Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Paul Sussman - Oázis - A Zerzura titka

Nagyon szeretem a kalandfilmeket. Szeretem az Indiana Jones-t, a Múmiát, a Múmia visszatért c. filmet, a Skorpiókirály-t, az El Dorado-t, az Utazás a Föld középpontja felé-t, illetve nagy örömömre tegnap újból elkezdték játszani az Elveszett ereklyék fosztogatóit. :-) Természetesen felveszem és nézem. :-)

Régebben olvastam Verne könyveket, de már alig-alig emlékszem rájuk, fel kell frissítenem a tapasztalataimat róluk, ám mindent összevetve ő szerintem nagyszerű kalandkönyveket ír. Sorolhatnám mondjuk, hogy még ki mindenki, de most egy konkrét könyvről írnék inkább.

A Partvonal Kiadó jóvoltából volt szerencsém elolvasni egy nagyon-nagyon jó kalandregényt, méghozzá Paul Sussman Oázis - A Zerzura titka c. regényről van szó. Imádom az egyiptológiával kapcsolatos könyveket, így nem volt meglepő, hogy ez a kötet is tetszeni fog, ha végre nekiállok az olvasásának...Azonban mostanában annyira kevés időm volt, és sok könyvem felhalmozódott a könyvtárból is, így nehezen szántam rá magam. De ahogy belekezdtem, le sem akartam tenni. Régen találkoztam ennyire izgalmas, érdekes, pörgős regénnyel, és biztos vagyok abban, hogy Nektek is nagyon tetszene Kedves Olvasóim, ha a kezeitekbe veszitek, úgyhogy hajrá!

Senkit ne riasszon vissza az, hogy a könyv 557 oldalas, és az sem, hogy ennél többnek tűnik, hiszen valahogy másmilyen betűtípussal szedték, mint az megszokott. (legalábbis nálam) Vagy talán a betűk mérete kisebb? Nem tudom, mindenesetre az én szemem hamar, 5-6 oldal után megszokta a dolgot, így nem esett nehezemre a tempós haladás és olvasás.

A könyv főszereplője Freya Hannen, aki sziklamászó, és aki nővére, Alex temetésére érkezik Egyiptomba. Alex halálos betegséggel küzdött, ám halálát a jelentések szerint öngyilkosság okozta.

Freya ezt gyanúsnak találja, hiszen nővére betegesen rettegett a tűtől pl. és állítólag halálos dózist fecskendeztek belé, abba halt bele, ezért elkezd nyomozni. Megismeri Flin Brodie egyiptológust, Alex régi barátját, és vele küzd az életéért, mert valami miatt bérgyilkosok kezdik üldözni őket. Freya ekkor már tudja, hogy nővére belekeveredett valamibe, és gyilkosság áldozatává vált. Ezt megerősíti az a tény, hogy néhány fényképkocka miatt, ami a sivatagból került elő, magát Freyát is majdnem megcsonkítják.

A lány, és Flin több üldöző elől menekül, köztük Cy Angleton és Romani Girgesz elől, miközben egyre közelebb jutnak Zerzura, az elveszett oázis titkaihoz a Szaharában.

A kötet végén az is kiderül, hogy kiben bíztak, és kiben nem kellett volnla, s nagy szerencséjükre volt, aki vigyázott rájuk. Itt most nem arra gondolok, hogy Alex óvta őket a Mennyországból...

Ha kíváncsiak vagytok arra, hogy hol van Zerzura, ha tudni szeretnétek a benben-ről, és vonz benneteket az ősi Egyiptom misztériuma, olvassátok el ezt a könyvet.

Én ezúton is köszönöm a Partvonal Kiadónak a lehetőséget, és őszintén remélem, hogy lesz alkalmam még Paul Sussman további könyveinek, a Kambüszész elveszett hadseregének, a Jeruzsálemi templom titakinak az elolvasására.

A kobra királynő kincse

(2009-07-09 14:44:12)

A Rejtély Egyiptomban című mű folytatása, a trilógia utolsó része.

"Violaine Vanoyeke az ókori irodalom és civilizációk elismert professzorasszonya, emellett nyelvész, történelmi munkák és regények írója. Könyve az i.e. III. század Egyiptomában játszódó történet, amely csodás kalandokra kalauzolja az Olvasót Felső-Egyiptom szívébe."

www.tujapont.hu

Rejtély Egyiptomban

(2009-07-09 14:41:23)

Violane Vanoyeke történész egyiptomi témájú sorozatának második kötete számomra egy estés olvasmány volt, de tetszett, mint az első is. Ajánlom mindenkinek, bár szerintem már csak antikváriumban, illetve könyvtárban lehet fellelni.

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás