Mióta megjelent Dan Brown legújabb könyve Az elveszett jelkép, gondolom minden blogger megemlítette már, ahogy Kormi is. :-)

Mindenesetre én is befejeztem az olvasását, bár egy kis fáziskéséssel, de mégis. Így én is írok majd róla pár sort, hiszen nem hagyhatom ki.

A kötetet kollégámtól Balázstól kaptam kölcsön, aki szintén kölcsön kapta valakitől, így ez a kötet végig járt jó pár emberkét.

Nagyon gyorsan olvastam el, de kénytelen voltam, hiszen vizsgaidőszak kezdődik, meg zh-kat írtunk, meg beadandó dolgozatokat, de a Brown könyvet nem tudtam letenni.

Gyorsan, és dinamikusan kezdődött, talán csak a legvégére voltam picit csalódott, egy kis hiányérzetem volt a befejezést illetően.

Viszont a cselekmény dinamikus volt, izgalmas, épp olyan, amit Dan Brown-tól várhattunk. Remélem, lesz további könyv is, melyben Robert Langdon harwardi prof "kalandjairól" olvashatunk. Ha lesz egy kis pénzem, szerintem meg fogom venni a kötetet magamnak is.

"Robert Langdont, a Harvard szimbólumkutatóját az utolsó percben kérik fel egy esti előadásra a washingtoni Capitolium épületében. Közvetlenül megérkezése után azonban egy hátborzongató szimbólumokkal rejtjelezett, nyugtalanító tárgyat fedeznek fel a Rotunda kellős közepén. Langdon egy ősi meghívót közvetít benne, amely a titkos ezoterikus bölcsesség rég letűnt világába invitálja megfejtőjét.
Amikor brutálisan elrabolják Peter Solomont, a híres filantrópot és szabadkőművest, Langdon nagyra becsült mentorát, a professzor ráébred, hogy csak úgy mentheti meg barátja életét, ha elfogadja a rejtélyes meghívást és követi az utat, akárhova vezessen is.
Langdon gyorsan ott találja magát Amerika legnagyobb hatalmi központjának színfalai mögött, a város láthatatlan termeiben, templomaiban, alagútjaiban. Ami mindeddig ismerős volt, az most átváltozik egy mesterien elleplezett múlt titokzatos, félhomályos világává, amelyben szabadkőműves rejtélyek és sosem látott felfedezések vezetik őt az egyetlen lehetséges és felfoghatatlan igazsághoz."

www.bookline.hu