeretőjéről??? Szerintem nem volt a szeretője. Hogy miért? Mert bár együtt jártak, de nem volt köztük konkrétan szex...mivel ez az oldal nem arra való, nem fejtem ki...De én azt írtam volna az ajánlóban, hogy Anita volt barátjával vagy volt szerelmével történt valami, nem pedig a szeretőjével...)

Égő áldozatok

(2010-02-07 11:56:05)

Két Anita Blake könyvvel is végeztem az utóbbi pár napban.

Egyik az Égő áldozatok című volt.

Tele volt a szokásos akcióval, izgalommal...(Bár őszintén kicsit belefáradtam az Anita Blake sztorikba mostanában, de igyekeznem kell kiolvasni a könyvtári könyveket, hogy visszavihessem. Egyébként ez az én kötetetm volt, csak azért olvastam el, hogy a sorozat ne akadjon meg...)

www.bookline.hu - ról:

"Anita Blake napjai eddig sem voltak eseménytelenek, de Mióta kifejezetten szoros szálak fűzik Jean-Claude-hoz - St. Louis vámpírmesteréhez -, az élete bonyolultabb és veszélyesebb, mint valaha. Anitának rá kell döbbennie, hogy vannak dolgok, melyektől még Jean-Claude is fél. Például ilyen az öreg és hatalmas vámpírokból álló Tanács, melynek tagjai a legtöbb eljöttek, hogy Kielégítő magyarázatot kapjanak társuk halálára. Amikor egy romantikus vacsorát a Jean-Claude titokzatos múltjából felbukkanó Vámpírok zavarnak meg, Anita már sejti, hogy a dolgok hamarosan még rosszabbra fordulnak. Miközben a vámpírvadász a vérfarkasok falkájával is összetűzésbe keveredik, a város vérszívóit egy paranormális képességekkel rendelkező gyújtogató veszi célba, és ha Anita nem vigyáz, ez a tűz elemészthet mindent, ami fontos az életében."

Gyilkos tánc

(2010-02-01 19:41:38)

Ez a kötet Laurell K. Hamilton Anita Blake főszereplésével készült 6. kötete. Még friss bennem az élmény, most fejeztem be, és nagyon tetszett. Izgalmas, fordulatos volt, és jó hosszú. Bár az ember csak úgy falta a betűket, és vittem magammal mindenhová. Így nem csoda, ha kb. 2 nap alatt kivégeztem úgy, hogy alig volt időm olvasni. :-)

Egyébként ez volt az első kötet, amelyben fontosabb szerepet játszott a szex. Ez csak annyiban fontos, hogy mielőtt Anita rajongó lettem, rengeteg kritikát elolvastam, és a legtöbben azt írták, hogy a sorozat eleje még nagyon jó volt, aztán már inkább a legfontosabb a szex volt...Kíváncsi voltam, hogy ez mennyiben igaz, de egyelőre azt mondhatom, hogy számomra még mindig nagyon jó. És még csak Jean-Claude-dal teljesült be a "szerelmük". :-)

Egyébként az Agave Kiadónál jelent meg ez a kötet, amit olvastam 2005-ben, 397 oldalon...

"A szerző nagysikerű Anita Blake-sorozatának hatodik kötete Most Anita Blake az, akire vadásznak. Valaki 500.000 dolláros vérdíjat tűzött ki a fejére, így bujkálnia kell. Jean-Claude pedig, a város vámpírmestere csak a megfelelő alkalomra vár, hogy belebújhasson Anita elméjébe, a szívébe... és talán az ágyába is. Elérkezett az idő. Anita Blake-nek választania kell... egy vámpír és egy vérfarkas között. Anita Blake, profi halottkeltő és vámpírvadász. De ez alkalommal rá vadásznak. Valaki 500 000 dolláros vérdíjat tűzött ki a fejére, így bujkálnia kell, és az sem árt, ha közben kideríti, ki haragszik rá ennyire. Vajon ember vagy szörnyeteg akarja őt eltenni láb alól? Hogy ne legyen túl egyszerű a dolga, Anitának nem csak a saját életét kell megmentenie. Vérfarkas barátja, Richard nem hajlandó megölni a falka jelenlegi alfahímét, ezért összeütközésbe kerül a farkasok vezéreivel. Jean-Claude pedig, a város vámpírmestere csak a megfelelő alkalomra vár, hogy belebújhasson Anita elméjébe, a szívébe... és talán az ágyába is. Laurell K. Hamilton az utóbbi évek legeredetibb és legsikeresebb szerzője a kaland- és fantasy-regények piacán. Az Anita Blake-sorozat legutolsó kötete a The New York Times bestsellerlistáján a megjelenést követően a második helyet foglalta el."

 

Véres csontok

(2010-01-28 14:20:18)

A másik Anita Blake könyv, amit most fejeztem be, a Véres csontok címet viseli.

Egy kis ajánló a www.fo.hu - ról:

"Egyetlen halott feltámasztása Anita Blake számára szinte rutinfeladat. De mihez kezdjen egy egész temetővel?Ez az ügy már első hallásra is rázósnak tűnik. És aztán csak egyre bonyolultabb, véresebb és veszélyesebb lesz.Anitának egy ősrégi temető halottait kellene feltámasztania, hogy a segítségükkel elsimíthassanak egy egyre élesebb vitát a szóban forgó terület jogos tulajdonosait illetően.

A megbízók ugyanis luxusszállodát készülnek építeni a hegyek közé, de az ötlettől nincs mindenki elragadtatva. Főként a Bouvier család, akik azt állítják, az őseik abban a földben nyugszanak, tehát a terület őket illeti. De Anita úgy érzi, nincs a birtokában minden információ. Mintha elhallgatnának előle bizonyos dolgokat. Aztán itt vannak a brutális gyilkosságok, melyeknek meg kellene találnia az elkövetőjét. Úgy tűnik, egy vérszomjas vámpír garázdálkodik a környéken, ezért Jean-Claude is a helyszínre siet, és az ő rivalizálása egy másik nagyhatalmú vámpírmesterrel csak tovább bonyolítja a helyzetet. Titokzatos halálesetek, egy temetőnyi zombi, egy fogságából kitörni készülő szörnyeteg - de a vámpírvadász lelkére mégsem ezek a dolgok jelentik a legnagyobb veszélyt.
Talán Anita ezúttal túl közel engedi magához Jean-Claude-ot. Talán...

- A szerző nagysikerű Anita Blake-sorozatának ötödik kötete

- "Üzenet Hollywoodnak: felejtsétek el Buffyt! Anita Blake az igazi." Amazon.com

- "Anita Blake egyike a legmagávalragadóbb hősnőknek Scarlet O'Hara óta, és mindegyiknél sokkal szórakoztatóbb. Hamilton minden egyes könyvével csak jobb lesz. Gyilkosan szórakoztató." Publishers Weekly"

Mindehhez én annyit tennék hozzá, hogy eddig számomra ez a kötet tetszett a legjobban. Árnyaltabb képet kaphattunk Anita és Jean Claude kapcsolatáról, láthattuk, hogy Larry micsoda bátor fickó, és egyre jobb és jobb vámpírvadász lesz belőle, valamint itt, ebben a részben nagyon sok az akció. Sok az áldozat, és tündérekkel is megismerkedhetünk. Nagyon izgalmas... :-)

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás