Mindig nagyon örülök annak, ha kaphatok egy-egy díjat...már egy ideje megérkezett hozzám KV. jóvoltából, de csak most tudtam időt szánni arra, hogy a kérdéseket meg is válaszoljam.
A díj lényege az alábbi:
11 kérdést kell megválaszolni, 11 dolgot kell elárulni magamról, és tovább kell adni 11 bloggernek a díjat.
Lehet, hogy csak részben sikerül a teljesítés, de ennek ellenére borzasztóan hálás vagyok KV-nak, hogy gondolt rám. :-) Köszönöm szépen!

Kezdem először is a 11 dologgal rólam:

(Hú, necces lesz ilyen nagy "titkokat" elárulni magamról...:-))
1. Az olvasás a legfőbb szenvedélyem. Állandóan olvasok, legszívesebben a világ összes könyvét magamévá tenném. :-) - ez azt hiszem nem volt olyan nagy titok...:-) Nagyon széles körű az érdeklődési köröm, és egy konkrét kedvencet éppen ezért nem is tudnék említeni.
2. Kedvenc "piám" a Light Cola.
3. Biokertészkedem.
4. Imádom a sorozatokat. :-) (Ciki vagy nem, így van...:-))
5. Mindenféle könyvet szívesen olvasok, de most ráálltam az El Camino-ról szóló olvasmányokra, ugyanis szándékomban áll végigcsinálni nekem is.
6. Egész sereg állatunk van a párommal. 1 kutya, 3 macsek, 2 nyuszi, 1 kakas, 7 tyúk.
7. (Nem is olyan könnyű magamról ennyi mindent elárulni...) Már csak egy félévem van a fősuliból, éppen a szakdolgozatommal foglalatoskodom, ezért írok ritkábban.
8. Van egy kislányom, egy kis angyalka, és Angyalka a neve is.
9. A férjemet az új munkahelyemen, az első napon megláttam, és tudtam, hogy ő lesz az én "uram".
10. Blogger példaképem Ree Drummond, s ha eljutok végre egyszer Amerikába (amit nagyon szeretnék), akkor szeretnék vele beszélgetni!
11. Érdekel az anatómia.

Ilyen bizarr befejezés után most megkísérelem megválaszolni KV. összes kérdését. Egyik furmányosabb mint a másik....:-)

1. Ha egyetlen íróval/költővel találkozhatnál, ki lenne az, és mit kérdeznél tőle?

Szívem szerint sok íróval találkoznék, de ha egyet ki kellene emelnem, akkor Margaret Mitchellel beszélgetnék szívesen ebben a pillanatban, és bár olvastam az életéről, azért megkérdezném tőle, hogy megtalálta-e úgy Isten igazából az ő maga Rhett Buttlerét?
2. Melyik az a könyv, ami a közelmúltban a legnagyobb hatást gyakorolta rád?

Na ez egy nagyon jó kérdés, mert mostanában nagyon sok jó könyvet olvastam. Konkrét kötetet nem is tudok mondani, inkább szerzőt. David Servan-Schreiberről van szó, akitől nem régen olvastam, A rák ellen és a Búcsúzni többször is lehet c. könyveket. Ő volt az, akinek a könyvén a Búcsúzni többször is lehet címűn legutóbb sírtam, és többször is elolvastam. Sajnos már nem lehet közöttünk.
3. Írj 5 olyan könyvet, amit még nem olvastál, de mindenképpen szeretnél a későbbiekben!

- George R. R. Martin könyvei
- Sándor Anikó: El Camino - Az út, ami hazavisz
- Sándor Anikó: Pillangó a vállamon
- Tom Snyder: Route 66 - Vízum nélkül
- Wass Albert: Nagy novelláskönyv
4. Ha az életedből regény készülne, milyen címet adnál neki?

Ez a legnehezebb kérdésed kedves KV. Fogalmam sincs.
5. Milyen lényeket tennél valóssá a könyvekben kitaláltak közül?

Szívesen találkoznék egy vámpírral, de persze csak olyannal, aki jóképű és nem iszik embervért, valamint egy nephilimmel is összefutnék, és megnézném, hogy hogy tárolja a szárnyait. :-)
6. Ha lenne egy sárkányod, mit tennél, hogyan bánnál vele?

:-)) Valószínűleg úgy, mint a cicáimmal. Simogatnám, puszilgatnám, és este beparancsolnám a szobába, s közölném vele, hogy itt az alvás ideje. :-)
7. Mi volt életed legfurcsább álma?

Ha álmodom, akkor mindig furcsára sikeredik a dolog. Talán az, amikor repültem...sokszor álmodom ezt a repülős sztorit, és azért furcsa, mert nincs szárnyam, és nem gépen ülök, hanem csak magamtól szállok.

8. Hol olvasol a legszívesebben, és hol a legkevésbé szívesen?

Szögezzük le az elején, hogy mindenhol szívesen olvasok. Ahogy Edwardnak a futás a második természete, úgy nekem az olvasás. Viszont az asztali számítógép talán legkevésbének számít, nagyon vágyom egy ebook-readerre, és még nincs meg, addig nem is gyakran olvasok a képernyőn. Kivételt képeznek persze a blogok, meg az olyan kötelező jellegű dolgok a sulimmal kapcsolatban, amiket nem tudok papír alapon elérni. De ha tehetném, a képernyőn sosem olvasnék.
9. Mit olvasol most, és eddig mi a véleményed a könyvről?
Egyszerre több könyvet olvasok, de most kettőt ragadok ki. :-) Az egyik Cat Adamstől A vér dala. Ettől nem vagyok még elájulva, de csak az elején tartok, úgyhogy még alakulhat. Sosem írok le egy könyvet már az elején...A másik, amivel foglalkozom behatóbban, az a Shirley Maclaine féle Camino, mely tetszett, de voltak benne olyan részek is, amiket én bizony nem írtam volna bele...

10. Melyik könyvszereplő bőrébe bújnál szívesen és miért?

Scarlett O'hara lennék legszívesebben azért, mert olyan szép ruhákba járhatott, és azért, mert meg volt a hatalma és a lehetősége ahhoz, hogy jól bánjon a rabszolgáival. (Más kérdés, hogy nem mindig tette ezt meg. Én olyan Scarlett lettem volna, aki felszabadítja őket...)

Másrészt Hermione Granger lennék, mert akkor hozzáférhetnék ahhoz a hatalmas mágikus irodalomhoz, amihez Granger kisasszonynak szerencséje lehetett a Roxfortban.

Azt pedig nem hagyhatom ki, hogy Bella Swan lennék. Kipróbálnám, milyen Edwardhoz feleségül menni. :-))) (A magamról szóló információmorzsák közül kihagytam, hogy nagy Twilight rajongó vagyok, és vállalom. :-))))

11. Melyik filmekről lenne érdemes szerinted könyvet írni?

Őszintén szólva én szívesen olvasnám könyv alakban a Winchester fiúk történetét. Szóval a Supernatural-ra szavazok. :-)

Most, hogy ezeken a kérdéseken is túlestem, sajnos azt kell mondjam, hogy nem küldöm tovább, mert nem tudok olyat, aki szívesen válaszolna a kérdésekre, de még nem tette meg. Ha mégis lenne valaki, az bátran szóljon, és én majd jól kikérdezem.
Jó éjt Nektek!