Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

A Highgate temető ikrei

Egy blogger kollégánál olvastam erről a könyvről, és nagyon kíváncsivá tett. Csupa jót írt róla, felkeltette az érdeklődésemet, és én pedig megrendeltem a www.bookline.hu oldalról. Már jó ideje olvastam egyébként, talán már karácsony előtt, de nem volt eddig időm írni róla semennyit sem.

A kötetet Audrey Niffenegger írta, aki Az időutazó feleségé-t is. Azt a kötetet is olvastam, tetszett is, de ez valami más. Szerintem nagyon más, de nagyon jó értelemben más. Én imádtam.

Egyébként az Athenaeum kiadó gondozásában jelent meg 2010-ben, 423 oldalas, és csatlakozott a kedvenc könyveim listájához.

Az egész különleges, misztikus, izgalmas, a könyv végéig izgultam, hogy hogy fejezi be az írónő a történetet, lesz-e happy end, vagy valahogy másként végződik a dolog.  És ez a plusz csavar a történetben...szuper. Első olvasásra nem is értettem. Most mi van??? :-)

Az egyik kedvenc idézetem a következő:

"Elspeth Noblin már majdnem egy éve halott volt, és még mindig csak ismerkedett a szabályokkal."

A könyv főszereplői ikrek, Julia és Valentina és a lányok anyja és nénje: Elspeth és Eddie.

Kedvenc szereplőm pedig a Halál cicája, és Elspeth, aki nagy szemétséget csinál...de végül megértettem, hogy mért teszi azt amit. Hiszen imád élni...

Ajánló a www.bookline.hu oldalról:

"A legendákkal övezett híres londoni viktoriánus temető, a Highgate szomszédságban áll egy fura ház, a Vautravers. Mielőtt rákban elhunyt, itt élt az excentrikus Elspeth, aki lakását Amerikában élő ikernővérének huszonegy éves ikerlányaira, Juliára és Valentinára hagyta. A lányok birtokukba veszik Elspeth hagyatékát, beköltöznek a lakásba, és lassan felfedezik Londont: megismerik szűkebb környezetüket, a baljós árnyakkal teli temetőt, a bogaras szomszédokat, sőt, Elspeth volt szeretőjét, a megtört lelkű, gyászoló Robertet is.
Az ikrek kapcsolatára azonban rányomja bélyegét Valentina rossz egészségi állapota, a folyamatos egymásra utaltságuk, és egy szörnyű titok, amely miatt anyjuk és Elspeth valamikor régen örökre eltávolodtak egymástól.
Amikor Valentina és Robert kapcsolata elmélyül, kiderül, Elspeth kísértetként még mindig a lakásban él, és egyáltalán nem nézi jó szemmel a bimbózó viszonyt…

Az időutazó felesége szerzőjének legújabb regénye igazi megható mese a halálon túl is tartó szerelemről, a gyász feldolgozásáról, és az igazi testvéri összetartásról."

Az időutazó felesége

(2010-03-06 20:28:56)

 

Audrey Niffenegger könyvét már néhány hónapja megvettem, és fogalmam sincs, miért kerülgettem. Talán mert volt egy csomó kölcsön könyv, amit ki "kellett végzenem". Mindenesetre most a hét elején belekezdtem...

Nem feltétlenül a szerelmes regények a kedvenceim a könyvek közül, de időről időre találkozom olyan szerelemről szóló könyvvel, ami mélyen megérint.

Eddig azt hittem, hogy a kedvenc szerelemes könyvem A szerelmünk lapjai. Még mindig nagyon szeretem, de Az időutazó felesége igencsak megrezegtette azt a bizonyos lécet.

A könyv a múlt évben, 2009-ben jelent meg az Athenaeum 2000 kiadónál, puha kötéssel, ahogy én szeretem...:-)

Niffenegger is úgy írt, ahogy én szeretem. :-)

A könyvet viszonylag hamar elolvastam, tényleg fantasztikus könyv. Az elején még nehezen ment az olvasás, valahogy gondolkodnom kellett, hogy most mi van....???

Ugyanis Clare és Henry kapcsolata nem hétköznap kapcsolat. A férfi genetikai "mutációja" miatt folyton folyvást időutazik, és különböző idősen, különböző években és hónapokban találkozik újra és újra a lánnyal. (Ezért volt az elején nehéz követni a történéseket, de hamar belejöttem. )

Henry 36 éves volt, Clare 6, amikor legelőször találkoztak, de mindketten tudták, és érezték, hogy életük végéig együtt lesznek. Később, mikor a lány 22 éves lesz, összeházasodnak, és nem sokára gyereket is terveznek, mint más normális házaspár, annak ellenére, hogy továbbra is rendszeresek Henrynél az időutazások.

Mindketten tudják, hogy Henry hogy fog meghalni, de azt nem tudják, hogy mikor pontosan. Ahogy telik-múlik az idő, egyre jobban fél Clare, hogy elveszíti Henryt.

Közben megismerkednek egy orvossal, aki próbálja gyógyítani a gyógyíthatatlan betegséget, és barátokká válnak.

Nagyon megrázott, hogy a lány sok alkalommal terhes lett, sok alkalommal boldog volt emiatt, és mindannyiszor elveszítette a babáját, ami nagyon megviselte. A végén már majdnem feladják a reményt, aztán megszületik Alba, az apjára hasonlító csodaszép kislány, aki nem csak külsejében hasonlít a papájára, hanem abban is, hogy ő is időutazik...

Alba még kislány, amikor Henry végül egy lőtt seb miatt meghal. Külön érdekesség, hogy halála előtt szerveznek közösen Clare-rel egy szilveszteri partyt, ahová minden barátjukat, ismerősüket meghívják azért, hogy Henry elbúcsúzzon "észrevétlenül" mindenkitől.

Henry halálát őszintén megkönnyeztem, és azt gondolom, hogy aki igazán szép és megható szerelmes történetet szeretne olvasni, és azt átélni gondolatban, az ne gondolkodjon, hanem Niffenegger művét vegye le a könyvesboltok polcairól, mert megéri.

Nemrég egyébként Hollywood-i produkció is készült a műből, amit sajnos elmulasztottam. Alig várom, hogy bepótolhassam!

"Elbűvölő és lebilincselő mese a sors játékáról és a szerelembe vetett hitről. Mindarról, ami két embert összeköt." The Publisher

"Az időutazó felesége a szerelem győzelmét ünnepli az idő felett." Chicago Tribune

 

Bennem élsz

(2009-09-25 10:10:25)

 

Szeretem Cecelia Ahern műveit, most ez a legújabb kiadványa. Idén, 2009-ben jelent meg az Athenaeum Kiadó gondozásában. Elég nagy médiakampány övezte, először nem is akartam megvenni, gondoltam kikölcsönzöm a könyvtárból. Végül megvettem, és nem is bántam meg. Nagyon szép történet 390 oldalon.

"Justin Hitchcock, a jóképű, ámde morózus, amerikai művészettörténész még nem lábalt ki a válása okozta sokkból; kiábrándultan és depressziósan éli napjait. Dublinban tart előadást, amikor rábeszélik, hogy vegyen részt egy anonim véradáson. Joyce Conway, a harmincas évei elején járó, rossz házasságban élő ír fiatalasszony balesetet szenved, és csak vérátömlesztéssel sikerül megmenteni az életét, de még így is elveszíti azt, amire a világon a legjobban vágyott: a kisbabáját... Amikor Joyce magához tér, úgy érzi, mintha valaki a testébe költözött volna: más álmait álmodja, más emlékeire emlékszik, és ez a különös idegen segít neki abban is, hogy túljusson saját fájdalmán. Gyökeresen megváltoztat maga körül mindent, idős édesapjához költözik, és már csak abban biztos, hogy megmagyarázhatatlan lelki kapocs köti össze az ismeretlen férfival. De vajon hogyan jut Justin nyomára, hogy megköszönje neki az életét? Cecelia Ahern ötödik regénye ismét bővelkedik meglepő fordulatokban."

www.bookline.hu

 

Aisha, a próféta szerelme

(2009-07-02 09:03:14)

Sherry Jones könyvével sokat találkoztam, mielőtt megvettem volna. A metróban, az aluljárókban, a könyvesboltok kirakatában...stb.

Úgy döntöttem, hogy megveszem, ha már ennyire reklámozzák.

424 oldalon olvashatjuk Aisha történetét, ami nekem nagyon tetszett, annak ellenére, hogy olvastam róla "kegyetlen" kritikákat.

Persze ízlések, és pofonok...

Egy könyvbarát úgyis elolvassa, ha le is húzzák előtte, mondván, "hiszem, ha olvasom". :-)

Tehát olvasásra fel!

"Veszélyes könyv, világszerte botrány kísérte. A regény a 7. századi Arábiába kalauzol minket, egy kislány felnőtté válásának leszünk szemtanúi. Aisha vitatott alakja az iszlám történelmének: édesapja Mohamed közeli barátja, és nagyon fiatalon, hatévesen lesz a vallásalapító felesége. Kislányként korlátlan szabadságról álmodozik, életének legnagyobb részét mégis rabságban tölti. Az évek előrehaladtával megpróbálja leküzdeni saját makacs természetét, több-kevesebb sikerrel, és közben nemcsak gyönyörű nő válik belőle, hanem igazi harcos és vezéregyéniség, aki nélkül Mohamed, a próféta sem boldogulna."

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás