Nemrég hirdettem Nektek egy játékot.

Bár nem olyan sokan jelentkeztetek rá, mint amire számítottam, azért csalódott nem vagyok. Holnap még lesz idő jelentkezni, de még az is lehet, hogy vasárnap estig meghosszabbítom a nevezési határidőt.

Ugyebár a játék nyereménytárgya 3 aza három darab Jim Butcher könyv, a Pusztító vihar a Wizard-Books jóvoltából.

Azt gondolom, hogy ha írok róla, akkor talán még többen jelentkeztek, mert Ti is szeretnétek egy példányt belőle.

A könyv, a már említett Wizard-books kiadó első kiadványa, egy sorozat első tagja, mely a Dresden akták névre hallgat. Nem véltelenül, hiszen a főhős neve Dresden. Harry Dresden, aki egy különleges pasi.


Hogy miért is különleges?

Sorolom:

- mert még a neve is különleges: Harry Blackstone Copperfield Dresden

- mert varázsló

- mert van egy irodája is

- mert elveszett dolgok felkutatására szakosodott

- mert nem lepődik meg a paranormális jelenségek miatt

- mert nem kever ki szerelmi bájitalt

- mert nem végez szórakoztató tevékenységet

Csak dolgozik. Komolyan és lelkiismeretesen végzi a dolgát, van is mit csinálnia, de valahogy anyagilag mégsem áll a helyzet magaslatán. Pedig az ember azt gondolná egy varázslóról, hogy kifejezetten jól keres, de Harrynek ez nem mindig sikerül.

Egyébként együtt működik a rendőrséggel, bár a rendőrök között van néhány különösen szkeptikus kolléga...

Egy napon felhívja egy Monica nevű nő, és a segítségét kéri eltűnt férjével kapcsolatban. Majdnem ezzel egy időben a rendőrségtől is felhívják egy furcsa és abszurd gyilkosság kapcsán, mely mögött varázslói tevékenységet sejtenek.

A gyilkosság már csak azért is abszurd, mert szex közben történt, s a szerző elég szemléletesen leírta, hogy miként néztek ki a holttestek. Mit mondjak? Kissé forgott velem a szoba. Csak mert olyan jó a fantáziám. :-)

Mindenesetre Harry feltérképezi a dolgokat, aztán majdnem összeugrik egy nem épp barátságos viselkedésű zsaruval, majd elkezd gondolkodni, nyomozni. Közben a már említett Monika is felkeresi, hagy neki egy rakat pénzt, s Harry abban az ügyben is megpróbál helyt állni. Persze a helyi rosszfiúk főnöke is felkeresi, tudatván vele, hogy nem szeretné, ha a köreit zavarná, sőt megkeresi őt a Fehér Tanács által kirendelt felvigyázója is, aki mindenáron el akarja kapni "törvényellenes máguscselekedeteiért". Egyre inkább szorul a hurok Harry nyaka körül minden szempontból, mikor nyomra talál... Ekkor pedig egyre veszélyesebb utakra téved, s nem tudni, hogy melyik üldözője tör előbb a vesztére. A kötet vége számomra meglepő fordulatot hozott, de emellett jó kis befejezést olvashattunk.

Nagyon tetszett ez a könyv nekem. A hátsó borítón Chris Bunch amerikai sci-fi/fantasy író méltatja, s "Izgalmas, jól szerkesztett, összetett, kiváló olvasmány, és egy elképesztően jó első regény"-ként aposztrofálja. Nem mindig hihet az ember ezeknek a dícsérő szavaknak, de most úgy érzem, jogos volt.  Ha nekem kellene írnom róla egy rövid ajánlást, akkor az csak ennyi lenne:"Izgalmas, fordulatos, véres és mágikus. Letehetetlen olvasmány!"

Mindenkinek sok szeretettel ajánlom, és már alig várom a Dresden akták második részét, melynek Bolond hold lesz a címe, és még további 12 kötet követi majd. Számolni nem tudok, de a lényeg, hogy összesen 14 részben élhetjük át a mi Harrynk kalandjait, melyek nagyon izgalmasnak ígérkeznek!

Ti meg kedves Olvasóim, jelentkezzetek még sokan a nyereményjátékra! Várlak Benneteket!

A kötet adatai:

Eredeti cím:  Storm front

Fordította: Hoppán Eszter

Kiadó: Wizard Books - Ad Librum

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2011

ISBN: 978-615-5110-38-21

Oldalszám: 299 p

Ár: 2690 ft

Forrás: kiadótól