Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Ilona Andrews - Világok peremén II - Áradó hold

Mivel nem voltam túl szorgalmas mostanában, így jó néhány könyv várakozik az íróasztalomon, és azt szeretné, hogy végre-végre róla is írjak. Na én is ezt szeretném, így nehéz döntenem, melyik kötet is legyen a következő. Arra gondoltam, hogy kiszámolom...mint az oviban. Meg is tettem, így került a kezembe Ilona Andrews Világok peremén sorozatának második része, ami szintén, az elsőhöz hasonlóan nagyon tetszett.

Egyébként én azért kezdtem el Ilona Andrews-t olvasni, mert azt hittem, hogy a könyv egy sorozat lesz. Ami egyrészt igaz is, másrészt viszont nem. Ugyanis olyan téren sorozat, hogy ugyanott játszódó történetekkel találkozhatunk, ám a főszereplők nem teljesen ugyanazok, így bármikor szabadon be tud csatlakozni akárki az olvasásba, és nem lesz zavaró, hogy az előző kötetet nem olvasta esetleg.

A sorozat első részéről többek között itt olvashattok, mert már én is írtam róla.

Ez a kötet egyébként, ahogy már Andrewstól megszoktam, egy eléggé vaskos könyv, ami eleve nagyon bejön nekem, hiszen szívesebben olvasok olyasmit, ami elég vastag ahhoz, hogy viszonylag sokáig kitartson. :-) Ez a könyv majdnem 500 oldalon át boldogított engem, és remélem, hogy miután kiolvastátok, Nektek is úgy fog tetszeni, ahogy nekem. :-)


A történet főhőse Cerise Mar, aki egy szegény családból származik, bár földjük van bőven. A Pocsolyában élnek. Furcsán hangzik, tudom, de a történetek szereplői Ilona és Andrew világában (őket takarja az Ilona Andrews álnév) vagy a Peremben, vagy a Töredékben, vagy a Mágiában élnek. Különös a világ, hiszen léteznek benne mágusok, varázslók, alakváltók, különféle szörnyetegek, akikkel nem igazán szeretnék találkozni a való világban. (Egyébként, ha mindez igaz volna, akkor ezt a varázslatos vidéket az USA-beli Louisiana államban kellene keresnünk...)

Másik főszereplőnk William, aki alakváltó, és borzalmas élete volt, együtt nőtt fel a többi alakváltóval, így ezt az életet nem kívánja senkinek. (Egyébként Williammel már találkozhattunk az előző kötetben is, de ott nem kapott nagyobb szerepet, de most neki is eljött az ideje.)

Egy napon Cerise szülei eltűnnek, és a lány megtesz mindent, hogy előkerítse őket. Közben Williamnak is feladata illetve újabb küldetése lesz, és ők ketten, ahogy az már lenni szokott, összetalálkoznak, és sorsuk összefonódik.

Nagyon tetszett, ahogy Cerise rendezte a dolgait, ahogy módszeresen nekilátott szülei keresésének, ahogy nem hagyott kétséget afelől, hogy az útját végig járja és sikerre viszi.

Reméljük nem olyan sokára megjelenik nálunk is az Egmont kiadó jóvoltából a következő kötet, amelynek Kaldal Mar lesz a főszereplője. (Jó kis ötlet. Az előző kötet egy mellékszereplője a következő kötetnek a főszereplője lesz. :-))

Olvassátok el a sorozatot, és nem fogtok csalódni!

A könyv adatai:

Eredeti cím:  Bayou Moon

Fordította: Márton Andrea

Kiadó: Egmont Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2012

Sorozat: Világok peremén

Borító: puhatáblás, ragasztott

Oldalszám: 494 p

ISBN: 978-963-343-232-7

Ár: 3990 ft

Forrás: kiadótól

Cat Adams - A vér dala

Annyira régen szerettem volna megosztani Veletek Cat Adams könyvéről a benyomásaimat, de sehogy sem tudtam összehozni. Kezdve az időhiányomtól addig, hogy "elhagytam" a kötetet, és néhány napja  kaptam vissza onnan, ahol felejtettem...De megvan, visszatért hozzám, úgyhogy most semmi nem akadályozhat meg abban, hogy írjak róla pár sort.

Amikor a könyvet olvastam, elmondhattam azt, hogy nem igazán foglalkoztam abban az időben természetfelettivel foglalkozó kötettel, ezért nagyon örültem neki, hogy ezt volt módom elolvasni. Hogy mennyire természetfeletti a téma, az leginkább a kötet legvégén derül ki...számomra nagy fordulat volt a kiderült végeredmény, és nagyon tetszett is...:-) Sajnos nem árulhatom el, hogy miről van szó, mert akkor esetleg nem olvasnátok el a kötetet. Mindenesetre nagy meglepetés éri az olvasót, és ezt köszönöm a szerző(k)-nek. Hogy miért szerzőket írtam? Nos, azért, mert a könyvet két ember írta, C.T. Adams és Cathy Clamp. Én személy szerint nem éreztem sehol sem a történet folyamán, hogy a két szerző "elment volna" egymás mellett...mindig teljes volt az összhang  a szövegben, mintha csak egy személy írta volna a sztorit.

A kötetről egyébként olvastam jót is, rosszat is, de nekem tetszett. (Még jó, hogy ennyi különböző féle ízlésű ember van a világon. :-)) Mivel sorozatról van szó, nagyon szívesen olvasnám a további részeket is, mert a befejezés nem csak hogy meglepőre sikeredett, de nyitva hagyta egy jó kis folytatás lehetőségét is.

A kötet főhőse Celia Graves, aki egy csinos, kemény csaj, testőrként dolgozik, és mindig sistereg körülötte a levegő, mindenki odáig van érte, legyen az nő, vagy férfi... Először nem értettem, mi ez a nagy rajongás, de ígérem, kiderül...már ha elolvassátok a kötetet. :-)

Szóval, mivel főhősünk, Celia testőr, ezért sok féle megbízatást teljesít, történetünk idején pl. egy herceg megbízására rendelik. De aznap valami történik, a támadás során Celia megsérül, és úgy ébred reggel, hogy félig vámpírrá alakult...Érdekes volt a vámpírok ilyen jellegű megközelítése, hiszen már az ember annyi féle vámpírról olvashatott. :-)))

Az egész könyvön keresztül figyelhetjük, hogy Celia és társai hogyan próbálják meg megkeresni a vámpírt, aki megharapta  a lányt, és hogyan próbálják meg elérni, hogy megérje a másnapokat és persze másokat ne egyen meg. Egyébként a történetben szerepelnek szellemek, vérfarkasok, vámpírok, szirének...stb. Szóval jó kis ütős csapat. Ahogy már említettem, várom a következő részt. :-)

A könyv adatai:

Eredeti cím: Blood song

Fordította: Barta Tamás

Kiadó: Egmont kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás ideje: 2012

Borító: puhatáblás, ragasztott

Oldalszám: 360 p

ISBN: 978-963-629-587-5

Ár: 3999 ft

Forrás: kiadótól

Michael Grant - Köddé váltak

Jó ideje annak már, hogy kinéztem magamnak Michael Grant - Köddé váltak című könyvét az Egmont Kiadó oldalán. Csak nézegettem és nézegettem, ám olvasni nem tudtam. Most végre eljött az én időm, és a birtokomba került a könyv.

Talán már említettem, hogy az olvasásokkal jól állok, már csak össze kellene szednem magam, hogy az írás is gyorsan menjen... Na a Köddé váltakkal is így jártam. Már hetek óta elolvasva hever az asztalomon, várva, hogy végre valahára írjak róla...

Mikor kézhez vettema kötetet, nagyon megörültem, hiszen jó vastagnak tűnt, így azt gondoltam, magamhoz képest sokáig olvasgatom majd. (533 oldalas) Mit mondjak, nem így lett. Egy nap leforgása alatt kivégeztem. Reggel korán elkezdtem, és késő este, mikor már szunyókált a kislányom, be is fejeztem.


Hogy hogy tetszett egy szóval? Nagyon.

Különleges könyv ez, amolyan Legyek ura feeling lesz urrá az emberen, amikor olvassa. Maga a történet különleges. Adva van egy kis város, ahol atomerőmű működik. A neve Perdido Part.

Folyik az élet a maga útján, ám egy napon egy pillanat alatt mindenki eltűnik, aki 15 év feletti...szó szerint mindenki. A szülők, a nagytestvérek, a nagyszülők. Elmegy az áram, az internet, a tv adás is. A gyerekek egyedül maradnak...borzasztóan szíven ütött, ahogy a kis bölcsis meg ovis korú gyerekek a szüleiket keresik, de hiába...

Ebben a helyzetben is életben kell maradni, ezért a srácok megpróbálnak önállóan boldogulni. Van, aki a piciket felügyeli, van aki a MCDonald's-t működteti, van aki rendőri funkciót lát el, ám ahogy az lenni szokott ilyen esetben, egyre terjed az erőszak, vannak olyanok, akik azt hiszik, hogy mindenek felett állnak, bármit megtehetnek.

Perdido Parton van egy internátus szerű elit iskola, ahol az oda járók szinte külön kasztot alkotnak, majd amikor beüt a krach, eltűnik mindenki, "leereszkednek a pórnép közé".

A főszereplő Sam rendes kölyök, legjobb barátjával Quinnel és Aristid-del próbálnak rájönni, hogy mi van az eltűnések hátterében, és nagyon furcsa dologra jönnek rá...A nyomozás közben pedig sok mindenk kiderül Sam anyjáról is, aki az elit suliban volt nevelő...

A gyerekek által AVIZ-nak nevezett "állam" úgy ahogy működik, de a "jóknak" egyre többet kell küzdeniük a "rosszakkal", és azok olthatatlan erőszakoskodásával is, amely még halálba is torkoll...

Arról pedig még nem is beszéltem, hogy az állatok is értik az ember nyelvét a felnőttek köddé válása után, sőt beszélik is azt...itt megint csak egy titok lappang, melynek az ember szívesen utána jár, hiszen olyan szórakoztatóan ír Grant.

Jelzem, hogy a könyvnek van második része is, úgyhogy alig várom, hogy találkozzak vele...

A könyv adatai:

Eredeti cím: Gone

Fordító:  Barta Tamás

Kiadó: Egmont Hungary Kft

Kiadás ideje: 2009

Oldalszám: 533 p

Borító: puha, ragasztott

ISBN: 978-963-629-416-8

Fogyasztói ár: 3999 Ft

Ilsa J. Bick - Hamvak-Kegyetlen új világ

Még ezelőtt sosem hallottam Ilsa J. Bick-ről, így írói munkásságát sem ismertem. Aztán kiderült számomra az is, hogy a Hamvak c. könyv szerzője nem csak író, de gyermekpszichiáter, műkedvelő sebész (bármilyen is legyen az...egyébként el sem tudom képzelni...), az amerikai légierő egykori őrnagya. Szóval egy igazi polihisztor.

Épp ezért is talán nagy izgalommal vágtam neki első Bick könyvemnek, ami igen különleges élmény volt, az olvasás közben sok minden eszembe jutott.


A kötet főhőse Alex, egy 17 éves lány, akinek az életét 557 oldalon követhetjük nyomon.

A lány beteg, valami gond van az agyával, daganatos, s bár részt vett különböző kezeléseken, semmi nem segített, és már a szaglását is elveszítette...

Szülei már egy ideje nem élnek, nagynénje, Hannah néni a gondviselője.

Alex egy nap néhány csomagjával elindul a hegyekbe Michigan-be, s túrája közben megismerkedik egy hisztis nyolcévessel Ellie-vel és a kicsi nagyapjával Jack-kel. Velük van Mina is, aki egy németjuhász kutya, mely Ellie édesapjáé volt.

A kislány szülei már nem élnek, s ő haragszik az egész világra, rugdosódik, felesel, bosszantja a körülötte élőket.

A csapat együtt van, amikor történik valami...aminek a hatására borzasztó és furcsa lesz az élet. Egyesek meghalnak, főleg a felnőttek és az idősek, a gyerekek megvadulnak, a vad gyerekek eszik egymást és másokat is. Az órák és az elektronikus kütyük megállnak, s nem működnek többé...

Ellie nagyapja is meghal, de a kislány, Mina és Alex valahogy épségben maradnak, s csak egymásra számíthatnak. Ezt a gyerek nagyon nehezen látja be.

Elindulnak, hogy küzdjenek az életben maradásukért.

Útközben rémisztő dolgokkal szembesülnek, de a sok borzalom mellett jó is történik. Sorsuk összekapcsolódik Tommal, a jóképű veterán katonával, aki nagyon sokat segít nekik, és akibe Alex beleszeret, és bár kölcsönös a dolog, útjaiknak el kell válniuk...

Különleges könyv ez, s izgalmas is, de tényleg sok dolog felmerült bennem az olvasás közben. Előre bocsátom, hogy mindezen kérdések ellenére nekem tetszett a sztori, és nagyon tudnám értékelni, ha lenne folytatása, ugyanis meglepő vége folytatásért kiált...

Jó lenne, ha akadna valaki, akivel beszélhetnék a történetről itt a blogon. Nagyon érdekelne, hogy ki hogyan értelmezte a könyvet. Szeretném megtárgyalni Veletek, hogy vajon más szerint mi lehetett az a villanás, az a történés, ami megváltoztatta a világot, az élőlényeket...Kíváncsi lennék arra is, hogy vajon Alex mit is akart a hegyekben konkrétan, és hogy mi lett a sorsa Ellienek és Tomnak...Tényleg őszintén reménykedem a folytatásban, hogy a kérdéseimre választ kaphassak...

A kötet egyébként az Egmont Kiadó Egmont Dark sorozatában jelent meg, és ezúton is köszönöm szépen a lehetőséget az olvasására.

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás