Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Rupáner-Gallé Margó - Lányok a kastélyból

Ez a kötet is már nagyon régóta várja, hogy írjon végre a gazdája. :-) Vagyis én.

Amikor megjelent, utána nem sokkal megvettem a helyi kis boltban, mert annyira áradozott róla és a szerzőjéről mindenki, hogy kénytelen voltam magam is meggyőződni az dolgokról. :-) Mindig ezt csinálom. :-) Aztán mint a többi saját könyvemnél is teszem, miután gyorsan elolvastam, félrerakom, hogy majd valamikor írok róla, ha lesz rá időm. De rá kell jönnöm, hogy ha ezt a dolgot folytatom, akkor valószínűleg a könyvek sorakoznak majd ítélet napig. :-)

Úgyhogy most eljött Margó könyvének az ideje.


A lányok a kastélyból kötet tulajdonképpen egy szerelmesregény. Olyan mint a Harlequin regények, de mégsem olyan. Olyan, mert szerelmes, olvasmányos, és viszonylag rövid, mégsem olyan, mert egy magyar hölgy írta, bár a neve kissé idegenül cseng, viszont annyi interjút olvastam már róla, hogy még a neve származásáról is tudok mindent. Szóval elég nagy reklámhadjárat övezte a regényt, s ez úgy érzem, a mai napig tart. Nem mintha bánnám, csak megjegyeztem.

Mert egyébként engem szórakoztatott a könyv, kicsit ugyan sajnáltam, hogy olyan hamar vége lett, hiszen mindössze 150 oldalas.

A kötet főhőse Arlene egy Magyarországra visszatért fiatal nő, aki csődbe ment életét próbálja meg megmenteni, hiszen a gazdasági válság őt sem kímélte. Otthon, a Márai-kastélyban szeretne nevelőapjától kölcsön kérni, azonban nagy meglepetés várja, ami nem éppen kellemes. Ugyanis a nevelőapa haldoklik, és bár a vagyont a lányok, Arlene és két mostohatestvére öröklik ugyan, de a kedves papa ezt az öröklést bizony feltételekhez szabta. Nem is akármilyen feltételekhez. Kifejezi, hogy Arlene-t ok nélkül "bántotta" gyermekkorában, és nagyon sajnálja mindezt, valamint két leánya, Dália és Izadóra elég link módon élték az életüket, és ezt is sajnálja. Felajánlja a vagyonát, de csak akkor, hogy ha a három lány Arlene vezetésével összefog, és valami maradandót alkotnak.

Természetesen a könyvben kell, hogy legyen szerelem is, hamarosan fel is bukkan Leon, Arlene gyermekkori pajtása, aki azóta persze meglett férfivá érett, aki jóképű, de egy idegesítő férfiszemély. Legalábbis bár mindenkivel lovagias, Arlene-t állandóan cukkolja, és persze a lány is visszavág. A huzavona vége csak egy felé vezethet, és itt alakul ki a már várt szerelmi szál.

Összességében tetszett a könyv, szívesen olvastam volna akár azonnal is a folytatásokat, mert kíváncsi vagyok arra, hogy a történetből még mit tud kihozni az írónő, bár úgy tudom, hogy a későbbi regények főhősei majd Arlene testvérei lesznek. Ha nem így van, cáfoljatok meg nyugodtan! :-))

Hogy mi volt az első gondolatom, mire asszociáltam az olvasás után? Hát Nora Roberts könyvére, az Azúrkék égboltra. Aki olvasta, az tudja, hogy miért.

Egyébként a kötet az Aba Könyvkiadó gondozásában jelent meg, és már a második és a harmadik kötet is kapható. Aki a romantikus lelkülető barátnőire, édesanyjára, nagyanyjára gondol, és nekik még nem vett karácsonyi ajándékot, akkor jó ötlet lehet megvenni egyszerre mind a három részt, és a megajándékozott örülni fog! :-)

A kötet adatai:

Kiadó: Aba könyvkiadó

Kiadás éve: 2012

Kiadás helye:  Budapest

Oldalszám: 150 p

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 1150 ft

ISBN: 978-615-503-376-6

Forrás: helyi kisboltban vásároltam

Nicole Jordan - Beteljesült vágyak

Most, hogy elolvastam hetekkel ezelőtt a nálam fellelhető Nicole Jordan "életművet", úgy gondoltam, épp ideje lenne, ha végre írnék is  a kötetekről. Ez a post már csütörtökre volt beütemezve, de nem is én lennék, ha nem késtem volna vele. Remélem azért ma elkészül, és olvashatjátok. Főleg, mert egy hónapra előre beosztottam a már elolvasott könyveket, hogy mikor és miről írok. Ha már az elején elúszom, nem tudom mi lesz velem. :-))

Szóval Beteljesült vágyak! :-)

Nem is tudom hol kezdjem.

Talán ott, hogy szeretem a szerelmes regényeket. Nem nyakló nélkül, de szívesen olvasok két "komolyabb" regény közt egy ilyen jellegű, könnyed történetet.

Nicole Jordan művei azért is tetszettek annyira, mert történelmi háttérbe ágyazott románcokról van szó. Bejön, hogy a szerző egy pillanatra sem esik ki a szerepéből, sosem érzem úgy, hogy véletlenül olyasmit írt le, ami a mostra és nem sok évvel ezelőttre jellemző. Egyszóval nagyon tetszit a stílusa. Ráadásul olyan olvasmányosan ír, hogy képtelenség letenni a könyvét. Egyszerűen faltam a betűket, és amint ezzel végeztem, nem is olvastam mást, hanem kézbe vettem a következő N.J.-t és az utána következőt is. :-)

Ez a kötet nem az első a sorozatból, ne haragudjatok, hogy nem az elsővel kezdtem, de ez akadt a kezembe.


Az 1800-as években él három nővér, a Loring-testvérek. Mindhárman a mai szóval élve szinglik, és házasodniuk kellene, mivel az anyagi helyzetük nem éppen rózsás.

A Beteljesült vágyak c. kötet a középső Loring lány, Roslyn kalandjait meséli el nekünk, aki nem hajlandó érdekházasságot kötni, mindenképpen meg akarja hódítani a szomszéd birtokost, hogy szerelmi házasságot kössenek. Közben pedig észrevétlenül beleszeret Drew-ba, Arden hercegébe, aki bizony sármos férfi, és kétségünk sem lehet afelől, hogy boldoggá teszi Roslynt. Főleg, hogy már a könyv legelején olvashatjuk, hogy mi történik kettejük között, ami miatt a lány nehezen, vagy inkább nem tud ellenállni a fickónak. :-))

A könyv erősen erotikus hangvételű, de szerintem nem zavaró, úgyhogy szerelmes regény rajongóknak kifejezetten ajánlott, mert bár sejtjük a végkifejletet, mégis van benne izgalmas szál, érdekes cselekmény.

"Nicole Jordant, az erotikus történelmi románcok nemzetközileg elismert szerzőjét a Utah állambeli Sziklás- hegység vadromantikus tájai ihletik, ahol már írja következő buja meséjét."

A kötet adatai:

Eredeti cím: To Bed a Beauty

Fordította: Mucsi Melinda Ágnes

Kiadó: Victoria kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás ideje: 2010

Ár: 2599 ft

Oldalszám: 378 p

ISBN: 978-963-9803-39-8

Borító: puhatáblás, ragasztott

Forrás: kiadótól

Katherine Howe A boszorkányos könyv

Régóta vágytam elolvasni egy boszorkányos könyvet. Vagyis olyan történetet, ahol a boszik főbb szerepet kapnak, éppen ezért nem is volt kérdés, hogy a Gabo kiadó kötetére amint lehet, "lecsapok". Szerencsére volt lehetőségem elolvasni, és ezt gyorsan meg is tettem. Csak hát, mint tudjátok természetesen az írással vagyok minduntalan lemaradva.

Ezt a postot is tegnap este akartam megírni, de Pesten voltam, reggel korán indultunk tegnap, aztán késő este értünk haza. Lerendeztük a gyerkőcöt, és már biztos voltam abban, hogy nem állok neki írni, sőt nem fogom elkezdeni sütni sem a kicsi szülinapi tortáját mára. Ébresztő beállít, kelés 4 óra 45 perckor.

Mondanom sem kell gondolom, hogy ehelyett hét után keltem, elhavaztam teljesen. Gyorsan boltba mentem, mert a tortához felfedeztem, hogy elfelejtettem túrót venni. Szóval a reggeli bicajozás jót tett a fejemnek, kicsit kiszellőzött. :-) Szóval a torta félig kész, most már csak a bejegyzésnek kell elkészülnie.

De ha már hozzáláttam, akkor hamar meglesz, mert azért nem annyira régi még az élmény, hogy ne emlékezzem rá.

Szóval kezdjünk is bele...


Szeretem a Gabo Kiadós könyveket, mert eddig én csak és kizárólag tökéletes minőségű könyveket kaptam a kezembe. Mindegy volt, hogy kemény táblás a kiadvány, vagy papírborítós. Ez esetben sem kellett csalódnom, bár kicsit meglepődtem, hogy ez a kötet keménytáblás kiadásban jelent meg. Nem tudom, miért vártam mást, valahogy azt képzeltem, hogy egy boszorkányos könyv puha fedelű lesz. :-)) Nem mintha ez esetben lenne jelentősége az egésznek. Mindenesetre egy szép, kellő vastagságú, védőborítóval ellátott kötetet olvastam, ami az olvasás végére is olyan állapotban volt, mintha most jött volna ki a nyomdából. Úgyhogy, ha valaki meglátogat, és leveszi a polcomról a könyvet, az kérem, ne gyanúsítson meg azzal, hogy nem is olvastam, mert túl szép állapotban van! Olvastam én kérem, a kiadó volt olyan ügyes, hogy jó nyomdával szerződött...:-))))

Mielőtt belefogtam volna ebbe a könyvbe, régebben bele-bele olvastam néhány postba, de igazából nem emlékeztem arra, hogy más bloggerek, olvasók mit írtak róla... Nem is foglalkoztatott, hogy most elkezdjek keresni róla kritikákat, recenziókat. Néha jó beléjük olvasni a mihez tartás végett, de én jobban szeretem a saját véleményemet leszűrni, leírni, aztán ez vagy tetszik valakinek, vagy sem. Ezek után szoktam más véleményét is elolvasni, de az enyémet nem szokásom felülbírálni. Még jó, hogy ennyi ember van a világon, és ennyi sokféle ízlés. :-)

Mindenesetre, mikor becsuktam a könyvet olvasás után, elégedetten dőltem hátra. Nekem tetszett a történet, eléggé izgalmas, csavaros volt, hogy ne tudjam letenni, és hamar végezzek vele. Sőt még tanultam is belőle egy kicsikét. :-))

A kötet főszereplője Connie Goodwin, aki a Harwardra jár, és kutat, témavezetője felhívására valami friss, valami új, valami meghatározó forrást keres a doktori disszertációjához.

Közben más feladata is van, mégpedig meghalt nagyanyja házát kellene rendbe tennie, ami először nem tűnik nagy feladatnak, majd kiderül, hogy még megtaláni is művészet. Mikor aztán bejut a házba, megdöbben a rengeteg növény miatt, a kosz miatt, és mindazok miatt, amelyek akadályozzák a phd-s munkáját. Egyik nap a takarítás közben talál egy régi-régi kulcsot, és egy ősréginek tűnő papírfecnit, amire Deliverance Dane van írva.

Connie nem tudja, hogy ez név, helység, vagy mi csoda, így nyomozni kezd, mert egyre jobban érdekli a dolog. Megismerkedik a nyomozás közben egy ipari alpinista férfivel, akit Sam-nek hívnak, és úgy tűnik, hogy lesz köztük valami szép lassan. Connie az idő múlásával egyre több mindent megtud Deliverence Dane-ről, aki mint kiderül, egy asszony volt a salemi boszorkányperek idején. Még a témavezetőjének is szól, hogy talált egy eredeti, hiteles forrást, ami alapján megcsinálhatja a phd-jét. Mint később kiderül, talán nem kellett volna a vég fickót értesíteni, de hát ezt sem Connie. sem pedig mi, olvasók nem tudhattuk.

Mindenesetre a lány egyre mélyebbre ás Deliverence és a saját múltjában is, és legnagyobb döbbenetére valahogy egyre tisztábban látszik az, amit józan ember nem is hinne el...

Nem tudok többet írni erről a könyvről, mert akkor mindent elárulok. Egy biztos. szerintem aki elolvassa, és szereti a titokzatos, némi mágiával átitatott boszorkányokról szóló olvasmányokat, annak ez a kötet is tetszeni fog.

A könyv adatai:

Eredeti cím: The Physick Book of Deliverance Dane

Fordította: Sóvágó Katalin

Kiadó: Gabo Kiadó

Kiadás ideje:2012

Kiadás helye: Budapest

Oldalszám: 372 p

Borító: keménytáblás, védőborítóval

Ára: 2990 ft

Forrás: Kiadótól

Lezsák Levente - Emerson & Tsa. - avagy a titokzatos mordiai bűneset

Szép idő van, ragyog a nap, mintha még mindig tavasz lenne. Ilyen idő köszöntötte a kislányomat második születésnapja alkalmából. Amikor született, akkor is ilyesforma idő volt, de estére elkezdett esni. Remélem, hogy ez idén kimarad. Bár az ünneplésben nem akadályoz meg bennünket. :-) Főleg, hogy a szülinapi parti csak a hétvégén lesz.


Mivel a kicsi lánykámról meséltem most Nektek, ezért az Emerson-ról írok, mivel Lezsák Levente írása által egy szuper kis meseregényt foghattok a kezetekbe.

Nem igazán szoktam mesékről írni, pedig gyakran akad a kezembe ilyen jellegű kötet is. A kicsinyem miatt, de azért is, mert szívesen visszaolvasom gyermekkorom kedvenceit. Na ez a könyv nem az...mármint kedvencnek kedvenc, de nem gyermekkori, hiszen 2008-ban jelent meg a Cor Leonis kiadó jóvoltából.


Viszonylag rövid regény, 141 oldalas, de minden oldala izgalmas, és mókás, és kacagós. Imádtam, és alig várom, hogy Angyalkám is a kezébe vegye majd, elolvassa, és elmondja a véleményét róla, vagy akár írhat egy blogbejegyzést is. :-))

Nekem nem csak a belbecs tetszett ebben a kötetben, hanem a külcsíny is. Ugyanis szépen illusztrált kötetről beszélünk, a rajzokat benne Cserkuti Dávidnak köszönhetjük, s ábráival még kedvesebb lehet a szívünknek a mű. Ráadásul Színes képek vannak benne, s a lapjai...álom. Számomra legalábbis. Imádom, ha egy könyvnek jó fogású, fényes papírja van, akár egy igényes magazinnak. Ez a gyengém, szeretem szaglászni, :-) bár természetesen nem várom el ugyanezt egy 500-600 oldalas kötettől azért. Viszont ennél a könyvnél telitalálat, hogy így kerül az olvasók kezébe.

Néhány szó a sztoriról.

Van két szomszédos ország, Mordia és  Vidória. Mordia királya IV. Burgum, nevéhez hűen morcos, morgós, egyáltalán nem kedves, de az alattvalói ezt megszokták, és nincs is ezzel gondjuk. Vidória királya, IV. Hugó ellenben vidám, boldogságot sugároz, szereti az énekesmadarakat is, alattvalói is szent vidámságban és örömben élnek. (Őszintén, ha választhatnék, akkor Vidóriában élnék...egészen addig a napig, amíg...) Egy reggelen furcsa dolog történik...Burgum király jobb lábbal kel fel, és furcsán viselkedik...minden tetszik neki, mindennek örül, és a körülötte élők teljesen összezavarodnak a sok jótól, amihez eddig nem voltak hozzászokva. Ám Vidóriában is történik valami...Hugó király épp az ellenkezőjét teszi reggel, mint amit tőle megszokhattak...bal lábbal kel fel, semmi sem tetszik neki, és nagy hirtelen (addig) imádott lányát is "börtönbe" csukatja.

Vajon mi történt itt???

Bikacsöki Balambér, a főudvarmester kisüti, hogy bűntény történhetett, ellopták a király rosszkedvét, s emiatt keres is egy nyomozót...Nagyon gyanús az ember, hiszen a világ legszerencsétlenebb, legtehetségtelenebb nyomozót kéri fel az ügy rendezésére, bizonyos Emersont, aki elég furcsa módon neki is áll a nyomozásnak, segéde, a frissen felbukkant, gyakorlatát töltő Jones-szal.

Történik itt kérem mindenféle dolog... Cilla, a királylány megszökik, s a mordiai udvari szabó is elég különösen viselkedik...

Történetünk persze jól végződik, és mielőtt beállna a boldog vég, különös dolgokra is fény derül (majdnem) Emerson jóvoltából.

Szerintem érdemes elolvasni ezt a kötetet mindenkinek, aki jót szeretne szórakozni, mert igazán kellemes kikapcsolódást nyújt. A fiatalabb korosztálynak pedig kifejezetten ajánlom. Matyi unokaöcsémmel is elolvastattam, elmondása szerint nagyon tetszett neki, és azt gondolom, hogy ilyesféle könyvek olvasásával a számítógép előtt ragadt ifjú emberkéknek is vissza lehet hozni a kedvét a könyvek forgatásához.

A kötet adatai:

Kiadó: Cor Leonis Kiadó

Kiadás éve: 2008

Kiadás helye: Budapest

Illusztrálta: Cserkuti Dávid

Oldalszám: 141 p

ISBN: 978-963-065-216-2

Ára: 2500 ft

Borító: puhatáblás, ragasztott (és nagyon jó minőségű!)

Forrás: kiadótól

Augusztusi zárás - már megint késve...

Íme itt vagyok az augusztusi zárásommal, és nagyon megkésve, hiszen már október kezdődött. Na mindegy, gondolom már megszokjátok lassan, hogy mindig le vagyok maradva, mint a borravaló.


Kép forrása

Viszont jókora listát hoztam Nektek, úgyhogy akit érdekel, az olvassa, kommentelje! Ti mit olvastatok a nyáron? (Megjegyzem, hogy abszolút nem ciki, ha nem lenne ilyen hosszú a listátok, de én fanatikus vagyok :-).)

1. Diana Gabaldon - Outlander 2. - Szitakötő borostyánban

2. Kristin Cashore - A garabonc

3. Debbie Macomber - Postán rendelt menyasszony - Kisvárosi karácsony

4. Carolyn Bough - Kairói kertváros

5. Christoph Andersen - Vilmos és Kate

6. Francine Pascal - A fénykép

7. Francine Pascal - A lehetetlen

8. Francine Pascal - Mit hoz a jövő?

9. Francine Pascal - Szerelmem, a tanár úr

10. Francine Pascal - A második esély

11. Hidasi Judit - Április út

12. Kendare Blake - Vérbe öltözött Anna

13. Jim Bucher - Pusztító vihar

14. Cat Adams - A vér dala

15. Hahner Péter - 100 történelmi tévhit

16. Hahner Péter - Újabb 100 történelmi tévhit

17. Shirley MacLane - El Camino - A lélek utazása

18. Sándor Anikó - El Camino - Az út, ami hazavisz

19. Sándor Anikó - Pillangó a vállamon

20. Jillian Lauren - A szultán háremében

21. P.C. Cast - Kristin Cast - A préda

22. Lévai Anikó - A konyhaablakból

23. Umberto Eco - Hogyan írjunk szakdolgozatot?

24. Werbőczy István hármaskönyve

25. Katherine Howl - A boszorkányoskönyv

26. Cassandra Clare - Az angyal

27. Dr. Majoros Pál - Kutatásmószertan avagy hogyan írjunk könnyen, gyorsan jó diplomamunkát?

28. Hogyan éltek elődeink?

Hát igen, a lista nagyon hosszú, de mentségemre legyen mondva, van köztük nagyon rövid Édesvölgyi suli könyv, ami alig 100 oldalas, s ebből öt darab, valamit több kötet is a szakdolgozatomhoz kellett, így evidens, hogy azokkal is gyorsan haladtam....De azt hiszem, legközelebb nem számozom a listát, mert én magamat is frusztrálom vele! :-)

Cassandra Clare - Az angyal

Sokat olvastam már Cassandra Clare könyveiről, ám sosem jutottam hozzájuk. Pedig mennyien szeretitek őket. :-) Most végre sikeredett egy kötetét a kezembe venni, méghozzá a Pokoli szerkezetek első könyvét, Az angyal címűt. Ahogy megláttam a könyvtárban, nyomban kikölcsönöztem, hála a könyvtárosok hathatós segítségének. :-)

Szóval, ahogy elkezdtem olvasni, nyomban rájöttem, hogy ez a könyv a legmesszebbmenőkig számomra és nekem íródott. Nagyon-nagyon tetszett, és egy percig sem bántam meg, hogy inkább erre szántam az időmet, minthogy a szakdolgozatomat írtam volna. Ezt majd egy-két hét múlva bánom, mikor rájövök, hogy több időt kellett volna töltenem a diplomamunkámmal...Na mindegy.

Beszéljünk inkább Az angyalról, amely egy olyan klasszul megkomponált világba visz el bennünket, melyben igazán érdemes elmerülni. Hiába is...igaza volt a hátsó borítón Stephenie Meyer-nek, aki azt mondta: "A Végzet Ereklyéi olyan mesevilágot fest le, ahol imádnél élni. Csodálatos"

Ez a könyv A Végzet Ereklyéi sorozat előzménye, ezért hivatkozott Meyer erre, és én alig várom, hogy a sorozatot teljes egészében elolvashassam.

A kötet borítója is tetszett első látásra. Semmi különös nincs benne, és mégis van. Tudom, ellentmondásos vagyok, de néha előfordul nálam, hogy egyszerűen nem tudom megmagyarázni, hogy valami miért tetszik és miért nem. Ennél a borítónál sem tudok magyarázatot adni. Egyszerűen bejön és kész. :-)

A kötet főhőse egy 16 éves lány, Tessa, aki fivére hívására egy családi haláleset után érkezik meg Amerikából Angliába. A viktoriánus korban járunk egyébként...Ahogy a lány megérkezik a kikötőbe, fura szerzetek jönnek érte, a testvére pedig sehol, csak egy levél várja tőle...Tessa bízik a bátyjában, így a fogadóival megy, s mint később kiderül, tévedett, már akkor menekülnie kellett volna. De hát ha megteszi, nem lett volna egy ilyen érdekes és lebilincselő könyv a kezemben, úgyhogy örülök, hogy nem tette....

A lányt egy különös ház még különösebb helyén tartották fogva, s mindenfélére kényszerítették. Olyasmikre is, amiről a lány álmában sem gondolta volna, hogy képes lesz megtenni...Pedig mégis. Képes felölteni más alakját, magyarán átváltozni egy más személlyé...Különleges tuladjonság ez, főleg, hogy Tessa ezeddig azt képzelte magáról, hogy teljesen hétköznapi ember.

Közben kiderül, hogy testvérét Nate-et is fogva tartják, így Tessának nem csak amiatt kell aggódnia, hogy valami Magiszternek szánják feleségül, hanem azért is, hogy nem tudja, mi van Nathaniellel.

Ám egy napon sikerül "megszöknie" a házból, és azt képzeli, hogy minden jóra fordul, pedig csak most kezdődnek az igazi kalandok, amikor az Árnyvadászoknál húzza meg magát. Az Árnyvadászok nem mások mint nephilimek, akik a démonmentes világra törekszenek akár az életük árán is...

Annyi mindent szeretnék még írni a történetről, de nem teszem, mert attól tartok, túl sok mindent árulnék el a cselekményből, és úgy már nem lenne olyan hatással rátok, amilyennel kellene, mikor elolvassátok. Mindenesetre mindenkinek ajánlom a könyvet, mert van benne egy pici romantika, de démonok, vámpírok, boszorkánymesterek és mindenféle különös teremtmények is. Annak meg különösen örülök, hogy olvasmányaim során ismét találkozhattam a nephilimekkel mint főszereplőkkel.

A kötet egyébként a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg, és annyira a profiljukba vág...:-) Azt is meg kell, hogy mondjam, hogy beleszerettem Cassandra Clare stílusába, úgyhogy nem csak e sorozat következő részeit várom ezek után, hanem az író előző köteteit is szeretném elolvasni, a Csontvárost, a Hamuvárost, az Üvegvárost, a Bukott angyalok városát is.

A könyv adatai:

Eredeti cím: Clockwork Angel - The Infernal Devices, Book One

Fordította: Kamper Gergely

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás helye: Szeged

Kiadás éve: 2012

Oldalszám: 467 p

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 2999 forint

Sorozat: Vörös pöttyös könyvek

ISBN: 978-963-245-17-7

Forrás: könyvtár

Jillian Lauren - A Szultán háremében

Ahogy néztem, megint elhanyagoltam az írást...legutóbb akkor írtam, mikor a múltkori nyereményjátékomban megnyerhető kötetről írtam.

Még azt sem osztottam meg a nagyérdeművel, azaz Veletek, hogy ki volt az a három személy, akik nyertek nálam.

Szóval ők már értesítve lettek, a Facebook-on is nyilvánosságra hoztam a neveiket, de most itt is megteszem pótlólag.

A nyertesek:

- PaAn

- Orbán Erzsébet

- Fekete Ágnes.

Gratulálok Nekik utólag is, és remélem örömüket lelik az olvasásban a továbbiakban is.

Na de térjünk csak rá a mostani témámra, azaz a könyvre, amit pár napja olvastam...Már régen böngésztem a Kelly kiadó honlapján, nem megyek "hozzájuk", mert mindig attól félek, hogy elszalad velem a ló, és rendelgetni kezdek, mivel olyan megnyerő akcióik vannak. Mindenesetre már régóta szemeztem Jillian Lauren könyvével, és most, legutóbbi könyvtári látogatásom során megtaláltam a kötetet a polcon, így jött is velem gyorsan haza. Bár több könyvet is olvastam már párhuzamosan, ebbe is belekezdtem, és gyorsan befejeztem. Most pedig gyorsan írok róla, mert szintén gyorsan vissza kell juttatnom a könyvtárba. :-)


Nem is tudom, hogy kezdjem...Annyira nagyon szerettem volna olvasni, olyan nagy reményekkel telve álltam neki ennek a kötetnek. Tudhattam volna, hogy ennek így nem lesz jó vége. És nem is lett. Kissé csalódottan fejeztem be az olvasást. Nem is tudom, mi volt a gondom a sztorival, de valahogy nem győzött meg. Valahogy másra számítottam, de azt ne kérdezze senki, hogy mire, mert valószínűleg erre a kérdésre nem fogok tudni választ adni.

A kötet egyébként egy lányról szól, aki, hogy úgy mondjam, a testéből él. Vannak párkapcsolatai is, de senki nem ér annyit, hogy feladja érte ezt az életet. Persze először csak táncolgat, majd egyre "mélyebbre" merül eme lét bugyraiba. Escort ügynökségnél is dolgozik, egész jól keres, de aztán kap egy lehetőséget arra, hogy Brunei Szultánságba utazzon, ahol a szultán öccsének társaságában szórakoztathatja a népet. Hamar rájön, hogy gyakorlatilag ez a munka nem is igazán a prostituáltságról szól, hanem inkább arról, hogy Robin (ahogy az uralkodó öccsét nevezik angolul) gyűjti maga köré a szép nőket, és minden este azzal bújik ágyba, akivel a kedve tartja, magyarul háremet tart fenn. A lányokat persze nagyon jól megfizetik, s nem mindegyik bánja azt, ha nem választják ki egy egy éjszakára, hiszen csupán az ottlét is nagyon jövedelmező. Viszont Jill, a főszereplőnk úgy érzi, hogy lehet valaki az uralkodó öccse mellett, s így megkezdődik a harc Robin kegyeiért. Először úgy tűnik, hogy Jill sínen van, az előző kedvenc parkolópályára lett állítva, ő pedig kimeríthetetlen hitelkerettel járhatja az áruházakat, és vehet meg mindent, amit csak megkíván...ám egyszer hopp, másszor kopp, ahogy azt mondani szokás...semmi sem tart örökké, és Jill is felébred Csipkerózsika-álmából végre. Rájön, hogy az élet nem az, amit ő Robin mellett megtapasztalhat...

Érdekes a könyv témája, már akartam is ilyesmit olvasni. De valahogy sok izgalom nem volt benne. Sokkal erőteljesebb könyvre vágytam volna...Nem bánom, hogy elolvastam, hiszen megszűnt bennem a vágyakozás arra, hogy megvásároljam. Megtette helyettem a könyvtár, és persze milyen jól tette. :-)

A kötet adatai:

Eredeti cím: Some Girls

Kiadó: Kelly Kiadó

Fordította: Fazekas Edit

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2010

ISBN:978-963-9943-77-3

Borító: puhatáblás, ragasztott és számomra csodaszép :-)

Ár: 2980 ft

Forrás: könyvtár

P.C. Cast + Kristin Cast - A Préda

Olyan régen olvastam már Az éjszaka háza sorozat első néhány kötetét, hogy már alig emlékeztem arra, mennyire nagyon tetszettek a kötetek, tetszett az alapkoncepció, és soha nem untam a történetet.

Így persze, amikor a könyvtárban ki kellett kölcsönöznöm néhány szakdolihoz valót, és megláttam Az éjszaka házát, akkor gyors számvetést csináltam magamban, hogy hol is tartottam a sorozatban. Úgy döntöttem, hogy a 4. kötettől kölcsönzöm ki, amit csak találok, azonban olvasás közben rájöttem, hogy a 4-hez már volt szerencsém, úgyhogy azt gyorsan félretettem, hogy jöjjön az ötös számú kiadvány, A Préda című.

Sok negatív kritikát olvastam róla, hogy nem volt olyan jó, mint a többi, meg ilyesmi, de őszintén szólva én ezzel nem foglalkoztam, hiszen a többit már régen olvastam, meg szükségem volt egy kis szakdoli közti kikapcsolódásra, így semmivel sem törődtem, csak olvastam és faltam a betűket. Olvasás közben egyszer el is veszítettem a kötetet, akkor fél napom rá is ment, hogy megtaláljam. Kerestem a stratégiai helyeken, ahol könyvet szoktam elhelyezni, és végülis a vasaló mellett meg is lett, mert rájöttem, hogy legutóbb vasalás közben olvastam. :-)


Szóval örültem, hogy megint találkozhattam a Nüx Istennőt imádó vámpírjelöltekkel, s a vörös vámpírjelöltekkel is. Kedvenc szereplőm egyébként a vörösek közül való (már), Stevie Rae. :-)

Ebben a kötetben ismét félelmetes kalandokba kerülnek Zoey-ék, és persze a lánynak, aki meg tudja idézni az öt elemet, ismét gondjai lesznek a srácokkal. Mert ugye Zoey-ank volt az ember pasija Heath, aztán összejött a suliban Eric-kel, majd egy szemét húzás miatt beleesett az ex-koszorúsköltő hálójába, s vele volt, így Eric-kel szakítottak. Majd megismerte Starkot, akivel a kapcsolat még csak ki sem alakulhatott, mert a fiú viszonylag hamar, a suliba érkezte után átváltozott, és nem éppen a legjobb utat választotta. Na ezek után jött Eric megint, és ebben a részben Heath is újra felbukkanik, nem kis szerephez jutva. Ráadásul ismét felbukkan valaki, aki talán több lehet Zoey életében, mint a jelenlegi sráca. Szóval bonyolult a helyzet, de azt hiszem, hogy a lány azért majd úrrá lesz a dolgokon.

Viszont nem csak magánéletileg van zavar Z. életében, hanem ennél sokkal nagyobb bajokat okoz az ex-főpapnő Neferet, és Kalona, az a bizonyos bukott angyal, aki iszonyú jó pasi, felborítja a világ rendjét, ráadásul Z-t akarja...

Olyan jó, hogy végre jobban megismerhetjük a vörös vámpírjelölteket, akiknek Stevie Rae a vezetőjük, és Aphrodite sem marad ki a sztoriból.

Nekem tetszett a könyv, és remélem Nektek is fog, ha elolvassátok! :-)

A könyv adatai:

Eredeti cím: Hunted

Fordította: Illés Róbert

Kiadó: Kelly Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Borító: puhatáblás ragasztott

ISBN: 978-963-9943-11-7

Oldalszám: 331 p

Ár: 2980 ft, de a Kelly Kiadónál sokszor nagyon jó akciók vannak, úgyhogy esetleges vásárlás előtt érdemes körülnézni náluk ilyen ügyben is.

Forrás: könyvtár

Gábor Felicia - Csángó vagyok

Könyvtárban jártomban mindig megnézem az új könyvek polcát, megnézem, hogy az egyéb, kiemelt polcokon vannak-e olyan könyvek, amiket még nem olvastam, és érdekelnének. Mostanában csak a szakdolim miatti kutatás okán jártam eme kedvenc helyemen, de sajnos mindig el-elcsábultam, sőt odáig fajultak a dolgok, hogy az öcsém könyvtári kölcsönzőjegyére is hoztam ki könyveket. Sőt még az övét is teljesen "leterheltem".

A facebookos oldalamon feltettem a kérdést, hogy a hamarosan írandó bejegyzések közül melyik könyvről szóljon az első. Két drága emberke szavazása nyomán Karen Marie Moning Rossz hold kelt fel c. könyve győzött, és most arról kellene írnom.

Ennek ellenére írok most Gábor Felicia könyvéről, azon egyszerű oknál fogva, mert mennem kell délután a könyvtárba, és vissza kell vinnem. Így bocsi lányok, első lett Felicia, utána már tényleg jön Moning, majd az Outlander 2. :-))

Szóval ez a könyv, a Csángó vagyok, valami megmagyarázhatatlan okból vonzott, vonzotta a kezemet, hogy emeljem le a könyvtár polcáról, és vonzotta a szívemet is. Nem tudom megmondani, hogy miért. Talán mert érdeklődöm a csángó hagyományok iránt, szeretnék elmenni Csángóföldre is. Erdélyben sokszor jártam már, vannak ott barátaim, akik mindig nagyon hiányoznak, ha egy ideje már nem jártam náluk. (ahogy most is) De a csángó falvakig még sosem jutottam.

A rukkolán is happoltam egy csángó népszokásokkal kapcsolatos könyvet, alig várom, hogy megérkezzen végre, és most itt van Gábor Felicia könyve, ami talán memoárnak, önéletrajznak tekinthető, de ebben nem vagyok olyan nagyon biztos.

A képen a szerző szerepel, a forrás pedig itt található.

Mindenesetre nagyon hamar kiolvastam, és mikor végeztem vele, egy ideig csak néztem ki a fejemből, nem is tudtam más olvasmányba kezdeni, annyira bennem volt még Felicia mint kicsi lány, mint iskolás a messzi csíkszeredai iskolában, amiért küzdött,  s mint felnőtt ember.

Nagyon szépen ír, megható olvasni a "szenvedéseiket" a szegénységük miatt, és az a legérdekesebb, hogy ezt ők nem is fogták fel "szenvedésként". Egyszerűen szegények voltak, kevés dologra jutott pénz náluk, így sok mindent ami esetleg luxusnak számíthat, nem is ismertek, így nem hiányzott nekik.

Nem volt könnyű olvasmány, főleg azért, mert tele volt párbeszédekkel Felicsi édesanyjával, nagyapjával, apjával, s ők mind mind csángóul beszéltek. Szép lassan kellett olvasnom ilyenkor a sorokat, hogy megértsem, miről is van szó. Persze sikerült.

Tetszett ez a könyv, pedig "csak" egy lány életét meséli el, elsősorban a múltra koncentrálva, s kevésbé a jelenben. De épp ez volt benne a jó. Megismerhettük belőle a csángó nép kultúrájának egy darabját, a mindennapi életüket, mely bizony nehéz.

Akit a téma egy kicsit is érdekel, az mindenképpen olvassa el a művet, s ha bele akarna jobban merülni a csángó nyelvbe, akkor a kötetben még egy rövid szótárat is találhat.

A kötet adatai:

Kiadó: Hargita Kiadóhivatal

Kiadás helye: Csíkszereda

Kiadás éve: 2008

Borító: Keménytáblás, fűzött

Oldalszám: 173 p

ISBN: 973-868-769-1

Forrás: könyvtár

Olvassátok el a Csángó himnuszt is, amely megtalálható Felicia könyvének legelején is:

"Csángó magyar, csángó magyar
Mivé lettél csángó magyar
Ágról szakadt madár vagy te
Elfeledve, elfeledve.

Egy pusztába telepedtél
Melyet országnak neveztél
Most se, országod se hazád
Melyet országnak neveztél

Idegen nyelv beborít, nyom
Olasz papocskák nyakadon
Nem tudsz énekelni, gyónni
Anyád nyelvén imádkozni.

Én Istenem hová leszünk,
Gyermekeink, s münk elveszünk
Melyet apáink őriztek
Elpusztítják szép nyelvünket.

Halljuk áll még Magyarország
Úristenünk Te is megáld,
Hogy rajtunk könyörüljenek,
Elveszni ne engedjenek.

Mert münk is magyarok vagyunk,
Még Ázsiából szakadtunk,
Úristen sorsunkon segíts,
Csángó magyart el ne veszítsd!"

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás