Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Sara Fawkes - Amit csak ő akar

Viszonylag ritkán olvasok erotikus töltetű könyveket, kivéve persze a "vámpírromantikát", de ehhez is elég régen volt szerencsém. Nemrég viszont kölcsön kaptam A szürke ötven árnyalatát, s azt el is olvastam, írtam is róla. Ugye tudjuk, hogy ennek a trilógiának már meg is jelent a maradék két része is, de nem olvastam még őket, viszont a kezembe került egy újabb ilyen jellegű kötet.

Ez pedig Sara Fawkes könyve, akit a könyv címoldalán az USA Today bestseller szerzőjének titulálnak. Nem igazán szoktam hinni az ilyesminek, de gondoltam, rossz azért nem lehet, és értek már kellemes meglepetések ilyen ügyben, így belevágtam.


Meglepő volt számomra, hogy már a 9. oldalon megkezdődött a szex...az oldalszámozás pedig a 7. oldalnál kezdődik. :-) Ebből kiindulva már biztos voltam abban, hogy ez nem csak erotikus töltetű könyv lesz, hanem maga a szex lesz a középpontban. Nem is tévedtem nagyot.

Főhősünk, Lucy Delacourt, egy egyetemista lány, aki kissé kétballábas, esetlen, ő maga szerint nem túl csinos, sok tragédiát élt már át. Elveszítette a szüleit, harcolt az örökségül maradt házáért, de az is elúszott. Pénzügyileg nem áll a hierarchia csúcsán, sőt...Jelenleg beugróként dolgozik egy cégnél, s nap mint nap találkozik egy jóképű pasival a liftben. Bizony el is ábrándozik róla, de próbálja nem mutatni a vonzalmát. Egy napon aztán...

Azt veszi észre, hogy a lift megáll, a fickó pedig minden figyelmét rá fordítja, ott a tett helyszínén...gondolom tudjátok, miről beszélek...:-))

Szóval Lucy nagyon hamar, és nagyon hatásosan "el lett csábítva". Meg is döbben magán, de valahogy mégsem bánja. :-) Nem is értem miért nem...:-)))

Ezzel a csábítással egy hosszabb kaland veszi kezdetét, Lucyt pedig hívja a vezetőség az irodájába. (A dolog ugye a liftben, illetve a garázsban esett meg...)

Na mit gondoltok, ki a vezető? Hát persze, hogy az ismeretlen pasi, akivel a lány kalandozott. Jeremiah ugyanis gazdag, jóképű, és egy nagyvállalat élén áll. Állást ajánl a lánynak, mégpedig személyi asszisztensi állást. Lucynak van annyi esze, hogy megkérdezze, hogy miből áll a munka, s megtudja, hogy mindent meg kell csinálnia, amit csak ő (a főnök) akar. Végiggondolva az életét, anyagi helyzetét, úgy dönt, hogy vállalja a megbízatást, pedig azért van az agyában némi ellenkezés is. Mindennek ellenére belemegy a dologba, és teljesen megváltozik az élete mind anyagilag, mind külsőségekben, mind pedig szexuálisan.

Azt gondoltam, hogy végig szex lesz a könyvben, és ennyi. Tulajdonképpen ez is történt, de mégis volt benne némi csavar. A szerző beleszőtte Jeremiah életét is a történetbe, mégpedig úgy, hogy megjelent a pasi testvére, Lukas, akin keresztül a családi titkok kiderülnek, s tovább bonyolódnak. Aztán hirtelen vége szakad a történetnek, pont akkor, amikor úgy érzetem, hogy tovább szeretném olvasni...Gondolom majd legközelebb a következő kötetben folytathatom. :-)

Összességében könnyen olvasható kötetet tartottam a kezemben, szórakoztatott is, de figyelem, mivel erősen 18-as karikás, így az ártatlan ifjú lelkeknek nem ajánlott, valamit azoknak sem, akik könnyen megbotránkoznak, és féltik a nyugalmukat. Mindenki más olvasás közben jól szórakozhat, ha nem vár szépirodalmi magaslatokat.

Annyit meg kell állapítanom, hogy bár nem olvastam róla, hogy Twilight alapokon nyugodna a történet, mégis érzetem némi hasonlóságot mint Lucy-Bella, Jeremiah-Edward. Ahogy a "szürkében" is...

Úgy tűnik, hogy ahogy fel-felkapnak egy-egy témát, ami sikeresnek mutatkozik, sorban jönnek az újabb hasonló témájú, tartalmú könyvek,  mindaddig, amig nem jön valami újabb témakör.

A kötet adatai:

Eredeti cím: Anything He Wants

Fordította: Farkas Krisztina

Kiadó: Hangos Könyv Kiadó (Geopen Kiadó)

Kiadás éve: 2012

Kiadás helye: Budapest

Borító: puhatáblás, ragasztott

ISBN: 978-963-9973-923

Ár: 3999 ft

Forrás: kiadótól

Kendare Blake - Vérbe öltözött Anna

Fullasztó a meleg, még most, este nyolc után is, így nagyon nehezemre esik nekilátni a blogolásnak, pedig még ma estére számtalan feladatom van.

Nem is tudom hol kezdjem...de azt hiszem legjobb az lesz, ha Annával indítok. :-)

Kendare Blake könyvéről annak idején a megjelenéskor, és előtte nagyon sokat olvastam. Mindenki borzasztóan várta, izgult, és még olvasatlanul is "mindenki" kedvencévé vált a kötet.

Mint ahogy azt mondani szoktam, én szeretek mindenről - pozitív dolgokról és negatívakról is - magam meggyőződni, így természetesen mielőbb olvasni akartam a Vérbe öltözött Annát, már a címe miatt is. Nagyon tetszett.

Aztán amikor kicsomagoltam a kötetet - postán érkezett - egyszerűen bele szerettem. Igazából nem olvastam arról, hogy a többi olvasó végülis hogyan vélekedett a kötetről, a sztoriról, de azért várni akartam, hogy az én bejegyzésem ne addigra íródjon meg, mikor mindenki másé. Olyan unalmas tud lenni, ha egymás után hatszáz Annás bejegyzést "kell" elolvasnia az embernek. Így direkt később írom mindezt Nektek. Azt remélem, hogy nem csengett még le az Anna-őrület, viszont azt is, hogy már nem írnak olyan sokan róla. :-) Na most, hogy nagyszerűen megbonyolítottam eme mondatomat  még saját magamnak is, (remélem azért értitek, mit akartam mondani az előbbiekkel) ideje, hogy némi konkrétumról is meséljek.

Szóval írtam, hogy belezúgtam a könyvbe...elsőre persze a külsejébe. Nagyon tetszett, és most is nagyon tetszik a borongós, szürkés, feketés, fehéres borító, rajta háttal Annával, akinek bizony véres a ruhája szegélye...:-) Aztán amikor kinyitottam a kötetet, még jobban szerelmes lettem, imádtam ugyanis, hogy a lapokon a szöveget vérvörös "tintával írták". Annyira illett ez a külcsíny a kötethez, hogy úgy voltam vele, hogy ha nem is tetszik majd annyira, akkor is a kedvenc köteteim közé kerül.


Neki is láttam olvasni, és gyakorlatilag pillanatok alatt végeztem vele... épp olyan gyors voltam, ahogy Anna ölte a népet...Most mit mondjak? Számomra szuper volt, izgalmas, kicsit morbid, főként a szerelmi szál miatt, és tényleg minden szavát és betűjét élveztem.

Néhány szó a sztoriról:

A kötetben megismerhetünk egy srácot, aki 17 éves és halottakat öl. (Tudjátok, mint a Winchester fiúk, csak nekik a repertoárjuk kicsit tágabb...Apropó: Láttátok, hogy végre újra játszák a Supernaturalt-t azt hiszem az RTL Klubon. Már alig bírtam kivárni, hogy mi lesz Deannel a pokolban...)

A srác apja is ezt csinálta, szóval ez amolyan családi vállalkozás jellegű dolog, ám Mr. Lowood sajnos már nincs a fiával, hogy segítsen neki, ugyanis balul ütött ki egy küldetés. Cas most egyedül néz szembe országszerte a számtalan szellemmel, kísértettel...mert van belőlük bőven. Azért annyira nagyon még sincs egyedül, hiszen édesanyja boszorkány, és a macskájuk is megérzi a szellemek jelenlétét. Egyszóval nem egy átlagos család a Lowood familia, nem is élnek átlagosan. Főként, hogy Cas össze-vissza utazik. Történetünk kezdetén kap egy infót, melynek birtokában érkezik Thunder Bay-be Ontario államban, ahol megkezdi a felkészülést, hogy megölje a már több évtizede meggyilkolt Annát, aki bárkitől elveszi az életét, aki csak átlépi a háza küszöbét.

Ahogy Annát először megpillantottuk, láttam én is magam előtt, a sztori nagyon jól esett a képzelőerőmnek. :-)

Szeretném tovább írni, hogy még mi minden történt vadászunkkal, hiszen lenne miről írni. A fiú ugyanis új iskolába jár, jóképű, magánakvaló, és persze felkelti a többiek érdeklődését a suliban. Azt persze senki nem tudja, hogy ő nem elsősorban tanulni ment oda, hanem ölni...

Szerettel ajánlom mindenkinek ezt a kötetet, de talán főként a fiatalabb korosztály fogja megszeretni. Én pedig alig várom a következő részt, mert sorozattal van dolgunk...:-)) A következő kötet címe pedig: A rémálmok lánya...Jól hangzik, igaz?

A könyv adatai:

Eredeti cím: Anna dressed in Blood

Fordította: Bíró Júlia

Kiadó: Geopen Kiadó

Kiadás éve: 2012

Oldalszám: 284 p

ISBN:978-963-9973-69-5

Borító: keménytáblás védőborítóval

Ár: 2999 ft

Forrás: Kiadótól

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás