Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Partvonal akciók

 

A Partvonal kiadó is készül a karácsonyra. Klassz akciók, jó kis könyvkínálat vár minden vásárolni vágyó emberkét.

Jelenleg a fő akció az "egyet fizet kettőt kap", ahol az olcsóbbik könyvet ajándékba kapod, de ha négyet veszel, csak kettőt kell kifizetni, tehát tiszta haszon. Például, ha több embernek szeretnél könyvet vásárolni karácsonyra, akkor két emberre szánt költségből négy embert tudsz megajándékozni. Vagy magadat. Kinek mi a fontos. :-)

Ez még nem minden... idézek a Kiadó weboldaláról:

"És hogy még vonzóbbá tegyük a vásárlást, az akció időszaka alatt mindenki, aki 5 000 Ft felett vásárol, ajándékba kapja Dr. Gert Mittring: Számolj a világbajnokkal című könyvet, 10 000 Ft feletti vásárlás esetén pedig Richard Dawkins: Az Ős meséje című kötetet. (Figyelem: a két könyv 5 000 Ft és 10 000 Ft feletti vásárláskor automatikusan jár a megrendelt könyvekhez, így ezeket ne tedd a kosárba!)"

További fontos információk szintén a Kiadó oldaláról:

"Házhoz szállítás esetén a rendelés leadásának utolsó időpontja:
December 21. (hétfő) 12:00 
(Az ezen időpont után leadott rendeléseket csak januárban tudjuk kiszállítani.)

Személyes átvétel esetén a rendelés leadásának utolsó időpontja:
December 23. (szerda) 18:30

Az akciók 2015. december 23-ig vagy a készlet erejéig tart.

Ünnepi nyitvatartásunk:

December 1–23.: minden hétköznap 9:30–18:30 
December 12. (szombat): ZÁRVA 
December 21–23. (hétfő–szerda): 9:30–18:30
December 24. – január 3.: ZÁRVA

Január 4-től: hétfő–csütörtök 9:30–17.30, péntek 9:30–16:00


Forralt bor, sütemény és meghitt hangulat garantált! Várunk szeretettel!"

Egyébként ha ki kellene választanom azt az egy könyvet, amit megvennék MOST a Kiadótól, az az alábbi lenne:


Álomgyáras meglepetések

Az Álomgyár Kiadó háza táján is vannak újabb és újabb meglepik és akciók, főleg most, hogy közeledik a karácsony.

A Kiadó egyébként mindig is híres volt a jó kommunikáció-készségéről, a bloggerekhez való hozzáállásáról, és ők azok, akik mindig kitalálnak valamit.

Most éppen egyPhillips Full HD TV-t lehet nyerni náluk...Jól hangzik, nem?

A feladat a következő:

1. Vásárolj egy könyvet...

2. Tölts ki egy űrlapot itt...

3. Ossz meg egy fényképet a Facebookon (oda visz majd a link...)

4. Őrizd meg a vásárlást igazoló blokkot is!

A többi részlet az űrlapos linken megtalálható!

Ami még fontos, hogy sok helyen megveheted azt a bizonyos legalább egy Álomgyáras könyvet. Auchan, Tesco, Book24, Líra, Bookline, Libri, Alexandra. Szóval van honnan választani.

Sok sikert kívánok mindenkinek!


Eva Kavian - Nem akartam vele élni

A mostanában olvasott könyveimet nem igazán írtam össze. Nem foglalkoztam úgy a dolgokkal úgy, ahogy régebben szoktam, és ez zavar...nem tudom, tudok-e ezen mostanában változtatni, de igyekszem.

Szerencsére (idézőjelben értem ezt) késésben vagyok a könyvtári könyveimmel, így összeírás nélkül is tudom, hogy a Nem akartam vele élni című könyvön túl vagyok, de még nem írtam róla. Mielőtt azonban visszarohanok a könyvtárban, gyorsan átnézem újra a kötetet, hogy tudjak valamit írni Nektek róla.

Én egyébként azt képzeltem, hogy ez a könyv más...úgy értem, hogy nem olyannak gondoltam, mint amilyen volt valójában. Zavaros vagyok, igaz?

Mikor a könyvtárban levettem a polcról, elolvastam a fülszöveget,akkor az agyamban kialakult egy sztori, és valahogy olyasmit vártam. Nem tudom, másnál van-e ez így, hogy vár valamire, és csalódik, ha a könyvben nem azt kapja...mert én most pont így jártam.


A könyv főszereplője Sylvia, aki fiatal lány, és elvált szülei lakásai között ingázik, de elege van az egészből. Ez nem csodálom, de valahogy én nem így oldottam volna meg a dolgot, ahogy Sylvia tette, aki egészen egyszerűen felhívta az apját, és telefonon közölte vele, hogy mit szeretne. Vagyis inkább azt, hogy mit nem szeretne. Nem akar többé vele élni...Nem is tudom, ez olyan, mint a telefonos szakítás...valahogy nem az igazi.

Hamar meg is bánta ezt a telefont, hiszen ahogy az apjával beszélt, végig hallgatta, ahogy balesetet szenved és meghal a férfi. Borzasztó lehetett...borzasztó lehet...

Mindenesetre kimondta azt, amit talán nem is akart igazából, de visszavonni már nem tudta a dolgot, hiszen elveszítette az édesapját.

Furcsa volt, hogy éppen az édesapjával nem akart élni a lány, én a helyében inkább nála maradtam volna, de ugye nem én vagyok a főszereplő. Mindenesetre a baj már megtörtént, és Sylvia magát hibáztatja érte. Úgy hiszi, hogy ha nem telefonált volna, az édesapja még mindig élne.

A temetés után elkezdi felszámolni az apja lakását, az ottani holmikat átnézi, régi leveleket talál, régi emlékek jönnek elő, és egyre jobban hiányzik neki az apa. Rájön, hogy mennyire szerette őt, és mekkora űrt hagyott a férfi az életében.

Igazából erről szól a könyv...s arról, hogyan változik meg egy fiatal lány gondolkodásmódja a szüleivel kapcsolatban. s hogyan gyászolja meg különféle szertartások szerint az elveszített szülőt. Persze mindeközben Sylvia magánéletében történő változásokba is betekintést nyerhetünk.

Összességében azt mondhatom, hogy nem varázsolt el ez a történet. Nem tudom megmondani, hogy mit vártam, és milyen sztorit akartam olvasni. De valahogy hiányérzetem volt a könyv végén. Mindenesetre nem bántam azért meg, hogy elolvastam. Kíváncsi lennék, hogy másnak mi a véleményre róla.

A kötet adatai:

Eredeti cím: Ne plus vivre avec lui

Fordította: Farkas Ildikó

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás helye: Szeged

Kiadás éve: 2014

ISBN: 978-963-373-655-5

ISSN: 2060-4769

Sorozat: Vörös Pöttyös Könyvek

Borító: puhatáblás, ragasztott

Oldalszám: 138 p

Ár: 1999 ft - most a kiadó oldalán 1669 forintért is meg lehet vásárolni.

Forrás: könyvtárból

Ajánló: 14 éven felülieknek, elsősorban lányoknak ajánlanám

Kelly Kiadó akciói

Mivel jön a karácsony, egyre inkább szorít bennünket az idő, hogy megfelelő ajándékot találjunk szeretteinknek, úgy gondoltam, hogy amikor csak tudok, itt a blogon is megosztom Veletek, ha találok valami kihagyhatatlan akciót könyvfronton. Mert nem titok, hogy számomra a könyv mindig nagyon jó ajándék. Akkor is, ha én kapom, de imádom adni is.

Jöjjön most a Kelly Kiadó ajánlata.

A részleteket megtaláljátok a Kiadó honlapján ide kattintva.

Egyébként a lényeg, ami miatt kihagyhatatlan a dolog, hogy 800!!! azaz nyolcszáz forintért juthattok hozzá nagyon jó kis olvasmányokhoz. Igaz, az akciós kötetek nem a legfrissebb megjelenésekből valók, de ez abszolút nem von le az érdemükből.

Érdemes keresgélni az oldalon!

Én például tuti beszerezem az alábbi két kiadványt:

- Sergio Espozito - Bor, szenvedély, Itália

- Danielle Trussoni - Angelopolis - Angyalok városa

Nagyon összejöttek a dolgok

Gondolom észrevettétek, hogy régen nem írtam már...Sajnálom. Tényleg. Pedig olvastam, egyfolytában bújtam a könyveket, de írni nem volt erőm, időm. Több oka is volt ennek, s írtam is róla egy bejegyzést, amit végül nem tettem közzé. Most, egy kicsit átolvasva újra, mégis megpróbálom leírni, mi minden történt velem mostanában.

Volt egy konkrét dolog, ami miatt egyszerűen képtelen voltam írni Nektek.

Sosem gondoltam, hogy ez megtörténhet velem, de megtörtént...

Szóval az elejéről:

Volt/van egy szép fekete pendrive-om, Arnold a neve, csavart mintáz. (Az Uramtól kaptam még a nyáron, ő pedig repiajándékba kapta egy cégtől...)Sok számomra fontos dolgot mentettem rá, többek között 17 mappa volt benne, s mappánként átlag 3-4 blogbejegyzés várta, hogy feltöltsem a netre. Ezen kívül a német nyelvvizsgámra készülvén volt rajt sok-sok anyag várakozó állásponton.

Nos elárulhatom, de már gondolom Ti magatok is kitaláltátok, hogy mi történt...elveszett minden....Ráadásul, hogy minden "összeálljon", volt három postom a piszkozatok között a blogon, és az is eltűnt. Összefüggés persze nincs a két dolog között, de mindkettő baromi rosszkor jött.

Bár a blogot frissíteni nem volt időm már egy ideje, de folyamatosan írtam, amikor csak tehettem...olyat akartam csinálni, hogy egy hónapra előre beviszek a blogra elkészült bejegyzéseket, és minden nap lesz új olvasnivalótok, én pedig nyugodt szívvel készülhetek számomra fontos dolgokra, pl. a német nyelvvizsgámra. Nem jött össze a terv, a nyelvvizsga eredménye még nincs meg, és nem mondanám, hogy sírdogálás nélkül vészeltem át a veszteségemet...Pedig az egyik kolléganőm, aki a témában igencsak jártas, és okos és minden, próbálta a pent meggyógyítani, de nem sikerült, s kimondta a halál időpontját...(Egyébként azt nem is mondtam, hogy folyamatosan munkahelyi anyagaimat, tanulnivalóimat is ide mentettem, mert annyira megbíztam Arnoldban...)

Egyszóval nem tudtam hogy, és mint lesznek a dolgok, hiszen elveszítettem a kedvem, a motivációm. Azért próbálom összeszedni magam, tanulok az esetből, s ezentól mindig két helyre mentek legalább. De azért jó tanácsokat szeretettel várok.


Kép innen

Egyébként, hogy az év végém még "teljesebb" legyen, jelentem, hogy tüszős mandulagyulladással fekszem itthon, mindjárt karácsony, dolgozni nem tudok, szegény kollégáim kínlódnak helyettem is, de örök hála nekik, hogy hagynak gyógyulni. Ráadásul ma még gégésznél is voltam, ugyanis pár napja a gyulladt, dagadt torkomon akadt a bazi nagy antibiotikum, és nem ment le...pánikoltam persze, és ma eljutottam a gégész-doktorbácsihoz. Aki megállapította, hogy valóban, a garatom megsérült, nem csoda, hogy durva fájdalmaim vannak. Valószínűleg az antibiotikum megsértette, meg amíg ott tartózkodott kezdett feloldódni, és hát nem tett jót a szöveteimnek...Szóval most itt tartunk, Flectort iszom, szedem tovább az antibiotikumot, és próbálom mind fizikailag mind lelkileg összeszedni magam. És jól haladok...ez ma már a második blogbejegyzésem...:-)))

Remélem visszatértek hozzám, és továbbra is kíváncsiak lesztek az írásaimra.

Sok puszi mindenkinek! :-)

Nicole Jordan - Váratlan választás

Amint látjátok, újra itt vagyok, és már annyiszor megígértem, hogy rendszeresebb leszek, hogy a legelvetemültebb olvasóim sem nagyon hisznek nekem szerintem. :-) Bocs! :-) Viszont kijelenthetem, hogy volt két hosszú-hosszú polcom, amin olvasásra váró könyvek pihentek. A kijelentés tárgya pedig az, hogy kioldvastam mindet! :-) Ami persze nem azt jelenti, hogy mostantól nem lesz mit olvasnom, hanem inkább azt, hogy bőven lesz miről írnom. :-) Nem mintha eddig nem lett volna...de legalább most legyőztem magam egy kissé, és ismét telepakolhatom azt a két hosszú polcot.

Gondoltam, így a hosszú hétvégén lesz ideje mindenkinek olvasni, és talán nem lesz ellenetekre, ha egy kis romantikus történetről mesélek Nektek.

Sok könyvet olvastam már Nicole Jordantől, és nagyon szórakoztatónak találom a műveit. Örülök, egyébként, hogy a Victoria kiadó felkarolta ezt a romantikus vonalat, mert jóvoltukból megismerhettem egy pár olyan írót, akitől érdemes a témában olvasni.

Forrás

Térjünk csak vissza Nicole Jordanhez.

Ő igazából - szerintem - a történelmi jellegű szerelmes regények koronázatlan királynője. A történelmi jelzőt úgy kell érteni, hogy sztorijai a múltban játszódnak, Angliában, és a hangulat Jordan tollából nagyon átjön. Mintha a hölgy egy időgéppel a mába utazott volna, hogy elmesélje, miféle történések estek meg vele nap mint nap. Valahogy olyan korhűnek tűnnek nekem a könyvei, persze nem jártam még Angliában pár száz évvel ezelőtt, mondjuk mostanában sem...ennek ellenére érzem úgy, hogy olvasás közben a helyszínen járok.

Jordan könyveinek főszereplői mind csinos (vagy kevésbé csinos) hölgyek, akik házasság előtt állnak, és ilyen-olyan kalandok után megtalálják a párjukat, akik mind külsőleg, mind szexuálisan kiegészítik a lányokat...:-) Na ezt azt hiszem szépen mondtam. Mindenesetre aki nem értené, annak más szavakkal is leírnám: a Jordan-művekben sok a szex, általában az ártatlan leányzó találkozik a tapasztalt, jóképű és gazdag férfivel, aki , módszeresen elcsábítja, és persze mindent megtanít neki...

Mindez a anti-fanoknak kissé unalmasnak tűnhet, de mikor több Jordan könyvet kiolvasunk, rájöhetünk, hogy nem az. Az írónő valahogy olyan jó körítéssel tálalja a gondolatait, hogy eszembe sincs megunni még a 3-4. könyv után sem.

Ez a kötet nem véletlen, hogy a Váratlan választás címet viseli.


Főhőse Madeline, aki egy nem túl tetszetős, nem is gazdag leány, aki dolgozni kényszerül. Megismerkedik a fantasztikusan jóképű nemessel, Rayne Kenyonnal, aki Haviland grófja. A lány apját a férfi még a katonaságtól ismeri.

Mivel grófunknak meg kell nősülnie, és gyermeket kell nemzenie, ezért keresésbe fog, és nagyon meglepi a nagyközönséget, hogy egy kevésbé vonzó lányt kér meg, Madeline-t. Maga a lány is meglepődik, anyósa pedig mindent elkövet annak érdekében, hogy a házasságot nyilvánítsák semmisnek. Nem tudja elfogadni, hogy az új grófnő egy nincstelen és csúnyácska nő.

Mindezt Madeline is tudja magáról, azért fordul Fannyhoz a hírhedt félvilági nőhöz és a Loring nővérekhez. hogy segítsenek rajta. Segítsenek megváltozni, segítsenek elcsábítani a férjét annyira, hogy házasságuk szerelmi házasság legyen, ne pedig érdekházasság....

Persze a könyv végére minden jóra fordul, ahogy mindig, ám míg odáig eljutunk, 376 oldalon keresztül élhetjük át Madeline kalandjait. :-))

A kötet adatai:

Kiadó: Victoria Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2011

Eredeti cím: To Tame A Dangerous Lord

Fordította: Kovalcsikné Chován Hedvig

Sorozat: Szerelmi csatározások 5.

ISBN: 978-963-9803-47-3

Ár: 2599 ft, de klubárban már kétezer forint alatt is megvásárolhatjátok!

Borító: puhatáblás, ragasztott

Oldalszám: 376 p

Forrás: kiadótól

Heather Belle - Michelle Fiordaliso - Minden, amit tudni akartál az EX*-ről

Ahogy az ember növekszik, úgy tágul ki az ismeretségi köre. Gyermekkorban a családon kívül egyre fontosabbnak tűnnek a kortárs kapcsolatok, a barátságok, majd mindnyájunk életébe beköszönt egyszer, vagy inkább többször a szerelem is. Mivel a legtöbbünknek a szerelem többször jön, így egyértelműnek tűnik, hogy a korunk előre haladtával az exeink száma is egyre növekszik. :-)

Sokan nem tudják, hogy hogyan is viselkedjenek, ha véget ér egy kapcsolat, mit tegyenek, ha szembe találkoznak a még mindig szeretett, vagy már gyűlölt ex-szel, annak az új kapcsolatával, vagy akármivel, ami a régi szerelmet, kapcsolatot jelképezi.

Néha én magam is úgy érzem, hogy furcsa volt egy-egy találkozás, de azt mondhatom, hogy megtanultam a helyükön kezelni ezeket a dolgokat. Persze sokszor bizonytalanok vagyunk, és néha jól jön egy-egy segítő könyv, melyből okosodhatunk, tanácsokat kaphatunk a helyzet kezelésére. Bár nem voltam abban a szituban, hogy tanácsra lett volna szükségem, mégis információra éhesen olvastam a két pszichoterapeuta, Heather Belle és Michelle Fiordaliso könyvét. Ez a két nő nagyon színesen és érdekfeszítően írt a témában, azt gondolom, mindenki számára adhatnak érdekes tanácsokat.

Már a cím is tetszik...:-) Láthatjátok, hogy az EX szócska felett van egy csillag. Na ez nem véletlen, ugyanis a szerzők mindjárt a borító alján meg is magyarázzák, kit értenek EX alatt. :-) Szerintük az EX lehet: "egy korábbi házastárs, szerető, kaland vagy "barát"".


Miután tisztába jöttünk, hogy kiket is nevezhetünk exnek, jönnek a jó tanácsok. Olyan témákat találhatunk a könyvben, mint például lehetünk-e barátok az ex-szel (szerintem igen, nekem is van egy ex-barátom), vagy hogy hogy kezeljük az exek új kapcsolatait, vagy vannak-e és ha igen, milyenek az ex-szel folytatott játszmák, hogyan szakítsunk meg egy kommunikáció-sorozatot az ex-szel...stb.

Nem tudnám felsorolni mennyi mindent tanultam a könyvből, bár azt megjegyezném, hogy nem igazán kamatoztatom e "hatalmas tudásom". :-)) De sosem lehet tudni, mikor lesz rá szükség, az ismeretségi és baráti körömben pedig mindig akad olyan személy, akinek bátorítást nyújthat ez a kötet.

Olvassa el mindenki, akinek gondjai vannak az ex-szel, és mindenki, akinek bár nincsenek problémái, de mégis kíváncsi arra, hogy ha volnának, hogyan érdemes megoldani azokat.

A kötet adatai:

Eredeti cím: Everything you always wanted to know about ex

Szerkesztette: Balikáné Bognár Mária

Kiadó: Cor Leonis Films Kft.

Kiadás helye: Budapest

Oldalszám:  262 p

ISBN: 978-963-888-914-0

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 2500 ft, de a kiadó webáruházában kedvezményesebb áron is a Tiéd lehet!

Forrás: kiadótól

Patrick Ness - Kés a zajban

Nem tudom, hogy Ti jártatok-e már úgy, hogy rá kellett jöjjetek, nem mindegy, hogy milyen hangulatban olvastok egy könyvet. Én igen. Mikor az év végén olvastam Patrick Ness egyik könyvét, beleszerettem az írásmódjába, és szert tettem még azon a kötetén kívül a Chaos walking trilógiára is. Rájöttem arra, hogy a trilógia első kötetét a Kés a zajban c. művet én még egyszer régebben olvastam, talán Erika (az exkolléganőm Pestről) adta kölcsön, és én az igazat megvallva nem tudtam mit kezdeni vele. Olvasgattam, forgattam, de mégis úgy érzetem, hogy ez a kötet nem nekem íródott. De most, hogy volt már jó élményem Ness-szel kapcsolatban, adtam egy második esélyt a Chaos walkingnak. De milyen jól tettem...Attól tartok, hogy akkoriban valahogy más típusú könyveket szerethettem, hiszen mostanra teljesen megváltozott a véleményem a művekről. Nagyon szívesen olvastam, egyszerűen beszippantott a Zaj világa, alig bírtam letenni, és egymás után olvastam mindhárom részt.

A könyv számomra különleges stílusban íródott, és az elején fura volt belerázódni ebbe a világba, melyben mindenki hall mindenkit, polgármester helyett mesterpolgár van, a nincs helyett "nem van" van. :-) Azonban miután túl jutottam eme furcsaságokon, már semmi nem zavart, hacsak az nem, hogy jött az éjszaka és majd leragadtak a szemeim. Ha bírtam volna 24 órán át olvasni, bizony megtettem volna. :-)


A kötetek főhőse egy 13 éves ifjú, Todd, aki Prentissvárosban lakik, ahol nincsenek nők, csak férfiak, akik mind idősebbek nála. A városon kívül nem van semmi, Toddot sem a szülei nevelik. Itt mindenki hallja a másik gondolatait, tehát nem árt fegyelmezni magunkat, ha valamire gondolunk. Toddnak van egy kutyája, Ments, akivel néha csúnyán beszél, ám ő a társa, a barátja. Lassan Todd annyi idős lesz, amikor Prentissváros polgárai szerint férfi válik belőle...

Egy szép napon elcsavarog, és eljut egy olyan helyre, ahol csend van. Tökéletes csend, és a srác eléggé megijed ettől, hiszen élete során ilyesmivel még sosem találkozott. Ahogy kiderül az élménye, azonnal menekülnie kell...pedig még nem is nagykorú. Kutyája vele tart, és nagy felfedezéseket tesz útközben. Például találkozik egy lánnyal. LÁNNYAL csupa nagy betűvel, hiszen, ahogy már írtam erről, nem találkozott nőkkel, csak a férfiak zajából ismerte a másik nemet. A lánnyal, Violával első látásra nincs rendben valami, mert nem beszél...aztán persze előbb utóbb megoldódik a nyelve, és együtt menekülnek tovább, hiszen Viola is erre kényszerül.

A könyv nagyon érdekes, izgalmas, és még különleges lényekkel is találkozunk benne. Ti tudjátok kik vagy mik a szpakkerek? Gondolom nem. :-) Nem is csoda, azonban, ha elolvassátok a kötetet, máris tudni fogjátok. :-)

A kötet vége nem teszett...de szerencsére nálam volt a következő rész, így nem okozott gondot kivárni, hogy megtudjam, hogy folytatódik a sztori. :-)

A kötet adatai:

Eredeti cím:  The Knife of Never Letting Go

Fordította:  Hotya Hajni

Kiadó: Vivandra Books

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve:  2010

Ár:  3500 ft

Borító: puhatáblás, ragasztott, számomra különleges

ISBN:  978-963-888-394-0

Oldalszám:  460 p

Forrás: kiadótól

Josephine Angelini - Baljós csillagok

Kaptam egy nagyon-nagyon kedves díjat Liza Lindale-től, amitől felbátorodtam (nem mintha eddig annyira bátortalan lettem volna...:D), és arra gondoltam, hogy most írok Nektek egy olyan könyvről, amiről én eddig sok jót nem olvastam. Minő meglepetés, nekem mégis tetszett... :-) Úgy tűnik, én már csak ilyen vagyok, minden tetszik, ami másnak nem...vagy nem tudom. Néha ez olyan furcsa dolog, az ember le sem meri írni szinte a véleményét. (Mert kaptam már olyan kommentet, amelyben kritizáltak amiatt, hogy nekem tetszik ez meg az a könyv, de a legtöbb ember (a kommentelő szerint) nem így van ezzel, és én hogy merem leírni, hogy nekem tetszik...) Na nem is bonyolítom túl a dolgokat, inkább írok a sztoriról néhány szót. :-)


Nem árulok el azzal meglepetést egyébként, hogy egy trilógia első kötetét foghatjuk a kezünkbe. A Cicero Könyvstúdiónál mostanában úgyis csupa trilógiával találkozhat az ember lánya és fia.

A Baljós csillagok főszereplője egy tizenéves lány, Helen Hamilton, aki magas, gyors és valahogy olyan fura, de ő maga sem érti először, hogy mi miatt is különbözik a társaitól. Nantucket szigetén él, ahol mindenki ismer mindenkit, és a lány, ahogy felfedezi képességeit, egyre jobban próbálja azokat titkolni. Legjobb barátnője is van, mégpedig Claire, akivel jóban-rosszban összetartanak.

Lenniet (Helen) édesapja neveli, az anyukáját nem is ismeri, sőt még fényképek sem őrzik az emlékét.

A lány érzi, hogy egyre furcsább az élete, hiszen az utóbbi időben rémálmok gyötrik, s ezek az álmok olyanok, hogy reggelre mindig koszos lesz a lába és az ágyneműje is... ráadásul három nőt halluciánál, akik vért sírnak, és mindenféle dolgokat suttognak neki.

Egy napon új srácok érkeznek az iskolába, és ezzel kitör a káosz. Helen, köszönhetően a hallucinációinak, nekiugrik az egyik új fiúnak Lucas Delosnak, aki úgy tűnik, valahonnan ismeri a lányt, és tud dolgokat a múltjáról. Olyan dolgokat, amelyekkel a lány abszolút nincs tisztában.

Sorra bukkannak fel az új szereplők, csupa-csupa görög nevekkel, mint Creon, Hektor, Pandora, Cassandra...stb. Itt már sejthetjük, hogy valami különleges története lehet a lánynak. És valóban, olyan múlttal rendelkezik, amely elől nem lehet elmenekülni.

Ahogy Helen a múltját megismeri szépen lassan, összeáll a kép, és rájön a hallucinációk miértjére is. Ráadásul édesanyja is felbukkan, aki - elárulhatom - nekem csalódás volt...


Mivel én nagy Twilight rajongó vagyok, azonnal észrevettem az Alkonyat szereplőkkel való hasonlóságot, de ez engem nem nagyon zavart. :-) A szerző talán tudta jól, hogy egy világsiker könyv szereplőire hajazó főhősök biztos sikert kovácsolnak számára.

Mindenesetre érdekes és színes világot ismerhetünk meg a könyv lapjain, és nem bántam meg, hogy rászántam az időmet.

A kötet adatai:

Eredeti cím: Starcrossed

Fordította:  Lacza Katalin

Kiadó: Cicero Könyvstúdió

Kiadás helye: Budapest

Kiadás ideje: 2012

Oldalszám:  420 p

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 2990 ft

ISBN: 978-963-539-772-3

Forrás: kiadótól

A.O. Esther - Összetört glóriák - Elveszett lelkek

Mostanában nem írtam…tudom. De Ti is tudjátok, hogy miért…államvizsgáztam. Épp egy hete történt az esemény, és bár volt egy hetem, hogy írogassak, de valahogy nem vitt rá a lélek. Főleg azért nem, mert kihasználtam az időt, hogy inkább olvassak, mint az őrült, illetve pihenjek, amennyit csak lehet. Ezen kívül nem volt netem sem pár napig. A múltkor gépem nem volt, aztán netem…nem vagyok elkényeztetve úgy érzem. :-) Jelenleg is offline írok, mert a kis notebook-om nem hajlandó csatlakozni a hálózatra. Úgyhogy nem tudom mi lesz, csak remélhetem, hogy mire befejezem a mondanivalómat, addigra visszajön a nagyfőnök, azaz az internet. (Közben tényleg nem változott a helyzet, ezt a postot az íráshoz képest másnap tudtam csak publikálni...)

Most A.O. Estherről szerettem volna Nektek írni pár sort, de nem volt érkezésem arra sem még, hogy az interjút, amit készíteni szerettem volna vele, megcsináljam. Úgyhogy írónőnkről most nem írok, inkább a könyvéről. Az interjú pedig hamarosan publikálásra kerül. :-) Legalábbis azon vagyok.

Szóval mit is tudhatunk az Összetört glóriákról? Sok mindent, elsősorban azt , hogy  - bár negatív kritika volt az első róla, amit olvastam – minden szavát imádtam. Tudjátok, ízlések és pofonok különbözőek, de én mégis azt mondom, hogy ezt a könyvet mindenkinek olvasnia kell. Legalábbis a lányoknak, nőknek, anyáknak, mamáknak … stb.

A kötet egyébként egy sorozat első része, és úgy olvastam, mint egy fuldokló, aki úgy olvas, mint aki a levegőért kapkod. Pillanatok alatt elolvastam, pedig elég vaskos a könyv. 443 oldalas, de nem tudtam eleget olvasni belőle. Főleg, hogy még nem jelent meg a következő rész, de én már alig várom…


A szerző nagyon szereti az angyalokat, s ez látszik is az írásán, hiszen a könyv is nagyrészt angyalokról szól.

A főhős Sophiel, egy gyönyörű szép, jólelkű, kedves angyallány, aki leszállt a földre, „eldobta szárnyait”, hogy az emberek között élhessen, és nekik segíthessen, illetve a Térítőknek.

Megtanul emberként létezni, és számtalan emberi érzést ismer meg a történet során.

Nagyon tetszett az a szeretet, amivel az írónő körülvette a hőseit. :-) Rengetegen írtak egyébként a könyvről, talán jobb is, hogy nem azonnal írtam róla, ahogy elolvastam. :-)

Biztos túlságosan romantika meg "szép-párti" vagyok, de engem ez a nagy szeretet, kedvesség abszolút nem zavart, és Sophiel naívsága, ártatlansága sem. Üdítő volt számomra egy ilyen történetet olvasni.

A könyv másik főhőse természetesen férfi, méghozzá a Sötét Angyalok vezére, akihez Sophiel mágnesesen vonzódik, és fogalma sincs, mi ez az érzés, ami fellobbant a szívében.

A Sötét Angyalok egyébként a Térítők nagy ellenségei. A Térítők hisznek az emberek jóságában, a Sötétek pedig abszolút nem, és mindent megtesznek azért, hogy átvegyék az uralmat az emberek felett.

Ahogy meglátta egymást Sophiel és Elijah, már minden elrendeltetett, persze ahogy a lány nem értette az érzéseit, úgy a férfi sem, hiszen ő nem más, mint Sötét Angyal, aki pusztít, aki "igazságot oszt", s kifejezetten a földre szállt angyalok pusztítása is a tevékenységi körébe tartozik. Mégis úgy érzi, hogy ez a törékeny angyallány könyörületet érdemel. Megsebzi őt az összecsapáskor, de titokban mégis megmenti az életét, és továbbra is segíteni akar főhősünkön, azonban a lányt a pici, a fák lombkorona szintjén élő manók "megmentik", magukhoz viszik csodabirodalmukba. Juj, nekem ez a manó és tündérbirodalom nagyon tetszett, és bár én is ott lehettem volna Sophiellel együtt, vagy esetleg Sophiel bőrében. Úgy, de úgy sajnáltam, ahogy el kellett hagynunk ezt a helyszínt, mert a dolgok beindultak a sztoriban. :-)) Mesélhetnék még a történetről, de nem szeretnék. Félek, túlságosan is sokat árulnék el a kalandokból, amit pedig nem akarok.

Mindenesetre végigolvasni is gyönyörűség volt nekem ezt a kötetet, és ami még fontos, az az, hogy a könyv nagyon szép kiadvány. Csillagos, keménytáblás, védőborítós, saját könyvjelzős és a 441. oldal különösen tetszik. :-)

Szeretettel ajánlom, hogy olvassátok el a könyvet, és őszintén remélem, hogy Nektek is annyira fog tetszeni, mint nekem. :-)

A következő kötet megjelenésére már nem kell sokat várnunk, hamarosan kézbe vehetjük a Hívogat a fény c. második részt.

A kötet adatai:

Kiadó: Decens Magazin Média Kft.

Kiadás helye: Biatorbágy

Kiadás ideje: 2012

ISBN: 978 963 08 4744 5

Borító: keménytáblás, védőborítóval

Ár: 3990 ft

Oldalszám: 443 p

Forrás: szerzőtől

 

 Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás