Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Nicole Jordan - Csábító menyasszony

Úgy tűnik, lassan „magamévá teszem” Nicole Jordan teljes életművét. :-) Legalábbis már ami magyarul megjelent. A csábító menyasszonyon kívül már csak egy kötet van hátra az életműből.


Ez a kötet ismét a már ismert Loring nővérekről szól. Konkrétan Lilian Loringról, aki úgy gondolja, hogy sosem fog férjhez menni, és nem is érdekli az egész házasulósdi sem. Mivel a lányok szüleinek rossz volt a kapcsolatuk, ezért nekik nehézkes könnyű szívvel belevetniük magukat 1-1 kapcsolatba. Ezzel Lilinek van a legnagyobb gondja, annak ellenére, hogy a lány gyönyörű, okos, és ráadásul „beszerzett” magának egy szintén kellemes külsejű udvarlót, Heath Griffint , aki Claybourne márkija.

A lány úgy megrémül a férfitől, és az általa kiváltott érzelmektől, hogy fogja magát, és elmenekül a barátnője, a sikeres kurtizánként működő Fanny házában talál menedékre. Itt nagyon jól érzi magát, s a helyszínen tevékenykedő lányokat tanítja úrinős viselkedési fortélyokra elég nagy sikerrel.

Bár közben sokat gondol Heath-re, mégsem szeretne újból kapcsolatba kerülni vele, habár a férfinak minden vágya ez volna…

Bár megismerkedésük elején esze ágában sincs nősülni, de egyre jobban hajtja az a vágy, hogy Lili a felesége legyen.

Mary Jo Putney ezt mondta a kötetről: „Vad érzéki szerelmi játszma…Nicole Jordan a legtüzesebb formájában”

Valóban.

Nicole Jordan ebben a kötetben, a Szerelmi csatározások sorozat 3. Részében az eddigieknél több a szex. Heath és Lily többet mutatnak meg magukból és az érzéseikből, mint az előző részek szereplői.  Erotikával fászerezett romantikus szerelemes regények kedvelőinek tökéletes olvasmány lehet, úgyhogy ismerkedjetek meg a könyvvel minél többen.

A kötet adatai:

Eredeti cím: To Seduce A Bride

Fordította: Mucsi Melinda Ágnes

Kiadó: Victoria Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás ideje: 2011

ISBN: 978-963-9803-42-8

Ár: 2599,- Ft

Borító: puhatáblás, ragasztott

Oldalszám. 368 p

Forrás: kiadótól

Ajánló: 18 éven túliaknak! De tényleg! :-)

Szepesi Nikolett - Én, a szexmániás

Bevallom őszintén nem vagyok egy sportrajongó. Ez előtt a kötet előtt fogalmam sem volt ki az a Szepesi Nikolett. A kötetnek akkora nagy PR-ja volt, hogy kénytelen voltam elolvasni. Na jó, ez így rosszul hangzik, de tényleg el kellett olvasnom. Ez sikerült is megjelenés után e-bookban, de ez nekem így nem az igazi, mivel sajnos még nincs olvasóm. Így alig vártam, hogy könyv alakban is beszerezhessem, és arra gondoltam, hogy csak azután írok Nektek róla, miután papír alakban is birtokoltam egy rövid ideig.

A kötet nálam tartózkodási ideje tényleg nagyon rövid volt…kedd délután kikölcsönöztem a kőszegi könyvtárból, majd kedd este az alvás előtt elolvastam. Hamar ment, megvolt, mint Nikinek a sok pasi és lány…

Szóval, mit is írhatnék, ami őszintén hat? Érdekelt a történet, de a végén azt kellett, hogy mondjam, untatott. Az örökös magyar bajnok úszónő borzasztóan kitárulkozott. Nem vagyok prűd, de ezt a dolgot én nem így intéztem volna. Na mindegy. Szóval Niki gyakorlatilag elmeséli az életét. Legalábbis annak az első negyed évszázadát. :-) Mert hogy még mindig szemtelenül fiatal, hiszen 1987-ben született egy gazdag családban, amely elég hamar elszegényedett sajnos, így a lánynak meg kellett tanulnia, hogy milyen, ha nincs meg mindene. Viszont az uszodában annál jobban teljesített Cár kezei alatt. Nekem semmit nem mond a Cár név sem, de ritka egy paraszt lehet, ha valóban olyan, mint amilyennek főhősünk leírta. Sosem szerettem az ilyen egocentrikus, nagyképű, rosszindulatú pasikat, akik visszaélnek az úgynevezett hatalmukkal. Szóval engem nem sokszor üthetett volna meg, nem alázhatott volna meg. Nikit háromszor is megütötte, számtalanszor megalázta. Én szülőként sem hagynám, hogy a lányom ilyen méltatlan helyzetbe kerüljön. Ennyit nem ér az úszás, sőt a versenysport nem ér ennyit. Épp ezért  nem is szeretném, ha a lányom ilyesmivel foglalkozna. Mármint nem a pasizásra értettem ezt, hanem a versenysportra.

Mindenesetre hősünk elmond mindent. Őszintén, talán túl őszintén is. Elmeséli, ki mindenki fordult meg az ágyában, sportolók, híres emberek. Mondjuk nekem körülírhatja akármennyire is a szereplőket, én soha életemben nem ismernék rájuk, így – talán emiatt is – untam az egészet. Mindig ugyanaz a nóta. Elcsábította a férfiakat, majd szobára vagy akárhová mentek, és ugyanazt csinálták…mivel nem akarok alpári lenni, nem ismételgetem Niki szavait.

Sajnálom őt, sajnálom azért, mert azt hiszi, hogy ezzel maga mögött hagyhatja a múltat, hogy kitárulkozik. Sőt könyvet ír. Szerintem ezzel még inkább azt éri el, hogy a továbbiakban még annyira sem örökös bajnokként gondolnak rá, mint eddig. Mindig is ő lesz Szepesi Niki, aki botránykönyvet írt. Mondjuk jó, hogy megírta, mert legalább kiadta magából a dolgot, és még inkább csalódtam általa a versenysportban. De hogy még az olimpián is csak a pia és a szex legyen a mozgatórugó? Meglepett, persze lehet, hogy naív vagyok. Mindenesetre én nem kezdtem el találgatni, hogy hősünk épp kivel csinálja a dolgokat, hanem csak olvastam egymás után a lapokat. Ahogy már írtam, megvolt. ..

Az első kötet után jött a második is, és bár nem voltam oda annyira ezért, kíváncsi vagyok a következőre, főleg azért, hogy lássam, mit tud még írni???? Ezek után még mi lehet, amire igényt tartana a nagyérdemű? Úgyhogy várom, hogy hozzájussak, de megvenni nem fogom, várom, hogy valaki kölcsön adja, vagy a könyvtár megvásárolja.

A kötet adatai:

Kiadó: Ulpius-ház kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás ideje:  2013

ISBN: 978-963-254-834-0

Oldalszám:  348 p

Ár: 3999 ft (Megdöbbentően sok ezért a könyvért…esetleg 1+1 akcióban érdemes lecsapni rá!)

Borító: puhatáblás, ragasztott

Borítófotó: Tasnádi László (Egyébként nekem a fotók sem tetszettek. Béna beállítások…stb. A valószínűleg csinos sportoló csupa előnytelen pozícióban…)

Forrás: kőszegi könyvtár

Ajánló: 18 év felett a könyv szerint. És szerintem is…

Forrás

Larissa Ione - Csábítás

Mint láthatjátok (főleg azokra értem ezt, akik folyamatosan olvasnak), nagyon szereteágazó témákban olvasok folyamatosan. Van olyan időszak az életemben, hogy inkább ifjúsági regényeket olvasok a múltból, van úgy, hogy történelmi életrajzokat. Sok olyan kiadó van, akiknek az újdonságait nem bírnám kihagyni, de ha mégis ezt teszem, akkor előbb vagy utóbb azért csak elolvasom a kiadványt...így történt ez most is, amikor végre hozzájutottam Larissa Ione Daemonica sorozatának első kötetéhez, amire már régóta nagyon vágytam. Valahogy szemeztem a könyvvel, és mindig vissza-visszatértem hozzá az Egmont kiadó honlapján, így nem is csoda, ha végül az áhított darab eljutott hozzám. :-)

Előljáróban csak annyit mondanék, hogy nagyon tetszett.


Folyamatosan olvasok az Egmont-tól ilyen vagy olyan forrásból, magánkönyvtárból, és már sok olyan könyvhöz volt szerencsém, ami nagyon tetszett, de ez a kötet, a Csábítás valamiért jobban megfogott. Nem tudom igazán megmagyarázni a miértjét és a mikéntjét, de egyszerűen csak tetszett, és remélem mielőbb el tudom olvasni a következő - már megjelent - részt is.

Sok szerelmes regényt olvastam, sok kifejezetten erotikus jellegű kötet is került mostanság a kezembe és igazából a misztikus és fantasy könyvek sem kerültek el. Ebben a történetben minden benne van az imént felsoroltakból, de meglátásom szerint olyan mennyiségben, amely csak jót tesz a történettel.

Igazából a szerző amolyan démoni kórház sorozatot akart írni...meg is tette. Én pedig imádom az ilyesmit. Grace klinika, Vészhelyzet, Emily doktornő és társaik nagy "barátaim". Így nem is meglepő talán, ha ennyire tetszett ez a Larissa Ione kötet.

A történet főhőse Tayla egy őrzőlány, aki a gyilkolászásból él New Yorkban. Persze nem lenne az igazi a sztori, ha nem lenne a könyvben egy pasi is, ez pedig nem más, mintt Eidolon a démondoki. Természetesen hőseink élete hamar összefonódik, amikor egy utcai harc során a lány megsérül, és egy számára ismeretlen helyre kerül. A démonkórházba, ahol Eidolon az egyik főnök, aki azon kívül, hogy démon, nagyon jóképű, okos és igazából minden elmondható róla, ami egy nő érdeklődését felkelti. Csak hát tudjátok...egy gond van vele, amit már sokszor említettem, hogy DÉMON! :-)

Mindenesetre Tayla-nak fura erotikus álmai vannak a dokival kapcsolatban, amelyek hamarosan nem csak álmok lesznek. Persze először mindketten berzenkednek eme furcsa kapcsolat ellen, ráadásul a démondoki környezete is inkább megölné, megenné és ilyesmi a lányt. Mondjuk a vadász környezete sem különb. Úgy hiszik, hogy végre találtak egy olyan embert, aki "besúgóként" tud tevékenykedni, leleplezi a démonokat, és persze meg is öli őket. Csak éppen egyik csapat sem számol azzal, hogy Tayla nem igazán az, akinek látszik, és azzal sem, hogy a két főhős érzelmi életében is változások mutatkoznak...

Összességében elég egyszerű a történet, és mégis van benne valami. :-) Lehet, hogy az, hogy az ilyen jellegű sztorikat eddig vámpírokról és vérfarkasokról olvastam? Lehet...mindenesetre számomra nagyon kikapcsoló volt az a rövid idő, amit a Csábítás és azon belül a legkülönfélébb lények társaságában tölthettem. :-)

A kötet adatai:

Eredeti cím: Pleasure Unbound

Fordította: Balogh Imre

Kiadó: Egmont Kiadó

Kiadás ideje: 2012

Kiadás helye: Budapest

Oldalszám: 440 p

ISBN: 978-963-343-206-8

Sorozat: Daemonica 1.

Ár: 3999 ft

Borító: puhatáblás, ragasztott

Forrás: kiadótól

Lora Leigh - Buja fiúk

A múltkor a Facebookon jeleztem, hogy a Buja fiúk olvasásába kezdtem. Hát igen, engem is elért ez az "örökbecsű" mű.

Ugyanitt ismerkedtem meg egy lánnyal, aki nagyon édes volt, és egy csomó könyvet cseréltünk. Gondoltam, egynek jó lesz a Buja is, elvégre olyan rossz kritikákat kapott, kénytelen vagyok magam is meggyőződni a dolgokról. :-) Szóval Polcz Alaine két könyvével és még két másikkal együtt megérkezett hozzám Lora Leigh sorozatának első kötete.


Nem volt túl vastag, úgyhogy nyomban belevágtam a közepébe, és nagyon hamar el is csomagoltam az egyik könyvespolcom rejtekébe, majd rájöttem, hogy még nem is írtam róla Nektek, úgyhogy ismét előbányásztam.

Rá kellett jönnöm, hogy annyira nem hagyott bennem mély nyomot, hogy kénytelen voltam néhány részt újra olvasni, és azt vettem észre, hogy olyan az újraolvasás, mintha még sosem találkoztam volna a szöveggel. Mintha valami számomra untatós, mondjuk mérnöki szakszöveget olvasnék...Egyszóval láthatjátok, hogy a kötet bizony nem érintett meg. Kicsit sem.

Nagy divat most az erotikus jellegű "irodalom", olvastam a "Szürke 1"-et, jelenleg a második részt tanulmányozom, illetve volt még az Amit csak ő akar c. könyv is. Ezeken kívül persze még jó pár kiadvány van a témában, melyekhez nem volt szerencsém, csak olvastam róluk. Régebben olvasgattam Beatrice Small-tól is, illetve Maya Banks-től, de azt gondolom, hogy a Buja fiúk volt az a kötet, amelyet a legkevésbé szeretnék újra olvasni. Pedig - őszintén szólva - vannak a polcomon még régről Júliák, meg Romanak, meg Tiffany-k meg társaik. :-) De azok legalább olcsók voltak. Már ami az árukat illeti. Ez a könyv viszont az élményhez képest, amit nyújt, szerintem nagyon drága, 3499 forint. (Mondjuk nekem ugye ingyen volt, hiszen cseréltem...hm ... majdnem ingyen. :D)

Na most jöjjön néhány szó a sztoriról, mielőtt még belekezdenék valami általános szidalmazásba, amit nem szeretnék, mert 1. nem szoktam, 2. nem szeretek, 3. nekem minden könyvben van valami jó, ha más nem az, hogy az írója elérte, hogy kiadják a művét...

Szóval a Buja fiúk három unokatestvérről szól, akik igencsak megszolgálták a hírnevüket. Jóképűek, sármosak, szexisek, és rengeteg nőjük volt. Általában négyesben nyomták a dolgokat, vagyis a három buja meg egy nő. Aki vállalkozott a dologra. A három srácnak fura neve van, (most is úgy olvasom ki a könyvből, mert még csak nem is emlékszem rá...) Rowdy, Natches és Dawg. Az első kötetnek Rowdy a főhőse, aki tengerészgyalogos, és hosszú idő után újból hazatér apjához, apja feleségéhez, és annak a lányához, Kelly-hez. Kelly helyes kislány volt, szinte együtt nőttek fel, de már hamvas ifjú korától kezdve nagyon kellett neki Rowdy és eme igényét ki is nyilvánította, ám a fiú nem igazán akart belebonyolódni a dolgokba, annak ellenére, hogy odavolt a lányért. De majd most...hogy hazajött, belevágott volna...a dolgok meg Kelly közepébe...:D csak épp történt valami...

A csábító kiscsaj visszahúzódó felnőtt nővé érett, és a fiú érezte, hogy valami nem stimmel. Persze hamar rájött, hogy Kellyt bántották, erőszakoskodtak vele, análisan próbálták meg konkrétan megerőszakolni, csak hát nem sikeredett a dolog, ám a lány azóta is rettegésben él. Tengerészgyalogosunk és két nem kevésbé jóképű unokatestvére a tettek mezejére lép, és el akarja kapni a támadót, ugyanis úgy tűnik, hogy az ismét színre lép(ne).

Persze a könyv nem csak a harcról és a vadászatról szól, hanem Kelly és Rowdy közös kikapcsolódásaikről is, sőt még majdnem négyes kikapcsolódásra is sor kerül, de a fiú begőzöl, és rájön, hogy a lányon nem szeretne osztozni...

Persze a könyv végén kiderül, hogy ki volt a támadó, és persze a párocska is végre összejön rendesen. A többi srác nélkül, mi pedig izgalommal várhatjuk a következő sztorit, mely a Buja éjszakák címet viseli, és amelyet már - úgy tudom - lehet is kapni.

Forrás

Jó olvasást hozzá!

A kötet adatai:

Eredeti cím: Nauti Boy

Fordította: Binder Natália

Kiadó: Ulpius-ház

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2012

Oldalszám: 315 p, de ebből csak 286 oldal szól a Buja fiúkról, a többi könyvajánló a megszokottak szerint a kiadó kínálatából

Ár: 3499 ft

Borító: puhatáblás, ragasztott

ISBN: 978-963-254-641-4

Forrás: Nikitől cserébe

Sara Fawkes - Amit csak ő akar

Viszonylag ritkán olvasok erotikus töltetű könyveket, kivéve persze a "vámpírromantikát", de ehhez is elég régen volt szerencsém. Nemrég viszont kölcsön kaptam A szürke ötven árnyalatát, s azt el is olvastam, írtam is róla. Ugye tudjuk, hogy ennek a trilógiának már meg is jelent a maradék két része is, de nem olvastam még őket, viszont a kezembe került egy újabb ilyen jellegű kötet.

Ez pedig Sara Fawkes könyve, akit a könyv címoldalán az USA Today bestseller szerzőjének titulálnak. Nem igazán szoktam hinni az ilyesminek, de gondoltam, rossz azért nem lehet, és értek már kellemes meglepetések ilyen ügyben, így belevágtam.


Meglepő volt számomra, hogy már a 9. oldalon megkezdődött a szex...az oldalszámozás pedig a 7. oldalnál kezdődik. :-) Ebből kiindulva már biztos voltam abban, hogy ez nem csak erotikus töltetű könyv lesz, hanem maga a szex lesz a középpontban. Nem is tévedtem nagyot.

Főhősünk, Lucy Delacourt, egy egyetemista lány, aki kissé kétballábas, esetlen, ő maga szerint nem túl csinos, sok tragédiát élt már át. Elveszítette a szüleit, harcolt az örökségül maradt házáért, de az is elúszott. Pénzügyileg nem áll a hierarchia csúcsán, sőt...Jelenleg beugróként dolgozik egy cégnél, s nap mint nap találkozik egy jóképű pasival a liftben. Bizony el is ábrándozik róla, de próbálja nem mutatni a vonzalmát. Egy napon aztán...

Azt veszi észre, hogy a lift megáll, a fickó pedig minden figyelmét rá fordítja, ott a tett helyszínén...gondolom tudjátok, miről beszélek...:-))

Szóval Lucy nagyon hamar, és nagyon hatásosan "el lett csábítva". Meg is döbben magán, de valahogy mégsem bánja. :-) Nem is értem miért nem...:-)))

Ezzel a csábítással egy hosszabb kaland veszi kezdetét, Lucyt pedig hívja a vezetőség az irodájába. (A dolog ugye a liftben, illetve a garázsban esett meg...)

Na mit gondoltok, ki a vezető? Hát persze, hogy az ismeretlen pasi, akivel a lány kalandozott. Jeremiah ugyanis gazdag, jóképű, és egy nagyvállalat élén áll. Állást ajánl a lánynak, mégpedig személyi asszisztensi állást. Lucynak van annyi esze, hogy megkérdezze, hogy miből áll a munka, s megtudja, hogy mindent meg kell csinálnia, amit csak ő (a főnök) akar. Végiggondolva az életét, anyagi helyzetét, úgy dönt, hogy vállalja a megbízatást, pedig azért van az agyában némi ellenkezés is. Mindennek ellenére belemegy a dologba, és teljesen megváltozik az élete mind anyagilag, mind külsőségekben, mind pedig szexuálisan.

Azt gondoltam, hogy végig szex lesz a könyvben, és ennyi. Tulajdonképpen ez is történt, de mégis volt benne némi csavar. A szerző beleszőtte Jeremiah életét is a történetbe, mégpedig úgy, hogy megjelent a pasi testvére, Lukas, akin keresztül a családi titkok kiderülnek, s tovább bonyolódnak. Aztán hirtelen vége szakad a történetnek, pont akkor, amikor úgy érzetem, hogy tovább szeretném olvasni...Gondolom majd legközelebb a következő kötetben folytathatom. :-)

Összességében könnyen olvasható kötetet tartottam a kezemben, szórakoztatott is, de figyelem, mivel erősen 18-as karikás, így az ártatlan ifjú lelkeknek nem ajánlott, valamit azoknak sem, akik könnyen megbotránkoznak, és féltik a nyugalmukat. Mindenki más olvasás közben jól szórakozhat, ha nem vár szépirodalmi magaslatokat.

Annyit meg kell állapítanom, hogy bár nem olvastam róla, hogy Twilight alapokon nyugodna a történet, mégis érzetem némi hasonlóságot mint Lucy-Bella, Jeremiah-Edward. Ahogy a "szürkében" is...

Úgy tűnik, hogy ahogy fel-felkapnak egy-egy témát, ami sikeresnek mutatkozik, sorban jönnek az újabb hasonló témájú, tartalmú könyvek,  mindaddig, amig nem jön valami újabb témakör.

A kötet adatai:

Eredeti cím: Anything He Wants

Fordította: Farkas Krisztina

Kiadó: Hangos Könyv Kiadó (Geopen Kiadó)

Kiadás éve: 2012

Kiadás helye: Budapest

Borító: puhatáblás, ragasztott

ISBN: 978-963-9973-923

Ár: 3999 ft

Forrás: kiadótól

Nicole Jordan - Visszanyert boldogság

Már egy jó ideje az éjjeliszekrényemen volt Nicole Jordan néhány könyve, melyeket már elolvastam, csak még nem meséltem Nektek róluk. Köztük volt a Visszanyert boldogság is, melyből talán 10-15 oldalt olvastam csak el, így gyorsan, gondoltam bepótolom így a két ünnep között. Így is tettem, s mivel az írónő stílusa eleve olyan, hogy pillanatok alatt el lehet olvasni a könyveit, így szinte nyomasztott, milyen hamar a végére értem a kötetnek. :-)

A könyv hasonlóan a többi részhez ugyanúgy egy férfi és egy nő szerelmének kibontakozásáról szól erotikával körítve, ám úgy érzem, hogy ez a rész kifejezetten erotikusra sikeredett.


A főhősök Eleanor és Damon.

A két fiatal két évvel ezelőtt eljegyezte egymást, majd Damonról kiderült, hogy még mindig megvan régi szeretője, így az eljegyzést felbontották, Eleanornak pedig összetört a szíve, és azóta sem ment férjhez. Ennek ellenére voltak eljegyzései, pl. volt, mikor szívességet tett, egy "ál"eljegyzéshez adta a nevét, volt, hogy csak dacból jutott el addig. Ám a házasság még nem fenyegette.

Most azonban megismerkedett egy olasz herceggel, akit minden áron meg akar hódítani, hogy a férfi vegye feleségül. Közben felbukkan életében újra Damon, aki természetesen összekuszálja a szálakat, és az sem segít az ügyben, hogy a herceg körül szinte "hullanak az emberek", állandóan balesetek történnek.

Eleanor érzi, hogy ha sokat lesz Damon közelében, talán újra beleszeret, ám ezt nem akarja, hiszen a szívét már megsebezte a férfi. Ám ő a nagy igyekezetben, hogy ne engedje, hogy Elle és a herceg közel kerüljön egymáshoz, kompromitálja a lányt, így el kell vennie feleségül. Persze Eleanor foggal-körömmel küzd ellene, hiszen tudja, hogy a férfi nem fogja szeretni, ő pedig mindenáron szerelmi házasságot óhajtana. Nem is sejti, hogy a férfi lassan lassan kezd beleszeretni, csak még önmagának sem vallja be.

A regény nagy kérdése, hogy vajon a pár boldog lesz-e egymással, szerelmi házasság lesz-e kapcsolatuk, vagy csupán a szexen alapuló viszony jut nekik osztályrészül?

Olvassátok el, ha szeretitek a "kosztümös romantikát". Nekem mindenesetre tetszett, és ígérem, hamarosan jövök a többi, még kimaradt rész ismertetésével is.

A kötet adatai:

Eredeti cím:  To Romance A Charming Rouge

Fordította: Kovalcsikné Chován Hedvig

Kiadó: Victoria Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2011

ISBN:  978-963-9803-44-2

Ár: 2599 ft

Oldalszám: 324 p

Borító: puhatáblás, ragasztott

Forrás: Victoria Kiadótól

E.L.James - A szürke ötven árnyalata

Mióta csak megjelent, el akartam olvasni A szürke ötven árnyalatát. Annyi sok negatív véleményt olvastam róla, főként a blogokban, viszont ennek ellentmond az a tény, hogy bárki, aki nem blogger, hanem az "utca embere", elismerően nyilatkozott a kötetről. Úgyhogy alig vártam, hogy kézbe vegyem. Az öcsémnek megvettem, de ő még nem adta kölcsön, úgyhogy vártam egy könyvtári példányra, de aztán teljesen véletlenül a kedves exszomszédasszonyom a Moncsi kölcsönadta nekem az ő kötetét.

Mivel sok időm nem volt, tudjátok, szakdoga és miegymás, meg hát vissza is akartam neki adni hamar, így alig, hogy kézbe vettem, mindjárt el is kezdtem olvasni, és nagyon hamar átrágtam magam rajta.

Eldöntöttem, hogy nem fogok azon agyalni, hogy miként írok véleményt róla, és nem fognak befolyásolni ezúttal sem a negatív kritkák. Úgyhogy Ti, kedves olvasóim, lehet, hogy erről a könyvről másként vélekedtek, mint én, de az én véleményemet vállalom. :-) Azért kíváncsi lennék, hogy Ti mit szóltatok a könyvhöz, ha már olvastátok.


Szóval belevágok...

A kötet borítóján nyomban szembesültem azzal, hogy New York Times bestsellerrel van dolgom. Na mondom, jól előkészítették a terepet a dolognak. :-)) Nem mindig értek egyet ezekkel a megjelölésekkel, de igazából most nem volt jelentősége számomra.

Mivel 524 oldalas a kötet, ezért azt hittem, hogy sokáig, napokig fogom olvasni, de aztán nem hazudtam, mikor azt mondtam, hogy hamar végeztem. Valahogy olvastatta magát a történet.

Nem igazán figyeltem oda a fordítói hibákra sem, persze néha néha feltűntek dolgok, volt olyan megnyilvánulás, amit már jó ideje nagyon untam, pl. a "szent szar", de annyira nem volt zavaró.

Tehát adott egy szerény lány, Anastasia, aki végzős egyetemista, még  szűz, csendes, kétballábas, és tényleg kiköpött Bella Swan. Aztán van Christian Grey, azaz a "Szürke" akinek az ötven árnyalatáról szól a kötet, aki őrülten gazdag, fiatal és jóképű, s a magánéletben sötét titkokat rejteget. Szinte evidens, hogy mikor Ana interjút készít barátnője helyett a pasival, nyomban megtetszik neki. Az már nem annyira egyértelmű, hogy C.-nek is megakadt a szeme a lányon, de manapság már semmin nem csodálkozhatunk.

Szóval a két fiatal megtetszik egymáson, elmennek kávézni, és a lányról egyértelműen lerí, hogy oda van a pasiért. A férfi is észreveszi természetesen, és amolyan Edward Cullen-esen odaveti a lánynak, hogy jobb lenne, ha nem érdeklődne iránta, mert ő nem Ananak való férfi. Ana persze nem hallgat a jó szóra, egyre jobban vonzódik Christianhoz, aki tartózkodóan viselkedik vele, másrészt viszont a lánnyal akar lenni. Csakhogy vannak feltételei. Szerződésben rögzítené őket...Már ez elég bizarr dolog, de hát vannak ilyen "elferdült" egyének, tehát ezen sem csodálkoztam. Inkább azon döbbentem meg kissé, hogy a szűz és tapasztalatlan Ana még hajlik is arra, hogy aláírjon egy Uralkodó-Alávetett szerződést. :-) (Én nem tettem volna, de ez más kérdés...) Lényeg a lényeg, hogy viszonyba kezdenek egymással. Természetesen a pasi által diktált módon. Veri a lányt, mindenféle kemény korlátokat állít neki...stb. Ananak igazából ez nem tetszik, de mivel csak ezzel a bizarr szexuális élettel együtt kaphatja meg a férfit, így belemegy a dolgokba, amelyek úgy tűnik még néha tetszenek is neki...

Ez a könyv egy "mamipornónak" csúfolt alkotás. Hát mit mondjak, valóban tele van szexel, de hát valamivel csak fel kellett dobni a történetet, mert igazából más sztorija nincs is, mint a két fél huzavonája, hogy aláírjuk-e a szerződést, mit vállalunk be, mit nem...stb. Engem ez a tömény, többszáz oldalas szex annyira nem akasztott ki, főleg, mert egyik másik vámpíros könyv is bővelkedik ilyesmivel, Beatrice Small-ról pedig ne is beszéljünk. Inkább a lány hozzáállása idegesített a dolgokhoz. Ha nem akarja ezt a fajta szexuális életet, akkor minek áll neki? Mért képzeli azt, hogy majd a kedvéért megváltozik a fickó, akinek ráadásul a múltból hozott démonjai még mindig kísértenek?

Mindenesetre elolvastam, igazából szórakoztatott, de amolyan egyszer elolvasós módon. Persze azért kíváncsi vagyok a többi részre is, remélem megtudom, hogy hogyan alakul a párocskánk sorsa, mert sejtésem az van, de jó lenne olvasni is.

Végezetül pedig megállapíthatom, hogy tényleg Twilight-szerű az egész. Nem is értem, hogy hogyan vehet át egy író ennyi mindent a másik írótól, és hogy lehet ezzel ennyire népszerű...

Na mindegy is, ez nem az én dolgom, én csak olvasok és megosztom Veletek a véleményemet!

A könyv adatai:

Eredeti cím: Fifty Shades of Grey

Fordította: Tótisz András

Kiadó: Ulpius-ház

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2012

Borító: puhatáblás, ragasztott

Oldalszám: 524 p

ISBN: 978-963-254-636-0

Ár: 3999 forint, de most az Alexandránál (de lehet, hogy máshol is) kettőt fizet, hármat vihet akció van, így olcsóbban meg lehet szerezni a részeket

Forrás: kölcsönbe

Nicole Jordan - Beteljesült vágyak

Most, hogy elolvastam hetekkel ezelőtt a nálam fellelhető Nicole Jordan "életművet", úgy gondoltam, épp ideje lenne, ha végre írnék is  a kötetekről. Ez a post már csütörtökre volt beütemezve, de nem is én lennék, ha nem késtem volna vele. Remélem azért ma elkészül, és olvashatjátok. Főleg, mert egy hónapra előre beosztottam a már elolvasott könyveket, hogy mikor és miről írok. Ha már az elején elúszom, nem tudom mi lesz velem. :-))

Szóval Beteljesült vágyak! :-)

Nem is tudom hol kezdjem.

Talán ott, hogy szeretem a szerelmes regényeket. Nem nyakló nélkül, de szívesen olvasok két "komolyabb" regény közt egy ilyen jellegű, könnyed történetet.

Nicole Jordan művei azért is tetszettek annyira, mert történelmi háttérbe ágyazott románcokról van szó. Bejön, hogy a szerző egy pillanatra sem esik ki a szerepéből, sosem érzem úgy, hogy véletlenül olyasmit írt le, ami a mostra és nem sok évvel ezelőttre jellemző. Egyszóval nagyon tetszit a stílusa. Ráadásul olyan olvasmányosan ír, hogy képtelenség letenni a könyvét. Egyszerűen faltam a betűket, és amint ezzel végeztem, nem is olvastam mást, hanem kézbe vettem a következő N.J.-t és az utána következőt is. :-)

Ez a kötet nem az első a sorozatból, ne haragudjatok, hogy nem az elsővel kezdtem, de ez akadt a kezembe.


Az 1800-as években él három nővér, a Loring-testvérek. Mindhárman a mai szóval élve szinglik, és házasodniuk kellene, mivel az anyagi helyzetük nem éppen rózsás.

A Beteljesült vágyak c. kötet a középső Loring lány, Roslyn kalandjait meséli el nekünk, aki nem hajlandó érdekházasságot kötni, mindenképpen meg akarja hódítani a szomszéd birtokost, hogy szerelmi házasságot kössenek. Közben pedig észrevétlenül beleszeret Drew-ba, Arden hercegébe, aki bizony sármos férfi, és kétségünk sem lehet afelől, hogy boldoggá teszi Roslynt. Főleg, hogy már a könyv legelején olvashatjuk, hogy mi történik kettejük között, ami miatt a lány nehezen, vagy inkább nem tud ellenállni a fickónak. :-))

A könyv erősen erotikus hangvételű, de szerintem nem zavaró, úgyhogy szerelmes regény rajongóknak kifejezetten ajánlott, mert bár sejtjük a végkifejletet, mégis van benne izgalmas szál, érdekes cselekmény.

"Nicole Jordant, az erotikus történelmi románcok nemzetközileg elismert szerzőjét a Utah állambeli Sziklás- hegység vadromantikus tájai ihletik, ahol már írja következő buja meséjét."

A kötet adatai:

Eredeti cím: To Bed a Beauty

Fordította: Mucsi Melinda Ágnes

Kiadó: Victoria kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás ideje: 2010

Ár: 2599 ft

Oldalszám: 378 p

ISBN: 978-963-9803-39-8

Borító: puhatáblás, ragasztott

Forrás: kiadótól

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás