Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Meg Cabot - Suzie és a szerelmes kísértet

Nyáron, mikor nyaralni voltuk a családdal, csupa könnyed könyvet akartam olvasni. Egyszerűen nem volt energiám és hangulatom komolyabb hangvételhez, így jöttek sorban az ifjúsági könyvek többek között, különös tekintettel Meg Cabot-ra. Annak idején, amikor még fiatalabb voltam, nagyon szerettem a Neveletlen hercegnő sorozatot, és a felnőttebbeknek szóló könyveit is olvastam az írónőnek, de nem mondhatom, hogy mindent felfaltam tőle, hiszen iszonyat mennyiségű könyved kiadtak a nevével fémjelezve.

A most olvasott könyv a Mediátor sorozat első kötete. Először nem is értettem, hogy hogy jön a mediátor a kísértetekhez, aztán persze rájöttem, ráadásul nyomban eszembe jutott Melinda a Szellemekkel suttogóból… (Nagyon szeretem azt a sorozatot, így talán kicsit összehasonlítottam a dolgokat, ami nem mindig tesz jót az olvasás élményének.)

Összességében a kötetről annyit tudok mondani, hogy helyes kis történet, és szerintem ha lesz szabadidőm, azért megnézem, hogy a többi része a sorozatnak miről is szól, lesz-e valamiféle fejlődés a főhőst tekintve, vagy marad csak a szimpla ifjúsági szórakoztatás.

Szóval a könyv főhőse Suzie, akinek az édesanyja újra férjhez ment, és így a kis család New Yorkból Dél-Kaliforniába költözött. Hősünknek ez nem annyira tetszett, de szerette volna, ha az anyukája boldog, és így tulajdonképpen mindenhez jó arcot vágott. Mindeközben persze megvolt a véleménye az utazásról, és ezt onnan is tudjuk, hogy a történetet Suzie meséli el nekünk.

Szóval odaköltözött egy új helyre, egy fantasztikus házba, amelynek  egy jó kis szobáját anyukája direkt Suzie számára rendezte be. Az új szobával új mostohatestvéreket is kap a lány, méghozzá Szundit, Bambát és Dokit, akiknek van tisztességes nevük is, de Suzie szerint ezek a nevek jobban illenek hozzájuk.

Főhősük megpróbál beilleszkedni a ragyogóan napfényes környezetbe fekete bőrdzsekiével és szakadt farmerjával, de ez nem olyan könnyű. Például azért nem, mert nem tud vezetni, és van egy másik titka is….kicsi kora óta szellemeket lát, és megpróbál nekik segíteni. Anyukája talán reménykedik abban, hogy az új városban elmaradnak az állítólagos szellemek, de Suzie hamar észreveszi, hogy nincs egyedül az új szobájában, viselkedése megfigyelésével pedig édesanyja is rájön, hogy a dolgok folytatódnak.

Egy jóképű szellemfiú keresi minduntalan a lány társaságát, aki megpróbál rájönni, mit rejt a srác múltja, és hogy tudna rajta segíteni. Ami lássuk be nem lehet valami könnyű…

A nagy segítés közben persze zajlik az élet, főhősünk megpróbálja élni a tinédzserek mindennapi életét és (számára) meglepő módon elég ügyesen boldogul Kaliforniában.

Nem akarok túl sok mindent mondani a könyvről, hiszen ez szerintem egy olyan tipikus kötet, aminek a sztorija olyan, hogy ha egy keveset elárulok belőle, akkor már mindenki mindent tud. Úgyhogy úgy döntöttem, hogy egy rövid kedvcsinálónak jó lesz ez a post, és akit érdekel a könyv, az úgyis elolvassa. Mindenesetre nekem tetszett, jó volt olvasni, és persze nagyon hamar végeztem is vele, hiszen nem egy Elfújta a szél vastagságú kötetről beszélünk.

Aki kíváncsi rá, vagy az ifjú korosztályba tartozik, az olvassa el bátran, jól fog szórakozni, hiszen Suzie nem csak mediátor, de meglehetősen vicces személyiség is.

A könyv adatai:

Eredeti cím: Shadowland

Kiadó: Cicero Könyvstúdió

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2003

Oldalszám: 248 p

ISBN: 9635394322

Ár: 1437 forint a www.gabo.hu oldalon...

Forrás: könyvtár

Leiner Laura - A Szent Johanna Gimi 5. - Remény

 

Már írtam Nektek az előző SZJG kötetekről, s alig vártam, hogy idáig jussak, hiszen a Remény az egyik kedvenc részem a sorozatból. Örök hála Leiner Laurának, hogy megírta, és a Cicero Könyvstúdiónak is, hogy kiadta.

Nem is tudom, hogy kezdjem, mit írjak erről a részről…

Remény. Ez a szó nagyon sokat mond, és kifejezi az egész kötet hangulatát. Gondolom mondanom sem kell, hogy Reni reményei vannak előtérben elsősorban.


Hőseink, a bé-sek már tizenegyedikesek, lassan lassan közeledik az érettségi, de az osztály még nem tart itt sem lelkileg, sem pedig agyilag. Buliznak, szórakoznak, hülyéskednek, szóval zajlik az élet náluk szokás szerint.

Az előző kötet úgy fejeződött be, hogy Reni kapott egy kis ajándékot Corteztől, egy ezüstláncot gyűrűvel. Szerintem elég klassz ajándék volt, mindenesetre Reni különböző okok miatt nem köszönte meg. Nem is értem, miért nem tette meg, de valahogy elmaradt a dolog, és Cortez ezt nem igazán vette jó névem. mOndjuk nem is csodálom. Én sem örültem volna neki, de mindegy. Szóval megint összezavarodtak a dolgok, pedig azt hihettük, hogy esetleg végre összejönnek…de nem. Ráadásul a párizsi csereutazáson – bár semmi nem történt – mégis úgy tűnik, hogy Reni és Kinga megismerkedett két sráccal. Legalábbis Cortez ezt hiszi,mert Kinga nagy ötlete szerint féltékennyé kell tenni a fiút. Bár Reni ezt nem akarja, mégis bénázik, és beépül a kollektív tudatba Jérome és Benoit neve. Cortez pedig egyre távolabb került főhősünktől. Újabb szereplőket is megismerhetünk, például Ricsi új zenekarának tagjait, köztük is Gombát. Aki állítólag nem rossz srác, mármint ami a kinézetét illeti, minden másban azonban nem épp Reninek való. Ennek ellenére a fiú érdeklődik R iránt, ő pedig úgy tesz, mintha érdekelné G. Kár…

A Rentai szülők életében is némi változás áll be, hiszen olyan veszekedés kerekedik közöttük, hogy Reni és édesanyja lelépnek egy hétvégére a nagyszülőkhöz, és Reni eléggé pánikol, hogy mi lesz most…nem volt semmi, hazamentek, de Cortez ismét bebizonyította, hogy érdekli őt a lány. De ekkor már komolyan nem értettem, hogy mit kell ennyit szerencsétlenkedni. Már a leginkább bambáknak is feltűnt  volna ennyi kínlódás után, hogy Cortez bizony akar valamit Renitől. Csak Reninek nem tűnt fel, és hibát hibára halmozott.

Kinga ugyebár odavan Zsoltiért, ezt tudjuk, de kiderül, hogy Zsoltinak sem közömbös a lány, és lebuktatja a hazudozókat…kiderül, hogy nincsenek semmiféle párizsi fiúk…ekkor már Cortez teljesen kiakad, és úgy tűnik, hogy mindennek vége…Reni örökre elszúrta a dolgokat.

Persze mindeközben a többiek élete is zajlik, Jacques szerelmes lesz Flórába, és persze Zsolti és Kinga összejönnek. Ebben a részben volt egy kis Twilight feeling-em is, hiszen volt egy olyan rész, ahol Cortez megmentette Renit. Mikor betört az osztályban egy ablak, és majdnem Renire zuhantak az összetört szilánkok…

Ricsi és Virág még mindig szerelmesek, és olyan aranyosak…hiába butus Virág, én egyre jobban megszerettem, és rá kellett jönnöm, hogy Ricsit sem hiába szerettem már a sorozat elején. :-)

Kedvenc részem a könyvben az volt, mikor kiderült, hogy Cortez és Reni egymást húzták a karácsonyi ajándékozáson. Kíváncsi voltam, mi lesz ebből, és végül kiderült. A kocka el lett vetve, mikor Virág valami mást is betett Cortez ajándék zacsijába…

Aki olvasta a könyvet, az tudja, hogy mire gondolok, aki nem, annak ez meglepetés lehet. Mindenesetre nagyon szívesebben olvastam volna a történtekről részletesebben is.

Erről a részről most ennyit írok, de hamarosan jövök a következővel.

A kötet adatai:

Kiadó: Cicero Könyvstúdió

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve:  2011

Oldalszám:  485 p

Borító: puhatáblás, ragasztott. (Nekem sajnos szétesett, dirib-darabban van a könyv, de ez csak az én hibám, mert rongyossá olvastam. J)

Kiadás:  hatodik

Ár: 2990 forint

ISBN: 978-963-539-744-0

Ajánló:  12 év felettieknek, szerintem, de gyakorlatilag bárki remekül szórakozna rajta

Forrás: magánkönyvtár

Leiner Laura - A Szent Johanna Gimi 3. - Egyedül

 

Most megosztok Veletek egy ezer éves blogbejegyzést. Konkrétabban egy olyan postot, amit már 2012 októberében írtam. A már említett blogos naplómban bukkantam rá a bejegyzésre, és rájöttem, hogy még nem is publikáltam. Úgyhogy megpróbálom változtatás nélkül közölni. :-)

Kezdjünk is neki…

2012. október 10.

Ahogy azt már talán említettem, szégyen, vagy nem, de én biza nagy SZJG rajongó lettem. Az első három részt rekordidő alatt olvastam el, sőt, mikor eme sorokat írom, a 4-et is majdnem befejeztem, ráadásul holnap könyvtárba megyek…

Egy hét alatt harmadszor…

Mintha nem is lenne más dolgom, mint olvasni…bizony van, de azért meg kell, hogy szerezzem az 5-6-7. Köteteket is.

De most a harmadik részről írnék Nektek, amely az egyedül címet viseli. Rentai Reni a 10. Osztályt kezdi meg a Szent Johannában,(Az én időmben még II. osztálynak hívták. Csak nem arab, hanem római számmal. :-))

S még mindig Arnold és Virág a barátja, ám úgy érzi, hogy az osztályközösség nagyon összekovácsolódott már. Épp ezért éri nagy megrázkódtatásként , hogy Virág, a nagy Pete Wentz  majd később Robert Pattinson fan szerelmes lesz egy emós srácba, Bíró Doriánba, akit az osztálybeli fiúk Dórinak „becéznek”. Emiatt a srác miatt Reni és Virág egyre messzebbrekerül egymástól. Valahogy eltávolodnak, s Virág nagyon megváltozik. A szokottnál is butábban viselkedik.

Arnold, a másik jó barát is messze jár Renitől, titokzatos programjai vannak, és akárhányszor elmondaná Reninek a dolgait, a lány sosem figyel rá…csak Cortezen jár az agya, hiszen fülig szerelmes  a fiúba. Cortez pedig Cortez. A végletekig lusta, és népszerű srác, akibe minden lány szerelmes (Ha jobban belegondolok, akkor annak idején az őskorban nekem is volt egy Cortezem…akivel sokmindenben hasonlítottak…Ha olvasná ezt és a SZJG-t azonnal magára ismerne…:-) De mivel akkor sem nagyon olvasott, feltételezem, hogy most sem teszi, így nincs miért izgulnom. :-)))

Szóval Cortez és a fiúk zenekart alapítanak, Jalapeno néven, és persze még inkább ragadnak rájuk ezek után a csajok.  Reni nap mint nap dupla dolgozatokat ír, adja a házifeladatokat a srácoknak, mert úgy érzi, legalább így közelebb lehet imádottjához, aki párszor kedves vele, de sokszor viszont iszonyú bunkó…

Arnold próbálja is erre figyelmeztetni Renit, de mindhiába. Komolyan mondom, gyanűs nekem ez az Arnold gyerek…:-)

Aztán szilveszter éjjel Reni végre csókolózik…Hogy kivel? Hát ha elolvassátok a könyvet, megtudjátok! :-) Mindenesetre én imádtam minden sorát a könyvnek, és az engem halálosan idegesítő Kinga, aki szerintem egy Paris Geller klón a Gilmore Girls-ből is megmutatja emberi oldalát végre.

Összességében annyit mondanék:

Olvassatok Szent Johanna Gimit!

A könyv adatai:

Kiadó: Cicero Könyvstúdió

Kiadás helye: Budapest

Kiadás ideje: 2010

Oldalszám: 457 p

Ár : 2990,- Ft

ISBN: 978-963-539-7204

Forrás: könyvtár (most már magánkönyvtár – 2014…)

Ajánló: 12 éven felettieknek!

 

Szóval ennyi volt a bejegyzés. Ahogy visszaolvastam rájöttem, hogy egy csomó mindenben még mindig ugyanígy gondolkodom. J IMÁDOM A SZJG-T!

Leiner Laura - Bábel

Erről a könyvről írtam már egyszer…

Csak éppen sajnos rajtam kívül senki sem olvashatta, mert ezt a bejegyzésemet is elveszítettem. Pedig szerintem nagyon jó kis post lett, de most már mindegy, nem érdemes bánkódnom miatta, igaz? Csak annyi a baj, hogy újra el kellett olvasnom részeket belőle, hogy naprakész legyek Bábelből. Ez egy kicsit zavart, mert nem nagyon van időm újraolvasni, csak a kedvenceimet, és ez nem volt az. Bár szerettem, szívesen olvastam, hiszen Leiner Laura, meg majdnem SZJG, de azért mégsem. Sajnos mégsem.


Annyira magas elvárásaim voltak a könyvvel kapcsolatban, és nagyon nagyon vártam a megjelenését. Előrendeltem természetesen, ahogy elő fogom rendelni az új könyvet is, az Akkor szakítsunk! címűt, ami március tájékán fog megjelenni. Szóval így, hogy nem tetszett annyira a Bábel, attól függetlenül tovább olvasom rendületlenül Leiner Laura könyveit. Nagyon szívesen teszem ezt. Ma például már majdnem végigolvastam a SZJG utolsó kötetét. Már csak kb. 200 oldal van belőle. Aztán kezdhetem előröl az egészet. :-)

Azért most már térjünk rá a Bábelre. Ami mint tudjuk egy fesztiválról, a Bábel Fesztiválról szól. Mivel nem vagyok nagy koncertre járó, konkrétan kb. 12 évesen voltam utoljára koncin, pontosabban Pa-dö-dő koncenrten. :-))))) Épp ezért nem is tudok nagyon érdeklődni a fesztiválok iránt. Konkrétan semennyire sem érdeklődöm iránta. Sosem akartam kimenni a Szigetre, sem a Volt fesztiválra, többet pedig nem ismerek. Nem érdekel a részegen fetrengés, a sátorban alvás, a közös wc…stb.  Csak remélni tudom, hogy a lányomat sem fogja túlzottan érdekelni az ilyesmi, és inkább leköti majd valami más, mondjuk az olvasás. :-)

De a Bábel rajtam kívülálló okok miatt fesztiválon játszódik. Megismerünk egy csomó szereplőt, volt, akit megszerettem közülük, volt, aki idegesített rendesen. Aki a legfőként idegesített, az a főszereplő, Zsófi. Annyira tini, annyira bután viselkedik. Azt mondják, ilyenek ma a fiatalok. Hát nem tudom. Remélem, nem ilyenek mint Zsófi. Ha mégis, akkor meg kell állapítanom, hogy már nagyon öreg vagyok…:-) Mindenesetre Zsófi először megy egy zenei fesztiválra Pápa mellé  a barátaival. A szerző, Leiner Laura nagyon szemléletesen leírja, hogy milyen a fiatalok útja odáig. Ír a vonaton lévő tülekedéstől a Bábelig vezető útig. Nem szívesen lennék ott, de a leírás tetszik.

Zsófi legjobb barátnője Napsugár, becenevén Napsi, aki gyöngyörű, magabiztos, és van egy kretén tesója. Ezen kívül nagy pasizós, minden másodpercben másban szerelmes. Halálosan. A Bábelre menet például belezúg egy olasz srácba, akit szinte csak pillanatokra látott, de egész fesztivál alatt őt keresi. A bandába tartozik még Abdul Farouk, akinek a neve nem könnyíti meg az életét, de ettől függetlenül nagy csajozós, és nagyon bejön a lányoknak. Neki van egy jó fej orvos apja, dr. Farouk, aki az egyik kedvenc szereplőm a könyvből. :-) Másik kedvencem Hipó, aki nevéhez híven hipochonder. Mindenféle betegséget kitalál magának, és nem is értem, hogy mi keresnivalója van egy ilyen srácnak a Bábelen, hiszen ott nagyon sok a bacilus. :-) Mindenesetre imádtam Hipót, főleg szívesen olvastam Dr. Faroukkal történő orvosi konzultációit. Olyan vicces volt számomra, mikor az orvos halálos komolysággal próbálta kezelni a srác mániáit. Ha olvastátok a könyvet, biztos tudjátok miről beszélek, ha nem olvastátok, olvassátok el, és kíváncsi vagyok a véleményetekre. :-)

Van még egy főszereplőnk, Szasza. Zsófi és ő nagyon régen jó barátok, de semmi nincs köztük, hiszen Szasza sem csinál mást, mint Abdul, csajozik ezerrel. De azért nem stimmel valami ezzel a nagy barátsággal. Zsófi egyébként nem jár senkivel, azon egyszerű oknál fogva, hogy szerelmes Anthony valakibe, a Red Hot Chilli Peppers énekesébe, és azt képzeli, hogy a pasi lesz a gyerekei apja. Hogy miért is fontos ez? Hát azért, mert a főzenekar a Bábelen a RHCP, úgyhogy Zsófinak már csak ezért is ott a helye, hiszen meg kell alapoznia kapcsolatát  leendő gyermekei apjával.

A bulisorozat alatt megsimer egy másik srácot is, akiről azt képzeli, hogy belezúgott, pedig a pasi rém bunkó vele. Író, és nagyon nagyképű, Zsófi mégis valamiért oda van érte. Ezzel persze nagyon összekuszálja a szálakat. Természetesen itt nem a RHCP frontemberrel kapcsolatos szálakra gondolok. :-)

A könyv jó vastag volt, ezért különösen szerettem, és azért is kedves a szívemnek, mert Laura dedikálásával van ellátva. :-) ezen kívül még szerettem azokat a részeket, ahol  Twitteres bejegyzéseket olvashattam, illetve a másik nagy kedvencem az esküvő volt. Mármint a RHCP-s gyűrűért folyó játékesküvő…:-)

Összességében jó kis könyv ez, csak épp én nem igazán tudtam vele mit kezdeni a tinisége miatt, valamint a témája miatt. Mindenesetre a fiataloknak szerintem nagyon fog tetszeni, és Leiner Laura tovább bővíti a rajongóinak körét.

A kötet adatai:

Kiadó: Cicero Könyvstúdió

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2013

Oldalszám:  526 p

ISBN: 978-965-539-823-2

Ár:  2990,- Ft

Borító: puhatáblás, ragasztott fülekkel

Forrás: magánkönyvtár, dedikálva

Leiner Laura - A Szent Johanna Gimi 1. Kezdet

Nem vagyok már két éves…hogy úgy mondjam.

Hogy érthetőbb legyen, már a harmadik X-en is túl vagyok, de ahhoz állítólag még sokat kell öregednem, hogy nap mint nap nosztalgikus hangulatba keveredjek. Ennek ellenére én mégis sokat nosztalgiázom, visszagondolok a régi szép időkre, melyek nem feltétlenül voltak szebbek, vagy jobbak, mint a mostani, csak éppen mások voltak. Fiatal voltam és bohó.

Mindenesetre ilyen előzmények után nem hiszem, hogy bárkit is meglepetésként érne a nagy Szent Johanna Gimi rajongásom. :-) Imádom ezt a sorozatot, és mióta megvan az összes kötet, újra és újra átolvasom.

Most is így tettem, mindjárt jön - legalábbis este fogok olvasni – a hetedik kötet az Útvesztő. Na de inkább arról mesélek, hogy hogyan találkoztam a könyvsorozattal. Az úgy volt, hogy tele volt a net SZJG rajongókkal, és már kezdett idegesíteni, hogy nem tudok semmit a témáról. Épp akkor jött ki a már említett Útvesztő, amikor vettem egy mély levegőt, és úgy döntöttem, zsákbamacskát veszek. Megvettem a könyvet, amit még azon a szent napon ki is olvastam, és onnantól kezdve nem volt menekvésem, Fékezhetetlenül imádtam minden sorát a történetnek. Ez a rajongás, mint már említettem napjainkig is tart, kíváncsi vagyok, mikor ér véget. (Szerintem soha…)

Számomra Leiner Laura legújabb könyve, a Bábel nem érte fel a SZJG-t, sőt…Erről készültem egy bejegyzéssel, de az elveszett anyagaim között volt, úgyhogy újra kell írnom róla. De nem most. Ugyanis úgy döntöttem, hogy ha már ennyire nagy fan vagyok (van öko-szatyrom, meg könyvjelzőm, meg bögrém is..), nem ártana írnom is a könyvekről. Úgy emlékszem, hogy csak a Kalauzzal kapcsolatos élményeimet, gondolataimat osztottam meg Veletek, pedig a többi kötetről is tudnék írni pár sort.

Úgyhogy belevágok. Ez lesz az egyik újévi fogadalmam…Az összes SZJG kötetről írok végre. :-)

Na de kezdjük is.


Szóval SZJG 1. Kezdet.

Mivel én nem az első kötettel kezdtem el ismerkedni Leiner Laura képzeletének világával, ezért nagyon vártam, hogy az első könyvet is elolvashassam. Először a sorozat többi tagja a könyvtárból volt nálam, de rengeteget kellett várni rájuk. Úgyhogy úgy döntöttem, hogy az elsőt is megveszem, aztán már egybe megrendeltem a többit. Nem akartam ugyanis a könyvtári példányokat rongyosra olvasni.

A Kezdet szép barnás színű, sok rajongónak fontos a külcsíny, meg a borító különlegessége. Én őszintén szólva inkább olvasok mint nézegetek, de mindegy. Mindenesetre ebben a könyvben ismerjük meg a szereplőket, és némelyik hős még igencsak nem bontakozott ki. Nem is csoda, hiszen a gimis osztállyal először a suli kezdetén találkozunk, onnan ismerjük meg mindennapjaikat, a jó tanuló, stréber, semmilyen Rentai Renáta tollából, aki a regény kezdete előtt Pesten lakott szüleivel, majd a suli kezdésre Budára költöztek. Még sosem vezetett naplót, de most belekezd, hiszen édesanyja szerint egy ennyi idős lány legjobb barátja a naplója. De milyen jól tette, hogy belekezdett, hiszen így megismerhetjük a többieket, az osztálytársakat. Én most úgy írnék erről a kötetről, hogy a szereplőkről megírom a véleményemet, és azon keresztül talán kedvet kaptok mind többen és többen az olvasáshoz. :-)

Szóval Reniről már írtam pár sort. Csupán azzal egészíteném ki, hogy nagyon félős, ijedős, sokszor van zavarban, de mindenekelőtt imád olvasni. Tehát egy átlagos, hétköznapi lány.

Bencze Virág már nem ennyire átlagos. Szülei elváltak, és kemény emósként jelenik meg a történetben. Haja szemébe fésülve, vasalva, csupa kockás, halálfejes, meg még ki tudja milyen mintákba jár, Tokio Hotelt, AFC-t meg ilyesmit szeret (még sosem hallgattam ezektől az előadóktól, de úgy összességében Virág ízlését abszolút nem ismerem…) Azonnal összebarátkoznak Renivel. Virág tulajdonképpen egy aranyos lány, kicsit butácska, kicsit pozőr, de szeretetre méltó. Itt, ebben a részben még nem látszik annyira erőteljesen, hogy butácska.

Kinga már más kérdés, első osztályban is kitűnik a személyisége, erőszakos, célratörő, energikus. Lovagol, s más témája aligha van. A másik osztály lánybandájával lóg mindig, szinte mást sem csinál, mint rosszindulatú megjegyzéseket tesz. Viszont ő is fejlődik a későbbiekben, a Kezdet-ben még nem tapasztalhatjuk meg a pozitív oldalait.

Hogy milyen számomra Neményi Arnold az első részben? Ugyanolyan unszimpatikus, mint a többiben. Én nem szeretem Arnoldot. Bár zseniális az agya, de mégis számomra egy beképzelt, nagyképű és arrogáns fiatal. Semmit nem javít a megítélésén az a tény, hogy szeret olvasni. Még azt is nagyképűen teszi. Nem is értem, hogy Reni hogy bírja elviselni…

Bernáth Andris és Haraszti Robi a két jó barát az első kötetben még kocka, a számítógép előtt ülnek, veszekednek sokat, mégis jó barátok. Nem a kedvenc szereplőim, de azért szívesen olvastam róluk, viszont nem igazán fogtak meg. Ebben a részben még nem.

Jacques Chatelain francia fiú, édesapja Budapesten kapott állást, így Zsák is vele jött. Mert ez lett a beceneve…Zsák…vicces. :-) Csendes fiú, igazából semmi extra… Magyarul alig tud, persze francia az más, hiszen az az anyanyelve. Viszont Renivel remekül kijönnek egymással. Az összes kötetet magam mögött hagyva jó tudni, hogy Zsákban még nagyon sok lehetőség van.

A másik csendes gyerek Zsidák Gábor. Ő aztán tényleg csendes. Szinte sosem beszél, így aligha fogott meg.

Pósa Ricsi annál inkább. Őt, mint szereplőt a kezdetektől nagyon „szeretem”, egyik kedvenc karakterem. Vagány srác, lusta mint a dög, de valahogy mégis szimpatikus. Később még inkább azzá lesz a szememben. Ami viszont idegesít benne, de pokolian, az a helyesírása. Borzasztó! (Most egyébként arra gondoltam, hogy lehet, nem is ebben a kötetben derül ki, milyen rosszul ír….na mindegy. :-))

Felmayer Dávid, alias Dave is nagy kedvencem, ő a kifejezetten gazdag gyerek az osztályban, bár szerintem a többieknek sincsenek különösebb anyagi problémáik. De Dave-nek mindig a legújabb almás kütyüjei vannak, ami felettébb érdekes. Lehet, hogy vannak ilyen osztályok, ahol mindenkinek megvan mindene? Legyen szó laptopról, Apple cuccokról, mindenféle Conversekről? Lehet, bár én nem ebben a közegben nőttem fel, nálunk az osztályban nem volt ennyire márkázás még.

Másik nagy kedvencem Nagy Zsolt, aki dundi, folyton eszik. Általában a kövérkés fiúk (meg a lányok) nem szoktak annyira népszerűek lenni szerintem az iskolában, de Zsolti testi adottságait ellensúlyozza beszólásaival, laza viselkedésével, meg úgy általában a személyiségével. De hogy mennyit eszik ez a srác!!! Borzasztó! :-)

A végére hagytam természetesen a kedvencemet, Antai-Kelemen Ádámot, azaz Cortezt. Lehet, hogy tényleg úgy kellett volna írnom a könyvekről, hogy elmesélem az első benyomásaimat, az első olvasás után, mert úgy érzem, ez az írás már nem olyan. Pl. Cortez fokozatosan vált a kedvencemmé, és korántsem azért, mert jóképű, meg a lányok kedvence. Mert nekem nem igazán tetszettek a deszkás fiúk sosem, de pl. Cortez viszont igen. Pedig deszkás. Emellett viszont vicces, laza, barátságos, bár voltak olyan dolgai, amitől ketté állt a fülem. :-)

Mindenesetre ez a kötet tényleg nagyon első kötet. Mintegy bevezeti a további őrületet. Mert az lesz. A diákok mindig próbálkoznak mindenfélével, de  a Szent Johannában aztán tényleg élet van. Mivel Reni tollából találkozunk a történettel, így azt is látjuk, hogy ő hogyan éli meg a többiekkel való kapcsolatát, mit érez, mikor kiderül, hogy valójában mennyire tehetségtelen rajzból, és Vladár tanár úr kifejezetten nem kedveli…stb. Renit egyébként baleknak is nevezhetjük, hiszen a fiúk+Virág belőle élnek, hiszen mindennaposak a házifeladat másolások, a lány írja a dolgozatokat…stb. Szóval rendesen kihasználják, nekem úgy tűnik.

Lényeg a lényeg, hogy szerintem kihagyhatatlan ez a sorozat, és ha még nem olvastátok, érdemes belekezdeni. Tényleg. Köszönöm Leiner Laura! :-)

A kötet adatai:

Kiadó: Cicero Könyvstúdió

Kiadás helye: Budapest

Kiadás ideje: 2010

Oldalszám:386 p

ISBN: 978-963-539-700-6

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 2990 ft

Forrás: magánkönyvtár és az én példányom már a 13. kiadásból származik…

Ajánló: 13 éven felülieknek. Szerintem.

Buglyó Gergely - Oni: Szürke vér

Iszonyú mennyiségű könyvem vár arra, hogy írjak róla, ha ma még lesz időm rá, akkor írok egy postot, hogy mi van velem, miért hallgatok, de most inkább jövök egy könyvvel, amelyről már régen írnom kellett volna.

Ez a kötet pedig egy fiatal író, Buglyó Gergely műve. Először, mikor a könyvesboltban láttam, annyira nem fogott meg, de mikor beleolvastam úgy érzetem, hogy kell nekem, és bevallom, nem is csalódtam.

A szerző olyan világot álmodott meg, amely csak keveseknek sikerül, és nekem az egész történet borzasztóan tetszett.


Néha furcsának találtam a helyszínt, Kalpagot, és nehezen éltem magam bele a történetbe először a magyar nevek miatt, de ez csakis az én hibám. Valahogy az a mániám, hogy szeretek angol nevű szereplőkről olvasni. Nem is értem, miért van ez, de valahogy ha magyar a hősök neve, nem fog meg annyira a sztori. Aztán persze mikor mégis rászánom magam az olvasásra, majdnem minden esetben rá kell döbbennem, hogy milyen butaság is ez, és mennyire előítélet...(pedig büszkén szoktam mondani, hogy nem vagyok előítéletes...ebből úgy tűnik, hogy mégis...)

Na szóval kicsit elkalandoztam, úgyhogy térjünk vissza a Szürke vérre...Ahogy már említettem a történet egy magyar városkában Kalpagon játszódik, ahol Áron, Nátán és Lili a három szürkevérű testvér éli át nem mindennapi kalandjait. Csatlakozik még hozzájuk Feri, Áron néha félénk, néha ügyefogyott, de nagyon jó fej barátja. (Tudjátok, ki jutott eszembe Feriről??? Gondolom láttátok a Tibor vagyok, de hódítani akarok c. filmet. :-) Én sokszor láttam, mert mindig jól szórakozom rajta. Na és abban szerepel a Józsi...Ahogy Feriről olvastam, úgy érzetem, hogy ez a srác tiszta Józsi...:-)))

A kalpagi gimnázium egyébként egy átlagos gimi, csak hőseink nem átlagosak. Kicsiként veszítették el édesapjukat, alig maradt utána valami a gyerekeknek, ám ők ezt a keveset is becsülik, próbálják tovább vinni apjuk örökségét annak ellenére, hogy ez nem olyan könnyű.

Edzések, harc tölti ki a mindennapjaikat, készülnek valamire, de még nem tudják, hogy ez a valami nagyon hamar eljön, s a testvéreknek bizonyítaniuk kell.

A történet azonban nem csupán fantasy, helyet kap benne némi szerelmi szál is, ami nagyon tetszett, és jó volt olvasni, hogy a szerző mennyire bele tudja élni magát a tinédzserek lelki világába. :-)

Egy napon megérkezik a gimibe Vereczkey Anna, egy furcsa lány, akire Áronon kívül más is szemet vet... különleges lány, és nem csak a viselkedése miatt, hanem múltja miatt is, hiszen a testvérek sorsa valahogyan összefügg a lányéval...

Persze nem csak "jófiúkkal", de a gonosszal is találkozunk a kötet lapjain, és vannak olyan szereplők is, akik megpróbálják segíteni hőseink útját. Ilyen szereplő például Rókaképű, aki nem más, mint a gimi igazgatója. Nekem egy kicsit furcsa fickónak tűnt, valahogy nem bírtam megérteni, hogy mi volt az oka annak, hogy éppen Áronnal próbálta megosztani egyes tanártársaival kapcsolatos kételyeit...stb.

Mindent összevetve egyébként egy szórakoztató, nagyszerűen olvasható, (számomra) letehetetlen könyvet vehet a kezébe az, aki hajlandó időt szánni rá. Mivel egy trilógia első kötetéről beszélünk, ezért nem véletlenül nem fogtam bele bővebben a tartalomjegyzék ismertetésébe, mert mindig az a problémám, hogy ha még többet elmondok, akkor elmondok mindent. Amit pedig nem szeretnék. Az lenne a jó, ha magatok győződnétek meg arról, milyen klassz kis könyv ez...

Ha pedig többre vagytok kíváncsiak a könyvvel kapcsolatban, látogassatok el a www.onitrilogia.hu oldalra, ahol nem maradnak megválaszolatlan kérdések. :-)

A kötet adatai:

Kiadó: Cicero Könyvstúdió

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2013

ISBN: 978-963-539-816-4

Borító: puhatáblás, kartonált

Oldalszám: 345 p

Ár: 2990 Ft

Forrás: recenzós példány

Laurie Halse Anderson - Jégviráglányok

 

Erről a kötetről nagyon sokat olvastam már, rengetegen megrázónak titulálták, és alapműnek, így valami belső indíttatás alapján mindenáron el akartam olvasni. Ez is az a könyvkategória volt nálam, ami megszerezhetetlennek tűnt számomra. Ugyanis valahogy nem volt a megjelenésekor pénzem megvenni, kölcsön nem tudtam kérni, mert nem volt kitől, a könyvtárban pedig nem találtam.

De most fordult a kocka, ugyanis legutóbbi könyvtáras portyázásom során szerencsésen ráakadtam. Mivel hamar elolvastam, szerettem volna visszavinni, hiszen most szerdán Olvasókör volt, ahol W.S. Maugham - Színház c. műve került terítékre. Sajnos (nagyon sajnos) nem tudtam elmenni, így a könyvet sem tudtam visszavinni, pedig tényleg kellett volna, mert alig van talpalatnyi helyem a szobában, ahol olvasni szoktam. Viszont nyertem néhány napot, így több időm maradt írni róla.

Nem is tudom, hogy kezdjem...érdekes könyv volt, de azt kell mondjam, hogy a téma talán nem az én világom.


Cassie meghalt... ő volt egy ideig Lia, a főhősünk legjobb barátnője. Cassie sokat hívogatta Liát a halálának éjjelén, de a lány nem vette fel a telefont, Cassie pedig már nincs többé...s innen Lia élete még az eddiginél is jobban megváltozik. Borzasztó bűntudat gyötri, egyre nyomorultabbul érzi magát, látja volt barátnőjét, s úgy érzi, hogy C. visszatér hozzá szellemként, hogy tovább gyötörje.

A két lány evés szempontjából nagyon problémás volt, Lia még most is az, hiszen nagyon komoly evészavarai vannak. Állandóan a kalóriákat számolja, már volt kórházban is a gondjával, és gyakorlatilag úgy tűnik, hogy a legjobban az éhen haláshoz lenne kedve. Ez volt a legfőbb közös dolog bennük a barátnőjével. Megfogadták, hogy mindenkinél soványabbak és szebbek lesznek. Magyarán elment az eszük. El sem tudom képzelni, hogy mi játszódhat le egy fiatal lány fejében, mikor ennyire durva önpusztításra adja a fejét. Persze tudom, elváltak Lia szülei, apjának új családja van...stb. de semmi sem elég indok arra, hogy valaki éhen halassza önmagát.

Épp emiatt nem igazán tudtam értékelni a könyvet, hiszen az, hogy végig kísérhettük Lia kínlódását és viaskodását önmagával, nem éppen az én világom. Ezzel együtt nagyon kíváncsi voltam arra, hogy mi lesz a sztori vége, nagyon reméltem azt, hogy végre ez a buta kislány észhez tér, rájön, hogy mi mindent veszíthet az életén kívül is.
Én csak remélni tudom, hogy egyre kevesebb és kevesebb lány választja az önsanyargatásnak eme kínzó módját, mert nincs az a helyzet, amiben erre lenne reális magyarázat, hogy mért kell ezt csinálni.

Szóval lányok, ne fogyózzatok eszeveszetten, mert nincs értelme. Szebbek vagytok egy - két kilóval nehezebben, mint csontsoványan és boldogtalanul. Ne higyjétek el azt, hogy az anorexiás kinézetű modellek a szépek a követendő példák, mert nem azok. Úgy vagytok szépek, ahogy vagytok, akárhány kilósan.

A kötet adatai:

Eredeti cím: Wintergirls
Fordította: Sóvágó Katalin
Kiadás helye: Budapest
Kiadás ideje: 2011
Oldalszám: 276 p
Ár: 2990 ft
Borító: puhatáblás, ragasztott
ISBN: 978 963 539 755 6
Forrás: kőszegi könyvtár

 

Ally Condie - Matched - Egymáshoz rendelve

 

A könyv, amiről most mesélek Nektek már jó ideje várólistán volt nálam, nagyon szerettem volna elolvasni, de sosem került a kezembe, nem tudtam megszerezni, úgyhogy csak várt hűségesen engem.

Aztán egy vagy két hete a könyvtárban jártam. Az olvasójegyemre nem fért már rá több könyv, így nagy ötlet jutott az eszembe, mégpedig az, hogy mi lenne, ha a kis apróságom is beiratkozna olvasónak. :-) Szerencsére a drága Zsuzsa, a gyerekkönyvtárosunk is úgy gondolta, hogy ez jó ötlet, így nem sokára Angyi-baba a maga két és fél évével beiratkozott könyvtártag lett.    :-)

Ezen felbuzdulva nekiláttam böngészni a gyermekrészleg kínálatából. Újra fiatalnak éreztem magamat, hiszen általános iskolás koromban a könyvtár szinte második otthonom volt. Most is jól éreztem magam az ifjúság között. Rengeteg könyvre bukkantam, amiket szeretnék újra olvasni, de örömmel nyugtáztam, hogy tele van a könyvtár gyermek részlege jobbnál jobb és újabbnál újabb ifjúsági könyvekkel is.

A Cicero kiadó is nagy számban képviselteti magát a polcokon, s mikor megláttam Ally Condie könyvét, azonnal magamhoz vettem, és hazaszállítottam a már-már könyvszállító zsáknak nevezhető táskámba. :-) (Szent Johanna Gimis táska, egyik oldalán az I love Cortez felirattal. :-)))

Otthon hamarosan el is kezdtem olvasni, és nagyon tetszett a történet, pillanatok alatt a végére értem, és csak csodálkoztam, hogy eddig miért nem tettem meg többet annak érdekében, hogy olvashassam...


Az eddig emlegetett kiadvány egy trilógia első köteteként jelent meg Magyarországon, és már a megjelenésekor sokat olvastam róla itt-ott, blogokon, Molyon, és nagyon szeretném a további két kötetet is áttanulmányozni.

A történet egy, a régi helyén újonnan létrejött társadalomban játszódik, ahol a tudósoknak sikerült kiküszöbölniük a rosszat az emberek életéből. Gondolok itt a betegségekre, a rákra, az éhezésre...stb. Cserében azonban a "tökéletes és biztonságos életért", a hivatalnokok dönthetik el, hogy ki kibe szeressen bele, kihez menjen hozzá, majd mikor az állampolgár nyolcvan éves lesz, meg kell halnia. Az emberek minden cselekedetét a hivatalok irányítják, és jó ideig nincs is ezzel semmi probléma főhősünk életében, akit Cassia-nak hívnak. A lány boldogan készül a Párosító Bankettjére, ahol megtudja egy fényes ünnepség keretében, hogy ki lesz az a szerencsés, akit a férjének mondhat majd később. Amint az később kiderül, tényleg szerencsés Cassia-nk, hiszen a számítógépe képernyőjén a legjobb barátja, Xander képe jelenik meg. Minden szép és jó, a két kiválasztott tizenéves boldog a végkifejlettől. Tudják, hogy szerencsések, hiszen másoknak lehet, hogy az ország két végéből kell kialakítani némi kapcsolatot, míg ők már kisgyermek koruktól kezdve együtt nőttek fel, tökéletesen ismerik egymást. Nem lesz szükségük netes randira, ők mehetnek igazira is.

Egyik nap azonban C. megnézi az Udvarlási Útmutatót, de érdekes módon Xander képe után egy másik fiút mutatnak be neki párjaként, méghozzá a megtűrt státuszú Ky Markham-et. Cassia jól ismeri a fiút, és teljesen összezavarodik, s a hivatal munkatársai sem könnyítik meg a dolgát. Nehéz helyzetében csak nagypapájára számíthat, azonban az idős férfinek eljött a halála napja, így nem lehet sokáig unokája mellett.

Cassiának titkolnia kell(ene) Ky megjelenését a képernyőjén, ám nem olyan könnyű ez, hiszen szinte minden szabad percében a "tiltott" fiúra gondol, sokat vannak együtt, találkoznak, a fiú írni is tanítja. Ám a lány tudja, hogy Xandert rettenetesen megbánthatja, ha továbbra is Ky-t érzi párjának...

Hogy mi lesz Cassia, Ky és Xander sorsa, azt megtudhatjátok a kötetből. Mint mondtam, én már alig várom a következő részt, ami persze már megjelent, csak nekem még meg kellene szereznem valahonnan.

Szóval olvassátok el Ti is, érdemes.

A kötet adatai:
Eredeti cím: Matched
Fordította: Balogh Anna
Kiadás helye: Budapest
Kiadás ideje: 2011
ISBN: 978 963 539 751 8
Borító: puhatáblás, ragasztott
Ár: 2990 ft
Oldalszám: 337 p
Forrás: kőszegi könyvtár gyerekrészleg

Josephine Angelini - Baljós csillagok

Kaptam egy nagyon-nagyon kedves díjat Liza Lindale-től, amitől felbátorodtam (nem mintha eddig annyira bátortalan lettem volna...:D), és arra gondoltam, hogy most írok Nektek egy olyan könyvről, amiről én eddig sok jót nem olvastam. Minő meglepetés, nekem mégis tetszett... :-) Úgy tűnik, én már csak ilyen vagyok, minden tetszik, ami másnak nem...vagy nem tudom. Néha ez olyan furcsa dolog, az ember le sem meri írni szinte a véleményét. (Mert kaptam már olyan kommentet, amelyben kritizáltak amiatt, hogy nekem tetszik ez meg az a könyv, de a legtöbb ember (a kommentelő szerint) nem így van ezzel, és én hogy merem leírni, hogy nekem tetszik...) Na nem is bonyolítom túl a dolgokat, inkább írok a sztoriról néhány szót. :-)


Nem árulok el azzal meglepetést egyébként, hogy egy trilógia első kötetét foghatjuk a kezünkbe. A Cicero Könyvstúdiónál mostanában úgyis csupa trilógiával találkozhat az ember lánya és fia.

A Baljós csillagok főszereplője egy tizenéves lány, Helen Hamilton, aki magas, gyors és valahogy olyan fura, de ő maga sem érti először, hogy mi miatt is különbözik a társaitól. Nantucket szigetén él, ahol mindenki ismer mindenkit, és a lány, ahogy felfedezi képességeit, egyre jobban próbálja azokat titkolni. Legjobb barátnője is van, mégpedig Claire, akivel jóban-rosszban összetartanak.

Lenniet (Helen) édesapja neveli, az anyukáját nem is ismeri, sőt még fényképek sem őrzik az emlékét.

A lány érzi, hogy egyre furcsább az élete, hiszen az utóbbi időben rémálmok gyötrik, s ezek az álmok olyanok, hogy reggelre mindig koszos lesz a lába és az ágyneműje is... ráadásul három nőt halluciánál, akik vért sírnak, és mindenféle dolgokat suttognak neki.

Egy napon új srácok érkeznek az iskolába, és ezzel kitör a káosz. Helen, köszönhetően a hallucinációinak, nekiugrik az egyik új fiúnak Lucas Delosnak, aki úgy tűnik, valahonnan ismeri a lányt, és tud dolgokat a múltjáról. Olyan dolgokat, amelyekkel a lány abszolút nincs tisztában.

Sorra bukkannak fel az új szereplők, csupa-csupa görög nevekkel, mint Creon, Hektor, Pandora, Cassandra...stb. Itt már sejthetjük, hogy valami különleges története lehet a lánynak. És valóban, olyan múlttal rendelkezik, amely elől nem lehet elmenekülni.

Ahogy Helen a múltját megismeri szépen lassan, összeáll a kép, és rájön a hallucinációk miértjére is. Ráadásul édesanyja is felbukkan, aki - elárulhatom - nekem csalódás volt...


Mivel én nagy Twilight rajongó vagyok, azonnal észrevettem az Alkonyat szereplőkkel való hasonlóságot, de ez engem nem nagyon zavart. :-) A szerző talán tudta jól, hogy egy világsiker könyv szereplőire hajazó főhősök biztos sikert kovácsolnak számára.

Mindenesetre érdekes és színes világot ismerhetünk meg a könyv lapjain, és nem bántam meg, hogy rászántam az időmet.

A kötet adatai:

Eredeti cím: Starcrossed

Fordította:  Lacza Katalin

Kiadó: Cicero Könyvstúdió

Kiadás helye: Budapest

Kiadás ideje: 2012

Oldalszám:  420 p

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 2990 ft

ISBN: 978-963-539-772-3

Forrás: kiadótól

Meg Cabot - Mia karácsonya

Ma érkeztem haza az államvizsgám helyszínéről Budapestről. Reggel négykor keltem, úgyhogy eléggé ki vagyok készülve...Majd mesélek, hogy mi volt, már ha érdekel valakit, de most, hogy mindenképp kapjatok valami kis olvasnivalót, drága barátnőm, Raritas gépelte anyagot kaptok. Örök hála neki, hogy ingyen és bérmentve játsza a titkárnőmet, és megkímél a fáradt napokon a gépeléstől. Neked üzenem Ritus, hogy nagyon szeretlek! :-)

Szóval Mia karácsonyáról írottak néhány hónapja születtek...

Pakolásztam a könyvespolcomon. Kénytelen voltam, mert olyan zsúfoltság van, hogy semmit nem találok meg. Hiszem, hogy aki ránéz a könyvespolcomra, az leolvassa róla, hogy az életem milyen. (Az is zsúfolt az állandó teendőktől.)

Szóval a nagy pakolás közben rájöttem, hogy vissza kellene vinnem a könyvtárba pár kiadványt, mert már 1000éve nálam van, már kiolvastam, és semmi sem indokolja, hogy tovább foglalja a helyet nálam.


Így bukkantam rá Meg Cabot könyvére, a Mia karácsonyára is. Rájöttem, hogy el sem olvastam, csak egy „ifjúsági” pillanatomban kikölcsönöztem. Mivel az egész könyv kemény 88 oldal, így gyorsan nekiláttam és persze pillanatok alatt kivégeztem, míg a TV-ben a felvett műsorok közül a XXVIII. Wrestlemania-t néztük az urammal.

Hol "XXX The Game" összeakaszkodását figyeltem "The Undertaker"-rel, hol pedig Mia locsogását az eljövendő karácsonyról. Azért szerettem volna elolvasni ezt a sorozatot, mert a hollywood-i produkciót imádom, vagy ezerszer láttam, a könyvekből viszont csak 1-2-vel találkoztam. Érdekes, hogy még a nevek is másként hangzanak a filmben, mint a könyvben, a filmben meghalt Mia édesapja, a könyvben pedig javában csajozik. Ki érti ezt? :-)

Mindenesetre, mivel ez nem egy összehasonlító elemzés, úgy a könyvre és az olvasottakra hagyatkozom.

A könyv valóban napló, Mia naplója, az egész úgy van megírva, ahogy azt egy tizenéves lény megírta „volna”. Szóval, elég „tini stílusú”. De azt a feladatot betölti amit kell. Miával együtt várjuk a karácsonyt, s az ünneppel együtt érkezik meg Lilly és Michael, a barátnő és a PASI csupa nagy betűvel. Persze egy hercegnőnek nagyon sok dolga van a palota körül, így a barátaira kevés ideje marad. Legnagyobb gondja pedig az, hogy mit adjon Michaelnek karácsonyra…

A történet maga aranyos, olyan semmi különös módon, ám Neveletlen hercegnő rajongóknak kifejezetten ajánlott. Ritkán érzem azt, hogy kinőttem a témából, de most bizony ősöregnek éreztem magam az olvasás közben.

A könyvet is, a többi Meg Cabot kiadványt keressétek a Cicero Kiadóstúdiónál. Ez a példány 2004-ben jelent meg.

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás