Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Debbie Macomber - Szent karácsony éjjel

Mondhatjátok, hogy nem vagyok észnél meg ilyesmi, hogy karácsonyi könyvet olvastam...de így van. Imádom a karácsonyt, és minden év december 27-én már várom a következő év karácsonyát. Épp emiatt a karácsony-rajongásom miatt nem is zavar különösképpen, ha az év bármelyik szakában a témáról olvashatok.

Nem mondhatnám,  hogy Debbie Macomber nagy karácsonyi könyv író lenne, de mégis van pár ilyen kötete, melyeket szép lassan elolvasgatok...tudjátok, csak azért, hogy ráhangolódjak az ünnepre. :-)

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én szeretem Macomber asszonyság köteteit. Szerelmesek, romantikusak és végtelenül meseszerűek. Legalábbis számomra. Ezen kívül pedig nagyon könnyen és gyorsan olvashatóak, így mindig kapható vagyok egy-egy DM könyv elolvasására.

Jó pár hónapja a könyvtárban felfedeztem az írónő köteteit egy hosszú-hosszú sorban, és akkor megfogadtam magamnak, hogy szépen elolvasom az összes könyvet. :-) Most is kikölcsönöztem két példányt, s az egyik a Szent karácsony éjjel lett.

Nagyon hamar végeztem vele, és kellemesen eltöltöttem az időt az olvasás közben.

Ez a könyv két történetet tartalmaz, mindkettőben felbukkannak már megismert szereplők az előző kötetekből. Persze aki még nem olvasott Debbiet, annak nem lesz ismerős sem Cédrusliget, sem pedig Manningék, de ez nem jelent semmit. Az írónő stílusa olyan, hogy pillanatok alatt megismerteti velünk a szereplőket, és máris úgy érezzük, mintha mi is a sztori helyszínén élnénk.

Ahogy már említettem, két történetet tartalmaz a könyv.


Az első rész egy klasszikus karácsonyi sztori.

Mary Jo beleszeret egy nála vagy 20 évvel idősebb férfiba, és váratlanul teherbe esik, a fickó azonban eltűnik, bár úgy tűnt, örül a gyermek érkezésének. A lány három bátyja nagyon dühös a történtek miatt, és kilenc hónapos terhesen egy kisebb vita után felkerekedik Cédrusligetbe, hogy megkeresse gyermeke apját, és beszéljen vele. A férfi persze átverte a lányt, így nem tartózkodik otthon, ám a kisvárosban mindenki ismeri a hírét...Mary Jo pedig egyedül van egy ismeretlen városban, amely gyönyörű karácsonyi hangulatot áraszt, és ahol hamar barátokra lel, akik segítségére bizony szüksége van...

A második történet egyik főszereplője Carrie, aki tinikorában "házasságközvetítőt játszott". Most már felnőtt, és új helyre költözik, ahol megismerkedik Mackenzie-vel, a 13 éves kislánnyal, aki Phillip nevű édesapjával él a szomszédban. A történelem megismétli önmagát, Mackenzie úgy, mint egykor Carrie, megpróbálkozik mindennel, csak, hogy édesapjának feleséget szerezzen. A jelölt persze nem más, mint Carrie...

Azt gondolom, hogy bár a karácsonyi hangulat végigvonul a történeteken, mégis érdemes az érdeklődőknek elolvasni ezt a kötetet, hiszen megmelengeti a lelkünket.

A könyv adatai:

Eredeti cím:  A Cedar Cove Christmas

Fordította:  Szabó Júlia

Kiadó: Harlequin Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve:  2009

Oldalszám:  303 p

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 1595 ft

ISBN: 978-963-538-088-6

ISSN: 1789-2732

Forrás: kőszegi könyvtárból

Debbie Macomber - Kisvárosi karácsony - Postán rendelt menyasszony

Titok :-), de sokszor a komolyabb vagy hosszabb könyv olvasása közben előfordul, hogy elromantikázgatok. Ez annyit tesz nálam, hogy romantikus regényeket is olvasok, sőt nem is keveset. :-)))

Bár Debbie Macomber is romantikus író, mégsem sorolom az ő könyveti ezek közé a „hézagpótló sztorik” közé.

Hogy miért nem? Fogalmam sincs. Valahogy megszerettem az írásait, és látva a könyvtárban, hogy milyen sok kötete megjelent, úgy gondoltam, hogy belefogok a Macomber életműbe. Tudom, nem lesz könnyű dolgom, mert oly termékeny írónőhöz van szerencsém, aki csak úgy ontja magából az aranyos, kedves kis történeteket.

Mostani könyvem két kisregényt tartalmaz, és bár olvastam már ezeknél sokkal jobb Macomber kötetet, mégsem bánom, hogy sort kerítettem rájuk.


"Kisvárosi karácsony
Valahol a messzi Texas mélyére álmodta meg írója azt a képzeletbeli világot, melyben Ígéretnek neveznek egy hegyekkel körbevett és gazdálkodók által kialakított tanyaközpontot. A már nevével is sokat mondó település környékét sikeres jószágtenyésztők lakják. Történetünk Dr. Jane Patterson és a gazdálkodó Cal Patterson különválásával kezdődik, de aztán annak is tanúi lehetünk, hogy egy teljes éven át folytatott szerelmi küzdelmük eredményeként miként találnak vissza, immár mindörökre, a valaha elveszettnek hitt, közös boldogsághoz...

Postán rendelt menyasszony
Caroline Myers, a huszonéves ápolónő életének legcsodálatosabb napján omlik össze, mert épp az oltár előtt hagyta faképnél a vőlegénye. Sorsának fonalát azonban két jótékony nagynéni sodorja, akik rendületlenül hisznek abban, hogy a boldogság akár postán is megrendelhető. Az unokahúg tudta nélkül föladott újsághirdetésre a távoli Alaszkából ír Paul Trevor, akihez meg is érkezik a nagynénjei által félig elkábított és légipostán elküldött lány. De vajon mihez kezdjen az esküvői szertartás után magához térő Caroline?" (Forrás)

 

A könyv adatai:

Eredeti címek:

Return to Promise és Mail-order Bride

Fordította: Zinner Judit

Kiadó: Harlequin  Kft

Kiadás éve: 2010

ISBN: 9789635381135

Oldalszám: 335 p

Borító: puhaborítás, ragasztott

Forrás: könyvtár

Debbie Macomber - Búcsú az Orgona utcától

Alapvetően szívesen olvasgatok romantikus, könnyed könyveket, vannak is a műfajban kedvenceim, s az utóbbi időben Debbie Macombert is megszerettem. Az Orgona utcás sorozatából ezzel a kötettel együtt sem olvastam mindet, de mivel holnap megyek a könyvtárba, könyvbemutatóra, így vissza is viszek köteteket, ezért választottam mai postnak ezt az utolsó, befejező részt.

Egyébként az írónő a sorozatot az alábbi kötetekből építette fel:

- Álomszövők

- Színes szálak

- Kereszteződések

- Színe-fonákja

- Csütörtök 8 óra

- Angyalhaj

- Susannah kertje

- Búcsú az Orgona utcától.

Na, ahogy így elnézem, az első két részt olvastam, illetve most az utolsót. Az első kettő meg is volt nekem, de elrukkoláztam, és a két következő gazdája nagyon boldog volt, hogy magáénak tudhatta őket. :-) Remélem jót szórakoztak olvasás közben! :-)

Ez a kötet is ugyanolyan kedves, szívet melengető volt, mint a többi Debbie-könyv. Szeretem egyébként az írónőnek a sorozatait, van belőlük még néhány, pl. a Cédrusliget, aztán a Manning család. Az utóbbiból olvastam vagy két részt, a Cédrusliget még nem volt a tarsolyomban. Viszont jobbak a sorozataik szerintem. Azokból a kötetekből is olvastam, melyek egy-két különálló történetet tartalmaznak, jók voltak azok is, de mégsem az igaziak. Nagyon Júlia feelingjük volt, bár néha még Júliák is előfordulnak az olvasmányaim között... :-) A sorozatokban valahogy jobban kidolgozottak a karakterek, kerekebb a történet, egyszóval én azokat jobban szeretem Debbienél.

Mivel ez egy zárókötet, itt ismét találkozhatunk a 8 részben megismert szereplők némelyikével, akiknek a sorsa rendeződik, lezárul. Persze jönnek új szereplők is. De a fő hármas Lydia, a fonalbolt vezetője, akinek nővérét és családját súlyos gondok emésztik. Lydia maga is sokszor maga alatt van, hiszen nem lehet gyermeke, és az örökbefogadást fontolgatják.  Felbukkan Colette is, aki egy frissen megözvegyült fiatalasszony, gyermek nélkül, szinte bújkálva. Élete titkok sorozata, főként az utcabeliek nem tudnak semmit róla, de a kötetben az ő története a kedvencem...és elárulhatom, hogy a sorsa amilyen tragikus, olyan jóra fordul. :-) Aztán itt van még Alix, aki egy vadóc lány, és aki az esküvőjére készül a helyi lelkészfiúval. Persze kalamajka itt is akad. A főhősök élete összefonódik egymáséval, illetve más utca és városbeliekkel. Jóleső érzés olvasni róluk, és tudni azt, hogy Debbie Macomber regényeiben általában minden jól végződik, biztosított a "happy end".

A kötet adatai:

Eredeti cím: Back on Blossom Street

Fordította: Illés Andrea

Kiadó: Harlequin

Kiadás éve: 2008

Kiadás helye:  Budapest

Oldalszám: 382 p

Borító: puhatáblás, ragasztott

Sorozat: Orgona utca

ISBN: 978-963-537-913-2

ISSN: 1588-8096

Ár: 1495 ft

Forrás: könyvtárból

Debbie Macomber - Rokoni alapon

Már sokszor írtam, hogy el vagyok maradva a bejegyzéseimmel, de ahogy elnézem, ez már így marad. Egyszerűen nem tudom behozni a lemaradást, már ami a gépelgetést illeti. Mert hát el van készítve vagy 50 bejegyzés a blogos naplómban, amit ugye kézírással írok, de hát ezt nem ártana digitalizálni is, hogy Ti is láthassátok, hátha érdekel Benneteket.

Azért igyekszem.

Most például a Valentin-nap tiszteletére egy romantikus, könnyed olvasmányt hoztam, amit még a múlt évben a Moly-os romantikus könyvolvasós kihívásra olvastam el.

Már írtam egyszer kétszer Debbie Macomber könyvekről, sokan el is olvastátok a bejegyzéseket vele és a könyveivel kapcsolatban. Annak ellenére, hogy romantikus író, sokan azt mondják, hogy túl romantikus, mégis sok rajongója van, ahogy én is szívesen olvasom.

Ez a kötet a Manning család sorozat negyedik kötete, s hasonlóképpen a többi Macomber könyvhöz, ez is bővelkedik romantikában és megható fordulatokban. Pont illlik a mai naphoz.

E regény főhőse Paul Manning, akinek a felesége Diane terhességi toxémia miatt, a gyermek születése után meghalt, s így Paul egyedül kénytelen ellátni az újszülött kislányát és a kicsit nagyobb ikerfiúkat. Nem egyszerű feladat, az már biztos. A család azonban sokat segít neki, főleg az eltávozott feleség testvére Leah. Nagyon sokat foglalkozik a gyerekekkel, majd kiötli, hogy odaköltözik Paulhoz, hogy könnyebben tudjon segíteni. A férfi bele is megy, és együtt nevelgetik a gyereksereget, s közben mindkettőjük szívében felgyullad a szerelem szikrája.

Persze egyik sem tudja a másik vonzódását.

Közben Paul szülei kitalálják, hogy a férfinak és Leah-nak össze kellene házasodnia, mert már beszélnek róluk az emberek, így hát érdekházasságra kerül sor, bár a férfi kiköti, hogy csak és kizárólag akkor hajlandó erre, ha igényt tarthat Leah-ra a hálószobában is...Tipikus férfi, igaz? :-)

Természetesen a kötet végére minden jóra fordul, ahogy az már lenni szokott. Romantika rajongóknak ajánlom olvasásra. Kellemes kikapcsolódást nyújt.

A könyv a Harlequin kiadó gondozásában jelent meg 2009-ben és kereskedelmi forgalomban már nem kapható sajnos. Akit mégis csak érdekelne, az keresse fel a kiadó honlapját, mert a szerkesztőségben korlátozott számban még be lehet szerezni.

http://www.harlequin.hu/index.php?apps=cikk&cikk=44188

Boldog Valentin-napot!

Forrás: www.foxif.com

Boldogság másodkézből

Mostanában rákaptam ismét a romantikus könyvek olvasására, és persze Molyos kihívásra olvasok. (bár a "kötelező" két köteten már rég túl vagyok)

Ez a Debbie Macomber kötet pedig pontosan beleillik a romantikus könyvolvasási kihívásba. :-)

A könyvtárból kölcsönöztem ki másodmagával. Már régebb óta olvastam Macomber Orgona utcás sorozatát, gondoltam, most sorra kerülhetne a Manning család is.


Sajnos csak a 4. és 5. kötet volt bent, úgyhogy ezekkel kezdtem.

Ez épp az ötödik. :-))

Igazi Harlequin regény, romantikus, pillanatok alatt elolvasható, kellemes olvasmány.

Túl sokszor nem olvassa el ugyan az ember, de egyszer könnyed szórakozást nyújt.

Eme "örökbecsű" kötet főszereplője Jason Manning, aki agglegény, állatorvos, és egy háza van, melyekben lévő lakásait albérletben adja ki az érdeklődőknek. Az egyik lakásban lakik Charlotte, Carrie nevű lányával. A leányzó mindenképpen szeretné anyját összehozni Jasonnal egy buli miatt, ahová el szeretne menni. A kívánságát pénzzel próbálja meg nyomatékosítani...magyarul fizetne Jasonnek, ha randizik az anyjával...

A pár persze összejön...előbb utóbb, de nem feltétlenül Carrie ügyeskedései folytán.

Viszontagságokon is keresztülmennek, főleg Charlotte volt férje miatt, aki szavaival és viselkedésével örökre megbélyegezte az asszonyt.

Ha valaki akad, aki könnyed, romantikus kikapcsolódásra vágyik, válassza a New York Times sikerszerzőjének Debbie Macombernek eme kötetét...vagy a többit. :-)

A kép a szerzőt ábrázolja!

Forrás: givingreadingachance.wordpress.com

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás