Olvasmányaim között nem csak regények, fikciók vannak, nagyon szívesen olvasok különféle tudományos könyveket is, legyen szó csillagászatról, vagy pszichológiáról, de jöhet az orvostudomány is.

Szeretem a dokumentumkönyveket is, szívesen találkozom interjúkból felépített művel, nagy kedvencem Vujity Trvtko illetve Havas Henrik. (Legutóbb pl. Havas Henriktől olvastam, ő mutatta be a szegedi Csillag-börtön lakóinak egy részét)

Mikor a Csillag-börtönről olvastam Havastól, akkor olvastam a neten Thomas Müllerről is, aki ezidáig ismeretlen volt számomra. Magyarországon járt a szerző, és ha még ott laknék, ahol régebben, akkor biztos, hogy az író-olvasó találkozónk az első sorban figyeltem volna minden mozdulatát, minden megnyilvánulását, de mivel ez nem így van, messze lakom a fővárostól, így sajnos sok szuper programról lemaradok. Ahogy erről is lecsúsztam, és maradt számomra a könyv olvasása.

A kötet szerzője kriminálpszichológus, aki sok-sok beteg emberrel találkozott már életében, s ezekből az ismereteiből is merítve írta meg ezt a könyvét, melynek alcíme: Sorozatgyilkosokkal négyszemközt.

A könyv alapját azok a beszélgetések jelentik, melyeket a szerző bestiális sorozatgyilkosokkal négyszemközti találkozásaik alkalmával lejegyzett, megjegyzett. A célja az volt, hogy kiderítse, mitől lesz valaki sorozatgyilkos, mi kell ahhoz, hogy elpattanjon bennünk egy húr, és olyan útra lépjünk, ahonnan már nem igazán van visszaút. Ezeknek az embereknek nem csak egyszer szakadt meg a fejében valami, hiszen ahogy már említettem, sorozatgyilkosok, több ember halála is szárad a lelkükök. Biztos vagyok abban, hogy szerzőknek nem volt egyszerű az ilyen emberekkel interjút készíteni, hiszen azt gondolhatjuk, hogy teljesen más szemszögből látják a világot, mint ahogyan mi. Aztán csalódunk, mert rá kell jönnünk néhány esetben arra, hogy a "velünk szemben ülő" sorozatgyilkos igazából kellemes külsejű, nem nézzük ki belőle, ahogy akár a légynek is ártana...stb. Csak éppen mégsem olyan, mint az emberek többsége, és ez első pillantásra, de talán másodikra sem látszik rajta...

Ilyen emberekkel beszélgetett tehát Dr. Thomas Müller, és ezekről az emberekről tudhatunk meg sokkal többet a könyv tanulmányozása után.

A kötet adatai:

Eredeti cím:  Bestie Mensch

Fordította: dr. Fekete Lilla Sára

Kiadó: Dialog Campus kiadó

Kiadás helye: Budapest-Pécs

Kiadás éve: 2013

Borító: puhatáblás, ragasztott

Oldalszám: 190 P

ISBN: 978-963-9950-91-71í

ISSN: 2061-9421

Ár: 3480 ft

Forrás: kiadótól