Az Athenaeum Kiadó háza táján sem unatkoznak...három friss könyv is kijön/kijött tőlük, melyekről szeretnék megosztani Veletek egy - egy rövid ajánlót. Mindegyik kötet mintegy készülődés a Valentin-napra.

Az első könyv, amit ajánlok elolvasásra (én is hamarosan olvasom...) Rachel Gibson
Valentin-nap és egyéb őrültségek című kötete:

"Mi tennél, ha a pasid ejtett, az amúgy stresszes munkádból kiábrándultál, és szeretnél
feltöltődni, no meg valahogyan visszanyerni az önbecsülésedet? Kate Hamilton szorult
helyzetében otthagyja Las Vegas csillogását, hogy az Idaho állam vadregényes vidékén fekvő kisvárosban, Gospelben vigasztalja magányos nagyapját, és mindent megtesz azért, hogy maga is erőre kapjon. Útközben megpróbál elcsábítani egy szívdöglesztő idegent, ám az kikosarazza, mire a lány komolyan kétségbe esik azon, hogy vajon lehet-e ennél elkeserítőbb a helyzete. Lehet, hogy igen... Először is, kiderül, hogy Gospelben a legtutibb péntek esti buli a verselgető társasköri hölgyek felolvasóestje. Aztán Kate találkozik Rob Sutterrel, az egykori jéghokis fenegyerekkel, aki jelenleg a szemközti sportbolt tulajdonosa – s kiderül: ő az a szívdöglesztő idegen, aki lepattintotta! Hogy korábban Rob is megégette már magát a szerelemben, az enyhe kifejezés! Amikor egy nap zárás után erősen kompromittáló helyzetben találják magukat Kate nagyapjának boltjában, teljes gőzzel beindul a gospeli pletykagépezet... Hiúság és szerelem, csalódások, félelmek és vad szenvedélyek hol viharos,hol mulatságos küzdelme – Rachel Gibson egyik legmeghökkentőbb története."
Várható megjelenés: 2015.01.20. - elvileg már kapható!

A következő kötet Peiker Éva szerkesztésében jelent meg, méghozzá a szerelemről szól, címe: Mi az a szerelem? Híres magyar novellák az örök rejtélyű érzésről

"Mindenki tudja, mit jelent, ha a lélegzet elakad, a szó bennszakad, s elkezdődik valami felfoghatatlan és mámorító, az érzelmek szenvedélyes, sokszínű kavalkádja, amikor megszűnik a külvilág, és hevesebben dobban a szív. Mégis, kevesen képesek úgy megörökíteni ezt az édes gyötrelmet, mint a kötetben szereplő kiváló novellisták, XX. századiirodalmunk legjelesebb képviselői.
Tizenkét különleges történetet ajánlunk olvasóink figyelmébe, amelyek által újra átélhetjük
az első szerelem ártatlan báját vagy éppen a pillanatot, amikor érzékeink először kelnek életre. És legfőképpen szembesülhetünk azzal, hogy bár egyetlen választ találni a címben feltett kérdésre szinte lehetetlen, az ezerarcú érzés kivétel nélkül mindannyiunk lelkében maradandó nyomot hagy."
Várható megjelenés: 2015.01.14

Végül, de nem utolsó sorban ajánlanék egy "szakkönyvet" a párkapcsolatokról. Egyik szerzőjét, Tari Annamáriát gondolom senkinek nem kell bemutatni...Horváth Gergelyt még nem ismerem, de rajta vagyok az ügyön. :-) A kötet címe: Rád találni.

2x33 gondolat a párkapcsolatról és a romantikaképünkről
"Egyetlen társban találhatunk boldogságot? Létezik egyetlen? Hogyan maradhatunk meg tiszta embernek a párkapcsolatok viharában? Mit jelent az egyéjszakás kaland? (Mit jelent a férfinak, mit egy nőnek?) Hogyan kísért az exek szelleme egy szerelemben? Miért vagyunk hűségesek, miért leszünk hűtlenek? Többek között ezekről a kérdésekről beszélgetett Tari Annamária és Horváth Gergely a Dívány.hu portál Kettő látás című sorozatában. A Rád találni szerzőpárosa a társas létezés lélektanába és hétköznapi gyakorlatába vezeti be az olvasót.
Különleges párkapcsolati szótár ez a könyv. A fiatalság mámoráról - nem csak fiataloknak.
Várható megjelenés: 2015.01.20."