Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

By Lisa Lindale - Köszönöm! :-)
Az ÉV könyves blogja 2012 - VERSENY

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Molyos kihívások

 

- Francia história
2014. december 31., 23:59

- Olvassuk Móricz Zsigmond Műveit.
2014. december 31., 23:59

- Éljen a magánkönyvtár!
2015. december 31., 23:59

- Boszorkányok, márpedig vannak! – És össze is gyűjtöttük őket.
2016. július 3., 14:03

- Támogassuk a Molyos írókat!
2016. december 31., 23:59

- Banned Books Week
2016. december 31., 23:59

- Ta-mia Sansa: Gender Krónikák
2016. december 31., 23:59

- Miaúúú, avagy olvassunk cicás könyveket =^.^=
2016. december 31., 23:59

- Random a Molyon
2014. december 4., 21:55

Amit a legutóbb mondtatok...
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Szia Csillag!
  Megtaláltam a könyvet! :-)
  F

  (2016-07-21 14:11:51)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Szia Csillag! Köszi, hogy írtál. Most így fejből nem tudom, hogy meg van-e még, de otthon megnézem. Ha megvan, szívesen Neked adom ajándékba is. :-) Hamarosan írok. Szép napot Neked. F.
  (2016-07-07 09:57:07)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Szia!

  Érdekes kérdéssel kereslek!
  Egy régi "Eladó könyveim" írásodban írtad Sandra Gulland-Adieu Bounaparte! c. könyvet. Tudom, hogy nagyon régi íromyánod, s talán nincs is már meg. De ha mégis, szívesen megvenném Tőled. Az első két rész megvan de az utolsót nem bírom beszerezni.
  Várom válaszod!
  Üdv!
  csillag0413
  (2016-07-07 09:47:05)
  Értékelés módja nálam
Ezek jönnek hamarosan...


Sándor Anikó - Pillangó a vállamon
E.L. James - A sötét ötven árnyalata
Helena I. Fénytörés
Bauer Barbara - Légikisasszonyok
Sara Rattaro - Tökéletlen szerelem
Sylvia River - Reményhajsza III.
A.O.Esther - Megbocsátás

Várólistám 2015

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát...

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás
2010. november 10. szerda

Ezernyi kérdés, ezernyi válasz csecsemőkről, kisgyerekekről

Ma eszméltem rá, hogy könyvtárba kellene mennem. Na nem azért, mintha nem lenne elég olvasnivalóm, hanem mert már hetek óta húzom a látogatást, és lejártak a kölcsönzési határidőim, sőt már hosszabbítani sem lehet...Ilyen még sosem történt velem. Mondjuk most is elolvastam a nálam lévő köteteket, csak nem szántam arra időt, hogy vissza is vigyem őket...Na majd holnap délután.

Szóval a címben szereplő könyvről is kéne írnom.

Őszintén szólva ez az egyik kedvenc gyereknevelésről szóló, tanácsadó könyvem. Praktikus nagyságú, színes, fotókkal telitűzdelt Magyar Könyvklubos kiadvány. Szerzője Dr. Carol Cooper.

Na ez a doktornő aztán bombázza a nyájas olvasót a tanácsaival. Igazából, ahogy hazajöttünk a leányommal a kórházból, ez volt az a kötet, amit állandóan elővettem, amikor csak kicsit is bizonytalan voltam valamiben. Onnan kezdődik a történet, hogy elmeséli, mi mindent kell beszerezni a szülés előtt, ami feltétlenül szükséges, ami pedig felesleges. Aztán folytatódik azzal. hogy milyen a kisbaba, milyen reflexei vannak, mit vizsgál az orvos közvetlenül a szülés után, hogyan fogjuk a babát, hogyan fürdessük, hogyan, milyen praktikákkal etessük, mi módon jó elkészíteni a tápszert, hogyan öltöztessük, vetkőztessük, hogyan tegyük tisztába, mitől felesleges megijedni...stb. Annyi mindent tanácsol a babás élet minden területéről, hogy felsorolni is fárasztó. De elolvasni nem az, sőt tiszta élvezet. Legalábbis aki friss anyuka, annak mindenképpen! Szeretettel ajánlom.

Ajánló a www.alexandra.hu oldalról, ahol a könyv jelenleg nem rendelhető. :-)

"Gyermekünk cseperítésénél izgalmasabb és boldogítóbb feladatot nem tartogathat számunkra az élet. Mindannyiunknak megvan erről a saját, legszemélyesebb elképzelése. De a családi élet hétköznapjai nem mindig alakulnak úgy, ahogyan várnánk...
Arra törekedtem, hogy könnyen áttekinthető formában minden fontos tudnivalóról felvilágosítsam a gyermeke gondozását szívesen viselő szülőt. A könyv kilenc, más-más színnel jelölt fejezetet tartalmaz: Az újszülött; Etetés, táplálás; Szép álmokat; Mindennapos gondozás; Sírás, vigasztalás; Növekedés, fejlődés; Fegyelem, viselkedés; Családi élet; A gyermek egészsége."

2010. november 8. hétfő

Babakönyv

Mikor tudtam, hogy hamarosan megérkezik a gyermekünk, elkeztem falni a gyerekneveléssel kapcsolatos könyveket. Egy kedves ismerősöm ajánlotta Dr. Miriam Stoppard Babakönyv című művét, amit a könyvtárból kölcsönöztem ki, és nem bántam meg.

A könyv tele van jó tanácsokkal, melyek tényleg és igazán hasznosak, érdemes megfogadni őket. Kezdő szülőknek különösen ajánlott olvasmány, hiszen saját tapasztalatból mondom, hogy ilyenkor mindenen tudunk bizonytalankodni.

Egyébként utána néztem, és nincs nagyon friss kiadvány ebből a könyvből, úgyhogy nagyrészt a könyvtárakban és az antikváriumokban lelhető fel.

2010. október 26. kedd

Okosan nevelni tudni kell

Ezt a könyvet a védőnőmtől kaptam kölcsön, mondván nem árthat, ha elolvasom. Mint mondtam, mióta kislányom van, rengeteg gyerekneveléssel kapcsolatos könyvet olvasok. Egy csomó szinte ugyanarról szól, de ez nem...Ez egy különlegesebb könyv. A Mérték Kiadó kiadványa, keménytáblás, igényes, tele fotókkal, fényes lapokkal. De nem csak külsőre különleges, hanem belsőleg is. Sok sok gyakorlati tudnivalót tartalmaz az alvásról, a sírásról, a játékokról. Nagyon megdöbbentett, mikor olvastam, hogy milyen cselekedetünkkel mit érhetünk el a gyermek nevelésénél. Egyszerűen nagyon sok minden múlik rajtunk, a gyerekhez való hozzáállásunktól.

A kedvenc részem a könyben az, mikor összehasonlításra kerül a "distressz" típusú hisztiroham a "kis Néró" típusú rohammal. Nagyon tanulságos, gyakorló anyukáknak kötelező olvasmány...hátha segít. :-)))

Ajánló a www.bookline.hu oldalról:

"Gyakorlati útmutató az alvásról, a sírásról, a játékról és az érzelmi jóllét egy életre szóló megalapozásáról.
A kötet nem kíván teljesen új gyermeknevelési módszert bevezetni. Csupán szembesíti a szülőket bizonyos szokásokkal, amelyek helyett újakat kell kialakítani. Olyan ismereteket ad át nekik, amelyek révén megértik és formálni is tudják gyermekük érzelmi és szociális fejlődését."

2010. október 18. hétfő

Kismamák nagykönyve

Két évvel ezelőtt, mikor még csak reménykedtem, hogy anya lehetek, a Tesz-veszről vettem meg ezt a könyvet. Kicsit szakadt volt, használt, de nagyon hasznos. Főleg most volt hasznos, hogy anyuka lettem. Természetesen a baba jövetele miatt szinte az összes baba illetve gyermekneveléssel kapcsolatos könyvet megpóbáltam beszerezni és elolvasni.

Ezt a könyvet azért szeretem, mert részletes, az eddigi tanácsai mind beváltak, és számomra fontos, hogy nagy, képes ábrái a gyakorlati megvalósításokat is nagyban, pozitív irányban befolyásolják.

A kötet jelenleg is sok helyen kapható, pl a www.bookline.hu oldalon is, ahonnan a kötet ajánlója is származik.

"Az első olyan babakönyv, amely ábrákkal mutatja be az édesanyáknak, hogyan kell ellátni, ápolni, gondozni gyermeküket. Minden tudnivaló egy kötetben - a terhesség kezdetétől a gyermek egészséges fejlődésének 3 éves szakaszáig. Áttekinthető tagolása biztosítja a gyors, könnyű tájékozódást. Ésszerű, lényegre törő megoldásokat kínál minden lehetséges problémára.Nélkülözhetetlen kézikönyv minden kismama és leendő szülő számára.
A népszerű gyakorlati kézikönyv frissen átdolgozott, bővített kiadása."

2010. május 19. szerda

Csemetéink csemegéi

(2010-01-03 15:32:56)

 

Farkasházy Réka és Juga Veronika könyve kisbabáink élelmezéséről szól. Bár még nekünk sajnos nincs csemeténk, de azért nagyon készülök arra az időszakra, mikor lesz. :-)

A könyv nagyon klassz. Szép, igényes kiadvány, tele képekkel és nagyon klassz receptekkel. Remélem a leendő kisangyalkánknak is ízleni fognak, ugyanis, ha itt lesz a baba, élesben is kipróbálom. :-)

 

2010. május 18. kedd

Dadusnapló

(2009-08-29 10:15:51)

Bár sosem voltam dadus, sem pedig babysitter, mégis nagy örömmel és kíváncsisággal lapozgattam egy Lírás kiárusításon megszerzett Dadusnaplót.

Humoros, néhol megható, és valahol engem megriasztott. Az, hogy egyes szülők hogy állnak a dadusokhoz, és hogy állnak magukhoz a gyerkőcökhöz is.

Számomra azon kívül, hogy kikapcsolódást nyújtott, remek gondolatérbresztő is volt Emma McLaughlin és Nicola Kraus műve.

www.ababook.hu

"Nanny, azaz Minden Dadusok Őstípusa ezúttal nem kortalan vénkisasszony, mint közszeretetnek örvendő elődje, Mary Poppins, hanem húszas évei elején járó életvidám fiatal lány, aki hamarosan gyermekszemélyiség fejlődésből diplomázik a New York- i egyetemen. Anyagi függetlensége megőrzéséért heti két napra elszegődik egy dúsgazdag családhoz dadusnak, hogy X-ék aranyos, értelmes kisfiára vigyázzon. Ám mielőtt észbe kaphatna, a gyermek anyja, a ravasz és szívtelen Mrs. X már nemcsak fia pótanyjává, de saját titkárnőjévé-cselédjévé-szakácsnőjévé és még ki tudja, mivé teszi. Nanny látja a rá leselkedő veszélyeket, de a gyerek kedvéért kitart. Anélkül azonban, hogy sejtené, a rá bízott kisfiúval együtt feláldozható figurává válik egy szabályok nélküli könyörtelen sakkjátszmában, ahol a gátlástalan játékosok számára csak egy cél létezik: egymáson áttaposva megőrizni gazdag, ám emberi szempontból kiürült státusukat, illetve ellenfelüket kiütni belőle. Nanny egyetlen fegyvere a szeretet és a fergeteges humor, ám kérdés, hogy a gazdagok dzsungelében ez elég-e, vagy eleve kudarcra van ítélve minden igyekezete."