Lassan már egy hete lesz, hogy nem írtam Nektek semmit, így most, hogy van egy pár percem, mesélek Nektek egy könyvről, amit nem rég olvastam. (Egyébként diplomaosztóm volt, majd bankettem, és a kettő között megkaptam magamtól és a környezetemtől a "Bolygó lúzere" címet, amiről majd máskor írok...:-))

Szóval nagyon szeretek utazgatni, vagyis inkább szeretnék, ugyanis kevés lehetőségem van eme "hobbimra". Remélem azért ez meg fog változni, mert hatalmas a világ, és én minden csücskét fel szeretném fedezni.

Mivel fizikálisan sajnos ritkán jutok el helyekre országunkon kívül, ezért ezt kompenzálván gyakran olvasok tájakról, országokról, gyakran nézegetem a térképeket.

Valahogy sosem vágytam úgy igazából az Adriai-tengerre, de most ez megváltozott, ugyanis Lendvai Béla könyvét olvasva szerintem bárki kedvet kapna hozzá.

Hogy miért is?

Mert az író Horvátországról ír, szívből, érdekesen, izgalmasan, és úgy tudja bemutatni a tájat, hogy becsukott szemmel ábrándozva ott érzem magam...

Lendvai Béla már nagyon sokszor járt azon a vidéken, írásából érződik a vonzalom az országhoz, a kultúrához és összességében látszik a köteten, hogy nem amolyan "kényszerből írott" műhöz van dolgunk.

Forrás

Szerettem a könyvben azt is, hogy olvashattam a tájról is, de az általam oly nagyra becsült gasztronómiai kalandozások sem maradtak ki belőle.

Az odautazóknak weboldalak gyűjteményével teszi könnyebbé az utazás tervezését a szerző, valamint csodálatos fotókat is nézegethetünk a könyv végén. Az pedig csak hab a tortán, hogy van egy lista, ami megfogott.

A "Tíz dolog, amit muszáj kipróbálni az Adrián (drágább és olcsóbb változatban). A kedvencem a felsorolásból az ötös. :-)

"Éjszakázás egy világítótoronyban, vagy legalább csónakkal felkeresni valamelyiket." Hát nem hangzik felemelően? :-) Szerintem igen, úgyhogy én nagyon szeretnék elutazni egy világítótoronyhoz az Adrián.

Idén nyáron sajnos nem kerülhet rá sor, hiszen ha minden összejön, akkor régi barátainkat látogatjuk meg Székelyföldön, de talán majd jövőre az Adriai-tenger is "vendégül láthat" bennünket egy hétre...

Szeretettel ajánlom ezt a kötetet.

Hogy kinek?

Hát természetesen mindenkinek! :-)

A szerzőről pedig olvashattok a www.adriakek.hu oldalon.

A könyv adatai:

Kiadó: Atlantic Press Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2012

Oldalszám: 139 p + még néhány számozatlan oldal a fotókkal

ISBN: 978-615-503-373-5

Borító: keménytáblás, fűzött

Ár: 2790 ft

Forrás: kiadótól