Simone Cave és Dr. Caroline Fertleman könyve, nálunk Magyarországon a Partvonal kiadó gondozásában jelent meg a Gombos könyvek sorozat egyik részeként.


Eddig nem tudtam, hogy létezik a Gombos könyvek sorozat, és hogy attól Gombos könyvek a neve, hogy a TV-s személyiség, Gombos Edina adja a nevét hozzá. További kötetek pl. a Pürékorszak, a Babaétrend.

Nekünk kisgyermekes édesanyáknak különösen hasznos lehet egy-egy gyerekneveléssel kapcsolatos kiadvány tanulmányozása, bár feltételezem, hogy ha az embernek több gyereke van már, nem olvas annyi nevelési könyvet. Nekem csak egy szem tündérkém van, de úgy érzem, hogy ha több lenne, akkor is kíváncsi lennék az újdonságokra a témában.

Őszintén szólva, mióta a kicsinyem megszületett, csak elvétve volt a kezembe ilyen jellegű olvasmány, hiszen a születése előtt szinte mindent elolvastam, amihez csak hozzáférhettem.

Így ez a kötet a terhekkel teli vizsgaidőszak és a sok regény között igazi felüdülést jelentett a számomra, sokat okosodtam (mint segítségével a babák is okosodhatnak) és ezúton is köszönöm a Partvonal kiadó nagylelkűségét, hogy hozzájuthattam.

Az tetszett benne különösen, hogy a 0-2 éves kor közötti babákhoz ad fejlesztési útmutatót. Pontosan 100 tippet próbálhatunk ki a gyerkőcünkön, 100-al több gyakorlat lehet a repertoárunkban gyermekünk fejlődéséhez. Azon kívül, hogy a kötet szép színes és igényes kiadvány, tényleg hasznos tippeket tartalmaz, nem csak amolyan oldalkitöltő dolgokat, így igazán megéri az árát.

Annak ellenére, hogy egyszer végigolvastam, és utána polcra tettem, valószínűleg még többször lekapom onnan, ahogy növekszik a gyermek, és kifogytam az okosító tippekből.

Annyit még hozzátennék, hogy valószínűleg jól csinálom a dolgokat, vagy a sok könyv jó hatással volt rám, hiszen a 100 tippből minimum a negyedét nap mint nap alkalmazom is.

Szeretettel ajánlom a kisgyerekes szülőknek.