Ahogy az ember növekszik, úgy tágul ki az ismeretségi köre. Gyermekkorban a családon kívül egyre fontosabbnak tűnnek a kortárs kapcsolatok, a barátságok, majd mindnyájunk életébe beköszönt egyszer, vagy inkább többször a szerelem is. Mivel a legtöbbünknek a szerelem többször jön, így egyértelműnek tűnik, hogy a korunk előre haladtával az exeink száma is egyre növekszik. :-)

Sokan nem tudják, hogy hogyan is viselkedjenek, ha véget ér egy kapcsolat, mit tegyenek, ha szembe találkoznak a még mindig szeretett, vagy már gyűlölt ex-szel, annak az új kapcsolatával, vagy akármivel, ami a régi szerelmet, kapcsolatot jelképezi.

Néha én magam is úgy érzem, hogy furcsa volt egy-egy találkozás, de azt mondhatom, hogy megtanultam a helyükön kezelni ezeket a dolgokat. Persze sokszor bizonytalanok vagyunk, és néha jól jön egy-egy segítő könyv, melyből okosodhatunk, tanácsokat kaphatunk a helyzet kezelésére. Bár nem voltam abban a szituban, hogy tanácsra lett volna szükségem, mégis információra éhesen olvastam a két pszichoterapeuta, Heather Belle és Michelle Fiordaliso könyvét. Ez a két nő nagyon színesen és érdekfeszítően írt a témában, azt gondolom, mindenki számára adhatnak érdekes tanácsokat.

Már a cím is tetszik...:-) Láthatjátok, hogy az EX szócska felett van egy csillag. Na ez nem véletlen, ugyanis a szerzők mindjárt a borító alján meg is magyarázzák, kit értenek EX alatt. :-) Szerintük az EX lehet: "egy korábbi házastárs, szerető, kaland vagy "barát"".


Miután tisztába jöttünk, hogy kiket is nevezhetünk exnek, jönnek a jó tanácsok. Olyan témákat találhatunk a könyvben, mint például lehetünk-e barátok az ex-szel (szerintem igen, nekem is van egy ex-barátom), vagy hogy hogy kezeljük az exek új kapcsolatait, vagy vannak-e és ha igen, milyenek az ex-szel folytatott játszmák, hogyan szakítsunk meg egy kommunikáció-sorozatot az ex-szel...stb.

Nem tudnám felsorolni mennyi mindent tanultam a könyvből, bár azt megjegyezném, hogy nem igazán kamatoztatom e "hatalmas tudásom". :-)) De sosem lehet tudni, mikor lesz rá szükség, az ismeretségi és baráti körömben pedig mindig akad olyan személy, akinek bátorítást nyújthat ez a kötet.

Olvassa el mindenki, akinek gondjai vannak az ex-szel, és mindenki, akinek bár nincsenek problémái, de mégis kíváncsi arra, hogy ha volnának, hogyan érdemes megoldani azokat.

A kötet adatai:

Eredeti cím: Everything you always wanted to know about ex

Szerkesztette: Balikáné Bognár Mária

Kiadó: Cor Leonis Films Kft.

Kiadás helye: Budapest

Oldalszám:  262 p

ISBN: 978-963-888-914-0

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 2500 ft, de a kiadó webáruházában kedvezményesebb áron is a Tiéd lehet!

Forrás: kiadótól