Össze-vissza olvasok mindenféle témában, mindenféle műfajban, de amikor kézhez vettem Ilona Andrews könyvét, rögtön tudtam, hogy hiányzott mostanában egy ilyen jellegű történet a tarsolyomból.

Ebből a rövid bevezetőből is látszik talán, hogy mennyire teszett a könyv. Izgalmas volt, sodró és érdekfeszítő. Tetszett a világ, amelyet Andrews felépített, és amivel volt szerencsém megismerkedni a könyv által.


A történte főhőse Rose Drayton, aki a Peremben él, amely két világ határán van, a Töredék és a Mágia határán. A Töredékben az emberek átlagos életet élnek, átlagos módon, varázslat nélkül, a Mágiában azonban tombol a varázslat. Rose a Töredékben dolgozik, de átjárhat mindegyik világon, azonban másoknak ez nehézségekbe ütközhet.

Rosenak hatalmas varázsereje van, amit egy szerencsétlen napon meg is mutatott a nagyközönségnek, s azóta nincs nyugta. Számtalan kérő jelentkezik, mindenki így vagy úgy, de a lány kegyeit keresi, hiszen nagyon kevés ember tud úgy villantani, mint a lány. Sőt a kékvérű Mágia-beli egyének tudnak csak elvileg villantani, de bár Rosenak semmi köze nincs ahhoz a világhoz, mégis magán hordozza a jeleit.

Egyébként teljesen hétköznapi életet él, egyedül neveli két kisöccsét, akiknek szintén van varázserejük, s a nagyanyja segít be néha a kicsiny családnak, ha vészhelyzet van. Rosenak ugyan van munkahelye, mégis egyik napról a másikra élnek, nagyon komolyan be kell osztania a fizetését, ha azt akarja, hogy ennyivalóra is teljen és benzint is tudjon venni a kocsijában.

Már megszokta a kérők hadát, amikor jön egy újabb, egy jóképű, de arrogáns kékvérű, Lord Declane Camarine, aki kerek-perec kijelenti, hogy Rose a felesége lesz. Persze a lány hadakozik ez ellen, de végül abban egyeznek meg, hogy három próbát kell kiállnia a férfinek, és ha ezeket a próbákat megcsinálja, akkor Rose ellenkezés nélkül vele megy.

Mikor az "üzlet" megköttetik, még nem tudja R., hogy mennyire szüksége lesz a következőkben Declan segítségére, és hogy mégsem annyira rémes ez a pasi, mint amilyennek gondolja.

A könyv nekem tényleg nagyon tetszett, és alig várom, hogy elolvashassam a következő részt is, ami már megjelent az Egmont kiadó jóvoltából Áradó hold címen.

Ami nagyon érdekes volt számomra, az az, hogy a könyv hátsó borítóján felhívják a figyelmét a nagyérdeműnek, hogy a kötet felnőtt tartalmat is tartalmaz. Ez azért volt érdekes, mert nem volt az a kifejezett felnőtt tartalom, vagyis nem volt benne semmi különös olyan, ami esetleg bánthatná egyes érzékenyebb emberek lelkivilágát, és mégis jó érzés volt tudni azt, hogy gyermekeink biztonságban vannak, hiszen a kiadó felhívta a szülők figyelmét arra, hogy esetleg tartalmazhat a könyv olyasmit, amit még nem szánnánk csemetéinknek.

A kötet adatai:

Eredeti cím: On the Edge

Fordította: Márton Adrea

Kiadó: Egmont Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás ideje: 2012

ISBN: 978-963-343-231-0

Oldalszám: 390 p

Ár: 3999 ft

Borító: puhatáblás, ragasztott