Ezt a kötetet már láttam egy kedves blogger kollegína oldalán, de csak a borítója fogott meg, ami igencsak extrémre, de szépre sikerült. Baljós, és izgalmas.

Ezek után Erika kolléganőm küldött nekem haza két könyvet, amit a férjem ki is kézbesített. (egy helyen dolgoztunk, de én már itthon dolgozom édes lánykámmal...) Az egyik ez volt. Az elcserélt.

Nem is nézegettem sokáig, hanem szinte másnap belevágtam. Na és nem bántam meg.

A kötet misztikus, izgalmas, vártam, hogy mikor bukkannak fel a vámpírok, mert az elején úgy tűnt, hogy ez is egy vámpíros irodalom lesz...de csak nem jöttek, jöttek viszont egyéb más félelmetes, különös lények, akik Gentry városa alatt élnek, és nem csak ott.

A főhős egy 16 éves fiú, Mackie, aki nagyon fura...Őróla hittem azt, a könyv elején, hogy az írónő biztos kihozza belőle a vámpírt előbb utóbb. De nem, ahogy már írtam. Pedig Mackie tényleg különleges...

Egyébként a városban borzalmas dolgok történnek 7 évenként, és olyan a helyzet, legalábbis Tate és Mackie számára, mintha ezekbe a borzalmakba a város beletörődött volna. És tényleg...

Nagyon tetszett a könyv, mondjuk. kb. egy este ki is végeztem. :-) Köszönöm Erika, hogy a rendelkezésemre bocsátottad...

Egyet nem értek csak... a kötet hátsó borítóján, az ajánlónál az van feltűntetve: "Figyelem! A regényben előfordulhatnak olyan kifejezések, amelyek sérthetik egyes olvasók érzékenységét." Érdekes, mert én ilyet nem találtam. Pedig vadásztam rá...lehet, hogy nem vagyok érzékeny? Vagy ez egy reklámfogás? Szerintetek?

Egy ajánló a www.bookline.hu oldalról:

"Mackie Doyle igyekszik úgy élni az életét, mint mindenki más Gentry tökéletes kisvárosában: gondtalanul, boldogan, és egyezményes hallgatásban arról, hogy miért nem történik ebben a városkában soha semmilyen szerencsétlenség. Pedig lenne miről beszélni.
Mackie-nek is van egy sötét titka. Ő egy elcserélt, tizenhat évvel ezelőtt hagyták ott egy igazi kisbaba helyett a bölcsőben. Most azonban a város alatt élő lények visszavárják, neki pedig döntenie kell arról, hogy hová akar tartozni. Egy hónappal ezelőtt még őt sem érdekelték a titkok, a normális, emberi élet reményében el is küldte volna a lényeket. Most azonban, hogy feltűnt a színen a furcsa, szép és megbántott lány, Tate, már túl sok minden forog kockán. Mackie úgy érzi, meg kell tudnia, hogy miért él az emberek között, és hogy képes lesz-e valaha is arra, hogy valóban közéjük tartozzon…

Brenna Yovanoff elsőkönyves író, Az Amerikai Egyesült Államokban, Denverben, Colorado államban él férjével. Eddig számos folyóiratban és a Merry Sisters of Fate blogon publikált már Maggie Stiefvater és Tessa Gratton írónőkkel együtt.
Életéről keveset oszt meg az olvasókkal. Annyit tudunk, hogy tizenöt éves koráig magántanuló volt, és ez rányomta a bélyegét a személyiségére. Saját bevallása szerint jól focizik és szereti az erőszakos videojátékokat, viszont nehezére esik magabiztosnak tűnnie – talán, mert alacsony, vagy mert nem nagyon tud úgy beszélni, mintha lenne bármi fogalma is arról, hogy mit mond. Éjjeli bagoly, általában visszahúzódó típus és a vitákban szeret semleges maradni. A regénye szereplői közül leginkább Carlinára szeretne hasonlítani."