Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Eric Kraft - Herb és Lorna

Erről a könyvről ezer éve kellett volna már írnom Nektek, csak hát nem értem rá, aztán elmaradt, aztán más dolgom volt, majd megírtam a postot, majd elveszítettem, úgyhogy most megpróbálom reprodukálni a dolgokat. Meglátjuk, hogy fog menni.


Érdekes könyv volt, hiszen először valami teljesen másra számítottam, mint amit kaptam valójában. Igazából azt hittem, hogy unalmas lesz, vontatott, aztán pedig nagyon szerettem a történetet. Egyébként nem tudom, miből gondoltam, hogy unalmas lesz…mindenesetre nem volt az. Ráadásul annak ellenére gondolkodtam így erről a könyvről, hogy tudtam, hogy egyik témája a szex.

Szerintem mondjuk a szex nem is játszott annyira központi szerepet, inkább a szeretet, a megbecsülés, a művészet, a közös alkotás öröme. Ez egy szerelmi történet, ami nem ér véget pár év után, hanem végigkíséri a pár életét idős korukig. Ennek a történetnek a főhőse Herb és Lorna, akik különleges „közönséges tárgyakkal”  szereztek hírnevet maguknak, ugyanis ezeket a játékszereket ők maguk találták fel. Unokájuk Peter persze semmit nem sejt, és rettentően meglepődik, mikor mindez kiderül a nagymamáról és a nagypapáról. El is határozza, hogy nekilát, és felgöngyölíti a szálakat, megpróbálja megismerni nagyszülei múltját, és mindazokat a momentumokat az életükben, melyek a „tárgyak” azaz az erotikus ékszerek kitalálásához vezettek.

Nagyon tetszett az a rész a könyvben pl. amikor Herb és Lorna egymást „kijátszották” és összeszedtek annyi pénzt, hogy egy ház foglalóját le tudják tenni. Aztán amikor megvették a házikót és kiköltözött belőle az előző lakó, egy idős néni, addig gondolkodtak, spekuláltak, míg kimódolták, hogy a néni visszaköltözzön. Nem, nem visszavásárolta a pártól a házat, hanem egyszerűen beköltözött hozzájuk, aztán persze kíváncsiságától vezérelve meglátta, hogy „mi folyik a pincében”…:-)

Szerintem olvassátok el a könyvet, ha kellemes kikapcsolódásra vágytok! :-)

A könyv adatai:

Eredeti cím:  Herb’n ’ Lorna

Fordította:  Balika Anna

Kiadó: CorLeonis Kiadó

Kiadás helye: Budapest

ISBN: 978-963-88891-6-4

Ár: 2990 ft

Oldalszám:  369 p

Borító: puhatáblás, ragasztott, nagyon jó minőségű könyv, ahogy azt a CorLeonis kiadótól megszokhattuk már

Ajánló: 16 éven felülieknek ajánlom, de szerintem igazán a felnőttek élvezhetik, de nem azért, mert esetleg „18-as karikás” olvasmány lenne…

Forrás: kiadótól

CorLeonis Kiadós hírek, akciók...

A CorLeonis Kiadó az egyik kedvencem, mert nagyon izgalmas, érdekes könyvek jelennek meg a kínálatukban folyamatosan.

Ráadásul az is nagyon jó, hogy szinte állandóan kihagyhatatlan akciókkal örvendeztetnek meg bennünket. :-)

Legújabb akciójuk például a következő:

A hosszú hétvégén, hétfő éjfélig 50%-os akció vár ránk, illetve ötszáz forintos könyvek közül is válogathatunk.

Arról még nem írtam, hogy hamarosan könyvhét lesz, hivatalos nevén a 84. Ünnepi Könyvhét és 12. Gyermekkönyvnapok közeledik. Pontosabban egyre jobban közeledik, már alig várom június 6-10-ét.

A kiadó is készül természetesen újdonságokkal, ezeket elő is lehet rendelni, kivételes 33%-os kedvezménnyel. :-)

Ezeket a könyveket várhatjátok a Könyvhétre...

 • Junot Díaz: Oscar Wao rövid, de csodálatos élete - a szerző Pulitzer-díjas regénye először Magyarországon!
 • Jasper Fforde: Egy regény rabjai - a népszerű Thursday Next-sorozat 2. része
 • Syrie James: Az elveszett Jane Austen regény
 • Karen Marie Moning: Iced - Jégbe fagyva - a méltán népszerű Tündérkrónikák-sorozatból kinőtt Dani O'Malley krónikák nyitókötete
 • Gary Shteyngart: Abszurdisztán

Én jelenleg nem tudom eldönteni, melyiket szeretném jobban. :-))

Van még egy dolog, ami figyelemre érdemes, ugyanis a Kiadó szeretné az olvasókkal/leendő olvasókkal együtt eldönteni, hogy Junot Díaz Oscar Wao rövid, de csodálatos élete című könyvnek. A szavazás egyben nyereményjáték is, úgyhogy még vasárnap éjfélig aktivizálhatjátok magatokat! :-)

Kellemes játékot, olvasást!


Jasper Fforde - A Jane Eyre eset

Mostanában egész sok klasszikust olvasok, Austent, Dosztojevszkijt, József Attilát, és Kosztolányit. Régebben pedig, amikor még sulis voltam (általános és középiskola), és nem volt saját keresetem arra, hogy könyveket vegyek rajta, még több ilyesmi fordult meg a kezemben, hiszen erre a könyvtár különösen kifogyhatatlan forrásnak bizonyult. Mivel egy csomó minden régi emlék, alig jut eszembe, hogy miről szólt, így szeretem őket újra olvasni. Így jártam a Bronte lányokkal is. Charlotte-tól a Jane Eyre volt a kedvencem, Anne-től az Agnes Grey, Emilytől pedig természetesen az Üvöltő szelek. Ami az újraolvasást illeti, mind megvolt, kivéve a Jane Eyre. Azt csak szerettem volna újra elővenni, amikor hozzájutottam a Cor Leonis kiadótól A Jane Eyre eset című könyvre. Gondoltam, hogy ez csak a sors fintora lehet, hogy mikor a Jane Eyre-t akarom olvasni, akkor a kezembe akad egy hasonló című történet. Mindesetre Jane-re nem volt még időm, de az Esetre, Jasper Fforde-tól viszont igen, és nem bántam meg. Persze a közeljövőben a Jane-t is olvasni akarom.

Szóval Jasper Fforde...nem tudom hallottatok-e már róla, én ezidáig semmit, s épp ezért örültem, hogy van lehetőségem megismerkedni a munkájával. Szeretek számomra addig még ismeretlen szerzőktől olvasni, mert mindig abban reménykedem, hogy felfedezek egy következő kedvencet. :-)


Fforde műve nagyon különleges a szívemnek. Egyszerre volt szórakoztató, és izgalmas, hiszen egy furcsa világban játszódik, ahol minden megtörténhet. Bár a nyolcvanas évek legelején járunk, mégis szembetűnik, hogy a Krími-háború még tart. Különleges lényekkel is találkozhatunk, meg időutaznak egyesek, pl. főhősünk apja is, és bár első olvasatra talán kuszának tűnik a helyzet, a tér, az idő, a szereplők, de mégsem az, hanem egy nagyszerűen felépített nyomozós történet.

Nekem szívem csücskei az olyan könyvek, ahol maguk a könyvek a főszereplők, vagy az olvasók, vagy a könyvtár, vagy az írók, vagy a nyomdászok, vagy akárkik, akik a könyvekkel kapcsolatosak. (ez most kicsit zagyva volt, de így van) Így nem meglepő, ha hamar hozzászoktam a szerző alternatív világához.

Főhősünk, akinek édesapját már említettem, a Thursday Next névre hallgat. Már a neve is érdekes. :-) A leányzó még viszonylag ifjú, mégis elismert detektív, méghozzá irodalmi dekektív. Furcsa és sokszor megoldhatatlannak tűnő ügyekkel foglalkozik, és igencsak jó abban, amit csinál. A családja is elég különleges, hiszen ahogy azt már említettem, az édesapja kitűnően űzi az időutazást, mint tevékenységet, és nagyon vicces volt számomra az, ahogy a lányával beszélt a háza kifestésének ürügyén.

:-)

Thursdayt tanította egyszer egy zseniális fickó, bizonyos Acheron Hades, aki okos, szellemes, és nem utolsó sorban mostanában bűnöző. Egy ügy kapcsán találkozunk vele először, s miután rendesen pusztította a népet, eltűnik, bár a hatóságok egy része szerint meghalt. (Nagyon érdekesnek találtam, hogy simán felvette a szomszéd néni arcát és testét, és egyszerűen átvágta az őt üldözőket.) Thursday és még egy-két ember viszont biztos abban, hogy a fickó ismét kereket oldott, és valamire készül. Természetesen így van, készül valamire, amit hamarosan kivitelez. Elrabolja Jane Eyre-t...

Most, hogy idáig jutottam az írásban, azon gondolkodtam, hogy kik a kedvenceim a könyvben. Hát...egyértelműen a dodók, akik egyébként mint tudjuk, már kihalt állatok, de szerettem a könyvmolyokat is. :-) Nem szoktam szeretni a negatív hősöket, de most azt kell, hogy mondjam, hogy Archeron Hades-t megszerettem. Hogy miért? Hát az esze miatt. :-) Tényleg fantasztikus, hogy mennyi minden helyzetből vágta ki magát.

Kész csoda az a hapsi. :-)

Mindenesetre egy nagyszerű könyvet olvashattam a Kiadó jóvoltából, és szeretettel ajánlom másnak is. Gyakorlatilag nem is tudnék célcsoportot meghatározni, mert bárki megtalálhatja a számítását a könyv olvasása közben. Vicces, fordulatos, érdekes, különleges. Nem tudok rá mást mondani, mint egyszerűen szórakoztató. :-)

A kötet adatai:

Eredeti cím:  The Eyre Affair

Fordította: Tóth Tamás Boldizsár

Kiadó: Cor Leonis Films Kft.

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2013

Oldalszám: 373 p

ISBN: 978-963-895-723-8

Ár: 2990 ft, de a Kiadó honlapjáról a webáruházból 25 % kedvezménnyel hozzá juthattok.

Borító: puhatáblás, ragasztott

Forrás: kiadótól

Dr. Csermely Gyula - Ha 1 nő gyereket akar

Húsvét van, hó van...

Legalábbis nálunk zuhog valósággal az "égi áldás". Nekem mondjuk nem hiányzott, és most még csak azt sem tudtam, pontosan miről is írjak, hogy a hangulathoz illő legyen a könyv...

Aztán arra gondoltam, nem érdekel a hó, nem érdekel semmi, ami ezzel kapcsolatos, mert attól úgyserm lesz nyár, hogy én ezt akarom...Pedig már itt lenne a helye a ragyogó napsütésnek, mert a biokertemet fel kellene éleszteni valahogy...Na mindegy is.

Tettem egy ígéretet egy kedves titkos valakinek :D, hogy egy bizonyos könyvet előbb olvasok, mint mást...

Sajnálom, nem tartottam be!

Pénteken kezembe vettem a "nyuszicsomagot", és megláttam benne egy régen vágyott könyvet, úgyhogy annak neki estem, a többinek esélye sem volt, s még aznap el is olvastam, csak nem akartam rögtön írni, nehogy strébernek tűnjek. :-)

Ez a könyv pedig Dr. Csermely Gyula könyve, a Ha 1 nő gyereket akar.


Most, ebben a pillanatban én nem akarok gyereket, van egy lánykám, akit imádok, ő most elég, de ennek ellenére imádtam ezt a kötetet. Ez a Csermely doki aztán férfi a talpán. Úgy ír, hogy közben tudományos is, meg szórakoztató is a könyve. Nekem írta! :-)

Saját életén, életükön keresztül mutatja be a gyermekvárás időszakát. Ugyanis dokink neje egy szép napon bejelentette, hogy ő gyermeket szeretne a meglévő nagylány mellé. A férj természetesen hozzájárult :-) a dologhoz, és ebből a szép családi eseményből egy könyv született. (természetesen a gyerkőc mellett...:-))

A doktor úr végigvezet bennünket a gyermektervezés alatt megfogant gondolataik között, aztán a felismerés, majd a nagy veszteség is bemutatásra kerül. Na de nem adták fel, így végre a várva várt gyermek is a pocakba került. Nagyon tetszett, hogy betekintést nyerhetünk egy nőgyógyász szemével a vizsgálatok hátterébe, hogy Csermely doki szerint mi az ami fontos vizsgálat, de mi az ami egyáltalán nem lenne szükséges. Örültem, hogy olvashattam a 35 éven felüli kismamák számára "kötelező" magzati kromoszóma vizsgálatról, miközben azt is megtudhattam, hogy mi újság orvos szemszögből a császármetszéssel.

Jó volt tudni, hogy vannak olyan orvosok még a világban, mint Dr. Csermely Gyula, és ha tehetném, és ha nem laknék olyan messze Budapesttől, és ha még lenne gyermekem, tuti biztos, hogy ennél az orvosnál szeretném megszülni. :-) Persze túl sok a ha...de azért ez így van. Egyébként, ha valakit érdekel, írónk a Rózsakert Medical Centerben dolgozik. És nőgyógyász! :-)

Köszönöm a könyvet a dokinak, a Kiadónak, Emőkének, és mindenki másnak! :-)

Szerintem lányok, asszonyok, olvassátok el! :-))

A könyv adatai:

Kiadó: CorLeonis Kiadó

Kiadás éve: 2008

Kiadás helye: Budapest

ISBN: 978-963-88449-7-2

Borító: puhatáblás, ragasztott

Oldalszám: 167 p

Ár:  1990 ft

Forrás: kiadótól

Néhány szó a szerzőről:


Forrás a kiadó honlapja.

"Több mint húsz éves szakmai gyakorlattal rendelkező szülész-nőgyógyász szakorvos. Tanulmányait a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen végezte.
1993-tól a Fővárosi Szent István Kórházban dolgozott a nőgyógyászati, szülészeti és onkológiai osztályon, ahol előbb adjunktus, majd főorvos volt. 1997-től - a II. világháború utáni első magyar magánkórház alapítójaként - a Telki Kórházat igazgatta, miközben klinikai munkáját a Szent István Kórházban folytatta. Az egyetem után tudását vezető nyugat-európai intézményekben gyarapította. 2001-ben saját vállalkozásként megalapította a Rózsakert Medical Centert, amelynek jelenleg is igazgatója és társtulajdonosa. A szülészet és a nőgyógyászati onkológia mellett az utóbbi években az ultrahangos diagnosztika a legfőbb érdeklődési területe. A FMF London által képzett és akreditált szakember. A kromoszóma-rendellenességek szűrésének magyarországi bevezetésében tevékenyen részt vett. Az úgynevezett "kombinált- szűrésről" megjelent legelső magyar publikáció szerzője. Szabadidejében szívesen olvas, bridzsel, utazik, sportol. Nős, két gyermek édesapja. Második gyermekének születésének emlékeit, valamint hivatástudatát egy szívhez szóló könyvben örökítette meg."

CorLeonis kiadós hírek...

 

Húsvéti akció

Húsvéti akció keretében most mindössze 999 Ft-ért rendelhetitek meg Lezsák Levente: Emerson és Tsa. - avagy a titokzatos mordiai bűneset című bűbájos meseregényét.

Az akció időtartama: 2013. március 29. - április 01.

 

 

 

Már előrendelhető a Pulizer-díjas Junot Díaz Könyvfesztiválra érkező könyve, az Így veszíted el.

Az előrendelési akció keretében most 2500 Ft helyett 1800 Ft-ért vásárolhatjuk meg, a megjelenés előtti napig, 2013. április 17-ig.

Még egy jó hír, hogy azok az olvasók, akik az akció ideje alatt rendelik elő a kötetet, és a Könyvfesztiválon személyesen veszik át, valamint a Kiadónál kérik belépőjegyük beszámítását a végösszegbe, akár féláron szerezhetik be a kötetet. :-)) Így aztán tényleg nagyon baráti az ár, nem lehet kihagyni! :-))

Az Emerson és Tsa c. kötetről egyébként én is írtam...:-) Itt...

Mint tudjátok, jelenleg is lehet szavazni a Libri Aranykönyv versenyen.

A Kiadónak három könyve is bekerült a top 50-be, így szavazzatok ezekre a kötetekre ezerrel!

Ezeket a könyveket keressétek:

Syd Field: Forgatókönyvírók kézikönyve című műve az Ismeretterjesztő könyvek külföldi szekciójában,
Karen Marie Moning mindkét könyve (Rossz hold kelt fel, Új nap virrad) pedig a Szórakoztató irodalom külföldi ágán várja a szavazatokat.

Hajrá CorLeonis Kiadó! :-))

Barack Obama - Vakmerő remények

Tegnap este elég rossz órákat fogtam ki. Kaptam egy levelet, és eléggé kiaakasztott a tartalma, erről majd szeretnék írni Nektek az államvizsgám után. Jelenleg nem lenne jó politika, ha írnék róla...:-)

De most viszont a politikáról írok, vagyis inkább egy politikusról. Én őszintén szólva nem vagyok egy politikában járatos szaktekintély, sőt, de ez a könyv az volt, amit nagyon szívesen elolvastam, hiszen nagyon vágyom Amerikába, és a kötet erről szól. Meg Barack Obamáról, aki ismét az USA elnöke lett, és aminek én személy szerint nagyon örülök. Az ember a sztárok, a könyvek, a filmek közül szoktak kedvencet választani maguknak. Én is, de én még a politikusok közül is választottam, és a nagy kedvenc bizony Obama. :-)))

A Vakmerő remények c. kötet elolvasása után pedig még inkább biztos vagyok abban, hogy ő a favoritom. :-)


Egyébként ezt a könyvet maga az Elnök írta, amikor még viszonylag az elején volt politikai pályafutásának. Tehát ez a könyv amolyan hitvallásnak is tekinthető, ahol Obama Elnök elmondja az érdeklődőknek, hogy miféle politikával szeretne boldogulni a többi politikus között, illetve elmeséli élete filmjének egy részletét. Tetszett, hogy írt a családjáról, a saját gondolatairól, s az is, hogy egyes politikusokat "közelebbről" is megismerhettünk általa.

Volt a kötetben egy mondat, amit kiírtam magamnak, hogy majd beleragasztom a határidőnaplómba. Bár ezt nem Obama írta, hanem Hobbes-Locke idézet, azért nagy hatással volt rám:

"...az egyik ember szabadsága sohase válhat a másik elnyomásának eszközévé; hogy az egyéni szabadságjogokat feláldozzák azért, hogy jobban megőrizhessék közös szabadságukat."

A könyv olvasása nagyon lassan ment, mert egy csomó mindenen elgondolkodtam a tanulmányozása során, és rengeteget tanultam belőle.

Ilyen téma volt, amit megjegyeztem, hogy az USA Alkotmánya biztosította az állampolgárok jogait, akik Amerika politikai közösségének körébe tartozónak ítélt. Ám védelmet nem kínált a körön kívülieknek, például az őslakosoknak sem. Ennek Dredd Scott ügyében van jelentősége. Dredd Scott fekete volt, és a Legfelsőbb Bírósághoz fordult ügyében. Azt hitte, hogy szabad ember, s így állt a bírák elé, de rabszolgaként távozott, hizsen 1857-ben a feketék nem voltak állampolgárok, így D.S-sem, és így nem volt joga jogorvoslatért fordulni a Legfelsőbb Bírákhoz.

De felkeltette az érdeklődésemet még a "rabszolgák lakosságba való beszámításáról szóló Háromötödös Záradék", a "szökött rabszolgákról szóló záradék", az obstrukció, Harriet Tubman, a "nukleáris csapás", a "Tizennégyek bandája" vagy akár a darfuri beavatkozás is.

Jó volt arról is olvasni, hogy Obama azt állítja, hogy a nők jelentették mindig is a biztos pontot az életében.

Nem csodálom egyszóval, hogy ez a könyv a New York Times, a Los Angeles Times, a Washington Post, a San Fransisco Chronicle szerint bestseller lett, nekem is nagyon tetszett.


Forrás


Forrás

A Cor Leonis Kiadó nevét emlegetve a legtöbben talán arra asszociálnak, hogy ők folytatták a nagy sikerű Tündérkrónikák sorozatot, de tudnotok kell, hogy a Vakmerő remények is náluk jelent meg, mint még számtalan egyéb olyan kötet is, mely nem csak a fiatalok érdeklődésére tarthat számot.

A könyv adatai:

Eredeti cím:  The audacity of hope: thoughts on reclaiming the American dream

Fordította:  Lantos István

Kiadó: Cor Leonis Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve:  2008

ISBN: 978-963-06-5218-6

Borító: puhatáblás, ragasztott

Oldalszám: 367 p

Ára: 3000 forint, de a CorLeonis webáruházában olcsóbban is hozzájuthattok! :-)

Forrás: kiadótól

Domokos Gábor - Reklámország peremén

Már hónapokkal ezelőtt elolvastam ezt a könyvet, de valahogy nem írtam róla. Hogy miért is nem? Fogalmam sincs. Talán mérete miatt elbújt a polcon... Ugyanis egy apró méretű kötetről van szó, de én mérete miatt is szerettem, nem csak a tartalma szórakoztatott.


A könyvet Domokos Gábor, a harmincas éveiben járó író jegyzi, s a főhős szintén egy majdem harmincas éveiben járó pasi, aki még egyetemista már X éve, szóval nehézkes a végzése elsősorban a lustasága miatt. Küzd a diplomamunkával, a vizsgákkal, és úgy egyáltalán a korai keléssel. Nincs igazán ötlete, hogy mit is kellene csinálnia az életével.

Barátaival sokszor összegyűlnek, megosztják egymással gondjukat örömüket, és van köztük olyan, akinek bizony irigylésre méltó karrierje van, igazából mindegyik srácnak sínen van az élete főhősünket kivéve. Ő valahogy csak sodródik az árral. Bár mindig van valami kis munkája, de ez azért mégsem az igazi. Egyébként a suli mellett reklámszövegeket ír, de fontosabbak neki a haverok, meg a buli, meg a pia, meg a cigi. Ezen kívül nagyon fontosak a kapcsolatok, mert ezeknek hála kap munkát néha-néha.

Persze van, amikor komoly dolgok is történnek vele, de mégis valahogy annyira könnyedén s lazán él, ahogy én mindig is csak szerettem volna. Sosem akartam annyira laza lenni, mint a főhős, de azért, ha csak egy kicsivel több lazaság ragadna rám őróla, akkor már elégedett lennék. :-)

Ez egy tipikus pasis könyv egyébként, az a típusú kötet, amit szívesen az öcsém kezébe nyomnék, mert biztos vagyok abban, hogy remekül szórakozna rajta, és szerintem azok az emberkék is szívesen elolvasnák, akik egyébként ritkán, vagy sosem vesznek könyveket a kezükbe.

A mű egyébként a CorLeonis kiadó kínálatában található, az oldalukról meg is rendelhető. Szerintem érdemes rá költeni, érdemes szülinapra, névnapra, akármire ajándékozni, mert vicces, szórakoztató.

A könyv adatai:

Kiadó: CorLeonis Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve:  2010

Oldalszám: 184 p

ISBN: 978-963-88449-8-9

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 1990 ft

Forrás: kiadótól

"A Reklámország peremén tagadhatatlanul önéletrajzi ihletésű könyv, amelyben az író izgalmas és sziporkázóan szellemes portrét rajzol generációjának – az első magyar yuppie-nemzedéknek – tagjairól.
Az egyes szám második személyben fogalmazott mű reklámszlogen-gyártó főhőse kívülről, mintegy felettes énje pozíciójából ostorozza önmagát és kortársait, alapvető lúzerségük miatt. (Amit persze mi, „öregek”, egészen másképp látunk. Pontosabban, láttunk eddig.) Emberünk szűk, de irigylésre méltóan összetartó baráti körrel és harmonikus családi háttérrel rendelkezik. Látszólag semmi baj vele, és mégis. Néha kicsit rosszul érzi magát a bőrében, akárcsak a barátai. Talán az zavarja (őket), hogy túl könnyen pottyannak az ölébe (ölükbe) a dolgok. A többiek sorra el is „hullanak” mellette, megkötik kompromisszumaikat, föladják álmaikat, vagy ami még tragikusabb, sőt életveszélyes: képtelenek megalkudni a realitásokkal. Ő viszont ezerrel hajszolja az „igazit”: nőt, bulit, életcélt. Iszik, dohányzik, szív, csajozik (mindezt módjával és a leszokás feltett szándékával), több egyetemen bepróbálkozik (némelyiken a diplomáig is eljut), állandó időzavarral küzd és folyton „görcsöl”, mert képtelen megfelelni szülei (önmaga, barátnője) elvárásainak. Mindig a könnyebbik megoldást választja, még akkor is, ha ez a nehezebb. Általában rosszul tűri a konfliktushelyzeteket és a kudarcokat, amire megvan az ideológiája: császárral született, így már a kezdeti gyötrelmeket is megspórolta neki a sors (az orvos szikéje). Feltett szándéka, hogy megtalálja azt a keskeny mezsgyét, amelyen elegyensúlyozhat a happy end felé. A könyv végén a meccs döntetlenre áll. Domokos Gábor a felnőtté válás kalandregényének 21. századi prototípusát alkotta meg, méghozzá bravúrosan. Egyetlen szavát se lehet komolyan venni, mégis minden szava igaz. Százszázalékosan a mában él (szerző és főhős egyaránt), hasonlatait, metaforáit a televíziós tömegkultúra (főleg a reklámok és a sorozatok) világából veszi. Szinte szégyenkezve, lopva adagolja nekünk a bölcsességet, műveltséget, morált. Látszólag mindig a felszínen marad, egy-egy oldalvágással darabidőnként mégis telibe talál. A számtalan tanulságos és mulatságos epizódot felsorakoztató, a katartikus felhangokat se nélkülöző Reklámország elsősorban kivételesen frappáns és „korszerű” nyelvezete, sodró stílusa jóvoltából kecsegtet azzal a reménnyel, hogy társaságban sűrűn idézhető kultuszkönyvvé válik. Könnyű és finom."

Corleonis és a Mikulás esete...:-)

A Facebookon írt a Mikulás, és mesélt a Corleonis kiadós ajándékairól nekünk! :-) Fogadjátok szeretettel!

"Kedves Barátom!

Megsúgok valamit, amit reményeim szerint általad minél több ember fog hamarosan megtudni. :)
A Cor Leonis a Marie Claire december 14-i, illetve a Nők Lapja december 19-i számában 1000 Ft-os kupont rejtett el, amit bármely kiadványunkra (tehát a könyvcsomagokra, az akciós és outlet könyvekre is!) fel lehet majd használni.
Persze fontos tudni, hogy a rendszer csak abban az esetben engedi felhasználni a kupont, ha a rendelni kívánt könyvek értéke eléri a kupon összegét, illetve azt is, hogy minden rendelésnél egyszerre csak egy kupont lehet érvényesíteni.
Szerencsére határidő nélküliek, így az egyik felhasználásával lehet csemegézni Karácsony előtt, a másikkal pedig meg lehet várni akár a jövő évi megjelenéseinket is. ;)
Emellett a Parfümcenterrel is terveznek közös meglepetést, érdemes figyelemmel követni az ottani kalendáriumot is úgy, ahogy a Cor Leonisét is.
Sok-sok kedvezmény, és rengeteg meglepetés vár még mindenkire idén, így ezennel leteszem magamról a terhet, mert én szóltam. :)

A Cor Leonis Könyváruház bővülésének köszönhetően kissé módosult a kedvezmények rendszere.
A Cor Leonis kötetekre 20% kedvezményt kap alapból mindenki, aki tőlük vásárol, hasonlóképp az általuk is forgalmazott, egyéb könyvekre.
Ezt a kedvezményt lehet növelni, hiszen aki beregisztrál, már 25% kedvezménnyel juthat hozzá az összes könyvhöz.
Ha pedig Moly.hu tag, vagy könyves blogger is valaki, a Cor Leonis kiadványokra 30% extra kedvezményt biztosítanak Számodra.
Ráadásul a kifejezetten kedvezményes szállítási díjaikat is ki lehet iktatni, ha valaki 10.000 Ft felett vásárol, hiszen akkor ők állják a házhoz szállítás költségeit.

Kíváncsi lennék a fentiekkel kapcsolatban a Te véleményedre is!
Ha szerinted is szuper ez az ajánlat így Karácsony előtt, kérlek, ne habozz minden általad ismert helyen hangoztatni, hogy mások is könyvekkel és olvasni valóval teli Karácsonyra ébredhessenek!

Persze friss megjelenéseikről is tudnod kell...
Rick Levine és Jeff Jawer nagy sikerű sorozatának következő évre szóló része, az Éves horoszkóp 2013 jövő héten érkezik.
Őket követi még idén Susan Miller csodálatosan illusztrált kalendáriuma, a Horoszkóp 2013, és még szintén Karácsony előtt, az írói, forgatókönyvírói pályára készülők is kezükbe foghatják Syd Field: Forgatókönyvírók munkafüzete című művét.

Remélem nem vagy csalódott, hogy csak 3 új könyvük jelenik már meg idén! Gondolj arra, hogy ez egyben azt is jelenti, hogy az újév teli lesz Cor Leonis újdonsággal, így kifejezetten hasznát veszed majd a Karácsonyra kapott könyvutalványoknak. ;)
Ha pedig Te is szívesen ajándékoznál, mondjuk Cor Leonis Könyvutalványt szeretteidnek, figyeld a könyváruház oldalát, mert hétvégétől elérhetővé válnak különleges ajándékaik is.

Végezetül pedig íme egy csodás szaloncukor recept, hogy tovább fokozzuk a boldog pillanatokat! ;)
Kókuszos szaloncukor házilag
Hozzávalók: 15 dkg fehércsoki, 3 dkg kókuszreszelék, 2 evőkanál kókusztej, 20 dkg étcsoki a mártáshoz
A fehércsokit gőz felett felolvasztjuk, majd a kókusztejjel és a reszelékkel elkeverjük. Hűlni hagyjuk, hogy formázhatóvá váljon. Ujjnyi vastag rudakat sodrunk belőle. 3 cm-es darabokra vágjuk és szaloncukrot formálunk belőle. Közben a csokit gőz felett felolvasztjuk, majd a szaloncukrokat megmártjuk benne, jól lecsepegtetjük, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre, tányérra tesszük és hűtőben kihűtjük.

Nagyon boldog és örömteli készülődést kívánok Neked a közelgő ünnepekre!

Üdvözlettel:
Mikulás"

 

 

Forrás

Kiadói hírek vegyesen (Victoria, CorLeonis, Pioneer Books, Cicero)

Már régen nem írtam Nektek ilyen jellegű összefoglaló postot, úgyhogy most ezen van a sor. Annyi kiadó, annyi sok könyvet ad ki ebben az időszakban, hogy az ember csak kapkodja a fejét.

Most néhány könyvet szeretnék bemutatni Nektek a teljesség igénye nélkül, illetve megosztanám Veletek a kiadók aktuális akcióit is.

Kezdjük talán a Victoria Kiadóval, mivel az imént az ő könyvükről írtam...

Fontos hír a kiadó háza tájáról, hogy elkezdték kiadni a könyeiket digitálisan, e-book formátumban, s az első e-book, amit meg tudtok vásárolni, az Nicole Jordan Örzőangyal c. e-bookja, melynek ára 1399 forint. Ez a könyv, az Édenkert sorozat első kötete, és várhatóan december elejétől megvásárolható lesz hagyományos könyv formátumban is.

Másik hír a kiadótól, hogy decemberben várhatunk egy másik romantikus könyv megjelenésére is, mégpedig Kristan Higginstől a Minden vágyad c. kötetre.

Következzék a CorLeonis kiadó...

Már nem annyira friss hír, de hátha még nem hallottatok róla, hogy szeptember végétől működik a kiadó webáruháza, ahonnan kedvezményesen vásárolhatjátok meg a jobbnál jobb könyveket, legyen szó akár Nevada Barr-ről, vagy Karen Marie Moningról. Sőt, ezentúl már Karen Chance könyveit is a kiadónál vásárolhatjuk meg.

Azt már tudjuk, hogy az USA-ban ismét Barack Obama lett az elnök. A kiadó jóvoltából elolvashatjuk Obama könyvét is, melynek címe Vakmerő remények.

Jöjjön a Pioneer Books...

A Pioneer Books is megörvendeztet bennünket új kiadványokkal, melyek nagyon érdekesek, élvezetesek, olvasmányosak, egyszóval érdemes rájuk odafigyelni. Már a honlapjuk is nagyon különleges, mint egy internetes magazin...

Én nagyon szeretném elolvasni az új könyvek közül Susan Wilson - A táncoló kutya, és Kristin Harmel - A felejtés édes íze c. köteteket.

Cicero könyvstúdió...

A Cicerósok sem unatkoznak... nem elég, hogy A Szent Johanna Gimi rajongók elepedve várják a nyolcadig kötetét a sorozatnak, ők más sikergyanús könyvvel is kijöttek. Ilyen Lauren Oliver - Káosz c. könyve (amit már elolvastam, és imádtam, és sokkal jobban tetszett, mint az előző rész, a Delírium.(pedig azt is szerettem...)), illetve Michelle Zink - A kapu őrzője c. könyve. De a fiatalabbaknak is kedveznek, hiszen most jelent meg pl. Malter György - Újabb rosszcsont mesék c. kötete is.

Holnap folytatom a híreket, várlak vissza Benneteket!

Lezsák Levente - Emerson & Tsa. - avagy a titokzatos mordiai bűneset

Szép idő van, ragyog a nap, mintha még mindig tavasz lenne. Ilyen idő köszöntötte a kislányomat második születésnapja alkalmából. Amikor született, akkor is ilyesforma idő volt, de estére elkezdett esni. Remélem, hogy ez idén kimarad. Bár az ünneplésben nem akadályoz meg bennünket. :-) Főleg, hogy a szülinapi parti csak a hétvégén lesz.


Mivel a kicsi lánykámról meséltem most Nektek, ezért az Emerson-ról írok, mivel Lezsák Levente írása által egy szuper kis meseregényt foghattok a kezetekbe.

Nem igazán szoktam mesékről írni, pedig gyakran akad a kezembe ilyen jellegű kötet is. A kicsinyem miatt, de azért is, mert szívesen visszaolvasom gyermekkorom kedvenceit. Na ez a könyv nem az...mármint kedvencnek kedvenc, de nem gyermekkori, hiszen 2008-ban jelent meg a Cor Leonis kiadó jóvoltából.


Viszonylag rövid regény, 141 oldalas, de minden oldala izgalmas, és mókás, és kacagós. Imádtam, és alig várom, hogy Angyalkám is a kezébe vegye majd, elolvassa, és elmondja a véleményét róla, vagy akár írhat egy blogbejegyzést is. :-))

Nekem nem csak a belbecs tetszett ebben a kötetben, hanem a külcsíny is. Ugyanis szépen illusztrált kötetről beszélünk, a rajzokat benne Cserkuti Dávidnak köszönhetjük, s ábráival még kedvesebb lehet a szívünknek a mű. Ráadásul Színes képek vannak benne, s a lapjai...álom. Számomra legalábbis. Imádom, ha egy könyvnek jó fogású, fényes papírja van, akár egy igényes magazinnak. Ez a gyengém, szeretem szaglászni, :-) bár természetesen nem várom el ugyanezt egy 500-600 oldalas kötettől azért. Viszont ennél a könyvnél telitalálat, hogy így kerül az olvasók kezébe.

Néhány szó a sztoriról.

Van két szomszédos ország, Mordia és  Vidória. Mordia királya IV. Burgum, nevéhez hűen morcos, morgós, egyáltalán nem kedves, de az alattvalói ezt megszokták, és nincs is ezzel gondjuk. Vidória királya, IV. Hugó ellenben vidám, boldogságot sugároz, szereti az énekesmadarakat is, alattvalói is szent vidámságban és örömben élnek. (Őszintén, ha választhatnék, akkor Vidóriában élnék...egészen addig a napig, amíg...) Egy reggelen furcsa dolog történik...Burgum király jobb lábbal kel fel, és furcsán viselkedik...minden tetszik neki, mindennek örül, és a körülötte élők teljesen összezavarodnak a sok jótól, amihez eddig nem voltak hozzászokva. Ám Vidóriában is történik valami...Hugó király épp az ellenkezőjét teszi reggel, mint amit tőle megszokhattak...bal lábbal kel fel, semmi sem tetszik neki, és nagy hirtelen (addig) imádott lányát is "börtönbe" csukatja.

Vajon mi történt itt???

Bikacsöki Balambér, a főudvarmester kisüti, hogy bűntény történhetett, ellopták a király rosszkedvét, s emiatt keres is egy nyomozót...Nagyon gyanús az ember, hiszen a világ legszerencsétlenebb, legtehetségtelenebb nyomozót kéri fel az ügy rendezésére, bizonyos Emersont, aki elég furcsa módon neki is áll a nyomozásnak, segéde, a frissen felbukkant, gyakorlatát töltő Jones-szal.

Történik itt kérem mindenféle dolog... Cilla, a királylány megszökik, s a mordiai udvari szabó is elég különösen viselkedik...

Történetünk persze jól végződik, és mielőtt beállna a boldog vég, különös dolgokra is fény derül (majdnem) Emerson jóvoltából.

Szerintem érdemes elolvasni ezt a kötetet mindenkinek, aki jót szeretne szórakozni, mert igazán kellemes kikapcsolódást nyújt. A fiatalabb korosztálynak pedig kifejezetten ajánlom. Matyi unokaöcsémmel is elolvastattam, elmondása szerint nagyon tetszett neki, és azt gondolom, hogy ilyesféle könyvek olvasásával a számítógép előtt ragadt ifjú emberkéknek is vissza lehet hozni a kedvét a könyvek forgatásához.

A kötet adatai:

Kiadó: Cor Leonis Kiadó

Kiadás éve: 2008

Kiadás helye: Budapest

Illusztrálta: Cserkuti Dávid

Oldalszám: 141 p

ISBN: 978-963-065-216-2

Ára: 2500 ft

Borító: puhatáblás, ragasztott (és nagyon jó minőségű!)

Forrás: kiadótól

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás